Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 - ParosIn.gr

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας προς εντοπισμό ατόμου μετά από πτώση του στη θάλασσα από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE STAR NAXOS» βορειοδυτικά της ν. Σύρου και εντοπισμός της σορού του την 31/01/2018.

ΕΔΩ το θέμα

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε με τη δακτυλοσκοπική μέθοδο, η σορός άνδρα που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, μετά από πτώση του στη θάλασσα από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE STAR NAXOS» βορειοδυτικά της ν. Σύρου.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 77 ετών.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Αύριο Παρασκευή 2/2/2018 από τις 20:45 μ.μ. - 22:40 μ.μ. θα προβληθεί η Βουλγαροελληνική δραματική ταινία «Glory» (Slava) στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος στην Παροικιά.

Δραματική 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 101'

Βουλγαροελληνική ταινία, σκηνοθεσία Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ με τους: Μαργκίτα Γκόσεβα, Στέφαν Ντενολιούμποφ

Μια ελληνοβουλγαρική παραγωγή, από τους σκηνοθέτες της ταινίας «Το Μάθημα». Ο Τσάνκο Πέτροφ βρίσκει εκατομμύρια λέβα στις ράγες του σιδηροδρόμου, κατά τη καθημερινή του επιθεώρηση. Αποφασίζει να παραδώσει τα χρήματα στην αστυνομία και το κράτος τον τιμά με μια εκδήλωση προς τιμήν του. Η Τζούλια Στάνκοβα, επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Μεταφορών, παίρνει το παλιό του ρολόι, οικογενειακό κειμήλιο, για να μπορέσει να του απονεμηθεί ένα καινούριο -δώρο για το ήθος του. Στην πορεία το νέο ρολόι χαλάει και η Στάνκοβα έχει χάσει το παλιό. Εδώ ξεκινά η απεγνωσμένη μάχη του τίμιου εργάτη να επανακτήσει το οικογενειακό του κειμήλιο και τη χαμένη του αξιοπρέπεια.

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ο «Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών» ανακοινώνει ότι η καταστροφή των ξύλινων παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών συνεχίζεται, λόγω επιδότησης της απόσυρσης της αλιευτικής αδείας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζει νέα καταστροφή, όπως τονίζουν. Όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η απόσυρση η πολιτιστική μας κληρονομιά θα θρηνεί 13.785 αλιευτικά ξύλινα κυρίως παραδοσιακά σκάφη προς τις χωματερές.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωθέντα στοιχεία ήδη εγκρίθηκαν καταστροφές 763 αλιευτικών σκαφών και άλλες 522 αιτήσεις δεν προχώρησαν προσωρινά λόγω έλλειψης του διαθέσιμου ποσού για τις υπόλοιπες καταστροφές.

Όμως δεν έγινε κανένας έλεγχος για να διαπιστωθεί η πολιτιστική αξία των σκαφών που θα καταστραφούν από το κράτος, που κόπτεται για την πολιτιστική του ευαισθησία.

Οι προφορικές διαβεβαιώσεις σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος ότι «κάτι καλό» θα γίνει για την μη συνέχιση της καταστροφής των ξύλινων αλιευτικών σκαφών ήταν απλά μια εξαγγελία για την συσκότιση της υποθέσεως, πάντα σύμφωνα με τον σύνδεσμο.

par skafi 1

Συνάντηση με Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

Το προεδρείο του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών είχε συνάντηση την 4/1/2018 με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα. Ανταλλάξαμε απόψεις για τα θέματα που απασχολούν το Σύνδεσμο και ειδικότερα την επιβίωση των παραδοσιακών σκαφών, των παραδοσιακών καρνάγιων ως και τυχόν επιβοήθηση του κράτους μέσω επιδοτήσεων για την κατασκευή, μετασκευή και συντήρησή τους.
Στη φωτογραφία διακρίνονται οι Νίκος Καβαλιέρος (Πρόεδρος) Στέργιος Πιτσιόρλας (Υφυπουργός), Αννίκα Μπαρμπαρήγου (Γ.Γ.) και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μάνος Βερνίκος.

πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίου και τον υπεύθυνο της εταιρείας για τη λειτουργία του έξυπνου παρκόμετρου στην Παροικιά σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: https://dimosparou.blogspot.gr/

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου 2018 επιλέξαμε να επισκεφθούμε το δημοτικό διαμέρισμα της Αγκαιριάς για να καταγράψουμε και να ενημερωθούμε -και να ενημερωθείτε- για τα έργα που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ξεναγός» και πηγή ενημέρωσης στο ρεπορτάζ μας ποιος άλλος; Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς Κωνσταντίνος Πούλιος...

Αυτή τη χρονική στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του νέου αλιευτικού καταφυγίου και φυσικά η πρώτη μας ερώτηση για ενημέρωση ήταν σχετικά με την πορεία των εργασιών.

Αλιευτικό καταφύγιο

«Έργο πνοής και απαίτηση των ψαράδων εδώ και 40 χρόνια που επιτέλους υλοποιείται με χρηματοδότηση 2.500.000 ευρώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου, χάρη στις ενέργειες του δημάρχου Μάρκου Κωβαίου και του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σταύρου Καραχάλιου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2017 και έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα δύο (2) χρόνια.

Κάποιες αντιδράσεις που υπήρξαν από μικρό αριθμό ατόμων, οι οποίοι οι περισσότεροι είναι επισκέπτες, είναι μηδενικής σημασίας μπροστά στα οφέλη και κυρίως την προστασία των ψαράδων και των αλιευτικών σκαφών τους».

Την Τετάρτη 31/1 τους χώρους που εκτελούνται τα έργα επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Πάρου Μάκος Κωβαίος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Καραχάλιος (φωτο).

Νέο Νηπιαγωγείο

«Τον Ιούνιο του 2018 κλείνουν τρία χρόνια από τη λειτουργία του Νέου Νηπιαγωγείου. Τον Ιούνιο 2015 ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε -πρόγραμμα ΕΣΠΑ- το Νέο Νηπιαγωγείο το οποίο παραλάβαμε οικοδομή από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εκτός από το κτήριο ασφαλτοστρώθηκε και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό».

Οι δύο παιδικές χαρές

«Ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2017 οι εργασίες ανάπλασης στην παιδική χαρά του Αγίου Νικολάου. Έτσι η παιδική χαρά πήρε πιστοποίηση iso. Τον Δεκέμβρη του 2017 ξεκίνησαν τα έργα και στη παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία της Αλυκής τα οποία το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν και θα έχει και αυτή πιστοποίηση iso».

Έργα καθημερινότητας

«Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, Δήμαρχο και Αντιδημάρχους:

- έγιναν τσιμεντοστρώσεις δρόμων και επιχωματώσεις

- τοποθετήσαμε γλάστρες με καλλωπιστικά φυτά στο δρόμο προς Πίσω Αλυκή για την αποφυγή παρκαρίσματος των αυτοκινήτων

- πλακοστρώσαμε ένα κομμάτι στις τουαλέτες της Αλυκής που βρίσκονται στην πλατεία

- επιδιορθώσαμε τα παγκάκια

- έγινε πλακόστρωση στο οστεοφυλάκιο και περιμένουμε να ηλεκτροδοτηθεί το νεκροταφείο

- συντηρήσαμε την κεντρική στάση των λεωφορείων στην Αλυκή (επίχρισμα και βάψιμο)

- από το καλοκαίρι του 2016 λειτουργεί μπάρα στην είσοδο της παραλιακής στην Αλυκή για να διακόπτεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων τις βραδινές ώρες και από το καλοκαίρι του 2017 το Δημοτικό λιμενικό ταμείο Πάρου - Αντιπάρου προσέλαβε εταιρεία σεκιούριτι για την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων τις πρωινές ώρες στην παραλία της Αλυκής

- πραγματοποιήθηκε καθαρισμός ρεμάτων και ποταμών».

Δημοτικό σχολείο

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγιναν -και θα συνεχίσουν να γίνονται- συντηρήσεις και έργα αναβάθμισης των κτηριακών μονάδων καθώς επίσης και ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού σε συνεργασία της κοινότητας με τη σχολική επιτροπή και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Έγινε βαφή υγρομόνωσης, βάψιμο κουφωμάτων και αιθουσών, αντικαταστάθηκαν παλιά κάγκελα με στηθαίο σε βεράντα, έγινε καλλωπισμός παρτεριών και φύτευση λουλουδιών, μόνωση και βάψιμο στην αίθουσα υπολογιστών. Επίσης απομακρύνθηκε η παλιά μπασκέτα από τον προαύλιο χώρο και έγινε επισκευή της πέργολας, καθώς και αντικατάσταση κουφωμάτων. Επίσης αγοράστηκε φωτοτυπικό, γραφείο, και άλλα είδη εξοπλισμού».

Γήπεδο μπάσκετ & αθλητικές εγκαταστάσεις

«Αντικαταστάθηκαν τα ταμπλό στις μπασκέτες ενώ έγινε επισκευή και βαφή του τάπητα σε συνεργασία με την ομάδα bulls. Στο χώρο λειτουργούν γήπεδο τένις και γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5».

Έργα προς υλοποίηση

1) Γεφύρι

«Το «γεφύρι της Άρτας» όπως ονομάστηκε (στην είσοδο της Αλυκής) βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, (θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου 2018) αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης. Ένα έργο που είχε μείνει ημιτελές για αρκετά χρόνια».

2) Ιατρείο

«Μέσα στο 2018 θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια και θα ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του κτηρίου του ΚΑΠΗ, ώστε να καλύψει τις ανάγκες ιατρείου στην Αλυκή. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το νομικό πρόσωπο ΚΠΠΑ και ευχαριστούμε το δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο και τον πρόεδρο του ΚΠΠΑ Μικέ Λεοντή».

3) Αποχέτευση

«Στόχος μας είναι, μέσα στο 2018 να ξεκινήσουν εκείνες οι διαδικασίες ώστε να έχουμε τη χοροθέτηση και μια ολοκληρωμένη μελέτη».

 

Στα μείον το γεγονός ότι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 κατά τη διάρκεια της πρωινής - μεσημεριανής επίσκεψής μας στην Αγκαιριά και την Αλυκή όλα τα καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο της Αλυκής ήταν κλειστά!
Καλό θα ήταν να υπάρχει μια συνεννόηση με τους επαγγελματίες ώστε να μην κλείνουν το ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή μας αλλά και από υλικό που μας διέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Πούλιος τον οποίο και ευχαριστούμε.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/1#sigProId9b7575a1a9

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Πούλιος στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/1#sigProIdf87d4df8fd

Εργασίες για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/1#sigProId4a21ac5a14

Δημοτικό σχολείο

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/1#sigProIdc605bb0c68

Οι αθλητικοί χώροι

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/1#sigProId490fbfe38d

Τοποθέτηση γλαστρών με καλλωπιστικά φυτά

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/1#sigProId75a9ffbcd7

Καθαρισμός ρεμάτων

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/1#sigProId0d764ef218

Έργα καθημερινότητας

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2018/2/1#sigProId40a5939b34

Οι παιδικές χαρές

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΘΕΜΑ: Σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 255-257 και 268 του Ν.3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) και τις διατάξεις του άρθρου 3 του ΦΕΚ Β’ 1492/2007, σας προσκαλούμε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., που θα γίνει την 2η Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης που αφορά στην Ανακοίνωση υπ’ αριθ. ΣΟΧ 1/2018 της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Αθανάσιος Μαρινόπουλος

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Η νέα δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), 2014-2020» βασίζεται στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών του παραλιακού μετώπου της χώρας και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών - ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης χρηματοδοτείται η δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στον χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση τη χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων κ.ά.

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 5.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Η νέα δράση απευθύνεται στους Δήμους και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΤΑΔ Α.Ε.).

Κάθε δυνητικός δικαιούχος μπορεί να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση χρηματοδότησης. Στην εδαφική εμβέλεια κάθε αυτοδιοικητικής μονάδας δύνανται να προταθούν για υλοποίηση παρεμβάσεις σε μέχρι τέσσερις (4) διαφορετικές περιοχές παρέμβασης/παραλίες.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος προϋπολογισμός για κάθε σημείο παρέμβασης/παραλία δεν δύναται να ξεπερνά το ποσό των 60.000 ευρώ.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων είναι η 15η Ιανουαρίου 2018.

Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι άμεση με σειρά προτεραιότητας και μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων μπορείτε να τη δείτε - κατεβάσετε εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νίκος Μανιός
Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) θα καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 20,8 εκατ. ευρώ σε 18.183 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.

Αναλυτικότερα, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές από διάφορα ζημιογόνα αίτια, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017.

Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το ποσό αποζημιώσεων που θα καταβληθεί στο Νομό Κυκλάδων είναι 377.490,63 ευρώ.

Ακολουθεί αρχείο με την κατανομή των ποσών ανά νομό.

Νίκος Μανιός
Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Κώστας Κρομμύδας

«Φως μέσα στη θύελλα»

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 19:30

Το βιβλιοπωλείο «Πολύχρωμο», ο Δήμος Πάρου και οι εκδόσεις «Διόπτρα» έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα στο κτίτιο Δημητρακόπουλου (Αγορά Παροικιά).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ηθοποιός Κατερίνα Παναγάκη.

Την παρουσίαση θα επενδύσουν μουσικά η Μαρουλία Κοντού στο πιάνο και ο Νίκος Στόκας στο τραγούδι.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Τάσος Βαρβέλης μέλος της ΚΔΕΠΑΠ.

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28