Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018 - ParosIn.gr

Ορίστηκε η νέα ημερομηνία,

μετά την αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών.

Για μικρούς και μεγάλους!

Έπειτα από πρωτοβουλία και με την υποστήριξη του αθλητικού σωματείου «Πλοηγός Αντιπάρου», την Τρίτη 06-02-2018 και ώρα 12:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία - διάλεξη με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή & Οδική Ασφάλεια», στην αίθουσα «Καλουδά» του δημοτικού σχολείου Αντιπάρου.

Συμμετέχουν επίσης οι φορείς:

Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Αντιπάρου

Ελληνική Αστυνομία

Κέντρο Υγείας Πάρου

Πολιτιστικός σύλλογος Αρχιλόχου Πάρου

Βασικοί ομιλητές:

Υ/Α’ Παναγιώτης Μεταξάς (Α.Τ. Πάρου)

Ακτινολόγος Βασίλειος Παναρίτης (Κ.Υ. Πάρου)

Γιατί η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές!

Πλοηγός Αντιπάρου

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ολοκληρώνεται και αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες η αξιολόγηση των προτάσεων για τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, έχει στα χέρια του τις προτάσεις που κατατέθηκαν και αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο μεγάλο πακέτο έργων που θα ενταχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρίτσης αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού, που «ξεπερνά κάθε προσδοκία» όπως σχολίασαν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι για τα προγράμματα που δημιούργησε το υπουργείο Οικονομίας ειδικά για τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη στήριξη των νησιών με επιπλέον εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ποσό αυτό αναμένεται να υπερδιπλασιασθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας, αναμένεται κάποιες από τις προτάσεις που δεν θα επιλεχθούν για τα συγκεκριμένα προγράμματα να «ενταχθούν» σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που «τρέχει» το υπουργείο Οικονομίας.

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου υποβλήθηκαν περισσότερες από 110 προτάσεις, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ.

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου υποβλήθηκαν περισσότερες από 75 προτάσεις με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 75 εκατ. ευρώ.

Παράδειγμα εταιρείας που εντάσσεται στο πρόγραμμα

CLUSTER ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Αφορά στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής επιχειρηματικής συστάδας, ως μετεξέλιξη και ολοκλήρωση του Δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες.

Στο έργο (με φορέα πρότασης το Επιμελητήριο Κυκλάδων και φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων) θα συμμετέχουν όσες από τις τοπικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροτοδιατροφής το επιθυμούν. Η διάρκεια του έργου είναι τριετής και ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 3.200.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν:

- μόνιμος μηχανισμός εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης όλων των τοπικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο cluster, προκειμένου αυτές να προετοιμαστούν για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες εισόδου των προϊόντων ή και των υπηρεσιών τους σε νέες αγορές - στόχους,

- κέντρο διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) των κυκλαδικών γαστρονομικών προϊόντων σε στρατηγικό σημείο στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να επιτευχθεί κεντρικοποίηση της διαδικασίας διανομής τους στις εγχώριες αγορές, αλλά και σε αυτές του εξωτερικού, επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντικές οικονομίες κλίμακας στα κόστη μεταφοράς τους,

- δύο καταστήματα λιανικής πώλησης των προϊόντων σε νησιά των Κυκλάδων και θα εγκατασταθεί πιλοτικά ένας αριθμός αυτόματων πωλητών κυκλαδικών προϊόντων αγροτοδιατροφής στις κύριες πύλες εισόδου/εξόδου του νομού, και

- ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό εμπορικό κέντρο τοπικών προϊόντων αγροτοδιατροφής, τόσο για λιανική, όσο και για χονδρική πώληση.

Τέλος, θα υλοποιηθεί εκστρατεία προβολής και προώθησης της κυκλαδικής γαστρονομίας και των προϊόντων και συνταγών της.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

«Η Κυβέρνηση πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια δεν αντιλαμβάνεται ότι μόνη της προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών με τους χειρισμούς της στο θέμα των Σκοπίων»

«Δεν σας επιτρέπουμε να παζαρεύετε τα εθνικά θέματα κύριε Τσίπρα!»

«Το 2018 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Είμαστε σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Σας καλώ όλες και όλους να συμπορευτούμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να κερδίσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σήμερα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στην κοπή της πίτας της ΔΗΜ. Τ.Ο. Πάρου - Αντιπάρου, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στις Κυκλάδες.

Στην ετήσια κεντρική εκδήλωση της ΔΗΜ. Τ.Ο Πάρου - Αντιπάρου παραβρέθηκαν επίσης ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ.- Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, η Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος της τοπικής ΝΟ.Δ.Ε κ. Κώστας Γαβγιώτης, ο σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Φίλλιπος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Μανώλης Μαργαρίτης, η Αντιδήμαρχος Πάρου κα Δώρα Σαρρή - Παπακυρίλλου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Κώστας Μπιζάς και ο Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Αναστάσιος Φαρούπος.

L.Avgenakis DHMTO Parou-Antiparou 2 1

Ο Γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, επεσήμανε:

● Η Κυβέρνηση μοιάζει πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια και δεν αντιλαμβάνεται καν ότι μόνη της προκάλεσε την εύλογη αντίδραση των πολιτών με τον τρόπο που χειρίστηκε και εξακολουθεί να χειρίζεται το εθνικό θέμα των Σκοπίων.

● Αντί να συνειδητοποιήσει ότι με τη στάση της υποδαυλίζει τις αντιδράσεις συνεχίζει να διχάζει τους πολίτες, χαρακτηρίζοντας αυτούς που θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ακραίους και ακροδεξιούς. Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο -με πρόσχημα μεμονωμένα περιστατικά που άλλωστε και η Ν.Δ. καταδίκασε- να «χαρίζει» στην ακροδεξιά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να εκφράζουν την ευαισθησία τους για αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

● Ο κ. Τσίπρας έκλεισε 3 χρόνια στην εξουσία. Η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα μας είναι, δυστυχώς, τεράστια.

● Τρία χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους Έλληνες. Υποσχέθηκε να τελειώνει με τη λιτότητα και το παλιό. Και έφερε περισσότερη φτώχεια, διάλυση της μεσαίας τάξης, βαριά φορολογία. Έκοψε μισθούς και συντάξεις. Δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Και κατέληξε να γίνει ο ίδιος το χειρότερο κατεστημένο. Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν τον εμπιστεύονται ούτε για τα μεγάλα εθνικά θέματα.

● Στον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας αλωνίζουν μεσάζοντες με την πλήρη κάλυψη της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.

● Στο χώρο των ΜΜΕ η Κυβέρνηση χτίζει συμμαχίες με νεόκοπους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου, την ίδια στιγμή, που τους επιτρέπει να φοροδιαφεύγουν προκλητικά. Νέες εφημερίδες εκδίδονται με αφανείς υποστηρικτές και προκλητική χρηματοδότηση από τα κονδύλια δημοσίων επιχειρήσεων. Με χρήμα του φορολογούμενου, η Κυβέρνηση χτίζει το καθεστώς της.

● Το Κράτος έχει μπει πλήρως στην υπηρεσία του Kόμματος. Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις γίνονται μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί ακόμα οι πόροι για την επόμενη μέρα. Κάποιοι τάζουν μονιμοποιήσεις, ενώ ξέρουν πως είναι αντισυνταγματικό. Το Κράτος αντί να μικραίνει, μεγαλώνει. Οι δημόσιοι φορείς αυξάνονται. Κολλητοί και συγγενείς βολεύονται. Και όλα αυτά με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

● Με ξεπερασμένες ιδεοληψίες του χτες χτίζουν μια Παιδεία χαμηλών προσδοκιών. Τα δημόσια σχολεία υποβαθμίζονται, τα Πανεπιστήμια αφήνονται στο έλεος ομάδων που ασκούν βία.

● Οι συνθήκες για τους πολίτες στο δημόσιο σύστημα Υγείας γίνονται όλο και χειρότερες.

● Η ανασφάλεια στις γειτονιές μεγαλώνει. Η εγκληματικότητα αυξάνεται, ειδικά οι ληστείες και οι διαρρήξεις. Και τα γκέτο πολλαπλασιάζονται.

● Την ίδια ώρα συνεχίζουν να υπερφορολογούν, να μειώνουν συντάξεις, να κόβουν μισθούς. Φτωχοποιούν συνολικά την κοινωνία και την οδηγούν στην απελπισία. Στοχοποιούν τη μεσαία τάξη. Κρύβουν κάτω από το χαλί τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας που έρχονται».

L.Avgenakis DHMTO Parou-Antiparou 2 3

Γραφείο Τύπου

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/4#sigProId289a94e294

 

 Ακολουθούν φωτογραφίες που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κ. Αυγενάκης από την επίσκεψή του σε Πάρο και Αντίπαρο

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/4#sigProIdba2dcf8a49

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018 14:01

Η κοπή πίτας της ΕΟΔ Κυκλάδων

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων το Σάββατο 3/2/2018, στην αίθουσα της Αγροτολέσχης στη Μάρπησσα

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κος Εμ. Μαλαματένιος, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κος Β. Ρούσσος, ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κος Αθ. Μαρινόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΠΠΑ κος Μ. Λεοντής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κος Γ. Πούλιος, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Μάρπησσας κα Αν. Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» Άσπρου Χωριού, κος Ν. Τριαντάφυλλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νάουσας «Ο φιλόξενος Δίας», κα Λ. Μαλαματένιου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Μάρπησσας, φίλοι και υποστηρικτές της ομάδας.

Έστειλαν χαιρετισμό ο δήμαρχος Πάρου κος Μ. Κωβαίος, ο οποίος απουσίαζε για λόγους υγείας, ο Έπαρχος Πάρου, κος Κ. Μπιζάς και ο Αντιδήμαρχος κος Χ. Χριστόφορος, που απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας για τη φιλοξενία στην αίθουσα της Αγροτολέσχης και τον κο Νικ. Ζουμή, της επιχείρησης ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ, για την προσφορά της Πίτας και των εδεσμάτων.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/4#sigProId8944c75d06

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018 10:32

Τσίκνισμα στου «Τσιτσάνη»

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου περιφερειακής ενότητας Πάρου Κώστας Μπιζάς και Παντελής Τζανακόπουλος αποδεχόμενοι πρόσκληση του Κυβερνήτου της «Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» που βρίσκεται αρόδου στον κόλπο της Νάουσας επισκέφθηκαν χθες το πλοίο.

Στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κ. Τζανακόπουλος έγραψε για την ενημερωτική επίσκεψη:

«Ανταποκρινόμενοι σε ευγενική και τιμητική πρόσκληση του Κυβερνήτου της «Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» που είναι αγκυροβολημένη αρόδου στον κόλπο της Νάουσας Πάρου, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Πλοίο.

Ο Κυβερνήτης αλλά και άλλοι Αξιωματικοί με πολύ προθυμία μας ξενάγησαν και μας ενημέρωσαν για την αποστολή, τα οπλικά συστήματα, τις επιχειρησιακές και λοιπές δυνατότητες του Πλοίου.

Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε από την επίσκεψη μας αυτή αλλά και από τις συζητήσεις που είχαμε με μέλη του πληρώματος, είναι άριστες σε ότι αφορά το ηθικό, το φρόνημα, την εκπαίδευση και την ετοιμότητα της Μονάδος.

Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να είναι σίγουρος ότι είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην αποστολή τους

Παντελής Τζανακόπουλος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου»

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/4#sigProId914dc67ee2

Ο κ. Κώστας Μπιζάς στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε:

Το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2018, κατόπιν πρόσκλησης του Κυβερνήτη της ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή μαζί με Παριανούς Συμπατριώτες μου να ξεναγηθούμε στο πολεμικό πλοίο που είχε ελλιμενιστεί στον κόλπο της Νάουσας.

Το φρόνημα, η αυταπάρνηση και η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στρατιωτών μας τονώνουν το εθνικό φρόνημα και μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας.

Εύχομαι και πιστεύω ότι η αξιόμαχη και σοβαρή παρουσία των Ελληνικών ένοπλων δυνάμεων θα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή μας!

 

27332336 10214779277777294 5895936406836787933 n

27750318 10214779277017275 4665988517220624811 n

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28