Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 - ParosIn.gr

Προεκλογικό μήνυμα - Δελτίο Τύπου Υποψηφίου Συνέδρου Ν. Κυκλάδων & Υποψήφιου Μέλους ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Σύρου Πέτρου Ραουζαίου.

«Στις 13 Μαΐου διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη των νέων Διοικήσεων σε ΝΟ.Δ.Ε., ΔΗΜ. Τ.Ο. και την εκλογή των νέων Συνέδρων, οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν τo νομό μας σε 2 Τακτικά Συνέδρια.

Η ψήφος μας στις 13 Μαΐου είναι καθοριστικής σημασίας, διότι θα διαμορφώσουμε την εσωκομματική διάρθρωση του κόμματός μας, σε μία επόμενη ημέρα μείζονος σημασίας με τριπλές εκλογές, Ευρωεκλογές, Βουλευτικές και Αυτοδιοικητικές.

Τα νησιά μας Αξίζουν και δικαιούνται μία καινούργια κομματική Νέα ημέρα με περισσότερη Νέα - Δημοκρατία!

Με τη ψήφο μας στις 13 Μαΐου, δυναμώνουμε το κόμμα μας, δυναμώνουμε τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας, διότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλους, ανήκει στα μέλη της, στους φίλους της, σε όλους τους Έλληνες, ως το μεγάλο Πατριωτικό, κεντροδεξιό κόμμα.

Τα δύο αυτά χρόνια σε όλη την Ελλάδα το κόμμα μας, μετά την εκλογή του Προέδρου μας και Αυριανού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε και πάλι σημείο αναφοράς απέναντι στον λαϊκισμό, στα ψέματα και τον ωχαδερφισμό της Κυβέρνησης των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι μπορούν να διακριθούν και να βραβευθούν μόνο για ένα βραβείο, αυτό του ψεύδους, και της καταστροφής της χώρας, εκεί πραγματικά είναι ασυναγώνιστοι και γι' αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί, ώστε να απαλλαγούμε μία και καλή από την πλέον βλαπτική κυβέρνηση, που έχει περάσει ποτέ από τη χώρα μας!

Καλώ όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετάσχουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές και με τη συμμετοχή τους να διαμορφώσουν μια μεγάλη και δυνατή Πατριωτική παράταξη, διότι με τη ψήφο μας στις 13 Μαΐου, δυναμώνουμε το κόμμα μας δυναμώνουμε τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας, διότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει σε όλους, ανήκει στα μέλη της, στους φίλους της, σε όλους τους Έλληνες, ως το μεγάλο Πατριωτικό, κεντροδεξιό κόμμα.

Οι ιδέες μας εκφράζουν αυθεντικά την Ελληνική κοινωνία και το τρίπτυχο Πατρίδα, Θρησκεία, οικογένεια είναι ποιο επίκαιρο και ζωντανό από ποτέ, τώρα που και οι τρεις αυτές θεμελιώδες αρχές δοκιμάζονται όσο ποτέ!!!

Οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι να αναδείξουμε τη Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες εκλογές Κυβέρνηση και τον Πρόεδρό μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυριανό Εθνοσωτήριο Πρωθυπουργό, ο στόχος αυτός βρίσκεται τώρα στην πλέον κρίσιμη καμπή του.

Είμαστε ένα βήμα πριν από τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές και από αυτήν τη στιγμή δεν περισσεύει κανείς!!!

Η επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών τόσο Πανελλαδικά όσο και σε επίπεδο Νομού ΠΡΕΠΕΙ και Οφείλουμε όλοι μας να μας βρει Ανανεωμένους, Δυνατούς, με περισσότερη όρεξη για προσφορά και Ενωμένους σαν μία γροθιά, χωρίς εσωτερικές έριδες ή πισώπλατα μαχαιρώματα που το μόνο κακό που μπορούν να προκαλέσουν είναι ζημία στην ίδια μας την παράταξη, τέλος ως ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων πρέπει να προχωρήσουμε σε πλήρη αναδιοργάνωση ώστε να γίνουμε ποιο αποτελεσματικοί, για τη Νέα Δημοκρατία, για την Ελλάδα, για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες!

Προσωπικά θέτω την υποψηφιότητά μου για πρώτη φορά ως Σύνεδρος του νομού μας και για δεύτερη φορά ως Μέλος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Σύρου στην κρίση και στην εμπιστοσύνη σας και ζητώ με την ψήφο σας να με αξιολογήσετε και να με εμπιστευθείτε, αναδεικνύοντας με σε Σύνεδρο του κόμματός μας και σε Μέλος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Σύρου, με μοναδικό μου στόχο να εργαστώ μαζί με όλα τα υπόλοιπα στελέχη μας, για το καλό της παράταξης και (κατ’ επέκταση το καλό της τόσο δοκιμασμένης και προδομένης Πατρίδας μας) και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επάνοδο της στην Κυβέρνηση.

Δεσμεύομαι δημοσίως έναντι όλων σας, ρητά και κατηγορηματικά, πως εάν με τιμήσετε με την ψήφο σας και με εκλέξετε Σύνεδρο Ν. Κυκλάδων, θα αγωνιστώ με το ίδιο σθένος, μαχητικότητα αντικειμενικά και με αμεροληψία για όλα τα νησιά μας, για να αναδείξω τα προβλήματα των νησιών μας και των νησιωτών μας, στα επόμενα Συνέδρια του κόμματός μας!

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους στη ΝΟΔΕ Κυκλάδων τους συνυποψήφιους στις Τοπικές Οργανώσεις των νησιών μας και τους συνυποψήφιους Συνέδρους!

Προσοχή: μέχρι δύο (2) σταυροί προτίμησης για τους Συνέδρους ανεξαρτήτως νησιού και μέχρι τρεις (3) σταυροί για τα Μέλη των ΔΗΜ. Τ.Ο.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση και συναγωνιστικούς χαιρετισμούς

Πέτρος Ραουζαίος

Aν. Γραμματέας ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Σύρου

Υποψήφιος Σύνεδρος Ν. Κυκλάδων &

Υποψήφιο Μέλος ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Σύρου»

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Τελικά έχουμε μεγάλη πλάκα.

Δεν τολμά ένας να βγει και να μου πει:

«Πολύστροφε έχεις άδικο για όσα γράφεις και η αλήθεια είναι άλλη...».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΛΟΥΙΑ...

Τα προβατάκια πάνε στο μαντρί...

Υπενθυμίζω τι είχα γράψει χθες για όσους δεν το διάβασαν αλλά και για όσους το διάβασαν και παραμένουν -και θα παραμείνουν δυστυχώς- αμίλητα προβατάκια...

Γιώργος Τριπολιτσιώτης - Πολύστροφος

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

_________________________________________________________

«Δεν είμαστε προβατάκια»

Ερώτηση προς μερικούς που νομίζουν πως είναι του μπαμπά τους ΤΣΙΦΛΙΚΙ η Νέα Δημοκρατία και μπορούν να κάνουν ότι θέλουνε.

Δηλαδή αποφασίζουμε και διστάσουμε και λένε:

Εμείς κατεβαίνουμε σε ψηφοδέλτιο για το κόμμα και ελάτε προβατάκια να ρίξετε την ψήφο σας.

Νομίζω πως είναι λίγο αντιδημοκρατικό να αποφασίζουν κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς.

Θα έπρεπε να γίνει Γενική Συνέλευση και μέσα από εκεί να αποφασίσουμε ποιός είναι ο κατάλληλος για πρόεδρος ή μέλος για το Διοικητικό Συμβούλιο για τη Νέα Δημοκρατία.

Γιώργος Τριπολιτσιώτης - Πολύστροφος

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη Σύρου, με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης - Τοπική Επιτροπή Κυκλάδων ανακοίνωσε το πρόγραμμα παιχνιδιών βόλεϊ που θα διεξαχθούν από σήμερα Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Στο πρόγραμμα των 11 παιχνιδιών περιλαμβάνονται και δυο που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Μαΐου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων & Αθλητικών Εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

 

bolei 10-13 5 18

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 175 και 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010) και την διάταξη του άρθρου 5 του Ν. 4071/11-04-2012 με το οποίο αντικαθίσταται το άρθρο 176 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

35 στις Κυκλάδες, όσες και πέρυσι

Γαλάζιες Σημαίες 2018 - Βραβευμένες ακτές και μαρίνες

519 Ελληνικές ακτές -έναντι 486 πέρυσι-, 15 μαρίνες -έναντι 12 πέρυσι- και 1 σκάφος αειφόρου τουρισμού

βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2018

Με 519 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Μάλιστα, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και φέτος, με 89 σημαίες η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Ακολουθεί αρχείο με τις βραβευμένες ελληνικές ακτές με τη Γαλάζια Σημαία για το 2018

πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τον άκρως επιτυχημένο 5ο Μαραθώνιο της Ρόδου και η Οργανωτική Επιτροπή είναι στην ευχάριστη θέση να επισημοποιήσει την ημέρα διεξαγωγής του 6ου Διεθνή Μαραθωνίου που θα είναι η 14η Απριλίου 2019!

Η έγκαιρη ανακοίνωση της ημερομηνίας για τον επόμενο αγώνα, βοηθά τον καλύτερο προγραμματισμό των δρομέων που μπορούν να κλείσουν έγκαιρα και σε καλύτερες τιμές το ταξίδι τους, ενώ ο ορισμός της 14ης Απριλίου, βοηθά να μεγαλώσει η τουριστική σεζόν στη Ρόδο.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε: «Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου αποτελεί μία μεγάλη αθλητική γιορτή στην οποία συναντώνται αθλητές απ΄ όλη την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο. Η επιτυχία του φετινού αγώνα, τα θετικά σχόλια των δρομέων και μας συγκινούν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη συνεχή αναβάθμιση τους Μαραθωνίου σε όλα τα επίπεδα!

Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από την αγάπη μίας ομάδας ανθρώπων να καθιερωθεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός στη Ρόδο που θα προσελκύει αθλητές από κάθε γωνιά της γης. Δεν περιμέναμε την τεράστια αυτή ανταπόκριση και χαιρόμαστε που εισπράττουμε στο πολλαπλάσιο την αγάπη και την ενέργεια που δίνουμε. Ευχαριστούμε και δεσμευόμαστε για μία ακόμη καλύτερη διοργάνωση το 2019»!

Η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι μετείχαν αλλά και στήριξαν τον 5ο Μαραθώνιο της Ρόδου που ήταν πραγματικά πολλοί. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στους περισσότερους από 400 εθελοντές οι οποίοι με χαμόγελο και καλή διάθεση βοήθησαν στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και στους κατοίκους της Ρόδου που αγκάλιασαν την εκδήλωση.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς που στήριξαν τον Μαραθώνιο. Χρυσός χορηγός ήταν και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes και ονομαστικός χορηγός του αγώνα των 5 χλμ. ο όμιλος Η Hotels collection. Επίσης, η Aegean Airlines ήταν ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών και η Blue Star Ferries, επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών.

Το Sheraton Rhodes Resort στήριξε τον Διεθνή Μαραθώνιο ως βασικός χορηγός φιλοξενίας. Αργυρός χορηγός ήταν ο ΔΕΔΗΕ και χορηγός εθελοντισμού ήταν τα ξενοδοχεία Atrium. Χορηγός Επικοινωνίας του 5ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Nova.

Επίσης σημαντική ήταν και η βοήθεια των επίσημων χορηγών που ήταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, η Garden of Panthenols, η ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ , το Best Western Plaza Rhodes, το Mitsis Grand Hotel, το Rodos Palace Hotel, ο Α.Ο.Σταματίου, η Interwetten και η Dingo marketing team.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και έχει συμπεριληφθεί και στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://rhodesmarathon.gr

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μύκονο του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά (α.π.3838/26-04-2018), στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη χρηματοδότησης για την προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ. Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα, στο ανωτέρω έγγραφο του ο Δήμαρχος του νησιού εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς η ανομβρία σε συνδυασμό με την επικείμενη αυξημένη προσέλευση επισκεπτών στο νησί –ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου- αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

Υπογραμμίζεται ότι η Μύκονος, αποτελεί την κορωνίδα του Ελληνικού Τουρισμού παγκοσμίως. Ως εκ τούτου η απόκτηση των μονάδων αφαλάτωσης αποτελούν έργο ζωτικής σημασίας για το νησί, που αναμφίβολα θα αποτρέψει το πιθανό ενδεχόμενο λειψυδρίας και μάλιστα ενόψει της θερινής σεζόν.

Με το έγγραφό του ο Δήμος Μυκόνου, ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της άμεσης χρηματοδότησης για την προμήθεια της ΔΕΥΑ Μυκόνου με 2 φορητές μονάδες αφαλάτωσης παραγωγής 1.000 κυβικών/ημέρα, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης του νησιού.

Αθήνα, 10 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΌΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τηλ.: 2284360145

ΠΑΡΟΣ 10/05/2018

Αρ. Πρωτ.: 6508

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ & ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΑΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ

Λόγω της θερινής περιόδου και της επικείμενης αύξησης της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 4 /2012 και με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010, o Δήμος Πάρου έχει την μέριμνα, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός οικισμών και σε απόσταση μέχρι εκατό (100) μέτρων από τα όριά τους καθώς και την υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού.

Σε περίπτωση αδιαφορίας και μετά από τις σχετικές συστάσεις, επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου και βεβαιούται εις βάρος τους ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα .

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την αποφυγή τυχόν συμβάντων που μπορεί να προκαλέσουν δημόσιο κίνδυνο.

Σας ενημερωνουμε ότι τα φυτικά υπολείμματα που θα προκύψουν από τον καθαρισμό των οικοπέδων σας , είστε υποχρεωμένοι να τα μεταφέρετε με δικά σας μέσα στο ΧΥΤΑ Πάρου, όπου πραγματοποιείται θρυμματισμός φυτικών υπολειμμάτων για επαναχρησιμοποίησή τους από τους πολίτες ή διάθεσή τους σε επιτρεπτούς αποδέκτες.

2018 pyrkagies

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΚΑΠΝΟΥΣ, ΦΩΤΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

2284025199

Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς

• Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

• Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

• Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

• Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους.

• Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

• Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος ή δασική έκταση

• Δημιουργήστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι σας καθαρίζοντας και απομακρύνοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα, τις πευκοβελόνες, τα ξερά φύλλα, τα κλαδιά κ.λπ.

• Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία τους και την κατάσταση των κλαδιών τους.

• Απομακρύνετε όλα τα ξερά κλαδιά από τα δέντρα και τους θάμνους.

• Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους τη στέγη και τα μπαλκόνια. Κλαδέψτε τα έτσι ώστε να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι σας.

• Αραιώστε γύρω από το κτίσμα τη δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. Για λόγους ακόμη μεγαλύτερης ασφάλειας και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, απομακρύνετε τη δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων.

• Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή πλαστικούς οχετούς νερού στους τοίχους του κτίσματος.

• Προφυλάξετε, εξωτερικά, τα παράθυρα και τις γυάλινες πόρτες, τοποθετώντας παντζούρια από μη εύφλεκτα υλικά.

• Καλύψτε τις καμινάδες και τους αγωγούς εξαερισμού του κτίσματος με ειδικό, μη εύφλεκτο, συρμάτινο σύρμα έτσι ώστε οι σπίθες να μην μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

• Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι σας.

• Αποφύγετε την κατασκευή ακάλυπτων δεξαμενών καυσίμου κοντά στο σπίτι σας.

• Τοποθετείστε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.

• Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και μεριμνήστε για τη συντήρηση τους.

• Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε σε περίπτωση πυρκαγιάς.

• Μία δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένας σωλήνας νερού, μπορεί να σας προστατεύσουν από την πυρκαγιά.

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά

• Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο Κέντρο της Πυροσβεστικής (στον αριθμό κλήσης 199) ή στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πάρου (στον αριθμό κλήσης 2284025199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βλέπετε την πυρκαγιά.

• Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.

• Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

• Μην κλείσετε το τηλέφωνο προτού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει...

Τι πρέπει να κάνετε έξω από το σπίτι σας

• Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.

• Απομακρύνετε αμέσως όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτίσματος και μεταφέρετέ τα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους. Η ανάφλεξή τους μπορεί να συμβάλει στην μετάδοση της πυρκαγιάς στο κτίριο.

• Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, κλπ) έτσι ώστε να εμποδίσετε τις καύτρες να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

• Κλείστε όλες τις παροχές στις συσκευές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το κτίσμα.

• Μαζέψτε άμεσα όλες τις τέντες που έχετε ανοίξει στα μπαλκόνια και τα παράθυρα του κτίσματος.

• Ανοίξτε την πόρτα του κήπου για να διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

• Τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου έτσι ώστε να ανέβει κάποιος άμεσα στη στέγη του. Η σκάλα θα πρέπει να τοποθετηθεί στην πλευρά του κτιρίου που βρίσκεται αντίθετα από την κατεύθυνση που έρχεται η πυρκαγιά.

• Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος με τις βρύσες που έχετε στο εξωτερικό του κτίσματος και απλώστε τους σωλήνες έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η περίμετρος του.

• Εάν η ορατότητα είναι μειωμένη ανάψτε τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά φώτα του κτιρίου για να γίνει περισσότερο ορατό μέσα από τους καπνούς.

Αν η πυρκαγιά είναι στο κατώφλι σας

• Μην επιχειρείτε την εγκατάλειψη του χώρου σας, εκτός εάν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη.

• Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα είναι μικρή μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.

• Μπείτε μέσα στο σπίτι μαζί με όλη την οικογένεια σας και τα κατοικίδια ζώα σας.

• Κλείστε καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και φράξτε όλες τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει καπνός στο εσωτερικό του κτιρίου.

• Απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα.

• Απομακρύνετε προς το εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.

• Κλείστε όλες τις ενδιάμεσες πόρτες για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο εσωτερικό του κτιρίου.

• Γεμίστε τις μπανιέρες, τις λεκάνες και τους κουβάδες έτσι ώστε να υπάρχει άμεσα εφεδρικό νερό.

• Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα χώρο.

• Προβλέψτε να έχετε ένα φακό και εφεδρικές μπαταρίες δίπλα σας σε περίπτωση που διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

• Αν το σπίτι σας είναι ξύλινη κατασκευή, αναζητήστε καταφύγιο σε γειτονικό κτιστό σπίτι.

• Αν διαταχθεί εκκένωση της περιοχής ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τις διαδρομές που θα σας δοθούν.

Μόλις περάσει η πυρκαγιά

• Μόλις περάσει η πυρκαγιά βγείτε έξω από το σπίτι σας και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που παραμένουν.

Ελέγχετε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και όλους τους εξωτερικούς χώρους του κτίσματος για πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΡΟΥ

«10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών στη Σέριφο»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο (ΣΚ) Σύρου συμμετείχε στο 10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε από τις 04 μέχρι τις 06 Μαΐου στη Σέριφο από τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα» και την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σερίφου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ).

Η φετινή θεματική του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στη βία κατά των γυναικών, ένα ζήτημα που είναι υπαρκτό σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές και τις κοινωνίες και πλέον αναγνωρίζεται ως ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, καθώς, άμεσα ή έμμεσα, επηρεάζει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα ζητήματα και σημαντικές πτυχές σε σχέση με τη βία κατά των γυναικών (π.χ. εθνικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες, μύθοι και αλήθειες, δικτύωση και ευαισθητοποίηση κ.λπ.). Από τις εισηγήσεις των ομιλητριών και ομιλητών, όπως επίσης και από τη συμμετοχή του κοινού, αναδείχθηκε η ανάγκη υιοθέτησης μιας ευρύτερης οπτικής και μιας ολιστικής προσέγγισης με τις κατάλληλες συνεργασίες, όπου χρειάζεται, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ επιπλέον αναπτύχθηκαν και παράλληλες δράσεις/δραστηριότητες που πλαισίωσαν το συνέδριο αυτό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς που συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή του συνεδρίου, όπως επίσης τα ΜΜΕ και το κοινό που παρακολούθησε τις εργασίες του.

Αναγνωρίζοντας την ομολογουμένως μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα», θα θέλαμε να τους συγχαρούμε για την επιλογή του θέματος του φετινού συνεδρίου. Ευελπιστούμε ότι το γεγονός αυτό θα αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών των νησιών.

Τονίζεται ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί σοβαρή έκφανση των έμφυλων ανισοτήτων και διακρίσεων και ότι χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες για την εξασφάλιση της ουσιαστικής ισότητας για όλα τα μέλη της κοινωνίας.

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί αποδοκιμαστέο και καταδικαστέο φαινόμενο και η εξάλειψή της αναμφισβήτητα προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή όλων μας!

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου
Διεύθυνση: Φολεγάνδρου 2, 84100 Ερμούπολη, Σύρος
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή, 08:00 - 16:00
Τηλέφωνο: 22810 76496
Fax: 22810 76497
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31