Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 - ParosIn.gr

Τέσσερις αθλητές από την Πάρο (τρεις του ΑΟ ΠΑΡΟΥ & ένας του ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΥ) και ένας από την Αντίπαρο (ΠΛΟΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ) επιλέχθηκαν στα κλιμάκια των μικτών ομάδων μπάσκετ Κυκλάδων (έτη 2004 - 2005), μετά την ολοκλήρωση των προπονητικών camp.

Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού θεσμού των μικτών, θα διεξαχθούν δυο φιλικοί αγώνες μεταξύ των ομάδων της Ε.Σ.Κ.Κ. και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. στην Τήνο, το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος.

Ε.Σ.Κ.Κ - Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α (Παρασκευή 25 έως Κυριακή 27 Μαΐου, Δημοτικό Στάδιο Τήνου)

Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά των νησιών των Κυκλάδων, τα οποία υπό την καθοδήγηση του προπονητή της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων (Ε.Σ.Κ.Κ.) Ανδρέα Μαύρου, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με παίκτες του Ολυμπιακού, του Πανιώνιου, του Κρόνου κ.λπ. Ακολουθούν τα ονόματα των αθλητών που επιλέχτηκαν και αποτελούν τα ρόστερ των ομάδων.

Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων

1. Αλιπράντης Ιωάννης -2004- ΑΟ ΠΑΡΟΥ
2. Μπομποτάς Νικόλαος -2004- ΑΟ ΠΑΡΟΥ
3. Λάβδας Μαρίνος -2004- ΑΟ ΠΑΡΟΥ
4. Φαρούπος Ανδρέας -2004- ΠΛΟΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
5. Ρηγόπουλος Γεώργιος -2004- ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ
6. Λιανόπουλος Μανώλης -2004- ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ
7. Σεϊντίνι Γιούερς -2004- ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
8. Τριαντάφυλλος Αντώνης -2004- ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
9. Σιγάλας Κωνσταντίνος -2004- ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
10. Παλαιολόγος Φρέντυ -2004- ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
11. Ζούμπερης Ευάγγελος -2005- ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
12. Ζώνγκα Μπλερίμ -2004- ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ
13. Καλογέρι Αλέξανδρος -2004- ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ

Ε.Σ.ΚΑ.Ν. Αττικής

1. Τρυφωνίδης Παναγιώτης -2005- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
2. Σπηλιόπουλος Γεώργιος -2004- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
3. Κοπακάκης Ραφαήλ -2004- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.
4. Ανδρακάκος Βασίλειος -2004- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.
5. Κορκοντζέλος Κων/νος -2004- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.
6. Βασιλόπουλος Λύσσανδρος -2005- Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
7. Γιακουμάκης Δημήτριος -2004- ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
8. Μιχαλάκης Γεώργιος -2005- Ν.Ε. ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ
9. Ρούσσης Αγγελος -2005- Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
10. Κωστόπουλος Ιωάννης -2005- Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
11. Ρούσσος Χρήστος -2005- ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ
12. Βλάσσης Ανδρέας -2004- Α.Ε. ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
13. Γαβαλάς Παναγιώτης -2004- Ε.Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ - ΜΕΓΑΡΩΝ

Πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων:

Προπονήσεις μικτής Ε.Σ.Κ.Κ.

25/5/2018 ώρες 15:30-16:30 και 20:30-22:00
26/05/2018 ώρες 10:00-11:30

Φιλικοί αγώνες:

26/05/2018 ώρες 18:30-20:30
27/05/2018 ώρες 09:30-11:30

Η φωτογραφίες είναι από το προπονητικό camp του Νοτίου Ομίλου της Ε.Σ.Κ.Κ.

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Αύξηση κατά 13,8% εμφάνισαν τα έσοδα από τον τουρισμό στο πρώτο τρίμηνο του έτους φθάνοντας τα 557 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αντανακλά την αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 12,8%. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας την περίοδο αυτή έφθασε το 1,59 εκατομμύρια.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 8,9%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών αυξήθηκε κατά 18,6%.

Κατά την επισκοπούμενη περίοδο η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-28 διαμορφώθηκε στις 1.071 χιλ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28 αυξήθηκε κατά 13,9% και διαμορφώθηκε στις 725 χιλ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 15,8%, ενώ αυτή από τις χώρες της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 8,7%.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 35,6% και διαμορφώθηκε στις 39 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 26,9% και διαμορφώθηκε στις 196 χιλ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε αύξηση κατά 11% και διαμορφώθηκε στις 101 χιλ. ταξιδιώτες.

Τέλος, αναφορικά με τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 36,6% και διαμορφώθηκε στις 16 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 13% και διαμορφώθηκε στις 71 χιλ. ταξιδιώτες.

Όσον αφορά στις εισπράξεις η αύξηση οφείλεται στην αύξηση κατά 18,9% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 318 εκατ. ευρώ, και στην αύξηση κατά 8,4% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 232 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 13,2% και διαμορφώθηκαν στα 204 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ παρουσίασαν άνοδο κατά 30,8% και διαμορφώθηκαν στα 114 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 8,9% και διαμορφώθηκαν στα 16 εκατ. ευρώ, ενώ και οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 25,7% και διαμορφώθηκαν στα 72 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αυξήθηκαν κατά 24,8% και διαμορφώθηκαν στα 42 εκατ. ευρώ.

Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 35,3% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν επίσης κατά 35,3% και διαμορφώθηκαν στα 34 εκατ. ευρώ.

Χ. Ζ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Μεγάλη εκστρατεία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες πραγματοποιεί το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, ξεκινώντας από τη Σίκινο που υποδέχεται το καλοκαίρι καταργώντας τα πλαστικά καλαμάκια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change», ο δήμος Σικίνου, οι δημότες και οι επιχειρήσεις του νησιού δεσμεύονται να καταργήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και να τα αντικαταστήσουν με επαναχρησιμοποιούμενα ή και βιοδιασπώμενα που θα παραχωρηθούν από το Ίδρυμα.

«H εκστρατεία για τα καλαμάκια γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να προστατέψουμε το περιβάλλον, μειώνοντας τα πλαστικά μίας χρήσης. Όταν μιλάμε για την ανάγκη αλλαγής, συνήθως σκεφτόμαστε κάτι μεγάλο και σύνθετο, κάποτε αδύνατο. Έτσι, δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας μέρος της λύσης. Ωστόσο, οι αλλαγές συχνά ξεκινούν από τα μικρά πράγματα. Μια τέτοια περίπτωση είναι το πλαστικό καλαμάκι. Αλλάζοντας κάτι μικρό στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορούμε να διανύσουμε μια μεγάλη διαδρομή και να επηρεάσουμε κι άλλους με το δικό μας παράδειγμα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Τα πλαστικά καλαμάκια είναι ένα από τα συχνότερα απορρίμματα που συναντάμε στις ελληνικές ακτές. Είναι το 11ο πιο συχνό απόρριμμα στις θάλασσές μας. Τα χρησιμοποιούμε για λίγα μόλις λεπτά -και μάλιστα για την απόλαυσή μας, όχι από ανάγκη - ωστόσο μένουν στο περιβάλλον για περίπου διακόσια χρόνια! Η μείωση της χρήσης τους και η αντικατάστασή τους με καλαμάκια από άλλα υλικά, επαναχρησιμοποιούμενα ή φιλικά για το περιβάλλον, κάνει τη διαφορά. Είναι μια μικρή αλλαγή με άμεσο και σημαντικό αποτέλεσμα».

Η έναρξη του προγράμματος έχει ήδη πραγματοποιηθεί συμβολικά την περασμένη Κυριακή και θα κορυφωθεί το Σάββατο 26 Μαΐου, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μμ στο Σχολείο Σικίνου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα περιλαμβάνει ομιλίες, ανοιχτή συζήτηση για τους κινδύνους από τα πλαστικά μίας χρήσης, καθώς και προβολές των ντοκιμαντέρ «EGEO - H θάλασσα για μένα» και «STRAWS» (σε συνεργασία με το Plastic Free Greece). Στο τέλος της εκδήλωσης, θα υπογραφεί συμφωνητικό με όποιον κάτοικο ή επιχείρηση θέλει να υποστηρίξει την αλλαγή από πλαστικά καλαμάκια σε βιοδιασπώμενα.

«Στη συνέχεια, θα παραλάβουμε τα πλαστικά καλαμάκια από όσους συναινούν και θα τα αντικαταστήσουμε με ίδιες ποσότητες σε βιοδιασπώμενα που προμηθεύτηκε για το σκοπό αυτό το Ίδρυμά μας. Επίσης, θα προσφέρουμε σε κάθε κάτοικο ένα γυάλινο επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι "Sea Change Sikinos" με ενσωματωμένο, βιοδιασπώμενο καλαμάκι, για να πίνουν τον καφέ ή τον χυμό τους. Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, η ομάδα του προγράμματος σε συνεργασία με τον δήμο και εθελοντές κατοίκους θα πραγματοποιήσει καθαρισμούς σε προσβάσιμες και απόκρημνες ακτές του νησιού, καταγράφοντας τα αποτελέσματα για ερευνητικούς σκοπούς» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοσμοπούλου.

Και συμπληρώνει ότι «μετά το καλοκαίρι, θα επισκεφθούμε ξανά τη Σίκινο για να μετρήσουμε τα αποτελέσματα της δράσης, να καθαρίσουμε ξανά τις ακτές και να υλοποιήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, όπως και πρόγραμμα citizen science για την ενεργοποίηση των μαθητών-ερευνητών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Με αφετηρία τη Σίκινο, οι δράσεις του προγράμματος θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες σε περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, ενώ αναμένεται να διαρκέσει για πέντε χρόνια.

Η κ. Κοσμοπούλου δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η αλλαγή χρειάζεται χρόνο και στήριξη για να είναι αποτελεσματική. Θα πάμε, λοιπόν, ξανά στη Φολέγανδρο, την Κίμωλο και τη Σέριφο, νησιά με τα οποία έχουμε ξανασυνεργαστεί πέρσι και όπου έχουμε ήδη δημιουργήσει μια σχέση ανοιχτή, με κοινούς στόχους για το περιβάλλον».

Ταυτόχρονα, συμπληρώνει ότι το Ίδρυμα είναι «σε επαφή με άλλα πέντε νησιά στις Κυκλάδες, τα οποία θα ανακοινώσουμε σύντομα. Πρέπει να τονίσω πως κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να έχει διάρκεια αν γίνει χωρίς τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συνεργασία και το "καλωσόρισμα" από μέρους των τοπικών αρχών και των κατοίκων είναι αναγκαία για την επιτυχία. Σύντομα, με σεβασμό σε αυτήν την αρχή, θα ανακοινώσουμε με λεπτομέρειες τη συνέχεια του προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει πολυεπίπεδες δράσεις καθαρισμών, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης των κατοίκων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και δημιουργία ομάδων τοπικών "πρεσβευτών" του προγράμματος».

Οι αριθμοί δείχνουν τις βλαπτικές συνέπειες της χρήσης πλαστικών στο περιβάλλον και δείχνουν την αναγκαιότητα να αναληφθεί δράση άμεσα.

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο τουλάχιστον οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στη θάλασσα. Κάθε χρόνο παγκοσμίως, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια και 100.000 θαλάσσια πλάσματα, όπως οι χελώνες, πεθαίνουν από την κατάποση απορριμμάτων και ιδιαίτερα των πλαστικών εξαιτίας της μορφής και του μεγέθους τους. Τα καλαμάκια είναι μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση πλαστικών μίας χρήσης.

«Η δική μας βραχεία ευχαρίστηση γίνεται ένας μόνιμος κίνδυνος για το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή. Και τώρα που η συζήτηση ανοίγει διεθνώς γι αυτό το θέμα και ο κόσμος είναι πιο έτοιμος να δεχτεί την αλλαγή, μπορούμε να προτείνουμε τρόπους μείωσης αλλά και αντικατάστασης. Η λύση βρίσκεται στα χέρια όλων μας. Μπορούμε να κάνουμε πολλά, όπως να πούμε "όχι, ευχαριστώ" όταν μας δίνουν πλαστικό καλαμάκι χωρίς να το ζητήσουμε ή, ως καταναλωτές, να ζητάμε από τις επιχειρήσεις που προτιμούμε να παρέχουν βιοδιασπώμενα καλαμάκια αντί για συμβατικά», καταλήγει η εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Φαίη Δουλγκέρη

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες 22/5/2018, οι Λιμενικές Αρχές Μυκόνου, Σύρου, Νάξου και Τήνου, ότι το Ι/Φ “50-50” σημαίας ΗΠΑ, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, είχε αποπλεύσει πρωινές ώρες της 21/05/2018, από ν. Ικαρία με προορισμό τη ν. Μύκονο και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα προς εντοπισμό του ανωτέρω, απέπλευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10332, “ΟΡΚΑ” Ν.Π. 11042, “ΣΑΝΦΩΣ ΙΙ” Ν.Π. 6547, “ΣΑΝΦΩΣ” Ν.Π. 10470, “ΝΤΙΣΚΟΒΕΡΥ” Ν.Χ. 447, “ΤΖΕΝΥ Ζ” Ν.Π. 10993, ενημερώθηκαν τα σωματεία επαγγελματικών αλιέων Μυκόνου “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” και “ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ” ενώ έρευνες από ξηράς διεξήγαγαν πέντε (05) περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το εν λόγω Ι/Φ εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο, λόγω θραύσης ιστίου, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ άνω Κουφονησίου και Κέρου, με τον 77χρονο επιβαίνοντα καλά στην υγεία του, ενώ με τη συνδρομή του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Ν. 60, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Νάξου, το “50-50” ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Κουφονησίου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

φωτο, Κουφονήσι: αρχείο

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ερμούπολη: 14-5-2018

Αριθ. πρωτ.: 60586/4403

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου εστάλη η υπ’ αριθμ. πρωτ. 27731/11-5-2018 (ΑΔΑ: Ω772ΟΡ1Ι-0ΒΡ) Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου - Γενική Δ/νση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής - Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου - Τμήμα Περιβαλλοντικού & Χωρικού Σχεδιασμού με θέμα: «Μη έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για κατασκευή και λειτουργία σταθμού βιομάζας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 500 KW με καύση βιορευστών (μη βρώσιμα φυτικά έλαια) από την εταιρεία «RENECO Ο.Ε.» σε γήπεδο εμβαδού 66.362τμ στη θέση «Ράχες» Δήμου Πάρου νήσου Πάρου νομού Κυκλάδων».

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία σταθμού βιομάζας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 500 KW με καύση βιορευστών (μη βρώσιμα φυτικά έλαια υποβαθμισμένης ποιότητας) από την εταιρεία «RENECO Ο.Ε.»

Ανήκει στην υποκατηγορία Α2 της 10ης Ομάδας - Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας, α/α 7 «Ηλεκτροπαραγωγή από σταθμούς καύσεις βιομάζας», σύμφωνα με την υα 1958/2012, όπως ισχύει.

Φορέας του έργου είναι η RENECO ΟΕ και περιβαλλοντικός μελετητής ο κ. Σταύρος Ιατρού.

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να λάβει γνώση της ανωτέρω απόφασης να απευθυνθεί στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΖΑΣ

_____________________________________

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ερμούπολη: 17-5-2018

Αριθ. πρωτ.: 62807/4537

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου εστάλη η υπ’ αριθμ. πρωτ. 28325/15-05-2018 (ΑΔΑ: Ω3ΣΙΟΡ1Ι-Ρ35) Γνωμοδότηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου - Γενική Δ/νση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής - Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου - Τμήμα Περιβαλλοντικού & Χωρικού Σχεδιασμού με θέμα: «Προκαταρκτικός Προσδιορισμός Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων του έργου «Προγραμματικό Σχέδιο Νέου Εμπορικού Λιμένα στη θέση Καμινάκι Δήμου Πάρου ν. Πάρου Ν. Κυκλάδων».

Το έργο αφορά σε νέο εμπορικό λιμένα, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στην υπ’ αρ. 8315.2/02/07, ΦΕΚ Β 202/16-2-2007 ΚΥΑ κατάταξης των λιμένων της χώρας, με μήκος πλοίων σχεδιασμού 95m»

Ανήκει στην υποκατηγορία Α2 της 3ης Ομάδας - Λιμενικά έργα α/α 1, «Εμπορικοί και Επιβατικοί Λιμένες», σύμφωνα με την υα 1958/2012, όπως ισχύει.

Φορέας του έργου είναι η Διεύθυνση Λιμενικών έργων και έργων Αεροδρομίων της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων, του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων και περιβαλλοντικός μελετητής η εταιρεία Γεωσύμβουλοι Ε.Π.Ε.

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να λάβει γνώση της ανωτέρω Γνωμοδότησης να απευθυνθεί στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΖΑΣ

__________________________________________

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ερμούπολη: 15-5-2018

Αριθ. πρωτ.: 61041/4423

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου εστάλη η υπ’ αριθμ. πρωτ. 27140/09-05-2018 (ΑΔΑ: Ω70ΦΟΡ1Ι-2ΤΣ) Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου - Γενική Δ/νση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής - Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου - Τμήμα Περιβαλλοντικού & Χωρικού Σχεδιασμού με θέμα: «Έγκριση Περιβαλλοντικών όρων για το έργο: «Λειτουργία Υφιστάμενου Αλιευτικού Καταφυγίου Νάουσας Δήμου Πάρου, νήσου Πάρου, Νομού Κυκλάδων και Κατασκευή-Λειτουργία Συμπληρωματικών λιμενικών έργων Επέκτασης του προσήνεμου βόρειου μώλου, προκειμένου για τη βελτίωση συνθηκών ελλιμενισμού» με φορέα του έργου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου».

Το έργο αφορά

α) την λειτουργία υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου στη βόρεια πλευρά της νήσου Πάρου, εγκατεστημένο στην ΝΑ πλευρά του όρμου της Νάουσα και

β) επέκταση του προσήνεμου βόρειου μώλου και λειτουργία του προτεινόμενου έργου στην έκταση που αυτό εντάσσεται και επηρεάζει.

Ανήκει στην υποκατηγορία Α2 της 3ης Ομάδας - «Λιμενικά Έργα», α/α 4 «Λιμένες εξυπηρέτησης αλιευτικών σκαφών ή μικτής χρήσης με άλλα σκάφη», σύμφωνα με την υα 1958/2012, όπως ισχύει.

Φορέας του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου και περιβαλλοντικός μελετητής ο πολιτικός μηχανικός κ. Ρουχώτας Ελευθέριος.

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να λάβει γνώση της ανωτέρω απόφασης να απευθυνθεί στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΖΑΣ

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Μετά την χθεσινή ημέρα των ημιτελικών στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάροπησσας, διαμορφώθηκαν και τα ζευγάρια των δυο τελικών του 3ου μεικτού πρωταθλήματος βόλεϊ Πάρου - Αντιπάρου.

Στον πρώτο ημιτελικό η ομάδα των Aces νίκησε την ομάδα των Space Balls με 3-2 σετ, (εδώ θα θέλαμε να ευχηθούμε περαστικά στον Σίμο Βαρριά των Space Balls, που είχε ένα ατύχημα στο παιχνίδι) και στον δεύτερο ημιτελικό οι Net Force νίκησαν τους Fireball με 3-1 σετ.

Οπότε τα ζευγάρια των τελικών της Πέμπτης 24/5 είναι:

Μικρός Τελικός (θέση 3-4), ώρα 19:00
Space Balls - Fireball

Μεγάλος Τελικός (θέση 1-2), ώρα 21:30
Net Force - Aces.

Σας περιμένουμε όλους την Πέμπτη 24/5, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάροπησσας, στη γιορτή του βόλει στο νησί μας, με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!!!

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Έργα συντήρησης και εκσυχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων σε πέντε νησιά των Κυκλάδων, χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και της ειλημμένης απόφασης για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων στα νησιά, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και οι Δήμαρχοι πέντε νησιών των Κυκλάδων συνυπέγραψαν Διαβαθμιδική Σύμβαση συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου “Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικών ειδών γηπέδων ποδοσφαίρου των Δήμων Αμοργού, Κύθνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σύρου- Ερμούπολης και Τήνου”, συνολικού προϋπολογισμού 486.724,80 ευρώ.

Την Διαβαθμιδική Σύμβαση Συνεργασίας συνυπογράφουν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Αμοργού, Νικόλαος Φωστιέρης, ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Εμμανουήλ Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός και ο Δήμαρχος Τήνου, Ιωάννης Σιώτος.

Βάσει της Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκτός από την χρηματοδότηση του έργου, αναλαμβάνει και την αρμοδιότητα υλοποίησης, για λογαριασμό των πέντε Δήμων.

Η σύμβαση αφορά τις εξής αθλητικές εγκαταστάσεις:

Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στη θέση Αγροκήπιο των Καταπόλων του Δήμου Αμοργού
Γήπεδο ποσοσφαίρου 11Χ11 Μέριχα του Δήμου Κύθνου
Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στη νήσο Κουφονήσι του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στα Καμίνια του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
Γήπεδο ποσοσφαίρου 11Χ11 Χώρας του Δήμου Τήνου

και περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικών ειδών απαραίτητων για την καλή λειτουργία, συντήρηση και εγσυχρονισμό των παραπάνω γηπέδων, όπως συνθετικού χλοοτάπητα, πλαστικών καθισμάτων, στεγάστρων αναπληρωματικών, εστιών ποδοσφαίρου, σημαιών κόρνερ κ.λπ.

Η Διαβαθμιδική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη και έχει χρονική διάρκεια 22 μηνών.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 486.724,80 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ερμούπολη, 23 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Με 142.000 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Άνδρου

Στο πλαίσιο της καλής και αποδοτικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Άνδρου (Β΄φάση)», προϋπολογισμού 142.000 ευρώ.

Πρόκειται για την δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Άνδρου για την βελτίωση των σχολικών υποδομών του νησιού, καθώς ο Δήμος Άνδρου έχει ήδη εκτελέσει έργα επισκευής και συντήρησης στις σχολικές μονάδες, προϋπολογισμού 132.000 ευρώ, βάσει της πρώτης Προγραμματικής Σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2016, αξιοποιώντας τις χρηματοδοτήσεις που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει, ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Το αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αφορά την εκτέλεση εργασιών επισκευής στεγών του Εμπειρίκειου Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου, καθώς και εργασιών επισκευής στο Δημοτικό Σχολείο Συνετίου και στο Νηπιαγωγείο Μπατσίου.

Η Προγραμματική Σύμβαση είναι διάρκειας 24 μηνών και βάσει αυτής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 142.000 ευρώ.

Ο Δήμος Άνδρου, ως φορέας υλοποίησης, αναλαμβάνει την ωρίμανση και κατασκευή του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι όλες τις σχολικές μονάδες των νησιών της Περιφέρειας έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης τα οποία είτε εκτελούν οι Δήμοι, που έχουν και την σχετική αρμοδιότητα, είτε εκτελεί η Περιφέρεια, στις περιπτώσεις που οι Δήμου αδυνατούν, λόγω έλλειψης στελεχωμένων τεχνικών υπηρεσιών.

Με στόχο εξάλλου την βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων. Με την πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής παρέχεται στους Δήμους μια επιπλέον, σημαντική πηγή χρηματοδότησης, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Τονίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πήρε χρηματοδότηση για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων, παρά το γεγονός ότι η επισκευή και η συντήρηση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

Ερμούπολη, 23 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31