Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 - ParosIn.gr
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 18:39

Περπατητές Πάρου: 1η πεζοπορία για το 2018

Ελάτε την Κυριακή 21/1/2018 να περπατήσουμε την 1η πεζοπορία της χρονιάς στα υψίπεδα Λευκών και Μάρπησσας και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, στο εκπληκτικής θέας, μοναστήρι του Αϊ Γιώργη του Λαγκαδίτη.

Μια σχετικά μέτριας δυσκολίας -απαιτητική- κυκλική διαδρομή μήκους 13 χλμ. και διάρκεια 3 μισή ωρών (χωρίς το κόψιμο της βασιλόπιτας!).

Ξεκινάμε στις 10.30 από την πλατεία Ηρώων Λευκών και παίρνοντας το μονοπάτι της Λαγκάδας ανηφορίζουμε προς τις Αγριλιές για να φτάσουμε σε 2 ώρες περίπου στη Μονή του Αι. Γιώργη του Λαγκαδίτη.

Εκεί θα κόψουμε την πίτα μας, θα ευχηθούμε για την νέα χρονιά και θα απολαύσουμε την θέα προς την Παροναξία. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς το Αφκλάκι και μέσω της Αγ. Κυριακής θα επιστρέψουμε στις Λεύκες.

Θα χρειαστείτε αδιάβροχο, παπούτσια απαραίτητα πεζοπορικά και σακίδιο πλάτης με 1,5 λίτρο νερό, σάντουιτς, μπισκότα και φρούτα ή σοκολάτα.

Η συμμετοχή ανηλίκων δεν προτείνεται σε αυτή τη διαδρομή.

Όποιος θέλει, μπορεί να έχει μαζί του κλαδευτήρι και πλαστική σακούλα για να κάνουμε μικρή συντήρηση - καθαρισμό των μονοπατιών καθώς περπατάμε.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους Στρατή Παυλάκη (τηλ. 6971962097) Μοσχούλα Σκιαδά (τηλ. 6970978259) και Ματθαίο Σκανδάλη (τηλ. 6973006046).

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ο πολιτιστικός πλούτος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διαρκής και ψηλά σε προτεραιότητα στόχος της περιφερειακής αρχής

Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου, με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, για την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο φορέων

Συνάντηση εργασίας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, είχε το περασμένο Σάββατο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο γραφείο του, στη Ρόδο, με την συμμετοχή και της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση της πορείας όλων των έργων του τομέα ευθύνης του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι ενταγμένα σε χρηματοδοτικά εργαλεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Τα έργα αυτά είναι:

- Προστασία και ανάδειξη Αρχαίας Ακρόπολης Ρόδου
- Ανάδειξη και διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου Φιλερήμου της νήσου Ρόδου
- Νησίδα Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου
- Στερέωση - αποκατάσταση Ναού Επισκοπής Σικίνου
- Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου
- Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τήλου

Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που χρηματοδοτούνται εξ ιδίων πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα η συντήρηση του Καμπαναριού Φιλερήμου και του Καμπαναριού Πανορμίτη στη Σύμη, ενώ πρόσφατα αποφασίστηκε και η χρηματοδότηση του έργου «Ανάδειξη της αρχαίας Ακρόπολης του Αγ. Φωκά και διασύνδεση με τη νεκρόπολη της Κυμισάλας».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού διαπίστωσαν την ομαλή εξέλιξη όλων των έργων που είναι ενταγμένα, είτε έχουν προχωρήσει στο στάδιο της υλοποίησης, είτε επίκειται η ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας, για να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Κοινός τόπος ήταν ότι ο αριθμός, η αξία και η σημασία των πολιτιστικών μνημείων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που απαιτούν παρέμβαση, δεσμεύουν και τις δύο πλευρές να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για την αναζήτηση χρηματοδότησης, ικανής να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στηρίξει ακόμη και με ίδιους πόρους, την συντήρηση, προβολή και ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της Περιφέρειας και προς τον σκοπό αυτό, σε μια επόμενη συνάντηση, στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως, στο Υπουργείο Πολιτισμού, θα πρέπει να συμφωνηθούν οι προτεραιότητες και ο κατάλογος των σχετικών έργων.

Ο κ. Χατζημάρκος ενημέρωσε επίσης την Γενική Γραμματέα για την συνυπογραφή, με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO (μέλος της οποίας είναι και η κα Μαρία Ανδρεδάκη - Βλαζάκη), που αφορά το σύνολο της πολιτιστικής κληρονομιάς, υλικής και άυλης, του Νοτίου Αιγαίου, η οποία έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Κω. Συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η τεχνική προετοιμασία μεταξύ των δύο πλευρών, ούτως ώστε να υπάρξει και επ’ αυτού, η αποτύπωση και ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Ρόδος, 15 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΑΡΠΗΣΣΗΣ ΠΑΡΟΥ

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 πανηγυρίζει η Ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου στο λόφο του Κεφάλου στη Μάρπησσα Πάρου.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν κατά το εξής πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

07:30 π.μ. Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει κέρασμα και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εόρτιος τράπεζα.

26731042 10214901855560878 3731856985108690567 n

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 175 και 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010) και την διάταξη του άρθρου 5 του Ν. 4071/11-04-2012 με το οποίο αντικαθίσταται το άρθρο 176 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Την 13-01-2018 το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο ημεδαποί ηλικίας 42 και 71 ετών, οι οποίοι εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Το σχολείο μας, σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.7/219218 /Δ1/ 13-12-2017 συμμετέχει στη δράση «Η τσάντα στο σχολείο», σύμφωνα με την οποία η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο ένα Σαββατοκύριακο του μήνα.

Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων - παιδιών.

Ευκαιρία για σας, να σχεδιάσετε το Σαββατοκύριακό σας με δράσεις βιωματικές, που προσφέρουν εξωτερικά κίνητρα στους μαθητές μας και συμβάλλουν στην ολόπλευρη ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, χωρίς το άγχος της προετοιμασίας των μαθημάτων.

Οι μαθητές θα ενημερώνονται σχετικά με τα βιβλία που θα παραμένουν στο σχολείο και θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη συγκεκριμένη Παρασκευή.

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων τα Σαββατοκύριακα που η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο θα είναι τα παρακάτω:

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου
Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου
Παρασκευή 16 Μαρτίου
Παρασκευή 27 Απριλίου
Παρασκευή 18 Μαΐου
Παρασκευή 8 1ουνίου

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνείτε με την/ον δασκάλα/ο του τμήματος.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Τα καλά και τα ζαβά

Με τη συμβολή του «Αρχίλοχου» θα παρουσιάσουμε το καινούριο μου βιβλίο «Στιγμές της ζωής μας» στην αίθουσα του πολιτισμού, όπως αποκλήθηκε κάποτε από τον μακαριστό μητροπολίτη Αμβρόσιο. Η εκδήλωση είναι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 7 και προβλέπεται να διαρκέσει μία ώρα και 15 λεπτά. Δίνω τη διάρκεια, γιατί δεν είναι σωστό να φλυαρούμε και να κουράζουμε τους φίλους, οι εκδηλώσεις είναι πολλές και ο χρόνος πολύτιμος.

Το βιβλίο περιλαμβάνει γύρω στα 140 διηγήματα-στιγμές που καλύπτουν μια εποχή από το 1948 μέχρι το 2017 και τα περισσότερα αναφέρονται στη ζωή του σχολείου. Στο πηλήκιο με την κουκουβάγια, στη στέρηση, τη θρησκοληψία και το φόβο, στο αστυνομικό κράτος και την πανταχού παρούσα παπαγαλία σε όλες τις μορφές της ζωής. Αλλά και μια ελπίδα που τρέφαμε όλοι τότε! Παρελαύνουν από τα «ανέκδοτα» αυτά πολλοί φίλοι, παλιοί συμμαθητές και συνάδελφοι.

Υπάρχουν τα καλά και τα «ζαβά» που καθημερινά συναντούμε. Για τα καλά δίνω ονόματα ανθρώπων-δραστών. Για τα ζαβά όχι. Περιμένουμε λοιπόν παλιούς μας μαθητές και συναδέλφους. Το μισό της ώρας θα είναι μια δική μου παρουσίαση και το άλλο μισό απάντηση σε ερωτήσεις.

Ευχαριστώ τον «Αρχίλοχο», στον οποίο αφιέρωσα μεγάλο μέρος της ζωής μου, ευχαριστώ όσους ασχολούνται μαζί μου. Πρόσκληση θα σταλεί και από τον Σύλλογο. Με τα διαβολικά σημερινά μηχανήματα δεν χρειαζόμαστε τον Λευτέρη τον ντελάλη. Έχει και τα καλά της η τεχνολογία.

Για να πω κάτι στη θεία μου το καλοκαίρι του 1960 περπάτησα από τις Λεύκες μέχρι την Παροικιά με τα πόδια, τη βρήκα, της το είπα και επέστρεψα πάλι πίσω στο χωριό με τα πόδια. 10 και 10 χιλιόμετρα, 4 ώρες περπάτημα! Αυτό και άλλα παρόμοια δεν τα συμπεριέλαβα στο βιβλίο. Τα περισσότερα μένουν συνήθως έξω!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31