Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 - ParosIn.gr

Διεθνής βράβευση για το βιβλίο του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες «Του άνεμου και της αρμύρας»

Το Βραβείο Γαστρονομικής Λογοτεχνίας (Prix De La Littérature Gastronomique) απέσπασε από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας (Académie Internationale de la Gastronomie), ένα χρόνο μετά την έκδοσή του το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας» / «Essence of Cyclades» του δικτύου Aegean Cuisine.

Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, σε ελληνικά και αγγλικά, που αποτυπώνει σε 300 σελίδες τα προϊόντα, το μαγειρικό πλούτο και τη γαστρονομική κουλτούρα καθενός από τα 24 κυκλαδονήσια.

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου στο εστιατόριο CTC στην Αθήνα, όπου εκτός από τους συγγραφείς παρών ήταν και ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η συγκεκριμένη διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προέρχεται από ένα διεθνώς καταξιωμένο φορέα ενισχύοντας την πορεία του βιβλίου εκτός των συνόρων της Ελλάδας και, κατ’ επέκταση, την προώθηση των κυκλαδίτικών προϊόντων και την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή.

Το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας» απευθύνεται σε όλους και όχι μονάχα σε μια μικρή μερίδα ειδικά ενδιαφερόμενων. Διαβάζοντάς το κανείς είναι σα να μεταφέρεται στο κάθε νησί, να πατά στη γη του, να μυρίζει στον αέρα όλα τα αρώματα, να γνωρίζει τα προϊόντα του τόπου, να νιώθει την ιστορία του, τους ανθρώπους και τις μαγειρικές τους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διάκριση για το δίκτυο Aegean Cuisine και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Ρούσσος, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια, τους συγγραφείς Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέα Ν. Ανδρουλιδάκη, καθώς και τον Ηλία Μαμαλάκη, το Δημήτρη Ρουσουνέλο και το Γιώργο Χατζηγιαννάκη για την πολύτιμη συμβολή τους.

Το βιβλίο «Του άνεμου και της αρμύρας» έρχεται να συμπληρώσει τις πλούσιες δράσεις του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες «ταξιδεύοντας» τα προϊόντα και τη γαστρονομία των Κυκλάδων σε όλο τον κόσμο.

Η διάθεση του βιβλίου γίνεται από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων καθώς και από επιλεγμένα καταστήματα.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Το κακόβουλο λογισμικό «WannaCry», το οποίο συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου «Crypto-Malware», μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος, ενώ εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή το γεγονός ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες, με μεγάλο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μέσω επισφαλών ή μολυσμένων ιστοσελίδων.

Ειδικότερα, ως προς τα μολυσμένα αρχεία, πρόκειται συνήθως για αρχεία τύπου .docx και .pdf, στα οποία έχουν ενσωματωθεί κακόβουλες μακροεντολές, που εκτελούνται κατά το άνοιγμά τους και εγκαθιστούν το κακόβουλο λογισμικό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όπως αναφέρει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, κρυπτογραφεί - κλειδώνει ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα τύπων .lay6, .sqlite3, .sqlitedb, .accdb, .java, .class, .mpeg, .djvu, .tiff, .backup, .vmdk, .sldm, .sldx, .potm, .potx, .ppam, .ppsx, .ppsm, .pptm, .xltm, .xltx, .xlsb, .xlsm, .dotx, .dotm, .docm, .docb, .jpeg, .onetoc2, .vsdx, .pptx, .xlsx και .docx, που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό.

Στη συνέχεια, για να ξεκλειδωθούν τα μολυσμένα αρχεία, ζητείται η καταβολή χρηματικού ποσού, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin ως «λύτρα», ενώ σε διαφορετική περίπτωση γίνονται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Το «WannaCry», έχει τη δυνατότητα να αυτοδιαδίδεται μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος στο οποίο αποκτά πρόσβαση. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε εταιρικά δίκτυα όπου η διάδοση μπορεί να είναι ραγδαία. Το κακόβουλο λογισμικό κυκλοφορεί από τις 12 Μαΐου 2017, ενώ μέχρι στιγμής έχει μολύνει περισσότερους από 125.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει στους χρήστες του διαδικτύου και τους διαχειριστές εταιρικών δικτύων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το «WannaCry», καθώς και να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές και να αποτρέπεται η περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Και η Αντίπαρος (φωτο) μαζί με την Πάρο συμμετέχουν στην έκθεση Greek Panorama στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον κεντρικό σταθμό του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.

Με την συμμετοχή της στη μεγάλη, πολυαναμενόμενη έκθεση Greek Panorama - Tourism, Culture, Gastronomy 2017, που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, από 11 έως και 13 Μαΐου, στον εμβληματικό και παγκοσμίως διάσημο Grand Central Terminal Station -τον κεντρικό συγκοινωνιακό κόμβο της πόλης, με άνω των 750.000 διερχόμενων επισκεπτών καθημερινά- η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει την δυνατότητα στα νησιά της να κάνουν ένα δυναμικό άνοιγμα στην αμερικανική τουριστική αγορά, παράλληλα με την προβολή και ανάδειξη των τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων.

Η διοργάνωση της 1ης Έκθεσης Greek Panorama, στην ιστορική, κεντρική αίθουσα Vanderbilt Hall του Grand Central Terminal Station, λαμβάνει χώρα στις 12 και 13 Μαΐου 2017. Με βασικά στοιχεία τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Γαστρονομία, δημιουργείται μία επιτυχημένη συνταγή, ώστε το κέντρο της Νέας Υόρκης να «μυρίσει» Ελλάδα. Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις για κάθε τουριστικό προορισμό της Ελλάδας καθώς και προβολή πλήθους κλάδων, όπως luxury tourism, ελληνική γαστρονομία, real estate, shopping, yachting & cruises κ.α. και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με τα νησιά: Ρόδος, Κάσος, Νίσυρος, Λέρος, Πάρος, Αντίπαρος και Μήλος.

 

Στην κατηγορία: I Love Antiparos

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα Σάββατο 13/5/2017, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» Ν.Π. 12055, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Σύρο - Πάρο - Νάξο - Φολέγανδρο, ότι θα παραμείνει στον οικείο λιμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου επέβαιναν δεκαέξι (16) άτομα με προορισμό την Θήρα τα οποία αποβιβάστηκαν προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο. Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» πρόκειται να συνεχίσει το δρομολόγιό του για Θηρασιά - Θήρα - Ανάφη, πρώτες πρωινές ώρες αύριο Κυριακή 14/5/2017.

____________________________________

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα Σάββατο 13/5/2017, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ» Ν.Π. 12055, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Σύρο - Πάρο - Νάξο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Φολεγάνδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του προς Σίκινο - Ίο - Ανάφη - Θηρασιά - Θήρα.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου επέβαιναν δέκα (10) άτομα με προορισμό την Φολέγανδρο, ενώ κατά δήλωση του υπεύθυνου ναυτικού πράκτορα ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρία (13) άτομα.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με την ομάδα κουκλοθέατρου “Ουπς!” παρουσίασαν την παράσταση: Οδύσσεια ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει. Η ιστορία του Οδυσσέα μάγεψε μικρούς και μεγάλους που ταξίδεψαν μαζί του από την αίθουσα του ΑΜΕΣ Νηρέα και του Αρχιλόχου!

Το Δ.Σ. του ΑΜΕΣ Νηρέα ευχαριστεί τους μαθητές των Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων της Πάρου που παρακολούθησαν τις πρωινές παράστασης, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς. Ευχαριστεί επίσης κι όσους παρευρέθησαν στην ανοιχτή απογευματινή παράσταση.

Ευχαριστούμε την Blue Star για την προσφορά των εισιτηρίων της μετακίνησης και το Corina's Studios για την προσφορά διαμονής της καλλιτεχνικής ομάδας, όπως και το εστιατόριο Χριστιάννα στον Αμπελά για το γεύμα.
Επίσης ευχαριστούμε το Δ.Σ. του πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος για την παραχώρηση της αίθουσας.

Ουπς! Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστούμε την κ. Αγγελική Γουναρίδη και τον Αλέξανδρο Μονοκάνδυλο που δίνουν ψυχή σε αυτό που παρουσιάζουν μεταφέροντας σε όλους εμάς την αγάπη τους για το θέατρο και για τα παιδιά!

nireas 1 13-5-17

Δελτίο Τύπου

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
“Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ”
Έτος ιδρύσεως 1959, Νάουσα Πάρου

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

«Αφανείς ήρωες» της καθημερινότητάς μας

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση της στην Τήνο η Κοινωνική Κουζίνα. Με αναρτήσεις μας είτε σας ενημερώνουμε σχετικά με τις δραστηριότητες που πραγματοποιεί είτε για να ζητήσουμε βοήθεια για ανάγκες σε υλικά που χρειάζεται. Τι είναι όμως αυτή η Κοινωνική Κουζίνα;

Ποια είναι η κα Κατερίνα που ακούμε συνέχεια;

Παρακάτω θα μάθετε τα πάντα, θα δείτε τον «αφανή ήρωα» που δίνει καθημερινά την δική του μάχη ώστε, να έχουν όσοι το χρειάζονται ένα ζεστό φαγητό (τουλάχιστον 100 μερίδες την εβδομάδα).

Αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί και κάντε μια κοινοποίηση ώστε όλη να μάθουν το έργο που επιτελεί γυναίκα και όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα:

Βαλεντίνα 6909085678 &

Γρηγόρης 6955778797 & στο 22834.00141

 

 

Πηγή: www.tinostoday.gr

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

 

Στις 12-05-2017 το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Πάρο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου δυο ημεδαποί ηλικίας 34 και 36 ετών, γιατί εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σύλληψη (1) αλλοδαπής για πλαστογραφία στη Μύκονο

Την 12-05-2017 το πρωί συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 25χρονη υπήκοος Αιθιοπίας, γιατί κάνοντας χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Σύλληψη (2) αλλοδαπών για οικοδομικές εργασίες στη Θήρα

Στις 12-05-2017 το πρωί συνελήφθησαν στη Θήρα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας 59χρονος υπήκοος Αλβανίας και 48χρονος υπήκοος Αιγύπτου, γιατί εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σύλληψη (2) ημεδαπών για οικοδομικές εργασίες στη Θήρα

Στις 12-05-2017 το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Θήρα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας δυο ημεδαποί ηλικίας 63 και 28 ετών, γιατί εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σύλληψη (1) ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά στη Σύρο

Στις 12-05-2017 το μεσημέρι συνελήφθη στη Σύρο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης 50χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που έγινε παρουσία Δικαστικού λειτουργού, σε δύο κατοικίες βρέθηκαν κυνηγητικό όπλο που κατείχε παράνομα και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Τα παραπάνω ανευρεθέντα κατασχέθηκαν.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Συνελήφθη 29χρονος Πολωνός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη στη Μύκονο

Ο δράστης οδηγώντας αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 40χρονο Αλβανό εγκαταλείποντας το σημείο του ατυχήματος

Συνελήφθη σήμερα (13.05.2017) πρώτες πρωινές ώρες στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 29χρονος υπήκοος Πολωνίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, χθες (12.05.2017) το βράδυ (21,40’ ώρα) στην περιφερειακή οδό Μυκόνου Άνω Μεράς Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 29χρονος, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 40χρονο υπήκοο Αλβανίας που διέσχιζε το οδόστρωμα. Στη συνέχεια ο 29χρονος οδηγός εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος και διέφυγε.

Στο πλαίσιο διερεύνησης του τροχαίου δυστυχήματος, αστυνομικοί που αναζητούσαν το εμπλεκόμενο όχημα κατάφεραν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να το εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη, ο όποιος όπως διαπιστώθηκε βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος:

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία

β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή

γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

α) Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες

β) Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές

γ) Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Δυο σημαντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο νησί μας σήμερα Σάββατο 13 Μαΐου στην Παροικιά και αύριο Κυριακή 14 Μαΐου στη Νάουσα.

Και οι δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις αφορούν τη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών και η σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς.

Ακολουθεί το πρόγραμμα για σήμερα Σάββατο στην Παροικιά στο Πάρκο Ηρώων και για αύριο Κυριακή στη Νάουσα στο χώρο της παιδικής χαράς.

orama elpidas sabbato

Orama elpidas kyriaki

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Τα δρομολόγια ΚΤΕΛ Πάρου από τις 15/05/2017 έως και τις 26/05/2017 διαμορφώνονται ως εξής:

Από Παροικία προς Μαράθι - Κώστο - Λεύκες - Πρόδρομο - Μάρμαρα - Μάρπησσα - Πίσω Λιβάδι- Λογαρά - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυό
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.25*, 10.45, 12.10*, 14.15*, 16.00*, 18.30
Σαββατοκύριακο
08.05, 10.45, 12.10*, 14.00*, 16.00*, 18.30

Aπό Δρυό προς Χρυσή Ακτή - Παραλία Πούντας - Λογαρά - Πίσω Λιβάδι - Μάρπησσα - Μάρμαρα - Πρόδρομο - Λεύκες - Κώστο - Μαράθι - Παροικία
Κάθε μέρα
07.25 Από Μάρπησσα
08.55*, 11.35, 13.05*, 14.55*, 17.25*

*Από/ Προς Άσπρο Χωριό

Από Παροικία προς Νάουσα
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.25*, 09.00, 10.45, 12.10, 13.35*>>Νο5, 14.10, 16.00, 17.40, 20.10, 22.10
Σαββατοκύριακο
07.25*,09.00, 10.45, 12.10, 14.00, 16.00, 17.40, 20.10, 22.10

Από Νάουσα προς Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.40, 08.10*, 09.30, 11.05*, 12.30, 14.30*, 16.30, 17.05, 18.00, 20.30, 22.30
Σαββατοκύριακο
08.10*, 09.30, 11.05*, 12.30, 14.30*, 16.30, 17.05, 18.00, 20.30, 22.30

* Μέσω Καμαρών

Από Παροικία προς Αλυκή
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.15, 08.45, 11.10^, 12.10^, 13.30^, 14.15, 16.10^, 17.45
Σαββατοκύριακο
07.15, 08.45, 11.10^, 12.10^, 14.10^, 16.10^, 17.45

Από Αλυκή προς Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.35, 09.10*, 11.40, 14.00, 14.35, 16.40, 18.10*
Σαββατοκύριακο
07.35*, 09.10*, 11.40, 12.40, 14.40, 16.40, 18.10*

* Mέσω Βουτάκου-Πούντας
^ Mέσω Πούντας- Βουτάκου
> Mέσω Βουτάκου

Από Παροικία προς Πούντα (Αντίπαρος)
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.15>, 08.45^, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 17.10, 17.45^, 21.10
Σαββατοκύριακο
07.15>, 08.45^, 10.15, 11.10, 12.10, 14.10, 16.10, 17.10, 17.45^, 21.10

Από Πούντα (Αντίπαρος) προς Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.50, 09.25, 11.25*, 13.45*, 14.30>, 16.25*, 18.25, 21.25
Σαββατοκύριακο
07.50, 09.25, 11.25*, 12.25*, 14.25*, 16.25*, 18.25, 21.25

* Mέσω Βουτάκου -Αλυκής
^ Mέσω Αλυκής - Βουτάκου
> Mέσω Βουτάκου

Από Παροικία προς Νάουσα - Πρόδρομο - Μάρπησσα - Πίσω Λιβάδι - Λογαρά - Παραλία Πούντας - Χρυσή Ακτή - Δρυό
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 13.35*

Από Νάουσα προς Δρυό
Κάθε μέρα: 11.25

Από Δρυό προς Νάουσα - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.05
Κάθε μέρα: 16.30

Από Παροικία προς Βουτάκο
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.15, 08.45, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 17.45
Σαββατοκύριακο
07.15, 08.45, 11.10, 12.10, 14.10 , 16.10, 17.45

Από Βουτάκο προς Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.45, 09.15, 11.30, 13.50, 14.35, 16.30, 18.15
Σαββατοκύριακο
07.45, 09.15, 11.30, 12.30, 14.30, 16.30, 18.15

Από Άσπρο Χωριό προς Λεύκες - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
08.55, 13.05, 14.55, 17.25
Σαββατοκύριακο
08.55, 13.05, 14.55, 17.25

Από Άσπρο Χωριό προς Νάουσα - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.05

Από Παροικία προς Άσπρο Χωριό
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.25, 12.10, 13.35, 14.15, 16.00
Σαββατοκύριακο
08.05, 12.10, 14.00, 16.00

Από Αγκαιριά προς Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.30, 09.05*, 11.45, 14.05, 14.40, 16.45, 18.05*
Σαββατοκύριακο
07.35*, 09.05*, 11.45, 12.45, 14.45, 16.45, 18.05

Από Παροικία προς Αγκαιριά
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.15, 08.45, 11.10^, 12.10^, 13.30^, 14.15, 16.10^, 17.45
Σαββατοκύριακο
07.15, 08.45, 11.10^, 12.10^, 14.10^, 16.10^, 17.45

* Mέσω Βουτάκου - Πούντας
^ Mέσω Πούντας- Βουτάκου
> Mέσω Βουτάκου

Από Κώστο προς Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.40, 09.30, 12.05, 13.40, 15.30, 18.00
Σαββατοκύριακο
07.40, 09.30, 12.05, 13.40, 15.30, 18.00

Από Κώστο προς Δρυό
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.40*, 11.00, 12.25*, 14.30*, 16.15, 18.45
Σαββατοκύριακο
08.20, 11.00, 12.25*, 14.15*, 16.15*, 18.45

* Από / Προς Άσπρο Χωριό

Από Πρόδρομο προς Λεύκες - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.30, 09.20, 11.55, 13.30, 15.20, 17.50
Σαββατοκύριακο
07.30, 09.20, 11.55, 13.30, 15.20, 17.50

Από Πρόδρομο προς Νάουσα - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.30
Κάθε μέρα: 16.45

Από Πρόδρομο προς Δρυό
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.50, 11.10, 12.35, 14.10, 14.40, 16.25, 18.55
Σαββατοκύριακο
08.30, 11.10, 12.35, 14.25, 16.25, 18.55

Από Μάρμαρα προς Λεύκες - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.25, 09.15, 11.50, 13.25, 15.15, 17.45
Σαββατοκύριακο
07.25, 09.15, 11.50, 13.25, 15.15, 17.45

Από Μάρμαρα προς Νάουσα - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.25

Από Μάρμαρα προς Δρυό
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.55, 11.15, 12.40, 14.10, 14.45, 16.30, 19.00
Σαββατοκύριακο
08.35, 11.15, 12.40, 14.30, 16.30, 19.00

Από Μάρπησσα προς Λεύκες - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.25, 09.15, 11.50, 13.25, 15.15, 17.45
Σαββατοκύριακο
07.25, 09.15, 11.50, 13.25, 15.15, 17.45

Από Μάρπησσα προς Νάουσα - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.25
Κάθε μέρα: 16.45

Από Μάρπησσα προς Δρυό
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.55, 11.15, 12.40, 14.15, 14.45, 16.30, 19.00
Σαββατοκύριακο
08.35, 11.15, 12.40, 14.30, 16.30, 19.00

Από Πίσω Λιβάδι προς Λεύκες - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
09.10, 11.45, 13.20, 15.10, 17.40
Σαββατοκύριακο
09.10, 11.45, 13.20, 15.10, 17.40

Από Πίσω Λιβάδι προς Νάουσα - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.20
Κάθε μέρα: 16.40

Από Πίσω Λιβάδι προς Δρυό
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
08.00, 11.20, 12.45, 14.50, 16.35, 19.05
Σαββατοκύριακο
08.40, 11.20, 12.45, 14.35, 16.35, 19.05

Από Παρασπόρο προς Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
08.00, 09.35, 11.55, 14.25, 14.55, 16.55, 18.35
Σαββατοκύριακο
08.00, 09.35, 11.55, 12.55, 14.55, 16.55, 18.35, 21.35

Από Παροικία προς Παρασπόρο
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.15, 08.45, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 17.10, 17.45, 21.10
Σαββατοκύριακο
07.15, 08.45, 10.15, 11.10, 12.10, 14.10, 16.10, 17.10, 17.45, 21.10

Από Παροικία προς Αεροδρόμιο
ΔΕΥΤΕΡΑ: 07.15, 10.15, 13.30, 17.10
ΤΡΙΤΗ: 10.15, 13.30, 17.10
ΤΕΤΑΡΤΗ: 10.15, 11.35, 13.30, 17.10
ΠΕΜΠΤΗ: 10.15, 13.30, 17.10
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 07.15, 10.15, 13.30, 17.10
ΣΑΒΒΑΤΟ: 07.15, 10.15, 17.10
ΚΥΡΙΑΚΗ: 10.15, 12.10, 17.10

Από Πούντα (Αντίπαρος) προς Αεροδρόμιο
ΔΕΥΤΕΡΑ: 10.30, 13.45, 17.25
ΤΡΙΤΗ: 10.30, 13.45, 17.25
ΤΕΤΑΡΤΗ: 10.30, 11.50, 13.45, 17.25
ΠΕΜΠΤΗ: 10.30, 13.45, 17.25
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10.30, 13.45, 17.25
ΣΑΒΒΑΤΟ: 10.30, 17.25
ΚΥΡΙΑΚΗ: 10.30, 12.25, 17.25

Από Αεροδρόμιο προς Πούντα - Παροικία
Οι επιστροφές για Πούντα & Παροικία γίνονται 15 λεπτά μετά την άφιξη του αεροπλάνου, εκτός των 15.10.
Προσοχή! Το Σάββατο 20/05 δε θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο των 07.50 από Αεροδρόμιο προς Πούντα-Παροικία.

Από Λεύκες προς Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.35, 09.25, 12.00, 13.35, 15.25, 17.55
Σαββατοκύριακο
07.35, 09.25, 12.00, 13.35, 15.25, 17.55

Από Λεύκες προς Δρυό
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
07.45*, 11.05, 12.30*, 14.35*, 16.20*, 18.50
Σαββατοκύριακο
08.30, 11.05, 12.30*, 14.20*, 16.20*, 18.50

*Από/ Προς Άσπρο Χωριό

Από Χρυσή Ακτή προς Λεύκες - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
09.00, 11.35, 13.10, 15.00, 17.30
Σαββατοκύριακο
09.00, 11.35, 13.10, 15.00, 17.30

Από Χρυσή Ακτή προς Νάουσα - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.10
Κάθε μέρα: 16.30

Από Παραλία Πούντας προς Λεύκες- Παροικία
Κάθε μέρα
09.05, 11.40, 13.15, 15.05, 17.35

Από Παραλία Πούντας προς Νάουσα - Παροικία
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 07.15
Κάθε μέρα: 16.35

* Πληροφορούμε το επιβατικό κοινό ότι εντός των λεωφορείων ισχύουν προσαυξημένα εισιτήρια 2.00€, 2.50€ και 3.50€.

____________________________________________________

 

Bus timetable from 15/05/2017 till 26/05/2017

From Parikia to Marathi- Kostos- Lefkes- Prodromos- Marmara- Marpissa- Piso Livadi- Logaras- Pounda Beach- Golden Beach- Drios
From Monday to Friday
07.25*, 10.45, 12.10*, 14.15*, 16.00*, 18.30
Weekend
08.05, 10.45, 12.10*, 14.00*, 16.00*, 18.30

From Drios to Golden Beach- Pounda Beach- Logaras- Piso Livadi- Marpissa- Marmara- Prodromos- Lefkes- Kostos- Marathi- Parikia
Every day
07.25 From Marpissa
08.55*, 11.35, 13.05*, 14.55*, 17.25*

* From/To Aspro Chorio

From Parikia to Naoussa
From Monday to Friday
07.25*, 09.00, 10.45, 12.10, 13.35*>>Νο5, 14.10, 16.00, 17.40, 20.10, 22.10
Weekend
07.25*,09.00, 10.45, 12.10, 14.00, 16.00, 17.40, 20.10, 22.10

From Naoussa to Parikia
From Monday to Friday
07.40, 08.10*, 09.30, 11.05*, 12.30, 14.30*, 16.30, 17.05, 18.00, 20.30, 22.30
Weekend
08.10*, 09.30, 11.05*, 12.30, 14.30*, 16.30, 17.05, 18.00, 20.30, 22.30

* Through Kamares

From Parikia to Aliki
From Monday to Friday
07.15, 08.45, 11.10^, 12.10^, 13.30^, 14.15, 16.10^, 17.45
Weekend
07.15, 08.45, 11.10^, 12.10^, 14.10^, 16.10^, 17.45

From Aliki to Parikia
From Monday to Friday
07.35, 09.10*, 11.40, 14.00, 14.35, 16.40, 18.10*
Weekend
07.35*, 09.10*, 11.40, 12.40, 14.40, 16.40, 18.10*

* Through Voutakos- Pounta
^ Through Pounta- Voutakos
> Through Voutakos

From Parikia to Pounta (Antiparos)
From Monday to Friday
07.15>, 08.45^, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 17.10, 17.45^, 21.10
Weekend
07.15>, 08.45^, 10.15, 11.10, 12.10, 14.10, 16.10, 17.10, 17.45^, 21.10

From Pounta (Antiparos) to Parikia
From Monday to Friday
07.50, 09.25, 11.25*, 13.45*, 14.30>, 16.25*, 18.25, 21.25
Weekend
07.50, 09.25, 11.25*, 12.25*, 14.25*, 16.25*, 18.25, 21.25

* Through Voutakos- Aliki
^ Through Aliki- Voutakos
> Through Voutakos

From Parikia to Naoussa- Drios
From Monday to Friday: 13.35*

From Naoussa to Drios
Every day: 11.25

From Drios to Naoussa- Parikia
From Monday to Friday: 07.05
Every day: 16.30

From Parikia to Voutakos
From Monday to Friday
07.15, 08.45, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 17.45
Weekend
07.15, 08.45, 11.10, 12.10, 14.10 , 16.10, 17.45

From Voutakos to Parikia
From Monday to Friday
07.45, 09.15, 11.30, 13.50, 14.35, 16.30, 18.15
Weekend
07.45, 09.15, 11.30, 12.30, 14.30, 16.30, 18.15

From Aspro Chorio to Lefkes- Parikia
From Monday to Friday
08.55, 13.05, 14.55, 17.25
Weekend
08.55, 13.05, 14.55, 17.25

From Aspro Chorio to Naoussa- Parikia
From Monday to Friday: 07.05

From Parikia to Aspro Chorio
From Monday to Friday
07.25, 12.10, 13.35, 14.15, 16.00
Weekend
08.05, 12.10, 14.00, 16.00

From Agkeria to Parikia
From Monday to Friday
07.30, 09.05*, 11.45, 14.05, 14.40, 16.45, 18.05*
Weekend
07.35*, 09.05*, 11.45, 12.45, 14.45, 16.45, 18.05

From Parikia to Agkeria
From Monday to Friday
07.15, 08.45, 11.10^, 12.10^, 13.30^, 14.15, 16.10^, 17.45
Weekend
07.15, 08.45, 11.10^, 12.10^, 14.10^, 16.10^, 17.45

* Through Voutakos- Pounta
^ Through Pounta- Voutakos
> Through Voutakos

From Kostos to Parikia
Monday to Friday
07.40, 09.30, 12.05, 13.40, 15.30, 18.00
Weekend
07.40, 09.30, 12.05, 13.40, 15.30, 18.00

From Kostos to Drios
Monday to Friday
07.40*, 11.00, 12.25*, 14.30*, 16.15, 18.45
Weekend
08.20, 11.00, 12.25*, 14.15*, 16.15*, 18.45

* From/To Aspro Chorio

From Prodromos to Lefkes- Parikia
Monday to Friday
07.30, 09.20, 11.55, 13.30, 15.20, 17.50
Weekend
07.30, 09.20, 11.55, 13.30, 15.20, 17.50

From Prodromos to Naoussa- Parikia
Monday to Friday: 07.30
Every day: 16.45

From Prodromos to Drios
Monday to Friday
07.50, 11.10, 12.35, 14.10, 14.40, 16.25, 18.55
Weekend
08.30, 11.10, 12.35, 14.25, 16.25, 18.55

From Marmara to Lefkes- Parikia
Monday to Friday
07.25, 09.15, 11.50, 13.25, 15.15, 17.45
Weekend
07.25, 09.15, 11.50, 13.25, 15.15, 17.45

From Marmara to Naoussa- Parikia
Monday to Friday: 07.25

From Marmara to Drios
Monday to Friday
07.55, 11.15, 12.40, 14.10, 14.45, 16.30, 19.00
Weekend
08.35, 11.15, 12.40, 14.30, 16.30, 19.00

From Marpissa to Lefkes- Parikia
Monday to Friday
07.25, 09.15, 11.50, 13.25, 15.15, 17.45
Weekend
07.25, 09.15, 11.50, 13.25, 15.15, 17.45

From Marpissa to Naoussa- Parikia
Monday to Friday: 07.25
Every day: 16.45

From Marpissa to Drios
Monday to Friday
07.55, 11.15, 12.40, 14.15, 14.45, 16.30, 19.00
Weekend
08.35, 11.15, 12.40, 14.30, 16.30, 19.00

From Piso Livadi to Lefkes- Parikia
Monday to Friday
09.10, 11.45, 13.20, 15.10, 17.40
Weekend
09.10, 11.45, 13.20, 15.10, 17.40

From Piso Livadi to Naoussa- Parikia
Monday to Friday : 07.20
Every day: 16.40

From Piso Livadi to Drios
Monday to Friday
08.00, 11.20, 12.45, 14.50, 16.35, 19.05
Weekend
08.40, 11.20, 12.45, 14.35, 16.35, 19.05

From Parasporos to Parikia
Monday to Friday
08.00, 09.35, 11.55, 14.25, 14.55, 16.55, 18.35
Weekend
08.00, 09.35, 11.55, 12.55, 14.55, 16.55, 18.35, 21.35

From Parikia to Parasporos
Monday to Friday
07.15, 08.45, 09.10, 10.15, 11.10, 12.10, 13.30, 14.15, 16.10, 17.10, 17.45, 21.10
Weekend
07.15, 08.45, 10.15, 11.10, 12.10, 14.10, 16.10, 17.10, 17.45, 21.10

From Parikia to the Airport
MONDAY: 07.15, 10.15, 13.30, 17.10
TUESDAY: 10.15, 13.30, 17.10
WEDNESDAY: 10.15, 11.35, 13.30, 17.10
THURSDAY: 10.15, 13.30, 17.10
FRIDAY: 07.15, 10.15, 13.30, 17.10
SATURDAY: 07.15, 10.15, 17.10
SUNDAY: 10.15, 12.10, 17.10

From Pounta (Antiparos) to the Airport
MONDAY: 10.30, 13.45, 17.25
TUESDAY: 10.30, 13.45, 17.25
WEDNESDAY: 10.30, 11.50, 13.45, 17.25
THURSDAY: 10.30, 13.45, 17.25
FRIDAY: 10.30, 13.45, 17.25
SATURDAY: 10.30, 17.25
SUNDAY: 10.30, 12.25, 17.25

From the Airport to Pounda (Antiparos) & Parikia
Returns to Pounda (Antiparos) & Parikia are scheduled 15 minutes after landing, except for 15.10.
Attention! On the 20th of May there will be no bus service from the Airport to Pounda & Parikia on 07.50.

From Lefkes to Parikia
Monday to Friday
07.35, 09.25, 12.00, 13.35, 15.25, 17.55
Weekend
07.35, 09.25, 12.00, 13.35, 15.25, 17.55

From Lefkes to Drios
Monday to Friday
07.45*, 11.05, 12.30*, 14.35*, 16.20*, 18.50
Weekend
08.30, 11.05, 12.30*, 14.20*, 16.20*, 18.50

* From/To Aspro Chorio

From Golden Beach to Lefkes- Parikia
Monday to Friday
09.00, 11.35, 13.10, 15.00, 17.30
Weekend
09.00, 11.35, 13.10, 15.00, 17.30

From Golden Beach to Naoussa- Parikia
Monday to Friday: 07.10
Every day: 16.30

From Pounda Beach to Lefkes-Parikia
Every day
09.05, 11.40, 13.15, 15.05, 17.35

From Pounda Beach to Naoussa-Parikia
Monday to Friday: 07.15
Every day: 16.35

*Tickets are also available on the bus, sold by the driver, at an increased price of € 2.00, €2.50 or €3.50- depending on the distance covered.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31