Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 - ParosIn.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Αντίπαρος, 11 Μαΐου 2018
Αριθμ. Πρωτ.: 1275/11-5-2018

ΠΡΟΣ:
Αποδέκτες (όπως ο πίνακας αποδεκτών)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρακτικογράφο Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο κτίριο ΚΕΠ την 15η του μηνός Μαΐου του έτους 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Τροποποίηση της υπ’αρ. 09/27-02-2018 απόφασης ΔΣ για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας « Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» με τίτλο «Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή / και συνοδευτικού εξοπλισμού"

2. Έγκριση ανάρτησης οικιστικών πυκνώσεων Δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με την παρ. 4, άρθρο 23 του Ν. 3889/2010

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σωτήριος Σκούρτης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

1. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΟΥΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
3. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
6. ΠΑΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
7. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ
8. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
9. ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
10. ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ
11. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
12. ΒΙΑΖΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
13. ΒΙΑΖΗ ΕΜΜΑΝΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
14. ΚΑΠΟΥΤΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
15. Μ.Μ.Ε. ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
16. ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ηγεσία της ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 30 Μαΐου θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ): «Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ κατά την σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ με αντικείμενο την απεργία, πρότεινε την κήρυξη 48ωρης απεργίας 29-30 Μάη 2018 με προοπτική κλιμάκωσης και με πλαίσιο που θίγει τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της ναυτιλιακής κυβερνητικής πολιτικής, και αυτή την πρόταση ψήφισε».

Ακολουθεί η σημερινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ):

Παλεύουμε, προβάλουμε και διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα της εργατικής τάξης
ενάντια στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Καταδικάζουμε την φιέστα των ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και την «κοινωνική τους συμμαχία»

Η εξωνημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμπορευόμενη με την αντίστοιχη της ΑΔΕΔΥ, κορυφαίες οργανώσεις στις οποίες κυριαρχούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) και αυτή την φορά επέλεξαν τον δρόμο της ξεδιάντροπης συνεργασίας με διάφορους εργοδοτικούς φορείς στην προσπάθειά τους να αναδείξουν και να προβάλουν τις θέσεις του κεφαλαίου και του πολιτικού τους προσωπικού, «τις αξίες της ανταγωνιστικότητας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας μας».

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής αποφάσισαν την πραγματοποίηση «πανεθνικής ημέρας δράσης» διευκρινίζοντας ότι «η μορφή της απεργίας δεν τραβάει και δεν αποδίδει».!!!

Είναι αυτοί οι οποίοι σταθερά και με συνέπεια βάζουν πλάτη στις αντιλαϊκές και μνημονιακές πολιτικές, υπονομεύουν τις απεργίες και τους αγώνες, είναι αυτοί που απροκάλυπτα ενήργησαν ως απεργοσπάστες στην απεργία στις 12 Γενάρη 2018 σχετικά με το άρθρο για την κατάργηση της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία.
Είναι αυτοί που δηλώνουν θιασώτες στον ευρωμονόδρομο και οι οποίοι στο δημοψήφισμα κάλεσαν τους εργαζόμενους στο Ναι.

Με το βήμα αυτό που κάνουν με την μέρα «πανεθνικής δράσης» διαβήκανε οριστικά τον Ρουβίκωνα.

Οι εργαζόμενοι, τα αγωνιστικά Συνδικάτα πρέπει να δώσουν μάχη όχι μόνο στην κατεύθυνση καταδίκης της κοινής φιέστας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - εργοδοτών, όχι μόνο να δώσουν δικό τους στίγμα για τον χαρακτήρα, το περιεχόμενο ενός ταξικού διεκδικητικού πλαισίου αλλά πρέπει να εκφράσουν ποικιλοτρόπως την αντίδρασή τους για την χρεοκοπημένη πλειοψηφία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ κατά την σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ με αντικείμενο την απεργία, πρότεινε την κήρυξη 48ωρης απεργίας 29-30 Μάη 2018 με προοπτική κλιμάκωσης και με πλαίσιο που θίγει τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της ναυτιλιακής κυβερνητικής πολιτικής, και αυτή την πρόταση ψήφισε.
Κατά την διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση του Γ.Γ της ΠΝΟ για 24ωρη απεργία στα πλαίσια της απόφασης της ΓΣΕΕ στις 30/5/2018 με ψήφους 7 υπέρ, 1 κατά και 1 λευκό.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θα καθορίσει τις επόμενες μέρες το πλαίσιο της δράσης της κατά την ημέρα της απεργίας στις 30/5/2018.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Με απόφασή της η Π.Ν.Ο. απεργεί στις 30 Μαΐου, ημέρα που ήδη έχει ανακοινωθεί από τη ΓΣΕΕ 24ωρη απεργία στα πλαίσια της μέρας «πανεθνικής δράσης», στην οποία συμμετέχουν και άλλοι φορείς.

Η απόφαση της ΠΝΟ για 24ωρη απεργία, ελήφθη με με ψήφους 7 υπέρ, 1 κατά και 1 λευκό, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία κατέθεσε πρόταση για «την κήρυξη 48ωρης απεργίας 29-30 Μάη 2018 με προοπτική κλιμάκωσης και με πλαίσιο που θίγει τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της ναυτιλιακής κυβερνητικής πολιτικής, και αυτή την πρόταση ψήφισε».

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη Fraport,

για την ανάπτυξη νέων αεροπορικών συνδέσεων

στα διεθνή αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σαντορίνης και Μυκόνου

Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου, Μ. Παπαβασιλείου και Γ. Λεονταρίτη,

με διευθυντικά στελέχη της Fraport Greece, σήμερα στην Αθήνα

Το γεγονός ότι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανήκουν τα 4 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport και συγκεκριμένα, τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σαντορίνης και Μυκόνου, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του ελληνικού τουρισμού, με συντριπτικό μερίδιο στο σύνολο των εισερχομένων επισκεπτών, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτει το μεγαλύτερο τουριστικό πλάνο στη χώρα, υπήρξε το έναυσμα για την έναρξη της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεων μεταξύ Περιφέρειας και Fraport, στο κομμάτι της περαιτέρω ανάπτυξης νέων αεροπορικών συνδέσεων στους τέσσερις αυτούς τουριστικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, είχαν σήμερα συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργο Βήλο και την Διευθύντρια Marketing & Ανάπτυξης Αερογραμμών, Κατερίνα Πολλάτου, αντικείμενο της οποίας ήταν να τεθεί το πλαίσιο της συνεργασίας , με τρόπο ώστε στις παρουσιάσεις στους tour operators και στις αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, το Νότιο Αιγαίο να εμφανίζεται συμπαγές και με την ευρύτερη δυνατή εκπροσώπηση.

Συμφωνήθηκε, σε πρώτο στάδιο να ερευνηθούν οι αγορές οι οποίες θα αποτελέσουν και τους κοινούς στόχους των δύο πλευρών και στη συνέχεια να υπάρξει συνεργασία των δύο τμημάτων, Εμπορικής Ανάπτυξης της Fraport και της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι δράσεις στις αγορές στόχους.

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

“Με μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και διεύρυνσης του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας, χτίζοντας γέφυρες και συνεργαζόμενοι με όσους μπορούν να συμβάλουν σε αυτό δραστικά, με στόχο να προσφέρουμε στις κοινωνίες των νησιών μας προοπτική για πρόοδο και ευημερία”.

Ρόδος, 11 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

«Τα ραδίκια ανάποδα»

ΕβΔΟΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Εταιρεία παραγωγής «TEXNIS» παρουσιάζει σε περιοδεία ανά την Ελλάδα τον ξεκαρδιστικό μονόλογο του Γιώργου Γαλίτη, δεν λέει να μας αφήσει χρόνους, να μείνει στον τόπο και να τινάξει τα πέταλα. Τώρα πια δεν τον πάνε τέσσερις αλλά επτά. Επτά χρόνια επικηδείας, Έβδομη φορά θανατερά!

Γι’ αυτό ήρθε η ώρα σας να δείτε «Τα ραδίκια ανάποδα», σε νέο τόπο, εν τόπω χλοερώ και αναψύξεως!!!

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για την πιο μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, ξεκαρδιστική και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Ένα onedeadmanshow, ένα blacktotal κωμικό μονόλογο με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν!

Τους ρόλους έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται, μα και τους υποδύεται, ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης, ενώ σκηνοθετεί, με σπαραγμό ψυχής, πλερέζα και δάκρυα στα μάτια, ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Δείτε «Τα Ραδίκια Ανάποδα» και ελπίζουμε να κλάψετε (απ’ τα γέλια). Μια παράσταση που θα ζείτε να τη θυμόσαστε.

Συντελεστές:

Κείμενο, ερμηνεία, σκηνογραφία: Γιώργος Γαλίτης
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Μουσική επιμέλεια, ενορχήστρωση: Τόλης Κετσελίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Σχοινά

Πληροφορίες παράστασης:

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Ώρα έναρξης: 21:15

Κλειστή Αίθουσα ΕΠΑΛ

Είσοδος: €15 Γενική Είσοδος

€12 Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65)

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Τα δρομολόγια ΚΤΕΛ Πάρου από τη Δευτέρα 14 Μαΐου έως και την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 διαμορφώνονται ως εξής:

Από Παροικία προς Μαράθι - Κώστο - Λεύκες - Πρόδρομο - Μάρμαρα - Μάρπησσα - Πίσω Λιβάδι - Λογαρά - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυό

07.30*, (10.40 έως Λεύκες), 12.10*, 14.15*, 16.00*, 18.00*, (20.10 έως Λεύκες)

Aπό Δρυό προς Χρυσή Ακτή - Παραλία Πούντας - Λογαρά - Πίσω Λιβάδι - Μάρπησσα - Μάρμαρα - Πρόδρομο - Λεύκες - Κώστο - Μαράθι - Παροικία

07.30 Από Μάρπησσα, 08.55*, (11.00 από Λεύκες), 11.35, 13.05*, 15.10*, 17.25*, (20.30 από Λεύκες)

* Από/Προς Άσπρο Χωριό

Από Παροικία προς Νάουσα

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.25*, 09.00, 10.40*, 12.10, 13.55*, 14.15, 16.00, 17.40, 20.00,21.10

Σαββατοκύριακο: 07.25*, 09.00, 10.40*, 13.30*, 12.10, 14.15, 16.00, 17.40, 20.00, 21.10

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο: 22.10

Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή: 23.10

Από Νάουσα προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.40, 08.10*, 09.30, 11.00*, 12.30, 13.30*, 14.35*, 16.30, 17.05, 18.00, 19.30, 20.30, 21.30

Σαββατοκύριακο: 07.40, 09.30, 11.00*, 12.30, 14.35*, 16.30, 17.05, 18.00, 19.30, 20.30, 21.30

* Μέσω Καμαρών

Από Παροικία προς Αλυκή

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.10 και Βουτάκο, 08.45, 11.10^, 12.10^, 13.30^, 14.15, 16.10^, 17.40, 20.10^

Σαββατοκύριακο: 07.10, 08.45, 11.10^, 12.10^, 14.15^, 16.10^, 17.40, 20.10^

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο: 22.10

Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή: 23.10

Από Αλυκή προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.40, 09.10>, 11.40, 14.05, 14.40, 16.40, 18.10*, 20.40

Σαββατοκύριακο: 07.40*, 09.10>, 11.40, 12.40, 14.40, 16.40, 18.10*, 20.40

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο: 22.40

Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή: 23.40

* Mέσω Βουτάκου - Πούντας

^ Mέσω Πούντας - Βουτάκου

Από Παροικία προς Πούντα (Αντίπαρος)

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 17.40^, 20.10, 21.10

Σαββατοκύριακο: 07.10^, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 14.15, 16.10, 17.40^, 20.10, 21.10

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο: 22.10

Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή: 23.10

Από Πούντα (Αντίπαρος) προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.50, 09.25, 11.25*, 13.45*, 14.30>, 16.25*, 18.25, 20.25^, 21.25

Σαββατοκύριακο: 07.50, 09.25, 11.25*, 12.25*, 14.25*, 16.25*, 18.25, 20.25^, 21.25

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο: 22.25

Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή: 23.25

* Mέσω Βουτάκου - Αλυκής

^ Mέσω Αλυκής - Βουτάκου

> Mέσω Βουτάκου

Από Παροικία προς Νάουσα - Πρόδρομο - Μάρπησσα - Πίσω Λιβάδι - Λογαρά - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυό

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.40, 13.55

Σαββατοκύριακο: 10.40, 13.30

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο: 22.10

Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή: 23.10

Από Νάουσα προς Δρυό

Δευτέρα έως Παρασκευή: 11.00, 14.20

Σαββατοκύριακο: 11.00, 13.50

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο: 22.30

Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή: 23.30

Από Δρυό προς Νάουσα - Παροικία

07.10, 16.30, 19.00

Από Παροικία προς Βουτάκο

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.10, 08.45, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 17.40, 20.10

Σαββατοκύριακο: 07.10, 08.45, 11.10, 12.10, 14.15, 16.10, 17.40, 20.10

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο: 22.10

Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή: 23.10

Από Βουτάκο προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.45, 09.15, 11.30, 13.55, 14.35, 16.30, 18.15, 20.30

Σαββατοκύριακο: 07.45, 09.15, 11.35, 12.30, 14.30, 16.30, 18.15, 20.30

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο: 22.25

Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή: 23.25

Από Άσπρο Χωριό προς Λεύκες - Παροικία

08.55, 13.05, 15.10, 17.25

Από Άσπρο Χωριό προς Νάουσα - Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.05

Από Παροικία προς Άσπρο Χωριό

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30, 10.40, 12.10, 13.55, 14.15, 16.00, 18.00

Σαββατοκύριακο: 07.30, 10.40, 12.10, 13.30, 14.15, 16.00, 18.00

Από Αγκαιριά προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.35, 09.05>, 11.45, 14.10, 14.40, 16.45, 18.05*, 20.45

Σαββατοκύριακο: 07.35*, 09.05>, 11.45, 12.45, 14.45, 16.45, 18.05*, 20.45

Από Παροικία προς Αγκαιριά

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.10, 08.45, 11.10^, 12.10^, 13.30^, 14.15, 16.10^, 17.40,20.10^

Σαββατοκύριακο: 07.10, 08.45, 11.10^, 12.10^, 14.15^, 16.10^, 17.40, 20.10^

* Mέσω Βουτάκου - Πούντας

^ Mέσω Πούντας - Βουτάκου

Από Κώστο προς Παροικία

07.45, 09.30, 11.05, 12.00, 13.40, 15.30, 18.00, 20.35

Από Κώστο προς Δρυό

07.45*, 12.25*, 14.30*, 16.15*, 18.45*

* Άσπρο Χωριό

Από Πρόδρομο προς Λεύκες - Παροικία

07.35, 09.20, 11.50, 13.30, 15.20, 17.50

Από Πρόδρομο προς Νάουσα - Παροικία

07.30, 16.50, 17.20

Από Πρόδρομο προς Δρυό

07.55, 11.15, 12.35, 14.40,16.25, 18.25

Από Μάρμαρα προς Λεύκες - Παροικία

07.30, 09.15, 11.45, 13.25, 15.15, 17.45

Από Μάρμαρα προς Νάουσα - Παροικία

07.25

Από Μάρμαρα προς Δρυό

08.00, 11.15, 12.40, 14.45, 16.30, 18.30

Από Μάρπησσα προς Λεύκες - Παροικία

07.30, 09.15, 11.45, 13.25, 15.15, 17.45

Από Μάρπησσα προς Νάουσα - Παροικία

07.25, 16.45, 19.15

Από Μάρπησσα προς Δρυό

08.00, 11.15, 12.40, 14.45, 16.30, 18.30

Από Πίσω Λιβάδι προς Λεύκες - Παροικία

09.10, 11.40, 13.20, 15.10, 17.40

Από Πίσω Λιβάδι προς Νάουσα - Παροικία

07.20, 16.40, 19.10

Από Πίσω Λιβάδι προς Δρυό

08.05, 11.20, 12.45, 14.50, 16.35, 18.35

Από Λογαρά προς Λεύκες - Παροικία

09.10, 11.40, 13.20, 15.10, 17.40

Από Λογαρά προς Νάουσα - Παροικία

07.20, 16.40, 19.10

Από Λογαρά προς Δρυό

08.05, 11.20, 12.45, 14.50, 16.35, 18.35

Από Παρασπόρο προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00, 09.35, 11.55, 14.20, 14.55, 16.55, 18.35, 20.55, 21.35

Σαββατοκύριακο: 08.00, 09.35, 11.55, 12.55, 14.55, 16.55, 18.35, 20.55, 21.35

Από Παροικία προς Παρασπόρο

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.10, 07.30, 08.45, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 17.40, 20.10, 21.10

Σαββατοκύριακο: 07.10, 08.45, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 14.15, 16.10, 17.40, 20.10, 21.10

Από Πεταλούδες προς Παροικία

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.45, 08.55, 11.50, 14.15, 14.45, 16.50, 17.50, 20.50

Σαββατοκύριακο: 07.20, 08.55*, 11.50, 12.50, 14.50, 16.50, 17.50*, 20.50

Από Παροικία προς Πεταλούδες

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.10, 08.45, 11.10^, 12.10^, 13.30^, 14.15, 16.10^, 17.40, 20.10

Σαββατοκύριακο: 07.10, 08.45, 11.10, 12.10^, 14.15^, 16.10^, 17.40, 20.10

^ Mέσω Βουτάκου - Αλυκής

* Mέσω Αλυκής - Βουτάκου

Από Παροικία προς Αεροδρόμιο

10.15, 16.15, 18.15

Από Πούντα προς Αεροδρόμιο

10.30, 16.30, 18.30

Από Αεροδρόμιο Πούντα - Παροικία

Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο: 11.25, 17.15, 19.30

Τετάρτη - Κυριακή: 11.40, 17.15, 19.30

Από Λεύκες προς Παροικία

07.40, 09.25, 11.00, 11.55, 13.35, 15.25, 17.55, 20.30

Από Λεύκες προς Δρυό

07.50*, 12.30*, 14.35*, 16.20*, 18.20*

* Από/Προς Άσπρο Χωριό

Από Χρυσή Ακτή προς Λεύκες - Παροικία

09.00, 11.35, 13.10, 15.00, 17.30

Από Χρυσή Ακτή προς Νάουσα - Παροικία

07.10, 16.30, 19.00

Από Παραλία Πούντας προς Λεύκες - Παροικία

09.05, 11.35, 13.15, 15.05, 17.35

Από Παραλία Πούντας προς Νάουσα - Παροικία

07.15, 16.35, 19.05

Προσοχή! Τη Δευτέρα 28/05/2018 θα εκτελεστούν δρομολόγια Σαββατοκύριακου.

* Πληροφορούμε το επιβατικό κοινό ότι εντός των λεωφορείων ισχύουν προσαυξημένα εισιτήρια 2.00€, 2.50€ και 3.50€.

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακής Επιστήμης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο

5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΝΩΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

που θα πραγματοπο ιηθείστις Λεύκες Πάρου

από την Πέμπτη 17 έως την Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή τους Έλληνες φοιτητές και επιστήμονες που ασχολούνται με το ευρύτερο πλαίσιο της Γνωσιακής Επιστήμης.

Στο Συνέδριο γίνονται δεκτές προς κρίση προτάσεις για Προφορικές Ανακοινώσεις & Συμπόσια σε θέματα που άπτονται σε αυτόν τον επιστημονικό χώρο.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 1 Μαρτίου 2018

Οι περιλήψεις που θα γίνουν δεκτές θα περιληφθούν στο Βιβλίο Περιλήψεων του Συνεδρίου.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Αντίληψη και Αισθήσεις, Μάθηση, Μνήμη, Ενσώματη νόηση, Συνείδηση,

Συγκινήσεις και Συναισθήματα, Δυναμική Γνωσιακή Επιστήμη, Γλώσσα και Επικοινωνία,

Εγκέφαλος, Κοινωνική Νόηση, Ανάπτυξη, Αναπτυξιακές και Ψυχονοητικές Διαταραχές,

Συνδετισμός, Γνωσιακή Μοντελοποίηση, Νόηση μη Ανθρώπινων Οργανισμών, Κινητικός Έλεγχος

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

• Wolf Singer, [Max Planck Institute for Brain Research, Frankfurt]

• Ελένη Ζιώρη [τμήμα ΦΠΨ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων]

• Φίλιππος Καργόπουλος [τμήμα Ψυχολογίας, ΑΠΘ]

• Κωνσταντίνος Μουτούσης [τμήμα ΙΦΕ, ΕΚΠΑ]

• Ειρήνη Σκαλιόρα [Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών]

• Νίκος Σμυρνής [Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ]

• Ελπίδα Τζαφέστα [τμήμα ΙΦΕ, ΕΚΠΑ]

Για περισσότερες Πληροφορίες:

www.helleniccognitivesciencesociety.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οδηγίες για την υποβολή προτάσεων (στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα)

Προφορικές Ανακοινώσεις

Οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλλουν:

• Τον τίτλο της ανακοίνωσης

• Τους συμμετέχοντες, τον φορέα και τα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε συμμετέχοντα

• Περίληψη έως 500 λέξεις

Συμπόσια

Τα συμπόσια περιλαμβάνουν 1 οργανωτή, 3 - 4 συμμετέχοντες και 1 - 2 συζητητές.

Ο/Η οργανωτής/τρια του συμποσίου πρέπει να υποβάλλει:

• Τον τίτλο και την περίληψη του συμποσίου έως 500 λέξεις

• Τον τίτλο κάθε επιμέρους ανακοίνωσης με τα ονόματα, το φορέα και τα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε συμμετέχοντα, το όνομα του/της οργανωτή/τριας, και το όνομα του/της συζητητή/ήτριας

• Περιλήψεις έως 500 λέξεις για κάθε επιμέρους ανακοίνωση

Στρογγυλές Τράπεζες

Οι στρογγυλές τράπεζες περιλαμβάνουν 1 οργανωτή και 3-5 συμμετέχοντες. Ο/Η οργανωτής/τρια της στρογγυλής τράπεζας πρέπει να υποβάλλει:

• Τον τίτλο της στρογγυλής τράπεζας

• Τους συμμετέχοντες, τον φορέα και τα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε συμμετέχοντα

• Περίληψη έως 500 λέξεις

Υποβολή προτάσεων για προφορικές ανακοινώσεις, συμπόσια και στρογγυλές τράπεζες στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι ομιλίες μπορούν να γίνουν είτε στην ελληνική είτε στην αγγλική γλώσσα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 1 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση για αποδοχή εργασιών: 31 Μαρτίου 2018

Έγκαιρη εγγραφή στο συνέδριο: 1 Απριλίου 2018 έως 30 Απριλίου 2018

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι υποχρεωτική για να συμπεριληφθεί η εργασία στο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Εγγραφή στο Συνέδριο - Κόστος Εγγραφής

Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακής Επιστήμης: 30 € (Μη μέλη: 60 €)

Φοιτητές Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακής Επιστήμης: 15 € (Φοιτητές μη Μέλη: 30 €)

Τρόπος πληρωμής

Τράπεζα: EUROBANK

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0012.30.0200477628

GR0202600120000300200477628

Τραπεζική κατάθεση

Πρέπει να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα στο καταθετήριο της τράπεζας και να προσκομιστεί στην γραμματεία στην έναρξη του συνεδρίου.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Σπυριδούλα Βαρλοκώστα [τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ]

Αργυρώ Βατάκη [Ινστιτούτο Γνωσιακης Ερευνας και Τεχνολογιας]

Στέλλα Βοσνιάδου [τμήμα ΙΦΕ, ΕΚΠΑ]

Ελένη Ζιώρη [τμήμα ΦΠΨ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων]

Σμαράγδα Καζή [τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο]

Φίλιππος Καργόπουλος [τμήμα Ψυχολογίας, ΑΠΘ]

Κωνσταντίνος Μουτούσης [τμήμα ΙΦΕ, ΕΚΠΑ]

Δρακούλης Νικολινάκος [τμήμα ΙΦΕ, ΕΚΠΑ]

Πέτρος Ρούσσος [τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ]

Ειρήνη Σκαλιόρα [Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών]

Ειρήνη Σκοπελίτη [ΤΕΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Πατρών]

Ελπίδα Τζαφέστα [τμήμα ΙΦΕ, ΕΚΠΑ]

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Σμαράγδα Καζή [τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο]

Κωνσταντίνος Μουτούσης [τμήμα ΙΦΕ, ΕΚΠΑ]

Πέτρος Ρούσσος [τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ]

Ειρήνη Σκαλιόρα [Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών]

Ειρήνη Σκοπελίτη [ΤΕΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Πατρών]

Αμαλία Τσακίρη Βίνου [τμήμα ΙΦΕ, ΕΚΠΑ]

πηγή: Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακής Επιστήμης

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλώ το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 19.30 μ.μ. στη ενημερωτική συνάντηση που θα γίνει στο εστιατόριο «Σταύρος» για να συζητήσουμε για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης του «Τοπικού Πανηγυριού της Αναλήψεως του Κυρίου» στο Πίσω Λιβάδι στις 16 & 17 Μαΐου 2018.
Η παρουσία και η βοήθειά σας είναι σημαντική για την σωστή διεξαγωγή της Εκδήλωσης.

Μάρπησσα 11/05/2018

Η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας
Άννα Αντωνοπούλου

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 17:50

Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη Θήρα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοιοκτήτη - Κυβερνήτη του Θ/Γ σκάφους ''HOME FREE'' σημαίας Βρετανίας, για περιστατικό προσάραξης του σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΕΞΩΜΥΤΗΣ ΒΛΥΧΑΔΑΣ» ν. Θήρας, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του ανωτέρω, ενώ το θαλαμηγό βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από το αλιευτικό καταφύγιο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, παρασύρθηκε με αποτέλεσμα την προσάραξη του σε αβαθή και την εισροή υδάτων.

Επί του θαλαμηγού επέβαιναν τρία (03) άτομα, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην ακτή, καλά στην υγεία τους.

Πρωινές ώρες σήμερα θα γίνει προσπάθεια αποκόλλησης και ρυμούλκησης του σκάφους στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

φωτο: αρχείο

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Γραφείο Τύπου

11.5.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέθηκαν οι βάσεις για την ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργών ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά, και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσω ψηφιακών τεχνολογιών

Οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την εισαγωγή και αξιοποίηση, εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην άσκηση της τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού και τη δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Το κείμενο, που υπεγράφη, αποτελεί τη βάση υλοποίησης τεσσάρων κεντρικών δράσεων, στο πλαίσιο της ψηφιακής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού. Αναλυτικά αφορά:

1. Το ριζικό ψηφιακό μετασχηματισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προς πολίτες, επιχειρήσεις και επισκέπτες.

2. Την ψηφιακή αναβάθμιση, για πρώτη φορά, της τουριστικής εκπαίδευσης.

3. Τη χρήση σύγχρονων εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας για τη συγκέντρωση και επεξεργασία ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων για τον τουρισμό, απαραιτήτων για την αποτύπωση της συμβολής του κλάδου στην εθνική οικονομία, τη χάραξη μακροπρόθεσμων πολιτικών, αλλά και τη στοχευμένη παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας με βάση τις διεθνείς τάσεις.

4. Τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού οικοσυστήματος προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού με επίκεντρο τη νέα πολύγλωσση και διαδραστική ηλεκτρονική πύλη VisitGreece, η οποία θα συγκεντρώσει το σύνολο της πληροφορίας που αναζητά ο επισκέπτης για τον προορισμό «Ελλάδα» σε ένα μόνο σημείο. Η πύλη θα εμπλουτιστεί με νέες τεχνολογίες προβολής εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR) και βίντεο 360ο.

 

mou1

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράψαμε σήμερα με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αποδεικνύει πως η Κυβέρνηση έχει απόλυτη συνείδηση ότι ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος δίνει συνολικά το ρυθμό για την οικονομία της χώρας, μπορεί να περάσει σε μια νέα εποχή. Αυτό σημαίνει ότι το τουριστικό προϊόν μπορεί να είναι πολλαπλό και διαφοροποιημένο: Να το επιλέγει ο τουρίστας πριν επισκεφτεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες ώστε να σχεδιάζει τις διαδρομές του και να εξυπηρετείται για μια σειρά από δράσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Όλα αυτά μέσω μιας διαδικτυακής πύλης και μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Σε ένα χρόνο από τώρα, αυτές οι επιλογές θα γίνουν ”κτήμα” όσων επισκέπτονται τη χώρα μας».

Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σημείωσε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα εμβληματικό έργο που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τον ελληνικό τουρισμό. Με την υποστήριξη του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, θα εισάγουμε και θα εφαρμόσουμε καινοτόμες πρακτικές που αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες. Τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία εμπλουτίζουν το τουριστικό μας προϊόν, ενισχύουν την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού και συμβάλλουν ώστε να προωθήσουμε και να προβάλλουμε ακόμη πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά την Ελλάδα διεθνώς, ως κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο».

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31