Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 - ParosIn.gr

Ο Δήμαρχος Πάρου, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., η Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγκαιριάς σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις της «Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού» που θα πραγματοποιηθούν στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη 13/9/2017

19:30 Πανηγυρικός εσπερινός
(μετά τον εσπερινό θα ακολουθήσει κέρασμα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας)

Πέμπτη 14/9/2017

07:30 Όρθρος - Θεία Λειτουργία
(μετά τη Θεία Λειτουργία θα προσφερθεί νηστίσιμη ρεβιθάδα και άλλα κεράσματα)

19:00 Παρακλητικός κανών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγκαιριάς

20:30 Νησιώτικη βραδιά με ζωντανή μουσική στο λιμανάκι της Αλυκής από τον Μανώλη Ραγκούση και την παρέα του. Χορευτικά από το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» και το χορευτικό τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς.

Συνδιοργανωτές: Δήμος Πάρου, Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι:

A) Σύμφωνα με τον Κοινοτικό Κανονισμό 436/2009, οι αμπελουργοί έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017 για να υποβάλουν τις φετινές τους δηλώσεις συγκομιδής οινοστάφυλων.

• Η υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής είναι υποχρεωτική για κάθε παραγωγό οινοποιήσιμων σταφυλιών που διαθέτει άνω του ενός (1,0) στρέμματος αμπελώνα και παραδίδουν την παραγωγής τους στα οινοποιεία, ή τα οινοποιούν για λογαριασμό τους.

• Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι αμπελουργοί να μπορούν να συμμετάσχουν στα διάφορα κοινοτικά και εθνικά προγράμματα του αμπελοοινικού τομέα (Αναδιάρθρωση αμπελώνων, στρ. ενίσχυση αμπελώνων ΜΝΑ, κ.α.). Επιπλέον αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση βεβαιώσεων, πιστοποιητικών κλπ που πιθανόν να είναι απαραίτητα για οποιαδήποτε γεωργική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων και των βεβαιώσεων που χρησιμοποιούνται για την έκδοση άδειας απόσταξης (διήμερη).

• Οι Δηλώσεις Συγκομιδής κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (www.minagric.gr) στον τομέα Ψηφιακές Υπηρεσίες από όπου μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες για την διαδικασία.

Απαραίτητα στοιχεία κατά την υποβολή είναι: Δελτία αποστολής/Τιμολόγια πώλησης, παραγωγή ανά αμπελοτεμάχιο. Τα παραστατικά πώλησης/διακίνησης των σταφυλιών θα πρέπει να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για τυχών έλεγχο από την Υπηρεσία.

B) Ταυτόχρονα με την Δήλωση Συγκομιδής γίνεται η αίτηση για την στρεμματική ενίσχυση αμπελωνων Μικρών Νησιών Αιγαίου (VQPRD). Δηλαδή με την κατάθεση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (www.minagric.gr) της Δήλωσης Συγκομιδής, θα πρέπει να συμπληρώνεται και το πεδίο «Συμμετοχή σε επιδότηση» ανά αμπελοτεμάχιο, ώστε να καθίσταται αυτό επιλέξιμο για την ενίσχυση Μικρών Νησιών Αιγαίου (VQPRD). Υπενθυμίζουμε ότι για την εν λόγω ενίσχυση απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η Δήλωση των αμπελοτεμαχίων στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου στη Ρόδο τηλ. 2241364919, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων στη Σύρο τηλ. 2281098828, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ε Π
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Μέσα από γαστρονομικούς διαγωνισμούς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα επιλέξει τον υποψήφιο Ευρωπαίο Νέο Σεφ για το 2017, που θα την εκπροσωπήσει στη Βαρκελώνη

Διαγωνισμοί σε μεγάλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να αναδειχθεί ο σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια, ως υποψήφιος για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2017.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά την περσινή κατάκτηση του τίτλου από τον νέο Σεφ Μιχάλη Μισομικέ που ήταν ο Ευρωπαίος Νέος Σεφ για το 2016, θα συμμετέχει και φέτος στον διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, 5 με 6 Νοεμβρίου.

Οι διαγωνισμοί, για να αναδειχθεί ο Σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο, ενώ ο τελικός θα γίνει στη Σύρο.
Σε κάθε διαγωνισμό θα αναδεικνύεται ένας νικητής, που θα πάει στον τελικό.

Την κριτική επιτροπή των διαγωνισμών θα αποτελέσουν αναγνωρισμένοι Chef ενώ στον τελικό της Σύρου, το "παρών" θα δώσει η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Συγκεκριμένα, οι διαγωνισμοί θα γίνουν:

9 Σεπτεμβρίου στην Ρόδο
14 Σεπτεμβρίου στην Κω
21 Σεπτεμβρίου στην Σαντορίνη
29 Σεπτεμβρίου στην Τήνο
30 Σεπτεμβρίου στην Σύρο (τελικός)

Οι διαγωνισμοί διεξάγονται στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Στρατηγικό Συνεργάτη της Περιφέρειας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Το Δ.Σ. του ΑΜΕΣ Νηρέα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των εγγραφών, από την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, για τα αναπτυξιακά τμήματα βόλεϊ και την έναρξη προπονήσεων των αγωνιστικών τμημάτων, από Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Ο ΑΜΕΣ Νηρέας θα συμμετάσχει στο Τοπικό Πρωτάθλημα Κυκλάδων με τα τμήματα Κορασίδων, Πανκορασίδων, Γυναικών & Ανδρών. Προπονητής για τα τμήματα υποδομών θα είναι ο κ. Γιώργος Κυριαζής και ενηλίκων ο κ. Μανώλης Ρούσσος. Οι προπονήσεις των τμημάτων θα ξεκινήσουν, αναγκαστικά, στο ανοικτό γήπεδο του Γυμνασίου Νάουσας, με την ελπίδα ότι από τις αρχές Οκτωβρίου θα συνεχιστούν στο κλειστό Γυμναστήριο στην Μάρπησσα.

Η ιδιαιτερότητα της νέας αγωνιστικής χρονιάς είναι η δημιουργία της Γυναικείας ομάδας βόλεϊ που συγκροτήθηκε με αθλήτριες από μεταγραφές Αθηναϊκών και όχι μόνο ομάδων, με βασικό προπονητή τον κ. Μανώλη Ρούσσο.

Ο ΑΜΕΣ Νηρέας μεγαλώνει και εδραιώνεται για να ανεβάσει το άθλημα του βόλεϊ ψηλά!

Για πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα βόλεϊ και εγγραφές μπορείτε ν’ απευθύνεστε στους:

Υπεύθυνη τμημάτων βόλεϊ: Μαρία Κορδονέλλη: 6937825315

Υπεύθυνος αθλητικών τμημάτων: Μανώλης Σιφναίος 6977 082640

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Με ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου στη συνεδρίαση της 22ας Αυγούστου 2017 ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό οικονομικού έτους 2016 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου.

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε, μεταξύ άλλων, και τα παρακάτω μέσα για αεροδιακομιδές:

* Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 ασθενή από την Πάρο στην Ελευσίνα.

* Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 ασθενή κι 1 νεογνό από τη Μύκονο στην Ελευσίνα.

* Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 ασθενή από τη Μύκονο στην Ελευσίνα.

Συμπληρώθηκαν 4,6 ώρες πτήσης σε 3 αποστολές.

φωτο: αρχείο

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Αναφορικά με την πρόσκρουση, του Ε/Γ-ΚΑΤ «Sea Jet 2» ΝΠ 10571 την 06-09-2017 κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμένα Καμάρων ν. Σίφνου γνωρίζεται ότι, κατόπιν του πέρατος εργασιών προσωρινής στεγανοποίησης ρήγματος που εκτελέστηκαν παρουσία στελεχών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Μήλου, το εν λόγω πλοίο εκτέλεσε μεμονωμένο πλου, κενό επιβατών, με προορισμό την επισκευαστική ζώνη Περάματος (Ναυπηγείο ΑΤΛΑΣ) όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

πηγή φωτο: www.newsit.gr

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.09.2017
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ

Το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.) σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου, σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών, διάρκειας 5 ωρών.

Πρώτες Βοήθειες είναι η αρχική φροντίδα, που παρέχεται από παρευρισκόμενο άτομο στο θύμα καρδιοπνευμονικής ανακοπής ή σε κάποιον που αρρώστησε ξαφνικά. Αυτό σημαίνει ότι η παροχή Πρώτων Βοηθειών δεν απαιτεί την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού. Κάθε άνθρωπος μπορεί να προσφέρει Πρώτες Βοήθειες, σώζοντας μια ανθρώπινη ζωή, αρκεί προηγουμένως να έχει λάβει σχετική εκπαίδευση.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει: αντιμετώπιση της απόφραξης του αεραγωγού και καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Η Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 – 15.00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Αρχίλοχος¨ Πάρου. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σημαντική σημείωση: περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

IMERIDA PROTON BOITHEION

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 14:43

Στη Σαντορίνη ο Περιφερειάρχης

Συνεργασία του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, στη Σαντορίνη, για θέματα που αφορούν τη λειτουργία τους, δεδομένης της υποστελέχωσης

Σε σύσκεψη με την Έπαρχο, Θεώνη Λειβαδάρου, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στο οδικό δίκτυο του νησιού

Στη Σαντορίνη βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, για επιτόπια εξέταση των θεμάτων του νησιού.

Αρχικά, είχε συνεργασία με την Έπαρχο Θήρας, Θεώνη Λειβαδάρου, στο γραφείο της, όπου εξετάστηκαν ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, προκειμένου αυτά να προχωρήσουν. Αποφασίστηκε να δοθεί άμεση προτεραιότητα στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Σαντορίνης, έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που θα δημοπρατηθεί αμέσως μόλις ενεργοποιηθεί, από πλευράς Υπουργείου Υποδομών, η νέα διαδικασία ηλεκτρονικών διαγωνισμών δημοσίων έργων.

Αμέσως μετά, ο Περιφερειάρχης, μαζί με την Έπαρχο, επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπου υπήρξε συνεργασία με τους υπαλλήλους, πάνω σε κρίσιμα ζητήματα των υπηρεσιών, λόγω του πάγιου προβλήματος της υποστελέχωσης αλλά και του συνεχώς αυξανόμενου βάρους της γραφειοκρατίας, στις διοικητικές διαδικασίες.

Η συζήτηση που έγινε, αφορούσε τους τρόπους με τους οποίους οι υπηρεσίες, δεδομένων των παραπάνω προβλημάτων, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον όγκο εργασίας και στην κατά το δυνατόν ομαλή διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων τους.

21432712 1378288925618963 4240207572035770331 n

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 14:30

Συλλήψεις σε Μύκονο & Μήλο

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Μήλο

Την 06-09-2017 το πρωί συνελήφθη στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση σε κατάστημα στη Μύκονο

Την 06-09-2017 το βράδυ, συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αναπαράγοντας μουσική πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31