Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 - ParosIn.gr

Στην καρδιά της Πάρου, απλωμένο σε μια μικρή κοιλάδα, στα ριζά χαμηλών λόφων, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα χωριά των Κυκλάδων, οι Λεύκες.

Ο παραδοσιακός οικισμός, που ιδρύθηκε το 15ο αιώνα και διαδραμάτισε σταδιακά σημαντικό ρόλο ως διαμετακομιστικό κέντρο στο εσωτερικό του νησιού, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τη γνήσια κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του, τις παλαιές εκκλησίες (κυρίως, 17ου αιώνα), τα γραφικά σοκάκια, τον πλακόστρωτο πεζόδρομο και την πλατεία με το μνημείο ηρώων αγωνιστών.

Tα κτίρια του χωριού, ορισμένα με νεοκλασικό χαρακτήρα, στολίζονται από πεύκα, ευκαλύπτους, ελιές, αμυγδαλιές και λουλούδια.

Περισσότερα εδώ

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Και η 2η διαφήμιση της FIX HELLAS περιέχει αποκλειστικά πλάνα από την Πάρο.

Αυτή τη φορά τα πλάνα είναι από τη Νάουσα και από τις Λεύκες.

Τα πολύωρα γυρίσματα σε Νάουσα και Πάρο, με τη σκηνοθεσία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, έδωσαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη διαφήμιση.

Στη διαφήμιση δένει καταπληκτικά και το τραγούδι «Εκδρομή» με την εκφραστική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη και του Ευστάθιου Δράκου.

«Από χέρι σε χέρι, από γενιά σε γενιά.
FIX HELLAS. Μία χώρα, μία μπύρα!», είναι το μοτο της διαφήμισης

Τραγούδι: Εκδρομή - Δήμητρα Γαλάνη & Ευστάθιος Δράκος
Music by Efstathios Drakos
Lyrics by Nikos Moraitis

Διαφημιστική: McVictor & Hamilton
Creative Chairman: Θαλής Πιτούλης
Εταιρία παραγωγής: Stefi & Lynx
Σκηνοθέτης: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Ακολουθεί η δεύτερη διαφήμιση της FIX HELLAS με πλάνα από Νάουσα και Λεύκες διάρκειας 50 δευτερολέπτων.

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου (ΔΕΥΑΠ) ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Τριπολιτσιώτης - Πολύστροφος.

Η παραίτηση του Γιώργου Τριπολιτσιώτη - Πολύστροφου ήρθε έπειτα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε στη ΔΕΥΑ Πάρου για τη θέση του νέου διευθυντή της επιχείρησης.

Ο κ. Τριπολιτσιώτης στήριξε τους δυο παριανούς που είχαν υποβάλει αιτήσεις για τη θέση του διευθυντή και όχι τον κ. Καραμανέ που τελικά πήρε τη θέση. Ο κ. Τριπολιτσιώτης υποστήριζε και υποστηρίζει ότι για τη θέση του διευθυντή της ΔΕΥΑ Πάρου έπρεπε να είχε επιλεγεί Παριανός, από τη στιγμή που υπήρχαν δυο υποψήφιοι, έστω και με όχι τόσο καλά βιογραφικά όσο ο κ. Καραμανές.

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑΞΟΥ - ΤΗΝΟΥ

Ποιμαντική Ενότητα Μητροπόλεως

Ενορία Αγίου Αντωνίου Πάρου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΪΟΥ 2017

Κυριακή, 7 Μαΐου
10.30: Θεία Λειτουργία - Νάουσα

Κυριακή, 14 Μαΐου
10.30: Θεία Λειτουργία - Νάουσα
18.30: Κατήχηση παιδιών - Παροικιά
19.30: Θεία Λειτουργία - Παροικιά

Κυριακή, 21 Μαΐου
17.30: Κατήχηση παιδιών - Νάουσα
18.30: Θεία Λειτουργία - Νάουσα
19.30: Θεία Λειτουργία - Παροικιά

Κυριακή, 28 Μαΐου
17.30: Κατήχηση παιδιών - Νάουσα
18.30: Θεία Λειτουργία - Νάουσα
19.30: Θεία Λειτουργία - Παροικιά

Τρίτη, 30 Μαΐου
18.30: Κατήχηση παιδιών - Παροικιά
19.30: Θεία Λειτουργία - Παροικιά

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΔΟΥΗΣ ΠΑΡΟΥ

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Αντιπάρου Αναστάσιος Φαρούπος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Aegean Voice 107,5».

Ο κ. Φαρούπος αναφέρθηκε κυρίως στα ζητήματα υγείας του νησιού σχετικά με την περικοπή των εφημεριών από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν κυρίως τη λειτουργία του Δήμου.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε τη συνέντευξη του κ. Φαρούπου στον «Aegean Voice 107,5».

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ισχυρό και θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο των Περιφερειών στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

«Επιβάλλεται να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που θα επιτρέπει στα νησιά να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητές τους», τόνισε ο Περιφερειάρχης στην διάρκεια της συνάντησης των 13 Περιφερειαρχών με τον Αλέξη Τσίπρα

Την ανάγκη να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες ουσιαστικό και θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο στην διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια της συνάντησης των 13 Περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας και από πλευράς κυβέρνησης συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να συμμετάσχουν ενεργά στην διαδικασία χάραξης του νέου παραγωγικού μοντέλου, μέσω της συνδιοργάνωσης 13 Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων, όπου θα αποτυπωθούν τα αντίστοιχα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Σχέδια, πάνω στα οποία θα στηριχθεί η κατάρτιση του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην τοποθέτησή του, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη, αφού τόνισε τη σημασία του γεγονότος ότι η συζήτηση για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως είναι η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας ξεκινά από τους Περιφερειάρχες, επέστησε την προσοχή στην επόμενη μέρα της κατάρτισης του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου και στους μηχανισμούς υλοποίησής του, επισημαίνοντας την ανάγκη να κατοχυρωθεί θεσμικά η δυνατότητα των Περιφερειών να συμμετάσχουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε και στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνει η νησιωτικότητα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στην σημαντική επιδείνωση των αναπτυξιακών δεικτών, μετά και τη λήψη των επώδυνων μέτρων, την τελευταία διετία. Εξέφρασε την άποψη ότι τα κατά καιρούς εξαγγελθέντα μέτρα νησιωτικότητας δεν μπορούν να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά στο πλήγμα που έχει δεχτεί το Νότιο Αιγαίο και τόνισε πως αυτό που επιβάλλεται να γίνει, είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα βοηθά τα νησιά να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητές τους.

Επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πλέον υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της χώρας και σε συνάρτηση με το θεσμικό κενό που επιδρά αρνητικά στον βαθμό παρέμβασης και συμβολής της Περιφέρειας στην αναπτυξιακή διαδικασία, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια βίαιη μετατροπή της σημερινής κατάστασης, με την έννοια της γρήγορης, βαριάς και βαθιάς μεταρρύθμισης, η οποία, για τις Περιφέρειες θα «μεταφράζεται» στην ενίσχυσή τους σε θεσμικό, οικονομικό και διοικητικό επίπεδο.

tsipras perifereiarxes

Ρόδος, 3 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Περιφερειάρχη

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Με προγραμματισμό θα γίνονται από φέτος, οι αφίξεις και αναχωρήσεις των κρουαζιερόπλοιων (Berth Allocation) από τη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας στη Σαντορίνη, με στόχο να υπάρξουν ικανοποιητικά επίπεδα ασφάλειας, αλλά και κυρίως να μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα και με ικανοποίηση οι τουρίστες- επισκέπτες του νησιού, που αποτελεί παγκόσμιο προορισμό.

«Δεν είναι δυνατόν να προγραμματίζουν οι εταιρείες τα δρομολόγιά τους και να είναι σε εκκρεμότητα η διάθεση αγκυροβολίου 24 ή 48 ώρες πριν την άφιξη» είχε τονίσει παλαιότερα στέλεχος του κλάδου της κρουαζιέρας.

Έτσι, το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, προχώρησε από φέτος και λειτουργεί ένα σύστημα διαχείρισης των «αφιξοαναχωρήσεων» των κρουαζιερόπλοιων, με προ-εξασφάλιση και κατανομή των θέσεων ελλιμενισμού.

Ο υπεύθυνος ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης (PORT FACILITY SECURITY OFFICER) (PFSO) στο Λιμενικό Ταμείο Θήρας, Αναστάστιος Κονιδάρης, μιλώντας πρόσφατα στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές και Νησιωτικότητα» που πραγματοποιήθηκε στη Μήλο, τόνισε ότι ήδη από την 21η Απριλίου τελείωσε η κατάθεση των προγραμμάτων για το 2018 και η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου έχει πλέον ένα χρόνο μπροστά, μαζί με τις εταιρείες, προκειμένου αν χρειαστεί να αλλάξει κάτι στον προγραμματισμό.

Πρόσθεσε ότι η γεωφυσική ιδιαιτερότητα της Σαντορίνης και η απουσία λιμενικών εγκαταστάσεων για τα κρουαζιερόπλοια, οδήγησαν τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Θήρας να προχωρήσει στη δημιουργία του συγκεκριμένου συστήματος διαχείρισης των αφιξοαναχωρήσεων, καθώς υπήρχαν μέρες τις εβδομάδας με πάρα πολλές ταυτόχρονες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην καλή εξυπηρέτηση των τουριστών επισκεπτών.

«Έπρεπε κάποια στιγμή να βάλουμε, όχι όρια, αλλά προγραμματισμό που αφορά αποκλειστικά αγκυροβόλιο και όχι σταθερές λιμενικές εγκαταστάσεις» τόνισε και πρόσθεσε ότι «κάθε Οκτώβρη από εδώ και στο εξής, όλο τον μήνα το σύστημα στο Λιμενικό Ταμείο Θήρας θα είναι ανοιχτό προκειμένου να μπορούν να μπαίνουν οι εταιρείες να καταθέτουν τα προγράμματά τους για δύο χρόνια».

«Αυτό μας δίνει και εμάς τη δυνατότητα ως Λιμενικό Ταμείο να προετοιμαστούμε σε βάθος διετίας πλέον και σκοπός δεν είναι άλλος από την ασφάλεια των επιβατών και των πλοίων, την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, την ανάπτυξη και την καθημερινή λειτουργικότητα» δήλωσε ο κ. Κονιδάρης.

Πως λειτουργεί το σύστημα

Το πρότυπο του συστήματος είναι ότι λειτουργεί πλήρως ηλεκτρονικά και η κάθε εταιρεία κρουαζιέρας, αλλά και ο πράκτορας, έχει έναν αποκλειστικό κωδικό σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που μπορεί να μπαίνει μέσα στο σύστημα βάζοντας τις αιτήσεις του για τις προσεγγίσεις, τόνισε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Αναστάσιος Κονιδάρης.

Όπως είπε, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο βρίσκει τις δύσκολες ημερομηνίες, βάσει μιας βαθμολόγησης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δηλαδή την ώρα άφιξης και αναχώρησης, τον αριθμό των επιβατών, τον αριθμό των προσεγγίσεων κατά τα προηγούμενα χρόνια, το μήκος του κρουαζιερόπλοιου.

Στη συνέχεια, εντοπίζονται οι ημέρες με την πολύ μεγάλη προσέλευση και αυτόματα το σύστημα προτείνει εναλλακτικές ώρες και ημερομηνίες, ανέφερε.

«Ένα κρουαζιερόπλοιο δεν χρειάζεται να έρθει στις 7 το πρωί, τη στιγμή που υπάρχουν στο σημείο ήδη άλλα δύο κρουαζιερόπλοια» τόνισε και πρόσθεσε ότι «σε απευθείας συνεννόηση και ο φορέας διαχείρισης με την κάθε εταιρεία, καταλήγει όταν υπάρχει πρόβλημα σε μια κοινά αποδεκτή λύση».

Σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, το 2017 αναμένονται 415 αφιξοαναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη, ενώ το 2016 αφίχθησαν συνολικά 572 κρουαζιερόπλοια, με 783.893 επιβάτες.

Το 2015 υπήρξαν 636 αφιξοαναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων, με 791.927 επιβάτες, το 2014, 512 με 742.553 επιβάτες, το 2013, 582, με 778.057 επιβάτες και το 2012, 718, με 838.875 επιβάτες.

Στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας σχολιάζοντας τη μικρή πτώση στις αφιξοαναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων το 2017, σε σχέση με το 2016, την απέδωσαν σε συγκυρία, λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία και στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς παραδοσιακά, τα προγράμματα των εταιρειών περιελάμβαναν κάθε χρόνο στα τουριστικά τους πακέτα, την Ελλάδα με την Τουρκία μαζί.

«Ενδεχομένως αυτός να είναι ένας συγκυριακός αριθμός που δεν θα πρέπει να μελετηθεί και να το πάρουμε ως δεδομένο, καθώς αυτή τη στιγμή πολλά λιμάνια της Τουρκίας έχουν αποκλειστεί από τα προγράμματα των μεγάλων εταιρειών» ανέφεραν.

Κανονισμός λειτουργίας για το αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας

Το Λιμενικό Ταμείο Θήρας προχώρησε από φέτος και στη σύνταξη και ψήφιση ενός κανονισμού λειτουργίας για το αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αλιευτικού καταφυγίου είναι ότι τους 9 μήνες του χρόνου λειτουργεί και ως μαρίνα εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών, επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής χρήσης.

Στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας μπορούν να φιλοξενηθούν σκάφη μήκους μέχρι 15μέτρων και βάθους έως 2,5 μέτρα, κατά μέσο όρο.

Μεταξύ όλων των άλλων υπάρχει η δυνατότητα παροχής νερού και ρεύματος, καθώς και δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών.

Πάρης Τσιριγώτης

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αύριο Πέμπτη 4 Μαίου 2017. Ακολουθεί η πρόσκληση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 15:10

Συλλήψεις σε Σύρο και Θήρα

Σύλληψη αλλοδαπού για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Θήρα

Την 02-05-2017 το μεσημέρι συνελήφθη στον εξωτερικό χώρο του αερολιμένα Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 45χρονος υπήκοος Αλβανίας γιατί στο πλαίσιο τροχονομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επιβάτες, έναντι αμοιβής (κόμιστρο).

Σύλληψη ημεδαπού για απάτη και διάθεση προϊόντων παρεμπορίου στη Σύρο

Την 02-05-2017 το απόγευμα συνελήφθη στη Σύρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, 49χρονος ημεδαπός γιατί αποπειράθηκε να πουλήσει σε καταστήματα ενεχυρίασης κοσμήματα τα οποία δεν του ανήκαν. Επίσης, ο δράστης κατείχε και διέθετε προς πώληση -19- τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (γυαλιά ηλίου και κοσμήματα) γνωστής εταιρίας. Τα προϊόντα παραεμπορίου κατασχέθηκαν.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Πιστό στο καθιερωμένο, εδώ και τέσσερα πλέον χρόνια, ραντεβού του με τον κόσμο της ιστιοπλοΐας, το Hellenic Match Racing Tour, είναι έτοιμο να ανοίξει και φέτος τα πανιά του για νέες «περιπέτειες» στα νερά του Αιγαίου. Η μεγαλύτερη και πλέον άρτια οργανωτικά ιστιοπλοϊκή διοργάνωση, που τα τελευταία χρόνια έχει τη δική της θέση στις καρδιές των πρωταγωνιστών του αθλήματος αλλά κι όλων όσων αγαπούν την ιστιοπλοΐα, θα λάβει και φέτος χώρα για 4η συνεχόμενη χρονιά σε τρεις ξεχωριστούς προορισμούς ανά την Ελλάδα ανάμεσά τους και το νησί μας η Πάρος το τριήμερο 16-18 Ιουνίου.

Το πρώτο ραντεβού για το 2017 έχει δοθεί για τις 19-21 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Οι άνθρωποι του ΝΟΒ, ανοίγουν και φέτος την αγκαλιά τους στη διοργάνωση, φιλοξενώντας στο Λαιμό τον πρώτο αγώνα του Hellenic Match Racing Tour 2017.

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 16-18 Ιουνίου, το πανέμορφο νησί της Πάρου και ο κόλπος της Παροικιάς, εκεί όπου θα στηθεί το σκηνικό για την 2η κατά σειρά «ναυμαχία» της χρονιάς. Ο Δήμος Πάρου και ο Ναυτικός Όμιλος του νησιού, έχουν στηρίξει τη διοργάνωση από τη γένεσή της μέχρι και σήμερα, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τους αθλητές και τους φιλάθλους της ιστιοπλοΐας.

Η αυλαία του HMRT, θα πέσει όπως κάθε χρόνο στο Μικρολίμανο, με τον τελικό να λαμβάνει χώρα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του τα τρία προηγούμενα χρόνια, το Hellenic Match Racing Tour, είναι έτοιμο να χαρίσει και το 2017, έντονες συγκινήσεις και πλούσια δράση στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας. Οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές, με πολλές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται να δώσουν και φέτος το «παρών» στην διοργάνωση, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά αγώνων MatchRace με σκάφη τύπου Platu 25 / Beneteau 25. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης και τρις πρωταθλητής της διοργάνωσης, Παναγιώτης Μάντης και η «Nespesso VMG Team», ο Σπύρος Βενετσιάνος με την «North Sails - UrsaMinor», ο Κωνσταντίνος Μάνθος με την «Έρυτος», ο Θοδωρής Τσουλφάς με τη «Tsoulfas Sailing Team», ο Βαγγέλης Χειμώνας με τη «Rebuild Construction», ο Γιούρεκ Στρζεμιέσκι με τη «Jolly», η ομάδα «J-mania» με τον Γιώργο Παναγιωτίδη, αλλά κι αυτή του Παναγιώτη Καμπουρίδη, είναι οι οκτώ ομάδες που θα δώσουν φέτος το «παρών» σε ακόμα περισσότερες και πιο συναρπαστικές θαλάσσιες «μονομαχίες».

Από κοντά και οι υπόλοιπες ομάδες όπως αυτή του Θοδωρή Τσουλφά, η «North Sails - Ursa Minor» του Σπύρου Βενετσιάνου και η «Jolly» του «Jurek Strzemiecki». Φέτος, το Hellenic Match Racing Tour, δίνει την ευκαιρία σε τρεις νέες ομάδες, αλλά πολύ έμπειρες, να διαγωνιστούν. Αυτές των Παναγιώτη Καμπουρίδη, Γιώργου Παναγιωτίδη και του πολυνίκη σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης, Κώστα Μάνθου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η πολυνίκης του θεσμού ομάδα της «Nespresso VMG» με καπετάνιο τον Παναγιώτη Μάντη, έχοντας αρωγό και συμπαραστάτη και φέτος μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καφέ παγκοσμίως, τη Nespresso, θα προσπαθήσει να διατηρήσει για 4η συνεχόμενη χρονιά τα πρωτεία της στο θεσμό, βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη του ανταγωνισμού με τις υπόλοιπες ομάδες που θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό για να καταφέρουν να την εκθρονίσουν.

Την πρωτοκαθεδρία της «Nespresso VMG Team», θα επιχειρήσουν και φέτος να απειλήσουν πολλές ομάδες. H «Rebuild Construction» του Βαγγέλη Χειμώνα, ενός αθλητή με πλούσιο παλμαρέ, διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο αλλά και τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την καταπληκτική της εμφάνιση στο μεγάλο τελικό του HMRT, φέτος έχει ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πολυπόθητου κυπέλλου.

Σχετικά με το Hellenic Match Racing Tour

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που πραγματοποιείται σε τρία στάδια με τη συμμετοχή κορυφαίων ιστιοπλόων. Μετά από τη πρώτη επιτυχημένη διεξαγωγή του το 2014, το Hellenic Match Racing Tour, έχει αποκτήσει μια ισχυρή θέση στο χώρο του αθλήματος, με τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους να συναγωνίζονται αντίστοιχους από το εξωτερικό.

Το Match Race είναι ένας αγώνας «ένας εναντίον ένα» δημιουργώντας άμεσο και επιθετικό ανταγωνισμό στον οποίο ακόμα και οι συγκρούσεις είναι κάτι συνηθισμένο. Η γρήγορη λήψη αποφάσεων, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ομαδική συνεργασία και τη στρατηγική που ακολουθούν οι ομάδες, καθιστούν τον αγώνα συναρπαστικό για το θεατή. Οι αγώνες διεξάγονται σε κοντινή απόσταση από τη στεριά, επιτρέποντας σε όσους το παρακολουθούν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης, σε μερικές από τις πιο θεαματικές γωνιές της Ελλάδας. Τα στιγμιότυπα των αγώνων προβάλλονται από τα κορυφαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε περισσότερες από 120 χώρες παγκοσμίως.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Qatar Airways, η Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία (σύμφωνα με τα βραβεία Skytrax 2015) με στόλο 166 αεροσκαφών που ταξιδεύει σε 152 μοναδικούς προορισμούς καθώς και η εταιρεία Istion Yachting, μια απο τις κορυφαίες εταιρείες στον ελλαδικό χώρο στην ενοικίαση σκαφών αναψυχής, με στόλο που ξεπερνά τα 100 επαγγελματικά σκάφη.

Μεγάλος χορηγός στον τελικό στις 17 Σεπτεμβρίου είναι η εταιρεία Nespresso όπου προσφέρει στους καλεσμένους της διοργάνωσης Εκλεκτές Ποικιλίες καφέ και coffee cocktails.

Υποστηρικτές του τέταρτου Hellenic Match Racing Tour είναι η Salty Bag, η πρώτη εταιρεία upcycling στην Ελλάδα, με έδρα την Κέρκυρα, η οποία δημιουργεί χειροποίητες τσάντες, ανακυκλώνοντας πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών, η εταιρεία Promopark με τα πρωτοποριακά προϊόντα outdoor branding που διαθέτει, τα ρολόγια EDOX ως επίσημος χρονομέτρης και η σαμπάνια G.H.MUMM που προσφέρει τις σαμπάνιες των νικητών καθώς και μια ντελικάτη γευστική εμπειρία με champagne cocktails στα party στη Βουλιαγμένη και στον μεγάλο τελικό στο Μικρολίμανο.

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια διοργάνωση της ICARUS υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας Icarus Sailing Media με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Web: www.hmrt.gr/el

Facebook: www.facebook.com/hellenicmatchracingtour

Η φωτογραφία είναι από το περυσινό Hellenic Match Racing στο νησί μας την Πάρο

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31