Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018 - ParosIn.gr

Μετά τη διοργάνωση της ΓΣ μας τον Αύγουστο, ο σύλλογός μας είχε τις ακόλουθες δραστηριότητες:

- επίσκεψη του Γιώργου Βλαντά στο Δεσποτικό τον Σεπτέμβριο για να ελέγξει την έναρξη των εργασιών στον τόπο που χρηματοδοτήθηκαν από τους ΦτΠ.

- έναρξη στις αρχές Σεπτεμβρίου τις διαβουλεύσεις για την επόμενη ετήσια τελετή της 8/8/18 στις 8:00 μ.μ.

- δραστηριότητες με την παρουσία του Γιώργου Βλαντά Νοέμβριος / Δεκέμβριος: θεατρικά εργαστήρια υπό την καθοδήγηση του Πέτρου Σεβαστίκογλου, εκπαιδευτικό συνέδριο του Γιώργου Παπανικολάου και εργαστήριο με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με επικεφαλής τον Νικόλα Στεφάνου

- συνεδρίαση του ΔΣ τον Δεκέμβριο που πρότεινε:

- τη συμμετοχή του Bulletin μας σε διαγωνισμό

- την επιλογή 5 ομάδων της Αντίπαρου για την τελετή (μια πρόσθετη διαβούλευση θα ελέγξει εάν τα μέλη έχουν κάποια ουσιαστική αντίρρηση)

- έχει προταθεί και γίνει δεκτή η εκλογή του Δημήτρη Τριανταφύλλου στο ΔΣ των Φίλων (μια πρόσθετη διαβούλευση θα ελέγξει εάν τα μέλη έχουν κάποια ουσιαστική αντίρρηση)

- Η προβολή μιας ταινίας για τη ζωή της Άλκη Ζέη θα διοργανωθεί πριν από το τέλος του καλοκαιριού

- τη δημοσίευση 2 εκδόσεων του Bulletin τον Απρίλιο και τον Ιούλιο

Ο Γιώργος Βλαντάς και ο Νικόλας Στεφάνου συνάντησαν στις 3 Μαρτίου τους φορείς της Αντιπάρου (Εν Πλω, Σύλλογος Γυναικών, Photo Festival, Ναυτικός Όμιλος, θερινό σινεμά) για να ελέγξουν τη σκοπιμότητα της τελετής στο νησί.

Οι φορείς και ο δήμαρχος της Αντιπάρου εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι με την πρωτοβουλία μας και μας υποσχέθηκαν την πλήρη υποστήριξή τους.

Οι άλλες προτάσεις για την τελετή διατηρούνται για τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, μην ξεχάσετε να πληρώσετε την συνδρομή σας.

Δικοί σας, και θα σας δούμε σύντομα

Γιώργος Βλαντάς, Νικόλας Στέφανος, Τάσος Ζαχαράς

_________________________________________________

unnamed 1

Message aux adhérents des Amis de Paros

Suite à la tenue de notre AG au mois d’août, notre association a eu les activités suivantes:

visite en septembre de Georges Vlandas du site de Despotico pour vérifier le démarrage des travaux sur le site financés par notre association;

lancement début septembre de la consultation sur la prochaine cérémonie annuelle du 8/8/18 à 8h00 du soir;

activités en présence de Georges Vlandas, du mois de novembre/décembre: ateliers théâtral animé par Petros Sevastikoglou, conférence éducative de Yorgos Papanikolaou, atelier sur les énergies renouvelables animé par Nicolas Stephanou

tenue en décembre d’une réunion du CA qui a proposé:

la participation de notre Bulletin à un concours
le choix de 5 associations d’Antiparos pour la cérémonie (une consultation additionnelle vérifiera si les adhérents n’ont pas d’objection de fond)

l’élection de Dimitris Triantafillou au CA des Amis a été proposée et acceptée (une consultation additionnelle vérifiera si les adhérents n’ont pas d’objection de fond)

la projection d’un film sur la vie d Alki ZEI sera organisée avant la fin de l’été

la parution de 2 numéros du Bulletin en avril et en juillet

Georges Vlandas et Nicolas Stephanou ont pris le 3 mars les contacts avec les acteurs d’Antiparos (En Plo, Association des Femmes, Photo Festival, Club Nautique, Cinéma en plein-air) pour vérifier la faisabilité de la cérémonie sur cette ile.

Tous les acteurs ainsi que le maire d’Antiparos ont été ravis de notre initiative et nous ont promis leur plein soutien.

Les autres propositions pour la cérémonie sont gardées pour les prochaines années.

Enfin, n’oubliez pas de payer votre cotisation.

Bien à vous et à bientôt

Georges Vlandas, Nicolas Stephanou, Tassos Zacharas

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην Αγκαιριά της Πάρου σήμερα ημέρα Κυριακή 04-03-2018 και ώρα 12.00΄ συνήλθαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου τα μέλη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριανών για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Με βάση το τηρούμενο πρωτόκολλο της ψηφοφορίας για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής βρέθηκαν:

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 107

ΕΨΗΦΙΣΑΝ: 92

ΕΓΚΥΡΑ: 89

ΑΚΥΡΑ: 3

ΛΕΥΚΑ: 0

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΒΑΝ

Α. ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Σκιαδάς Αντώνης 60 ψήφους

2. Κουταλίδης Ανδρέας 59

3. Στουγιάννου Γιώργος 58

4. Σκιαδά Ευαγγελία 57

5. Παντελαίος Ιάκωβος 56

6. Σκιαδάς Αλέξανδρος 52

7. Σπανός Δημήτρης 48

8. Ραγκούση Μαρίνα 46

9. Σμιρνόβα Λυδία 46

Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Χανιώτη Μαρουσώ 42

2. Ιωάννου Λουκάς 40

3. Μαδεμτζίδου Έφη 36

4. Παντελαίου Αντωνία 32

Για την ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. Ραγκούσης Γιώργος 65

2. Χανιώτη Μαρία 64

3. Παντελαίου Γεωργία 59

_________________________________

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συγχωριανοί,

το νέο συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς, σας καλεί στην 1η συνεδρίασή του, η οποία ορίζεται ως πανηγυρική και ανοικτή προς το κοινό, όπως και όλες που θα ακολουθήσουν

την Τετάρτη 7 Μαρτίου

ΩΡΑ 19:00

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑΣ καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στις 17:30, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου, στην Νάουσα της Πάρου.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1) Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.

2) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

(Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 21:00)

Ζητάμε και ελπίζουμε στην ενεργή συμμετοχή σας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Την Κυριακή 4-3-2018, στην αίθουσα «ΝΗΡΕΑΣ» στη Νάουσα, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας, τα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν συνοπτικά τη δράση της ομάδας από την ίδρυσή της ως σήμερα.

Στη συνέχεια τα Πιστοποιημένα μέλη της ΕΟΔ παρουσίασαν την τεχνική Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, τη Θέση Ασφαλείας (Ανάνηψης) και τρόπους αντιμετώπισης Πνιγμονής.
Η προσέλευση των πολιτών δυστυχώς ήταν πολύ μικρή αλλά όσοι από τους παριστάμενους το ζήτησαν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της ΚΑΡΠΑ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων ευχαριστούν τους υπεύθυνους της αίθουσας του ΝΗΡΕΑ, κο Στάθη Ρούσσο, κα Μυρτώ Παλούμπη και κα Μαρία Κορδονέλλη για τη συνεργασία.

Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να εκπαιδεύονται σε απλές τεχνικές που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή και τα μέλη της ΕΟΔ είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν σ’ αυτό.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παρ. Κυκλάδων, έδρα: Νάουσα Πάρου

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/3/4#sigProId23ca223c68

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Εντοπισμός και κατάσχεση 1,3 τόνων περίπου κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 1,3 τόνων περίπου κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη σε αλιευτικό σκάφος, προέβησαν πρωινές ώρες χθες 3 Μαρτίου 2018 τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Ιεράπετρα της Κρήτης, μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση η οποία έλαβε χώρα κατά τις τελευταίες τρείς (03) ημέρες.

Την 01-03-2018 περιήλθαν πληροφορίες από την Υπηρεσία Γαλλικών Τελωνείων προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ύπαρξη ύποπτου σκάφους που έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο ενδεχόμενα μετέφερε παράνομο φορτίο.

Άμεσα οργανώθηκε και ξεκίνησε συντονισμένη επιχείρηση από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συμμετοχή δύο (02) Πλοίων Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Λιμενικών Αρχών Κρήτης, αεροσκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑ.ΚΤ., καθώς και Λετονικού αεροσκάφους της δύναμης Frontex.

Πρωινές ώρες προχθές, εντοπίστηκε αρχικά περί τα 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, από το αεροσκάφος της δύναμης Frontex, το αλιευτικό σκάφος «CELINE STAR», το οποίο αργότερα ακινητοποιήθηκε από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060 του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ομάδα βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που στη συνέχεια πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο αλιευτικό.

Να σημειωθεί πως το αλιευτικό σκάφος «CELINE STAR», επιχείρησε να διαφύγει αυξάνοντας ταχύτητα χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το ανωτέρω αλιευτικό είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια Συρίας με προορισμό πιθανότατα Ευρωπαϊκό λιμάνι.

Κατά δήλωση του πληρώματος ο σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, χωρίς όμως να φέρεται επ' αυτού αλιευτικός εξοπλισμός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Εν συνεχεία, το ανωτέρω αλιευτικό σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Ιεράπετρα της Κρήτης προκειμένου διερευνηθούν ενδελεχώς όλοι οι χώροι του σκάφους.

Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου, με την συνδρομή επιχειρησιακών σκύλων Κ9 του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας και Κλιμακίου της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που μετέβη στην Ιεράπετρα προκειμένου να συνδράμει τις έρευνες, εντοπίστηκε μέχρι στιγμής στο αλιευτικό ποσότητα 1,3 περίπου τόνων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία και κατασχέθηκε μαζί με το σκάφος, ενώ συνελήφθησαν και τα τέσσερα (04) μέλη του πληρώματος, υπήκοοι Συρίας. Ο έλεγχος επί του αλιευτικού σκάφους συνεχίζεται.

Η εν λόγω επιχείρηση είναι αποτέλεσμα της αναβαθμισμένης επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πραγματοποιείται εν συνεχεία των τελευταίων δράσεων κατά τις οποίες έχει κατασχεθεί συνδυαστικά ποσότητα ναρκωτικών μεγαλύτερη των 14 τόνων.

Να σημειωθεί πως ο Γενικός Διευθυντής των Γαλλικών Τελωνείων εξέφρασε προς το Λιμενικό Σώμα τα συγχαρητήρια του για την υποδειγματική συνεργασία και τις συνεχείς επιτυχίες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης και ο Υφυπουργός κ. Σαντορινιός Νεκτάριος μόλις πληροφορήθηκαν την νέα μεγάλη επιτυχία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην δίωξη των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους προς τον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και το στελεχιακό δυναμικό που συμμετείχε στη επιχείρηση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση...

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/3/4#sigProId0d002d36f8

 

https://www.youtube.com/watch?list=PLE70A9FB3E6CAFCD0&v=YYEydiilnhM

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ο Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς»

σας προσκαλεί στη φετινή γιορτή της γυναίκας

στο «LIMANI CAFE», την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 στις 21.00

με τους ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΙΚΟ, ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ και ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΑΡΟΥ 9/6/2018

Ο Ποδηλατικός Γύρος Πάρου επιστρέφει στην Παροικιά το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018.

Η διαδρομή θα έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με παλαιότερες διοργανώσεις που πιστεύουμε να σας αρέσουν.

Ποδηλατικός Όμιλος Πάρου

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Τα Μελισσάκια» προσκαλεί τους γονείς στην ομιλία με θέμα: «Τα βήματα του παιδιού από την προσχολική ως την πρώτη σχολική ηλικία»

την Τετάρτη 7 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
* Βασικά στάδια εξέλιξης από 3-6 ετών
* Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού
* Ομαλή μετάβαση στην Α’ Δημοτικού

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ:
* Ευδικία Σάπκα, ψυχολόγος
* Εύη Νικολούζου, λογοθεραπεύτρια
* Βερόνια Καραφυλλάκη, εργοθεραπεύτρια

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Θέμα: «Πρόσκληση σε συνεδρίαση» ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ 84007
ΤΗΛ 22840.61640

Αντίπαρος, 01/03/2018
Αρ. Πρωτ.: 61

Προς: Μέλη Δ.Σ.

Θέμα : «Πρόσκληση σε συνεδρίαση»

Την Δευτέρα 05/03/2018 και ώρα 12:00 στο γραφείο της Κ.Ε.Δ.Α. στο Κάστρο Αντιπάρου, θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου, σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’) με θέμα:

• Συζήτηση και έγκριση δαπάνης για φιλοξενία μελών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος δημιουργίας συνεργατικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα μέσω αξιοποίησης σχολάζουσων γαιών σε δύο μικρά Κυκλαδονήσια.

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Το βιογραφικό μου λέει ότι γεννήθηκα στα Χανιά, μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα και δούλεψα ως δημοσιογράφος για 30 χρόνια, αφού πρώτα δοκίμασα πολλές δουλειές του ποδαριού. Όμως το 2014 «αποκαλύφθηκε» ότι ήμουν ανηψιός της Δάφνης Σημίτη, η οποία κατάγεται από την Άρτα -διπλανό χωριό από τα Χανιά ως γνωστόν- ήμουν συνέταιρος του Μπόμπολα και πολλών άλλων εργολάβων και ενεργούμενος της Μέρκελ - την εποχή βέβαια που στην Ελλάδα η Μέρκελ ήταν Μαντάμ Μέρκελ.

Τα Fake News λοιπόν τα γνωρίζω εκ προσωπικής πείρας πριν αποτελέσουν προϊόν μελέτης.

Οι φανατικοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν ίσως η πρώτη μεγάλη οργανωμένη ομάδα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε κατά κόρον τα FakeNews. Και αυτό το εύσημο κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθεί. Ήταν η εποχή που το κάθε tweet αμειβόταν με 60 λεπτά όπως αποκάλυψε ένα γνωστό τρολ, ο καλός στρατιώτης PeterParker83...

Δες την οκτάλεπτη ομιλία μου για τις πολιτικές επιπτώσεις των Fake news.

Σταύρος Θεοδωράκης

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« March 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31