Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 - ParosIn.gr

Την Πέμπτη 4 Μαΐου η Β΄ Τάξη του σχολείου μας στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων της Χημείας, Βιολογίας και Τεχνολογίας επισκέφτηκε τον βιολογικό καθαρισμό της Παροικίας. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη φαινόμενα και διαδικασίες που διαπραγματεύονται στα παραπάνω μαθήματα βελτιώνοντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο τα μαθησιακά αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη του ΒΙΟ.ΚΑ. κ. Μαύρη Μαρία για την περιήγηση στις εγκαταστάσεις και την ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας και την σημασία της για το φυσικό περιβάλλον της Πάρου.

Δελτίο Τύπου του Γυμνασίου Πάρου

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/5/5#sigProId5e8b021ddc

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Γ. Χατζημάρκος: «Δεν μπορεί ολόκληρη η νησιωτική Ελλάδα, σε επίπεδο μεταφορών, να αξίζει όσο μισή σήραγγα της ηπειρωτικής χώρας»

«Οι νησιώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούν ισονομία, δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες» τόνισε ο Περιφερειάρχης στην Επιτροπή για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας

Όσο η συνολική χρηματοδότηση της νησιωτικής Ελλάδας στην ακτοπλοΐα, αξίζει όσο μισή σήραγγα της ηπειρωτικής Ελλάδας, σχέδιο για τις μεταφορές δεν μπορεί να υπάρξει και η προσπάθεια εκπόνησής του είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη.

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Η επιτροπή, έργο της οποίας είναι η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας, ώστε να αναζητηθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις για τον επανασχεδιασμό και την βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας, συνεδρίασε για πρώτη φορά σήμερα, Παρασκευή, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως εκ τούτου, η συνεδρίαση ήταν αναγνωριστική.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στην τοποθέτησή του χαιρέτισε την σύσταση της Επιτροπής στην οποία η ΕΝΠΕ συμμετέχει, όπως τόνισε, υπεύθυνα και δημιουργικά, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών κυρίως των μικρών νησιών, όπου εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Χατζημάρκος έθεσε τις θεμελιώδεις παραμέτρους οι οποίες θα καθορίσουν και το όλο εγχείρημα του νέου θεσμικού πλαισίου, με έμφαση στην ανάγκη ανατροπής του υφιστάμενου καθεστώτος υποχρηματοδότησης των μεταφορών στη νησιωτική Ελλάδα, που διαμορφώνει συνθήκες κατάφωρης ανισότητας σε σύγκριση με την ηπειρωτική χώρα. Τονίζοντας ότι οι νησιώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ζήτησε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα βασίζεται στις αρχές της ισονομίας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης έθεσε τις εξής παραμέτρους:

1. Εκτίμηση του συνόλου των ρυθμίσεων του υφιστάμενου πλαισίου, του ν. 2932, και καθορισμός ποιών απέδωσαν και ποιών όχι.

2. Εκτίμηση των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών στην ιδιωτική οικονομία, ώστε το όποιο σχέδιο να είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο.

3. Οι όποιες θεσμικές αλλαγές δεν μπορούν να περιοριστούν μόνο στο πλαίσιο της ακτοπλοΐας χωρίς να συμπεριληφθούν οι απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις στο διοικητικό πλαίσιο λειτουργίας των λιμανιών.

4. Το σημαντικότερο όλων: σχέδιο για την ακτοπλοΐα χωρίς προϋπολογισμό, δεν υπάρχει. Με 90 εκ. ευρώ, λύση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζημάρκος, ενώπιον των μελών της Επιτροπής δήλωσε: «Δεν μπορεί ολόκληρη η νησιωτική Ελλάδα, σε επίπεδο μεταφορών, να αξίζει όσο μισή σήραγγα της ηπειρωτικής χώρας. Όσο η συνολική χρηματοδότηση, ολόκληρης της νησιωτικής Ελλάδας στην ακτοπλοΐα είναι μόλις 90 εκ. ευρώ, σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει και οι εργασίες της Επιτροπής είναι εκ προοιμίου υπονομευμένες!»

Ρόδος, 5 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Περιφερειάρχη

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Το ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά στην παράκτια γεωλογία, γεωμορφολογία, βιολογία και ανθρωπογενή λείψανα των ακτών των νήσων Πάρου, Αντιπάρου και Δεσποτικού και προτείνεται να ονομαστεί GEOSWIMMING PAROS 2017, προτείνεται να ενταχθεί στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος GEOSWIM για το 2017. Το πρόγραμμα GEOSWIM ξεκίνησε το 2012, και την πρώτη χρονιά περιελάμβανε την έρευνα περίπου 260 km ακτών του κόλπου της Τεργέστης και του ακρωτηρίου της Ίστριας (ΒΑ Αδριατική Θάλασσα: Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία) και 3 km της νήσου Veglia (Κροατία), το 2013 το ‘Geoswim 2.0: Geoswim comes to Malta’ περιέλαβε την έρευνα 56 km ακτών των νήσων Gozo και Comino της Μάλτας, το 2014 το ‘Geoswim 3.0: Geoswim around Egadi’ ερεύνησε περίπου 70 km ακτών των νήσων Egadi της Ιταλίας, το 2014 το ‘Geoswim 3.1: Gesowim at Gaeta e Circeo’ ερεύνησε τις ακτές της Gaeta στην Ιταλία και τέλος, το 2015 με το ‘Geoswim 2015 – Geoswim returns to Malta’ ερευνήθηκαν περίπου 70 km των ακτών της Μάλτας.

Επόμενος σταθμός του GEOSWIM προτείνεται να είναι η ΕΛΛΑΔΑ και συγκεκριμένα το νησί της ΠΑΡΟΥ!

Στόχος του προτεινόμενου προγράμματος GEOSWIMMING PAROS 2017 θα είναι η διερεύνηση των διάφορων παράκτιων μορφών που σχετίζονται με την παράκτια γεωλογία, γεωμορφολογία, βιολογία και ανθρωπογενή κατάλοιπα των ακτών του νησιού και συγκεκριμένα:

• Η χαρτογράφηση και αποτύπωση των θαλάσσιων εγκοπών και όλων των χαρακτηριστικών γεωμορφολογικών δεικτών: όπως beachrocks, υποθαλάσσιες παράκτιες κατωφέρειες, βυθισμένοι δείκτες παλαιοτέρων επιπέδων της θάλασσας.

• Η φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των χαρακτηριστικών γεωμορφών και λαξευμάτων κατά μήκος της ακτής.

• Η χαρτογράφηση και αποτύπωση των θαλάσσιων σπηλαίων.

• Η συγκέντρωση βυθομετρικών δεδομένων της ερευνώμενης ακτής.

• Η δειγματοληψία σπηλαιοαποθεμάτων, για την χρονολόγηση των μεταβολών του επιπέδου της θάλασσας.

• Η συλλογή φυσικών / χημικών παραμέτρων (θερμοκρασία, ηλεκτρική αγωγιμότητα) προκειμένου να χαρτογραφηθούν οι υποθαλάσσιες πηγές.

• Η χαρτογράφηση των εμφανίσεων βιολογικών επικολλήσεων και τα χαρακτηριστικά αυτών (π.χ. vermetids, Lithophyllum κλπ.).

• Η χαρτογράφηση συγκεκριμένων ειδών για τη μελέτη της παλιρροϊκής ζώνης (π.χ. Patella sp.).

Θα διερευνηθούν περίπου 100 km βραχωδών ακτών κατά μήκος της ακτογραμμής της Πάρου (μικρές αλλαγές θα γίνονται στη διάρκεια του προγράμματος αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών και άλλων τοπικών συνθηκών).

Η χαρτογράφηση και αποτύπωση των παράκτιων γεωμορφών θα γίνει με χρήση του ειδικού σκάφους (επιπλέουσα πλατφόρμα), ιδιοκατασκευή του Dr Furlani με την ονομασία Ciclope II, που έχει γίνει ειδικά για το πρόγραμμα GEOSWIM, προκειμένου να δεχθεί ειδικά όργανα (GPS, tablet, CTD diver, ανεμόμετρο, λάμπες κλπ.).

Η διάρκεια του προγράμματος υπολογίζεται κατά μέσον όρο σε 10 ημέρες, με πιθανότητα επέκτασής της ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Το πρόγραμμα προτείνεται να διενεργηθεί κατά τον Μάιο / Ιούνιο του 2017.

Ο αριθμός των ατόμων της ομάδας που θα διενεργήσει την έρευνα υπολογίζεται σε περίπου 15 και περιλαμβάνει Έλληνες και Ιταλούς ερευνητές διαφορών ειδικοτήτων (γεωλόγους, γεωμορφολόγους, γεωφυσικούς, βιολόγους, αρχαιολόγους). Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας θα είναι οι Stefano Fourlani (Καθ. Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Τεργέστης), Νίκος Μουρτζάς (Δρ. Γεωλόγος του ΕΜΠ), Ντόρα Κατσωνοπούλου (Καθ. Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Windsor και Πρόεδρος του ΙΑΠΚ) και Πέτρος Νικολαΐδης, ωκεανογράφος.

Όλα τα αρχεία των επιστημονικών δεδομένων που θα συλλέγονται (εικόνες, φυσικά / χημικά δεδομένα, χάρτες κλπ.) θα παραδοθούν στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου & Κυκλάδων (ΙΑΠΚ). Τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος θα ανακοινωθούν και θα δημοσιευτούν σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά και θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες www.facebook.com/geoswim και www.units.it/geoswim. Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στην Πάρο, στο πλαίσιο ημερίδας που θα οργανωθεί από το ΙΑΠΚ, στον χώρο του οποίου και θα πραγματοποιούνται όλες οι συναντήσεις της επιστημονικής ομάδας.

Το τελικό προϊόν της έρευνας θα περιλαμβάνει έναν χάρτη με τα γεωλογικά, γεωμορφολογικά, βιολογικά και αρχαιολογικά δεδομένα, όπως θα προκύψουν από την έρευνα. Τέλος, τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν στην συμπλήρωση και βελτίωση των δεδομένων της “γεωβάσης” των βραχωδών ακτών της Μεσογείου, ιδίως της βάσης δεδομένων των θαλάσσιων και υποθαλάσσιων σπηλαιώσεων (το πρώτο σε μεσογειακή κλίμακα).

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα έχουν πολλαπλά οφέλη για το νησί της Πάρου.

 Θα γίνει γνωστό το γεωπεριβάλλον της Πάρου στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των δημοσιεύσεων των συνεδρίων και του ντοκιμαντέρ που θα προκύψει από την έρευνα.

 Το πολιτιστικό υποθαλάσσιο περιβάλλον θα αναδειχθεί με την προβολή των βυθισμένων παράκτιων κατασκευών κατά μήκος των ακτών του νησιού.

 Στο συνέδριο με αποκλειστικό θέμα το GEOSWIMMING PAROS 2017 θα συζητηθεί από επιστήμονες διεθνούς κύρους η σχέση γεωπεριβάλλοντος, πολιτιστικού περιβάλλοντος και τουρισμού στο νησί της Πάρου.

 Η οριοθέτηση γεωτόπων που θα προκύψει από την έρευνα μπορεί να αξιοποιηθεί από το Δήμο Πάρου με την κήρυξή τους ως επισκέψιμων περιοχών γεωλογικού, ιστορικού, παλαιοκλιματικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

 Η προβολή του παράκτιου και υποθαλάσσιου περιβάλλοντος της Πάρου θα μπορέσει να εξελιχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου και σε συνεργασία με το ΙΑΠΚ σε οργάνωση «θερινών σχολείων», που θα απευθύνονται σε εξειδικευμένο διεθνές κοινό, με αποτέλεσμα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση νέων επιστημόνων στο νησί.

 Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, η τοπική κοινωνία και κυρίως η νεολαία μπορεί να γνωρίσει την τοπική γεωλογική και περιβαλλοντική κληρονομιά, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ειδικότερα μέσω κύκλων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Καλούνται η επιχειρηματίες της Αντιπάρου και μέλη του συλλόγου που οφείλουν να να έχουμε αναρτημένο το παρακάτω σήμα, Μπορούν να το παραλάβουν από το κατάστημα του αντιπροέδρου κ Γρηγόρη Μαριάνου τηλ.: 22840 61356

Ο Ε.Σ.Π.Α. σας ενημερώνει με εγκύκλιο ανά την επικράτεια για τις επερχόμενες μεταβολές τόσο στον τομέα των ηλεκτρονικών αγορών με κάρτα, όσο και στο καθεστώς της σχετικής ενημέρωσης προς τους καταναλωτές, που αρχίζει να ισχύει από 1ης Φεβρουαρίου 2017.

Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 66 του αυτού ως άνω νόμου 4446/2016, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι, από την 1η Φεβρουαρίου του 2017, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

Δεδομένων αυτών, από την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, υπάρχει υποχρέωση από τις επιχειρήσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες. Για την αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτήν την δύσκολη εποχή, συστήνουμε σε όλους τους συναδέλφους να αναρτήσουν πινακίδες ενημέρωσης των πελατών τους, είτε δέχονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, είτε όχι.

Θυμίζουμε τέλος ότι, με το άρθρο 62 παρ. ιη΄ του παραπάνω νόμου, θεσπίστηκε ο «Επαγγελματικός Λογαριασμός» των επιχειρήσεων, μέσω του οποίου θα διενεργούνται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που αφορούν αποκλειστικά την επιχειρηματική δραστηριότητα του κατόχου. Ο Λογαριασμός αυτός συνδέεται μεν με τις πιστωτικές κάρτες των πελατών της επιχείρησης, όπως είχαμε προτείνει, αλλά δυστυχώς απέχει παρασάγγας από τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό που πρώτη ζήτησε η ΕΣΕΕ και είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον η επίσημη θεσμοθέτησή του είναι ένα πρώτο βήμα.

Η ΕΣΕΕ επιμένει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα πρέπει -πριν να είναι πλέον αργά για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας- να θωρακιστεί θεσμικά, να προστατευθεί από τις κατασχέσεις και να αποτελέσει τροφοδότη των υποχρεώσεων της επιχείρησης, από όπου θα καταβάλλονται οι οφειλές προς το δημόσιο, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι μισθοί των εργαζομένων, τα ενοίκια και όλες οι λοιπές υποχρεώσεις, η κάλυψη των οποίων κρατάει την επιχείρηση στην ζωή.»

Μαζί με την συγκεκριμένη εγκύκλιο, η Συνομοσπονδία απέστειλε προς τα μέλη της και σχετικό γράφημα «ανακοίνωσης προθήκης - ταμείου», όπου αναγράφεται ότι το κατάστημα διαθέτει ή όχι ακόμα, τερματικό αποδοχής καρτών POS.

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων, θα ήθελε να σας ενημερώσει για την δημοσίευση της Πρόσκλησης της Δράσης 4.2.1 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αφορά σε ενίσχυση επενδύσεων μεταποίησης, εμπορίου ή και ανάπτυξης αγροτικών προϊόντων με ποσοστά χρηματοδότησης από 75-90% για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επιλέξιμοι κλάδοι

α) Κρέας - πουλερικά - κουνέλια

β) Γάλα

γ) Αυγά

δ) Σηροτροφία - μελισσοκομία - σαλιγκαροτροφία - διάφορα ζώα

ε) Ζωοτροφές

στ) Δημητριακά

ζ) Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων)

η) Οίνος

θ) Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί

ι) Άνθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων)

ια) Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά

ιβ) Σπόροι & Πολλαπλασιαστικό Υλικό

ιγ) Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).

Ιδρύσεις ή εκσυγχρονισμοί

Στο πλαίσιο της Δράσης είναι επιλέξιμες προς στήριξη δραστηριότητες ίδρυσης και εκσυγχρονισμού, με ή χωρίς μετεγκατάσταση, μονάδας όπως και δραστηριότητες συγχώνευσης μονάδων υπό τις εξής προϋποθέσεις/εξαιρέσεις:

α) Η αίτηση στήριξης αφορά παραγωγή προϊόντων εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης με αξιοποίηση πρώτης ύλης εντός του Παραρτήματος Ι της ΣΛΕΕ.

β) Δεν είναι επιλέξιμη η ίδρυση ελαιοτριβείων.

γ) Η ίδρυση σφαγείου είναι επιλέξιμη μόνο σε νησιωτικές περιοχές και ετήσια δυναμικότητα μέχρι 400 τόνους κρέατος.

δ) Η ίδρυση σφαγείων πουλερικών είναι επιλέξιμη μόνο σε ορεινές ή νησιωτικές περιοχές.

ε) Ως εκσυγχρονισμός μονάδας νοείται η αντικατάσταση ή/και η συμπλήρωση μηχανολογικού εξοπλισμού όπως η επέκταση δυναμικότητας (εφόσον καλύπτεται από τις απαραίτητες κάθε φορά αδειοδοτήσεις) ενεργών και ανενεργών μονάδων. Κατ’εξαίρεση όσον αφορά στην περίπτωση μονάδων ελαιοτριβείων που έχουν παύσει τη λειτουργία τους, αυτές μπορούν να προβούν σε εκσυγχρονισμό στο πλαίσιο της παρούσας δράσης και να επαναλειτουργήσουν με την ίδια δραστηριότητα και δυναμικότητα.

στ) Στην περίπτωση εκσυγχρονισμού χωρίς αύξηση δυναμικότητας άνω του 20%, μονάδων παραγωγής ανόργανων συμπληρωματικών ζωοτροφών για επιχειρήσεις, οι μονάδες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένες / εγκεκριμένες σύμφωνα με την 340668/ 26-11-2008 (ΦΕΚ 2422 Β’) ΚΥΑ.

ζ) Οι μετεγκαταστάσεις και οι συγχωνεύσεις μονάδων συνοδεύονται απαραίτητα και από εκσυγχρονισμό αυτών.

Ημερομηνίες υποβολής προτάσεων

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στήριξης και φακέλων υποψηφιότητας στο ΠΣΚΕ ξεκινά την 16η Μαΐου 2017 και λήγει την 18η Αυγούστου 2017 και ώρα 15:00.

Ελάχιστο και μέγιστο ύψος Προϋπολογισμού

Τα όρια του αιτούμενου προϋπολογισμού των αιτήσεων στήριξης είναι : από 600.000€ έως 5.000.000€

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην Πρόσκληση του Προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/metapoiisi/1hprosklisi4.2.1-paa2014-2020.pdf

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Το καλοκαίρι του 2016, οι Νεανικές Συντροφιές του Ι. Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής, φιλοξένησαν στο νησί μας μία ομάδα 22 παιδιών από την «Κιβωτό του Κόσμου» με τους συνοδούς τους. Ήταν μία εβδομάδα γεμάτη χαμόγελο και αισιοδοξία. Και όλα αυτά έγιναν χάρη στη δική σας αγάπη και ανταπόκριση. Και «εκμεταλλευόμενοι» αυτή σας την αγάπη, το καλοκαίρι του 2017, συγκεκριμένα στο τέλος Ιουνίου, αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε πάλι τα παιδιά από την Κιβωτό. Με μία διαφορά, φέτος θα είναι... 50!!!

Η διαμονή τους ήδη έχει εξασφαλισθεί από το Ξεν/χείο ΑΙΓΑΙΟΝ όπως και πέρυσι και τα BIZAS Accommodation. Όπως και κάποια γεύματα που θα ανακοινώσουμε σύντομα. Άλλωστε φέτος το πρόγραμμα θα είναι πολύ πιο όμορφο, αφού συμπεριλαμβάνεται σε αυτό και η αγαπημένη μας Αντίπαρος.

Όμως σήμερα, λάβαμε την πιο ωραία προσφορά... Η HELLENIC SEAWAYS ανταποκρινόμενη θετικά σε αίτημά μας, θα μεταφέρει τα παιδιά και τους συνοδούς τους εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, κάτι το οποίο είχε πράξει και πέρυσι, αποδεικνύοντας ότι είναι μία ΜΕΓΑΛΗ εταιρεία τόσο στη φήμη, όσο και στην πράξη. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις ημερομηνίες!!!

Σίγουρα στις 25 Ιουνίου όπου είναι και η γιορτή μας!!!

π. Στυλιανός Μπιζάς Πάρος

18274797 663341447183545 4134660224553178949 n

18274719 663341457183544 757565370591440537 n

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Στο Δημαρχείο Πάρου υποδέχθηκε την Πέμπτη 04/05/2017, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο Αντιδήμαρχος Πάρου κ. Εμμ. Μαλαματένιος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπή κ. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) κ. Κώστα Κότσιρα - Περιφερειακό Ομοσπονδιακό Προπονητή Νοτίου Αιγαίου & Υπεύθυνο Ανάπτυξης και τον κ. Δημήτρη Σκάρλο, Τεχνικό Σύμβουλο Ανάπτυξης και ομοσπονδιακό Προπονητή Under15 στα κορίτσια & Πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΣΥΠΧΕ).

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας επισκέφτηκαν το νησί της Πάρου για την επιμορφωτική ημερίδα για τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής σχολείων Π.Ε. & Δ.Ε. ν. Πάρου και τη "ΓΙΟΡΤΗ HANDBALL Δημοτικών Σχολείων Δήμου Πάρου" που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάρου με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων ΔΕ Κυκλάδων και τη κα Ουρανία Ρινακάκη - Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Κυκλάδων.

πηγή: https://dimosparou.blogspot.gr/

kotsiras3

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Αναστάσιος Δ. Φαρούπος, συναντήθηκε χθες 04/05/2017 στα γραφεία της περιφέρειας στην Σύρο με τον κ. Λεονταρίτη Γεώργιο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και μαζί με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, συζήτησαν θέματα που αφορούν την επιτάχυνση του έργου στην σύνταξη μελετών που αφορούν τον Δήμο μας καθώς επίσης και τρόπους επίλυσης γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Νωρίτερα την ίδια μέρα συμμετείχε στην σύσκεψη για την πολιτική προστασία στην διάρκεια της οποίας ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο.

Εκ του ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

18199291 621728934687636 6099894841110465273 n

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ο ΑΜΕΣ Νηρέας σε συνεργασία με την ομάδα κουκλοθέατρου «Ουπς!» σας παρουσιάζουν την παράσταση: «Οδύσσεια, ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει», την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 στις 18:00 – 19:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος στην Παροικιά.

Απ' όταν ήμασταν και εμείς παιδιά πάντα μας μάγευε η ιστορία του Οδυσσέα.

Ένας ήρωας σαν «κανέναν» άλλο, έξυπνος, γενναίος, αφοσιωμένος και ικανός αρχηγός, όπου στον γυρισμό του απ' την Τροία η απερισκεψία των συντρόφων του και η οργή των Θεών του «χάρισαν» ένα ταξίδι που μοιάζει λίγο πολύ με τις ζωές όλων μας.

Ο Όμηρος ένας ποιητής μοναδικός «πλέκει» με δεξιοτεχνία μια ιστορία διαχρονική. Ο Οδυσσέας δεν παύει να αγωνίζεται και να ελπίζει για την επιστροφή του. Θεοί, τέρατα και κακοτυχίες δεν κατάφεραν να τον αποτρέψουν απ' το να ανταμώσει και πάλι το σπίτι και τους αγαπημένους του.

Τώρα πια δεν είμαστε παιδιά και όμως το ταξίδι του Οδυσσέα ακόμα μας κάνει να συλλογιζόμαστε και να τρέμουμε στα κρυφά μπροστά στους Κύκλωπες. Γι' αυτό επιλέξαμε να σας αφηγηθούμε την ιστορία του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης, γιατί και εμείς και εσείς μπορούμε και οφείλουμε να φοβόμαστε λιγότερο όλα όσα γνωρίζουμε...

Μια παράσταση κουκλοθεάτρου, σκιών και αφήγησης με ζωντανή μουσική που μας φέρνει αντιμέτωπους με το φόβο για το άγνωστο και μας μαθαίνει πως όσα τέρατα και αν συναντήσουμε στον δρόμο μας, η θέληση μας να συνεχίσουμε θα μας οδηγεί πάντα πιο πέρα από αυτά!

Διάρκεια: 60΄
Ηλικίες: 4+
Εμψύχωση-μουσική-κούκλες-κατασκευές-διασκευή κειμένου: Ουπς! το κουκλοθέατρο
Κείμενο: Ομήρου
Τεχνικές: κούκλες άμεσου χειρισμού, θέατρο σκιών, μαριονέτες

Παραστάσεις και εργαστήρια ταξιδεύουν...
και σας ταξιδεύουν όσο μακριά φτάνει ο νους!
Στριφογυρίστε το κουρδιστήρι του Ουπς!
και αφήστε τα παραμύθια μας να μαγέψουν μικρούς και μεγάλους!

Ουπς! το κουκλοθέατρο... πάει παντού!

Μέγας Χορηγός: Blue Star Ferries

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στη χθεσινή της συνεδρίαση, 4 Μαΐου 2017, αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, (σ.σ. εδώ το χθεσινό μας δημοσίευμα) στην οποία ενέταξε και την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε., με έναρξη την 00:01 ώρα της 16-5-2017, ημέρα Τρίτη, και λήξη την 24:00 ώρα της 17-5-2017, ημέρα Τετάρτη, με προοπτική κλιμάκωσης.

Ακολουθεί το χθεσινό δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας:

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31