Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 - ParosIn.gr

Προσφορά για νέες εγγραφές:

2,80 ευρώ την ώρα (45 ευρώ το μήνα)

 

Διασκέδαση

Ομαδικότητα

Υπευθυνότητα

Κριτική σκέψη

Επαφή με τη φύση

Σωστή λήψη αποφάσεων

 

Πληροφορίες

Τηλ.: 2284021800

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Ναυτικός Όμιλος Πάρου

Raros Nautical Club

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

Σκάφος ανά αθλητή

Έμπειροι προπονητές

Σωστικά μέσα

Υλικά ιστιοπλοϊας

Αποδυτήρια

Κυλικείο

 

Δεκτές πιστωτικές κάρτες

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

Πάρος: 08/05/2017

Υ.Σ. 23 - Αρ. Πρωτ.: 5362

ΠΡΟΣ:

1. κ. Τσαντουλή Μαρία
2. κ. Παντελαίο Χρυσόστομο
3. κ. Κουταλίδη Ανδρέα
4. κ. Σκανδάλη Ματθαίο

Kοιν:

1. Λουκή Γεώργιο (Δ.Σ.)
2. Ραγκουση Γεωργιο (Δ.Σ.)
3. Χανιώτη Μαρία (Δ.Σ.)

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 81, 83, 88 και 89 του Ν. 3852/2010, παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς σε τακτική συνεδρίαση, στις 11/5/2017 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 20:00, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Λήψη απόφασης χορήγησης προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Θέμα 2ο: Λήψη απόφασης για επιχωμάτωση χάνδακα,στον επαρχιακό δρόμο για εμφύτευση δενδρυλλίων.
Θέμα 3ο: Λήψη απόφασης σε αίτηση του Χατζηλάρκου Λάμπρου
Θέμα 4ο: Προτάσεις για την καλύτερη εικόνα της Αλυκής, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

ΠΟΥΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Αγαπητοί γονείς,
Φέτος η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνηση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το έτος 2017-2018 αρχίζει νωρίς το Μάιο με στόχο να ολοκληρωθεί με την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων εντός του Ιουνίου έτσι ώστε να έχουν το χρονικό περιθώριο οι ωφελούμενες να βρουν θέσεις για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που επιθυμούν.

Περισσότερα στο αρχείο που ακολουθεί:

18359504 1679868605374037 4539029246638831717 o

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Προς: ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Πάρος 08/05/2017

Αριθ. πρωτ.: 516

Θέμα: «Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. - 4η 2017»

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 234, 240, 244 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα Ν. 3463/2006, τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας Διοίκησης και Διαχείρισης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 11.00 στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου (πλατεία Εκατονταπυλιανής, Παροικία) για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης

ΘΕΜΑ 1ο: Συγκρότηση επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμών για την εκτέλεση δημοσίων έργων εκτιμώμενης αξίας σύμβασης μεγαλύτερης του 1.000.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α.

Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
Πάρου - Αντιπάρου

Καραχάλιος Σταύρος

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 08 Μαίου 2017

Αρ. πρωτ.: 5372

Προς: Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Ευχαριστήρια Επιστολή

Το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Πάρου επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του στις επιχειρήσεις «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.», «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε», «ΕΜΠΟΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥ Α.Ε - ΚΑΒΑ ΖΟΥΜΗΣ.», «ΤΣΑΝΤΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ - ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΤΩΝ», «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ “ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ”» για την ευγενική τους χορηγία στην εκδήλωση ΓΙΟΡΤΗ HANDBALL ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και την επιχείρηση ενοικιαζομένων αυτοκινήτων «KARENT» για τη διάθεση Ι.Χ. για τις μετακινήσεις των Εκπροσώπων της Ο.Χ.Ε.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην εταιρεία «ANEMOMYLOS TRAVEL» και στον κ. Αλέκο Καρποδίνη για τη διάθεση λεωφορείων για τη μεταφορά των μικρών αθλητών προς τη Μάρπησσα και την επιστροφή τους καθώς και στη γιατρό κα Χριστίνα Δαφερέρα, η παρουσία της οποίας διασφάλισε την υγεία και ακεραιότητα των συμμετεχόντων στους αγώνες.

Η προσφορά σας αποτελεί δείγμα γενναιοδωρίας και κατανόησης της κοινωνικής ευθύνης γι’ αυτούς που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, τη κοινωνία, τις επιχειρήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμβολή σας στην πραγματοποίηση της εκδήλωσής μας και ελπίζουμε η προσφορά σας αυτή να γίνει παράδειγμα και να παρακινήσει και άλλους υποστηρικτές των δραστηριοτήτων μας στο μέλλον.

Με εκτίμηση,
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Εμμ. Μαλαματένιος

______________________________________________________________________

Ομιλία Αντιδημάρχου Αθλητισμού Εμμ. Μαλαματένιου

στην 1η Γιορτή HANDBALL Δημοτικών Σχολείων Πάρου

Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος αθλητισμού, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σας σήμερα, ανάμεσα σε παιδιά και αθλητές που θα έχουν την ευκαιρία, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να αθληθούν και να διακριθούν στον αθλητισμό.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Αρχίλοχου Μάρπησσας, είναι ένα στολίδι για την Πάρο και τον Αθλητισμό. Είναι ένας χώρος άθλησης που ονειρευτήκαμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και που η υλοποίηση του και η παράδοσή του στη νεολαία του νησιού μας δημιουργεί μικτά αισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και προσδοκίας.

Προσδοκούμε να γεμίσει μικρούς μαθητές και αθλητές όλων των ηλικιών,

προσδοκούμε να φιλοξενήσει μικρές και μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις

και καλούμε όλους εσάς να πλημμυρίσετε το γραφείο αθλητισμού με ιδέες και προτάσεις,

να διεκδικήσετε οργανώσεις, ώρες αθλητικής δραστηριότητας για τα αθλήματα και τα σωματεία σας

να χαρίσετε στιγμές χαράς και δημιουργίας στα παιδιά, τους νέους και σε όλους τους Παριανούς,

Μαζί θα παλέψουμε και θα επιδιώξουμε την αξιοποίηση αυτού του χώρου και μαζί θα γιορτάζουμε κάθε επιτυχία σε αυτό.

Και ελπίζω αυτή η Γιορτή Χάντμπολ που γίνεται σήμερα σε συνδιοργάνωση με τη Σχολική Σύμβουλο φυσικής αγωγής Κυκλάδων την κα Ουρανία Ρινακάκη και με την παρουσία των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Χειροσφάρισης κ. Κότσιρα και κ. Σκάρλο να είναι μόνο η αρχή και η πορεία να γίνεται συνεχώς πιο συναρπαστική.

Καλώς ορίσατε

 

φωτογραφία: Perantinou Maria

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Γ. Χατζημάρκος για την 8η Μαΐου 1945:

«Ημερομηνία ορόσημο που σφραγίζει ανεξίτηλα την ελληνικότητα των νησιών μας, ενάντια σε ανιστόρητες και κακόβουλες αμφισβητήσεις και επιβουλές»

Στη Σύμη για την επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 8ης Μαΐου 1945 στο νησί της Σύμης, παραβρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Τη σημερινή επέτειο λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου, με την παράδοσή της από τους Γερμανούς στις συμμαχικές δυνάμεις, τίμησαν με την παρουσία τους στη Σύμη, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος κ. Νικόλαος Τσούνης, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των τοπικών αρχών.

Ο κ. Χατζημάρκος παρακολούθησε τη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του Ηρώου και παρακολούθησε την παρέλαση και τις χορευτικές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν τον εορτασμό.

Με τη λήξη των εκδηλώσεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή επέτειος της 8ης Μαΐου 1945, αποτελεί ορόσημο, στην ιστορία των Δωδεκανήσων αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Είναι η ημέρα που η άνευ όρων παράδοση της Δωδεκανήσου από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, στις δυνάμεις των Συμμάχων, σηματοδότησε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή η τόσο σημαντική νίκη για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, έμελε να χαραχτεί βαθιά στη συλλογική μνήμη, όπως βαθιά χαράχτηκε στον βράχο της Σύμης, για να θυμίζει την καθοριστική συμβολή στον απελευθερωτικό αγώνα, αυτού του μικρού κομματιού ελληνικής γης στην άκρη του Αιγαίου. Είναι η μέρα που ανοίγει το δρόμο για την Ενσωμάτωση και σφραγίζει ανεξίτηλα την ελληνικότητα των νησιών μας, ενάντια σε ανιστόρητες και κακόβουλες αμφισβητήσεις και επιβουλές. Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για να ζήσει και να γιορτάζει ολόκληρη η ανθρωπότητα αυτή τη μεγάλη μέρα».

0-02-05-dbc91bf32660b064dc001fd49879f186c37e6c55e19e7ec547bf740eb6c2eec9 full

0-02-05-f855d5b5cefeb937548ed26c0703aff95300b612fcf23b492f7eea2b0a91ae5e full

Ρόδος, 8 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Περιφερειάρχη

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Διασυλλογικός Αγώνας «Δ. ΒΡΑΚΑΣ»

(προς τιμήν του πρώτου Προέδρου

του Ναυτικού Ομίλου Πάρου)

OPTIMIST 11χρονων -15χρονων & LASER STANDARD - RADIAL

03 Ιουνίου - 04 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του Δήμου Πάρου, διοργανώνουν το «Δ. ΒΡΑΚΑΣ» για OPTIMIST 11χρονα και 15χρονα και LASER STANDARD --RADIAL.

2. ΚΑΝΟΝΕΣ

2.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας 2017-2020.

2.2 Στον κανόνα 61.1 προστίθεται: Σκάφος που προτίθεται να κάνει ένσταση πρέπει να ενημερώσει την Επιτροπή Αγώνων για το σκάφος εναντίον του οποίου θα γίνει η ένσταση, αμέσως μετά τον τερματισμό του.

3. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σκάφη μπορεί να υποχρεωθούν να φέρουν διαφήμιση που θα επιλεγεί και θα χορηγηθεί από την οργανώτρια αρχή.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

4.1 Δικαίωμα συμμετοχής για την κατηγορία optimist έχουν αθλητές και αθλήτριες που είναι γεννημένοι από το 2002 και μετά και είναι κάτοχοι δελτίου της Ε.Ι.Ο. με ετήσια ιατρική γνωμάτευση.

4.2 Το entryfee, είναι 60€ και περιλαμβάνει διαμονή και διατροφή δύο ημερών, (Παρασκευή 2/6 και Σάββατο 3/6 με αναχώρηση Κυριακή 4/6). (Αυτό δεν ισχύει για τους αθλητές Πάρου και Αντιπάρου). Το entryfee των προπονητών είναι 50€ για τις ημέρες του αγώνα. Τις ημέρες πριν ή μετά τους αγώνες η διαμονή με πρωινό θα είναι 20€ το/ άτομο.

4.3 Οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον Ναυτικό Όμιλο Πάρου μέσω των ομίλων τους μέχρι την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 (τηλ/φαξ: 2284021800, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

4.4 Κάθε αποστολή ομίλου πρέπει να συνοδεύεται από προπονητή με σωστικό σκάφος. Το όνομα και το κινητό του προπονητή πρέπει να αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής του ομίλου.

4.5 Τα δελτία των αθλητών, τα πιστοποιητικά ασφάλισης των σκαφών και του συνοδευτικού σκάφους, σκαφών και το δίπλωμα ταχυπλόου του προπονητή και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πρέπει να αποσταλούν μαζί με τις δηλώσεις στη γραμματεία των αγώνων μέχρι την 28/05/2017 (φαξ: 2284021800, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5.1
Ημ/νία 02/06 Αφίξεις
Ημ/νία 03/06 12:00 ιστιοδρομίες
Ημ/νία 04/06 10:00 ιστιοδρομίες
Ημ/νία 04/06 απονομή
Την τελευταία ημέρα των αγώνων δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά την 14:00 ώρα.

5.2 Θα διεξαχθούν 12 ιστιοδρομίες, διάρκειας 20λεπτών. Δε θα διεξαχθούν περισσότερες από 6 ιστιοδρομίες την ημέρα.

6. ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ

6.1 Κάθε σκάφος πρέπει να προσκομίσει ένα έγκυρο πιστοποιητικό καταμέτρησης.
6.2 Ένα σκάφος ή ο εξοπλισμός του μπορεί να ελεγχθεί οποιαδήποτε στιγμή για συμμόρφωση με τους κανονισμούς της κλάσεως και τις οδηγίες πλου. Στη θάλασσα ένας καταμετρητής της επιτροπής αγώνων μπορεί να οδηγήσει ένα σκάφος αμέσως στο χώρο που θα του υποδείξει για έλεγχο.

7. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

Οι οδηγίες πλου θα διατίθενται από τη γραμματεία των αγώνων την Παρασκευή 2 Ιουνίου.

8. ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στον κόλπο της Παροικιάς.

9. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Λεπτομέρειες θα περιλαμβάνονται στις οδηγίες πλου.

10. ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΝΩΝ

10.1 Θα ισχύσει το Παράρτημα P των RRS.

10.2 Η ποινή για παραβάσεις των άρθρων 5.2 και 11 της προκήρυξης και των κανονισμών των κλάσεων μπορεί να είναι μικρότερη από ακύρωση κατά την κρίση της επιτροπής ενστάσεων.

11. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

11.1 Πρέπει να πραγματοποιηθούν 5 ιστιοδρομίες για να είναι έγκυρο το πρωτάθλημα.

11.2

(α) Εάν ολοκληρωθούν λιγότερες από 3 ιστιοδρομίες η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών του σε όλες τις ιστιοδρομίες.
(β) Εάν ολοκληρωθούν από 3 και άνω ιστιοδρομίες η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών του σε όλες τις ιστιοδρομίες εξαιρουμένης της χειρότερης. Από 10 ιστιοδρομίες και πάνω εξαιρούνται οι 2 χειρότερες.

12. ΣΚΑΦΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

12.1 Τα σκάφη υποστήριξης πρέπει να δηλωθούν στη γραμματεία των αγώνων. Οι προπονητές πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις τους, να φορούν το βραχιόλι ασφαλείας (quick - stop) που συνδέεται με το διακόπτη της μηχανής καθώς και να είναι κάτοχοι διπλώματος ταχυπλόου.

12.2 Κάθε ομάδα θα πρέπει να διαθέτει συνοδευτικά σκάφη ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών της ως εξής: Μέχρι 10 σκάφη, ένα συνοδευτικό. Από 11 μέχρι 20 σκάφη, δύο συνοδευτικά.

13. ΕΠΑΘΛΑ

Έπαθλα θα απονεμηθούν στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια κάθε κατηγορίας, καθώς και στην γενική κατάταξη. Οι διοργανωτές μπορεί να απονείμουν περισσότερα έπαθλα ανάλογα με τις συμμετοχές.

14. ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται σύμφωνα με το θεμελιώδη κανόνα 4, RRS-ISAF. Ο διοργανωτής Όμιλος και οι επιτροπές δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε άτομα ή πράγματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα κατά την διάρκεια του αγώνα. Βλέπε τον κανόνα 4 «Απόφαση για συμμετοχή σε αγώνα». Η διοργανώτρια αρχή δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για ζημία υλικών ή τραυματισμό ή θάνατο που δύναται να υποστεί κανείς από γεγονότα συναφή πριν, ή κατά την διάρκεια, ή μετά από την διοργάνωση.

15. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όλα τα αγωνιζόμενα και συνοδευτικά σκάφη θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον την προβλεπόμενη από την Ελληνική νομοθεσία ασφαλιστική κάλυψη ευθύνης προς τρίτους.

16. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Ν.Ο.Π. τηλ/fax: 22840 21800, Τετάρτη - Δευτέρα 10:00 - 18:00, με τον πρόεδρο του ΝΟΠ κ. Πώλο Λευτέρη στο 6945932931.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Η γραμματεία αγώνων θα είναι στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Πάρου (τηλ.: 2284021800).

Β. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Τα συμμετέχοντα σκάφη θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου είναι σε επαφές με τις Ναυτιλιακές εταιρίες Blue Star & Hellenic Seaways έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή έκπτωση.

Ναυτικός 'Ομιλος Πάρου-Paros Nautical Club

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής» (Άρθρο 75 Ν.3852/10)»

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κατάστημα την 12/05/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87):

ΘΕΜΑ 1ο: Επιστροφές Αχρεωστήτως καταβληθέντων.

ΘΕΜΑ 2o: Έγκριση και διάθεση πίστωσης για ανάκληση χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.

ΘΕΜΑ 3o: Έγκριση και διάθεση πίστωσης για τη μετακίνηση εκπροσώπου του προγράμματος «AquaNES».

ΘΕΜΑ 4o: Έγκριση δαπανών πάγιου και σταθερού χαρακτήρα και την διάθεση των αντίστοιχων πιστώσεων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό δαπανών οικονομικού έτους 2017 μετά από αναμόρφωση.

ΘΕΜΑ 5o: Έγκριση δαπανών παρελθόντων οικονομικών ετών (Π.Ο.Ε) και την διάθεση των αντίστοιχων πιστώσεων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό δαπανών οικονομικού έτους 2017 μετά από αναμόρφωση.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
Αναστάσιος Δ. Φαρούπος

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 15:41

Σκέψεις για το facebook

Σκέψεις για το facebook (1)

Σε μυθιστόρημα θα κατέληγε αν έγραφα όλες τις εκπλήξεις με το facebook και τους συνειρμούς στους οποίους θα με πήγαινε η μνήμη.

Για να δούμε μερικά:
α) Έχω επαφή με φίλους που κάναμε μαζί στρατιώτες στην Έδεσσα. Δύσκολα χρόνια, αλλά περάσαμε καλά κι ας ήταν δικτατορία (1970).
β) Με μαθήτρια που είχα στην πόλη εκεί κρυφά που είναι τώρα κι αυτή συνταξιούχος εκπαιδευτικός (1970).
γ) Με μαθητές μου από την Αθήνα στα φροντιστήρια (1971-74).
δ) Με μαθητές μου απ’ τον πρώτο μου διορισμό στη Μύκονο (1975-77).
ε) Με μαθητές μου από την Άνδρο (1977-78).
στ) Με μαθητές μου από την Πάρο (1978-2007).
στ) Με συναδέλφους που γνώρισα στα χρόνια αυτά (1971-2017).
στ) Με παλιούς φίλους.
ζ) Με νέους φίλους.

Χωρίς τον υπολογιστή και το facebook που συνήθως τα λειτουργώ ως ταχυδρομείο δεν θα ήταν εφικτή μια τέτοια πλούσια επικοινωνία. Κρατώ ακόμα τα γράμματα που έλαβα με το ταχυδρομείο από τα χρόνια της Πάρου στο σχολείο μέχρι και σήμερα, μερικές εκατοντάδες. Με ορισμένα απ’ αυτά έφτιαξα ένα βιβλίο. Τα όσα δέχτηκα απ’ το διαδίκτυο σε μερικά χρόνια τα ξεπερνούν. Με τα δικά μου γίνεται επίσης ένα βιβλίο με πάνω από 1000 σελίδες.

Υπάρχουν τώρα μερικές «ενστάσεις».
1) Όλα αυτά τα συστήματα σε απομονώνουν απ’ την πραγματική ζωή, την έξω από την οθόνη.
2) Η συνήθεια είναι επικίνδυνη και αναπτύσσονται εθισμοί δεσμεύσεων.
3) Για τους νεότερους ενεδρεύουν κίνδυνοι.
4) Μπορεί στο μέλλον να ανακαλυφθεί ότι όλα αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα προξενούν μεγάλη ζημιά. Αυτά όλα πρέπει πολύ να προσέχονται.

Από την άλλη το facebook γίνεται καθημερινή ζωή. Το ζήτημα είναι πώς χρησιμοποιεί κανείς την τεχνολογία και πού αποσκοπεί. Να μην παίζουμε το γνωστό παιχνίδι των υπερβολών. Ούτε θεός το facebook, ούτε διάβολος. Τα έχει και τα δυο, όπως και η ζωή. Και στο δρόμο σου και στη δουλειά σου και στα ταξίδια σου συναντάς αγγέλους και δαιμόνους και αδιάφορους ή μεικτούς, αγγελοδιαβόλους. Την απόλυτη καθαρότητα δεν τη βρίσκεις πουθενά, όπως και το απόλυτο κενό δεν υπάρχει. Όλα είναι κράματα, μείγματα, ανακατώματα, μπερδέματα.

Με την ευκαιρία ευχαριστώ όσους ασχολούνται μαζί μου κι έχουμε στήσει μια αιθέρινη γέφυρα επικοινωνίας. Ο λόγος που θέλουμε να τους κερδίσουμε τους ανθρώπους, να τα πηγαίνουμε καλά μαζί τους, είναι γιατί αγαπήσαμε πολύ τη θάλασσα και γιατί ακόμα δεν καταλάβαμε γιατί ο ουρανός είναι μπλε ενώ το φως που λαμβάνει απ' τον ήλιο είναι άσπρο.

 

Σκέψεις για το facebook (2)

Εκτός των γνωριμιών και της επικοινωνίας, το facebook αποτελεί μια πρόκληση ισχυρή για να ελευθερώσει κανείς τον εαυτό του, αφού εκτίθεται σε κοινή θέα και να δώσει αυτό που ίσως να μην ξέρει, την ουσία της σκέψης του και την τάση για διάφορα τολμήματα δημιουργίας. Χαίρομαι όσους πότε με τη ζωγραφική, άλλοτε με το λόγο, είτε με τη φωτογραφία μιλούν για το σύμπαν τους. Ορισμένοι που ίσως δεν το ξέρουν ξεπερνούν το μέσο όρο και αγγίζουν την τελειότητα με τα «πειράματά» τους. Αρκεί να μην αντιγράφουμε, να μην περιττολογούμε να μην απεραντολογούμε και να μπορούμε κάποτε να ξεφεύγουμε από συμβατικότητες, που μάλλον πολύ τις αγαπούμε και πολύ μας καθηλώνουν στα ίδια και τα ίδια.

Είναι δημοκρατικό μέσον το facebook και όλες οι εξουσίες το φοβούνται, αλλά εκεί που χτίζονται ισχυρές δημοκρατίες, σταθερές, η ελεύθερη σκέψη θριαμβεύει. Ο Καβάφης, ο Παπαδιαμάντης αυτές οι κολόνες του ελληνικού πολιτισμού δεν αξιώθηκαν βιβλίο, τώρα όλοι μπορούν να είναι συγγραφείς και αυτό δεν είναι λίγο για το άπλωμα των ιδεών. Αφήνω την ταχύτητα με την οποία διαδίδεται μια σκέψη ή μια πληροφορία ή κάποια αξιοπρόσεχτη είδηση. Αυτό βέβαια σε βάζει σε ισχυρή δοκιμασία. Γιατί πρέπει διαρκώς να ανανεώνεις το λόγο σου και δεν είναι καθόλου εύκολο.

Κάποιοι φίλοι είναι θυμωμένοι και προτιμούν οργίλες δημοσιεύσεις, καλύτερα να βρουν τρόπο να γαληνέψουν. Κάποιοι άλλοι φαίνεται έχουν πάρα πολλά να πουν. Δεν υποχρεώνει βέβαια κανείς κανέναν να σταθεί σε κάποιο κείμενο υποχρεωτικά. Ωστόσο η ποιότητα είναι βασικό ζητούμενο σε ό, τι επιχειρούμε και καλό είναι να το ξέρει κανείς που αποφασίζει να βγει στην οθόνη. Γιατί με τα λεγόμενά του αφήνει τους άλλους να διαβάζουν τι κρύβει στην ψυχή του. Άλλοι «παράξενοι», ασφαλώς οι πιο λίγοι, όπου βλέπουν φως ορκίζονται να φέρουν σκοτάδι. Αυτό, είπαμε, γίνεται παντού όπου συνταξιδεύουν άνθρωποι και πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να περνούμε αλώβητοι τις Συμπληγάδες.

Η ζωή είναι μάχη με το κακό κάθε μέρα και σε κάθε τόπο που βρίσκεται κανείς. Έτσι έχει νόημα να διαλέγουμε κατάλληλα μέσα και όπλα να το αντιμετωπίζουμε.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

 

 

Στην κατηγορία: Απόψεις

Το Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, εντυπωσιάζει στη μεγάλη διεθνή έκθεση τροφίμων και γαστρονομίας, Tutto Food, στο Μιλάνο

Σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο, την Tutto Food, που πραγματοποιείται από 8 έως 11 Μαΐου στο Μιλάνο, συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, όπου ήδη από την πρώτη μέρα των εγκαινίων προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Η δυναμική της έκθεσης Tutto Food, η οποία συνδυάζει ιδανικά την καινοτομία με την παράδοση στο χώρο των τροφίμων και της γαστρονομίας, στηρίζεται στο γεγονός πως δίνει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με αγοραστές και αγορές και να επικοινωνήσουν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για όλους τους εμπλεκόμενους στην διεθνή αγορά των τροφίμων, για να συγκρίνουν εμπειρίες, να αναλύσουν τις τάσεις της αγοράς και να κατανοήσουν την εξέλιξη της κατανάλωσης και τα αγοραστικά πρότυπα μέσα από την οργάνωση εργαστηρίων, σεμιναρίων, συνεδρίων και συναντήσεων. Προϋπόθεση για την συμμετοχή των παραγωγών στην Tutto Food είναι η τυποποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων τους, παράλληλα με την δυνατότητα εξαγωγών σε χώρες του εξωτερικού.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με πέντε (5) παραγωγούς από τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Αστυπάλαια, τα προϊόντα των οποίων έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντες της επιχείρησής τους και να αποκτήσουν πρόσβαση όχι μόνο στην μεγάλη ιταλική αγορά, αλλά και στη διεθνή αγορά αφού την επισκέπτονται αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο.

Επικεφαλής της συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Tutto Food είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ενώ για μια ακόμη φορά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων δίνει τον καλύτερό της εαυτό, δελεάζοντας τους επισκέπτες της έκθεσης με γαστρονομικούς πειρασμούς που αναδεικνύουν τη μοναδική ποικιλία, την ασύγκριτη ποιότητα και τη γεύση των τοπικών προϊόντων των νησιών, ανοίγοντας τον δρόμο για την διείσδυση της νησιώτικης παραγωγής στο εξωτερικό.

Ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε σχετικά με την έκθεση: «Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε μεγάλη έκθεση τροφίμων στο εξωτερικό. Η προσπάθειά μας για εξωστρέφεια και στον τομέα της γαστρονομίας και των αυθεντικών, παραδοσιακών προϊόντων των νησιών μας στις αγορές του εξωτερικού, συνεχίζεται με συνέπεια και σοβαρότητα. Η μεθοδικότητα με την οποία λειτουργούμε, αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε με την ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, μια σημαντική διάκριση που ανοίγει τον δρόμο στα νησιά μας για την κατάκτηση της θέσης που τους αξίζει, μεταξύ των μεγαλύτερων γαστρονομικών προορισμών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συμμετοχή μας στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις, ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την στήριξη και ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στο Μιλάνο, ενισχύει και η συμμετοχή στην Tutto Food του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με ξεχωριστό περίπτερο δίπλα στο περίπτερο της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Νίκο Παπασταματίου.

Ρόδος, 8 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Τύπου

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/5/8#sigProId82088b1768

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31