Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 - ParosIn.gr

...ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 420 που θα διεξαχθεί στο νησί μας από 10 έως 14 Απριλίου 2018

Ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που θα φιλοξενήσει το νησί μας, η Πάρος, μέσα στο 2018, είναι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου 420.

Για τέσσερις ημέρες η Πάρος θα γίνει το κέντρο της ιστιοπλοΐας φιλοξενώντας τους καλύτερους ιστιοπλόους στην Ελλάδα στην κατηγορία 420.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Παροικιά από την Τρίτη 10 Απριλίου έως και το Σάββατο 14 Απριλίου 2018.

Διοργανωτές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου.

Συνδιοργανωτές των αγώνων θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Πάρου.

Με αφορμή αυτή τη σημαντική αθλητική διοργάνωση για το νησί μας ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου έδωσε στη δημοσιότητα την πλούσια ιστορία του Ομίλου από την χρονιά ίδρυσης του, το 1992, έως σήμερα.

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο:

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Κάνε την εγγραφή σου και έλα να τρέξουμε παρέα

Ο Πολιτιστικός σύλλογος «Αντίπαρος Εν Πλω» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του «7ου Αγώνα Υγείας Αντιπάρου 24,4 χιλιομέτρων» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 στο νησί της Αντιπάρου. Παράλληλα με το βασικό αγώνισμα των 24,4 χλμ., θα πραγματοποιηθούν αγώνας δρόμου 10 χλμ., αγώνας δρόμου 5 χλμ., περιπατητική διαδρομή 10 χλμ. και αγώνας Fun Race 2 χλμ.

Εγγραφή: http://bit.ly/7thAntiparosRegistration

Πληροφορίες: www.antiparosenplo.gr

The registration for the 7th Antiparos Road Race is currently opened!

Subscribe and let's run together

REGISTER: http://bit.ly/7thAntiparosRegistration

INFORMATION: www.antiparosenplo.gr

Δείτε αναλυτικά την όμορφη διαδρομή του «7ου Αγώνα Υγείας Αντιπάρου» εδώ

Antiparos En Plo

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ενίσχυση και προαγωγή του Ελληνικού Θεατρικού Έργου, προκηρύσσει βάσει του άρθρου 41 του Ν. 3905/2010 και της αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΤΚ/ΤΘΧ/70603/1362/145/49/16.2.2018 (ΑΔΑ:6ΓΤ74653Π4-ΟΒΔ) εκδοθείσας Υπουργικής Απόφασης, διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το έτος 2018 ως εξής:

Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου
Χρηματικό έπαθλο: 5.000 ευρώ.

Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά
Χρηματικό έπαθλο: 3.000 ευρώ.

Κρατικό Βραβείο για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς
Χρηματικό έπαθλο: 3.000 ευρώ.

Σε καθέναν από τους ανωτέρω διαγωνισμούς, η αρμόδια Επιτροπή μπορεί να απονέμει Έπαινο σε έργο που δεν βραβεύτηκε, αλλά διακρίνεται για την τόλμη και την καινοτομία του.

Γενικοί όροι διαγωνισμού:

1. Χρόνος υποβολής των έργων μέχρι και την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

2. Είδος και προδιαγραφές υποβαλλόμενων έργων:

Τα υποβαλλόμενα έργα μπορούν να ανήκουν σε όλα τα είδη της δραματικής τέχνης. Πρέπει να είναι γραμμένα απευθείας στην ελληνική γλώσσα (και όχι μεταφρασμένα στα ελληνικά).

3. Τρόπος υποβολής των έργων:

α. Τα έργα υποβάλλονται με ψευδώνυμο σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα στην Δ/νση Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου / Τμήμα Θεάτρου και Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ρεθύμνου 1, Τ.Κ. 106 82 Αθήνα). Έργα που υποβάλλονται με τηλεομοιοτυπία (fax) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δε γίνονται δεκτά.

β. Κάθε συγγραφέας έχει δικαίωμα υποβολής ενός μόνον έργου και σε έναν μόνο από τους προκηρυσσόμενους διαγωνισμούς. Σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων του ενός έργου τα υποβληθέντα έργα αποκλείονται.

γ. Τα έργα δεν επιστρέφονται.

4. Συνοδευτικά δικαιολογητικά:

α. Αίτηση του ενδιαφερομένου στην οποία αναγράφεται με σαφήνεια ο διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχει. Η αίτηση υπογράφεται με ψευδώνυμο και συνοδεύεται από σφραγισμένο φάκελο στον οποίο περιέχονται τα εξής στοιχεία του συγγραφέα: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, e-mail, ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο. Εξωτερικά ο φάκελος θα φέρει το ψευδώνυμο του αιτούντος.

Η τυχόν αναγραφή στην αίτηση ή στα αντίτυπα του έργου του πραγματικού ονόματος και όχι του ψευδωνύμου συνιστά λόγο ακυρότητας της συμμετοχής στο διαγωνισμό.

β. Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου, η οποία θα εσωκλείεται στον σφραγισμένο φάκελο, ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του διαγωνισμού που περιλαμβάνονται στην παρούσα απόφαση, καθώς και ότι το υποβαλλόμενο έργο είναι πρωτότυπο και δεν έχει εκδοθεί, δημοσιευθεί, διδαχθεί από σκηνής ή αποτελέσει τον πυρήνα κινηματογραφικού ή τηλεοπτικού έργου, καθώς και ότι δεν έχει υποβληθεί παλαιότερα σε άλλους διαγωνισμούς οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα. Σε περίπτωση που η δήλωση αυτή αποδειχθεί ψευδής αυτό συνιστά λόγο ακυρότητας της συμμετοχής στον διαγωνισμό.

5. Ανακήρυξη βραβευομένων

α. Τα έργα θα αξιολογηθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κάθε Επιτροπή διατυπώνει την απόφασή της σε ιδιαίτερο πρακτικό. Η ανακοίνωση των βραβείων θα γίνει το αργότερο τον Μάϊο του 2019. Με την ανακοίνωση των βραβείων δίνεται στη δημοσιότητα και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτιολογημένη έκθεση της Επιτροπής, στην οποία αναφέρεται το σκεπτικό της βράβευσης, καθώς και η άποψη της μειοψηφίας, εφόσον υπάρχει.

β. Η απονομή των Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου γίνεται στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων.

γ. Τα βραβευμένα έργα διαβιβάζονται από την Δ/νση Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου / Τμήμα Θεάτρου και Χορού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προς διερεύνηση της δυνατότητας ένταξής τους στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό των εν λόγω Θεάτρων.

δ. Θίασοι του ελεύθερου θεάτρου οι οποίοι εντάσσουν στο ρεπερτόριό τους έργα που έχουν τιμηθεί με Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού έργου μπορούν να επιχορηγούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το ανέβασμα των εν λόγω έργων υπό τους όρους των εκάστοτε ισχυόντων προγραμμάτων.

ε. Με μέριμνα της Δ/νσης Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογράφου, της Γενικής Δ/νσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τηρείται αναλυτική βάση δεδομένων προσβάσιμη στο διαδίκτυο με πλήρη λίστα των βραβευμένων έργων, περίληψή τους, καθώς και βιογραφικά στοιχεία των συγγραφέων τους, η οποία ενημερώνεται συστηματικά.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις για το διαγωνισμό θα δίνονται στα τηλέφωνα:
210.8201722, 210.8201737, 210.8201735, 210.8201736.

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2018

Εγκρίθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 768 ειδικευμένων γιατρών

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής:

• 528 στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Πρόκειται για νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

• 105 για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας

• 74 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια σε άγονες περιοχές

• 61 επαναπροκηρύξεις για θέσεις που είχαν αποβεί άγονες.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Από την κ. Μαρία Χανιώτη Δημοτική Σύμβουλο Πάρου λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικα με το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Αλυκής:

"Απάντηση σε δημοσίευμα

Με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο του νησιού μας για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Αλυκής, έχω να επισημάνω τα εξής:

Το μεγαλύτερο μέρος των μελετών για το παραπάνω έργο ετοιμάστηκε την περίοδο 2010-2014 όταν ο συνδυασμός μας (Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον), ήταν δημοτική αρχή.

Το έργο έχει εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη και αυτός είναι ο λόγος που η παράταξή μας ζητάει να εφαρμοστεί επακριβώς. Γι’ αυτό ζητήσαμε ενημέρωση και διευκρινήσεις από τους αρμοδίους.

Ακόμα επισημαίνω ότι:

α) H λιμενική αρχή δεν ενημερώθηκε, γιατί ο σκοπός μας ΔΕΝ είναι να σταματήσει το έργο για το οποίο αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια. Θέλουμε να ακολουθηθούν οι μελέτες.

β) Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27/2/2018 (όταν η παράταξή μας κατέθεσε ερώτηση για το θέμα), δεσμεύτηκε να απαντήσει και ακόμα, να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας στις 2/3/2018, αν βρισκόταν στην Πάρο. Πιστεύουμε ότι το μετέφερε και στον αρμόδιο επιβλέπων μηχανικό, έτσι ώστε, να παραβρεθεί στη συνεδρίαση όπου θα έμπαινε το θέμα ενημέρωση για τυχόν κακοτεχνίες-παραλήψεις και την πορεία του έργου. Τελικά, για άγνωστους σε μένα λόγους, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου δεν παρέστη κι έτσι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα και οι ανησυχίες πολλών κατοίκων της Αλυκής.

Επίσης, προσωπικά μίλησα τηλεφωνικά με τον αρμόδιο υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, ο οποίος δεσμεύτηκε να απαντήσει αν κάναμε αίτημα, πράγμα το οποίο και κάναμε, αλλά ακόμη, 20 μέρες μετά, δε λάβαμε απάντηση .

Ακόμα, ακολουθήσαμε την πλέον ενδεδειγμένη οδό, δηλαδή:

- στις 26 Φεβρουαρίου έγινε ερώτημα για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της παράταξης, Χρ. Βλαχογιάννη

- στις 27 Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του δήμου Πάρου αίτημα για ενημέρωση, το οποίο απευθυνόταν στον δήμο Πάρου, τη δημοτική κοινότητα Αγκαιριάς και το λιμενικό ταμείο.

- Υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές με τον αρμόδιο υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας

- Έγινε ανάρτηση στο προσωπικό μου προφίλ, κοινωνικού μέσου δικτύωσης (το αίτημα και φωτογραφίες), έτσι ώστε, να ενημερωθούν όσοι ανησυχούν και επικοινωνούν μαζί μου για το θέμα.

Δηλώνω ευθαρσώς, ότι το έργο κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Αλυκής το υποστήριξα και εξακολουθώ να το υποστηρίζω μέχρι τέλους.

Γι’  αυτό το έργο έχω ασχοληθεί επισταμένως για χρόνια και δε δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητεί τις προθέσεις μου. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον τόπο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα παρακολουθούμε και ότι δεν θα επισημαίνουμε ατέλειες ή υποψίες για κακοτεχνίες, πράγματα δηλαδή που είμαι υποχρεωμένη να κάνω λόγω του θεσμικού μου ρόλου.

Μαρία Χανιώτη
Δημοτική σύμβουλος Πάρου"

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Σύλληψη (2) ημεδαπών για ναρκωτικά και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στην Πάρο

Την 17-03-2018 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, 15χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -3,64- γραμμαρίων. Επιπλέον, συνελήφθη ο πατέρας του 15χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Σέριφο

Την 16-03-2018 το μεσημέρι στην επ. οδό Χώρα Σερίφου - Παναγιά, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 69χρονο ημεδαπό εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε βράχο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος ερευνώνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Σερίφου.

Σύλληψη ημεδαπού για οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Την 16-03-2018 το μεσημέρι συνελήφθη στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 39χρονος ημεδαπός ο οποίος εκτελούσε παράνομες οικοδομικές εργασίες.

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, στις 11:00 π.μ., στον Υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στη Σύρο, στην περιοχή Λαζαρέττα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μαζί με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) διοργανώνουν εκδήλωση εγκαινίων του έργου Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι έργο εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 245 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Στόχοι της διασύνδεσης είναι:

• η αξιόπιστη και επαρκής τροφοδότηση των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα λόγω τουρισμού

• η μείωση της επιβάρυνσης που προκαλείται στο περιβάλλον από τους πετρελαϊκούς σταθμούς παραγωγής

• η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά όλης της χώρας μέσω του περιορισμού των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που αντανακλούν εν πολλοίς το αυξημένο κόστος ηλεκτροπαραγωγής των μη διασυνδεδεμένων νησιών

Το συνολικό κοινωνικοοικονομικό όφελος, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της διασύνδεσης των Κυκλάδων, προσεγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ.

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου του

Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« March 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31