Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 - ParosIn.gr

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Στο χθεσινό 19/5/2017 δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αφορμή τη λήξη των δυο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Και ναι μεν οι διαβεβαιώσεις, του Υπουργού Ναυτιλίας και του Υφυπουργού Εργασίας λειτούργησαν προς το παρόν ως κατ’ αρχή πυροσβεστικό μέτρο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων μας», και

«Παραμένουμε σε επιφυλακή περιμένοντας χειροπιαστές αποδείξεις από τους κυβερνώντες για την επίλυση των προβλημάτων μας, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις τους.
Διακηρύσσει επίσης ότι αν σύντομα δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μας θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας».

Ακολουθεί ολόκληρο το χθεσινό δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

 

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Μια νεαρή Ιταλίδα βρέθηκε αργά χθες το βράδυ χωρίς τις αισθήσεις της στο μπάνιο του ενοικιαζόμενου δωματίου στη Νάουσα της Πάρου, όπου διέμενε, από τη φίλη της.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έφθασε στο σημείο, παρέλαβε τη νεαρή κοπέλα μεταφέροντάς τη στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στη νεαρή ιταλίδα έγιναν προσπάθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ να την επαναφέρουν στη ζωή αλλά ήταν πλέον αργά.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η νεαρή Ιταλίδα θα εργαζόταν σε επιχείρηση της Νάουσας.

Το αστυνομικό Τμήμα Πάρου ερευνά το δυσάρεστο περιστατικό ενώ η νεαρή Ιταλίδα θα μεταφερθεί στη Σύρο για νεκροψία - νεκροτομή.

φωτο: αρχείο

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Την εβδομάδα που μας πέρασε Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας και το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου Μάρπησσας, σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά στα παιδιά την ναυτική τέχνη και τον ναυταθλητισμό.

Καθαρισμός παραλίας Λιβαδιών

Το δίκτυο Μεσόγειος SOS στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2017 και σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου σα σας προσκαλεί όλους την Κυριακή 21 Μαΐου στις 10:00 π.μ. στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας μπροστά από τον όμιλο μας!

H βοήθεια σας είναι πολύτιμη για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την παραλία μας καθαρή!

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/5/20#sigProId729e392c90

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Αντίπαρος, 19 Μαΐου 2017
Αριθμ. Πρωτ.: 1522 /19-5-2017

ΠΡΟΣ: Αποδέκτες (όπως ο πίνακας αποδεκτών)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πρακτικογράφο Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα «ΚΑΛΟΥΔΑ» την 24η του μηνός Μαΐου του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Επικύρωση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για καθορισμό τιμών για απλή χρήση παραλιών

2. Λήψη αποφάσεως για εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Δήμου Αντιπάρου

3. Λήψη αποφάσεως περί εγκρίσεως κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο λιμάνι Αντιπάρου

4. Λήψη απόφασης για αποδοχή παραίτησης και ορισμό νέου Προέδρου Κ.Ε.Δ.Α.

5. Αιτήματα πολιτών

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σωτήριος Σκούρτης

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΟΥΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
3. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
6. ΠΑΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
7. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ
8. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
9. ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
10. ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ
11. ΒΙΑΖΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
12. ΒΙΑΖΗ ΕΜΜΑΝΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
13. ΚΑΠΟΥΤΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
14. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
15. Μ.Μ.Ε. ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
16. ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Στην κατηγορία: Πολιτική

• Η Ελλάδα για πρώτη φορά δεν διαθέτει ασφαλιστικό σύστημα!

• Το ασφαλιστικό μόρφωμα “Κατρούγκαλου” αυτοκαταργήθηκε στην πράξη. Γκρεμίστηκαν οι δυο βασικοί του πυλώνες, προσωπική διαφορά και υπολογισμός εισφορών!

• Τα 310 εκατ. € για το ασφαλιστικό στο email “Χαρδούβελη”, έγιναν 10 δις € περικοπές συντάξεων με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

• Η Ν.Δ. θα μειώσει δραστικά, άμεσα και γενναία τις εξοντωτικές εισφορές!

Συνέντευξη του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση στην εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και το δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη

1. Από τη διήμερη συζήτηση στη βουλη τι σας εχει μείνει σε σχέση και με την περίοδο που ψηφίζατε και σεις μνημόνια. Συμφωνείται πως μόνο ο Αλέξης Τσιπρας θα μπορούσε να περάσει τόσο σκληρά μετρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο;

Θα συμφωνήσουμε πρώτα, ότι τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση «Τσίπρα-Καμμένου» δεν ήταν αναπόφευκτα.Το 3ο και 4ο μνημόνιο φέρνουν ένα βαρύ λογαριασμό, αποτέλεσμα ανικανότητας και βουλιμίας για εξουσία. Να συμφωνήσουμε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» μνημόνια. Οι δημοσιονομικές προσαρμογές έχουν επώδυνες επιπτώσεις για το λαό. Όμως, το κρίσιμο ερώτημα είναι κατά πόσο θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει επιπλέον επώδυνες δημοσιονομικές προσαρμογές;
Για παράδειγμα, η εθνική μας οικονομία θα έτρεχε με ρυθμούς 2,5% (2015) και 3,7% (2016). Αντ’ αυτού βρισκόμαστε δυο χρόνια σε ύφεση, ενώ για το Α΄3μηνο του 2017 έχουμεύφεση 0,5%. Επίσης, η ανεργία στο τέλος του 2016 θα έκλεινε στο 19,5%, όπως το είχαμε προδιαγράψει, ενώ σήμερα έκλεισε στο 23,5%, γεγονός που μεταφράζεται σε 200.000 χαμένες θέσεις εργασίας. Στο ασφαλιστικό εκπληρώναμε τους όρους βιωσιμότητας με 310 εκατ. ευρώ στο email “Χαρδούβελη” και σήμερα ο λογαριασμός ξεπερνάει τα 10 δις ευρώ. Το ΑΕΠ της χώρας –στο τέλος του 2017- προβλεπόταν στα 207 δις ευρώ, ενώ σήμερα προβλέπεται στα 181 δις ευρώ. Δηλαδή, τα νοικοκυριά απώλεσαν 26 δις ευρώ. Να λοιπόν γιατί ήταν αχρείαστα το 3ο και 4ο μνημόνιο. Εμείς, είχαμε κλείσει-με τις θυσίες του ελληνικού λαού – τον επώδυνο κύκλο των δημοσιονομικών προσαρμογών.
Από την άλλη πλευρά θα συμφωνήσω, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ικανότητα να εξαπατήσει 5 φορές τους Έλληνες. Από την πλατεία Συντάγματος –πριν από 2,5 χρόνια- με τους αγανακτισμένους, το γνωστό “σκίσιμο” του Μνημονίου, τη Σεισάχθεια για όλους και τη διαγραφή του χρέους, περάσαμε στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και τις παροχές των 12 δις ευρώ, μετά πήγαμε -στο 3ο μνημόνιο- με το παράλληλο πρόγραμμα και σήμερα ακούμε για “αντίμετρα”. Το νέο επικοινωνιακό εφεύρημα της κυβέρνησης για να αποκρύψει το 4ο μνημόνιο και τα 14,4 δις ευρώ μέτρα!

2. Μετά από μια σκληρή μάχη στη Βουλη τα μετρα της δεύτερης αξιολόγησης πέρασαν. Η ΝΔ σε όλους τους τόνους εχει πει ότι θα εφαρμόσει ότι εχει ψηφιστεί για το 2019-2020. Σε τι μπορεί να ελπίζουν έργαζομενοι και συνταξιούχοι από σας;

Η Ν.Δ. δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Όπως, για εμάς το κράτος έχει συνέχεια, έτσι και οι κυβερνήσεις έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν το δικό τους μίγμα οικονομικής πολιτικής. Η Ελλάδα σήμερα, δεν έχει ασφαλιστικό νόμο. Ο «νόμος Κατρούγκαλου» έχει ακυρωθεί στην πράξη και στη συνείδηση του κόσμου, καθώς οι δομικές του παραδοχές καταργήθηκαν. Καταργήθηκε η προσωπική διαφορά, όπως επίσης και ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.Επιπλέον, στον ΕΦΚΑεπικρατεί χάος και σύγχυση.
Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν από τη Ν.Δ. τη δημιουργία ενός νέου βιώσιμου νόμου δίκαιου και ανταποδοτικού.Ενός νόμου που θα νοικοκυρέψει το σύστημα, θα μειώσει τις εισφορές και δεν θα έχει ταξικό πρόσημο.
Οι εργαζόμενοι αντίστοιχα θα ελπίζουν στην επανακυριαρχία της πλήρους απασχόλησης στην αγορά εργασίας, με βελτίωση των μισθών τους, ενώ οι άνεργοι σε νέες δουλειές που θα δημιουργηθούν από τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

3. Μιλήσατε πολλές φορές για την εξόντωση των ελευθεριών επαγγελματιών μέσω των εισφορών. Σε αυτόν τον τομέα υπάρχει κάποια αλλαγή που μπορείτε να υποσχεθείτε εάν η ΝΔ γινει κυβέρνηση;

Αυτά που προβλέπονται στο 4ο μνημόνιο, θα έχουν ολέθριες συνέπειες για 1,4 εκατ. αγρότες, γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς. Επιβάλλει, “καπέλο” πάνω στις ήδηεξοντωτικές εισφορές, που φθάνουν ακόμη και στο 61%!!! Ουσιαστικά μετουσιώνουν στην πράξη το ταξικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στη μεσαία τάξη της χώρας. Πρόκειται για ένα ισχυρό τοξικό δηλητήριο, που μεθοδικά υπονομεύει και φτωχοποιεί όλους τους Έλληνες.
Η Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει να γίνει αυτό. Οι απαράδεκτες αυτές εισφορές θα μειωθούν σημαντικά, με δίκαιο και αναπτυξιακό πρόσημο.

4. Είχατε σηκώσει ψηλά και το θέμα με τα μπλοκάκια και τις εισφορές που εχουν επιβληθεί . Μήπως τελικά ότι εφαρμόζεται δεν αλλάζει και ίσως να σας βολεύει ότι κάποιος άλλος πηρε δύσκολα μετρα που ίσως έπρεπε να τα πάρετε εσείς;

Δεν συμφωνώ, το «μπλοκάκι» έφερε αντίθετα αποτελέσματα. Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, από την ισχύ του ασφαλιστικού μορφώματος «Κατρούγκαλου» μέχρι σήμερα,καταργήθηκαν 75.000 «μπλοκάκια». Πρόκειται για μια άδικη και ακατανόητη διάταξη, που έφερε σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη διάταξη, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα προϊόν ιδεοληψίας και θα καταργηθεί.
Η Ν.Δ. έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να πάρει δύσκολα, αλλά αναγκαία όμως μέτρα, όπως στο παρελθόν, όταν με γενναιότητα μειώσαμε 6 μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές, όπου σε συνδυασμό με άλλες διαρθρωτικές αλλαγές, καταφέραμε να διατηρήσουμε ταμειακή ισορροπία στα ασφαλιστικά ταμείακαι ταυτόχρονα πετύχαμε την έναρξη ισχυρής αποκλιμάκωσης της ανεργίας.

5. Ακούω συνέχεια να λέτε ότι δεν πρόκειται να πιαστούν οι στόχοι και να εφαρμοστούν τα αντίμετρα. Γιατί πρέπει από την αντιπολίτευση να άκουγεται πάνταένας αρνητικός λόγος. Γιατί δεν λέτε πχ ότι πρέπει να κάνουμε ότι πρέπει για να πιάνει η χώρα τους στόχους που βάζει;

Τα δήθεν«αντίμετρα» που επικαλείται η κυβέρνηση, αποτελούν το «φερετζέ» του επώδυνου πακέτου μέτρων, που φέρνει το 4ο μνημόνιο. Στην πράξη για να υπάρξει αντίμετρο, θα πρέπει να επιτευχθούν πρώτα τα μέτρα και οι στόχοι που προβλέπονται. Δηλαδή, να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος άνω του 3,5%. Ακόμη, όμως, και αν πιαστεί αυτός ο στόχος, τον τελευταίο λόγο –άρθρο 15- δεν θα τον έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εκείνοι και μόνο θα αξιολογήσουν την επίτευξη των στόχων και θα κρίνουν τι δυνατότητες υπάρχουν. Το άρθρο 15 είναι ταπεινωτικό και επιβεβαιώνει την ενδοτικότητα της κυβέρνησης.

6. Εσείς ως κυβέρνηση θα κάνετε ότι πρέπει για να πιαστούν οι στόχοι και για μετά το 2018 της συμφωνίας που ψήφισε η βουλή;

Η Ν.Δ. θα επιδιώξει -όπως έχει πει και ο ίδιος ο πρόεδρος Κυριακός Μητσοτάκης- μια νέα συμφωνία με πρωτογενή πλεονάσματα που δεν θα ξεπερνούν το 2%. Η επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας, θα μας δώσει τηναναγκαία δημοσιονομική ελευθερία για την άσκηση της δικής μας οικονομικής πολιτικής.

7. Η αυτοδυναμία είναι τελικά ο μόνος δρόμος για να μην καταστεί η ΝΔ δεξιά παρένθεση όπως επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λένε κάποιοι; είναι εύκολο να κατακτηθεί ή θεωρείτε ότι μπορεί μέχρι τα τέλη του 2018 η κυβέρνηση να αλλάξει το κλίμα;

Η Ν.Δ., το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παρένθεση δεν θα γίνει ποτέ. Ακόμη και μέσα στο δημοσιονομικό «τσουνάμι» που πλήττει τη χώρα, στάθηκε όρθιο και σήμερα αποτελεί τη μοναδική ελπίδα των Ελλήνων για την επόμενη μέρα και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Η Ν.Δ. έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία, που στηρίζονται σε αρχές και αξίες αναλλοίωτες που δικαιώνονται στο πέρασμα του χρόνου.
Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση πραγματικά άλλαξε το κλίμα. Μετέτρεψε την αισιοδοξία σε απαισιοδοξία και την ελπίδα σε απόγνωση. Ανέλαβε μια χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση και τη “βύθισε” ξανά στην ύφεση και την αβεβαιότητα. Επέβαλε σκληρή και πολυετή λιτότηταμε 14,4 δις ευρώ νέα μέτρα, υπέγραψε δυο μνημόνια, δέσμευσε την περιουσία του δημοσίου για 99 χρόνια, παραχώρησε την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος για 35 χρόνια, ενώ συνταξιούχοι και εργαζόμενοι υπέστησαν τη μεγαλύτερη απώλεια εισοδημάτων από την έναρξη της δημοσιονομικής προσαρμογής.

20/5/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Σχηματισμός δικογραφίας για κλοπή στη Μύκονο

Την 19-05-2017 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου ότι το χρονικό διάστημα 17/18-05-2017 άγνωστος δράστης παραβίασε κατοικία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, προσωπικά αντικείμενα και τιμαλφή.

Σύλληψη (4) ατόμων για οικοδομικές εργασίες στην Ίο

Την 19-05-2017 το μεσημέρι συνελήφθησαν στην Ίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιητών, 44χρονος υπήκοος Αλβανίας και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 66, 58 και 53 ετών, γιατί προέβαιναν σε παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Θήρα

Την 19-05-2017 το βράδυ συνελήφθη στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 28χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31