Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 - ParosIn.gr

Η ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρου, με την υποστήριξη της ΚΔΕΠΑΠ, διοργανώνει διάλεξη στο ΕΠΑΛ στην Παροικιά με θέμα: «Τα νέα επιστημονικά δεδομένα ως αφετηρία για μια νέα πολιτισμική συνείδηση».

Ομιλητής ο αστροφυσικός Δρ. Μάνος Δανέζης.

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 από τις 19:30 έως τις 21:30 στο ΕΠΑΛ Παροικιάς.

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΙΩΑΝΝΗ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Το πολιτικό μήνυμα της Περιφερειακής Αρχής

Ξεκίνησε να αφήνει το αποτύπωμά του στη ζωή μας το 2018. Ένα νέο έτος σημαντικό για την πολιτική, την αυτοδιοίκηση και για την πορεία της χώρας. Τα μέτωπα πολλά. Εθνικά θέματα περιμετρικά αναδύονται, επιτακτικά και με αυξανόμενη ένταση, απαιτώντας ορθή διαχείριση και κατάλληλους χειρισμούς. Στην οικονομία, οι συνέπειες των μνημονίων αποτυπώνονται ως δερματοστιξία και δεν διαγράφονται από τη μια μέρα στην άλλη. Η υπερφορολόγηση, οι φοροκαταιγίδες, τα αδιαπέραστα έως σήμερα γκρίζα σύννεφα της γραφειοκρατίας και του «πολύ σκληρού για να πεθάνει» κρατισμού και παρεμβατισμού δεν αφήνουν τον ήλιο της ανάπτυξης και το φως της ελεύθερης πρωτοβουλίας και δημιουργίας να φωτίσει κάπως την κατάσταση.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες αλλά καρκινοβατούν και έχουν μακρύ δρόμο να διανύσουν ακόμα, ενώ τα φοροεισπρακτικά μέτρα ακυρώνουν τα θετικά βήματα και γονατίζουν την μεσαία τάξη και τους αδύνατους παρά τα όποια αποσπασματικά μέτρα κοινωνικής πολιτικής. Οι ξένες επενδύσεις εξακολουθούν να μην είναι φιλικές και ευπρόσδεκτες στην Ελλάδα και σε τελική ανάλυση, αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί έξω, ότι δηλαδή όποιος έρθει να επενδύσει θα πρέπει να βαδίσει όχι στο χαλί των διευκολύνσεων, φορολογικών, αδειοδοτικών ή άλλων, αλλά στο ναρκοπέδιο των δυσκολιών, των στεγανών, της διαρκώς μεταβαλλόμενης νομοθεσίας και των αγκυλώσεων γραφειοκρατίας, προσώπων και Υπηρεσιών.

Η αυτοδιοίκηση στερείται αυτοτελών πόρων και επαρκών κρατικών ενισχύσεων και ισχυρού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων καθώς και σταθερού θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει πάλι αλλαγές, τροποποιήσεις του νόμου και γενικά τα πράγματα δεν μπορούν να ηρεμήσουν, άσχετα αν από τον Καποδίστρια περάσαμε στον Καλλικράτη και από τον Καλλικράτη σε αχαρτογράφητα νερά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και όλοι όσοι υπηρετούμε την Περιφερειακή Αρχή, γνωρίζουμε καλά τις συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τις οποίες δραματικά επιβαρύνει η απουσία νησιωτικής στρατηγικής και ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των νησιών και των κοινωνιών τους που ταυτόχρονα μεταφράζεται σε προάσπιση των Εθνικών μας στόχων και προοπτικής και οικονομική ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.

Το μήνυμα που στέλνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ισχυρό: Στόχος - Σχέδιο - Αποτέλεσμα. Το μήνυμα αυτό είναι πολιτικό και ξεπερνά τα όρια της αυτοδιοίκησης και αποτελεί σε Εθνικό επίπεδο πρόταση και συνταγή επιτυχίας. Το τρίπτυχο αυτό το σφυρηλατούμε στα κύματα του Νοτίου Αιγαίου χωρίς να διαχωρίζουμε ανθρώπους καθώς δεν περισσεύει κανένας. Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά για την πατρίδα και τα νησιά μας, χωρίς να απορρίπτουμε πολιτικούς και πολιτικές αφού όποιος προσφέρει έργο στα νησιά είναι μαζί μας, συνεργάτης και συνταξιδιώτης μας και όποιος τα υποσκάπτει και αδιαφορεί είναι απέναντί μας. Δεν έχουμε στερεότυπα καθώς η πολιτική όπως και η ζωή διαρκώς εξελίσσεται. Η δύναμη της ομάδας και η αποτελεσματικότητα του συνόλου μας ενώνει και μας ισχυροποιεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους το πολιτικό μήνυμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι ξεχωριστό και αποτελεί πυξίδα και οδηγό μας. Η πορεία της παράταξης αυτής θα συνεχιστεί γιατί είναι φτιαγμένη από ατόφιο μέταλλο, ξέρει να αντιμετωπίζει εμπόδια και δυσκολίες και ξέρει να νικά.

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΙΑΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
(Ο.ΠΑ.Σ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018

ΕΥΧΕΣ
του προέδρου Αντώνη Πατέλη
ΓΙΑ ΤΟ 2018

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων, ευχόμαστε σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία!

Θα ήταν ευχής έργον οι Σύλλογοι της Ομοσπονδίας και του νησιού να καταγράψουν πρόοδο στη δράση τους για τους ίδιους, τα μέλη τους, το νησί μας.

Είναι κοινή διαπίστωση, πως περνάμε δύσκολες μέρες ως χώρα και ως τοπικές κοινωνίες. Αυτό εκφράζεται τόσο μέσω των οικονομικών δυσκολιών, όσο και μέσω της κρίσης αξιών, που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Είναι καθοριστική η -Κρίση Αξιών-, διότι συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό, στην επιβολή της οικονομικής κρίσης.

Το σημερινό περιβάλλον, δεν είναι καθόλου φιλικό για τη δράση Φορέων, Συλλόγων και Ομοσπονδιών, τα οποία ακριβώς διαμέσου των Αξιών, υπηρετούν την κοινωνική ευημερία και την προαγωγή του πολιτισμού.

Και όμως... σε πείσμα των καιρών πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες μας, πέρα από τις αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις κοινωνικές δράσεις, που θα αναστήσουν στην πράξη τις ανωτέρω Αξίες.

Πρέπει να συμβάλλουμε προς μία κατεύθυνση κατά την οποία ο πολίτης θα αντιλαμβάνεται το όφελος της συμμετοχής στα κοινά και θα δρα αναλόγως. Θα εμβαθύνει στον πολιτισμό του, θα υιοθετεί παλιές και θα αναπτύσσει νέες αξίες, με ιστορική γνώση και μνήμη, με συναίσθηση τοπικής ταυτότητας, με εθνική συνείδηση και παγκόσμια συναίσθηση, με ιδανικά και όραμα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι τα παραπάνω να γίνουν κτήμα και βίωμα της νέας γενιάς, που είναι η ελπίδα και το μέλλον, των Συλλόγων, του νησιού και της χώρας μας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.ΠΑ.Σ. και των Συλλόγων που την απαρτίζουν, καλούμε: τους Συλλόγους του νησιού, ενωμένοι, σε αγαστή συνεργασία, να δουλέψουμε όλοι μαζί, προς αυτή την κατεύθυνση. Την δε Παριανή κοινωνία, να συμπαρασταθεί και να συμμετάσχει σε αυτό το δημιουργικό έργο, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Το "πώς";... Θα το δούμε.

Κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου μόρφωσης. Ο καθένας μπορεί και πρέπει να προσφέρει ανάλογα με τον χρόνο και τις ικανότητές του.

Θερμές ευχές...

...για μια πιο ανθρώπινη και ευτυχισμένη ζωή!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τ.Σ.Υ.

Αντώνης Πατέλης

Η Γεν. Γραμματέας

Τ.Σ.Υ.

Μαρία Χανιώτη

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Αντίπαρος, 19 Ιανουαρίου 2018
Αριθμ. Πρωτ.: 70/19-01-2018

ΠΡΟΣ:
Αποδέκτες (όπως ο πίνακας αποδεκτών)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πρακτικογράφο Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο κτίριο ΚΕΠ την 23η του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Ανατροπή των απλήρωτων δεσμευμένων πιστώσεων του Δήμου Αντιπάρου οικονομικού έτους 2017

2. Ορισμός Διατάκτη μετά του αναπληρωτή αυτού για την υπογραφή των Αποφάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης (ΑΑΥ) έτους 2018 σύμφωνα με το Π.Δ. 80/2016

3. Έγκριση προϋπολογισμού Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου (Κ.Ε.Δ.Α.)

4. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση άδειας εκτέλεσης χωματουργικών εργασιών, αποσύνθεσης και ανακατασκευής οδών στο Δήμο Αντιπάρου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2018 μετά από αίτημα της ΟΤΕ ΑΕ

5. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Αντιπάρου για τις τουριστικές εκθέσεις BIT (Μιλάνο), Mediterranean Panorama (Στοκχόλμη), ΙΤΒ (Βερολίνο), SALON DES VACANCES 2018 (Βρυξέλλες)

6. Έγκριση μετακινήσεως Δημάρχου και αιρετών

7. Αιτήματα πολιτών

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σωτήριος Σκούρτης

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΟΥΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
3. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
6. ΠΑΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
7. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ
8. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
9. ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
10. ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ
11. ΒΙΑΖΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
12. ΒΙΑΖΗ ΕΜΜΑΝΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
13. ΚΑΠΟΥΤΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
14. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
15. Μ.Μ.Ε. ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
16. ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 11:08

Σύλληψη στη Σύρο για απάτη

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, μεσημβρινές ώρες, συνελήφθη στην Ερμούπολη Σύρου 56χρονος, καθόσον σε πρακτορείο ΟΠΑΠ ιδιοκτησίας 45χρονου, στοιχημάτισε χρηματικό ποσό, χωρίς να το καταβάλει, εξαπατώντας τον ιδιοκτήτη ανωτέρω καταστήματος.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Στην Έκθεση NATURAL & ORGANIC PRODUCTS EUROPE, 22-23 Απριλίου 2018, στο Λονδίνο»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει στην Έκθεση «NATURAL & ORGANIC PRODUCTS EUROPE», που θα πραγματοποιηθεί 22-23 Απριλίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΕxCell, στο Λονδίνο, στην Αγγλία.

Η Περιφέρεια συμμετέχει στην μεγαλύτερη Έκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, προσδοκώντας την εξωστρέφεια των πιστοποιημένων φυσικών και βιολογικών προϊόντων της. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι η 2η χώρα στον κόσμο σε κατανάλωση βιολογικών προϊόντων και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Έκθεση έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο στον συγκεκριμένο τομέα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στην Αγγλική, την Ευρωπαϊκή, αλλά και τη Διεθνή αγορά και συμβάλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας και προώθησης των πιστοποιημένων φυσικών και βιολογικών προϊόντων της.

Καλούνται όσοι παραγωγοί μεταποιούν ή/και τυποποιούν αποκλειστικά πιστοποιημένα ΠΟΠ ή/και ΠΓΕ ή με έγκριση H.A.C.C.P. ή ISO φυσικά ή/και βιολογικά προϊόντα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., να το δηλώσουν το αργότερο έως την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα

http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9392

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι οι ίδιοι θα πρέπει να καλύψουν με δικά τους έξοδα τη μεταφορά των προϊόντων τους, τα εισιτήρια και τη διαμονή τους, καθώς και την ηλεκτρική παροχή για την 24ωρη λειτουργία ψυγείων ή άλλου επαγγελματικού εξοπλισμού που ενδεχομένως θα χρειαστούν.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Διευκρίνίζεται πως μετά τις 29/1/2018 καμία Δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

Επίσης στη συγκεκριμένη έκθεση δεν επιτρέπεται η λιανική πώληση.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου - Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380 κ. Ντίνα Βλάχου - Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων

Ο Αντιπεριφερειάρχης

ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31