Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 - ParosIn.gr
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 17:19

Ακυβερνησία σκάφους στη Μύκονο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, απογευματινές ώρες χθες 29/9/2017, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ ''ΟΣΕΑΝΑ'' Ν.Π. 10366, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. δυτικά ν. Μυκόνου με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XL'' Ν.Π. 11723, από το οποίο το ''ΟΣΕΑΝΑ'' ρυμουλκήθηκε στο Νέο Λιμένα Μυκόνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

φωτο: αρχείο

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 17:11

Διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Σύμφωνα με την αριθ. 1058/71977/7-7-2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2331) καθορίζονται οι προδιαγραφές και το περιεχόμενο των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης (Δ.Σ.Β.), στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164 Α') με θέμα «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας και Άλλες Διατάξεις».

Οι προδιαγραφές και το περιεχόμενο των Δ.Σ.Β. στοχεύουν στη σύνταξη μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, οι οποίες θα έχουν ως επιδίωξη την αειφορική αξιοποίησή τους, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης, της κτηνοτροφίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα με τα Δ.Σ.Β. επιδιώκεται η πλήρης και αντικειμενική απογραφή της φυσιογνωμίας, του καθεστώτος χρήσης και του παραγωγικού δυναμικού των βοσκήσιμων γαιών σε πανελλαδική κλίμακα με σύγχρονες τεχνολογίες, προκειμένου να γίνει ο χωρικός προσδιορισμός, να είναι γνωστή η ακριβής επιφάνειά τους, η αξιόπιστη εκτίμηση της βοσκοϊκανότητάς τους, η λιβαδική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η διαίρεσή τους σε λιβαδικές μονάδες, οι οποίες θα κατανεμηθούν στη συνέχεια στους κτηνοτρόφους, ούτως ώστε να εξατομικευτεί η χρήση τους. Επιπλέον, καθορίζονται τα έργα υποδομής και οι βελτιώσεις βλάστησης που θεωρούνται απαραίτητες για την ανάπτυξη των βοσκήσιμων γαιών και την αύξηση της βοσκοϊκανότητάς τους. Το Δ.Σ.Β. ολοκληρώνεται με τον υπολογισμό του κόστους ανάπτυξης και την οργάνωση της διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών και του ζωικού κεφαλαίου.

Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα στην κυριότητα των οποίων βρίσκονται βοσκήσιμες γαίες δηλώνουν στην αρμόδια Περιφέρεια την επιθυμία τους οι εκτάσεις αυτές να συμπεριληφθούν στα Δ.Σ.Β. που θα εκπονηθούν, με αίτησή τους το αργότερο εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ, δηλαδή μέχρι 7 Οκτωβρίου 2017.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό ειδικά στην περίπτωση που οι εκτάσεις αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων στο πλαίσιο της τρέχουσας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Μανιός

Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδρίασε στη Σύρο την Παρασκευή 29/9 με θέμα την κατάσταση του Νεωρίου, οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, αφού χαιρέτησαν τη συνεδρίαση, στην τοποθέτησή τους μεταξύ των άλλων είπαν:

«....Είναι σαφές ότι όλοι θέλουμε την επαναλειτουργία του Νεωρίου με τρείς προϋποθέσεις:

α) να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η λειτουργία του ως ναυπηγείο

β) να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας

γ) να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα καθώς και οι τοπικοί προμηθευτές.

Η διοίκηση του Νεωρίου έχει την κυρίαρχη ευθύνη για την κατάσταση της υπερχρέωσης του ναυπηγείου. Εμείς σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων, επιδιώξαμε δεκάδες συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς, προκαλέσαμε διυπουργικές συναντήσεις, απευθύναμε επανειλημμένως επιστολή προς τους υπουργούς, αλλά και στον πρωθυπουργό, μεσολαβήσαμε για σοβαρά ζητήματα όπως η επανασύνδεση με τη ΔΕΗ κ.λπ. Οι προσπάθειες αυτές απέδωσαν καταρχήν με την τριμερή συμφωνία (κράτος – εργοδοσία – εργαζόμενοι) τον Ιούλιο του 2015, να υπάρξει μια ανάσα λίγων μηνών με πάγωμα των χρεών, στη συνέχεια έγινε προσπάθεια που απέφερε το Νοέμβριο του 2016 την ανάθεση από το Υπουργείο Άμυνας επισκευής μιας δεξαμενής του πολεμικού ναυτικού με κύριο στόχο την πληρωμή των εργαζομένων.

Η αγανάκτηση των εργαζομένων είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε φθάσει πλέον στο τελικό στάδιο. Οι συναρμόδιοι υπουργοί εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις των υποψήφιων επενδυτών, με γνώμονα τις τρείς προϋποθέσεις που προαναφέραμε. Τις μέρες αυτές θα εργαστούμε μαζί με όλους τους φορείς της Σύρου για οριστική λύση εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος...»

29/9/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 17:03

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στην Πάρο

Την 29-08-2017 το απόγευμα συνελήφθη στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 16:57

European Young Chef: Η ώρα του τελικού

Στην Σύρο σήμερα ο τελικός διαγωνισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το European Young Chef Award 2017

Μια ανάσα πριν την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef 2017 στην Βαρκελώνη στις αρχές Νοεμβρίου βρίσκεται η Περιφέρεια, με τον τελικό να πραγματοποιείται σήμερα στην κοσμοπολίτικη Σύρο.

Μάλιστα χθες, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε και ο τελευταίος διαγωνισμός πριν τον σημερινό τελικό, στο εστιατόριο «Κάπαρη» στην Τήνο, με τον σεφ Αντώνη Φουστάνια να αναδεικνύεται ο νικητής.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και τα μέλη της λέσχης Γιώργος Αμοιραλής και Δημήτρης Πλυτάς.

Οι τέσσερις νικητές των επιμέρους διαγωνισμών σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο θα διαγωνιστούν στην τελική φάση σήμερα στην Σύρο στο ξενοδοχείο DOLPHIN BAY (περιοχή Γαλησσάς ) και ώρα 17:00 έως 19:00.

Στον σημερινό τελικό, στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας - κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μηταρέα ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και οι Κώστας Μπουγίουρης και Χρήστος Αθανασιάδης, και οι δύο σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη κατάκτηση του τίτλου European Young Chef 2016 από τον Ρόδιο Σταμάτη Μισομικέ, επιθυμεί να επαναλάβει την περσινή επιτυχία της και φέτος, με τον σεφ που θα αναδειχθεί στον τελικό διαγωνισμό!

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/9/30#sigProId9be54b501e

 

Ρόδος, 30 Σεπτεμβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30