Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 - ParosIn.gr

Ζητώ, να με στηρίξετε με την ψήφο σας και δεσμεύομαι να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας και να σας εκπροσωπήσω επάξια από όποια θέση και αν κληθώ να υπηρετήσω την παράταξη και τον τόπο μας.

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου, το όραμα και τις σκέψεις μου για τα νησιά μας στη διάθεση των μελών της Νέας Δημοκρατίας και των συμπατριωτών μου.

Η κρίσιμη για τον τόπο μας χρονική συγκυρία, η αγάπη μου για την Πάρο και την Αντίπαρο, η έντονη επιθυμία μου να προσφέρω στην τοπική κοινωνία, καθώς επίσης και τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του νησιώτη, αποτέλεσαν βασικό οδηγό στην απόφασή μου να προσφέρω στον τόπο μου.

Οι Κυκλάδες μας πρέπει να επιστρέψουν στο δρόμο της Ανάπτυξης και της Προόδου.

Για να γίνει αυτό, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια υπεύθυνη κυβέρνηση, που να λέει την αλήθεια και να στηρίζει τις τολμηρές αλλαγές.

Έχει ανάγκη από πολίτες υπεύθυνους και ενήμερους, που να πιστεύουν στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη της Ελλάδας.

Η Νέα Δημοκρατία σε όλη την ιστορική της διαδρομή έχει αποδείξει, ότι αποτελεί δύναμη ευθύνης και πολιτικής σταθερότητας.

Προσωπικά και στο πλαίσιο αυτό, είμαι αποφασισμένος, να εργαστώ σκληρά και αποτελεσματικά, με στόχους και πρόγραμμα, προκειμένου να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσω με την παρουσία μου προς όφελος της κοινωνίας.

Ζητώ, λοιπόν, να με στηρίξετε με την ψήφο σας και δεσμεύομαι να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας και να σας εκπροσωπήσω επάξια από όποια θέση και αν κληθώ να υπηρετήσω την παράταξη και τον τόπο μας.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς
Παντελής Μπαφίτης

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Το νεότευκτο Ferry Boat «Άγιος Νικόλαος» που θα εκτελεί τη διασύνδεση Αντίπαρος - Πούντα Πάρου - Αντίπαρος αφίχθη σήμερα στην Αντίπαρο (φωτο).

Καλοτάξιδο...

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Παιδική ταινία: «Ένα παραμύθι για δυο μυρμηγκάκια»

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό σχολείο Νάουσας

Σύνοψη

Η Ντάγκμαρ, το κουνούπι που χορεύει, είναι τρελά ερωτευμένη με τον Έγκον. Αλλά ο Έγκον δεν δίνει σημασία, γιατί ασχολείται με το ποδήλατό του και θέλει να δει τον κόσμο. Όταν η κακιά βασίλισσα των κόκκινων μυρμηγκιών Τυρανέλα και οι στρατιώτες της σκοτώνουν την βασίλισσα των μαύρων μυρμηγκιών και καταλαμβάνουν τα εδάφη τους, οι ήρωές μας παρασύρονται σε μία συναρπαστική περιπέτεια στο δάσος, που βάζει τη φιλία τους σε δοκιμασία και τους αναγκάζει να επιστρατεύσουν όλα τους τα ταλέντα.

• Μια παιδική ταινία θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 19:00, με ελεύθερη είσοδο, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Στο συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου συζητήθηκε η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου για το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης 1», που φέρνει για τη τοπική διοίκηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Με αφορμή τον «Κλεισθένη 1» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τη μια μεριά, και η ΝΔ και το πρώην ΠΑΣΟΚ από την άλλη, κονταροχτυπιούνται, όπως και τα στελέχη τους στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ), γύρω από το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Πρόκειταιγια ένα ακόμη επεισόδιο αποπροσανατολισμού.

Πέρα από αντιπαραθέσεις -υπαρκτές και ανύπαρκτες- επιδιώκεται από την μεριά της κυβέρνησης προσπάθεια ευρύτατων συναινέσεων στην υπηρεσία της αντιλαϊκής της πολιτικής. Για παράδειγμα τα κυβερνητικά επιτελεία δεν βρίσκουν καμία δυσκολία να είναι συνδαιτυμόνες στα «αναπτυξιακά συνέδρια» με τους «αντιπολιτευόμενους» Περιφερειάρχες - Δημάρχους. Τουναντίον διαγκωνίζονται για το ποιος θα σηκώσει πιο ψηλά την σημαία «της αποκέντρωσης και της επιχειρηματικότητας», που σημαίνουν πολιτική επιβολής φόρων, ελαστικών σχέσεων εργασίας, εμπορευματοποίησης κοινωνικών τομέων. Είναι οι ίδιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που αποδέχτηκαν την περιστολή της κρατικής χρηματοδότησης, την διεύρυνση της ανταπόδοσης, της διασύνδεσης των τοπικών οργάνων με τις επιχειρήσεις και τις επιδιώξεις τους.

Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποδέχθηκε απολύτως τη λογική της ΚΕΔΕ, αρνούμενο την υιοθέτηση της απλής αναλογικής για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων. Ταυτόχρονα ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για να υπάρξει απαραίτητος χρόνος διαβούλευσης, λες και ο χρόνος θα «γιατρέψει» το αντιλαϊκό του περιεχόμενο.

Εμείς καταθέσαμε το παρακάτω ψήφισμα που δεν έγινε αποδεκτό:

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ»

 

Ο «Κλεισθένης 1», το νομοσχέδιο που φέρνει για τη τοπική διοίκηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στοχεύει να δημιουργήσει συνθήκες προσαρμογής των Δήμων και των Περιφερειών στις ανάγκες αναμόρφωσης του σημερινού αστικού πολιτικού συστήματος και της νέας φάσης του κύκλου της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση:

 • Προχωρά σε νέα ληστεία του λαϊκού εισοδήματος με την ένταξη στην ανταπόδοση και των υπηρεσιών πράσινου. Δηλαδή, στα ήδη ψηφισμένα μέτρα που εξανεμίζουν το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών έρχεται να προσθέσει άλλο ένα μέτρο, που θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των ανταποδοτικών τελών από το 2019.

 • Προχωρά σε σταδιακή μεταφορά νέων φορολογικών βαρών στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών και νομιμοποίηση παλιών μέσω της Τοπικής Διοίκησης. Αυτό προαναγγέλλουν και προδικάζουν μια σειρά από διατάξεις, όπως αυτές της κατηγοριοποίησης των δήμων, καθώς και οι άλλες που φέρνουν σειρά από αλλαγές στην κατανομή των ΚΑΠ και τα κριτήρια που εισάγονται π.χ. «ίδια» έσοδα, επιχειρηματικότητα, κ.α. Την ώρα που με βάση ψηφισμένο νόμο και το Μεσοπρόθεσμο οι ΚΑΠ παραμένουν καθηλωμένοι και μειωμένοι κατά 62% έως και το 2021 τουλάχιστον. Αυτό που στρατηγικά επιδιώκεται είναι οι πόροι της τοπικής διοίκησης να έχουν ως κύρια πηγή τους την ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα και η κρατική χρηματοδότηση να έχει «χαρακτήρα εξισορρόπησης». Η κρατική χρηματοδότηση να συνεπικουρεί την επιχειρηματικότητα και την φοροεισπρακτική δεινότητα των δήμων.

 • Επιδιώκει με βάση το νομοσχέδιο, οι φορείς της τοπικής διοίκησης, Δήμοι και Περιφέρειες, δημοτικές επιχειρήσεις, αναπτυξιακές Α.Ε. κάθε είδους, διαδημοτικά δίκτυα και οι σύνδεσμοι τους να εξοπλιστούν με νέο θεσμικό πλαίσιο ώστε να συνδράμουν,σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, πιο αποφασιστικά τις ανάγκες κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Περιφέρεια, να κάνουν «πιο ελκυστικό» το χώρο για την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων. Παρά τις αντιρρήσεις των ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ ότι «δεν τρέχει ως θα έπρεπε» την αποκέντρωση, η κυβέρνηση -με σειρά από διατάξεις και δυο κεφάλαια του Νομοσχεδίου με τίτλο «Ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και της οικονομικής λειτουργίας των ΟΤΑ» και «Νέα πεδία αναπτυξιακής δράσης στην Τ.Α. και τα Ν.Π. των ΟΤΑ»- ανοίγει νέα πεδία για την άνθηση της επιχειρηματικότητας και την αποφασιστική συνδρομή της τοπικής διοίκησης σε έργα και υποδομές που υπηρετούν στρατηγικούς σχεδιασμούς μονοπωλιακών ομίλων. Ζητήματα όπως αυτά της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της προώθησης των ΑΠΕ, μεταφορές, αγροτική παραγωγή, διαχείριση των απορριμμάτων, επιχειρηματική αξιοποίηση φυσικών πόρων και δημοτικής γης από το τουριστικό και άλλο κεφάλαιο, η μακρόχρονη παραχώρηση με ληστρικούς όρους, σε επιχειρηματικούς ομίλους της δημοτικής ακίνητης περιουσίας και των υποδομών με συνοδεία προκλητικών φοροαπαλλαγών και διευκολύνσεων, μπαίνουν σε προτεραιότητα.

 • Επιχειρεί να νομοθετήσει μια δήθεν αυτοτελή υπηρεσία με την κύρια αρμοδιότητα σε διορισμένο και με θητεία ανώτερο κρατικό υπάλληλο που προέρχεται από το Μητρώο στελεχών, κάτω από τον έλεγχο του υπουργού Εσωτερικών και σειρά από άλλα διαχειριστικά όργανα ελέγχου και διαμεσολάβησης, που ανεξάρτητα από ετικέτες και καινοφανή ονόματα που τους δίνουν, στόχο έχουν την απρόσκοπτη υλοποίηση της γενικής αντιλαϊκής πολιτικής και πυρήνα της την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το δόγμα «έλεγχος νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας» είναι καινοφανές και αναδεικνύεται από σειρά ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που στόχο έχουν, όπως διάσπαρτα αναφέρεται, «τον έλεγχο συμμόρφωσης των ΟΤΑ» και τη «διαρκή αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας της κρατικής εποπτείας κ.λπ.» και αφού η τοπική διοίκηση είναι μέρος του αστικού κράτους και υπηρετεί συντεταγμένα την ιδία πολιτική.

 • Επεξεργάζεται παραπέρα τις διατάξεις για το Οικονομικό Παρατηρητήριο καθώς και αυτές για το «Λογαριασμό εξυγίανσης των ΟΤΑ». Κύριο ζήτημα εδώ, είναι ότι παραμένει η διάταξη που έχει περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι τυχόν προσφυγή των δήμων στο Λογαριασμό επιτρέπεται μόνο αφού πρώτα έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια αναζήτησης τραπεζικού δανεισμού τους. Αν οι τράπεζες δεν βρουν επενδυτικό ενδιαφέρον αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών να επιβάλλει -σε προγραμματική συμφωνία με τον εκάστοτε Δήμο- το σχέδιο, δηλαδή, συρρίκνωσης υπηρεσιών, επιπλέον φόρων, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.!!!

 • Παραμένει το άρθρο που επιτρέπει να παύονται αιρετοί και όργανα «για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος με απόφαση υπουργού» και μένει το ίδιο ασαφές και απειλητικό για όποιον «δεν συνεμορφώθη προς τάς υποδείξεις» του αστικού κράτους και του κεφαλαίου, για όποιον κοίταξε προς την μεριά των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Καλούμε τους αιρετούς και τα όργανα τους που επιμένουν να έχουν ή λένε πως έχουν ως αφετηρία τους τον αγώνα και τις αγωνίες του λαού, να μην εγκλωβιστούν στη λογική για το πώς οι δήμοι θα γίνουν πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί στην προώθηση μιας βαθειάς αντιλαϊκής πολιτικής. Να μην εγκλωβιστούν σε δήθεν ιδιαιτερότητες της τοπικής διοίκησης, σε ιαχές περί χάους και ακυβερνησίας δήμων και περιφερειών κ.α. Κάτι τέτοιο συσκοτίζει τον χαρακτήρα των αλλαγών που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση, όπως στο παρελθόν οι προηγούμενες. Ρίχνει στάχτη στα μάτια για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των αλλαγών που ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν την καπιταλιστική κρίση και στόχο έχουν να προσαρμόσουν πιο αποτελεσματικά την τοπική διοίκηση στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης από τη μια, πιο εχθρικά απέναντι στις λαϊκές ανάγκες από την άλλη.


 • Λέμε ΟΧΙ στο παλιό και το νέο κύκλο των αντιδραστικών ανατροπών στην τοπική διοίκηση.

 • Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς της Υγείας - Πρόνοιας και Παιδείας για την πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.

 • Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, γιατί αυτό σημαίνει μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού. Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική και έμμεση φορολογία.

 • Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

 • Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τη τοπική διοίκηση πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 • Διεκδικούμε σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες - πυρκαγιές - σεισμούς, άλλες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα ή ανθρώπινες παρεμβάσεις, όπως ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα.

 • Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο κ.λπ.

Η κυβέρνηση στη προσπάθεια της να αποπροσανατολίσει τη κουβέντα και να αποκρύψει τον αντιλαϊκό προσανατολισμό του νομοσχεδίου, βάζει σαν «το τυρί στη φάκα» το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής για τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

 

Αποδεχόμαστε, λοιπόν, την απλή αναλογική σαν εκλογικό σύστημα για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και ζητάμε την απόσυρση του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1», σαν αντιδραστικού και αντιλαϊκού στο περιεχόμενο του νομοσχέδιου.

 

Πάρος 7-5-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 8 Μαϊου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Βυθού στο Λιμένα της Παροικίας έως την παραλία Λιβάδια, την Παρασκευή 4 Μαΐου. Μία σημαντική πρωτοβουλία για το θαλάσσιο περιβάλλον, που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πάρου και τον Ναυτικό Ομίλου Πάρου και έγινε με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου Πάρου, της ΔΕΥΑ Πάρου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου.

Συμμετείχε πλήθος εθελοντών αλλά και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη θάλασσα, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών «ΤΗΘΥΣ», ο Σύλλογος «Περιπατητές Πάρου», και δύτες από τις σχολές κατάδυσης Prodivers Diving Club και Cycladic Diving.

Η όλη προσπάθεια εκφράζει την ευαισθησία των κατοίκων, των επαγγελματιών και των φορέων του νησιού μας για το φυσικό περιβάλλον και αντικατοπτρίζει την αναγνώρισή τους για το ρόλο της θάλασσας στη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτή την Περιβαλλοντική δράση και ευελπιστούμε το συγκεκριμένο παράδειγμα να συμβάλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον και στη συντονισμένη διαχείριση των απορριμμάτων μας.

Η δράση αυτή ανέδειξε ότι η μεγαλύτερη απειλή για τις θάλασσές μας είναι η ανθρώπινη άγνοια και αδιαφορία καθώς κατά την ανέλκυση των απορριμμάτων από τον βυθό περισυλλέχτηκαν πλαστικές συσκευασίες, αλουμινένια κουτάκια, μπαταρίες σκαφών & αυτοκινήτων, λάστιχα, άγκυρες και αλυσίδες μέχρι και κάδος απορριμμάτων.

Ο Δήμος Πάρου θα συνεχίσει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, την προσπάθεια για τη διαφύλαξη και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και σας καλούμε να συνεισφέρετε στη προσπάθεια αυτή, έτσι ώστε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.

Αγαπάμε τον τόπο μας, προστατεύουμε το περιβάλλον,

διατηρούμε καθαρές τη θάλασσα και τις ακτές

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/5/8#sigProId0a813d3f95

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Α) ΒΡΑΔΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και σε κατάμεστο κάθε φορά θέατρο, δόθηκαν οι παραστάσεις του έργου "Μπακαλόγατος" από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου. Oι παραστάσεις ανέβηκαν στην αίθουσα "ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑΣ" στη Νάουσα στις 24, 25, 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου και στον Πολυχώρο του ΕΠΑΛ στην Παροικία στις 11 Απριλίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου ευχαριστεί όλους εκείνους που συνέβαλαν στο να στηθεί και να ανεβεί μια θεατρική παράσταση απαιτητική όπως αυτή: το σκηνοθέτη κ. Γιώργο Γεμελιάρη και τους ηθοποιούς, αλλά και τους ανθρώπους πίσω απ' τη σκηνή, τη σκηνογράφο κυρία Σμαράγδα Κανάρη, τον κ. Μιχάλη Θεοδωράκο για τις φωτογραφίες, τους τεχνικούς, τους χορηγούς κι όλους τους θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Β) ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου διοργανώνει εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας, την Κυριακή 13 Μαΐου 20ι18 στις 19:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου.

Συμμετέχουν:

- θεατρική ομάδα Ε1 τμήματος Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου,
- θεατρική ομάδα "ΑΜΕΣ Νηρέας"

Ομιλητές:

- Κων/να Αδρεάκου
- Ασπασία Κωβαίου
- Γιάννης Χριστοφορίδης

Είσοδος ελεύθερη.

Σας περιμένουμε όλους!

Γ) ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στις 18:00 στην Αίθουσα Τέχνης Αγίου Αθανασίου στη Νάουσα,θα διεξαχθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου μας και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., Εξελεγκτικής Επιτροπής και εκπροσώπων στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες Των Κυκλάδων", του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου, για τη διετία 2018-2020.

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Όσες κυρίες επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, παρακαλούνται να το δηλώσουν έως και τις 17-5-2018 στα τηλέφωνα: 22840 51402 κα Ελευθερία Μπαρμπαρίγου και 22840 51535 κα Μαργαρίτα Σπύρου.

Η ανανέωση στη σύνθεση των οργάνων διοίκησης του συλλόγου μας είναι το ζητούμενο!

Για το Δ.Σ. του συλλόγου Γυναικών Νάουσας
Ανθούλα Θεοδωράκου

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/5/8#sigProIdeb6496fe1a

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Στις 13 Μαΐου δηλώνω παρών στις τοπικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί για μένα η πολιτική είναι προσφορά και ήθος. Οχι παραγοντισμοί και «κομματάρχες». Γιατί η Νέα Δημοκρατία είμαστε όλοι εμείς!

Τριάντα χρόνια τώρα ανήκω στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που ενώνει όλους τους Έλληνες. Στην κρίσιμη αυτή για τη χώρα στιγμή, που το κόμμα που επένδυσε στο διχασμό της κοινωνίας, εξοντώνοντας τη μεσαία τάξη και πηγαίνοντας τους παραγωγικούς τομείς πολλά χρόνια πίσω βρίσκεται δυστυχώς στην κυβέρνηση, η παράταξη μας χρειάζεται όλους, κανένας δεν περισσεύει. Κι επειδή στα δύσκολα κρίνονται οι χαρακτήρες, πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι εχθρός είναι το ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι ομοϊδεάτες μας. Απέναντι στο κόμμα που δίχασε την κοινωνία, εμείς με κάθε μας δράση πρέπει να ενώνουμε τους Έλληνες και την τοπική κοινωνία.

Θέλουμε μια Πάρο που ζει και το χειμώνα, που οι συνθήκες δε διώχνουν τον κόσμο από το νησί αλλά ούτε από την παράταξη...

Υπηρετώ την τοπική κοινωνία και την παράταξη πολλές δεκαετίες και ξέρω ν’ ακούω. Και το μήνυμα στην παρούσα φάση, τόσο από την κοινωνία όσο και από την παράταξη, είναι ότι είμαστε έτοιμοι, ΜΑΖΙ να πάμε μπροστά. Να σηκώσουμε τα μανίκια, ν’ αφήσουμε στην άκρη τους μικροεγωισμούς και τους παραγοντισμούς και να εργαστούμε για το καλό του τόπου. Για τον ελεύθερο επαγγελματία που βλέπει τη δουλειά του και την επιχείρησή του να μαραζώνει μπροστά στην ασφυξία της αγοράς και την υπερφορολόγηση μιας κυβέρνησης που ήρθε για να πάει τη χώρα 50 χρόνια πίσω. Για τα παιδιά μας, που βλέπουν τις σπουδές τους να υποβαθμίζονται, για το επιστημονικό κεφάλαιο που μετανάστευσε, μαζί με τις ελπίδες χιλιάδων νέων. Για τους γονείς μας, που είδαν τις συντάξεις τους και τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται από μια αδίστακτη κυβέρνηση, που εξελέγη με επαγγελία την κοινωνική πολιτική.

Σαν μηχανικός και σαν μέλος του εμπορικού συλλόγου σκέφτομαι πρακτικά. Όπως όλοι οι Έλληνες, που θέλουν να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα. Κι αν δεν το κάνουμε εμείς, οι ενεργοί πολίτες, τότε έχουμε ευθύνη για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ο κόσμος είναι πια πιο υποψιασμένος μετά την ανατροπή που έφεραν στη ζωή μας τα τρία χρόνια αυτής της κυβέρνησης. Δεν αρκείται σε άδεια λόγια. Θέλει έργο, συνέπεια, άξιους επαγγελματίες και πολίτες. Οι εκλογές αυτές, που γίνονται ανοιχτά, δημοκρατικά και με αξιοκρατικά κριτήρια, όπως η διαδικασία Ανανέωσης πολιτικών στελεχών, που είναι απόφαση και όραμα του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι μια ζύμωση των τοπικών κοινωνιών που μας χρειάζονται όλους. Δεν είναι καιρός για πολιτικούς «ναρκισισμούς».
Μπροστά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δηλώνω και πάλι παρών, θέττοντας τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Δίπλα σε παλιούς συναγωνιστές, δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μου. Και έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο μας. Μαζί προχωράμε τόσα χρόνια, ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε και τώρα.

Όποιον κι αν στήριξες στις προηγούμενες εκλογές, στις 13 Μαΐου ζητώ τη στήριξή σου. Γιατί αυτές οι εκλογές είναι υπόθεση όλων μας. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι και δική σου!

Κώστας Ροδίτης,
Υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Τ.Ο. Πάρου - Αντιπάρου

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ο Αριστοφανικός λόγος, επίκαιρος όσο ποτέ ακούστηκε δυνατά και καθαρά από τους μικρούς ηθοποιούς στη σκηνή της ναουσαίικης Θεατρικής Ομάδας στα τέλη Απριλίου. Το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει ακόμα σήμερα στην καθημερινή μας ζωή εκφράστηκε μέσα από ένα ώριμο «ανέβασμα» της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», σε διασκευή Κάρμεν Ρουγγέρη. Οι θεατές που γέμισαν την Αίθουσα της Ομάδας στις παραστάσεις είδαν τη νέα γενιά να κάνει δικό της ένα κείμενο γραμμένο χιλιάδες χρόνια πριν και να το προσαρμόζει στο σήμερα. Η σκηνοθεσία των Ευαγγελίας Αναγνωστοπούλου και Κατερίνας Κουντρομιχάλη είδε το κείμενο με σεβασμό, επέμεινε στην σωστή εκφορά του λόγου και του ήθους έτσι ώστε τελικά, μέσα από την θεατρική πράξη, να εκπαιδεύσει τους νέους ηθοποιούς στο ανέβασμα μιας παράστασης ενός κλασικού αρχαιοελληνικού αριστουργηματικού έργου.

Το ταλέντο των μικρών ξεδιπλώθηκε πάνω στη σκηνή, τραγούδησαν ζωντανά με τις οδηγίες της μουσικού Φένιας Θεοφίλου, χόρεψαν σαν έλληνες πάνω σε χορογραφίες της Σοφίας Ματάκια και απέδωσαν τους χαρακτήρες του έργου με επιμονή στη λεπτομέρεια.

Έπαιξαν, με σειρά εμφάνισης οι:

Αγγελική Σιφναίου, Μάριος Κρητικός, Ιωάννα Ντοντάι, Μελίνα Μερτζάνη, Μαρία Μπεντάι, Κατερίνα Αρκουλή, Άννα Γαβαλλά, Αριανούσος Νικόλας, Φραγκίσκος Μελανίτης, Γιάννης Νιφλής, Ελευθερία Παπαναστασίου, Γεωργία Τριπολιτσιώτη, Γιώργος Τσαχπίνης, Χρήστος Τριπολιτσιώτης, Αγγελική Καλογήρου, Μαριτίνα Σιφναίου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Βάσω Καραντάκη, Βάσια Αιγινίτη, Νικολέττα Καραντάκη, Ελευθερία Σιφναίου.

Συντελεστές της παράστασης:

Ελεύθερη απόδοση: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Αναγνωστοπούλου, Κατερίνα Κουντρομιχάλη
Επιμέλεια - προσαρμογή κειμένου: Βασίλης Μουτσόπουλος
Στίχοι - Μουσική: Ανδρέας Κουλουμπής - Γιάννης Μαρκίδης
Σκηνικά - Εκτέλεση Σκηνικού, από την ομάδα των: Ευαγγελία Αναγνωστοπούλου, Ουρανία Αναγνωστοπούλου, Αναστασία Καλαμπόκη, Κατερίνα Κουντρομιχάλη, Σοφία Ματάκια, Ειρήνη Ραγκούση, Ελισάβετ Σωφρονιάδου, Φωτεινή Τσουκαλά.
Χορογραφίες: Σοφία Ματάκια
Μακιγιάζ: Ευαγγελία Βιτζηλαίου
Μουσική Διδασκαλία: Φένια Θεοφίλου
Μουσική: Φένια Θεοφίλου (κιθάρα), Μαρία Δράγαζη (βιολί)
Ρύθμιση Ήχου: Φωτεινη Τσουκαλά
Φωτισμοί: Λευτέρης Μενέγος
Ρύθμιση Φωτισμού: Αλέξανδρος Φαρούπος
Φωτογραφίες: Σταύρος Νιφλής
Αφίσα - Πρόγραμμα: Εμμανουέλα Παντελαίου - Λευτέρης Μενέγος

Νάουσα Πάρου, Μάιος 2018

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/5/8#sigProId24e9be881b

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
 1. Δημοφιλή
 2. Τελευταία
« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31