Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 - ParosIn.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

NOMOΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής
Μέριμνας, Παιδείας και Πολιτισμού

Πάρος 2-5-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι από 2-5-2017 ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας. Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016. Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ως πράξη ενταγμένης στον άξονα προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο». Οι ειδικότητες που υποστηρίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας είναι μία Κοινωνική Λειτουργός και ένας Ψυχολόγος.

Βασικές αρχές λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, περιλαμβάνει υποχρεωτικά 3 κεντρικούς άξονες:
1. Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών
2. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
3. Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

Το Κέντρο Κοινότητας είναι δομή η οποία παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου μας, μέσα από την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι είναι οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης του Κέντρου Κοινότητας και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστα Εγγυημένο Εισόδημα», ΑμΕΑ, ΡΟΜΑ και γενικότερα Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες πληθυσμού.

Στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν:

• Άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ)
• Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια κ.λπ.
• Άστεγοι
• Μακροχρόνια άνεργοι
• Θύματα ενδοοικογενειακής βίας
• Ανήλικοι παραβάτες
• Χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών
• Φυλακισμένοι και αποφυλακισμένοι
• Μειονότητες και άτομα με πολιτιστικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες
• Παλιννοστούντες
• Μετανάστες
• Πρόσφυγες
• Αιτούντες άσυλο

Ωράριο Λειτουργίας.

Το Κέντρο Κοινότητας θα στεγαστεί προσωρινά στη Νάουσα δίπλα στο κτήριο που φιλοξενεί το Πρότυπο Εθελοντικό Κέντρο Κυκλάδων για τα Α.Μ.Ε.Α.Ι., που βρίσκεται στη θέση Βαλεντή της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας, θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πέντε ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα έως Παρασκευή επί οκταώρου βάσεως και συγκεκριμένα 08:00 - 16:00. Το προσωρινό τηλέφωνο και φαξ του Κέντρου είναι το 22840 51624 και τα mail επικοινωνίας είναι για την Κοινωνική Λειτουργό μας το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και για τον ψυχολόγο μας το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Επίσης κάθε Τρίτη το Κέντρο Κοινότητας θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Αντιπάρου τις ίδιες ώρες και θα στεγάζεται στο κτήριο του πρώην ΚΕΠ Αντιπάρου.

Η Αντιδήμαρχος
Θεοδώρα Σαρρή - Παπακυρίλλου

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

H NESPRESSO ΚΑΙ TO HELLENIC MATCH RACING TOUR ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Η Nespresso Hellas στηρίζει το Hellenic Match Racing Tour και το 2017. Η μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του καφέ παγκοσμίως, ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέτος, έχοντας σαν στόχο ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά.

Η VMGTeam αποτελούμενη και από τους χάλκινους Ολυμπιονίκες στο Ρίο, Παναγιώτη Μάντη - Παύλου Καγιαλή, θα έχει και φέτος αρωγό στην προσπάθειά της, τη Νespresso Hellas, με σκοπό να διατηρήσει τα πρωτεία στον θεσμό. Με το επίπεδο των αγώνων να είναι και φέτος πολύ υψηλό, η ομάδα του Παναγιώτη Μάντη, θα θελήσει να είναι αυτή που θα κόψει και πάλι πρώτη το νήμα του τερματισμού, αν και ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός.

Πλην της αρωγής της Nespresso στην ομάδα VMGTeam, η κορυφαία εταιρεία καφέ θα βρίσκεται στο πλευρό όλων όσων θα παρακολουθήσουν από κοντά τον μεγάλο τελικό αγώνα του Hellenic Match Racing Tour στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στις 17 Σεπτεμβρίου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γευτούν Εκλεκτές Ποικιλίες καφέ και coffee cocktails.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HELLENIC MATCH RACING TOUR

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που πραγματοποιείται σε τρία στάδια με τη συμμετοχή κορυφαίων ιστιοπλόων. Μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής, το Hellenic Match Racing Tour, έχει αποκτήσει μια ισχυρή θέση στο χώρο του αθλήματος, με τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους να συναγωνίζονται μεταξύ τους για την ανάδειξη του μεγάλου πρωταθλητή.

Το Match Race είναι ένας αγώνας «ένας εναντίον ένα» δημιουργώντας άμεσο και επιθετικό ανταγωνισμό στον οποίο ακόμα και οι συγκρούσεις είναι κάτι συνηθισμένο. Η γρήγορη λήψη αποφάσεων, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ομαδική συνεργασία και τη στρατηγική που ακολουθούν οι ομάδες, καθιστούν τον αγώνα συναρπαστικό για το θεατή. Οι αγώνες διεξάγονται σε κοντινή απόσταση από τη στεριά, επιτρέποντας σε όσους το παρακολουθούν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης, σε μερικές από τις πιο θεαματικές γωνιές της Ελλάδας. Τα στιγμιότυπα των αγώνων προβάλλονται από τα κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε περισσότερες από 130 χώρες παγκοσμίως.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Qatar Airways, η Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία (σύμφωνα με τα βραβεία Skytrax 2015) με στόλο 166 αεροσκαφών που ταξιδεύει σε 152 μοναδικούς προορισμούς καθώς και η εταιρεία Istion Yachting, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον ελλαδικό χώρο στην ενοικίαση σκαφών αναψυχής, με στόλο που ξεπερνά τα 120 επαγγελματικά σκάφη.

Μεγάλος χορηγός στον τελικό στις 17 Σεπτεμβρίου είναι η εταιρεία Nespresso όπου προσφέρει στους καλεσμένους της διοργάνωσης Εκλεκτές Ποικιλίες καφέ και coffee cocktails.

Υποστηρικτές του τέταρτου Hellenic Match Racing Tour είναι η Salty Bag, η πρώτη εταιρεία upcycling στην Ελλάδα, με έδρα την Κέρκυρα, η οποία δημιουργεί χειροποίητες τσάντες, ανακυκλώνοντας πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών, η εταιρεία Promopark με τα πρωτοποριακά προϊόντα outdoor branding που διαθέτει, τα ρολόγια EDOX ως επίσημος χρονομέτρης, η Porsche Hellas κορυφαία εταιρεία στον χώρο της sport αυτοκίνησης που προσφέρει πλούσια δώρα από την σειρά Porsche Driver s Selection για τους καλεσμένους, η σαμπάνια G.H.MUMM που προσφέρει τις σαμπάνιες των νικητών καθώς και μια ντελικάτη γευστική εμπειρία με champagne cocktails στα party στη Βουλιαγμένη και στον μεγάλο τελικό στο Μικρολίμανο. To Skipper ONDECK είναι το Official magazine του Hellenic Match Racing Tour 2017.

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια διοργάνωση της ICARUS υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας Icarus Sailing Media με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Web: www.hmrt.gr/el

Facebook: www.facebook.com/hellenicmatchracingtour

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Μετά το πρωτάθλημα ήρθε και η ώρα για τη στέψη του κυπελλούχου στο ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για το κύπελλο ποδοσφαίρου 6Χ6 που διεξάγεται στο γήπεδο της Μάρπησσας.

Στον τελικό έφθασαν οι Λεύκες και το Μπριζολάδικο που θα προσπαθήσει (το Μπριζολάδικο) να κάνει το νταμπλ αφού έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα.

Ο τελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και θα αρχίσει στις 19:00.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του κυπέλλου ποδοσφαίρου 6Χ6 Μάρπησσας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 6Χ6 ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

ΠΡΟΗΜΗΤΕΛΙΚΟΙ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/5/17
ΛΕΥΚΕΣ FC - GALAXY: 8-3
ΔΡΥΟΣ - EMV: 3-10

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/5/17
ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ - ΜΠΡΙΖΟΛΑΔΙΚΟ: 4-6
Κ60 - ΚΟΛΛΗΤΟΙ: 6-0

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/5/17
ΛΕΥΚΕΣ FC - K60: 5-4
EMV - ΜΠΡΙΖΟΛΑΔΙΚΟ: 1-5

ΤΕΛΙΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/5/17
ΩΡΑ 19:00
ΛΕΥΚΕΣ - ΜΠΡΙΖΟΛΑΔΙΚΟ

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Πάρος, 9 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πρόταση για κοινή συνέντευξη τύπου της Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων

για τις ανεμογεννήτριες και συμβολική κατάληψη της εισόδου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Στις 24/05 εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή των Δήμων Πάρου, Άνδρου, Τήνου και Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κατά της υπουργικής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.

Στο πλαίσιο των κλιμάκωσης της αντίδρασής μας και της ανάληψης πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ενημέρωση της κοινής γνώμης, ο Δήμαρχος Πάρου ως συντονιστής της επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων,

πρότεινε την πραγματοποίηση κοινής συνέντευξης τύπου των τεσσάρων Δημάρχων, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης και του Γραμματέα της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Αντιδήμαρχο Ρόδου, στην ΕΣΗΕΑ ή σε ανάλογο τόπο και τη συμβολική κατάληψη επί διώρου της εισόδου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος στις 23/05, με την κινητοποίηση των τοπικών συλλόγων των τεσσάρων νησιών στην Αθήνα και τη συμμετοχή όσων κατοίκων των νησιών και εκπροσώπων συλλογικών φορέων μπορούν να παρευρεθούν.

Η κλιμάκωση των αντιδράσεών μας αποσκοπεί στην ενημέρωση της κοινής γνώμης εκφράζοντας έτσι και το αίσθημα των τοπικών κοινωνιών αλλά και το μήνυμα ότι δε θα αφήσουμε να καταστραφούν τα νησιά μας και να μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να δηλώσουμε ότι είμαστε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση τεραστίων διαστάσεων βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών η τοποθέτηση και λειτουργία των οποίων θα βλάψει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την οικονομία των νησιών μας.

 

Η επιστολή του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ: 5340

Πάρος, 8 Μαΐου 2017

ΠΡΟΣ:

1. Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδ. Σουσούδη
2. Δήμαρχο Τήνου κ. Σ. Ορφανό
3. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμ. Μαργαρίτη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

όπως είναι γνωστό η προσφυγή των Δήμων μας κατά της υπουργικής απόφασης της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά μας, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 24 Μαΐου τρέχοντος έτους. Θεωρούμε σκόπιμο και επιβεβλημένο στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, την κλιμάκωση των αντιδράσεών μας και την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους μας για την περαιτέρω ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε την πραγματοποίηση στις 22 Μαΐου ημέρα Δευτέρα κοινή συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ ή σε ανάλογο τόπο της επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων με τη συμμετοχή των τεσσάρων δημάρχων Άνδρου, Τήνου, Νάξου και Πάρου, ενδεχομένως επιτροπών αγώνα από τα νησιά μας για το θέμα αυτό, ώστε να αναδεικνύεται η συνολική κοινωνική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών στο συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα προτείνουμε, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, στις 23 Μαΐου την πραγματοποίηση συμβολικής κατάληψης επί δίωρο της εισόδου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος με κινητοποίηση των τοπικών συλλόγων των νησιών μας στην Αθήνα και τη συμμετοχή όσων κατοίκων των νησιών μας είναι δυνατόν.

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση και ενδεχομένως και άλλες προτάσεις,

Ο Δήμαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Σε λιγότερο από 48 ώρες, το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου 2017, αρχίζει η δίκη για την υπόθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου στην Ερμούπολη Σύρου.

Η υπόθεση φθάνει στο ακροατήριο για 3η φορά έπειτα από δυο αναβολές. Η τελευταία αναβολή ήταν πριν από ένα χρόνο και κάτι, 10 Μαρτίου 2016, λόγω της τότε αποχής των δικηγόρων.

Η λέξη στον τίτλο μας «μετακομίζει» δεν απέχει και πολύ από την... πραγματικότητα αφού στην υπόθεση έχουν κληθεί 65 μάρτυρες οι περισσότεροι από τον Δήμο Πάρου!

Το site μας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δικηγόρο του Δήμου Πάρου και νομικό εκπρόσωπο στη δίκη για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου κ. Κωνσταντίνο Φιφλή.

Ακολουθεί βίντεο -με φωτογραφίες από το πανέμορφο νησί μας την Πάρο- με την τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου 2017, με τον κ. Κωνσταντίνο Φιφλή όπου μπορείτε να ακούσετε όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τη δίκη που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον...

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της ΠΝΑΙ, για την ενίσχυση και βελτίωση των αθλητικών υποδομών στα νησιά

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ικανοποιώντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών της για την ενίσχυση και βελτίωση των αθλητικών υποδομών στα νησιά, προχωρά στην κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Καμίνια, στην Ερμούπολη της Σύρου, η οποία σήμερα δεν διαθέτει χώρο άθλησης.

Το έργο «Κατασκευή Γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Καμίνια» χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από Διαβαθμιδική Σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, με την οποία ο Δήμος εκχωρεί στην Περιφέρεια την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου.

Με βάση τα προβλεπόμενα από την Διαβαθμιδική Σύμβαση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία χρηματοδοτεί το έργο με το ποσό των 170.000 ευρώ, αναλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης, την λήψη των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων, τη δημοπράτηση, την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης και την επίβλεψη κατασκευής του έργου. Η χρηματοδότηση καλύπτει την κατασκευή του γηπέδου, την δαπάνη σύνδεσής του με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και γενικά κάθε δαπάνη ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό.
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αναλαμβάνει την αρμοδιότητα συντήρησης και διαχείρισης της αθλητικής εγκατάστασης.

Τo έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ερμούπολη, 9 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Περιφερειάρχη

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 09 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση μαθημάτων για Πτυχίο Ναυαγοσώστη Πισίνας - Παραλίας

Ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου και την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής(ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ) διοργάνωσε μαθήματα για πτυχίο ναυαγοσώστη Πισίνας/Παραλίας. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα 2-5 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου στα Λιβάδια Παροικίας από τον εκπαιδευτή ναυαγοσωστών της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ και επαγγελματία ναυαγοσώστη κ. Δημήτρη Αμύγδαλο.

Τα μαθήματα παρακολούθησαν οκτώ μαθητευόμενοι ναυαγοσώστες, οι οποίοι στο τέλος έλαβαν και την αντίστοιχη πιστοποίηση. Παράλληλα με τα μαθήματα του επαγγελματία ναυαγοσώστη πισίνας και επαγγελματία ναυαγοσώστη παραλίας οι συμμετέχοντες έλαβαν και μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Η Δημοτική Αρχή σεβόμενη την ανθρώπινη ζωή και με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των λουόμενων, προέβη στην διοργάνωση των παραπάνω μαθημάτων ώστε να εξασφαλίσει τη καλύτερη και εγκαιρότερη ναυαγοσωστική κάλυψη σύμφωνα με τη νομοθεσία και την υποχρέωσή του απέναντι στους Δημότες και επισκέπτες του νησιού.

Τέλος, ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά την ακτοπλοϊκή εταιρία Blue Star Ferries για την δωρεάν μετακίνηση προς και από Πάρο των εκπαιδευτών και εύχεται οι νέοι ναυαγοσώστες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 15:04

Τρεις συλλήψεις στη Θήρα

Σύλληψη (2) ημεδαπών για οικοδομικές εργασίες στη Θήρα

Την 08-05-2017 το πρωί συνελήφθησαν στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρα, δυο ημεδαποί ηλικίας 34 και 67 ετών γιατί προέβαιναν σε παράνομες οικοδομικές εργασίες.

 

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Θήρα

Την 08-05-2017 το απόγευμα συνελήφθησαν στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 22 και 32 ετών γιατί είχε εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 το τμήμα πεζοπορίας του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στη διαδρομή Αμπελάς - Μώλος (μήκος διαδρομής:7 χιλιόμετρα, διάρκεια: 2 ώρες, βαθμός δυσκολίας: μικρός).

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο Μώλος και συγκεκριμένα ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στην εκκλησία που βρίσκεται στη στροφή προς Καλόγερο, όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν τα μισά αυτοκίνητα, με ώρα συνάντησης τις 10:15 π.μ. Με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούμε στο χώρο στάθμευσης στο λιμανάκι του Αμπελά. Η συνάντηση εκεί θα γίνει στις 10:30 π.μ. και η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 10:45. Αρχηγός της πεζοπορίας θα είναι η κα Μαρία Περαντινού.

* Η πεζοπορία απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους νερό (μπουκάλι 1,5 λίτρου) και μπισκότα ή μπανάνα σε σακίδιο πλάτης, να φορούν άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια, καπέλο και αντηλιακό, και να έχουν καταναλώσει το τελευταίο γεύμα τρεις ώρες πριν. Σε περίπτωση βροχής η πεζοπορία αναβάλλεται.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για το ΧΟΝ
Μιχάλης Θεοδωράκος-υπεύθυνος επικοινωνίας

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Με μεγάλη χαρά o ΑΜΕΣ Νηρέας, στις 6 και 7 Μαΐου, φιλοξένησε το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Α.Ο. Κωφών Αθήνας και το ανδρικό τμήμα βόλεϊ της Α.Ε. Γκύζη Πολυγώνου. Οι ομάδες ταξίδεψαν το Σάββατο 6 Μαΐου για Πάρο για την πραγματοποίηση φιλικών αγώνων. Περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο στο Κλειστό Γυμναστήριο Μάρπησσας με τέσσερις φιλικούς αγώνες, με τα αντίστοιχα τμήματα του ΑΜΕΣ Νηρέα. Τα αποτελέσματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού το μόνο που αποκομίσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν το ευ αγωνίζεσθε.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον προπονητή και τον δύο ομάδων κ. Αριστοφάνη Παυλάκη για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης και την δυνατότητα που μας έδωσε να γνωρίσουμε 13 αθλητές και αθλήτριες με ήθος και αθλητική παιδεία.

Οι τέσσερις φιλικοί αγώνες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την ευγενική παραχώρηση του Κλειστού γυμναστηρίου Μάρπησσας από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και για αυτό ευχαριστούμε τον πρόεδρό της κ. Χαράλαμπο Μαλινδρέτο για την θετική του εισήγηση.

Δίπλα μας, όπως σε κάθε μας προσπάθεια η Blue Star Ferries που μας διέθεσε έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των 13 αθλητών και αθλητριών.

Ευχαριστούμε θερμά:

τον Ραφαήλ και την Κατερίνα Σκλαβούνου - Stratos Studios & Apartments που φιλοξένησε τις 7 αθλήτριες του Α.Ο. Κωφών τον προπονητή τους

το εστιατόριο Del’s στην Παροικία για την έκπτωση στο ένα γεύμα της ομάδας.

τον κ. Βαγγέλη Καρποδίνη - τουριστικό γραφείο Ανεμόμυλος, για τις δωρεάν μετακινήσεις των ομάδων από και προς το γήπεδο.

την ομάδα πρωτοβουλίας Volley Πάρου - Αντιπάρου "Πρωτέας" για την παραχώρηση υλικών όπως φιλέ, αντένες και μπάλες για την διεξαγωγή των αγώνων.

Από το αθλητικό αυτό γεγονός δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι υποψήφιοι διαιτητές βόλεϊ της Πάρου. Ο κ. Γιώργος Χανιώτης οργάνωσε την διαιτητική ομάδα και τους όρισε στα τέσσερα φιλικά. Διαιτητές οι Γιώργος Χανιώτης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Αριάν Αλιπράντη, Ειρήνη Σουρμαϊνη, Κυριακή Φαρούπου, Ραφαήλ Σκλαβούνος και η Μαρία Περαντινού. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους για την πολύτιμη βοήθεια και για την άψογη διαιτησία τους!

Ειδικότερα ευχαριστούμε την κ. Μαρία Περαντινού που ήταν κοντά μας το 2ήμερο και μας βοήθησε στην καλύτερη λειτουργία του Γυμναστηρίου.

Σύνθεση της υπό σχεδιασμού Γυναικείας ομάδας βόλεϊ ΑΜΕΣ Νηρέα: Ελίνα Βιτζηλαίου, Ντόρα Χριστοδούλου, Αντωνία Ταβανίδου, Ειρήνη Σουρμαΐνη, Μάρι Συνόδη, Άντα Πόρουμπ, Μαρία Ανδαβόγλου, Ελίνα Δενδρινού, Βασιλίκη Μάνου, Κυριακή Φαρουπου, Αριάν Αλιπράντη, Μαρία Κορδονέλλη.

Σύνθεση Ανδρικού Τμήματος: Μανώλης Ρούσσος, Ραφαήλ Σκλαβούνος, Σίμος Βαρριάς, Κων/νος Αλιπράντης, Δανιήλ Ματβεέβ, Γιώργος Σαγώνας, Γιώργος Χανιώτης, Γιάννης Δρόσος, Γιάννης Μπαρμπαρήγος, Γιάννης Κανίρης, Θοδωρής Καζακίδης.

Ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές του ΑΜΕΣ Νηρέα άνδρες και γυναίκες που όπως έδειξαν τα τελικά σκορ απέδειξαν ότι το βόλεϊ στην Πάρο θα φτάσει ψηλά! Προπονητής για τον ΑΜΕΣ Νηρέα ο κ. Μανώλης Ρούσσος τον ευχαριστούμε θερμά, ειδικά για την επιτυχή συγκρότηση της νεοσύστατης γυναικείας ομάδας μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά το φίλαθλο κοινό, που παρόλο που κρατήσαμε χαμηλούς τόνους στην διαφήμιση των φιλικών αγώνων βόλεϊ (για ευνόητους τεχνικούς λόγους που αφορούν την λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου), είχαμε αρκετό κόσμο που χειροκρότησε και απόλαυσε (επιτέλους) βόλεϊ σάλας! Υποσχόμαστε ότι αυτή ήταν μια αρχή... έπεται συνέχεια άκρως ενδιαφέρουσα και δημοσιοποιημένη!

Εκ μέρους του Δ.Σ. ΑΜΕΣ Νηρέας
Μαρία Κορδονέλλη
Έφορος τμημάτων βόλεϊ

18405707 120332000648777120 2037745187 o

18426275 10212380372165259 42736093 o

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31