Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 - ParosIn.gr

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε!

Περισσότερα από 350 νέα βιβλία

απέκτησε η βιβλιοθήκη μας

τα οποία ετοιμάζονται πυρετωδώς προς δανεισμό

και σας περιμένουνε!

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου «Γιάννης Γκίκας»

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Σε μία πλήρως ελεγχόμενη και αποστειρωμένη τελετή, ο κος Τσίπρας εγκαινίασε σήμερα το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων από τον ΑΔΜΗΕ.

Ο κος Τσίπρας που βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου λησμόνησε ορισμένες λεπτομέρειες.

1ον) Ο διαγωνισμός που δρομολόγησε το έργο στέφθηκε με επιτυχία το 2014 επί κυβερνήσεως Ν.Δ.

2ον) Το έργο καθυστέρησε σημαντικά όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισε να αλλάξει τον projectmanager.

Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε την περίπτωση Μπλάνα και των χρυσών αμοιβών που ανέδειξε ο κος Σκρέκας και οδήγησαν στην αποδοχή των παραιτήσεων από τον κ.Σταθάκη.

Πέραν όμως των εγκαινίων ενός πραγματικά σημαντικού έργου για την ενεργειακή επάρκεια των νησιών, γεννάται θέμα ότι χρειάσθηκαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ, που έφθασαν στη Σύρο την Κυριακή για την προστασία του κου Τσίπρα.

Προφανώς δεν αισθάνεται ιδιαίτερα δημοφιλής. Ας μην ξεχνάμε ότι από το ίδιο Δημαρχιακό Μέγαρο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εταίρος του είχε παραδεχθεί ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ήταν μια απόφαση αντισυνταγματική και παράνομη.

Η δήλωση αυτή είχε γίνει την επαύριο της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, από τον μοναδικό και ανεπανάληπτο Πάνο Καμμένο.

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Πέντε μικροί σκακιστές από τον «Πλοηγό Αντιπάρου» και δυο από την Πάρο, προκρίθηκαν και θα δώσουν το παρόν στην τελική φάση των Πανελλήνιων Μαθητικών Πρωταθλημάτων σκάκι 2018 από τις 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Οι μαθητές από την Πάρο και την Αντίπαρο που θα δώσουν το παρόν, στην τελική φάση των Πανελλήνιων Μαθητικών Πρωταθλημάτων Σκάκι 2018 είναι:

Δόλλας Μιλτιάδης, Α΄ δημοτικού - Νάουσα

Σαγκριώτης Ζαννής, Δ΄ δημοτικού - Νάουσα

Αθανασίου Ευάγγελος, Ε΄ δημοτικού - Αντίπαρος

Αθανασίου Φραγκούλης, Α΄ γυμνασίου - Αντίπαρος

Φαρούπος Ανδρέας, Β΄ γυμνασίου - Αντίπαρος

Αθανασίου Χριστόφορος, Γ΄ γυμνασίου - Αντίπαρος

Φαρούπος Χρυσόστομος, Γ΄ γυμνασίου - Αντίπαρος

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 17:30

Βολές Γιάννη Βρούτση από τη Σύρο

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης, από τη Σύρο που βρίσκεται για τα εγκαίνια του έργου Ηλεκτρική Διασύνδεση των Κυκλάδων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

On camera

«Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Νομού Κυκλάδων, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου, σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και άρχισε να υλοποιείται από την προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά.

Η σημερινή Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, εγκαινιάζει σήμερα την ολοκλήρωση ενός έργου που όχι μόνο δεν πίστεψε αλλά εμπόδισε ακόμη και την υλοποίησή του.

Αποτέλεσμα ήταν οι εμμονές της να προκαλέσουν μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση 20 μηνών που κόστισαν στον ελληνικό λαό πάνω από 100 εκατ. ευρώ».

Συμπλήρωση off camera

«Μετά τον σφετερισμό από τον κ. Τσίπρα, της κατασκευής του εμβληματικού αγωγού φυσικού αερίου Τ.Α.Ρ. -που ο ίδιος είχε καταψηφίσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση- σήμερα επαναλαμβάνεται κάτι ανάλογο με τα εγκαίνια της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Και κάτι ακόμη, άκρως υποκριτικό: Ο κ. Τσίπρας, που κατήργησε το ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. για τα νησιά του Αιγαίου, υποσχέθηκε για πολλοστή φορά την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου. Μετατόπισε, όμως, το χρόνο εφαρμογής του από το 2018 -που αρχικά είχε υποσχεθεί- για το 2019 που ούτε ο ίδιος θα είναι Πρωθυπουργός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Κυβέρνηση».

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2018

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Το διήμερο 17 & 18 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα αγίου Αθανασίου στον Κώστο η 3η Συνάντηση Χορωδιών Πάρου.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου δημοσιοποίησε βίντεο από την πρώτη ημέρα.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Βυζαντινής Μουσικής «Ρωμανός ο Μελωδός»
2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας
Παιδική - Νεανική Ωδείου «Μυθωδία»
Παιδική Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς
Παιδική - Νεανική Δημοτικού Ωδείου Πάρου

 

 

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

 

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/3/19#sigProId4992bae36f

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

«Καταφέραμε να κάνουμε πράξη ένα όραμα δεκαετιών», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ, στη Σύρο. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τα σημαντικά έργα δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, ανήκουν στον λαό».

Από τη Σύρο, ο πρωθυπουργός έστειλε παράλληλα το πολιτικό μήνυμα ότι «έπειτα από 8 χρόνια μιας μεγάλης περιπέτειας μπορούμε να αισιοδοξούμε» και πως αυτό είναι μια ρεαλιστική αισιοδοξία: «Βγαίνουμε από την κρίση, δουλεύουμε για νέες θέσεις εργασίας, δουλεύουμε για μια ανάπτυξη δίκαιη, που θα μοιραστεί δίκαια στο λαό μας και όχι μόνο σε μια ελίτ που όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε την κρέμα και άφηνε το υπόλοιπο για τη μεγάλη πλειοψηφία». Τόνισε ότι «είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση, θα το κάνουμε πράξη μέσα από τη συνεννόηση, από τον κοινό βηματισμό, διότι βρισκόμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια για να σηκωθεί λίγο πιο ψηλά η πατρίδα μας».

«Ιστορικής σημασίας έργο»

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Εξηγώντας τη στρατηγική σημασία του, επισήμανε ότι με αυτό εξασφαλίζεται η αξιόπιστη και επαρκής παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση κόστους για την παραγωγή ενέργειας, ενώ συνιστά ένα πολύ καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, δίνει αναπτυξιακή προοπτική. Όλα αυτά σημαίνουν πάρα πολλά για την τοπική οικονομία αλλά και το σύνολο της οικονομίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο βασικός κορμός του έργου είναι το καλώδιο υψηλής τάσης, μήκους 105 χιλιομέτρων, που συνδέει πλέον την Σύρο με το ηπειρωτικό σύστημα, μέσω του υποσταθμού που κατασκευάστηκε στο Λαύριο. Ακολούθως, με αντίστοιχες καλωδιακές συνδέσεις, η Σύρος συνδέεται με την Τήνο, καθώς και με την Πάρο, που τροφοδοτεί μια σειρά από άλλα γειτονικά νησιά.

Έτσι, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, η Σύρος, η Τήνος και η Πάρος, αλλά και η Αντίπαρος, η Νάξος, το Κουφονήσι, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Ίος, η Σίκινος και η Φολέγανδρος, συνδέονται πλέον με το ηπειρωτικό σύστημα. Η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώνεται με την ένταξη και της Μυκόνου.
«Διασφαλίσαμε τον στρατηγικό χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ στην ενεργειακή πολιτική της χώρας»
Μιλώντας για το έργο αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 245 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της ΕΕ και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο πρωθυπουργός σημείωσε τον σημαντικό ρόλο του ΑΔΜΗΕ.
Τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση απέτρεψε την ιδιωτικοποίηση κατά 66% του ΑΔΜΗΕ, «διασφαλίζοντας τον έλεγχο του 51% από το Δημόσιο», υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η διασφάλιση του στρατηγικού χαρακτήρα της εταιρείας για την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Ο ΑΔΜΗΕ ήταν μια από τις μεγάλες μάχες που κερδίσαμε, σημείωσε.

«Οι καταναλωτές θα δουν σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς τους»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα προβλήματα που επιλύονται με το έργο. Επισήμανε ότι με την καλωδιακή σύνδεση, πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία των Αυτόνομων Σταθμών Παραγωγής της Σύρου, της Πάρου και της Μυκόνου, οι οποίες τροφοδοτούσαν μέχρι σήμερα την περιοχή και οι οποίοι λειτουργούσαν με πετρέλαιο.
Υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που αφορά το αυξημένο κόστος που είχε μέχρι σήμερα η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με πετρέλαιο και που μέσω των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) επιβάρυνε τους καταναλωτές όλης της χώρας. Σημείωσε ότι το συνολικό όφελος από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της διασύνδεσης των Κυκλάδων θα προσεγγίσει τα 80 εκατ. ευρώ και πως το όφελος αφορά το σύνολο των καταναλωτών και όχι μόνο τους καταναλωτές των Κυκλάδων -και θα έχει ως αποτέλεσμα να δουν σύντομα σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς τους.
Εξήγησε δε ότι όσο αναπτύσσεται το δίκτυο των διασυνδέσεων τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση των χρεώσεων για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας για τους καταναλωτές ολόκληρης της Ελλάδας.

«Δραστική μείωση της μόλυνσης από τους ρυπογόνους πετρελαϊκούς σταθμούς»

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι με το έργο αντιμετωπίζεται παράλληλα και το περιβαλλοντικό πρόβλημα, με τη διακοπή της λειτουργίας των τριών Αυτόνομων Σταθμών Παραγωγής. Με την καλωδιακή διασύνδεση, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Σύρου, της Πάρου και της Μυκόνου βελτιώνεται δραστικά και περιορίζεται η μόλυνση από τους ρυπογόνους πετρελαϊκούς σταθμούς.

«Πιο αξιόπιστο το σύστημα, απεμπλοκή από τον κίνδυνο των μπλακ αουτ»

Το τρίτο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται, όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, είναι το ζήτημα της αξιοπιστίας του συστήματος, αφού ο ενεργειακός εφοδιασμός από τα μέχρι σήμερα αυτόνομα νησιωτικά συστήματα, παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα με την αύξηση της κατανάλωσης κατά τους θερινούς μήνες. Φεύγουμε, είπε ο πρωθυπουργός, από τη διακινδύνευση των μπλακ άουτ, τα οποία ιδιαίτερα στην τουριστική περίοδο αποτελούν πρόβλημα.
«Συνολική εξοικονόμηση πόρων 2,7 δισ. σε ορίζοντα 20ετίας»
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η δεύτερη φάση του έργου πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του 2019 και προβλέπει την ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού της Νάξου, καθώς και την αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών συνδέσεων της Άνδρου με την Τήνο και της Άνδρου με την Εύβοια. Προσέθεσε ότι ο ΑΔΜΗΕ αποφάσισε πρόσφατα την επίσπευση κατά δυο χρόνια της τρίτης φάσης της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, που περιλαμβάνει την πόντιση δεύτερου καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου. Έτσι, αντί για το 2022, η τρίτη φάση θα έχει ολοκληρωθεί το 2020.
Υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση και της τρίτης φάσης, θα μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της διασύνδεσης, καθώς η συνολική εξοικονόμηση πόρων θα φτάσει τα 2,7 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 20ετίας.
Η τέταρτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων περιλαμβάνει νησιά των Δυτικών και Νότιων Κυκλάδων, ενώ θα ακολουθήσουν οι διασυνδέσεις και των μεγαλύτερων νησιών των Δωδεκανήσων.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι διασυνδέσεις αυτές σηματοδοτούν τη νέα εποχή στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας: την εποχή των σημαντικών επενδύσεων που θα συμβάλουν ώστε τα νησιά μας να γίνουν αναπτυξιακός πυλώνας, όχι μόνο για τον ευρύτερο ενεργειακό τομέα, αλλά και για το σύνολο της οικονομίας».

«Η διασύνδεση δεν αφορά μόνο την ενέργεια, αλλά και τους ανθρώπους»

«Η διασύνδεση δεν αφορά μόνο την ηλεκτρική ενέργεια, αφορά πρώτα και κύρια τους ανθρώπους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος σε άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νησί.
Ως προς το ζήτημα των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, επισήμανε ότι η λειτουργία της Βάσης Υποστήριξης Αεροδιακομιδών στη Σύρο, είναι γεγονός. Όπως εξήγησε, η λειτουργία της βάσης της Σύρου, όλο το εικοσιτετράωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου, έχει προσφέρει άμεση ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά, τα οποία μέχρι τώρα καλύπτονταν από την Ελευσίνα. Με αυτόν τον τρόπο μειώθηκε σημαντικά ο χρόνος πρόσβασης στα περιστατικά, αλλά και το κόστος των πτήσεων, μειώθηκαν οι πλωτές διακομιδές και περισσότερα από τα μισά περιστατικά κατευθύνονται πλέον στο νοσοκομείο Σύρου μειώνοντας το χρόνο άμεσης επέμβασης, διακομιδής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αναγκαία την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σύρου, προκειμένου να εξυπηρετούνται μεγαλύτερα αεροσκάφη και τόνισε ότι οι διαδικασίες προχωρούν άμεσα και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε το 2019, να ξεκινήσει η λειτουργία του αναβαθμισμένου, πλέον αεροδρομίου. Ως ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που σχετίζεται με τον ποιοτικό τουρισμό έθεσε και την αδειοδότηση των υδατοδρομίων.
Σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, είπε ότι η Σύρος συνδέεται με καθημερινά δρομολόγια με τον Πειραιά και από τον Μάιο θα συνδέεται καθημερινά και με την Ραφήνα. Ταυτόχρονα, ως λιμάνι κόμβος, συνδέεται με άλλα νησιά των Κυκλάδων, με τα Δωδεκάνησα, καθώς και με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στόχος, είπε, είναι να ξεκινήσει σύντομα γραμμή ακτοπλοϊκής σύνδεσης και με την Κρήτη, ενώ σύντομα θα υπογραφεί σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, για τη πυκνότερη σύνδεση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Οριστική διάσωση του Νεωρίου

Όσον αφορά το Νεώριο της Σύρου, το οποίο «από την αρχή της κρίσης είναι μια ζώσα πληγή στο σώμα της Σύρου, των Κυκλάδων», ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της οριστικής διάσωσης των ναυπηγείων Σύρου με την υπαγωγή τους στο καθεστώς εξυγίανσης που προβλέπει ο πτωχευτικός κώδικας. Είπε ότι η διαδικασία αυτή, προβλέπει συμφωνία της σημερινής ιδιοκτησίας, ενός νέου επενδυτή και των δανειστών των Ναυπηγείων. «Μετά από δύσκολη προσπάθεια φτάνουμε στο τέλος της προσπάθειας, ο επενδυτής έχει βρεθεί, η συμφωνία με τους δανειστές και τον ιδιοκτήτη έχει ολοκληρωθεί και σε λίγες ημέρες, θα υποβληθεί στο δικαστήριο για έγκριση», είπε. Τόνισε ότι αυτή η συμφωνία έχει τεθεί υπόψη του σωματείου των εργαζομένων -με τους οποίους συνομίλησε ο πρωθυπουργός σήμερα-, και έχει εξασφαλιστεί η συναίνεσή του.

Συνεπώς, σχολίασε, είναι πολύ πιθανό σε 3 έως 4 μήνες από σήμερα, να βρίσκεται πάλι εδώ -το θέμα θα έχει κλείσει και ο νέος επενδυτής θα εγκατασταθεί στα ναυπηγεία-, για να εγκαινιαστούν.
Σχολίασε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε μόνο θετικές ειδήσεις για την οικονομία και πως γι' αυτό τώρα δεν ακούγονται οικονομικές ειδήσεις αλλά «άλλες», για να τονίσει ότι ωστόσο «έχει σημασία αυτό που βλέπουμε στους οικονομικούς δείκτες να το δούμε και στην καθημερινότητά μας. Υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία του Νεωρίου δείχνει ότι στην καθημερινή πραγματικότητά μας υπάρχει αλλαγή.

Μεταφορικό ισοδύναμο

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι για όλα τα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση για το Νότιο Αιγαίο που θα γίνει μετά το Πάσχα.
Σημείωσε σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά ώστε μέχρι το περιφερειακό συνέδριο να είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που μέσα στο 2018 θα λειτουργήσει πιλοτικά και μέχρι το 2019 θα αφορά όλο το Αιγαίο.
Αναφέρθηκε ακόμη και στην αύξηση του προϋπολογισμού του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, όπου εντάσσονται οι Κυκλάδες, και που δίνει τη δυνατότητα για χρηματοδότηση έργων που σχετίζονται με την υποστήριξη των εξαγωγών και της τοπικής επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση των τοπικών υποδομών και των υποδομών υγείας, την ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου και την στήριξη του πολιτισμού και του τουρισμού.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έκοψε την κορδέλα στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του από τους τεχνικούς.

Γ. Σταθάκης: Ολοκληρώθηκε το πρώτο εμβληματικό έργο ενεργειακής διασύνδεσης

«Σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμή γιατί ολοκληρώθηκε το πρώτο εμβληματικό έργο ενεργειακής διασύνδεσης», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στα εγκαίνια. Εξήρε την «τεράστια δουλειά που έκανε ο ΑΔΜΗΕ για να φέρει σε πέρας αυτό το έργο» και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στη μάχη γαι την κλιματική αλλαγή. «Είμαστε χώρα που έχει φιλόδοξους στόχους για το 2030», σημείωσε μιλώντας για τον μετασχηματισμό της ενέργειας.
Τόνισε επίσης πως το σημερινό έργο μας γεμίζει αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να αποτελέσει η Ελλάδα πρωτοπόρα χώρα και ότι αυτό είναι εφικτό να γίνει με έναν συντεταγμένο τρόπο. «Τα οφέλη είναι σημαντικά και προφανή», είπε μεταξύ άλλων, και σημείωσε ότι «πρέπει να πάμε σε άλλο μοντέλο παραγωγής ενέργειας».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σύρου, Γιώργος Μαραγκός, σημείωσε ότι το έργο αποτελεί απτό παράδειγμα εφαρμογής νησιωτικής πολιτικής που συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική και στην καθημερινότητα των πολιτών. Πέρα από το σημερινό έργο, ο δήμαρχος κάλεσε τον πρωθυπουργό στην τελετή για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου του νησιού που αναμένεται να εκκινήσει τη λειτουργία του σε 2-3 μήνες.
Παρόντες στα εγκαίνια και οι πρόεδροι της ΡΑΕ, του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ. Παρόντες μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς επίσης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Ξυδάκης, Χαρά Καφαντάρη.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

 

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια του ΑΟΠ, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του final four στο μπάσκετ κορασίδων. Ευχόμαστε και στο μέλλον να βάζουν στόχους και με την ίδια θέληση να τους πετυχαίνουν.

Συγχαρητήρια ακόμα στον προπονητή τους, στους παράγοντες του συλλόγου και φυσικά στους γονείς για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση στα παιδιά τους.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάρος 18-3-18

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 19 Mαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νησί της Πάρου σε μια αέναη τροχιά ανάπτυξης, με πέντε (5) νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 6.702.419 €

Ο Δήμος Πάρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη πέντε (5) έργων, συνολικού προϋπολογισμού 6.702.419 € στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου.

Τα έργα που εντάχθηκαν αναμένεται να βελτιώσουν τις υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις, τις υποδομές ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων. Επίσης, θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή δυνατότητα και ανταγωνιστικότητα του νησιού της Πάρου, και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Την ένταξη των έργων ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι βασικά κριτήρια για την επιλογή των προς χρηματοδότηση δράσεων των Δήμων ήταν ο ολοκληρωμένος και λειτουργικός χαρακτήρας και η ωριμότητα υλοποίησης των προτεινόμενων δράσεων, καθώς και η συμβολή των υπό ένταξη μελετών, έργων στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δήμων.

Σχετικά με τα έργα ο Δήμαρχος Πάρου δήλωσε, «Δουλεύουμε συστηματικά και μεθοδικά, με γνώμονα την αναπτυξιακή πορεία της Πάρου και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τα οικονομικά των Δήμων, η Πάρος με σημαντικά έργα υποδομής, με όραμα και στρατηγικό σχεδιασμό, προχωράει μπροστά και τολμά να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.

Ευχαριστώ, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, τη ΔΕΥΑ Πάρου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την αμέριστη συμβολή τους στην ένταξη των έργων, με την εμπεριστατωμένη έρευνα και στοιχειοθέτηση των μελετών τους. Σύντομα αναμένουμε την ένταξη κι άλλων έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα του τόπου μας».

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ο Περιφερειάρχης στη Σύρο, στα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό, της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα

Γ. Χατζημάρκος: «Η αγωνία μας είναι, το έργο αυτό, να χρησιμοποιηθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση των νησιών μας και όχι για την περιβαλλοντική υποβάθμισή τους»

Στα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στην περιοχή Λαζαρέτα της Σύρου, παρέστη σήμερα, Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννη Φλεβάρη.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης καθώς και τα στελέχη των διοικήσεων της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Στην ομιλία του ενώπιον του Πρωθυπουργού, ο κ. Χατζημάρκος, με αφορμή την επικείμενη εγκατάσταση γιγάντιων ανεμογεννητριών σε νησιά, για τις οποίες η Περιφέρεια έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ, για να αποτρέψει την περιβαλλοντική και αναπτυξιακή καταστροφή τους, εξέφρασε την αγωνία του, το έργο αυτό να λειτουργήσει για την ενεργειακή αναβάθμιση των Κυκλάδων και όχι για την περιβαλλοντική υποβάθμισή τους, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ στα νησιά.

Βασικός κορμός του έργου, του οποίου σήμερα εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση, είναι το καλώδιο υψηλής τάσης, μήκους 105 χιλιομέτρων, που συνδέει πλέον τη Σύρο στο ηπειρωτικό σύστημα, μέσω του υποσταθμού που κατασκευάστηκε στο Λαύριο. Ακολούθως, με αντίστοιχες καλωδιακές συνδέσεις, η Σύρος συνδέεται με την Τήνο, καθώς και με την Πάρο, που τροφοδοτεί μια σειρά από άλλα γειτονικά νησιά. Έτσι, η Σύρος, η Τήνος και η Πάρος, αλλά και η Αντίπαρος, η Νάξος, το Κουφονήσι, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Ίος, η Σίκινος και η Φολέγανδρος, συνδέονται πλέον με το ηπειρωτικό σύστημα. Με την ένταξη και της Μυκόνου, το αμέσως επόμενο διάστημα, ολοκληρώνεται η παρούσα φάση του έργου.

Οι επόμενες τρεις φάσεις του έργου, προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα επόμενα δύο χρόνια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 245 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι με την καλωδιακή σύνδεση πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία των Αυτόνομων Σταθμών Παραγωγής της Σύρου, της Πάρου και της Μυκόνου, ενώ μετά την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου, όταν όλες οι Κυκλάδες θα έχουν ενταχθεί στο κεντρικό σύστημα, και δεδομένου ότι το καλώδιο λειτουργεί αμφίδρομα, θα αποτελεί πολύ σημαντικό κίνητρο για επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπου υπάρχει ήδη έκδηλο ενδιαφέρον.

Σε αυτήν εξάλλου την προοπτική στάθηκε κατά την ομιλία του ενώπιον του Πρωθυπουργού, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος διατύπωσε την αγωνία του το έργο αυτό να λειτουργήσει για την ενεργειακή αναβάθμιση των Κυκλάδων και όχι για την περιβαλλοντική υποβάθμισή τους, ορμώμενος από το γεγονός ότι αυτή την ώρα, σε νησιά όπως η Πάρος και η Άνδρος, επιχειρείται η εγκατάσταση γιγάντιων ανεμογεννητριών, οι οποίες έρχονται να βάλουν ταφόπλακα στα δύο νησιά, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει προσφύγει ήδη στο ΣτΕ για να αποτρέψει την περιβαλλοντική υποβάθμισή τους.

Ειδικότερα, ο κ Χατζημάρκος ανέφερε: «Η αγωνία μας είναι, η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των ΑΠΕ, με την οποία πρέπει να δηλώσω ότι συμφωνούμε, να μην έρθει να πλήξει τα νησιά μας, όσον αφορά το περιβάλλον, την οικονομία και την ανάπτυξή τους. Το έργο αυτό, να χρησιμοποιηθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση των νησιών μας και όχι για την περιβαλλοντική υποβάθμισή τους. Η διασύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον προσέλκυσης επενδύσεων σε ΑΠΕ. Έχουμε μπροστά μας δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, για τα οποία έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ, σε νησιά όπως είναι η Πάρος και η Άνδρος όπου γιγάντιες ανεμογεννήτριες έρχονται να βάλουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη των δύο νησιών».

Ερμούπολη, 19 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/3/19#sigProId5175ebb783

 

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Πάρος, 19 Μαρτίου 2018

Αρ. Πρ.: 141

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας - 20η Μαρτίου

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, όπως αυτή έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία να είναι η 20η Μαρτίου εκάστου έτους, σας ενημερώνει:

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας είναι:

«Κάνε Ααα! Σκέψου το στόμα σου - Σκέψου την υγεία σου» και επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η διατήρηση της υγείας του στόματός μας έχει αποφασιστική σημασία για τη διατήρηση της γενικής μας υγείας. Προστατεύουμε το στόμα και το σώμα μας ξεκινώντας από νωρίς στη ζωή μας και:

• ακολουθώντας υγιεινή διατροφή, με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και πλούσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

• υιοθετώντας συνήθειες καλής στοματικής υγιεινής:

- βουρτσίζουμε τα δόντια μας για δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα, με απλή ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και φθοριούχα οδοντόπαστα

- δεν ξεπλένουμε με νερό αμέσως μετά το βούρτσισμα, αντ’ αυτού φτύνουμε την περίσσεια της οδοντόπαστας

- ξεπλένουμε με ένα φθοριούχο στοματικό διάλυμα ή μασάμε τσίχλα χωρίς ζάχαρη, μετά τα γεύματα και τα σνάκς, εάν δεν είναι δυνατό το βούρτσισμα των δοντιών

- καθαρίζουμε τα μεσοδόντια με τη χρήση οδοντικού νήματος ή άλλων καθαριστικών μέσων για επιπλέον όφελος

• φορώντας προστατευτικό νάρθηκα όταν ασχολούμαστε με αθλήματα επαφής

• αποφεύγοντας το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

• μη αμελώντας να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας για τακτικό έλεγχο και καθαρισμό

SGKKDP

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30