Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 - ParosIn.gr

Μεγάλο το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 στο καταφύγιο της PAWS στην Τρυπητή.

Γνώρισε τη δουλειά μας από κοντά και αρκετοί μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την άψογη κατάσταση του καταφυγίου και των ζώων που φιλοξενούνται.

Αφού έπαιξαν με τα σκυλάκια, τα πήγαν βόλτα και τα φρόντισαν, ακολούθησε πάρτι με πλούσιο μπουφέ και ποτό!

Έγινε κλήρωση για δώρα που πρόσφεραν διάφορες Παριανές επιχειρήσεις και ακολούθησε μίνι δημοπρασία!

Στη συνέχεια το γλέντι άναψε με χορό από live μουσική.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας υποστήριξαν και συμμετείχαν στην γιορτή μας αυτή που έχει πια γίνει θεσμός στο τέλος του καλοκαιριού κάθε χρόνο.

Όπως πάντα, όλα τα έσοδα θα πάνε για τα αδέσποτα ζωάκια του νησιού!

Και του χρόνου λοιπόν!..

PAWS

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/9/3#sigProIda7230aee32

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 13:32

Προσφορά Ζωής από τον «Πλοηγό Αντιπάρου»

Προσφορά Ζωής: Ο «Πλοηγός Αντιπάρου» αγόρασε φορητό απινιδωτή για τους κατοίκους της Αντιπάρου.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ «SOULATSO CAFFE» (προσβάσιμος δημόσιος χώρος)

Η Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία παγκοσμίως. Θεωρείται ότι είναι η κυριότερη αιτία θανάτου μετά την ηλικία των 40. Περίπου τα 2/3 των περιπτώσεων καρδιακής ανακοπής οφείλονται σε απινιδώσιμους ρυθμούς δηλαδή η καρδιά μπορεί να επαναλειτουργήσει φυσιολογικά μετά από έγκαιρη χορήγηση ηλεκτροσόκ (απινίδωση) με τη χρήση απινιδωτή.

Έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, καθώς επίσης και τα πρόσφατα δυσάρεστα περιστατικά τα οποία συνέβησαν στο νησί μας, το Δ.Σ. του «Πλοηγού Αντιπάρου», αποφάσισε και προβεί στην αγορά ενός φορητού απινιδωτή και να τον τοποθετήσει σε ένα χώρο όπου να υπάρχει άμεση πρόσβαση, για όποιον πολίτη χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσει.

Το κόστος του ανωτέρω απινιδωτή καλύφτηκε κατά 50% από τα έσοδα της μουσικής εκδήλωσης του Πλοηγού, με τίτλο «αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο» η οποία έλαβε χώρα την 1η Απριλίου στην αίθουσα Κάλουδα και στην οποία αφιλοκερδώς έλαβαν μέρος οι μουσικοί Μπένος Μαριάνος, Δημήτρης Γιατροπούλης, Χριστίνα Γραμμένου και Μανώλης Ραγκούσης, μαζί με το λιλιπούτειο χορευτικό του νηπιαγωγείου. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε, καθώς επίσης και όλους τους κατοίκους της Αντιπάρου που παρευρέθησαν και βοήθησαν με την παρουσία τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις κάτωθι επιχειρήσεις οι οποίες με τις δωρεές τους κατάφεραν να καλύψουν το υπόλοιπο 50% του κόστους.
- Captain Pipinos
- Café Soulatso
- Ασπρονήσι
- Pantelis Fish Tavern
- Yam
- Κυκλαδική Τέχνη
- Thalasea Studios
- Antiparos Europecar

Όπως είναι φυσικό η παρουσία ενός απινιδωτή προκαλεί ερωτήσεις και απορίες σχετικά με τη λειτουργία και τη χρήση του. Όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο της ΕΟΔ Κυκλάδων το οποίο έλαβε χώρα στην αίθουσα Καλουδά το χειμώνα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χειρισμός του είναι πολύ εύκολος, καθώς διαθέτει φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά για όλα τα βήματα της αναζωογόνησης. Ο Εξωτερικός Απινιδωτής είναι μια φορητή εύχρηστη συσκευή που στόχο την ασφαλή απινίδωση του θύματος καρδιακής ανακοπής από απλούς πολίτες που δεν ανήκουν στο χώρο της υγείας. Τρίκαλα, Πτολεμαΐδα, Ιωάννινα, Άρτα, Μαρούσι, Πετρούπολη είναι μερικές από τις πόλεις που έχουν τοποθετήσει απινιδωτές σε δημόσιους χώρους. Με την λήξη της τουριστικής περιόδου επιβάλλεται πλέον από όλους τους κατοίκους της Αντιπάρου, η παρακολούθηση ενός σεμιναρίου καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

«Πλοηγός Αντιπάρου»

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

«Έφυγε» ο Δημήτρης Τριώδας...

Ένας φίλος καλός, έφυγε για το μεγάλο και χωρίς επιστροφή ταξίδι. Η θλιβερή είδηση μας αιφνιδίασε, γιατί όλοι γνωρίζαμε ότι η μεγάλη περιπέτεια που είχε μετά το ατύχημα, είχε σχεδόν ξεπεραστεί και ότι η κατάσταση της υγείας του βελτιώνονταν καθημερινά. Αυτό μας ευχαριστούσε, γιατί ο Δημήτρης ήταν πολύ αγαπητός τόσο στις Λεύκες, όσο και σε όλη την Πάρο. Όμως η ζωή έγραψε δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το δικό της σενάριο...

Με καταγωγή απ τη Χίο, εντάχθηκε αμέσως στη Παριανή κοινωνία και προσέφερε σ' αυτήν από πολλά μετερiζια αποτελώντας σημαντικό και αναπόσπαστο μέλος της.

Δάσκαλος, ευσυνείδητος και παιδαγωγικά καταρτισμένος, υπηρέτησε αρχικά (λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του '70), στο Δημοτικό Σχολείο Λευκών, φέρνοντας έναν άλλο αέρα δουλειάς αλλά και συμπεριφοράς. Κάποια Λευκιανή μαθήτριά του, απ' την εποχή εκείνη, έγραψε πρόσφατα: «...και τότε, έρχεται ένας νέος δάσκαλος. Είναι λεπτός και ψηλός και φορά μονίμως ένα πλατύ χαμόγελο! Ψέλνει στην εκκλησία, αλλά συγχρόνως τραγουδάει, χορεύει, διασκεδάζει!!! Είναι βρε παιδί μου, μια ανοιχτή αγκαλιά...».

Κατόπιν υπηρέτησε και σε άλλα σχολεία της Πάρου, είτε ως δάσκαλος είτε ως διευθυντής. Για πολλά χρόνια, επίσης, ήταν προϊστάμενος της Α/θμιας εκπαίδευσης στο νησί.

Όμως η δραστηριότητα του Δημήτρη δεν περιορίστηκε μόνο στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα. Στις αρχές της δεκαετίας του '80, αυτός και άλλοι Λευκιανοi συνέλαβαν και «ζύμωσαν» την ιδέα της δημιουργίας του Συλλόγου ΥΡΙΑ Λευκών του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μόνιμος υποστηρικτής.

Ο Δημήτρης ήταν και «αγωνιστής». Εξ αρχής, εντάχθηκε στο δημοκρατικό κίνημα του νησιού που τότε βρισκόταν σε άνθηση και προσέφερε τις δυνάμεις του στο όραμα για μια καλύτερη Πάρο. Επίσης, υπήρξε χαρισματικός ιεροψάλτης με ιδιαίτερο ύφος και ήθος.

Χαρακτήρας έντιμος, «ίσιος», ειλικρινής, χωρίς μισόλογα, αποτέλεσε εκλεκτό μέλος της παριανής κοινωνίας, γι' αυτό και η απώλειά του προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλους μας.

Καλό σου ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων, αγαπητέ φίλε των Λευκών και της Πάρου. Το χαμόγελο σου, βαθιά χαραγμένο μέσα μας, θα συνοδεύει τη θύμησή σου...

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Φρόσω και στα παιδιά του.

Μ.Ε.Ε.Α.Σ ΥΡΙΑ Λευκών Πάρου

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Πάρος, 02 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Στους θησαυρούς της Ευρώπης θα περιληφθεί η Εκατονταπυλιανή της Πάρου σε ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης που θα μεταδοθεί με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο FOX και στα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα VOYAGES, TV5 Monde και το National Geographic

H συγκεκριμένη σημαντική ενέργεια προβολής εντάσσεται στις προσπάθειες της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πάρου και της εταιρίας Συμβούλων του, για την ανάδειξη και επί μέρους πτυχών των επισκέψιμων σημείων του νησιού με στόχο τη διεύρυνση των επισκεπτών ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Ο Δήμος Πάρου φιλοξένησε στο νησί, το διάστημα 25-31 Αυγούστου, τους Julien Bur και Hugo Sury της έγκριτης Γαλλικής εταιρίας παραγωγής Roche Production που πραγματοποιεί γυρίσματα για μια συλλογή 10 ντοκιμαντέρ διάρκειας 52 λεπτών έκαστο με θέμα: «Θησαυροί της Ευρώπης».

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι να παρουσιάσει τον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο των Κυκλάδων μέσα από πέντε θεματικές ενότητες (πορτραίτα κατοίκων, φύση κ.τ.λ.). Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους επισκέφθηκαν και κινηματογράφησαν την Εκατονταπυλιανή, πήραν συνεντεύξεις για την ιστορία της Πάρου και κινηματογράφησαν τις ομορφιές του νησιού μέσα από καϊκι.

Εκτός από συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις όπου κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή του Δήμου Πάρου, η Επιτροπή Τουρισμού και Ανάπτυξης πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις με σκοπό την στοχευμένη και ποιοτική προβολή του νησιού και των θησαυρών που κρύβει.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί ιδιαιτέρως το Δ.Σ. του Ιερού Προσκυνήματος για την συνεργασία, και την κ. Αννα Πολυκανδριώτου και το Swiss Home Hotel για την διαμονή και τη φιλοξενία τους.

 

 

Στην κατηγορία: I Love Paros
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 11:46

Συλλήψεις σε Νάξο & Μήλο

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Νάξο

Την 01-09-2017 το μεσημέρι συνελήφθη στη Νάξο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Σύλληψη (2) ατόμων για ναρκωτικά στη Μήλο

Την 01 και 02-09-2017 συνελήφθησαν στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, 38χρονος ημεδαπός και 35χρονος υπήκοος Τουρκίας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης,οι οποίες κατασχέθηκαν.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Διακριβώθηκε η εγκληματική δράση σπείρας που εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα της νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών και ένταξης οικοδομικών εργασιών σε προγράμματα ΕΣΠΑ

Υπολογίζεται ότι οι δράστες απέσπασαν πάνω από 74.700 €

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, η εγκληματική δράση ομάδας ημεδαπών οι οποίοι ενέχονται σε συστηματική εξαπάτηση κατοίκων νησιού των Κυκλάδων.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος πέντε ημεδαπών (δυο ανδρών και τριών γυναικών) ηλικίας 25, 32, 36, 41 και 77 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διάπραξη απατών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι, οι δράστες με το πρόσχημα της μεσολάβησης, επικαλούμενοι «προσβάσεις-γνωριμίες» με πρόσωπα σε δημόσιες Υπηρεσίες, εξαπατούσαν πολίτες τάζοντας νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών και ένταξη οικοδομικών εργασιών σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις απάτης και πλαστογραφίας, τις οποίες διέπραξαν οι κατηγορούμενοι από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2017, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 74.700 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το 2016 παρακολούθησαν τα τμήματα των Εικαστικών μας Εργαστηρίων συνολικά 65 μαθητές ηλικίας από 4 έως 17 ετών, ενώ λειτούργησαν επίσης και τα τμήματα ενηλίκων. Τα μαθήματα που διδάχθηκαν ήταν αυτά του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου στα οποία συμμετείχαν και πέντε μαθητές που προετοιμάστηκαν για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, όπως επίσης και μαθήματα κατασκευών, διακόσμησης, κατασκευών με πηλό, ζωγραφικής σε γυαλί κ.α.

Τον Δεκέμβριο του 2016 τα Εικαστικά Εργαστήρια, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πάρου για τα Χριστούγεννα, πραγματοποίησαν την ετήσια μαθητική έκθεση τους στον Δημοτικό Χώρο Τεχνών Παλαιά Αγορά Παροικίας, η οποία εντυπωσίασε το κοινό με την πρωτοτυπία των μαθητικών έργων και κατασκευών που παρουσίασαν.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Με την μετατροπή της Δημοτικής Σχολής μουσικής σε Δημοτικό Ωδείο υπήρξε μία ουσιαστική αναβάθμιση των μουσικών σπουδών στο νησί μας αφού πλέον το Δημοτικό Ωδείο μπορεί να παρέχει αναγνωρισμένα πτυχία στους σπουδαστές του.

Για πρώτη φορά το έτος 2016 εκπονήθηκε και δόθηκε στους μαθητές του Ωδείου ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του που βοήθησε αποτελεσματικά στην οργανωτική λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου και έτυχε θερμής ανταπόκρισης από μαθητές και γονείς.

Το 2016 συνεχίστηκαν οι διακρίσεις για τους μαθητές του Δημοτικού μας Ωδείου αφού η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Μαρουσώ Φουρνιστάκη έλαβε το πτυχίο αρμονίας με άριστα και ο μαθητής Άλντο Λικάφι κατέκτησε το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας στο Φεστιβάλ του Π. Φαλήρου και το 2ο επίσης βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό κιθάρας που έγινε στα Τίρανα

Το Δημοτικό μας Ωδείο συμμετείχε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2016 με την χορωδία του υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Ρένας Τσακίρη καθώς και στην ετήσια συνάντηση χορωδιών, ενώ είχε παρουσία και στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου του Δήμου μας.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.) αποφάσισε χαμηλά δίδακτρα (ίσως τα χαμηλότερα στη χώρα μας) αποδεικνύοντας στη πράξη τον κοινωφελή χαρακτήρα της Επιχείρησης.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Το 2016 λειτούργησε κανονικά η φιλαρμονική του Δήμου Πάρου υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Γιάννη Κούρτη.

Τα παιδιά που πλαισιώνουν την φιλαρμονική συνέβαλλαν στην επιτυχία σημαντικών εκδηλώσεων στο νησί μας συνοδεύοντας θρησκευτικές τελετές όπως ο εορτασμός της Υπαπαντής στη Νάουσα, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στην Παροικία, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου τον 15Αύγουστο στην Παροικία, τα 9μερα της Παναγίας στη Νάουσα κ.α.

Επίσης συμμετείχε στην καθιερωμένη λαμπαδηφορία της 25ης Μαρτίου αλλά και στον εορτασμό των εθνικών μας επετείων στις 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου όπως και στην τελετή ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δένδρου του Δήμου Πάρου όπου απέδωσε εορταστικά τραγούδια και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Μέσα στο 2016 η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. προχώρησε στην αντικατάσταση και την προμήθεια μουσικών οργάνων και εξαρτημάτων απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία της καθώς και στην διαμόρφωση κατάλληλου χώρου όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα και οι πρόβες της φιλαρμονικής.

Κατά γενική παραδοχή η φιλαρμονική μας ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προόδου ανεβάζοντας το επίπεδό της και η παρουσία της έχει καταστεί απαραίτητη για την επιτυχή πραγματοποίηση σημαντικών εκδηλώσεων για το νησί μας.

 

ΔΩΠ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΑΦΙΣΑ

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31