Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 - ParosIn.gr
Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 18:44

Παράσταση Hip Hop στην Αλυκή!

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα:

- το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2018 για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ

- το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2018 μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 ή 2016 με το Νέο σύστημα

- το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (Ομάδας Β) 2018, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 με το Παλαιό σύστημα

Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Το σχολείο μας, για την διευκόλυνση των εγγραφών και για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σας, θα είναι ανοιχτό την Τετάρτη 23 και 30 Μάιου από τις 17:30 - 21:00.

Απαραίτητα στοιχεία για την εγγραφή οι κωδικοί taxis του κηδεμόνα ή ενήλικου μαθητή και ο αριθμός μητρώου του μαθητή (αναγράφεται στον έλεγχο προόδου των τετραμήνων ή στο απολυτήριο του λυκείου).

ΕΠΑΛ ΠΑΡΟΥ

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Φ. Ζαννετίδης: Η παράταξη που ανέθεσε την υδραυλική μελέτη της Γέφυρας Κρεμαστής, τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, να ψάξει αλλού για τον εξαγνισμό της

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, Φιλήμονα Ζαννετίδη, στην ανακοίνωση των Δεκαβάλλα, Μακρυωνίτη και Μαυρουδή

Η παράταξη που γέννησε τους κήρυκες της νομιμότητας και της δημοκρατίας, είναι αυτή που δίδαξε την ανάθεση μελέτης έργου, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχό του!!!

Είναι η παράταξη η οποία, για ένα χρόνο κατάφερε να αφήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα και το απέκρυπτε.

Η αντιπολίτευση λοιπόν, είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά, στην οποία αναμενόμενα αδυνατεί να ανταπεξέλθει η παράταξη που ανέθεσε την υδραυλική μελέτη για την Γέφυρα Κρεμαστής, τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο κατασκευής της.

Αυτή η παράταξη θα πρέπει να αναζητήσει τον εξαγνισμό της, πριν αποκτήσει ξανά το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να κάνει κριτική, σαν να προήλθε από παρθενογένεση. Η δική μας θητεία, όσο κι αν ψάξουν, δεν πρόκειται να τους δώσει το συγχωροχάρτι που εναγωνίως αναζητούν.

Η αγανάκτησή τους, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωσή τους, είναι κατανοητή, αφού σε τίποτα η σημερινή περίοδος δεν πλησιάζει την “ηρωική” και “επική” δική τους.

Ρόδος, 22 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη 22 Μαίου 2018,

από λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

24χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

φωτο: αρχείο

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

«Επίδειξη αλαζονικής δύναμης ή απώλεια πολιτικής ψυχραιμίας;
Σε μια συνεδρίαση με 63 θέματα(!), στα Εκτός Ημερησίας Θέματα ο διαγωνισμός εκατομμυρίων για τα LED στη Ρόδο»

Μόνο απορία και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η επιλογή της περιφερειακής αρχής δια του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, κου Φιλήμονα Ζαννετίδη, να φέρει το θέμα των όρων του νέου διαγωνισμού «Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δίκτυο Oδικού Φωτισμού της Νήσου Ρόδου με την Προμήθεια & Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED» προϋπολογισμού 4.535.638,52 € για συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης.

Η δε αποστολή των εγγράφων έγινε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των συμβούλων λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων, και με άλλα 63 θέματα με εκατοντάδες σελίδες προς ανάγνωση και κόστους πολλών εκατομμυρίων!

Καταψηφίσαμε την εισαγωγή του ως θέμα προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση όχι φυσικά γιατί διαφωνούμε με το έργο, αλλά γιατί δε μας δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσουμε τους όρους του διαγωνισμού, πιθανότατα σκόπιμα, όπως έγινε και την προηγούμενη φορά με τον ίδιο διαγωνισμό, και όπως γίνεται και με άλλους σημαντικούς διαγωνισμούς της περιφέρειας.

Τα επιχειρήματα της Περιφερειακής Αρχής δια στόματος μελών της παράταξης τους στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στερούνται λογικής βάσης, διαστρεβλώνουν την αλήθεια και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας ως απλοί νοήμονες πολίτες που γνωρίζουμε ανάγνωση, ως αιρετοί που εκπροσωπούμε φορολογούμενους πολίτες.

Μελετάμε δε τα κείμενα που τίθενται προς ενημέρωση και συζήτηση για τη λήψη κρίσιμων για την περιφέρεια μας αποφάσεων, και ως εκ τούτου αδυνατούμε να καταλάβουμε σε ποιους απευθύνονται τα συγκεκριμένα επιχειρήματα, πέρα από την επικοινωνιακή εκστρατεία προπαγάνδας της Περιφερειακής Αρχής:

Λέει η παράταξη του κου Χατζημάρκου:

1. «Υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον με αυτό το διαγωνισμό»: Απαιτείται εδώ η διάκριση ανάμεσα στην αναγκαιότητα του έργου για το οποίο φυσικά και είμαστε σύμφωνοι και στον τρόπο με τον οποίο το χειρίζεται η Περιφερειακή Αρχή. Η ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου που έχει ήδη προκληθεί τη βαρύνει εξ’ ολοκλήρου λόγω των χειρισμών της.

2. «δικαιωθήκαμε από τις δικαστικές αποφάσεις»: Η μη άσκηση ένδικων μέσων από πλευράς Περιφερειακής Αρχής σημαίνει ότι η απόφαση με την οποία κρίνονται «φωτογραφικοί» συγκεκριμένοι όροι του διαγωνισμού είναι εν ισχύ.

3. «ο νέος διαγωνισμός, πρόκειται για ένα διαδικαστικό θέμα». Πρόκειται για έργο εκατομμυρίων, όροι του προηγούμενου διαγωνισμού της περιφερειακής αρχής ως αναθέτουσα κρίθηκαν «φωτογραφικοί» από την ΑΕΠΠ. Πόσο «διαδικαστικό» ακούγεται αυτό;;

4. «πολιτικά πρόσωπα (της αντιπολίτευσης) ταυτίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα». Η γνωστή καραμέλα εδώ και μήνες... αν έχει κάποια στοιχεία, διότι πρόκειται για σοβαρή καταγγελία να πάει στις αρμόδιες αρχές και να τα καταθέσει. Αλλιώς, να μελετήσει τα άρθρα του ποινικού κώδικα περί συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή...

5. «η περιφερειακή αρχή δουλεύει τόσο γρήγορα, που δεν την προλαβαίνετε, και δε θέλετε να διαβάζετε, γι’ αυτό διαμαρτύρεστε» Ασχολίαστο... είναι εξαιρετικά μειωτικό και εν γνώσει τους ψευδές.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής επιχείρησε αρχικά να φιμώσει την αντιπολίτευση για την άσκηση κριτικής επί της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής και της εισαγωγής του θέματος του διαγωνισμού στα Εκτός Ημερησίας Διατάξεως. Χάνοντας την ψυχραιμία του εξαπέλυσε επίθεση αξιοποιώντας μερικά από τα παραπάνω επιχειρήματα!

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα παρόντα μέλη της πλειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή (κ.κ Μπαριανάκης, Μπάρδος, Γιασιράνη και Ευστρατίου) είτε αδυνατούν να συλλάβουν τις σοβαρές νομικές και διοικητικές ευθύνες που συνεπάγεται η θέση τους σε αυτήν είτε παραβλέπουν την αλήθεια για καθαρά προσωπικούς τους λόγους.

Προς επίρρωση της καταγγελίας μας στην οποία προχωρήσαμε για την προχειρότητα και τη βιασύνη με τις οποίες εισάγεται ένα τέτοιου θέμα σε εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Διεύθυνσης στην εισήγηση του προχώρησε σε προφορικές τροποποιήσεις άρθρων με απαλοιφή κειμένου!

Είναι φανερό ότι τα συλλογικά αποφασιστικά όργανα έχουν απαξιωθεί από την Περιφερειακή Αρχή, η αντιπολίτευση εμποδίζεται επιδεικτικά να ασκήσει το έργο της και η επίδειξη αλαζονείας θεωρείται προσόν και αποτελεσματική διοίκηση εκ μέρους της!

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε την διαφάνεια, την χρηστή διοίκηση και την υλοποίηση έργων και δράσεων με γνώμονα την κοινωνική λογοδοσία και τη βέλτιστη ανταποδοτικότητα των δημοσίων κονδυλίων για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου-
Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Για το Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας
Ιωάννης Δεκαβάλλας
Τζώρτζης Μακρυωνιτης

Για τη Νησιωτική Ανατροπή
Άννα Μαυρουδή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22.05.2018

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 22 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Μας κάνετε όλους περήφανους!!

Καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες που οδηγούν στα μετάλλια».

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος και το Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρουν τις ομάδες του Α.Ο. Πάρου, για την πανάξια πρόκρισή τους στα Final Four των αντίστοιχων κατηγοριών τους, και συγκεκριμένα την ομάδα Πετοσφαίρισης των Παγκορασίδων, την ομάδα Καλαθοσφαίρισης των Παμπαίδων και την ομάδα Ποδοσφαίρου Κ16 και τους εύχονται καλή επιτυχία στις αναμετρήσεις τους στην τελική φάση.

Η διάκριση και η επιτυχία των ομάδων αυτών έρχεται να επικυρώσει τη φετινή επιτυχημένη πορεία του συλλόγου που έχει ήδη πανηγυρίσει την τρίτη θέση σε αντίστοιχα Final Four με τις ομάδες Καλαθοσφαίρισης των Κορασίδων και Ποδοσφαίρου Κ12 & Κ18.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στο τεχνικό επιτελείο του Συλλόγου και στους προπονητές κ.κ. Μαρία Λακταρίδου, Σταύρο Βλάχο, Θοδωρή Καζακίδη, Δημήτρη Τριανταφυλλάκο και Ευστάθιο Τριανταφυλλίδη που κατάφεραν με συστηματική δουλειά να αναδείξουν το ταλέντο των μικρών αθλητών και αθλητριών και να καθιερώσουν τις αναπτυξιακές ομάδες του Α.Ο. Πάρου στην ελίτ του αθλητισμού στις Κυκλάδες.

Τέλος, συγχαρητήρια στην Πρόεδρο, στη διοίκηση του αθλητικού Συλλόγου και στους γονείς που στηρίζουν την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών και τους παρέχουν κατάλληλες συνθήκες και υγιή κίνητρα για να αγωνίζονται ολοένα και καλύτερα.

Ο Δήμαρχος Πάρου σε μήνυμά του τονίζει: «Σας ευχαριστούμε που για μια ακόμα φορά μας κάνατε υπερήφανους, Η προσπάθεια σας ανταμείφθηκε με το καλύτερο τρόπο και είναι το επιστέγασμα της πολύ καλής και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Με την επιτυχία σας αυτή γράψατε ένα ακόμη λαμπρό κεφάλαιο στην αναπτυξιακή πορεία του αθλητισμού στην Πάρο και δημιουργήσατε μια τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον. Είναι σίγουρο, πως αυτές οι ομάδες θα συνεχίσουν να μας δίνουν μεγάλες χαρές. Όλοι οι Παριανοί είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε κάθε προσπάθειά σας!!!».

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Η Νάξος μετράει αντίστροφα για να φιλοξενήσει για πρώτη φορά Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων. Το πρώτο «Portarathlon» θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου στη Νάξο.

Πολλοί γνωστοί πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι παρόντες στους αγώνες που θα γίνουν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου.

Οι αγώνες πλησιάζουν και οι ετοιμασίες από τους διοργανωτές είναι «πυρετώδεις», αφού και οι προσδοκίες είναι υψηλές, αλλά και μπορούν να υλοποιηθούν με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, οι οποίοι αποτελούν έναν σημαντικό κρίκο της αλυσίδας για την άρτια διοργάνωση του φετινού 1ου «Portarathlon».

Οι εθελοντές είχαν συμβάλει στην προσπάθεια που είχε γίνει το 2015 με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Συνθέτων Αγωνισμάτων στη Νάξο.

Τώρα η Οργανωτική Επιτροπή του «Portarathlon» ζητάει και επίσημα την πολύτιμη συνδρομή τους και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.portarathlon.gr ή να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους των αγώνων: Δημήτρης Πάππας (6944356695) και Πέτρος Σιδέρης (6946100701).

Το «Portarathlon» διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες
www.portarathlon.gr

Δελτίο Τύπου | Νάξος, 21 Μαΐου 2018

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και τη Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας

Διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 και ώρα 21:00 στην Πλατεία Παπά Γιώργη Στάμενα στη Μάρπησσα.

Τα χορευτικά που θα συμμετέχουν είναι:

Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας

Αδελφότητα Παναγιάς Καλαμπάκας -νΚουτσούφλιανη

Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικοχορευτικής Παράδοσης «Χορεία»

Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατέας «Ηγέχορος»

Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους

Χορευτικός Όμιλος «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής

Οι μουσικοί που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση μας:

Κλαρίνο: Θοδωρής Τασούλας

Βιολί - Τραγούδι: Γιάννης Παυλόπουλος

Λαούτο: Κώστας Μήτσιος

Κρουστά: Ανδρέας Παπάς

Σαξόφωνο: Φώτης Βελισσαρόπουλος

Τραγούδι: Σπύρος Μπρέμπος

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31