Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 - ParosIn.gr
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 00:48

Που είναι το μυαλό σου;

Δώσε βάση στο παρόν και ίσως γίνεις πιο ευτυχής!

Εστιάζοντας στις σκέψεις και στα συναισθήματα του παρόντος, μπορείς να ζήσεις τη στιγμή και να μάθεις από αυτήν.

Η ψυχολόγος Ματίνα Αναγνωστοπούλου θα μας μιλήσει για τεχνικές και θα μας εκπαιδεύσει με ασκήσεις, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στον ρυθμό της καθημερινότητας και να οδηγηθούμε σε ισορροπία, κάνοντας παύση και δίνοντας αξία στο «τώρα».

Την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 20:00 μ.μ. στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Παροικία για ενήλικες.

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

Πάρος 17/05/2017

Αρ. Πρωτ.: 2153

ΠΡΟΣ:

- Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο ΔΕΗ
κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη
- Γενικό Δ/ντή Γενικής Δ/νσης Παραγωγής (ΓΔ/Π)
κ. Δημήτριο Μετικάνη
- Διευθυντή Παραγωγής Νήσων
κ. Δημήτριο Αναγνώστου
- Διευθυντή ΑΣΠ Πάρου
κ. Χρήστο Ταμπουρά


ΚΟΙΝ.:

- Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
κ. Γιώργο Χατζημάρκο
- Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
κ. Γιώργο Λεονταρίτη
- Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος
κ. Ιωάννη Φλεβάρη
- Μ.Μ.Ε.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Το εργοστάσιο του ΑΣΠ Πάρου καλύπτει 9 νησιά (Πάρο, Νάξο, Αντίπαρο, Ίο , Σίκινο, Φολέγανδρο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι).

Με αφορμή το συμβάν της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2017 στον ΑΣΠ Πάρου και σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής ενέργειας που θα απαιτηθεί το φετινό καλοκαίρι εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

1ον) Σε τι κατάσταση ενεργειακής επάρκειας βρίσκεται το εργοστάσιο ώστε να μπορέσει ν' ανταποκριθεί αξιόπιστα την θερινή περίοδο στην αυξημένη τουριστική κίνηση;

2ον) Έχουν υπάρξει οι αναγκαίες συντηρήσεις για την αποφυγή αντίστοιχων γεγονότων όπως αυτό της 18ης Ιανουαρίου 2017 στο ΑΣΠ Πάρου ή ακόμη χειρότερα για την αποφυγή ενός γενικευμένου πολυήμερου μπλακ - άουτ όπως αυτό που συνέβη στο νησί της Σαντορίνης στις 13 Αυγούστου 2013;

3ον) Το εργοστάσιο του ΑΣΠ Πάρου που απασχολεί περίπου σαράντα εργαζομένους τηρεί τους όρους υγιεινής και ασφάλειας τους;

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

Στην κατηγορία: Πολιτική

Η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης του Δήμου Πάρου, «Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον» Μαρία Χανιώτη κατέθεσε ερώτηση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο Πάρου και τους Αντιδημάρχους Πάρου σχετικά με τις παραβιάσεις κοινόχρηστων χώρων και ειδικότερα για «την ανησυχητική εξάπλωση του φαινομένου της ομπρελοξαπλώστρας, των τραπεζοκαθισμάτων και όλων των κατασκευών που έχουν καταλάβει σχεδόν όλα τα παραλιακά μέτωπα του νησιού».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κ. Χανιώτη:

«Προς:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου
Δήμαρχο Πάρου
Αντιδημάρχους Πάρου

Θέμα:
Παραβιάσεις κοινόχρηστων χώρων

Κε Πρόεδρε,

Με θλίψη και ανησυχία παρατηρούμε μια παθογένεια που φαίνεται να μην αγγίζει την παράταξη της πλειοψηφίας ενώ μέσα σε αυτή την αίθουσα το θέμα έχει έρθει επανειλημμένως. Δημιουργείται δε η εντύπωση, ότι το όλο ζήτημα τελεί υπό την ευλογία και την έγκριση της πλειοψηφίας.
Το θέμα αφορά την ανησυχητική εξάπλωση του φαινομένου της ομπρελοξαπλώστρας, των τραπεζοκαθισμάτων και όλων των κατασκευών που έχουν καταλάβει σχεδόν όλα τα παραλιακά μέτωπα του νησιού μας και όχι μόνο. Όπως όλοι γνωρίζουμε η ασυδοσία δεν έχει μέτρο και όριο και με την ανοχή σας το φαινόμενο έχει πάει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κε πρόεδρε, ακόμα κι αν γίνει αποδεκτό ότι υπάρχει νόμιμη παραχώρηση, που εκτιμώ ότι σε αρκετές για να μην πω στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει, αυτή έχει ένα όριο συγκεκριμένο και η αρμόδια επιτροπή έχει την υποχρέωση να το κάνει σαφές με κάποια σήμανση ή διαγράμμιση, κάτι που σπάνια γίνεται. Κυρίως τους μήνες αιχμής αυτό το όριο παραβιάζεται και επεκτείνεται χωρίς κανένα έλεγχο ή ελέγχους «επιλεκτικούς», που κανείς δεν γνωρίζει τα κριτήρια και τα αποτελέσματά τους αφού η κατάσταση συνεχίζεται.

Οι υπουργικές αποφάσεις είναι σαφείς και προσδιορίζουν όλα τα θέματα, προς όφελος των λουομένων και όχι κυρίως των επιχειρήσεων. Κατόπιν αυτού λοιπόν, ΖΗΤΩ να μας ενημερώσετε για τα εξής:

Ποιες παραχωρήσεις έχουν γίνει κι από ποιόν φορέα

Εάν καταβάλλονται τα συμφωνηθέντα μισθώματα

Αν έχει ο Δήμος, που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει, την αρμοδιότητα βάσει του άρθρου 10 της ΚΥΑ ΔΔ0007378/0454ΒΕΞ2017 - ΦΕΚ 1636/Β/12-5-2017, κάνει παρεμβάσεις και διαπιστώσεις υπερβάσεων και παρανομιών. Και αν ναι, ΠΟΙΟΣ είναι στο εξής ο σχεδιασμός της παράταξής σας για την προστασία του νησιού από αυτήν την κατάσταση που κινδυνεύει να αλλοιώσει εντελώς την εικόνα του;

Πως σκοπεύετε να προστατεύσετε το νησί μας από όλη αυτή την αναρχία που επικρατεί με τις απαράδεκτες και αντιαισθητικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς και όχι μόνο; Είναι άραγε λύση, το ότι σε κάθε συνάντηση με τους επαγγελματίες «τους πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών» και τους καλείτε ευγενικά να συμμορφωθούν; Είναι άραγε λύση να στήνετε σε κάθε δημοτική κοινότητα επιτροπή αισθητικής από πολίτες, ευαισθητοποιημένους, εθελοντές, που δίνουν το χρόνο και τις γνώσεις τους αλλά δεν έχουν ουσιαστικά ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ και δεν εισακούονται από κανέναν με αποτέλεσμα κι εκείνοι να αποκαρδιώνονται και τελικά να «εγκαταλείπουν»;

Παρακαλώ για την άμεση ενημέρωσή μου καθώς και του δημοτικού συμβουλίου στο σύνολό του, με στοιχεία και αποδεικτικό υλικό καθώς και για το τι προτίθεστε να κάνετε από εδώ και στο εξής.

Με εκτίμηση,
Μαρία Χανιώτη».

Στην κατηγορία: Πολιτική

Οι μαθητές του ΣΤ' 2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας διοργανώνουν Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου "Ο Γύρος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας"

Μπαμπάδες και μαμάδες σας περιμένουμε με τα αθλητικά σας αύριο, Πέμπτη 18 Μαίου 2017, το πρωί για να πάρετε μέρος κι εσείς στον αγώνα ή να χειροκροτήσετε την προσπάθεια όλων των παιδιών!

Πως ξεκίνησαν όλα;

Διαβάστε αναλυτικά στην ανάρτηση «Τι τρέχει με το ΣΤ' 2», εδώ!

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Π.Α. Δήμου Πάρου ενημερώνει τους γονείς που επιθυμούν να λάβουν voucher για την εγγραφή των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου μέσω της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2017-2018 ότι για την υποβολή των αιτήσεών τους χρειάζεται να έχουν τα κάτωθι προαπαιτούμενα:

* Την Πράξη Προσδιορισμού Φόρου που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει τη φορολογική δήλωσή τους έτους 2016 (1/1/2016 - 31/12/2016).

* Τον προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr).

Ο Πρόεδρος
του Ν.Π.Δ.Δ. «Κ.Π.Π.Α.»
ΛΕΟΝΤΗΣ ΜΙΚΕΣ

18491624 336247263457841 2772817934440874799 o

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η "Κιβωτός του Κόσμου" έτοιμη να αποπλεύσει και πάλι, για τα νησιά Πάρο και Αντίπαρο!!!

Για άλλη μία φορά, το καλοκαίρι, θα είναι ξεχωριστό για τις Νεανικές Συντροφιές του Ι. Π. Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Το "μικρό καράβι της αγάπης", ναυλωμένο με την αγάπη όλων σας, θα συναντήσει για δεύτερη φορά, την "Κιβωτό του Κόσμου" και για μία εβδομάδα θα πλέουν πλάι πλάι σε ένα γαλήνιο ταξίδι αγάπης.

Από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 26 Ιουνίου 2017, στα όμορφα νησιά μας, θα φιλοξενηθούν 55 !!! παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς τους, από την "Κιβωτό του Κόσμου".

Μαζί μας θα βρίσκονται και τα παιδιά της χορωδίας της "Κιβωτός του Κόσμου" με τη μαέστρο τους, τα οποία θα λαμπρύνουν με τη συμμετοχή τους, τη γιορτή λήξης των Νεανικών Συντροφιών Παναγίας Εκατονταπυλιανής, την Κυριακή 25 Ιουνίου το βράδυ, στο προαύλιο του Ιερού Προσκυνήματος.

Ήδη, με την δική σας αγάπη και προσφορά, έχουμε εξασφαλίσει τη διαμονή των παιδιών στο ξενοδοχείο "ΑΙΓΑΙΟΝ" και στα "Bizas Accommodation", τη μεταφορά τους με τα πλοία της Hellenic Seaways, γεύματα για κάποιες ημέρες, και είμαστε σίγουροι ότι με την προσφορά όλων, θα εξασφαλίσουμε και ό,τι άλλο απαιτείται, ώστε και τη φετινή χρονιά, τα παιδιά να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τα νησιά μας.

Κάθε προσφορά είναι δεκτή όπως και κάθε πρότασή σας συζητήσιμη, ώστε να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα των παιδιών αυτές τις ημέρες.

Μέσα από αυτό το ταξίδι, τις λίγες έστω αυτές ημέρες, μπορούμε να πούμε και πάλι ότι σε αυτό το νησί, όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχθούμε, η αγάπη περισσεύει και το αποδεικνύουμε κάθε φορά ακόμα και τη δύσκολη αυτή εποχή.

Είναι αυτές οι στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις υπερήφανος για άλλη μία φορά που ζεις σε αυτό τον τόπο.

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 17 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Βάσει της έγγραφης ενημέρωσης από τον ορισμένο Δικηγόρο μας κ.Γεώργιο Ξανθούλη, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η αρχικώς ορισθείσα την 24.5.2017, συζήτηση των Αιτήσεων Ακύρωσης των Δήμων και των Φορέων των τεσσάρων νησιών (Άνδρος, Πάρος, Νάξος και Τήνος) κατά της υπ’ αριθμ. 177360/18.12.2014 ΑΕΠΟ αναβλήθηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής δικάσιμο.

Κατόπιν τούτου η πρόταση του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου για κοινή συνέντευξη τύπου της Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων για τις ανεμογεννήτριες και συμβολική κατάληψη της εισόδου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα συζητηθεί εκ νέου όταν ορισθεί η νέα ημερομηνία εκδίκασης των σχετικών Αιτήσεων Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μετά από απόφαση της δημοτικής επιτροπής αγώνα για τις Ανεμογεννήτριες.

Παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις και τον αγώνα μας και εκφράζοντας το αίσθημα των τοπικών κοινωνιών δε θα αφήσουμε να καταστραφούν τα νησιά μας και να μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 θα ξεκινήσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Το site μας σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε ζωντανή - live μετάδοση τη συνεδρίαση.

Ακολουθεί η πρόσκληση με τα 22 θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και link για να την παρακολουθήσετε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πάρος 12 Μαΐου 2017

Αριθ. Πρωτ.: 5578

Προς:

1. Δήμαρχο Πάρου

2. Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως πίνακας αποδεκτών)

3. Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Πάρου

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Τετάρτη 17/05/2017 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης με θέμα «Αποδοχή ποσού από καθαρά κέρδη της ΚΔΕΠΑΠ για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Πάρου στη θέση Ζευλάκι».
Εισηγητής: Πρόεδρος ΚΔΕΠΑΠ κ. Μαρινόπουλος Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 2ο: Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 118/2011 κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου που αφορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Κωβαίος Μάρκος.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση του σχεδίου κανονισμού της λειτουργίας των αθλητικών χώρων του Δήμου Πάρου.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαλαματένιος Εμμανουήλ.

ΘΕΜΑ 4ο: Καθορισμός τελών ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού στο Αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών Νάουσας.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Κωβαίος Μάρκος.

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για την ανάθεση «Παροχή υπηρεσιών για τη φόρτωση και μεταφορά μπαζών-φυτικών υπολειμμάτων και ογκωδών αντικειμένων Δήμου Πάρου» σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α΄/16-06-2011).
Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα.

ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης για την ανάθεση «Παροχή υπηρεσιών για τη μεταφορά απορριμμάτων από παραλίες και κλαδιών από κλάδεμα δένδρων παραλιών Δήμου Πάρου» σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α΄/16-06-2011).
Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα.

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για την ανάθεση «Παροχή υπηρεσιών για τον καθαρισμό–αποψίλωση χαντακιών και ρείθρων οδικού δικτύου Δήμου Πάρου» σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α΄/16-06-2011).
Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα.

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης για την ανάθεση «Παροχή υπηρεσιών για την επίστρωση και τον καθαρισμό παραλιών με μηχανικά μέσα για το έτος 2017» σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α'/16-06-2011).
Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα.

ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης για την ανάθεση «Παροχή υπηρεσιών για τον καθαρισμό Δασών-Αλσυλλίων Δήμου Πάρου» σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α΄/16-06-2011.
Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα.

ΘΕΜΑ 10ο: Τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης προϋπολογισμού του Δήμου Πάρου για το Α΄ τρίμηνο οικ. έτους 2017.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων & δαπανών Α΄ τριμήνου οικον. έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΠΠΑ Δήμου Πάρου.
Εισηγητής: Πρόεδρος ΚΠΠΑ Λεοντής Μικές.

ΘΕΜΑ 12ο: Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ, ΚΠΠΑ για το έτος 2017.
Εισηγητής: Πρόεδρος ΚΠΠΑ Λεοντής Μικές.

ΘΕΜΑ 13ο: Λήψη απόφασης επί αιτήματος της εταιρείας «Athens Happy Tour» Τουριστική Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. για την κυκλοφορία τουριστικού τρένου στην Δημοτική Κοινότητα Πάρου.
Εισηγητής: κ. Μαρινόπουλος Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 14ο: Τροποποίηση & συμπλήρωση της απόφασης 52/2017 του Δ.Σ. σχετικά με αποδοχή δωρεάς αγροτεμαχίου στη θέση «Αυκουλάκι» της Δ.Κ. Μάρπησσας.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαλαματένιος Εμμανουήλ.

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση των υπ' αρίθμ. 12/2017 και 14/2017 αποφάσεων της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πάρου.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 16ο: Λήψη απόφασης για την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για εξεύρεση και μίσθωση ακινήτου για χώρο στάθμευσης στην Τοπική Κοινότητα Κώστου και ορισμός επιτροπής καταλληλότητας των προσφερόμενων ακινήτων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαλαματένιος Εμμανουήλ.

ΘΕΜΑ 17ο: Λήψη απόφασης για την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για εξεύρεση και μίσθωση ακινήτου για χώρο στάθμευσης στην Δημοτική Κοινότητα Πάρου και ορισμός επιτροπής καταλληλότητας των προσφερόμενων ακινήτων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαλαματένιος Εμμανουήλ.

ΘΕΜΑ 18ο: Λήψη απόφασης για την διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «Η ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Απολογισμός – Προοπτικές – Προκλήσεις για το μέλλον».
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Κωβαίος Μάρκος.

ΘΕΜΑ 19ο: Σύσταση επιτροπής καθορισμού τιμήματος κινητών πραγμάτων (και ακινήτων) του Δήμου που πρόκειται να διατεθούν, εκποιηθούν ή καταστραφούν.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαλαματένιος Εμμανουήλ.

ΘΕΜΑ 20ο: Αντικατάσταση του εκπροσώπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου – Αντιπάρου στην επιτροπή του Δήμου Πάρου για τις ανεμογεννήτριες.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Κωβαίος Μάρκος.

ΘΕΜΑ 21ο: Αίτημα του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας Πάρου για έγκριση ανάρτησης πανό.
Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα.

ΘΕΜΑ 22ο: Επιχορηγήσεις Συλλόγων.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Κωβαίος Μάρκος.

Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου
Ρούσσος Βατίστας

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
(με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)
1. Άγουρος Άγγελος
2. Αντιπαριώτης Δημήτριος
3. Βλαχογιάννης Χρήστος
4. Βολοσυράκης Νικόλαος
5. Γκίκας Αναστάσιος
6. Κάγκανη - Κορτιάνου Άννα
7. Καλακώνας Μηνάς
8. Καστρουνής Σωτήριος
9. Καραχάλιος Σταύρος
10. Λεοντής Μικές
11. Λουκής Γεώργιος του Δημ
12. Λουκής Γεώργιος του Κων.
13. Μαλαματένιος Εμμανουήλ
14. Μαλινδρέτος Χαράλαμπος
15. Μαρινόπουλος Αθανάσιος
16. Πατέλης Άγγελος
17. Πετρόπουλος Ιωάννης
18. Πούλιος Γεώργιος
19. Ραγκούσης Γεώργιος
20. Ροκονίδας Κωνσταντίνος
21. Ρούσσος Πέτρος
22. Σαραντινός Χριστόδουλος
23. Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα
24. Τριπολιτσιώτης Γεώργιος
25. Χανιώτη Μαρία
26. Χριστόφορος Χρήστος

Πατήστε εδώ λίγο πριν τις 19:00 για να παρακολουθήσετε σε ζωντανή - live μετάδοση τη σημερινή (Τετάρτη 17 Μαΐου 2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου.

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 13:18

Συλλήψεις στη Μύκονο

Σύλληψη ημεδαπής για κατάληψη αιγιαλού στη Μύκονο

Την 16-05-2017 το μεσημέρι συνελήφθη στην Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 43χρονη ημεδαπή γιατί λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχοντας αναπτύξει ομπρέλες – ξαπλώστρες σε τμήμα του αιγιαλού, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Μύκονο

Την 17-05-2017 το πρωί συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 47χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Ο κεντρικός ανεμόμυλος του λιμανιού της Παροικιάς, σήμα κατατεθέν για το νησί μας, αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας και της ταυτότητας του τόπου μας. Η αποκατάσταση του, μετά από σειρά εργασιών συντήρησης, μας δίνει μεγάλη χαρά.

Η προστασία των πολιτιστικών μνημείων της Πάρου είναι προτεραιότητα του Δήμου Πάρου και ως επίσημος θεματοφύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, έχει αναλάβει την ανάδειξη, τη διατήρηση και τη συνέχεια της ιστορικής και πολιτιστικής Μνήμης του τόπου μας.

πηγή: https://dimosparou.blogspot.gr/

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/5/17#sigProIdb41dbad786

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31