Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 - ParosIn.gr

Ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας, η ΚΔΕΠΑΠ, η Δημοτική Κοινότητα Πάρου και ο Δήμος Πάρου συνδιοργάνωσαν μεγάλη εκδήλωση για να γιορτάσουν όλοι οι κάτοικοι της Πάρου την Πρωτομαγιά. Ο χώρος διεξαγωγής ήταν το Αγροκήπιο στην Παροικία.

Το Αγροκήπιο, που καταλαμβάνει 20 περίπου στρέμματα στο κέντρο της Παροικίας, προετοιμάστηκε από τον Δήμο και μας υποδέχθηκε δείχνοντας μας τις άπειρες δυνατότητες του. Οι Παριανοί που απάντησαν στο κάλεσμα μπόρεσαν να δουν, και πολλοί από αυτούς να εκπλαγούν, με τον χώρο. Παρ’ όλη την κατάσταση του, η μεγαλοπρέπεια και το μέγεθός του εντυπωσίασε τους πάντες.

Υπήρχαν ψησταριές για τον καθένα, κρασί άφθονο, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και οικογένειες ολόκληρες γιόρτασαν όπως τον παλιό καιρό των εκδρομών στην εξοχή. Οι συνδιοργανωτές φρόντισαν να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές, έξτρα φαγητό και μουσική. Φυσικά υπήρχαν τα υλικά για να φτιαχτούν παραδοσιακοί Μάηδες. Όλα υπό το άγρυπνο βλέμμα κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υπήρχαν αναρτημένα τα σχέδια της κοινής πρότασης της ΟΠΑΣ, του Συλλόγου Παρίων ‘η Εκατονταπυλιανή’ και του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου για την μετατροπή του Αγροκηπίου σε βιωματικό Πάρκο. Μέλη μας έδιναν όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, για τους πλέον ‘ανήσυχους’ επισκέπτες.

Οι επισκέπτες ήταν όχι μόνο Παριανοί, αλλά και από όλο τον Κόσμο, που έδειξαν το ίδιο κέφι και ενδιαφέρον προσφοράς στα Κοινά μας. Τους ευχαριστούμε.

Το γλέντι κράτησε από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι έφυγαν ευχαριστημένοι. Όλα προσεφέρθησαν δωρεάν, για άλλη μια φορά, με την αμέριστη βοήθεια από τους πολλούς χορηγούς μας, που δεν υπάρχουν αρκετά λόγια να τους ευχαριστήσουμε! Όλοι με χαρά προσέφεραν ‘για το καλό της Πάρου’, όπως μας είπε ένας.

Οι εθελοντές μας τα έδωσαν όλα και όλοι εξυπηρετήθηκαν. Τους ευχαριστούμε ολόψυχα!

Ο Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας, μέσα από στοχευμένες εκδηλώσεις, θέλει να κάνει όλους τους Παριανούς να θυμηθούν παραδοσιακά και ξεχασμένα δρώμενα της καθημερινής ζωής του Νησιού μας. Φυσικά, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι αυτές οι εκδηλώσεις μπορούν και πρέπει να καθιερωθούν και να γίνουν πόλος έλξης και των Παριανών αλλά και των Επισκεπτών μας. Έχουμε πολλές ιδέες, την όρεξη, το μεράκι και ελπίζουμε τις ικανότητες να τις πραγματοποιήσουμε όλες.

Αν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε μέχρι τώρα δείχνουν κάτι, είναι ότι οι Παριανοί και οι Παροικιώτες είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, συνεισφέρουν και προωθήσουν οτιδήποτε γίνεται με ειλικρίνεια και σεβασμό για το κοινό καλό. Θεωρούμε ότι τους το αποδεικνύουμε συνέχεια. Μέχρι την επόμενη συνάντηση λοιπόν, σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2/5/2018

 

Ακολουθεί βίντεο από την εκδήλωση

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Κάθε Σάββατο στις 19:00 έως το τέλος της χρονικής χρονιάς, στον Πολυχώρο του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, θα προβάλλονται παιδικές ταινίες.

Προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη είσοδος για όλους τους μαθητές, το Πάρκο Πάρου κάλυψε τη δαπάνη απόκτησης των ταινιών που επιλέγησαν από τον σύλλογο γονέων και την διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου τους οποίους και ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία.

Σας περιμένουμε να απολύσετε μαζί με τα παιδιά σας τις επόμενες τέσσερις παιδικές ταινίες...

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ...

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Από την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και από ώρα 10:00 το πρωί με 15:00 το μεσημέρι καθημερινά για όλο το καλοκαίρι θα είναι ανοικτά για επίσκεψη η Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου στη θέση Κέφαλος Μάρπησσας.

Ενορία Μάρπησσας Πάρου

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Τέσσερις ομάδες βόλεϊ από την Πάρο περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των παιχνιδιών που θα διεξαχθούν από σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 έως και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 σύμφωνα με το πρόγραμμα της Τοπικής Επιτροπής Κυκλάδων.

Και τα τέσσερα παιχνίδια θα διεξαχθούν εκτός Πάρου, στο ΔΑΚ Νάξου, στο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης και στο Β΄ΑΚΔΕ στη Σύρο.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

 

bolei 15-5-18

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Το Facebook έκανε γνωστό ότι, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, διέγραψε 837 εκατομμύρια αναρτήσεις τύπου «σπαμ», σχεδόν το 100% των οποίων διεγράφη προτού τις αναφέρει κάποιος χρήστης ως προβληματικές. Επίσης, το Facebook διέγραψε περίπου 583 εκατομμύρια ψευδο-λογαριασμούς (fake) που διέσπειραν όλο αυτό τον όγκο του «σπαμ». Οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς εντοπίσθηκαν και διαγράφηκαν μόλις μερικά λεπτά μετά τη δημιουργία τους.

Είναι η πρώτη φορά που το Facebook δημοσιοποίησε αναλυτικά στοιχεία για τα μέτρα που έχει πάρει με στόχο να «καθαρίσει» την πλατφόρμα του από περιεχόμενο βίας, σεξ, τρομοκρατικής προπαγάνδας, μίσους, σπαμ κ.α. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Facebook 'Αλεξ Σουλτς, υπεύθυνο για την ανάλυση δεδομένων των χρηστών, το 3% έως 4% των ενεργών λογαριασμών του δικτύου εκτιμάται ότι είναι «fake».

Αναλυτικότερα, από άποψη περιεχομένου, οι 21 εκατομμύρια αναρτήσεις που διαγράφηκαν στο πρώτο τρίμηνο φέτος, αφορούσαν σεξουαλική δραστηριότητα και γυμνές εικόνες ενηλίκων (το 96% έγινε αντιληπτό από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του Facebook προτού επισημανθεί από άλλο χρήστη). Περίπου οκτώ ανά 10.000 αναρτήσεις αφορούν γυμνό ή πορνογραφικό περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανονισμούς του δικτύου.

Επίσης, διαγράφηκαν περίπου 3,5 εκατομμύρια αναρτήσεις που απεικονίζουν βίαιο περιεχόμενο (το 86% προτού αναφερθούν από άλλο χρήστη). Περίπου το 0,25% των συνολικών αναρτήσεων απεικονίζουν (όχι λεκτική) βία κάποιας μορφής.
Ακόμη, διαγράφηκαν 2,5 εκατομμύρια αναρτήσεις μισαλλόδοξου λόγου (ομοφοβικού, ρατσιστικού κ.α.), από τις οποίες μόνο το 38% είχαν εντοπισθεί εκ των προτέρων, καθώς σε αυτό το πεδίο η ανίχνευση από την τεχνητή νοημοσύνη τα πηγαίνει λιγότερο καλά μέχρι στιγμής, αν και έχει πετύχει αύξηση διαγραφών 56% έναντι του τελευταίου τριμήνου του προηγούμενου έτους. Οι διαγραφές αναρτήσεων τρομοκρατικής προπαγάνδας έφθασαν τα 1,9 εκατομμύρια (αύξηση 73% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017) και σχεδόν όλες έγιναν αντιληπτές από την τεχνητή νοημοσύνη έγκαιρα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος
Στην κατηγορία: Κοινωνία
Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Το καθιερωμένο 3ήμερο τουρνουά του iBeach Volleyball Club σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου γίνεται θεσμός και θα διεξαχθεί φέτος για 2η συνεχή χρονιά.

Πέρσι καταφέραμε να ταξιδέψουν μαζί μας στο νησί περισσότεροι απο 120 αθλητές-τριες και φίλοι για την μεγάλύτερη γιορτή του Beach Volley στο Αιγαίο.

Φέτος θέλουμε όλοι να καταφέρουν να ζήσουν αυτή την εμπερία γι' αυτό δουλεύοντας απο νωρίς εξασφαλίσαμε πακέτα σε ξενοδοχεία και ακτοπλοικές εταιρίες προκειμένου να διατηρήσουμε σχεδόν στα ίδια επίπεδα το εξαιρετικά χαμηλό κόστος του πακέτου διαμονής και μεταφοράς στο νησί καθώς και σημαντικές εκπτώσεις σε εστιατόρια, clubs, εταιρίες ενοικιάσεων και άλλα μαγαζιά.

Σημειώστε λοιπόν την ημερομηνία και προγραμματίστε τις δουλειές σας και την παρέα σας απο νωρίς καθώς Παρασκευή 25 Μαίου στις 16.30 σαλπάρουμε για Πάρο με το Νήσος Χίος όπου μας περιμένουν οι πιο φιλόξενοι συνεργάτες στον Ν.Ο.Πάρου. Η επιστροφή έχει οριστεί για την Δευτέρα 28 Μαίου στις 15.50 (Αγίου Πνεύματος) με το ίδιο πλοίο.

Πέραν την διοργάνωσης του τουρνουά, ήδη σημαντικά δρώμενα είναι δρομολογημένα και θα ανακοινώνονται τόσο στην σελίδα www.ibeach.gr/paros2018 όσο και εδώ.

Η έναρξη δηλώσεων ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου με την ανακοίνωση όλων των λεπτομεριών.

Σας περιμένουμε!

Ναυτικός Όμιλος Πάρου

 

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Πάρο από 17 έως 27 Μαίου 2018

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/5/16#sigProId77f99f2196

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

H ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ταξιδεύει για άλλη μια φορά στην Πάρο και... Απαγορεύει τη Μουσική!!!!

Την ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ στις 18:00 στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το «Απαγορεύεται η μουσική»... ταξιδεύει!!!!

Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η κεφάτη αυτή παράσταση έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική είναι παντού!

Πρόκειται για ένα έργο γεμάτο μουσική που παίχτηκε από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δύο συνεχόμενα χρόνια σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

Μια παράσταση για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»; Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά πως η μουσική λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα!

Μία διαδραστική παράσταση με εκπαιδευτικά στοιχεία που διασκεδάζει. Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν άλλωστε κάθε δουλειά της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Το κείμενο υπογράφουν εξάλλου οι, δύο φορές βραβευμένοι με το Κρατικό Βραβείο, συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, ιδρυτικά μέλη της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Το ΣΙΝΤΙ της παράστασης κυκλοφορεί από τη RAW MATERIAL

Παίζουν: Γιάννης Αδρίμης, Ελισσαίος Βλάχος, Μιχάλης Κοιλάκος

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου

Στίχοι: Έμη Σίνη

Μουσική - ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου

Κίνηση - χορογραφίες: Θάνος Δασκαλόπουλος

Σκηνικά - ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου

Κοστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος

Ηχογράφηση, editing, mastering: Γιώργος Ζιώτας

Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Φωτογραφίες: Γιάννης Σταθόπουλος

Βίντεο: Χρήστος Μασσαλάς

Ηλικίες: 3,5 έως 12 ετών

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Διοργάνωση: ΑΜΕΣ Νηρέας

Μέγας Χορηγός:Blue Star Ferries

Χορηγός: Pandora Rooms, Studios & Apartments

Με την υποστήριξη της ΚΔΕΠΑ Πάρου

Γενική είσοδος: 8€

Πληροφορίες - κρατήσεις: 6937825315

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31