Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 - ParosIn.gr

Οι νησιώτες αγρότες αντιστέκονται στην εύκολη λύση του τουρισμού και επιλέγουν τον κόπο της αγροτικής ζωής. Έναντι μικρού κέρδους αφοσιώνονται στη γη, εργάζονται σκυμμένοι, με ζέστη ή με κρύο, και μας προσφέρουν ό,τι πιο αγνό μας χαρίζουν τα χώματά μας.

Γι' αυτό, προτιμάμε τα προϊόντα τους! Κι όταν αγοράζουμε από ντόπιους παραγωγούς -που δεν έχουν στρέμματα και φυτείες, γιατί είναι λίγη και «ακριβή» η γη στα νησιά μας- να μη μας φαίνονται ακριβά τα προϊόντα... Να μην βρίσκουμε εδώ να κάνουμε οικονομία... Να δίνουμε και κάτι παραπάνω, αν μπορούμε, για να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει το δύσκολο επάγγελμά του ο αγρότης -ακόμα κι ο ερασιτέχνης της γης- το τόσο πολύτιμο σήμερα!

Γιατί σπανίζουν πλέον οι νέοι που θ' ασχοληθούν με τη γη... Υπολογιστές, τουριστικά επαγγέλματα, μια «θεσούλα» στο δημόσιο, επιστήμες... Καλά όλα αυτά. Αλλά... τι θα τρώμε αν η γη εγκαταλειφθεί από όλους;;

Στην πραγματικότητα, ΔΕΝ έχουμε άλλη επιλογή, απ' το να ενισχύουμε τους ντόπιους παραγωγούς, σε κάθε μέρος της Ελλάδας!! Αγρότες ή κτηνοτρόφους. Εξάλλου, τα τοπικά προϊόντα είναι πάντοτε φρέσκα!

Πόσο λυπάμαι για τους κτηνοτρόφους της Χίου -και όχι μόνο αυτής- που δεν μπορούν να διαθέσουν το γάλα τους στην τοπική αγορά, και κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή, γιατί τα καταστήματα προτιμούν το εισαγόμενο γάλα ως φθηνότερο... Τι κρίμα!!..

Ποιος λοιπόν θα στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς;; Το κράτος, τους καταδιώκει. Η ντόπιες αγορές τούς γυρνούν την πλάτη ψάχνοντας για το φτηνότερο, ακόμα κι απ' την... άλλη άκρη του πλανήτη.

Μένει σε μας, τους καταναλωτές, να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τα ντόπια προϊόντα στα καταστήματα, και να τα αναζητούμε στις τοπικές λαϊκές αγορές ή όπου αλλού διατίθενται!!

Είναι τοπική και εθνική ανάγκη, και αναμφισβήτητο όφελος για την υγεία μας!

Μπέτη Μπιζά

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Αρ. Πρωτ.: 13282/18-09-2017

Προς:

α) Τακτικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

Κοιν.:

α) Αναπληρωματικά μέλη (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

β) Ιστοσελίδα του Δήμου

γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δήμου Πάρου

Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου σε έκτακτη συνεδρίαση.
Παρ.6 άρθρο 75 Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Καλείσθε την 20η Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στην Παροικία σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα ημερησίας διάταξης:

Θέμα 1ο Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αγωγή του Κ. Γράβαρη κατά του Δήμου Πάρου, που αφορά αποζημίωση για μισθώματα που δεν κατέβαλε ο Δήμος Πάρου.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη απόφασης

Το κατεπείγον του θέματος έγκειται στον λόγο:

Ότι η αγωγή συζητείται τη 21η Σεπτεμβρίου 2017 στο Πρωτοδικείου Σύρου.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Μάρκος Ι. Κωβαίος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Τακτικά Μέλη

1. Μάρκος Κωβαίος

2. Χριστόφορος Χρήστος

3. Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα

4. Μαρινόπουλος Αθανάσιος

5. Μαλινδρέτος Χαράλαμπος

6. Χανιώτη Μαρία

7. Βλαχογιάννης Χρήστος

Αναπληρωματικά μέλη

1. Πετρόπουλος Ιωάννης

2. Τριπολιτσιώτης Γεώργιος

3. Λουκής Γεώργιος

4. Ροκονίδας Κωνσταντίνος

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Nάουσα 18/9/17

Αριθ. πρωτ.: 13226

Προς:

1. Bαβανού Αργυρώ

2. Σιμιτζή Παναγιώτη

3. Σπύρου Μαργαρίτα

4. Tαντάνη Γεώργιο

Παρακαλούμε την Πέμπτη 21-9-2017 ώρα 09.30’ να προσέλθετε σε επείγουσα συνεδρίαση στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα:

1] Προγραμματισμός έργων ΔΕΥΑΠ στη Δημοτική Κοινότητα Νάουσας.

Ο λόγος που η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα είναι ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας

Μπαρμπαρίγος Γεώργιος

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Η 13η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου στις 9 & 10/9/2017

Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών φορέων, συλλόγων και θρησκευτικών αρχών έλαβαν χώρα οι διήμερες εκδηλώσεις μνήμης στο πλαίσιο του προγράμματος της 13ης Μικρασιατικής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκαν και φέτος με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Άσπρο Χωριό Πάρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ατλαντίς» το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Κεντρική ομιλήτρια της φετινής διοργάνωσης και τις δύο βραδιές ήταν η εκδότρια, δημοσιογράφος και πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου κ. Λίτσα Χαραλάμπους, η οποία την πρώτη βραδιά έχοντας ως αντικείμενο την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και βασισμένη σε προσωπικές αναφορές και βιώματα προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους παρισταμένους με την ομιλία της με τίτλο «Έχει και η σιωπή της φωνή της», ενώ τη δεύτερη βραδιά αναφέρθηκε με ένα δριμύ κατηγορώ κατά όλων όσων απεργάζονται την αποδόμηση της ιστορίας μας και την λήθη στις επόμενες γενιές απαλείφοντας σημαντικά κεφάλαια από τα βιβλία της ιστορίας μας. Και οι δύο ομιλίες σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης, επιδοκιμασία αλλά και προβληματισμό σε όλους τους παρευρισκομένους.

Στο δεύτερο μέρος της πρώτης βραδιάς παρουσιάστηκε ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο στον μεγάλο Μικρασιάτη συνθέτη του 20ου αιώνα, Γιάννη Κωνσταντινίδη / Κώστα Γιαννίδη, που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής. Όλοι ανεξαιρέτως οι μουσικοί ήταν εξαιρετικοί και αξίζει να αναφερθούμε ονομαστικά στον καθένα από αυτούς. Στο βιολί ο Ανδρέας Χανιώτης, στο πιάνο η Σοφία Μοσχογιάννη και στο τραγούδι η σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου. Φιλικά συμμετείχε στην εκδήλωση και η Κων/να Ανδρεάκου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών δώρων και πλακετών που απένειμαν τιμητικά στους συμμετέχοντες για λογαριασμό του Συλλόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτριος Μπάϊλας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λευκών κ. Ιωάννης Κονταράτος που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου, αντιπροσωπείες του φετινού φιλοξενούμενου Συλλόγου Ιμβρίων και του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Νάουσας Πάρου πλαισίωσαν την λιτανεία της ιερής εικόνας.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μουσικοχορευτική παράσταση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» η οποία ξεκίνησε με ένα εύθυμο θεατρικό δρώμενο του Συλλόγου Ιμβρίων, ενώ ακολούθησαν τα τραγούδια της Χορωδίας του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσας Πάρου» υπό την διεύθυνση της κ. Φένιας Θεοφίλου συνοδεία αποσπασμάτων κειμένων με εξιστορήσεις γεγονότων από την φρικαλεότητα των Τούρκων στα γεγονότα του 1922 από γνωστά μυθιστορήματα.

Ακολούθησαν οι εκπληκτικοί χοροί του Συλλόγου Ιμβρίων και του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσας Πάρου» με χορούς της Ίμβρου, της Καππαδοκίας, της Θράκης και της Πάρου που μάγεψαν και άγγιξαν της ψυχές των θαμώνων συμβάλλοντας στην δημιουργία κλίματος Εθνικής υπερηφάνιας.

Η όλη διοργάνωση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, και την υπόσχεση να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια εκ μέρους όλων -σε πείσμα όσων θέλουν να σβήνουν την Εθνική Μνήμη- να την διατηρήσουν ζωντανή και άσβεστη στο διάβα του χρόνου. Τιμητικές πλακέτες απένειμαν την δεύτερη βραδιά στους συμμετέχοντες για λογαριασμό του Συλλόγου, ο Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου κ. Κώστας Μπιζάς, και ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Εκτός των προηγούμενων τιμητική παρουσία στις εκδηλώσεις του διημέρου έδωσαν οι Πρόεδροι των Δ.Κ. Μάρπησσας κ. Άννα Αντωνοπούλου, Αγκαιριάς κ. Κώστας Πούλιος και Νάουσας κ. Γιώργος Μπαρμπαρήγος και οι Δημοτ. Σύμβουλοι κ. Άγγελος Άγουρος και κ. Άννα Κάγκανη.

Μουσική στην εκδήλωση έπαιξαν για το συγκρότημα της Πάρου ο Μανώλης Δελέντας στο βιολί, ο Χάρης Κόχυλας στο λαούτο, η Φένια Θεοφίλου στο τουμπερλέκι, και οι Άννα Ρούσσου και Νίκος Στόκας στο τραγούδι. Στο συγκρότημα των Ιμβρίων συμμετείχαν στο βιολί ο Στέλιος Κουτσούκος, στο λαούτο και τραγούδι ο Μιχάλης Παντελιάς, και στο τουμπερλέκι ο Τάκης Ζαχαρόπουλος. Τσαμπούνα και τουμπάκι στο τέλος της εκδήλωσης έπαιξαν οι Βασίλης Τριαντάφυλλος και Νίκος Σαρρής.

Ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ», ο οποίος είχε και την ευθύνη διοργάνωσης των φετινών εκδηλώσεων, ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν σ’ αυτές, τους χορηγούς, τους συμμετέχοντες για την εμφάνισή τους, και τον κόσμο για την παρουσία τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

IMG 6716

 

Τον Δήμαρχο Πάρου επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άσπρου Χωριού Πάρου «Ατλαντίς» κ. Νίκος Τριαντάφυλλος, σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, στο Δημαρχείο Πάρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Τριαντάφυλλος προσέφερε στον Δήμαρχο δύο σημαντικά βιβλία σχετικά με την Σμύρνη εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Άσπρου Χωριού Πάρου «Ατλαντίς» και του Συλλόγου Ιμβρίων, στο πλαίσιο της 13ης Μικρασιατικής Συνάντησης Πάρου και του εορτασμού του Αγίου Εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης που έλαβαν χώρα στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017 στο Άσπρο Χωριό.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στο Άσπρο Χωριό το διήμερο 9 & 10 Σεπτεμβρίου 2017.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/9/18#sigProId47555a19bc

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 17:10

Απολογισμός πεπραγμένων Δήμου Αντιπάρου

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (άρθρο 217 του Ν. 3463/2006)

Καλείσθε να προσέλθετε στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα «ΚΑΛΟΥΔΑ» την 28η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Απολογισμός πεπραγμένων Δήμου Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σωτήριος Σκούρτης

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Κατά την ιερή και σεβάσμια εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Καλλίνικος, ως πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος "Παναγία η Εκατονταπυλιανή", θέλησε να τιμήσει τον Λευκιανής καταγωγής Εμμανουήλ Ι. Χανιώτη.

Ο κ.Χανιώτης χρημάτισε επί πενήντα χρόνια πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνήματος,ενώ συνολικά διακόνισε στα αναλόγια της Εκκλησίας μας επί εβδομήντα χρόνια.

Η λιτή και σεμνή τιμητική αυτή τελετή,πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Ναό Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στο τέλος της πανηγυρικής αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Προηγήθηκε ανάγνωση του βιογραφικού του Πρωτοψάλτη από τον αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας π. Δωρόθεο.

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας του απένειμε τιμητική πλακέτα και τον τίμησε με τον Σταυρό του Ιερού Προσκυνήματος.

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ συγκινητική και η τιμή στο πρόσωπο του γνωστού μας "Μανωλάκη" μία έμπρακτη αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του στην τοπική μας Εκκλησία.

Περισσότερες φωτο & βίντεο εδώ

πηγή: http://lefkianos.blogspot.gr

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε μεταξύ άλλων και το παρακάτω μέσο:

Για Αεροδιακομιδές,

Ένα (1) C-27J μετέφερε 1 ασθενή από την Πάρο στην Ελευσίνα.

Συμπληρώθηκαν 1,4 ώρες πτήσης σε 1 αποστολή.

φωτο: αρχείο

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

3ος Κολυμβητικός Διάπλους «Θυμάμαι το Σάμινα» 23.09.17 & 24.09.17

Remember, Swim, Respect

Κυρίες και Κύριοι,

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις του 3ου Κολυμβητικού Διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα» που θα πραγματοποιηθούν στις 23.9.17 και 24.9.17 σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας αποστέλλουμε.

Ο Κολυμβητικός Διάπλους «Θυμάμαι το Σάμινα» είναι ένας φόρος τιμής στα θύματα, στους διασώστες και όσους βοήθησαν στο τραγικό αυτό γεγονός το οποίο συγκλόνισε όλους μας την νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000.

Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του αθλητισμού όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιονίκης), ο Νίκος Γέμελος (Ομοσπονδιακός προπονητής ), ο Χρήστος Γαρέφης (Παγκόσμιος Πρωταθλητής και προπονητής τριάθλου) και οι καταξιωμένοι μαραθώνιοι και υπερμαραθώνιοι κολυμβητές σε Ελλάδα και εξωτερικό: Γιάννης Χατζήμπεης, Γιώργος Ματθάς, Τάσος Αγαθαγγέλου, Πολύζος Άρης (μαραθώνιας-ανοιχτής).

Επίσης έχουμε ζητήσει από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Πάρου να συνοδέψει με τις βάρκες των ψαράδων μελών του τον κολυμβητικό διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα» στις 24.09.17.

Η φετινή εκδήλωση θα είναι σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη του Δήμου Πάρου, της AEGEAN AIRLINES, της HELLENIC SEAWAYS, της Safe Water Sports και της LIFEGUARD HELLAS.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου
Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Στην 5η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας-Ελληνικό - Αθήνα, 26-29 Ιανουαρίου 2018»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει στην 5η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που θα πραγματοποιηθεί 26-29 Ιανουαρίου 2018 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό, στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή των τοπικών προϊόντων της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρέχει τη δυνατότητα σύναψης των πλέον συμφερουσών συμφωνιών για τους παραγωγούς της, δίνοντας τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το ελληνικό κοινό και τους επιχειρηματίες του χώρου, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Καλούνται όσοι παραγωγοί μεταποιούν ή/και τυποποιούν τοπικά αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ. να το δηλώσουν έως την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=8971)

Διευκρινίζεται πως μετά τις 9/10/2017 καμία Δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου - Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380 κ. Ντίνα Βλάχου - Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Ο πήχης ανεβαίνει ψηλά για τον σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award

Πολύ υψηλό το επίπεδο των συμμετοχών, των νέων σεφ, στον δεύτερο διαγωνισκό που έγινε στην Κω

Στο νησί του Ιπποκράτη και το κτήμα Τριανταφυλλοπούλου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός για την επιλογή του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.

Μετά την πετυχημένη πρώτη διαγωνιστική διαδικασία στο νησί της Ρόδου, σειρά είχε η Κως, που την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου διαγωνίστηκαν δέκα ταλαντούχοι νέοι Κώοι σεφ, ιδιαίτερα υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, με εμπειρία και αυτοί με τη σειρά τους σε μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού.

Οι νέοι σεφ που συμμετείχαν είναι οι Γιώργος Πιμενίδης, Ευάγγελος Καρνέζης, Άκης Τσουκαλάς, Ευστράτιος Μακρής, Αλέξανδρος Παραστρατίδης, Γιώργος Καρίκης, Ηλίας Φλάσκος, Χρήστος Ζήσης, Στέργος Πολυζώνης, Δήμος Πήτσης.

Στον διαγωνισμό αξιοποιήθηκαν από τους νέους σεφ ντόπια λαχανοκομικά προϊόντα, θαλασσινά και κρεατικά, δημιουργώντας γαστριμαργικές απολαύσεις.

Τα πιάτα των νέων σεφ, έκριναν ο Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων, ο Γιώργος Φραντζής και ο Βαγγέλης Γαλενός μέλη της Λέσχης και executive chefs σε μεγάλα ξενοδοχεία της Κω.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Μισομικέ, κατέκτησε τον τίτλο του European Young Chef 2016, γεγονός που ανέβασε ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη, καθώς όλοι αναμένουμε μια ακόμη νίκη για αυτή τη χρονιά.

Ο επόμενος σταθμός είναι η Σαντορίνη, όπου στις 21 Σεπτεμβρίου, οι νέοι σεφ του νησιού θα διαγωνιστούν στο εστιατόριο Fugaro για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου.
Θα ακολουθήσει ο τέταρτος διαγωνισμός στην Τήνο, ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Βαρκελώνη, θα επιλεγεί μεταξύ των τεσσάρων νικητών των αντίστοιχων διαγωνισμών, στον τελικό που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.

Στον τελικό της Σύρου, στην Κριτική Επιτροπή θα συμμετάσχουν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας- κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μηταρέα ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και δύο ακόμη σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων από το νησί.

Ο κ. Χριστοφόρου σε δηλώσεις του ανέφερε: "Στην Κω πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε και είχαμε μεγάλη συμμετοχή, ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται εν μέσω σεζόν με τα ξενοδοχεία ανοιχτά. Το επίπεδο των νέων σεφ της Κω ήταν ιδιαίτερα υψηλό και έχουμε και εμείς με τη σειρά μας υψηλές προσδοκίες για το διαγωνισμό European Young Chef Award 2017".

20170914 150924

Ρόδος, 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31