Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 - ParosIn.gr

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών Πάρου εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου της υπογραφής της Συνθήκης της Ένταξης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Πάρου και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Η ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Απολογισμός - Προοπτικές - Προκλήσεις για το μέλλον», ήταν το θέμα πάνω στο οποίο μίλησαν οι επίσημοι προσκελημένοι της εκδήλωσης.

Πιο αναλυτικά:

Η κ. Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στο θέμα: «Η Ελλάδα σε μία Ευρώπη δυνατή και αλληλέγγυα. Διαδρομή, προβλέψεις και δεσμεύσεις».

Ο κ. Χρήστος Αναστασίου, Δρ. Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνος Ιστορικού Αρχείου Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» μίλησε για: «Η δυναμική διεκδίκηση ενός οράματος: ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ».

Η κ. Αναστασία Σαμαρά - Κρίσπη, Δρ. Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη ανέλυσε το θέμα: «Η ένταξη της χώρας στην Ευρώπη επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και η Ευρώπη του σήμερα. Θέσεις και Προβληματισμοί».

Τέλος ο κ. Αντώνης Αρκάς, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραφέας, τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου μίλησδε για τις «Προοπτικές από την ένταξη της Ελλάδος στην Ε.Ο.Κ., στον ελληνικό νησιωτικό χώρο και ειδικότερα στο Αιγαίο».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίο και Έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Πάρου Κωνσταντίνος Μπιζάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Βατίστας Ρούσσος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου.

Ακολουθεί δελτίο τύπου για την εκδήλωση του Δήμου Πάρου:

Ο Δήμος Πάρου στα πλαίσια της παρουσίασης μιας σειράς αξιόλογων Ελλήνων πολιτικών προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της νεότερης ιστορίας των Ελλήνων, και με αφορμή την επέτειο της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (σημερινή ΕΕ), τίμησε στην Κυριακή 28 Μαΐου 2017, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών, σε συνεργασία με τον Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με θέμα : «Η ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Απολογισμός - Προοπτικές - Προκλήσεις για το μέλλον».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κα Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κος Χρήστος Αναστασίου, Δρ. Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνος Ιστορικού Αρχείου Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» , η κα Αναστασία Σαμαρά - Κρίσπη, Δρ. Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και ο κος Αντώνης Αρκάς, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραφέας, τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάρου επισήμανε ότι: «Ευελπιστούμε η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει την καλύτερη κατάθεση σεβασμού στη μνήμη του “Κωνσταντίνου Καραμανλή της Ενωμένης Ευρώπης” και για να τιμήσουμε τη μεγάλη “φιλοδοξία” του για μια Ελλάδα σύγχρονη και Ευρωπαϊκή σε μια Ενωμένη Ευρώπη, σε όλους τους τομείς και κυρίως σε θέματα Ανθρωπισμού, Αλληλεγγύης και Δημοκρατίας».

Το parosin.gr παραβρέθηκε στην εκδήλωση και την κατέγραψε σε βίντεο, το οποίο ακολουθεί, καθώς και με φωτογραφικό υλικό.

 

 

Την επιμέλεια του εντυπωσιακού μπουφέ της εκδήλωσης είχε η αντιδήμαρχος Πάρου Δώρα Σαρρή - Παπακυρίλλου

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/5/30#sigProIdf052d30aa0

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και τη Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας διοργανώνει το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 και 21:00 στην Πλατεία Παπά Γιώργη Στάμενα στη Μάρπησσα.

Τα χορευτικά που θα συμμετέχουν είναι:
Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας
Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ορφέας»
Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας
Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εκτελωνιστών Δήμου Αλίμου
Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας
Χορευτικός Όμιλος Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού

Οι μουσικοί που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση μας:
Κλαρίνο - Φλογέρες: Θοδωρής Τασούλας
Βιολί - Τραγούδι: Γιάννης Παυλόπουλος
Κανονάκι - Τραγούδι: Μάνος Κουτσαγγελίδης
Λαούτο: Κώστας Παπαπροκοπίου
Κρουστά: Ανδρέας Παπάς
Σαξόφωνο: Παναγιώτης Βελισσαρόπουλος
Σαξόφωνο: Φώτης Βελισσαρόπουλος
Τρομπέτα: Δημήτρης Κατσίβελος

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ευρεία σύσκεψη για την διαχείριση της κρουαζιέρας και του τουριστικού προϊόντος στην Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 30/5/2017, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε από κοινού η τεράστια συμβολή και σημασία της κρουαζιέρας στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας και του νησιού. Η κρουαζιέρα αποτελεί ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του ελληνικού τουρισμού και βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Στη σημερινή συζήτηση αναζητήθηκαν τρόποι για τη σωστή διαχείριση του προϊόντος της κρουαζιέρας, των άλλων τουριστών και επισκεπτών, αλλά και των δυνατοτήτων της Σαντορίνης, οι οποίοι πρέπει να αναπτυχθούν και να προστατευθούν. Συμφωνήθηκε ότι από το 2019 θα εφαρμοστεί στην Σαντορίνη το Berth Allocation και μια σειρά μέτρων που θα βελτιώσουν την εμπειρία των τουριστών στο νησί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, η κ. Αγγελική Χονδροματίδου, Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού Τουρισμού, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας, κ.κ. Κόντες, Καλούδης, Κουμπενάς και Ευσταθίου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Ιωάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, Γεράσιμος Κανακάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Μανώλης Καραμολέγκος και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/5/30#sigProId2f49a554dd

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο και με συνεργάτες του, είχε σήμερα, Τετάρτη 30 Μαίου 2017, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια του νησιού, ιδίως το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης εμπορευματικής και επιβατικής κίνησης, καθώς και επακόλουθη επιβάρυνση του αστικού ιστού. Συζητήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών, καθώς και η προοπτική νέων υποδομών στο νησί. Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο βελτίωσης των υποδομών για τα αλιευτικά καταφύγια που έχει η Πάρος.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή όλα τα αιτήματα και να προσφέρει το Υπουργείο κάθε δυνατή παρέμβαση σε άλλα συναρμόδια Υπουργεία, με στόχο την επίλυση όλων των ζητημάτων.

Στη συνέντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου Σταύρος Καραχάλιος.

Ο Δήμαρχος Πάρου μετά τη συνάντηση έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

"Ευχαριστούμε τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για συνάντηση και τη δέσμευση του να βοηθήσει στη προσπάθειά για ανάδειξη του πλούτου και των δυνατοτήτων του τόπου μας μέσω της Ναυτιλίας".

18739718 1351623271574208 541574956748885054 n

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Το Βιβλιοπωλείο Ανεγέννηση παρουσιάζει το βιβλίο της Ιωάννας Κραουνάκη "Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΛΕΓΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ".

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΝΟΣ

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 20:30 στον χώρο του βιβίοπωλείου, λιμάνι Παροικίας Πάρου.

Η Ιωάννα Κραουνάκη στην Αθήνα σπούδασε αρχαιολογία και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στον Νεολιθικό Αιγαιακό Πολιτισμό. Από το 1989, ως υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, διεξήγαγε ανασκαφές και αρχαιολογικές έρευνες με αντίστοιχες δημοσιεύσεις. Στην προσπάθεια απόδρασής της από τα δημοσιοϋπαλληλικά στεγανά και την αυστηρή γλώσσα της επιστήμης της, με αναφορές όμως σ’ αυτήν, επιδόθηκε στη συγγραφή “παραμυθιών” απελευθερώνοντας το συναίσθημα και τη φαντασία της. Το “H εποχή μας τότε λεγόταν σήμερα” αποτελεί το πρώτο της έργο και είναι εμπνευσμένο από μια διδακτορική διατριβή που δεν ολοκλήρωσε ποτέ. Έχοντας έναν μαγικό τρόπο, η Ιωάννα Κραουνάκη, στο παρελθόν, στο παρόν ή στο μέλλον, ξεκινάει με ωραία ελληνικά να μας παρασύρει στο ταξίδι της. Ένα μάθημα για τον χρόνο ξετυλίγεται μπροστά μας.

Περίληψη

Ένα αγγείο που γεννήθηκε την 5η χιλιετία π.Χ., δηλαδή νεολιθικό, διηγείται την ιστορία του από τότε που πλάσθηκε από χώμα και νερό από τα χέρια της κεραμίστριας του, με την οποία συνδέεται η προσωπική του ιστορία μέχρι που πέφτει χιλιάδες χρόνια μετά στα χέρια της αρχαιολόγου του.

Το αγγείο με όνομα προσωποποιείται και ερωτεύεται ένα άλλο από την Ανατολή και βαδίζουν μαζί στο χρόνο του Σπηλαίου του Πανός στον Μαραθώνα, όπου θάβονται για να έρθουν και πάλι στο φως από τους αρχαιολόγους. Η χάρη του ζευγαριού φτάνει μέχρι την Αφρική, όπου τελείται και ο γάμος με την αρχαιολόγο για κουμπάρα.

Ένα παιχνίδι παίζει η ύλη, η άϋλη, με τον χρόνο μέχρι την Αθανασία.

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
Επιτροπή Τουρισμού και Ανάπτυξης

Αρ. πρ.: 6541

Πάρος 30/05/2017

Θέμα: Ταξίδια εξοικείωσης από το εξωτερικό.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Ο Δήμος Πάρου στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του νησιού μας και σε συνεργασία με τους Συμβούλους Marketing της εταιρείας Consulting Remake έχει προγραμματίσει τις παρακάτω δράσεις:

Επίσκεψη έγκριτου Βρετανού συντάκτη κ. John Malathrona στο νησί 13-17 Ιουνίου 2017. Ο κ. Malathronas προτίθεται να επισκεφτεί το νησί για δύο λόγους:
Για τον εμπλουτισμό και τη δημιουργία νέου αφιερώματος για το νησί, σχετικά με το Τουριστικό <<προϊόν>> στο διεθνώς αναγνωρισμένο ταξιδιωτικό οδηγό Rough Guides που προσεγγίζει τον ταξιδιώτη με ειδικά ενδιαφέροντα ηλικίας 35-55 ετών, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον 80.000 ταξιδιωτών σε Μ. Βρετανία και Ευρώπη γενικότερα.
Για την πιθανότητα ένταξης του ξενοδοχείου ή των ξενοδοχείων που θα διαμείνει, με αναλυτικό review σε εκτενές άρθρο στην πλέον έγκριτη Βρετανική εφημερίδα <> που σημειώνει τεράστια απήχηση στο ταξιδιωτικό κοινό με 1.2 εκατομμύρια αναγνώστες.

Για την παραπάνω επίσκεψη του fam trip επιθυμούμε:
• Παροχή αυτοκινήτου
• Ένα γεύμα

Επετειακό ταξίδι επιστροφής στην Πάρο γερμανού δημοσιογράφου κ. Horst Schwartz που επανέρχεται στο νησί ύστερα από 54 χρόνια. Θα επισκεφτεί το νησί 13-16 Ιουνίου 2017 και θα συνοδεύεται από τη δημοσιογράφο και βιντεοπαραγωγό κ. Maria Menzel. Ο δημοσιογράφος το 1964 είχε επισκεφτεί την Παροικιά, τη Νάουσα, τις Λεύκες, τα Αρχαία Λατομεία Πάρου, την κοιλάδα των πεταλούδων και την Αντίπαρο. Θα αναζητήσει παλιές φωτογραφίες του νησιού από τη δεκαετία του 60, συνέντευξη με έναν γηραιό Παριανό κάτοικο και ζητάει συνέντευξη με τον υπεύθυνο Τουρισμού στο νησί.

Για τη οργάνωση του fam trip επιθυμούμε:

• Διαμονή για 3 ημέρες σε δύο μονόκλινα δωμάτια με πρωινό

• Παροχή αυτοκινήτου

• Γεύματα/δείπνα σε παραδοσιακά εστιατόρια/ταβέρνες με τοπική κουζίνα

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε έως την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, αν μπορείτε να συμβάλετε στην προσπάθεια αυτή παραχωρώντας κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες.

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση και στην πρόθεση συνεργασίας και προσφοράς με σκοπό την προβολή του νησιού μας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση στη διάθεσή σας

Ο Αντιδήμαρχος Πάρου

Χρήστος Χριστόφορος

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

Τον Ιούλιο πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου 2017, διανύοντας την 5η διοργάνωση του.

Το AIPF βρίσκεται στο πέμπτο του έτος

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου (AIPF) θα διεξαχθεί στην Αντίπαρο 1-10 Ιουλίου 2017. Το AIPF ξεκίνησε με πολύ ταπεινό τρόπο το 2013 σαν το πνευματικό παιδί της ιδιοκτήτριας της γκαλερί Μαίρη Χατζάκη, του μηχανικού και φωτογράφου Γιάννη Μπαγούρδα και του μακροχρόνιου τουρίστα David Frazer Wray. Το φεστιβάλ γρήγορα συγκέντρωσε δυναμική και μέχρι το 2016 καθιερώθηκε σταθερά ως βιτρίνα προβολής για τους νεο-ανερχόμενους φωτογράφους και τους καταξιωμένους επαγγελματίες.

Αληθινό στις ρίζες του, το φεστιβάλ εξακολουθεί να λειτουργεί σε μικρή κλίμακα. Για την ακρίβεια, το British Journal of Photography το χαρακτήρισε ως «αναμφισβήτητα το μικρότερο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στον κόσμο». Το AIPF καταχωρήθηκε πρόσφατα σαν Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στελεχώνεται από εθελοντές. Μέχρι στιγμής, έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και τα έσοδα έχουν δωρηθεί στο τοπικό σχολείο.

Η επιτυχία του AIPF οφείλεται στη τοποθεσία του, στο πανέμορφο νησί της Αντιπάρου και στην αφοσίωση των μελών του. Δεν θα είναι ποτέ ένα τεράστιο φεστιβάλ, καθώς δεν υπάρχει απλώς ο χώρος για να το φιλοξενήσει. Ωστόσο, αυτό επιτρέπει στο AIPF να επικεντρώνεται στην ποιότητα αντί στην ποσότητα. Οι φωτογραφίες εκτίθενται στην γκαλερί τέχνης «Αντί» και υπαίθρια στους τοίχους του Κάστρου του 15ου αιώνα. Ο απαλός φωτισμός, οι μουσικές παραστάσεις και η μοναδική ατμόσφαιρα της Αντιπάρου κάνουν το AIPF μια αξέχαστη εμπειρία.

Φέτος, τουλάχιστον 19 ξεχωριστές εκθέσεις θα παρουσιαστούν των οποίων θα είναι επικεφαλής ο Γάλλος φωτογράφος Pol Kurucz και η Brazilian Kolor Collective. Το AIPF θα φιλοξενήσει φωτογράφους από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Γερμανία. Εργαστήρια θα δοθούν από τον Χάρη Κακαρούχα και τον Βασίλη Γεροντάκο με μία παρουσίαση του Μιχαήλ Μοσχολιού.

Website: http://www.antiparosphotofestival.com

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, μίλησε στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου

Για την κατάργηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

«Η κατάργηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ, εντάσσεται στην γενικότερη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα και είναι κάτι που όλοι μπορούν να καταλάβουν. Πιστεύουμε ακράδαντα πως θα μπορούν να επανεξεταστούν, σύντομα, όταν η χώρα βγει οριστικά από την επιτροπεία των Μνημονίων τον Αύγουστο του 2018. Εμείς αυτό που δηλώνουμε είναι ότι η διεκδίκηση για την επαναφορά τους, από πλευράς μας, δεν έχει σταματήσει».
«Αυτό που χρειάζεται είναι να ληφθούν συγκεκριμένα προκειμένου να μειώσουμε το κόστος μεταφοράς πολιτών αλλά και προϊόντων - βασική παράμετρος της νησιωτικότητας που κάλυπταν οι ειδικοί συντελεστές. Πρώτον, έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ώστε να μελετηθούν τρόποι μείωσης του κόστους μεταφοράς των προϊόντων από και προς τα νησιά. Δεύτερον, συζητάμε την εισαγωγή επιπλέον κινήτρων για την χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών να δοθούν κάποιες επιπλέον επιστροφές στους νησιώτες».

Για τις ενδοκυκλαδικές συγκοινωνίες

Γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις ενδοκυκλαδικές συγκοινωνίες. Έχουμε βρει λύση και αυτό είναι το πιο σημαντικό: άμεσα θα καταφέρουμε να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις, ώστε να ομαλοποιηθεί σχετικά η κατάσταση για την καλοκαιρινή περίοδο και από την καινούργια δρομολογιακή περίοδο, θα επανέρθουμε στην πρότερη κατάσταση, έτσι όπως μας ζήτησαν όλοι οι φορείς, ούτως ώστε αν μην έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε φέτος».

Για το πρόβλημα των παράνομων κατασκευών στις χερσαίες ζώνες λιμένα

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα προβλήματα αυτά απασχολούν ιδιαίτερα τις επαγγελματικές ενώσεις, τους τοπικούς φορείς αλλά και τους ίδιους τους λιμενικούς. Είναι ένα ζήτημα που μας προβληματίζει και μας ταλανίζει, για αυτό το λόγο από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, φροντίσαμε να προβλεφθεί ρύθμιση, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ. Η ρύθμιση προβλέπει πως με ευθύνη του εκάστοτε φορέα διαχείρισης του λιμανιού (πχ. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην Νάξο) και σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να συνταχθεί ένα master plan για την χερσαία ζώνη, ώστε με τον τρόπο να υπάρξει η δυνατότητα νομιμοποίησης τέτοιων κατασκευών».
«Σκοπός μας είναι επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, ενώ μέσα από το master plan θα αποτυπωθούν συγκριμένα πλαίσιο για δράσεις στην χερσαία ζώνη λιμένων και θα εμποδίζεται έτσι η όποια προσπάθεια αυθαιρεσίας. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να ανταποκριθούν οι οργανισμοί διαχείρισης, που έχουν την αποκλειστική ευθύνη, να εκμεταλλευτούν το άρθρο του νόμου και να μην κωλυσιεργήσουν όπως είχαν κάνει στο παρελθόν».

Για τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

«Είναι ειδικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά εθνικούς πόρους, λειτουργώντας συμπληρωματικά με τα ευρωπαϊκά. Σκοπό έχουν να στηρίξουν υποδομές των νησιών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη τους, υποδομές σε σχέση με το περιβάλλον (όπου αυτές δεν είναι επιλέξιμες από άλλα προγράμματα), αλλά και τη στήριξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας».
«Εμείς ζητάμε από τους Δήμους να μας στείλουν προτάσεις για έργα, σε προτεραιοποίηση, με βασικό γνώμονα να είναι σε υψηλό στάδιο ωρίμανσης. Όχι άλλες μελέτες για έργα που τελικά μένουν στο συρτάρι. Εμείς θέλουμε να επενδύσουμε χρήματα που Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία σεβόμαστε, σε έργα που θα πραγματοποιηθούν και σε υποδομές που θα φέρουν την ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την μέχρι τώρα τακτική του να δαπανώνται, άσκοπα, χρήματα μόνο σε μελέτες».

Ταξίδι σε Νάξο και Κουφονήσι

Τέλος, ως ιδιαίτερα σημαντική έκρινε την πρώτη του επίσκεψη, ως Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Νάξο και στο Κουφονήσι. «Είχα την τύχη να συναντηθώ και να συνομιλήσω με αρκετούς τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης που διοργανώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων. Οι παρεμβάσεις τους ήταν πολύ σημαντικές, έγινε μια καλή συζήτηση και κατεγράφησαν αρκετά από τα προβλήματα που ανέφεραν. Εμείς δεσμευτήκαμε για λύσεις τις οποίες και θα εξετάσουμε. Δεν έγινα ευχάριστος υποσχόμενος τα πάντα, μόνο τα εφικτά. Θα μπορούσα και εγώ και η Κυβέρνηση να τάξουμε πολλά, αλλά η δική μας πολιτική τακτική, όπως έχουμε αποδείξει, περνάει από το δρόμο του εφικτού».

Ακολουθεί το βίντεο με τη ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Σαντορινιού.

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Την τελική χορευτική του παράσταση για την περίοδο 2016-2017 με τον τίτλο "Παπούτσια μη λυπάστε" θα παρουσιάσει ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στις 21:00, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοίμησης Θεοτόκου Νάουσας.

Θα εμφανιστούν όλα τα χορευτικά τμήματα του Ομίλου σε χορούς από τις περιοχές της Ελλάδας: Πάρο, Νάξο, Τήλο, Κω και Θράκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

"...χορέψετε χορέψετε παπούτσια μη λυπάστε, μα κείνα ξεκουράζονται την ώρα που κοιμάστε..."

Σας περιμένουμε!

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Από την Πέμπτη 1 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο και την Αντίπαρο η εαρινή εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου - Αντιπάρου.
Το πρόγραμμα της εαρινής εθελοντικής αιμοδοσίας σε Πάρο και Αντίπαρο έχει ως εξής:

Πέμπτη 1 Ιουνίου

Αντίπαρος, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο
Ώρα: 09:30 - 13:00 & 18:00 - 21:00

Παρασκευή 2 Ιουνίου

Κέντρο Υγείας Πάρου - Παροικιά
Ώρα: 09:00 - 13:30 & 18:00 - 21:30

Σάββατο 3 Ιουνίου

1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας
Ώρα: 09:00 - 13:30 & 18:00 - 21:30

Κυριακή 4 Ιουνίου

Μάρπησσα
Ώρα: 09:30 - 13:30

1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας
Ώρα: 18:00 - 21:30

Στη Μάρπησσα η αιμοδοσία θα γίνει στο κτήριο απέναντι από την ταβέρνα 5Φ και δίπλα στο ζαχαροπλαστείο Νικήτας (ευγενική παραχώρηση της αίθουσας από τους κ.κ : Σιγανού Σμαράγδα και Ραγκούση Μανόλη).

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31