Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 - ParosIn.gr

Με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες των ΜΜΕ για τη σύνδεση των Κυκλάδων μεταξύ τους και με τον Πειραιά, το Υπουργείο Ναυτιλίας διευκρινίζει ότι:

Στις 20 Μαρτίου 2018 οι πλοιοκτήτριες εταιρείες του Ε/Γ ΣΟΥΠΕΡΣΠΗΝΤ Ν.Π.12507 (φωτο) και του ΣΟΥΠΕΡΚΑΤ Ν.Π.125218, οι εταιρίες «ΑΧΛΑ Ν.Ε.» και «ΠΙΣΩ ΓΥΑΛΙΑ Ν.Ε.» κατέθεσαν αίτηση για την ετήσια δρομολόγηση των πλοίων τους από 25/05/2018 έως και την 24/05/2019 στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΙΦΝΟΣ - ΜΗΛΟΣ - ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - ΘΗΡΑ - ΚΑΤΑΠΟΛΑ - ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ - ΝΑΞΟΣ - ΜΥΚΟΝΟΣ - ΠΑΡΟΣ - ΙΟΣ - ΘΗΡΑ - ΝΑΞΟΣ - ΠΑΡΟΣ - ΜΥΚΟΝΟΣ - ΤΗΝΟΣ - ΣΥΡΟΣ και αντιστρόφως στη γραμμή ΣΥΡΟΣ - ΤΗΝΟΣ - ΜΥΚΟΝΟΣ - ΝΑΞΟΣ - ΘΗΡΑ - ΙΟΣ - ΝΑΞΟΣ - ΜΥΚΟΝΟΣ - ΝΑΞΟΣ - ΘΗΡΑ - ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - ΜΗΛΟΣ - ΣΙΦΝΟΣ- ΣΕΡΙΦΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Το αίτημα αφορούσε κοινό πρόγραμμα δρομολογίων, με καθημερινή αναχώρηση από τον Πειραιά στις 07:30 προς τα λιμάνια των Κυκλάδων και με άφιξη στο λιμάνι της Σύρου στις 00:30, π.μ. Εκεί το πλοίο θα διανυκτέρευε, προκειμένου να αναχωρήσει την επομένη από το λιμάνι της Σύρου στις 07.00 με προορισμούς τα λιμάνια των Κυκλάδων και άφιξη στον Πειραιά στις 22:00. Το αίτημα προέβλεπε τα πλοία να εναλλάσσονται στην εκτέλεση των καθημερινού κοινού προγράμματος δρομολογίων, με το ένα να εκτελεί δρομολόγιο από τον Πειραιά και την επομένη δρομολόγιο από τη Σύρο και αντίστροφα το άλλο.

Το συγκεκριμένο αίτημα συζητήθηκε αρμοδίως στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), το οποίο συνεδρίασε στις 8 Μαΐου 2018 και το οποίο γνωμοδότησε θετικά για τα δύο δρομολόγια, αλλά με ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά και από την Σύρο στις 10:00 πμ.

Μετά την ανάρτηση της γνωμοδότησης του Σ.Α.Σ. , οι εταιρίες δεν απάντησαν ούτε υπέβαλαν άλλο αίτημα, σχετικό με τα δρομολόγια στις Κυκλάδες. Δέκα ημέρες μετά, στις 18 Μαΐου 2018 υπέβαλαν διαφορετικό αίτημα για έκτακτη δρομολόγηση των δύο αυτών πλοίων, στις γραμμές Βόλου - Βορείων Σποράδων - Θεσσαλονίκης με επιστροφή και στη γραμμή Βόλου - Σκιάθου, επίσης με επιστροφή. Το αίτημα αυτό αφορά μόνο το, τριών μηνών χρονικό διάστημα, από 15 Ιουνίου 2018 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2018. Το συγκεκριμένο αίτημα εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι το Σ.Α.Σ είναι το αρμόδιο όργανο για τη δρομολόγηση των πλοίων, η οποία δεν μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δε θα είναι παρών στο Περιφερειακό Συνέδριο των Κυκλάδων, όπου ήθελε να έχει απευθείας συνομιλίες με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα, διότι είναι υποχρεωτική η παρουσία του στα Ποσειδώνια, σε συγκεκριμένες, προκαθορισμένες συναντήσεις με ομολόγους του και με πρέσβεις ξένων χωρών. Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής συνεχίζει τις επαφές με τις εταιρίες για διευθέτηση του ζητήματος.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Νάουσα Πάρου, 31.05.2018

Δελτίο Τύπου

Έναρξη λειτουργίας των τμημάτων Κολύμβησης

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Νάουσας Πάρου ΝΑΪΑΣ.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 15/06/2018 και θα πραγματοποιούνται στη θάλασσα ή στη πισίνα, ανάλογα με την προτίμηση των παιδιών και την πληρότητα των τμημάτων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ομίλου θα λειτουργήσουν:

Τμήματα αρχαρίων για παιδιά από 3 ετών

Τμήματα προχωρημένων

Τμήμα ενηλίκων

Αγωνιστικό τμήμα

Υπεύθυνος προπονήσεων θα είναι ο Βασίλης Λένιας, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και πρωταθλητής κολύμβησης.

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή ή Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο.

Το ωράριο προπονήσεων θα οριστικοποιηθεί μέχρι 10 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:

● 6972429146 (Έφορος Κολύμβησης)

● 6948835840 (Γραμματεία)

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟΠ για την στήριξη και την διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γιάννη Σαγκριώτη για την παραχώρηση των απαραίτητων εγκαταστάσεων για τις προπονήσεις σε πισίνα.

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

«Διατροφή σ’ ένα υγιές περιβάλλον»
Αφιέρωμα στην Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
Μουσική, χορός, Ταραντέλλα και έθιμα των Ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας σας περιμένουν την Κυριακή στη Νάουσα

Το φετινό καλοκαίρι ξεκινά στη Νάουσα με μια εκδήλωση γεμάτη νιάτα, μουσική και χορό. Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας παρουσιάζει τη φετινή του δουλειά στους τομείς της μουσικοκινητικής αγωγής, του θεατρικού παιχνιδιού αλλά και του χορού, με συνοδεία ζωντανής μουσικής,

την Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ

στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας, στη Νάουσα

Μικροί και μεγάλοι θα μας δείξουν τι έμαθαν και πως χόρεψαν τη χρονιά που πέρασε. Οι μικροί μας φίλοι θα παρουσιάσουν το δρώμενο «Ο γάμος του πρίγκιπα Λεμόνη» τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Οι λίγο μεγαλύτεροι θα χορέψουν χορούς της Ερυθραίας Μικράς Ασίας της Θάσου, των Σποράδων και των Επτανήσων , ενώ οι μεγάλοι Έθιμα και χορούς από την Πάρο.

Μεγάλο αφιέρωμα στα έθιμα, τις φορεσιές και τη μουσική των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας με τραγούδια στην ελληνική διάλεκτο των «γκρεκάνικων».

Όλα αυτά με ζωντανή μουσική, όμορφες φορεσιές και πολλά χαμόγελα. Αυτή την Κυριακή στη Νάουσα.

Σας περιμένουμε.

Με τιμή
Για την Επιτροπή
Υπαπαντή Ρούσσου

Νάουσα Πάρου, Ιούνιος 2018

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στην παραλία της Παροικιάς κάτω από τον Άγιο Κωνσταντίνο και ώρα 20:30.

Μουσικοί:

Δελέντας Μανώλης - βιολί
Σαμπάνης Θάνος - ακορντεόν
Πετρόπουλος Φανούρης - λαούτο
Αθηναίος Στέφανος - κρουστά
Νίκα Αντωνία - τραγούδι

Διοργάνωση:
Τεχνηντάρι
κέντρο τέχνης και πολιτισμού

Συνδιοργάνωση:
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα 31/5/2018, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ANDROS JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο-Κέα-Κύθνο-Σύρο, ότι κατά τη διάρκεια του πλου από από Κύθνο για Σύρο, παρουσιάσθηκε βλάβη στο αριστερό πηδάλιο του πλοίου και συγκεκριμένα στο ηλεκτρονικό σύστημα χειριστηρίου αυτού.

Το “ANDROS JET”, στο οποίο επέβαιναν επτά (07) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα, αγκυροβόλησε προσωρινά έξω από τον λιμένα Σύρου, ενώ στη συνέχεια προσδέθηκε με ιδία μέσα, συνοδεία του Ρ/Κ “ΛΕΩΝ Ι” Ν.Π. 5869, στις εγκαταστάσεις του οικείου λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα 31/5/2018 το Λιμεναρχείο Θήρας, για τραυματισμό 45χρονου ναυτικού (ειδικότητας Επίκουρου), μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR DELOS” Ν.Π. 12082.

Ο 45χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαγνώσθηκε με θλαστικό τραύμα κεφαλής και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

φωτο: αρχείο

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

«Την ευτυχία πάντοτε μες στη ζωή, θα σου χαρίσουν μικρές καλές στιγμές μας... αλήθεια αξίζει σε αυτή τη ζωή να αγαπάς και να σ’ αγαπάνε, να εκτιμάς την κάθε στιγμή...»

Τα πλημμυρισμένα από φιλοξενία και αγάπη νησιά μας, η Πάρος και η Αντίπαρος, είναι και πάλι έτοιμα να υποδεχθούν την «Κιβωτό του Κόσμου» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Αυτό το καλοκαίρι, θα είναι και πάλι τόσο όμορφο για τις Νεανικές Συντροφιές του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Το «μικρό καράβι της αγάπης», ναυλωμένο με την αγάπη όλων σας, και με την μοναδική συνεργασία - προσφορά για άλλη μία χρονιά με την «HELLENIC SEAWAYS» και με το Ξενοδοχείο «ΑΙΓΑΙΟΝ», θα συναντήσει για τρίτη συνεχή χρονιά, την «Κιβωτό του Κόσμου» και για μία εβδομάδα θα πλέουν και πάλι πλάι - πλάι σε ένα γαλήνιο ταξίδι αγάπης.

Μόνο που χάρη στη δική σας αγάπη, (η οποία αποτυπώθηκε περίτρανα και με τη δύναμη που μας δώσατε το Πάσχα όπου αγκαλιάσατε με μεγάλη ανταπόκριση τη δράση μας με τις πασχαλινές λαμπάδες), το φετινό καλοκαίρι, δεν θα φιλοξενήσουμε μόνο μία φορά τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου, αλλά δύο!!!

Έτσι λοιπόν, από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου 2018, αλλά και από τις 2 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2018, στα όμορφα νησιά μας, θα φιλοξενηθούν συνολικά 80!!! παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς τους, από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Είμαστε σίγουροι ότι με την προσφορά όλων σας, θα εξασφαλίσουμε και ό,τι άλλο απαιτείται, από τα γεύματα των παιδιών, τη μεταφορά τους, τις δραστηριότητές τους, τα δωράκια και τις πολλές εκπλήξεις που ήδη ετοιμάζουμε, ώστε και τη φετινή χρονιά, τα παιδιά να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τα νησιά μας.

Κάθε προσφορά είναι δεκτή όπως και κάθε πρότασή σας ευπρόσδεκτη, ώστε να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα των παιδιών αυτές τις ημέρες.

Και χάρη στην εμπιστοσύνη που μας δείχνουν για άλλη μία φορά, ο π. Αντώνιος και οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού του Κόσμου»,... το παραμύθι μας είναι έτοιμο να αρχίσει και πάλι... για να κρατήσουμε για άλλη μία φορά την υπόσχεση που δώσαμε στα γλυκά αυτά παιδιά, ότι... «...θα βρεθούμε ξανά...»!!!

...«γιατί η Κιβωτός στην καταιγίδα, είναι αυτή που μας χαρίζει ελπίδα...»!!!

π. Στυλιανός Μπιζάς Πάρος

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Μετά την ολοκλήρωση του «7ου Αγώνα Υγείας Αντιπάρου» την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμος Αντιπάρου και την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αντιπάρου ΚΕΔΑ / KEDA Municipality of Antiparos για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα!

Δείτε τα ανεπίσημα αποτελέσματα του 7ου Αγώνα Υγείας Αντιπάρου!

Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα

Ευχαριστούμε θερμά τον Christophe Anagnostopoulos (https://www.christopheanagno.com) για την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα και τις εξαιρετικές λήψεις

Ακολουθούν περισσότερες από 500 φωτογραφίες γεμάτες χαμόγελα!

Πατήστε εδώ για να δείτε τις φωτογραφίες.

Antiparos En Plo

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Από Παροικία προς Μαράθι - Κώστο - Λεύκες - Πρόδρομο - Μάρμαρα - Μάρπησσα - Πίσω Λιβάδι - Λογαρά- Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυό

07.30*, [10.40 έως Λεύκες], 12.10*, 14.15*, 16.10*, 18.00*, 20.00

Aπό Δρυό προς Χρυσή Ακτή - Παραλία Πούντας - Λογαρά - Πίσω Λιβάδι - Μάρπησσα - Μάρμαρα - Πρόδρομο - Λεύκες - Κώστο - Μαράθι - Παροικία

07.25 Από Μάρπησσα, 08.55*, [11.00 από Λεύκες], 11.40, 13.05*, 15.10*, 17.25*, 21.00

* Από/Προς Άσπρο Χωριό

Από Παροικία προς Νάουσα

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.25*, 09.00, 09.30, 10.00*, 10.40, 11.45, 12.10, 13.00, 13.55*, 14.15, 15.00, 16.10, 17.40, 19.10, 20.00, 21.10, 22.10, 23.10

Σαββατοκύριακο: 07.25*, 09.00, 09.30, 10.00*, 10.40, 11.45, 12.10, 13.00, 13.30, 14.15, 15.00, 16.10, 17.40, 19.10, 20.00, 21.10, 22.10, 23.10

Από Νάουσα προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.40, 08.10*, 09.30, 10.30, 11.00*, 12.30, 13.30*, 14.35*, 16.30, 17.05, 18.00, 19.30, 20.05, 20.30, 21.30, 22.30

Σαββατοκύριακο: 07.40, 09.30, 10.30, 11.00*, 12.30, 13.30*, 14.35*, 16.30, 17.05, 18.00, 19.30, 20.05, 20.30, 21.30, 22.30

* Μέσω Καμαρών

Από Παροικία προς Αλυκή

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.10, 08.45, 11.00>, 12.10^, 13.30^, 14.15, 16.10^, 17.40, 20.10^, 23.10^

Σαββατοκύριακο: 07.10, 08.45, 11.00>, 12.10, 14.15, 16.10^, 17.40, 20.10^, 23.10^

Από Αλυκή προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.40, 09.10>, 11.25, 14.05, 14.40, 16.40, 18.10*, 20.40, 23.40

Σαββατοκύριακο: 07.40*, 09.10>, 11.25, 12.40, 14.40, 16.40, 18.10*, 20.40, 23.40

* Mέσω Βουτάκου-Πούντας

^ Mέσω Πούντας- Βουτάκου

Από Παροικία προς Πούντα (Αντίπαρος)

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 17.40^, 20.10, 21.10, 22.10, 23.10

Σαββατοκύριακο: 07.10^, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 13.10, 14.15, 15.10, 16.10, 17.40^, 20.10, 21.10, 22.10, 23.10

Από Πούντα (Αντίπαρος) προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.50, 09.25, 11.25, 12.25, 13.45*, 14.25>, 15.25, 16.25*, 17.30, 18.25, 20.25^, 21.25, 22.25, 23.25*

Σαββατοκύριακο: 07.50, 09.25, 11.25, 12.25, 13.25, 14.25>, 15.25, 16.25*, 17.30, 18.25, 20.25^, 21.25, 22.25, 23.25*

* Mέσω Βουτάκου - Αλυκής

^ Mέσω Αλυκής - Βουτάκου

> Mέσω Βουτάκου

Από Παροικία προς Νάουσα - Πρόδρομο - Μάρπησσα - Πίσω Λιβάδι - Λογαρά - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυό

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.30, 10.40, 11.45, 13.55, 15.00, 23.10

Σαββατοκύριακο: 09.30, 10.40, 11.45, 13.30, 15.00, 23.10

Από Νάουσα προς Δρυό

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.50, 11.00, 12.05, 14.15, 15.20, 23.30

Σαββατοκύριακο: 09.50, 11.00, 12.05, 13.50, 15.20, 23.30

Από Δρυό προς Νάουσα - Παροικία

06.55, 10.30, 16.30, 19.30

Από Παροικία προς Βουτάκο

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30, 08.45, 11.00, 13.30, 14.15, 16.10, 17.40, 20.10, 23.10

Σαββατοκύριακο: 07.30, 08.45, 11.00, 14.15, 16.10, 17.40, 20.10, 23.10

Από Βουτάκο προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.45, 09.15, 11.15, 13.55, 14.35, 16.30, 18.15, 20.30, 23.30

Σαββατοκύριακο: 07.45, 09.15, 11.15, 12.30, 14.30, 16.30, 18.15, 20.30, 23.30

Από Άσπρο Χωριό προς Λεύκες - Παροικία

08.55, 13.05, 15.10, 17.25

Από Άσπρο Χωριό προς Νάουσα - Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 06.55

Από Παροικία προς Άσπρο Χωριό

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30, 10.40, 12.10, 13.55, 14.15, 16.10, 18.00

Σαββατοκύριακο: 07.30, 10.40, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 18.00

Από Αγκαιριά προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.35, 09.05>, 11.30, 14.10, 14.45, 16.45, 18.05*, 20.45, 23.45

Σαββατοκύριακο: 07.35*, 09.05>, 11.30, 12.45, 14.45, 16.45, 18.05*, 20.45, 23.45

Από Παροικία προς Αγκαιριά

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.10, 08.45, 11.00>, 12.10^, 13.30^, 14.15, 16.10^, 17.40, 20.10^, 23.10^

Σαββατοκύριακο: 07.10, 08.45, 11.00>, 12.10^, 14.15^, 16.10^, 17.40, 20.10^, 23.10^

* Mέσω Βουτάκου - Πούντας

^ Mέσω Πούντας - Βουτάκου

Από Κώστο προς Παροικία

07.45, 09.30, 11.05, 12.05, 13.40, 15.40, 18.00, 21.30

Από Κώστο προς Δρυό

07.45*, 12.25*, 14.30*, 16.15*, 18.15*, 20.15

* Άσπρο Χωριό

Από Πρόδρομο προς Λεύκες - Παροικία

07.35, 09.20, 11.55, 13.30, 15.30, 17.50, 21.20

Από Πρόδρομο προς Νάουσα - Παροικία

07.30, 10.50, 16.50, 19.50

Από Πρόδρομο προς Δρυό

07.55, 10.05, 11.15, 12.35, 14.40, 15.30, 16.30, 18.25, 20.25

Από Μάρμαρα προς Λεύκες - Παροικία

07.30, 09.15, 11.50, 13.25, 15.25, 17.45, 21.15

Από Μάρμαρα προς Νάουσα - Παροικία

07.25

Από Μάρμαρα προς Δρυό

08.00, 11.15, 12.40, 14.45, 16.30, 18.30, 20.30

Από Μάρπησσα προς Λεύκες - Παροικία

07.25, 09.15, 11.50, 13.25, 15.25, 17.45, 21.15

Από Μάρπησσα προς Νάουσα - Παροικία

07.20, 10.45, 16.45, 19.45

Από Μάρπησσα προς Δρυό

08.00, 10.10, 11.15, 12.40, 14.45, 15.35, 16.35, 18.30, 20.30

Από Πίσω Λιβάδι προς Λεύκες - Παροικία

09.10, 11.45, 13.20, 15.20, 17.40, 21.10

Από Πίσω Λιβάδι προς Νάουσα - Παροικία

07.15, 10.40, 16.40, 19.40

Από Πίσω Λιβάδι προς Δρυό

08.05, 10.15, 11.20, 12.45, 14.50, 15.40, 16.40, 18.35, 20.35

Από Λογαρά προς Λεύκες - Παροικία

09.10, 11.45, 13.20, 15.20, 17.40, 21.10

Από Λογαρά προς Νάουσα - Παροικία

07.15, 10.40, 16.40, 19.40

Από Λογαρά προς Δρυό

08.05, 10.15, 11.20, 12.45, 14.50, 15.40, 16.40, 18.35, 20.35

Από Παρασπόρο προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00, 09.35, 11.35, 12.35, 14.20, 14.55, 15.35, 16.55, 17.40, 18.35, 20.55, 21.35, 22.35, 23.55

Σαββατοκύριακο: 08.00, 09.35, 11.35, 12.35, 13.35, 14.55, 15.35, 16.55, 17.40, 18.35, 20.55, 21.35, 22.35, 23.55

Από Παροικία προς Παρασπόρο

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.10, 07.30, 08.45, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 15.10, 16.10, 17.40, 20.10, 21.10, 22.10, 23.10

Σαββατοκύριακο: 07.10, 08.45, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 13.10, 14.15, 15.10, 16.10, 17.40, 20.10, 21.10, 22.10, 23.10

Από Πεταλούδες προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.45, 08.55, 11.40, 14.15, 14.45, 16.50, 17.50, 20.50, 23.50

Σαββατοκύριακο: 07.20, 08.55*, 11.40, 14.50, 16.50, 17.50*, 20.50, 23.50

Από Παροικία προς Πεταλούδες

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.10, 08.45, 11.00, 12.10^, 13.30^, 14.15, 16.10^, 17.40, 20.10, 23.10

Σαββατοκύριακο: 07.10, 08.45, 11.00, 12.10^, 14.15^, 16.10^, 17.40, 20.10, 23.10

^ Mέσω Βουτάκου - Αλυκής

* Mέσω Αλυκής - Βουτάκου

Από Παροικία προς Αεροδρόμιο

07.10, 10.15, 16.15, 18.15

Από Πούντα προς Αεροδρόμιο

10.30, 16.30, 18.30

Από Αεροδρόμιο Πούντα - Παροικία

09.00, 11.25, 17.15, 19.30

Από Λεύκες προς Παροικία

07.35, 09.25, 11.00, 12.00, 13.35, 15.35, 17.55, 21.25

Από Λεύκες προς Δρυό

07.50*, 12.30*, 14.35*, 16.25*, 18.20*, 20.20

* Από/Προς Άσπρο Χωριό

Από Χρυσή Ακτή προς Λεύκες - Παροικία

09.00, 11.40, 13.05, 15.10, 17.25, 21.00

Από Χρυσή Ακτή προς Νάουσα - Παροικία

07.00, 10.30, 16.30, 19.30

Από Παραλία Πούντας προς Λεύκες - Παροικία

09.05, 11.40, 13.15, 15.15, 17.35, 21.05

Από Παραλία Πούντας προς Νάουσα - Παροικία

07.10, 10.35, 16.35, 19.35

* Πληροφορούμε το επιβατικό κοινό ότι εντός των λεωφορείων ισχύουν προσαυξημένα εισιτήρια 2.00€, 2.50€ και 3.50€.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου, που εδρεύει στον Δήμο Αντιπάρου Ν. Κυκλάδων

 

 

πηγή: http://www.antiparos.gr/el/dimos/anakoinoseis.html

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Αυξάνεται στις 5.000 ευρώ το ποσό ανάληψης μετρητών μηνιαίως

Αυξάνεται στις 5.000 ευρώ, από 2.300 ευρώ σήμερα, το ποσό ανάληψης μετρητών μηνιαίως, ενώ παράλληλα διευκολύνονται οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και η οποία τροποποιεί τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων (capital controls) που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84).

Σύμφωνα με την απόφαση:

- Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 ευρώ σε 5.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 5.000 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

- Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.300 ευρώ σε 3.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/ και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

- Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 4.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο, από την 1η Ιουλίου 2018.

- Διευκολύνονται οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα . Οι ανωτέρω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, της 15ης Μαΐου 2017. Σημειώνεται, σύμφωνα με το υπουργείο, ότι οι αρχές στοχεύουν στην πλήρη άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31