Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 - ParosIn.gr

Καταδυτικά πάρκα σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Ελλάδα - Κύπρος

Κάλυμνος, Λέρος, Πάρος, Νάξος είναι τα τέσσερα νησιά της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου που εντάσσονται στο εγκεκριμένο Στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, κατά την 4η συνεδρίαση της, στις 14/9/2017 στη Λέσβο, ενέκρινε προς χρηματοδότηση 7 στρατηγικά έργα μεταξύ των οποίων και το έργο «ΑνΔιΚατ: Καταδυτικές Διαδρομές σε Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου -Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού».

Η Περιφέρεια στη γενικότερη στρατηγική της για αναβάθμιση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, στρέφεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού για την στόχευση νέων επισκεπτών υψηλού επιπέδου.

Επιπλέον η επιλογή των νησιών έγινε ισόρροπα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν 25 εκατομμύρια πιστοποιημένοι αυτοδύτες στον κόσμο, 4 εκατομμύρια είναι ευρωπαίοι, ενώ τα 3 εκατομμύρια από αυτούς επιλέγουν μεσογειακούς προορισμούς για τις καταδύσεις τους. Ο τζίρος των ευρωπαίων αυτοδυτών αγγίζει τα 2 δις ευρώ το χρόνο.

Θα μπορούσαν ωστόσο να είναι πολύ περισσότεροι όπως εκτιμούν οι ειδικοί, αν είχαν δημιουργηθεί καταδυτικά πάρκα, θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές και υποβρύχια μουσεία.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, εντοπίζοντας την ανυπαρξία αδειοδοτημένων καταδυτικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα, μέχρι τα τέλη του 2016, υπέβαλε το συγκεκριμένο έργο.

Το Στρατηγικό έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δικτύου καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες περιοχές, ως εργαλείου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την διατήρηση της φυσικής και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και την βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού, ιδιαίτερα του καταδυτικού, εμπλουτίζοντας και διαφοροποιώντας τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες.

Στο έργο πέραν της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία είναι επικεφαλής εταίρος, συμμετέχουν η Αναπτυξιακή Εταιρεία της ΠΝΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Σάμου, το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού ΛΤΔ. και το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου.

Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ 85%) και από εθνικούς πόρους (15%). Έχει διάρκεια 3 έτη και συνολικό προϋπολογισμό 3.273.694,83€ εκ των οποίων 571.390€ αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και 310.130€ στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη

Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος
Δια βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης,
Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Εθελοντισμού,
Πρόεδρος ΚΕΚ Γεννηματάς

Ρόδος, 20/09/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από τρία χρόνια σκοταδισμού και απραξίας, η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε μόλις χθες τη Βουλή, ότι η αδήλωτη εργασία για το 2017 είναι στο 13,39%. Σύμφωνα, δηλαδή, με τα δικά της στοιχεία η αδήλωτη εργασία παραμένει στο ύψος που την παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 2014 (13,22%).

Στην πραγματικότητα, η Υπουργός αναγκάστηκε να παραδεχτεί, ότι -για τρία ολόκληρα χρόνια- η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έκανε το παραμικρό για την προάσπιση των εργαζομένων και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Σταμάτησαν την δρομολογημένη ταχεία τάση μείωσης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και συντήρησαν την αδήλωτη εργασία, για τρία χρόνια, στο ίδιο ακριβώς επίπεδο που την παρέλαβαν.

Δεν προσέθεσαν ούτε ένα λιθαράκι για την προάσπιση των εργαζομένων από καταχρηστικές συμπεριφορές στην αγορά εργασίας.
Σημειώνεται ότι, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Εργασίας δεν δημοσίευσε ποτέ ξανά στοιχεία του συστήματος “ΑΡΤΕΜΙΣ” για την πορεία της αδήλωτης εργασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Νέα Δημοκρατία, τον Φεβρουάριο του 2013, παρέλαβε την αδήλωτη εργασία στο 40,47% και, μέσα σε δυο χρόνια, με μια δέσμη συνεκτικών, διαρθρωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων, πέτυχε να την μειώσει στο 13,22%!»

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ακολουθεί βίντεο με την ομιλία του Βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση στη Βουλή για το ασφαλιστικό τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017.

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 17:28

Πενθήμερη εκδρομή σε Κεφαλονιά & Ιθάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» Άσπρου Χωριού Πάρου διοργανώνει πενθήμερη εκδρομή στο διάστημα από 18 - 22 Οκτωβρίου 2017 στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Λεπτομέρειες στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Στη Σαντορίνη ο επόμενος διαγωνισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το European Young Chef Award

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την επιλογή του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.

Αύριο, Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο νησί της Σαντορίνης και στο εστιατόριο Character, ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός που θα αναδείξει τον τρίτο από τους τέσσερις νέους σεφ που θα πάνε στον τελικό.

Μετά τις πετυχημένες διαγωνιστικές διαδικασίες σε Ρόδο και Κω, με τον πήχη να έχει ήδη ανέβει ψηλά, σειρά έχουν η Σαντορίνη και η Τήνος, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός στο νησί της Σύρου.

Μάλιστα, στη Σύρο, στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας- κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μηταρέα ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και δύο ακόμη σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων από το νησί.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ, κατέκτησε την περσινή χρονιά τον τίτλο του European Young Chef 2016, ενώ στοχεύει να τον κατακτήσει και φέτος, με τον σεφ που θα αναδειχθεί από τους διαγωνισμούς που πραγματοποιεί στα τέσσερα νησιά.

Όσοι νέοι σεφ θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμός της Σαντορίνης, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Προϊσταμένη του Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνα Βλάχου στο 2281082380 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ρόδος, 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 17:16

Συλλήψεις σε Μήλο & Άνδρο

Σύλληψη ημεδαπού για υπαίθριο εμπόριο στη Μήλο

Την 19-09-2017 το πρωί συνελήφθη στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος ασκούσε υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια αρμόδιας αρχής.

Σύλληψη (4) ατόμων για ναρκωτικά, παράνομη απασχόληση-διαμονή στην Άνδρο

Την 19-09-2017 συνελήφθησαν στην Άνδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Υδρούσας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σύρου - Ερμούπολης:
α) 51χρονος ημεδαπός, διότι μετά από στοχευμένη έρευνα που έγινε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στη κατοχή του και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 22 γραμμαρίων και θρυμματιστής κάνναβης.
β) δύο ημεδαποί ηλικίας 26 και 50 ετών, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου και έρευνας που έγινε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στην κατοικία του 50χρονου και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν στη κατοχή τους και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 12 γραμμαρίων και θρυμματιστής κάνναβης.
γ) 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, που διέμενε παράνομα στη χώρα μας, τον οποίο ο προαναφερόμενος 50χρονος απασχολούσε στην επιχείρησή του, χωρίς άδεια αρμόδιας αρχής.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ
Γραφείο Επάρχου

Πάρος 20/09/2017

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

«Ένταξη σε μητρώο εργοληπτών (εταιρειών - φυσικών προσώπων) για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, χιονοπτώσεις, πυρκαγιές ή οποιοδήποτε άλλο έκτακτο φαινόμενο ή φυσική καταστροφή και την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης υποδομών αρμοδιότητάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην περιοχή ευθύνης της Π.Ε. Πάρου (Δήμοι Πάρου & Αντιπάρου)».

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας προσκαλεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την «Ένταξη σε μητρώο εργοληπτών (εταιρειών - φυσικών προσώπων) για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, χιονοπτώσεις, πυρκαγιές ή οποιοδήποτε άλλο έκτακτο φαινόμενο ή φυσική καταστροφή και την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης υποδομών αρμοδιότητάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην περιοχή ευθύνης της Π.Ε. Πάρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο καλούνται να υποβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, στα γραφεία της επί της πλατείας Λαϊκής Κυριαρχίας, 84100 Σύρος στην Ερμούπολη Σύρου, fax: 2281084124 και τηλ. 2281362723, αίτηση συμμετοχής (διατίθεται έντυπο) σε κλειστό φάκελο , στην οποία θα αναφέρεται η πλήρης επωνυμία, έδρα, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο (σταθερό-κινητό) και fax, με συνημμένα τα σχετικά δικαιολογητικά που αναφέρονται στην με α.π. 69640/352/6-7-2017 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ΑΔΑ 64ΥΘ7ΛΞ-Λ35).

Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης διατίθεται από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας στο τηλ. 22813-62723 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου στο τηλ. 22843-61226 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (πληροφ. Θεοχάρης Σιδηρόπουλος).

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 16:57

Ίδρυση Αερολέσχης Πάρου - Αντιπάρου!

Η Αερολέσχη Πάρου - Αντιπάρου είναι γεγονός! Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Πάρου πριν λίγους μήνες δημοσιεύθηκε το καταστατικό της Αερολέσχης Πάρου - Αντιπάρου που εδρεύει στην Πάρο. Η Αερολέσχη είναι μη κερδοσκοπικό αεραθλητικό σωματείο και έχει σαν σκοπό την διάδοση της αεροπορικής ιδέας και του αεραθλητικού πνεύματος, ιδιαίτερα στους νέους.
Η Αερολέσχη Πάρου - Αντιπάρου υπάγεται στην ΕΛΑΟ (Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος).

Η ιδέα της ίδρυσης της Αερολέσχης ανήκει σε πέντε πιλότους, κατοίκους της Πάρου, που από αγάπη προς τη πτήση αποφάσισαν να προσφέρουν τις γνώσεις τους και τον ενθουσιασμό τους για να μάθουν όλοι και κυρίως οι νέοι, πόσο υπέροχο πράγμα είναι να πετάς με αεροπλάνο, ελικόπτερο, ανεμόπτερο και κάθε είδους ιπτάμενη μηχανή και να γνωρίσουν την μαγεία της πτήσης!..

Η Αερολέσχη Πάρου Αντιπάρου φιλοδοξεί να οργανώσει και διαδώσει τον αεραθλητισμό στη Πάρο & Αντίπαρο, με συναντήσεις και ομιλίες αεροπορικού περιεχομένου, προβολές και πτήσεις εθισμού με μικρά αεροπλάνα και ελικόπτερα από το αεροδρόμιο της Πάρου.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ

 

Για εγγραφές μελών στη αερολέσχη επικοινωνήστε με τον γραμματέα Χαράλαμπο Πασσαλή στο τηλ. 6944 647979.
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πάρος 20/09/2017

Στη φωτογραφία το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Αερολέσχης σε επίσκεψη γνωριμίας στον Δήμαρχο Πάρου. Διακρίνονται από αριστερά Αλέξανδρος Τριτσιμπίδας, Αντιπρόεδρος, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, Χαράλαμπος Πασσαλής, Γεν. Γραμματέας, Στέλιος Λουκής, Πρόεδρος και Αντώνης Συμιγδαλάς, Εφορος υλικού. Απουσιάζει λόγω εργασίας, ο Αλέξανδρος Γιαννούλης, Ταμίας.

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Πόσο εύκολη είναι η κατάκτηση της Αμερικής από την Ελλάδα σε επίπεδο Τουρισμού; Η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά αποκάλυψε σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ το 2018 θα είναι οι ΗΠΑ (!!!) Υπογράμμισε μάλιστα, πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και προοπτική από την αμερικάνικη αγορά και πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι προκρατήσεις για το 2018. Στο ίδιο μήκος και ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος τόνισε ότι προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία και στη δυναμική παρουσία αμερικάνικων εταιρειών, όχι μόνο για την εβδομάδα που διαρκεί η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά όλο τον χρόνο.

Συζήτηση με τον Γιάννη Βλαχάκη

Ερωτηθείς δε για τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού, επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από αμερικάνικες εταιρείες για την τουριστική αγορά της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε την πορεία του ελληνικού τουρισμού «success story». Μάλιστα, οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι για το 2018 θα έχουμε αύξηση της τάξης του 20% με βάση τις προκρατήσεις ενώ και οι τιμές των συμβολαίων έχουν αύξηση ακόμη και στο 18% και το πιο εντυπωσιακό όλων; Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία Emirates η πτήση Νιούαρκ - Αθήνα αποτελεί την πλέον κερδοφόρα πτήση της εταιρείας από και προς τις ΗΠΑ παγκοσμίως(!!).

Και η «Κυκλαδική» άδραξε την ευκαιρία και μίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη Ακτοπλοΐας, Επικοινωνίας και Συγκοινωνιών αλλά και Έπαρχο Νάξου κο Γιάννη Μαργαρίτη, ο οποίος πέρυσι ταξίδεψε δύο φορές στην Αμερική εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε θέματα τουριστικής προβολής με σημείο αναφοράς δε την γαστρονομία... Μάλιστα, πρόσφατα να σημειώσουμε ότι ο κος Μαργαρίτης επανεξελέγη στο Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ως εκπρόσωπος των μικρών ξενοδοχείων (1 και 2 αστέρων) από τις Κυκλάδες...

Πόσο εύκολη είναι η κατάκτηση της Αμερικής;

«Η Νάξος είναι ιδανικός προορισμός για τους Αμερικανούς που όπως αναφέρουν όλα τα τελευταία νέα του χρόνου το καλοκαίρι θα κάνουνε αισθητή, πιο πολύ από το περασμένο καλοκαίρι, την παρουσία τους στο νησί μας. Κάθε χρόνος που θα περνά όλο και περισσότερους Αμερικανούς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχουμε εδώ... Θα ήθελα να πω (για να μη το ξεχάσω) ότι στην περίπτωση των Αμερικανών βοήθησε και η «περίπτωση Μπουρντέν» που έφερα στο νησί. Έκτοτε όσες φορές πήγα στην Αμερική, με πιάνανε και μου λέγανε ότι λόγω Μπουρντέν άρχισαν να ενδιαφέρονται ακόμη πιο πολύ για τη Νάξο. Άσε που αρκετοί διάβασαν και έμαθαν πολλά για το νησί μας από τότε...»

Στην ερώτηση για το θέμα της μετακίνησης, ο κος Μαργαρίτης απάντησε ότι «Οι Αμερικανοί, δεν είναι της λογικής “παίρνω το αεροπλάνο και πάω στο νησί, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς”. O Αμερικανός τουρίστας αναζητεί την εμπειρία. Θέλει να δει και το πλοίο, το ταξίδι με πλοίο δηλ., θέλει και το αεροπλάνο. Έχω την αίσθηση ότι τα επόμενα χρόνια ανήκουν στο νησί μας. Και Αμερικανούς περισσότερους θα έχουμε αλλά και άλλους... Δεν είδες ότι φέτος τα πήγαμε πιο καλά, καλύτερα από όσο περιμέναμε; Και να σου πω και κάτι τώρα που σιγά σιγά τελειώνει το καλοκαίρι; Κάποιοι άλλοι γνωστοί προορισμοί δεν σημείωσαν την αύξηση που είχαμε εμείς εδώ στο νησί μας».

Και στο «καυτό» ερώτημα της παρουσίας της Νάξου στις διεθνείς εκθέσεις, ο κος Μαργαρίτης τόνισε ότι «Ως Περιφέρεια, θα πάμε σε σχεδόν όλες. Προσκλήσεις στέλνουμε σε όλους τους δήμους. Εάν μας πουν “ναι ερχόμαστε”, θα τους δώσουμε θέση στο περίπτερό μας, δωρεάν. Αυτό που θα ήθελα με αφορμή αυτό το τελευταίο να σου πω είναι ότι θα πρέπει τόσο ο Δήμος όσο και οι επιχειρηματίες του νησιού μας να δουν με καλύτερο μάτι τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις. Αυτές που γίνονται τουλάχιστον εντός Ευρώπης. Και μου κάνει, μεγάλη εντύπωση το εξής: Σε όποιες εκθέσεις, όπου κι αν πάω, στο εξωτερικό, βλέπω μπροστά μου την Πάρο. Με έχει εντυπωσιάσει αυτό: Ήξερα ότι είναι υπέρ των εκθέσεων, αλλά τόσο πολύ δεν το περίμενα. Μπράβο τους! Τους βλέπω δίπλα μου. Παντού!... Όπως βλέπω και την Αστυπάλαια. Και αυτή επιλέγει τις εκθέσεις».

Και τέλος όσον αφορά την γαστρονομία, ο κος Μαργαρίτης θα τονίσει ότι «αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσω είναι το εξής: Η Περιφέρειά μας, επικεντρώνει στην Νάξο, όταν μιλά για την γαστρονομία. Και επειδή το 2019 θα φέρει τον τίτλο της γαστρονομικής περιφέρειας, να ξέρεις και να το μάθουν όλοι οι συνδημότες μας αυτό, ότι θα επενδύσουμε ως Περιφέρεια στην γαστρονομία του νησιού μας. Η Γαστρονομία θα μας βοηθήσει και στον τουριστικό τομέα. Πάνε μαζί γαστρονομία και Τουρισμός. Και το νησί μας σε γαστρονομικό επίπεδο είναι ασυναγώνιστο».

πηγή: https://www.naxospress.gr

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31