Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 - ParosIn.gr

Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βοσκήσιμων γαιών

Γ. Χατζημάρκος: «Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά και να βοηθήσουμε τη χώρα να ανταπεξέλθει σε υποχρεώσεις άλλων φορέων και οργανισμών»

Σε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΝΠΕ, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννη Τσιρώνη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του υπουργού, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το φλέγον θέμα των βοσκοτόπων και ειδικότερα των διαχειριστικών σχεδίων βοσκήσιμων γαιών, τα οποία η χώρα δεν διαθέτει, με αποτέλεσμα να απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με υπέρογκα πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η συνδρομή των Περιφερειών, που ο υπουργός ζήτησε στην διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, αποτελεί και τη μοναδική ελπίδα για την χώρα, να αποκτήσει διαχειριστικά σχέδια βοσκήσιμων γαιών, μέχρι την άνοιξη του 2019, οπότε λήγουν και τα χρονικά περιθώρια που έχει δώσει στην χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να εναρμονιστεί με τα ισχύοντα στην Ε.Ε.

Ενώ το θέμα της εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, άπτεται αποκλειστικά των αρμοδιοτήτων των Δήμων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προ του κινδύνου να καταβάλει η χώρα τα υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα και προκειμένου να αποτρέψει την επιβολή των ποινών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζήτησε τη συνδρομή των Περιφερειών στις οποίες μεταφέρεται το βάρος της ευθύνης, ούτως ώστε, μέχρι την άνοιξη του 2019, η Ελλάδα να έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, για μια ακόμη φορά δήλωσαν παρόντες, σε ένα μεγάλο και κρίσιμο για τη χώρα ζήτημα και δήλωσαν ότι ευχαρίστως θα συνδράμουν, για να μπορέσει η χώρα να ανταποκριθεί απέναντι στις υποχρεώσεις της προς της Ε.Ε.

Η χθεσινή συνάντηση είχε αντικείμενο τα τεχνικά ζητήματα για την διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών ανά την Ελλάδα, μέσω των οποίων θα προκύψουν οι ανάδοχοι μελετητές για να εκπονήσουν τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων. Η χρηματοδότηση των μελετών αυτών, δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί εξ ολοκλήρου από πλευράς κυβέρνησης, πλην όμως κάθε Περιφέρεια δήλωσε παρούσα και πρόθυμη να στηρίξει την προσπάθεια, ακόμη και μέσω της ταμειακής διευκόλυνσης με δικούς της πόρους. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης, θεώρησε την συνδρομή των Περιφερειών, ως τη μοναδική ελπίδα της χώρας, για να αποκτήσει σχέδια διαχείρισης βοσκοτόπων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

«Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά και να σηκώσουμε βάρος και ευθύνη, πολιτικά, διοικητικά και οικονομικά, προκείμενου να βάλουμε πλάτη στη χώρα μας και να τη βοηθήσουμε να ανταπεξέλθει σε υποχρεώσεις άλλων φορέων και οργανισμών. Το δικό μας αίσθημα ευθύνης απέναντι στις υποχρεώσεις της χώρας και απέναντι στην ανάγκη να μπει τάξη και κανονιστικό πλαίσιο, δεν μας επιτρέπει δεύτερες σκέψεις. Λειτουργούμε υπεύθυνα και αναλαμβάνουμε βάρος που ουδέποτε μας αναλογούσε».

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 16:16

Συλλήψεις σε Σύρο, Θήρα & Μύκονο

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Σύρο

Την 18-09-2017 το μεσημέρι συνελήφθη στη Σύρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 34χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία στη Θήρα

Την 18-09-2017 το απόγευμα συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 32χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στη Μύκονο

Την 18-09-2017 το απόγευμα συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε προϊόντα από κατάστημα τροφίμων και ποτών. Τα αφαιρεθέντα προϊόντα αποδόθηκαν στη δικαιούχο.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 35.000 τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 1.400 παραβάσεις

Μείωση καταγράφεται στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου του 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Αύγουστο 2017 σημειώθηκαν 63 τροχαία ατυχήματα, έναντι 54 με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2016. Ειδικότερα σημειώθηκαν:

• Πέντε (5) θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 9 το 2016)
• Δώδεκα (12) σοβαρά τροχαία ατυχήματα (ίδιος αριθμός με το 2016)
• Σαράντα έξι (46) ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 33 το 2016)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου το μήνα Αύγουστο 2017 καταγράφηκαν 78 παθόντες, έναντι 63 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2016. Ειδικότερα καταγράφηκαν:

• Πέντε (5) θάνατοι (έναντι 9 το 2016)
• Δώδεκα (12) σοβαρά τραυματίες (ίδιος αριθμός με το 2016)
• Εξήντα ένα (61) ελαφρά τραυματίες (έναντι 42 το 2016)

Επισημαίνεται ότι, οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και οι παράγοντες που επιτείνουν τις συνέπειές τους είναι:

Η υπερβολική ταχύτητα
Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού
Η παραβίαση της προτεραιότητας
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
Η οδήγηση χωρίς χρήση κράνους και προστατευτικής ζώνης

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων - δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Αύγουστο του 2017 πραγματοποιήθηκαν (35.420) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (1.400) παραβάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες - επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:

• 500 για οδήγηση δίκυκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους
• 227 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
• 133 για υπερβολική ταχύτητα
• 148 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
• 65 για οδήγηση αυτοκίνητου χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας
• 41 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, το μήνα Αύγουστο του 2017 συγκροτήθηκαν (107) κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθηκαν (1.857) οδηγοί και βεβαιώθηκαν (133) παραβάσεις.

Επίσης, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, (928) αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα στα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν (64) παραβάσεις.

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, έχοντας στόχο και σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

• Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
• Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
• Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
• Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
• Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
• Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
• Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.) δημοσιοποίησε το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Πάρο από το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017.

 

23/9

ΣΑΒΒΑΤΟ

21:00

Χορευτική Παράσταση

«2ο Οδοιπορικό στην Παράδοση»

Με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα

Διοργάνωση Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. - UNESCO Πειραιώς & Νήσων

Πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» Παροικία

23/9

ΣΑΒΒΑΤΟ

3ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΣΑΜΙΝΑ

11:00 - Παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια ναυαγοσωστικής και Πρώτων Βοηθειών

20:00 - Ομιλίες Προβολή ντοκιμαντέρ

Π.Σ. «Αρχίλοχος» Παροικία

24/9

ΚΥΡΙΑΚΗ

3ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΣΑΜΙΝΑ

10:00 – Εκκίνηση από το νησάκι «Άγιος Σπυρίδωνας»

12:30 - Βράβευση αθλητών στην αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος»

Παροικία

24/9

ΚΥΡΙΑΚΗ

19:30

Παρουσίαση βιβλίου

«Αναδρομές στον Κόσμο της Αρχαίας Πάρου» του Νίκου Χρ. Αλιπράντη

Διοργάνωση ΙΑΠΚ, Βιβλιοπωλείο «Αναγέννηση», Δήμος Πάρου, Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Προαύλιο Ι.Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής Παροικία

27/9

ΤΕΤΑΡΤΗ

19:00

Εγκαίνια Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων

Διοργάνωση Περιφέρεια Ν. Αιγαίου - Δήμος Πάρου

Μάρπησσα

27/9

ΤΕΤΑΡΤΗ

21:00

Μουσική εκδήλωση με την Χορωδία «Η Φωνή της Μακεδονίας»

Διοργάνωση Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» Παροικία

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31