Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 - ParosIn.gr

Γιώργος Χατζημάρκος: Οφείλει να βρει το συνέδριο αυτό τις χαμένες και κρυμμένες ευκαιρίες του Νοτίου Αιγαίου, που στερούν εισόδημα, περηφάνεια, ασφάλεια

13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Ρόδος, 16-17 Απριλίου 2018

Ομιλία κήρυξης έναρξης συνεδρίου από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

synedrio 1

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
κ. Βουλευτές,
κ. Δήμαρχοι,
κ. Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων,
κ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,
κ. Αντιπεριφερειάρχες,
κ. Αντιδήμαρχοι,
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης,
κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζουμε στη Ρόδο για τις εργασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Σας καλωσορίζουμε σε ένα Διήμερο Ευκαιρίας.

Για τα νησιά μας, για την Περιφέρεια μας, για την χώρα μας.

Ένα διήμερο ανοικτού, δημοκρατικού διαλόγου που έρχεται μετά από μία μεγάλη κυβερνητική κινητοποίηση, την οποία όλοι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για την προαγωγή του βασανισμένου πολιτικού πολιτισμού, της, σπάνιας στην χώρα μας, κουλτούρας πολιτικής συνεννόησης και βεβαίως για την παραγωγή έργου που η κοινωνία, που όλοι υπηρετούμε, έχει ανάγκη.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσβλέπουμε σταθερά στην καλύτερη δυνατή συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να καταγράψουμε τις αναπτυξιακές προκλήσεις, να σχεδιάσουμε τα αναγκαία έργα και να λύσουμε τα προβλήματα εκείνα που παρουσιάζονται μεταξύ των επιπέδων της διοίκησης και «φρενάρουν» την προσπάθεια προόδου.

Είναι δε εξαιρετικά σημαντικό, το γεγονός ότι ένα τέτοιο συνέδριο λαμβάνει χώρα σε μια συγκυρία κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα και την ώρα που το θερμόμετρο της γεωπολιτικής αστάθειας ανεβαίνει επικίνδυνα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Για εμάς, στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το αναπτυξιακό στοίχημα είναι κάτι παραπάνω από μια τετριμμένη πολιτική ευχή, την οποία πολλοί δίνουν αβίαστα, χτυπώντας με συμπάθεια στην πλάτη τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και προκόβουν στην νοτιοανατολική γωνιά της χώρας.

Είναι κάτι πολύ πιο ουσιαστικό από τον παρηγορητικό λόγο που θα πρέπει να δώσουμε σε εκείνους που ενώ διαβλέπουν επενδυτικές δυνατότητες τελικά κάνουν δεύτερες σκέψεις και αποφασίζουν να μην προχωρήσουν, στερώντας την τοπική οικονομία από θέσεις εργασίας και εισόδημα.

Για εμάς, είναι βίωμα και στοιχείο του DNA μας.

Σας καλωσορίζω στην Περιφέρεια με την «ευγενή ιστορική αντίφαση» του παλαιότερου και νεώτερου νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας μας.

Των Κυκλάδων που αποτέλεσαν κεντρική διοικητική δομή του πρώτου ελληνικού κράτους από το 1830 και της Δωδεκανήσου, του νεώτερου τμήματος του Ελληνισμού, που εντάχθηκε στον εθνικό κορμό πριν από μόλις 70 χρόνια, το 1948.

Την Περιφέρεια των Μεγάλων και Μικρών, Νησιών και Ταχυτήτων όπως έχει επικρατήσει στον δημόσιο λόγο. Εμείς αποφεύγουμε αυτό τον διαχωρισμό γιατί αναζητούμε μόνον αυτά που μας ενώνουν, αλλά μπαίνοντας σε αυτή την συλλογιστική προτιμούμε αντί για μεγάλα και μικρά νησιά να μιλάμε για τις Χαμένες και Κρυμμένες ευκαιρίες του Αιγαίου.

Αυτές πρέπει να βρει αυτό το Συνέδριο.

Τις Χαμένες και Κρυμμένες Ευκαιρίες που στερούν θέσεις εργασίες, εισόδημα, ΑΕΠ, περηφάνια, ασφάλεια.

Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, θα ακούσετε το επόμενο διήμερο τις θέσεις, τις προτάσεις, τις αγωνίες των νησιωτών. Θα σας μιλήσουν για Υγεία, Παιδεία, Τουρισμό, Μεταφορές, Υποδομές, Δημόσια Περιουσία, Περιβάλλον, Ενέργεια, Πολιτισμό, Αθλητισμό, Πρωτογενή Τομέα, Επενδυτικό Περιβάλλον, Υποστελέχωση και Υποχρηματοδότηση.

Θα σας μιλήσουν για Ισονομία. Ίσες ευκαιρίες.

Θα σας πουν οτι αυτός ο τόπος παίρνει λιγότερα από όσα δίνει.

Ακούστε τους και δώστε τους την ευκαιρία να σας παρουσιάσουν τα επιχειρήματα τους.

Γιατί, οι νησιώτες μας, ευγενείς από την φύση τους, δεν κινούνται στην παλαιοκομματική λογική του πολιτικού τσαμπουκά ή πολιτικού εκτοπίσματος.

Θα σας μιλήσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Με ρεαλισμό και συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στο Εθνικό Διακύβευμα.

Θα σας πουν ότι η νησιωτική Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας και αντιμετώπισης όλων των ζητημάτων της.

Θα σας πουν αλήθειες, θα σας περιγράψουν την πραγματικότητα.

Ακούστε τους με προσοχή, γιατί είναι περήφανοι και τραυματισμένοι από το νομοθετικό έργο των τελευταίων ετών και πολύ ειδικά από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Τώρα που το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών του Νοτίου Αιγαίου δεν υφίσταται, έπαψε να υφίσταται και το άλλοθι που έδινε, ως πολιτική στήριξης των νησιών.

Η έντονη νησιωτικότητα αλλά και η μεγάλη διασπορά των νησιών καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική τη συλλογική προσπάθεια για την υπεράσπιση του κοινού καλού των νησιών μας και την προάσπιση της κοινωνικής ευημερίας όλων μας.

Με διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας που οι συνθήκες και η ιδιαιτερότητα και πολυπλοκότητα του νησιωτικού χώρου υπαγορεύουν.

Αλλωστε, είναι η ίδια ιδιαιτερότητα και πολυπλοκότητα που υπαγορεύει την διεξαγωγή δύο αναπτυξιακών συνεδρίων στο Νότιο Αιγαίο, ένα στη Ρόδο και ένα στη Σύρο, όπως, ορθώς, έχουμε συμφωνήσει με την κυβέρνηση.

Εδώ, θα μου επιτρέψετε, ένα μικρό μόνο σχόλιο-απάντηση στους συντηρούντες τον διχαστικό λόγο.

Αξίζει και η Ρόδος του 50% του πληθυσμού αυτής της Περιφέρειας, σεβασμό.

Με διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας, λοιπόν, στο διήμερο που έχουμε μπροστά μας προσερχόμεθα σε μια διαδικασία διαμόρφωσης ενός πλαισίου ανάτασης και επιστροφής στην κανονικότητα.

Ενός πλαισίου που θα μας επιτρέψει να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί τα έργα, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που όλοι έχουμε ανάγκη.

Όλοι οι πορτοκαλί, ροζ, μπλε, άσπροι, κόκκινοι και πράσινοι. Και οι ριγέ και οι καρό, χωράμε.

Σε ένα διήμερο που καλούμαστε να γίνουμε όλοι νησιά , σε μια κοινή θάλασσα.

Με αυτές τις σκέψεις, κηρύσσω την έναρξη του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και παραδίδω την σκυτάλη στους πρωταγωνιστές:

Τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Ρόδος, 16 Απριλίου 2018

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Στην κατηγορία: Κοινωνία
Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Η Πάρος ανάμεσα στα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό Forbes

Το περιοδικό Forbes ανακοίνωσε τους 10 καλύτερους ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2018 και το όμορφο νησί μας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς.

Νο 5. Πάρος

Αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων και ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν το καλό φαγητό, τις όμορφες παραλίες και τη διασκέδαση σε ένα οικονομικό πακέτο. Μόλις λίγα ναυτικά μίλια μακρία από την διάσημη αλλά ακριβή Μύκονο, η Πάρος με την πανέμορφη Νάουσα και τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες, θα αγαπηθεί από όσους τουρίστες επιλέξουν να την επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Αντίπαρος όπου έχει σπίτι και ο Τομ Χανκς.

 

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
NOMOΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Πάρος 12/4/2018

Αριθ. Πρωτ.: 254

Προς:

κ. Κ. Ροδόπουλο
Πρόεδρο του Συνδέσμου
Μαρπησσαίων & Αρχιλοχιτών Πάρου

Κοιν.:

- Δήμαρχο Πάρου
- Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου Μάρπησσας
- Παιδικός Σταθμός «Δελφινάκια»

Η Σχολική Επιτροπή Π/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πάρου και ο Πρόεδρος, έχουν την τιμή να ευχαριστήσουν για τη δωρεά Σας σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, προς την αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου Αρχιλόχου - Μάρπησσας.

Αυτού του είδους ευγενείς προσπάθειες, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν οδηγό προσφοράς και συμπαράστασης προς τους μικρούς μαθητές και τους αθλούμενους Παριανούς Δημότες.

Τέλος, είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας, να απευθυνόμαστε στο πρόσωπό Σας, έναν άνθρωπο που σεμνύνει, απανταχού της Ελλάδος, το όνομα της αγαπημένης μας Πάριας γης.

Μετά της προσήκουσας τιμής,

Ο Πρόεδρος της Π/θμιας & Δ/θμιας
Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πάρου

Χαράλαμπος Γ. Μαλινδρέτος

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Με τη συμμετοχή της Πάρου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας η διεθνής τουριστική έκθεση “RIYADH TRAVEL FAIR 2018”.

Το νησί παρουσιάστηκε με προωθητικό υλικό και φυσική παρουσία στο επαγγελματικό κοινό και τους επισκέπτες της έκθεσης μέσω του περιπτέρου του ΕΟΤ και εκπροσωπήθηκε από την αποστολή της MTC GROUP εταιρίας συμβούλων του Δήμου.

Στόχος της συμμετοχής ήταν η ενημέρωση και η προσέλκυση ταξιδιωτών από τη Σαουδική Αραβία και τις υπόλοιπες αραβικές χώρες που ενδιαφέρονται κυρίως για οικογενειακές διακοπές καθώς και για τα υπόλοιπα στοιχεία του τουριστικού προϊόντος τα οποία διαθέτει η Πάρος.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου τόσο για την προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουριστών όσο και για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι , μόνο οι ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία συγκαταλέγονται στις 15 κορυφαίες εθνικότητες με τις υψηλότερες ταξιδιωτικές δαπάνες παγκοσμίως.

Πηγή: http://www.tornosnews.gr/foreis/periferies/30481-%CE%97-%CE%A0aros-se-toyristikh-ekthesh-sth-%CE%A3aoydikh-%CE%91ravia.html

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 16 Aπριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα τα ζητήματα της εκπαίδευσης και της παιδείας. Διαρκώς, με τη μελέτη και την ένταξη βασικών έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, φροντίζει για την ανακαίνιση, αναβάθμιση και συντήρηση των υπαρχουσών σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα κινείται μεθοδικά ώστε να εξασφαλίσει τις πλέον κατάλληλες προϋποθέσεις, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων σχολείων στο νησί της Πάρου.

Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου-Μάρπησσας και συγκεκριμένα η κατασκευή της εξωτερικής & εσωτερικής τοιχοποιίας στην ημιτελή πλευρά του κτηρίου, η τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης και η κατασκευή θερμομόνωσης και υγρομόνωσης στην οροφή στη βόρεια πλευρά του κτηρίου καθώς και σε γειτονικό τμήμα της οροφής στο οποίο έχει αστοχήσει η υπάρχουσα υγρομόνωση.

Με τη βελτίωση του καιρού αναμένεται να ενταθούν και οι ρυθμοί των προγραμματισμένων εργασιών, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

· Καθαίρεση υφιστάμενων τοιχοποιιών στο ημιτελές τμήμα της βόρειας πλευράς για τη δημιουργία των αναγκαίων ανοιγμάτων.

· Κατασκευή εξωτερικής & εσωτερικής τοιχοποιίας στην ημιτελή πλευρά του κτηρίου.

· Επίχρισμα των νέων τοιχοποιιών με τριπτά-τριβιδιστά επιχρίσματα με μαρμαροκονίαμα.

· Επιστρώσεις δαπέδων του νέου τμήματος με κεραμικά πλακίδια GROUP 4

· Αντικατάσταση λέβητα και τοποθέτηση νέου καυστήρα στο λεβητοστάσιο.

· Κατασκευή νέων σωληνώσεων θέρμανσης και τοποθέτηση νέων θερμαντικών σωμάτων στη βόρεια πλευρά του σχολείου.

· Τοποθέτηση της απαραίτητης καλωδίωσης και διακοπτών, ρευματοδοτών και φωτιστικών σωμάτων στις νέες αίθουσες και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στις υφιστάμενες αίθουσες της βόρειας πλευράς του σχολείου.

· Μετατροπή υφιστάμενης αποθήκης σε αίθουσα ΑμεΑ και τοποθέτηση κατάλληλου σετ WC.

· Βαφή εσωτερικής τοιχοποιίας στη βόρεια πλευρά με οικολογικά χρώματα.

· Αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων εξωτερικών κουφωμάτων (παραθύρων και θυρών) καθώς και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων (εσωτερικών και εξωτερικών) στο προς κατασκευή τμήμα.

· Εξωτερική βαφή του κτηρίου

· Κατασκευή πέργκολας

Με την αποπεράτωση του ημιτελούς τμήματος αναμένεται να αλλάξει θεαματικά η εικόνα και η λειτουργικότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων ενώ θα αυξηθεί η σημερινή χωρητικότητα του σχολείου που εξυπηρετεί συνολικά επτά (7) οικισμούς. Οι εργασίες εκτελούνται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα με τη μικρότερη όχληση της παράλληλης σχολικής λειτουργίας και χωρίς να επηρεαστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 400.000,00 € (με ΦΠΑ 24%) και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος ανέφερε σχετικά ότι «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την σχολική καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, παρέχοντας σχολικές εγκαταστάσεις άριστα συντηρημένες και άρτια εξοπλισμένες. Δημιουργούμε καλύτερα σχολεία, βελτιώνουμε τις συνθήκες διδασκαλίας και συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δημιουργική εκπαιδευτική πορεία των παιδιών μας».

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/4/16#sigProIda837ed451b

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Την 15-04-2018 το μεσημέρι συνελήφθη στη Μήλο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Nάουσα 16/4/2018

Προς:
1. Bαβανού Αργυρώ
2. Σιμιτζή Παναγιώτη
3. Σπύρου Μαργαρίτα
4. Tαντάνη Γεώργιο

Παρακαλούμε την Παρασκευή 20/4/2018 και ώρα 09.00’ να προσέλθετε σε συνεδρίαση στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

1. Αίτημα ΑΚΙΝΗΤΑ ΔΙΟΔΟΣ Ι.Κ.Ε. για ανταλλαγή κτηρίου της με το δημοτικό κτήριο που στεγάζεται η Δημοτική Κοινότητα και το ΚΕΠ Νάουσας.

2. Αίτημα CHAPTER FIVE για παραχώρηση Δημοτικού χώρου.

3. Αίτημα Αegean Film Festivval για παραχώρηση Δημοτικού χώρου.

4. Αιτήματα παράτασης χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων.

5. Τοποθέτηση φωτιστικών περιοχή «Φώσκολος» Νάουσας.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας

Μπαρμπαρίγος Γεώργιος

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30