Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 - ParosIn.gr

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κυρίως για τους έφηβους, από το διαδικτυακό φαινόμενο «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα») επισημαίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών-πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπου, κυρίως, έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μία σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική ακεραιότητά τους δοκιμασιών, όπως αυτοτραυματισμό, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια.

Μετά και τις προειδοποιήσεις αρμόδιων αρχών άλλων χωρών, αλλά και σχετικών δημοσιευμάτων, που αναφέρουν ότι το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί πιθανόν ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα, στην Ελλάδα, αν και δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνά και καλεί τους πολίτες, αν αντιληφθούν κάτι σχετικά με την «Μπλε Φάλαινα» να επικοινωνήσουν μαζί της:

- Τηλεφωνικά στο 11188

- Στέλνοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

- Μέσω twitter: @CyberAlertGR

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2Η Υ.ΠΕ ΠΕΔΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 84400 ΠΑΡΟΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2284360000
FAX: 2284360060

ΠΑΡΟΣ: 4/5/2017

ΠΡΟΣ

1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
2. 2Η ΔΥΠΕ (κ. Αντύπα)
3. ΜΜΕ

Κύριε Δήμαρχε,

Σε απάντηση του από 21/04/2017 με αρ. πρωτ.1127/2017 εγγράφου σας έχουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής: Αναγνωρίζουμε και συμμεριζόμαστε το ενδιαφέρον σας για τον Δήμο Αντιπάρου, αλλά δικά μας κριτήρια και επιλογές, γίνονται με βάση τις ανάγκες του Κ.Υ. Πάρου-Αντιπάρου, για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν και τον δήμο σας, χωρίς να παραβιάζουμε τις θεσμικές διατάξεις που ορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου μας. Πρέπει όμως παράγραφο προς παράγραφο να απαντήσουμε στις αιτιάσεις σας που είναι και άδικες και υπερβολικές. Στην πρώτη παράγραφο του έγγραφου σας παραπονείστε ότι ζητάμε τις μετακινήσεις των ιατρών του ΠΠΙ Αντιπάρου, επικαλούμενοι κάθε φορά έκτακτες ανάγκες. Δεν επικαλούμαστε ανύπαρκτες ανάγκες κ. Δήμαρχε, αλλά ανάγκες υπαρκτές και μη αντιμετωπίσιμες, χωρίς την προσθήκη και την βοήθεια των γιατρών της Αντιπάρου. Η Αντίπαρος είναι πράγματι ξεχωριστό νησί, όπως γράφετε, αλλά υπάγεται στο Κ.Υ. Πάρου, το σύστημα λειτουργεί ενιαία και αδιαίρετα, με χρέος των ιατρών της Αντιπάρου νομικό, ηθικό, ουσιαστικό, να συμβάλουν στην πληρότητα λειτουργίας του Κ.Υ. Κύριε δήμαρχε στο ίδιο έγγραφο σας αναγνωρίζετε ότι στο νησί σας υπηρετούν δυο ειδικευμένοι γιατροί, εμείς θα προσθέσουμε για την κάλυψη αναγκών 1000 περίπου κατοίκων ενώ στο Κ.Υ. υπηρετούν δυο γιατροί ανάλογης ειδικότητας (αυτή την περίοδο μόλις ένας) για να ανταποκριθούν στις ανάγκες 15000-20000 κατοίκων και δεν αναφέρουμε τους θερινούς μήνες που η συγκριτική αριθμητική διαφορά είναι συντριπτικά μεγαλύτερη. Αν θελήσετε να αναφερθείτε σε ειδικευμένους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων (χειρουργός, καρδιολόγος, ακτινολόγος) είναι γνωστό ότι το θεσμικό πλαίσιο επιβάλει τις εφημερίες να χρεώνονται γιατροί γενικοί και παθολόγοι που σήμερα όπως προανέφερα διαθέτουμε μόνο ένα.

Μέσα λοιπόν και από την πιο απλοϊκή λογική προσέγγιση, θεωρείτε κύριε δήμαρχε, ότι πρέπει να μένουν αμέτοχοι γιατροί της Αντιπάρου στα προβλήματα του Κ.Υ! Είναι αλήθεια ο εκ των υπογραφόντων πρόεδρος της ΔΕ έχω δηλώσει την μερική απαλλαγή των φίλων ιατρών της Αντιπάρου, όταν πληρωθούν οι 4 η έστω οι 2 από τις θέσεις που έχουν προκύψει, με ιατρικό προσωπικό. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει καλυφτεί ούτε μια από τις θέσεις αυτές. Στο υπόλοιπο έγγραφο σας αναγνωρίζετε ότι το Κ.Υ. ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, αλλά παρά ταύτα ζητάτε να μην χρησιμοποιούμε τους "ιατρούς σας", που αποτελούν αποκλειστικά ιατρούς του Κ.Υ. και είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι για την λειτουργία του. Επικαλείσθε επίσης ότι όσον αναφορά τον κ. Σκούρτη λογω της ιδιότητας του ως προέδρου του δημοτικού συμβούλιου του δήμου σας απολαμβάνει προνομίων και είναι απαγορευτική η μετάθεση η απόσπαση του. Αυτό είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε αλλά εν προκειμένω δεν υπάρχει ούτε μετάθεση ούτε απόσπαση αλλά θεσμική υποχρέωση παροχής υπηρεσίας στην ιδία αρχή που οργανικά και νομικά ανήκει και που παρά ταύτα με την κάλυψη των θέσεων από νέους γιατρούς θα μας δοθεί η δυνατότητα να του περιορίσουμε τις εφημερίες.

Με βάση όλα τα ανωτέρω, εισηγούμαστε τη συμμετοχή των ιατρών του ΠΠΙ Αντιπάρου στις εφημερίες του ΚΥ Πάρου με 4 ενεργείς εφημερίες μηνιαίως έκαστος, με τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις:

1. Όλες ανεξαιρέτως οι εφημερίες των Ιατρών του ΠΠΙ Αντιπάρου στο ΚΥ θα είναι καθημερινές και καμία δεν θα αποτελεί μέρος τριήμερου ή αργία

2. Οι ιατροί της Αντιπάρου θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την μέγιστη υπερωριακή αποζημίωση (πλαφόν εφημεριών)

3. Η περιοχή της Αντιπάρου θα καλύπτεται τις καθημερινές μέσω του πρωινού ωραρίου του ιατρείου (το οποίο θα συνεχίζεται αδιάλειπτα), ενώ οποιαδήποτε περιστατικό της εφημερίας θα μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο ΚΥ της Πάρου σε όλες τις υπόλοιπες ώρες του 24ωρου (όπως ήδη συμβαίνει). Οι αργίες και τα Σαββατοκύριακα, θα καλύπτονται κανονικά με εφημερίες ετοιμότητας των ιατρών της Αντιπάρου στο χώρο ευθύνης τους.

4. Σε περίπτωση που προβλέπεται απαγορευτικό απόπλου πλοίων, το πρόγραμμα θα τροποποιείται έγκαιρα τοποθετώντας έναν εκ των Ιατρών της Αντιπάρου σε εφημερία ετοιμότητας κατά το συγκριμένο χρονικό διάστημα

5. Ο κ. Σκούρτης, δύναται να ενημερώνεται τηλεφωνικά διαρκώς για όλα ανεξαιρέτως τα ζητήματα του Δήμου Αντιπάρου κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Εφόσον προκύψει το οποιοδήποτε ζήτημα το οποίο κατά την κρίση του απαιτήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία του στην Αντίπαρο, τότε αυτός θα αντικαθίσταται άμεσα, θα μεταβαίνει στην Αντίπαρο και ακολούθως θα καλύπτει τον αντικαταστάτη του με ισόποσο αριθμό ωρών εφημερίας σε μια μελλοντική εφημερία του ΚΥ

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΒΔΑΣ

Ο ΕΠ. Δ/ΝΤΗΣ

ΤΖΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου εξέδωσε ενημερωτική ανακοίνωση σχετικά με τα απαιτούμενα έγγραφα - δικαιολογητικά για εγγραφή των παιδιών Α' τάξης που είναι γεννημένα από 1-1-2011 έως και 31-12-2011 στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού μας.

Ακολουθεί η ενημερωτική ανακοίνωση:

 

eggrafes

 

Με εκτίμηση,

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Πάρου

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Και η Νάουσα στην Πάρο ήταν ένα μικρό κυκλαδίτικο ψαροχώρι

Εντυπωσιακές φωτογραφίες της Πάρου από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε εδώ

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Σε ναυάγιο μικρού τουριστικού σκάφους στο λιμάνι στο Πίσω Λιβάδι έσπευσαν 9 μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων, το βράδυ της Τετάρτης 3-5-2017. Σε συνεργασία με τους άνδρες του Λιμεναρχείου Πάρου και το πλήρωμα του σκάφους αντιρρύπανσης ΑΝΑΦΗ, προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προληφθεί η θαλάσσια ρύπανση.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Κυκλάδων

Ακολουθούν φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Κυκλάδων.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/5/4#sigProIdd35137c9b2

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος 03 Μαΐου 2017

Αρ. Πρωτ.: 5116

ΠΡΟΣ
1. Δήμαρχο κ. Κωβαίο Μάρκο
2. Τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
3. Δημοτικές Παρατάξεις
4. Δημόσιες Αρχές
5. Τοπικές Επιτροπές Κομμάτων
6. Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων
7. Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 σας προσκαλούμε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00 π.μ.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Τροποποίηση της υπ΄αρ. 118/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου, σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Κοινότητα Πάρου.

2. Αίτημα της Athens Happy Tour Τουριστική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ για την κυκλοφορία του τουριστικού τρένου από περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου.

* Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σας στην παραπάνω συνεδρίαση, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε έγκαιρα την Γραμματέα της Επιτροπής ( Σιφναίου Κ. 22843 60112).

* Επίσης σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 και ώρα 11:00 πμ. σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΛΛΟΥ - ΣΑΡΡΗ

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 4 Mαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πάρου πρωτοπορεί και στηρίζει έμπρακτα το διαδίκτυο, τις νέες τεχνολογίες συμμετέχοντας ενεργά στο «City Challenge - Crowdhackathon #smartcity».

To «CITY CHALLENGE - crowdhackathon #smartcity» είναι ένας Τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

Στο «CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity» μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στελέχη των δήμων, νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα.

Η πρόταση της Πάρου έρχεται από την ανάγκη βέλτιστης διαχείρισης των δημοσίων χώρων στάθμευσης καθώς και του ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στην Μαρίνα της Νάουσας.

Στόχος της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό Hackathon είναι η προώθηση της πρότασής - ιδέας μας, η συμμετοχή στα συγκεκριμένα workshops, η αλληλεπίδραση με διοργανωτές - συμμετέχοντες & άλλους δήμους που προωθούν τις νέες τεχνολογίες & ιδανικά η υλοποίηση των παραπάνω με την σωστή χρήση internet εφαρμογών στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καλούμε όποιον πολίτη της Πάρου επιθυμεί να υποστηρίξει και να βοηθήσει την ομάδα του Δήμου να έρθει σε επαφή με το Γραφείο Δημάρχου.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Facebook Δήμου Πάρου
https://www.facebook.com/MunicipalityofParos/

Η πρόταση του Δήμου Πάρου:
hello.crowdapps.net/city-challenge/ideas/ηλεκτρονική-διαχείριση-δημοσίων-χώρ/

Πληροφορίες για την διαδικασία:
http://crowdhackathon.com/smartcity/

To facebook event της εκδήλωσης
https://www.facebook.com/events/143826782796324/

 

banner-240x400

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Με ούριο άνεμο ξεκινάει το Geoswimming (Γεωκολύμβηση) - Paros 2017 αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, υπό την εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Λιμεναρχείου Πάρου.

Οι γεωεπιστήμονες έφθασαν στην Πάρο, όπου θερμά τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ) κ. Μαρινόπουλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάρου-- Αντιπάρου κ. Καραχάλιος και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Πάρου – Κυκλάδων (ΙΑΠΚ), κ. Μητρογιάννης.

Σημειώνεται ότι χωρίς την προτροπή και διαμεσολάβηση του Ινστιτούτου και της Προέδρου του κ. Κατσωνοπούλου δεν θα υλοποιείτο στο νησί μας το σημαντικό αυτό επιστημονικό γεγονός που προωθεί την επιστημονική γεωλογική γνώση και το γεωτουρισμό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΩΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΑΡΟΣ 2017

Geoswimming Paros 2017

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 15:05

48ωρη απεργία της ΠΝΟ στις 16 & 17/5

H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την ερχόμενη Τρίτη 16/05/2017 και Τετάρτη 17/05/2017, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Ορισμένα από τα βασικότερα αιτήματα που θέτει η ΠΝΟ είναι η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών στο προ των τριών μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων, η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, η αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, η ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.

"Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποχωρώντας για άλλη μια φορά κατά κράτος στις απαιτήσεις των δανειστών και στις ξεφτισμένες πλέον κόκκινες γραμμές, συνομολόγησε, συμφώνησε, υπέγραψε και σε λίγες μέρες θα φέρει στο Κοινοβούλιο το νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων με το οποίο κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προσθέτοντας ότι "οι ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ φέρουν βαρύτατες ευθύνες για την μακροχρόνια αποχή και απραξία από κάθε αγωνιστική δράση".

πηγή: http://www.thetoc.gr

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Νέα εγκύκλιος ΕΦΕΤ για την εκπαίδευση σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, κατόπιν επαναλαμβανόμενων καταγγελιών, συστήνει στους επιχειρηματίες-μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με την επιλογή του εκπαιδευτικού φορέα για θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς έχουν διαπιστωθεί κρούσματα εταιρειών που διοργανώνουν παρόμοια σεμινάρια χωρίς τη σχετική έγκριση από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), και συνεπώς χωρίς τη δυνατότητα παροχής επίσημου και έγκυρου πιστοποιητικού εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα εγκύκλιος για τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων που θέτει ο ΕΦΕΤ δημοσιεύθηκε στις 12 Απριλίου 2017 (4879/12.04.2017) και παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την απόκτηση βεβαίωσης εκπαίδευσης του προσωπικού που χειρίζεται τρόφιμα βάσει της ΥΑ 14708/17-08-2007. Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι «Κάθε επεξήγηση - απάντηση σε ερώτημα ή ενημέρωση με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με την παρούσα διευκρινιστική εγκύκλιο, ανακαλείται και παύει να ισχύει από τη δημοσίευση της παρούσας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ προβλέπεται η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων υποβάλλει και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στα νησιά των Κυκλάδων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις και εγκεκριμένους εισηγητές από το μητρώο του ΕΦΕΤ. Στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώνεται, όπως ορίζει ο ΕΦΕΤ, με την γραπτή αξιολόγηση και την έκδοση του τελικού πιστοποιητικού. Επιλέγοντας έμπειρους εισηγητές, διασφαλίζουμε την υποχρέωση ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε έγκυρη και ολοκληρωμένη γνώση με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους επισκέπτες των νησιών μας μέσω της τη συνεχούς βελτίωσης και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η πάγια θέση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για ισότιμη και ισάξια αντιμετώπιση όλων των νησιωτών είναι δεδομένη, αφού προσφέρουμε την εν λόγω εκπαίδευση από το 2004, με ενιαία τιμολογιακή πολιτική στα 24 νησιά μας, συμβάλλοντας δραστικά στη συνολική μείωση του κόστους συνολικά που αρχικά ήταν έως και 4 φορές υψηλότερο.

Για την υποβολή Αιτήσεων πατήστε εδώ

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31