Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 - ParosIn.gr

Πρόσληψη ενός φύλακα αρχαιολογικών χώρων στην Αντίπαρο

Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ογδόντα έξι (86) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που εδρεύει στην Αθήνα του Νομού Αττικής, (στα Αρχαιολογικά Μουσεία και Χώροι Θήρας, Αρχαιολογικό Χώρο Ακρωτηρίου Θήρας, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Νάξου, Αρχαιολογικό Χώρο Κουφονησίου - Κέρου και Μικρών Κυκλάδων, Αρχαιολογικό Μουσείο Κιμώλου, Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου, Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης Άνδρου, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Κέας, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Μήλου, Κατακόμβες - Αρχαία πόλη Μήλου, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Τήνου, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Μυκόνου, Μουσείο και Αρχαιολογικό Χώρο Δήλου, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Σύρου, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Αμοργού, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Σίφνου, Αρχαιολογικοί Χώροι Αντιπάρου Δεσποτικού & νησίδων και Αρχαιολογικοί Χώροι Φολεγάνδρου, που εδρεύουν στο Νομό Κυκλάδων) και συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Περισσότερα στα αρχεία που ακολουθούν

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας διοργανώνει παζάρι χειροποίητων παραδοσιακών προιόντων στην Αγροτολέσχη Μάρπησσας από την Μεγάλη Τετάρτη έως το Μεγάλο Σάββατο από τις 10:00 π.μ έως 13:30 μ.μ και 18:00 μ.μ έως 20:30 μ.μ. και την Κυριακή του Πάσχα θα είμαστε στο γλέντι Αγάπης στο γήπεδο Μάρπησσας και σας περιμένουμε όλους.

Καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 20:39

Όταν τα υπερεγώ εξευτελίζουν

Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι κοινωνικό όν. Θέλει να νοιώθει ότι αποτελεί μέρος του όλου και θέλει να δρα και να κινείται μέσα σε οργανωμένες κοινωνίες. Σ’ αυτά τα «θέλω» του όμως κάποιες φορές βάζει τον εαυτό του πάνω από τους άλλους νομίζοντας προφανώς ότι υπερτερεί ή τουλάχιστον προσπαθώντας να υπερτερήσει. Και εκεί χαλάει όλο το πλέγμα της κοινωνικότητας που πρέπει να διέπει μια ομαλά λειτουργούσα κοινωνία. Το κακό μάλιστα είναι μεγαλύτερο όταν αυτός που επιλέγει το «εγώ» από το «θέλω» κατέχει και κάποια θέση εκλεγμένη ή μη.

Απευθυνόμενος λοιπόν σε όλους αυτούς που με τη συμπεριφορά τους αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία μιας ομαλώς λειτουργούσας κοινωνίας, θα ήθελα να τους πω ότι η βαθμίδα της δύναμης που κατέχει κάποιος είναι αντιστρόφως ανάλογη της ελευθερίας που ως άτομο έχει ο καθένας μας. Διαφορετικά, ο αστυνομικός θα πυροβολούσε όποιον τον ενοχλεί και ο πυγμάχος θα τον έσπαγε στο ξύλο. Ειδικά δε στις περιπτώσεις των εκλεγμένων στις τοπικές κοινωνίες που ασκούν εξουσίες και αρμοδιότητες που τους εκχωρήθηκαν από τους πολίτες με την ψήφο τους, το «υπερεγώ» είναι καταστροφικό και προσβάλει την εμπιστοσύνη που τους έχει εκχωρηθεί.

Καθένας μας πρέπει αφενός να σέβεται αυτόν που βρίσκεται κάτω από αυτόν και να υποτάσσεται στον άλλον που ιεραρχικά είναι πιο ψηλά. Η συμπεριφορά προς τους δύο κρίνει τον χαρακτήρα. Και από αυτήν μπορεί κάποιος να καταλάβει αν ο φορέας της εξουσίας έχει μετατρέψει την αρμοδιότητα σε ασυδοσία.

Όλοι λογοδοτούμε. Είτε είμαστε επαγγελματίες είτε οικογενειάρχες είτε αιρετοί της τοπικής ή και της γενικής εξουσίας. Και όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε αυτούς που μας εμπιστεύθηκαν, αυτούς που μας ανέδειξαν και όσους μας εκχώρησαν αρμοδιότητες και εξουσίες. Αν αξίζουμε έχουμε δικαίωμα στο χειροκρότημα. Αν όχι έχει βάλουμε «πλώρη» για την απόταξη.

Νομίζω ότι σαφέστερος δεν θα μπορούσα να γίνω. Γιατί δυστυχώς, διαπιστώνω τέτοια φαινόμενα και στη δική μας μικρή κοινωνία. Ας τα διορθώσουμε λοιπόν σύντομα, ο καθένας μόνος του, πριν χρειαστεί να μας επαναφέρουν στη τάξη οι άλλοι...

Και για επίλογο, αφιερώνω σε όλους αυτούς τους «καλαμοκαβαλημένους» τη ρήση του Καβάφη:

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

μες την πολλή συνάφεια του κόσμου,

μες στες πολλές κινήσεις και ομιλίες. (Όσο μπορείς...)».

Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Προς τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων

Δονούσας, Πράσινο Δημήτρη

Κουφονησίου, Κωβαίο Αντώνη

Σχοινούσας, Σιγάλα Μιχάλη

Ηρακλειάς, Γαβαλά Πέτρο

Αγαπητοί φίλοι,

είδαμε την επιστολή διαμαρτυρίας σας σχετικά με το θέμα της εξαίρεσης των Μικρών Κυκλάδων από ευεργετικά μέτρα της Πολιτείας προς τα μικρά νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων, θέμα εξαιρετικά σοβαρό και ζωτικό για την αναπτυξιακή προοπτική των μικρών νησιών αλλά και αυτών που δεν είναι αυτοτελείς δήμοι και ανήκουν σε μεγαλύτερο νησιωτικό δήμο.

Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό και μετά την επιτόπια επίσκεψη μας στο Κουφονήσι πριν μερικούς μήνες ότι το αίτημα σας είναι απολύτως δίκαιο και ότι με τη δυνατότητα και τα προγράμματα χρηματοδότησης νησιωτικών δήμων, εσείς περίπου είστε αόρατοι αφού καλύπτεστε πίσω από την έδρα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Είναι επίσης σίγουρο ότι, όπως είναι μέχρι σήμερα η δομή του Δήμου και του ενιαίου προϋπολογισμού του, η μεταβίβαση των ευεργετημάτων αυτών των χρηματοδοτικών ενισχύσεων εξαρτάται αποκλειστικά από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που φαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν εξασφαλίζεται διότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής.

Σε ό,τι αφορά όμως εμάς τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμφωνούμε ούτε αποδεχόμαστε τους χαρακτηρισμούς περί αδιαφορίας και απάθειας απέναντι στο αίτημά σας. Από την πρώτη στιγμή που αυτό έγινε κατανοητό, πέραν των διακηρύξεων μας σε κάθε ευκαιρία, πήραμε την πρωτοβουλία αμέσως μετά τη συζήτησή μας στο Κουφονήσι και φέραμε επιτακτικά το θέμα προς το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ταυτόχρονα καταθέσαμε τροπολογία σε σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ.

Δυστυχώς, ενώ η πρόθεση και η πολιτική βούληση είναι προφανής, δεν καταφέραμε μέχρι τώρα να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα λόγω ανυπέρβλητων νομικών και συνταγματικών προβλημάτων. Γι΄ αυτό ακριβώς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ δεσμεύτηκε να διερευνήσει αλλαγές του θεσμικού πλαισίου ταυτόχρονα με τη μεγάλη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μέχρι τότε, θα συνιστούσαμε στη δημοτική αρχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να προχωρήσει σε εσωτερικές ρυθμίσεις κατανομής του Προϋπολογισμού του, όπως και για δεσμεύσεις ότι από τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις των συναρμόδιων υπουργείων προς τα νησιά, ένα μέρος τους θα κατευθύνεται προς τις Μικρές Κυκλάδες αποκλειστικά.

Κατανοούμε την αγανάκτησή σας, αλλά αυτή είναι η μόνη και πραγματική αλήθεια, αλλά και η μόνη ρεαλιστική λύση έως ότου επιτευχθούν οι θεσμικές αλλαγές που αφορούν τους Δήμους που περιλαμβάνουν περισσότερα του ενός νησιά

2/4/2018

Νίκος Συρμαλένιος

Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

29791977 762799540580574 1122114171629287536 n

29695484 762799580580570 2787600272054939215 n

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αντίπαρος, 02/04/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αντιπάρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η μονάδα επεξεργασίας νερού που είναι χωροθετημένη στο λιμάνι, μετά τη σχετική συντήρηση στην οποία υποβλήθηκε και τις τελευταίες δειγματοληπτικές αναλύσεις αποδίδει πλέον νερό κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η χορήγηση νερού είναι δύο λίτρα με κάθε πάτημα του κουμπιού και γίνεται δωρεάν.

Μετά από κάθε δειγματοληψία της μονάδας θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση για οποιαδήποτε αλλαγή στην καταλληλότητα του νερού.

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου
Αναστάσιος Δ. Φαρούπος

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 2 Απριλίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΤ. ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΛΥΚΗΣ

Απύθμενο θράσος ή πρωταπιλιάτικη παρωδία δια στόματος του Δημοτικού Συμβούλου κ. Καστρουνή; Είναι κανείς να διερωτάται.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 28/03/2018, η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου επανέλαβαν σε όλους τους τόνους, επιδεικνύοντας παράλληλα τα επίμαχα έγγραφα, ότι για το αλιευτικό καταφύγιο στην Αλυκή, προσκομίστηκαν όλα τα απαιτούμενα προς αδειοδότηση έγγραφα και το έργο ξεκίνησε νόμιμα.

Η επιμονή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Καστρουνή και η προφορική λογομαχία του με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, αποκάλυψε ότι καθοδηγούμενος από ατέρμονη κομματική εμπάθεια, ζήτησε τη συνδρομή βουλευτή του Σύριζα προκειμένου να οχλήσει επανειλημμένως το Λιμεναρχείο Πάρου για το λιμενικό έργο της Αλυκής. Την ατμόσφαιρα πυροδότησε ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης εκ μέρους του, καθώς δεν απευθύνθηκε στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάρου, και απαξίωσε πλήρως το αρμόδιο όργανο ήτοι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η τακτική στείρας αντιπολίτευσης εκ μέρους του, δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου, καθώς η στάση του μέχρι σήμερα αποτελεί εμπόδιο σε κάθε μεγάλο έργο που γίνεται στο νησί της Πάρου. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, το αεροδρόμιο Πάρου και των κομματικών του παρεμβάσεων και που στο τέλος ήταν αυτός που έκανε το face control και φωτογραφιζόταν πρώτος στα εγκαίνια, δίπλα στα κυβερνητικά στελέχη; Ή την αντίθεσή του σε ένα ακόμα μεγάλο λιμενικό έργο, τις νέες αίθουσες αναμονής του λιμένα Πάρου;

Αξιότιμε Δημοτικέ Σύμβουλε, η πολιτική σας θέση περιορίζεται σε επιπόλαιες κουβέντες πολιτικής μουρμούρας που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και η στάση σας εκλαμβάνεται με πολλαπλές ερμηνείες. Δυστυχώς για εσάς, η μοναδική σας αντιπολιτευτική ικανότητα, η καταγγελία, που αποσκοπεί μόνο σε επικοινωνιακά οφέλη, δεν καλύπτει την ανεπαρκή παρουσία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή όμως τη φορά και επειδή το έργο είναι μείζονος σημασίας για τον τόπο, δε θα σιωπήσουμε.

Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι τα μεγάλα έργα για το νησί μας θα συνεχιστούν απρόσκοπτα και αδιάκοπτα και η οχλοβοή που προκαλεί η ατελέσφορη στάση σας μόνο εμπόδια βάζει. Τα θέματα οφείλουν να συζητούνται στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου και να αναζητούνται διευκρινίσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να ευρίσκονται λύσεις. Η εποικοδομητική κριτική, με κατανόηση στα υπαρκτά προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου, από όπου και αν ασκείται μας βρίσκει σύμφωνους και είναι συμπαραστάτης στο έργο μας.

Προσδοκώντας την ανάπτυξη και την πρόοδο, ως Δημοτική Αρχή, θα συνεργαστούμε με όλους όσους το επιθυμούν και θα επιδιώξουμε όλοι μαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση να ενώσουμε δυνάμεις για να προχωρήσουμε μπροστά και να είμαστε υπερήφανοι για τη Πάρο που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

_____________________

Ακολουθεί η...

Ανακοίνωση Σωτήρη Κάστρουνη για το αλιευτικό καταφύγιο Αλυκής

Ο ανερμάτιστος Κωβαίος και το αλιευτικό καταφύγιο

Την Τετάρτη 28-3-2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Πάρου Κωβαίος προσπάθησε να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες του, ψάχνοντας απεγνωσμένα εξιλαστήρια θύματα για να «φορτώσει» την αναστολή των εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο της Αλυκής. Με ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, χρέωσε στην Κ.Ε.Π.Ο.Σ.Α και προσωπικά στον Σωτήρη Καστρουνή την ευθύνη της αναστολής του έργου, ισχυριζόμενος ότι τηλεφωνούσε σε υπηρεσίες και υπουργεία για να το πετύχει.

Οι παραπάνω κατηγορίες είναι πέρα για πέρα ψευδείς και ανυπόστατες. Στο Δ.Σ. επανειλημμένως κάλεσα τον δήμαρχο να ανακαλέσει αλλά αυτός αρνήθηκε και συνέχισε τις ανυπόστατες κατηγορίες στο πρόσωπό μου αλλά και κατά της παράταξης που εκπροσωπώ.

Μετά από αυτή την θλιβερή εικόνα του δημάρχου, αναγκάστηκα να αποχωρήσω από την αίθουσα του Δ.Σ. Να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος καταφεύγει σε τέτοιου τύπου πρακτικές και λογικές. Το έχει ξανακάνει.

Καλώ τον δήμαρχο έστω και καθυστερημένα ή να ανακαλέσει ή να παρουσιάσει τα στοιχεία που με ενοχοποιούν στα μάτια του παριανού λαού.

Αν δεν το κάνει δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από ένας ψεύτης και κοινός συκοφάντης και σαν τέτοιο τον καταγγέλλω στον Παριανό λαό.

Ο δήμαρχος κατέθεσε το φάκελο του έργου του «αλιευτικού καταφυγίου» με ελλείψεις χωρίς να «ωριμάσει» σαν έργο, και εσπευσμένα, γιατί οι χρόνοι δεν του έβγαιναν. Ήθελε τώρα να ξεκινήσει το έργο για καθαρά προεκλογικούς λόγους, ρισκάροντας με αυτό τον τρόπο την τύχη του έργου.

Αυτοί που ευθύνονται για το σταμάτημα του έργου είναι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, γιατί δεν φρόντισαν ο φάκελος να είναι πλήρης ώστε να μην μπορεί να τον προσβάλει καμιά καταγγελία.

Η ανευθυνότητα και οι ερασιτεχνισμοί της σημερινής Δημοτικής Αρχής θέτουν σε κίνδυνο το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

1/4/2018
Καστρουνής Σωτήρης

πηγή: http://dimokratikiparos.blogspot.gr/

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 15:25

Θανατηφόρο τροχαίο στη Μήλο

Ένας 27χρονος ημεδαπός έχασε τη ζωή του χθες Κυριακή 1/4/2018 σε τροχαίο που σημειώθηκε στη Μήλο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελλνικής Αστυνομίας.

Ιδιωτικής Χρήσεως επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο ανωτέρω οδηγός. Παθών διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Ενεργείται προανάκριση.

φωτο: miloslife.gr

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Στην κατηγορία: Πολιτική
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 15:11

Σύλληψη στη Μύκονο...

Συνελήφθη στη Μύκονο 28χρονος Αλβανός διωκόμενος με καταδικαστικές αποφάσεις για ναρκωτικά παραβίαση περιορισμών διαμονής

Συνελήφθη χθες (01.04.2018) το μεσημέρι στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας διωκόμενος με δύο καταδικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα σε βάρος του εκκρεμούσαν:

• Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αιγαίου, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης -3- ετών, -8- μηνών και -4- ημερών ως υπόλοιπο ποινής προς έκτιση για υπόθεση ναρκωτικών

• Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης -2- ετών για παραβίαση περιορισμών διαμονής

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30