Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 - ParosIn.gr

Πάρος, 10 Μαΐου 2017

Αρ. πρωτ.: 14/2017

Προς: Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου.

Κύριε/α, σας προσκαλούμε την Τετάρτη 17/05/2017 και ώρα 21.30 να προσέλθετε στην αίθουσα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, όπου θα γίνει η τακτική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

ΘΕΜΑ 1ο: Ανακοινώσεις Προέδρου.

ΘΕΜΑ 2ο: Υπογραφή πρακτικών.

ΘΕΜΑ 3ο: Τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων

ΘΕΜΑ 4ο: Αίτημα για παραχώρηση αίθουσας για εκδήλωση

ΘΕΜΑ 5ο: Συζήτηση για γιορτή Εμπορικού Συλλόγου στον Άγιο Φωκά (Αναλήψεως)

ΘΕΜΑ 6ο: Προγραμματισμός επόμενου συμβουλίου

ΘΕΜΑ 7ο: Άλλα έκτακτα θέματα

Ο Πρόεδρος
Απόστολος Αλιπράντης

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, ενημερώνει τα μέλη του ότι στις 17/5/2017 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα της Αργοτολέσχης και ώρα 20:00 με τα παρακάτω θέματα:

1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

2. Προκήρυξη εκλογών

3. Λοιπά θέματα

Εάν δεν υπάρχει η απαραίτητη απαρτία των μελών η έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα 21:00 στην ίδια αίθουσα.

Τo Δ.Σ.

09/05/2017

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Την Κυριακή 14 Μαΐου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Αντίπαρος εν πλω», θα πραγματοποιήσουμε μία πεζοπορία, γνωρίζοντας ιστορικά και μορφολογικά την άλλη Αντίπαρο. Συγκεκριμένα θα συναντηθούμε στο λιμάνι της Πούντας στις 09:15 π.μ. για να περάσουμε στην Αντίπαρο (δρομολόγιο F/B – 09:30 π.μ. με τιμή εισιτηρίου 1,30 ευρώ). Στη συνέχεια με μισθωμένο τουριστικό λεωφορείο της Αντιπάρου και παρέα με τους φίλους Αντιπαριώτες θα μεταφερθούμε (κόστος εισιτηρίου 1,50 ευρώ αν το λεωφορείο είναι πλήρες) στην τοποθεσία Αϊ Γιώργη (υψόμ.20μ.), για να ξεκινήσει η πεζοπορία μας. Θα ανεβούμε στην ψηλότερη κορυφή του νησιού Προφ. Ηλίας (υψόμ. 301μ.), θα κατεβούμε στη παραλία Μοναστήρια (υψόμ. 20μ.), θα ανεβούμε στη περιοχή Πρασοβούνια (υψόμ. 200 μ.) και διασχίζοντας τον Κάμπο θα καταλήξουμε στη χώρα της Αντιπάρου. Μια μέτρια αλλά απαιτητική από πλευράς δυσκολίας διαδρομή, διάρκειας περίπου 5 ωρών και μήκους 13 χλμ. Απαραίτητος εξοπλισμός, πεζοπορικά μποτάκια, σακίδιο με τον σχετικό εξοπλισμό (νερό - πρόχειρο φαγητό - αντιανεμικό μπουφάν).

Δηλώσεις συμμετοχής:
Για τη καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της εκδήλωσής μας, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε (λόγω της μετακίνησης με ιδιωτικό τουριστικό λεωφορείο) για τη συμμετοχή σας στέλνοντάς μας μήνυμα (με το όνομα και το τηλέφωνό σας) μέσω facebook ή επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα: Ανδρέας Ραγκούσης: 6936142253, Γιώργος Δανιηλίδης: 6973853790, Ντάνος Τσαντιράκης: 2284021804. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ως την Πέμπτη 11 Μαΐου.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

• Στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, έχουν ήδη ενταχθεί 84 έργα και έχει εξειδικευτεί το 76% του συνολικού Προγράμματος

• Γ. Χατζημάρκος: «Αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε όταν δουλεύουμε με όραμα, αφοσίωση και σκληρή δουλειά»

Αξιοσημείωτες επιδόσεις καταγράφει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων, γεγονός που την κατατάσσει μεταξύ των πρώτων Περιφερειών πανελλαδικά, με θεαματικά αποτελέσματα που αφορούν τόσο το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, όσο και το τρέχον ΕΣΠΑ 2014 – 2020, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Την εικόνα των θετικών αποτελεσμάτων για το Νότιο Αιγαίο, παρουσίασε με στοιχεία ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας, το βράδυ της Τρίτης στην Παναγία του Κάστρου, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, στο πλαίσιο της νέας σημαντικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φέρει τον τίτλο «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου». Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες των Κρατών – Μελών για τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, για τη συμβολή των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και των διαρθρωτικών ταμείων στη βελτίωση της καθημερινότητας και του αύριο.

Η εκδήλωση που επελέγη για να συμπέσει με τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης – 9 Μαΐου, φιλοξενήθηκε σε ένα επιβλητικό χώρο, αυτόν της Παναγίας του Κάστρου, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Το εξαιρετικό αυτό βυζαντινό μνημείο, που αποκαταστάθηκε και αναδείχθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, επελέγη ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των αποτελεσμάτων της εισροής ευρωπαϊκών πόρων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ΕΣΠΑ 2007-2013

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης, όσον αφορά το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και στο πλαίσιο των πόρων που διαχειρίστηκε η ΕΥΔ, εντάχθηκαν συνολικά 156 έργα και δράσεις, προϋπολογισμού 236 εκ. €. Με το κλείσιμο του Προγράμματος τα έργα που τελικά χρηματοδοτήθηκαν από αυτό ανήλθαν σε 59 και ο συνολικός προϋπολογισμός τους σε 91,3 εκ. €, ενώ τα υπόλοιπα 97 ολοκληρώθηκαν με εθνικούς πόρους.
Το φυσικό αντικείμενο των έργων που υλοποιήθηκαν μεταξύ των άλλων αφορά σε:

• 60,8 χλμ. νέου ή βελτιωμένου οδικού δικτύου
• 3 αναβαθμισμένα λιμάνια
• 130 νέες/αναβαθμισμένες αίθουσες διδασκαλίας
• 18 παρεμβάσεις για την ανάδειξη μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων
• 4 έργα κατασκευής/βελτίωσης υποδομών υγείας
• 2 παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης και
• 3 παιδικούς / βρεφονηπιακούς σταθμούς

Εκτός όμως από το φυσικό αντικείμενο και τους προϋπολογισμούς των έργων που υλοποιήθηκαν, τη μεγαλύτερη σημασία έχουν τα αποτελέσματα των δράσεων αυτών και το κατά πόσο συνέβαλαν στους στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Σύμφωνα με την τελική έκθεση υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο τέλος Μαρτίου 2017, ορισμένα από τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν είναι:

• ωφελήθηκαν πάνω από 9.600 μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης
• δημιουργήθηκαν 18 νέες νοσοκομειακές κλίνες
• δημιουργήθηκαν πάνω από 130 νέες θέσεις απασχόλησης, ενώ
• κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των έργων δημιουργήθηκαν πάνω από 2.000 θέσεις απασχόλησης.

Κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο η ΕΥΔ διαχειρίστηκε επίσης πόρους που της εκχωρήθηκαν από το Ε.Π. Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013, για έργα διαχείρισης και διανομής πόσιμου νερού, έργα διαχείρισης λυμάτων και έργα διαχείρισης οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων (ΧΥΤΑ, ΧΑΔΑ κτλ.).
Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα 79 έργα - την αρμοδιότητα των οποίων έχουν κυρίως οι Δήμοι- με συνολικές πληρωμές 71,7 εκ. €, από τα οποία μετά τον μηδενισμό της εθνικής συμμετοχής παρέμειναν στο Πρόγραμμα οι 60, ενώ τα υπόλοιπα 19 είτε θα μεταφερθούν στο ΕΠ Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020, είτε θα ολοκληρωθούν από εθνικούς πόρους.
Τα έργα αυτά ανά κατηγορία αφορούν σε:

• 12 νέους ή επεκτάσεις Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ)
• 15 αποκαταστάσεις Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)
• 3 δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων
• 20 δίκτυα ύδρευσης / αφαλατώσεις και
• 10 δίκτυα αποχέτευσης / εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων

ΕΣΠΑ 2014-2020

Με ταχύτατους ρυθμούς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 με προϋπολογισμό 168,2 εκ. ευρώ. Ποσοστό 50% προέρχεται από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης 62,2 εκ. € και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο 21,9 εκ. €), ενώ το υπόλοιπο 50% αποτελεί εθνική συμμετοχή.
Κεντρικός αναπτυξιακός στόχος του ΕΠ είναι το Νότιο Αιγαίο να αποτελέσει έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του τουρισμού εμπειρίας παγκοσμίως, μέσα από την υιοθέτηση μιας στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, διαφοροποίησης του προϊόντος και δημιουργίας ταυτότητας προορισμού.

Η υλοποίησή του ξεκίνησε ουσιαστικά ξεκίνησε το 2016 με την έκδοση προσκλήσεων και την ένταξη πράξεων για μεγάλο εύρος των δράσεων του Προγράμματος.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων, που έχουν εξειδικευτεί ως σήμερα ανέρχεται σε 128,6 εκ. €, ποσό που αντιστοιχεί στο 76% των πόρων του Προγράμματος [115 εκ. € για δράσεις συγχρηματοδοτούμενες από το ΕΤΠΑ (92%) και 13,6 εκ. € συγχρηματοδοτούμενες δράσεις από το ΕΚΤ (31%)].

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος, και μέχρι σήμερα:

• έχουν δημοσιοποιηθεί 45 προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων προς ένταξη
• έχουν ενταχθεί 84 πράξεις με προϋπολογισμό 75,1 εκ. €
• οι νομικές δεσμεύσεις (συμβάσεις που έχουν υπογραφεί) ανέρχονται σε 39,1 εκ. €
• οι πραγματοποιηθείσες δαπάνες ανέρχονται σε 15,1 εκ. €

Στα έργα που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται:

 15 έργα κατασκευής δικτύων ύδρευσης ή μονάδων αφαλατώσεων
 13 έργα κατασκευής, επέκτασης και εξοπλισμού σχολικών μονάδων
 11 έργα κατασκευής και αναβάθμισης υποδομών υγείας και πρόνοιας
 3 έργα προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και κατασκευής αρχαιολογικού μουσείου
 1 έργο για τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος
 1 έργο για τη βελτίωση ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων
 1 έργο κατασκευής οδικού δικτύου
 13 Κέντρα Κοινότητας
 5 δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (κοινωνικά φαρμακεία)
 Δράσεις παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με στόχο την εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής με 800 ωφελούμενους ανά έτος

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 έχει συνολικό προϋπολογισμό 5,2 δις € και καλύπτει έργα και δράσεις περιβάλλοντος και μεταφορών. Από το ποσό αυτό έχει εκχωρηθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας η αρμοδιότητα διαχείρισης ποσού δημόσιας δαπάνης 27,7 εκ. €, με το οποίο χρηματοδοτούνται -με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής- έργα συλλογής ή και επεξεργασίας λυμάτων. Τον Οκτώβριο του 2016 εκδόθηκε πρόσκληση για υποβολή προτάσεων και εντάχθηκαν 5 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 36,7 εκ. €, πετυχαίνοντας μια σημαντική αύξηση του ποσού που είχε αρχικά εκχωρηθεί στην Περιφέρεια.

Κλείνοντας την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων στο Νότιο Αιγαίο, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Τα έργα αυτά, και όλα όσα υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στα νησιά μας μέσω των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε όταν δουλεύουμε με όραμα, αφοσίωση και σκληρή δουλειά, όταν σεβόμαστε και αξιοποιούμε τους πόρους του ευρωπαίου φορολογούμενου. Και βέβαια πάνω από όλα είναι η απόδειξη ότι οι συγχρηματοδοτούμενοι πόροι αποτέλεσαν και αποτελούν το κυρίαρχο χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα μας. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσους δουλεύουν προς αυτόν τον σκοπό και να διαβεβαιώσω τόσο εκείνους όσο και όλους τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας, ότι σε αυτή την όχι ιδιαίτερα ευνοϊκή περίοδο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, οι προσπάθειές τους πιάνουν τόπο. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η προσπάθεια για την ευρωπαϊκή συνεργασία, την ενότητα και την πορεία ανάπτυξης στη χώρα μας δεν σταματά εδώ».

Ρόδος, 10 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Περιφερειάρχη

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/5/10#sigProIdff184885ea

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από -26.600- τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν -799- παραβάσεις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου του 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Απρίλιο 2017 σημειώθηκαν 29 τροχαία ατυχήματα, έναντι 24 με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2016. Ειδικότερα σημειώθηκαν:

• Τρία (3) θανατηφόρα τροχαίο ατύχημα (ίδιος αριθμός με το 2016)
• Πέντε (5) σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2016)
• Είκοσι ένα (21) ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 16 το 2016)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου το μήνα Απρίλιο 2017 καταγράφηκαν 38 παθόντες, έναντι 32 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2016. Ειδικότερα καταγράφηκαν:

• Τρεις (3) θάνατοι (ίδιος αριθμός με το 2016)
• Πέντε (5) σοβαρά τραυματίες (ίδιος αριθμός με το 2016)
• Τριάντα (30) ελαφρά τραυματίες (έναντι 24 το 2016)

Επισημαίνεται ότι, οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και οι παράγοντες που επιτείνουν τις συνέπειές τους είναι:

Η υπερβολική ταχύτητα
Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού
Η παραβίαση της προτεραιότητας
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
Η οδήγηση χωρίς χρήση κράνους και προστατευτικής ζώνης

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων - δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Απρίλιο του 2017 πραγματοποιήθηκαν (26.678) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (799) παραβάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες - επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:

• 206 για οδήγηση δίκυκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους
• 167 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
• 97 για υπερβολική ταχύτητα
• 62 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
• 50 για οδήγηση αυτοκίνητου χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας
• 4 για φθαρμένα ελαστικά

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, το μήνα Απρίλιο του 2017 συγκροτήθηκαν (100) κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθηκαν (1.915) οδηγοί και βεβαιώθηκαν (84) παραβάσεις.

Επίσης, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, (750) αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα στα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν (42) παραβάσεις.

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, έχοντας στόχο και σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

• Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
• Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
• Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
• Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
• Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
• Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
• Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
• Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 12:45

Συλλήψεις σε Μύκονο & Σύρο

Σύλληψη (3) ατόμων για οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Την 09-05-2017 το πρωί συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 27χρονος ημεδαπός και δυο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 32 και 45 ετών, γιατί προέβαιναν σε παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία στη Μύκονο

Την 09-05-2017 το μεσημέρι συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 32χρονη υπήκοος Αφγανιστάν γιατί κάνοντας χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ην. Βασίλειο.

Σύλληψη (2) μη νόμιμων αλλοδαπών στη Σύρο

Την 09-05-2017 το απόγευμα συνελήφθησαν στη Σύρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 31χρονος υπήκοος Πακιστάν και 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πάρου στη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα για την επιχορήγηση Συλλόγων του νησιού μας ενόψει των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Ακολουθεί απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης καθώς και τα ποσά με τα οποία θα επιχορηγηθούν οι Σύλλογοι από το Δήμο Πάρου για το 2017.

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στην νήσο Σύρο στις 15 Μαΐου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Η Blue Star Ferries μετά την εξαγγελία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για 48ωρη απεργία στις 16 & 17 Μαΐου 2017 εξέδωσε ενημερωτική ανακοίνωση σχετικά με τις τροποποιήσεις των δρομολογίων των πλοίων της.
Ακολουθεί η ενημερωτική ανακοίνωση της Blue Star Ferries.

ΑΠΕΡΓΙΑ Π.Ν.Ο. ΤΡΙΤΗ 16/05/17 & ΤΕΤΑΡΤΗ 17/05/17

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο. την Τρίτη 16/05/17 και την Τετάρτη 17/05/17, τα δρομολόγια των πλοίων μας θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:

F/B BLUE STAR 2
Τα δρομολόγια του πλοίου την Τρίτη 16/05/17 και την Τετάρτη 17/05/17, από Πειραιά 07:25 για Πάρο - Νάξο - Ίο-Σαντορίνη και επιστροφή, δεν θα πραγματοποιηθούν.
Τετάρτη 17/05/17: αναχώρηση από Πειραιά 23:55 για Σύρο (03:30-03:50 επομένης), Πάρο (04:50-05:10), Νάξο (05:55-06:15), Σαντορίνη (08:15-10:00), Νάξο (12:00-12:15), Πάρο (12:55-13:15), Πειραιά 17:15.

F/B BLUE STAR DELOS
Τα δρομολόγια του πλοίου την Τρίτη 16/05/17 και την Τετάρτη 17/05/17, από Πειραιά 07:30 για Σύρο-Τήνο-Μύκονο και επιστροφή, δεν θα πραγματοποιηθούν.
Πέμπτη 18/05/17: αναχώρηση από Πειραιά 07:25 για Πάρο (11:40-11:55), Νάξο (12:40-12:55), Ίο (14:05-14:15), Σαντορίνη (15:10-15:30), Νάξο (17:30-18:00), Πάρο (18:45-19:15), Πειραιά 23:25.

F/B BLUE STAR PAROS
Τρίτη 16/05/17: τα δρομολόγια από Πειραιά 17:30 για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάπολα (Αμοργό) και επιστροφή την Τετάρτη 17/05/17, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
Τετάρτη 17/05/17: τα δρομολόγια από Πειραιά 17:30 για Πάρο-Νάξο-Δονούσα-Αιγιάλη (Αμοργό)-Αστυπάλαια και επιστροφή την Πέμπτη 18/05/17, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

F/B BLUE STAR NAXOS
Τα δρομολόγια του πλοίου την Τρίτη 16/05/17 από Πειραιά 15:00 για Πάτμο-Λειψούς-Λέρο-Κάλυμνο-Κω-Σύμη-Ρόδο και επιστροφή την Τετάρτη 17/05/17, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
Πέμπτη 18/05/17: αναχώρηση από Πειραιά 07:30 για Σύρο (11:15-11:30), Τήνο (12:00-12:15), Μύκονο (12:45-14:15), Τήνο (14:45-15:00), Σύρο (15:30-16:00), Πειραιά 19:45.

F/B SUPERFAST XII
Τετάρτη 17/05/17: αναχώρηση από Πειραιά 23:55 για Πάτμο (07:10-07:30 επομένης), Λέρο (08:20-08:40), Κω (10:15-10:45), Ρόδο 13:30.

F/B BLUE STAR PATMOS
Πέμπτη 18/05/17: αναχώρηση από Πειραιά 15:00 για Πάρο (19:30-19:45), Νάξο (20:30-20:45), Αστυπάλαια (00:05-00:20 επομένης), Κάλυμνο (02:00-02:20), Κω (03:05-03:35), Νίσυρο (04:40-04:55), Τήλο (05:50-06:10), Σύμη (07:35-07:50), Ρόδο (09:10-10:00), Καστελλόριζο 13:40.

F/B BLUE STAR 1
Τα δρομολόγια του πλοίου την Τρίτη 16/05/17 από Πειραιά 20:00 για Χίο-Μυτιλήνη και την Τετάρτη 17/05/17 από Μυτιλήνη 20:00 για Χίο-Πειραιά, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
Τετάρτη 17/05/17: αναχώρηση από Πειραιά 23:45 για Χίο (06:05-06:35 επομένης), Μυτιλήνη (08:55-10:30), Χίο (12:50-13:15), Πειραιά 19:30.
Πέμπτη 18/05/17: αναχώρηση από Πειραιά 22:00 για Ψαρά (04:00-04:20 επομένης), Οινούσσες (06:05-06:25), Χίο (07:00-07:30), Μυτιλήνη 09:55.

F/B BLUE GALAXY
Τα δρομολόγια του πλοίου την Τρίτη 16/05/17 από Πειραιά 17:30 για Βαθύ (Σάμο)-Κω-Ρόδο και την Τετάρτη 17/05/17 από Ρόδο 18:00 για Κω-Βαθύ (Σάμο), θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τα δρομολόγια των πλοίων την Τρίτη 16/05/17 από Πειραιά 21:00 για Ηράκλειο και από Ηράκλειο 21:00 για Πειραιά, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
Τετάρτη 17/05/17: F/B BLUE HORIZON αναχώρηση από Πειραιά 23:59 (αντί 21:00) για Ηράκλειο 09:00 (επομένης) και F/B ΚΡΗΤΗ ΙΙ αναχώρηση από Ηράκλειο 23:59 (αντί 21:00) για Πειραιά 09:00 (επομένης).

ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΑΝΙΑ
Τα δρομολόγια των πλοίων την Τρίτη 16/05/17 από Πειραιά 21:00 για Χανιά και από Χανιά 21:00 για Πειραιά, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
Τετάρτη 17/05/17: F/B ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ αναχώρηση από Πειραιά 23:59 (αντί 21:00) για Χανιά 09:00 (επομένης) και F/B ΕΛΥΡΟΣ αναχώρηση από Χανιά 23:59 (αντί 21:00) για Πειραιά 08:00 (επομένης).

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Άριστα έπραξαν οι φίλοι του «εφ του χι» και παρουσίασαν τον Μάριο Φουρνάρη και τον Στέλιο Γκίκα στον «Αρχίλοχο» με παρουσιάστρια την Ματίνα Αναγνωστοπούλου (7-5-2017).

Ο Μάριος εμπνευστής της «Αλκυόνης» του Συλλόγου Προστασίας Αγρίων Ζώων επί 30 χρόνια υπήρξε ο ακάματος εργάτης, ο επίμονος δάσκαλος και αυτής της ιδιότυπης πλευράς του πολιτισμού στην Πάρο, της μέριμνας για τη φύση και τα άγρια ζώα.

Ο Στέλιος με μια αστείρευτη φαντασία ζυμώνει μορφές με τον πηλό αναζητώντας έξω από τις συμβάσεις μια άλλη λογική αισθητικής και δημιουργίας. Όπου και να έλαβε μέρος ο φίλος μας, στην «Παριανή Γνώμη», στον «Αρχίλοχο», στα πολιτιστικά, σε εκδηλώσεις διάφορες, έδωσε αυτό που το είχαμε τόσο ανάγκη, την ποιότητα, μπολιάζοντάς την συχνά και με ξεχωριστό χιούμορ.

Μας εξήγησαν και οι δύο μερικά μυστικά αυτής της εξέλιξης και αναφέρθηκαν σε ορισμένα ζητήματα. Θα μείνουμε για την ώρα μόνο σ’ αυτό: Πλησιάζει η ώρα να αποσυρθεί ο Μάριος, το είπε και ο ίδιος. Οπότε το πρόβλημα είναι τι θα απογίνει η «Αλκυόνη» που κυρίως στηρίχτηκε στις πλάτες του. Επιβάλλεται λοιπόν, τώρα, να γίνει μια κοινή σύσκεψη του Δήμου, με τον «Αρχίλοχο» και τους πιο ζωντανούς Συλλόγους και με το δυναμικό της «Αλκυόνης» ώστε να προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα. Με την «Αλκυόνη» η Πάρος απέκτησε ένα πρόσωπο ευγένειας και τρυφερότητας που τόσο ανάγκη το έχουμε.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

Φωτογραφία: Συκοφάγος (Oriolus oriolus), υπό περίθαλψη στην «Αλκυόνη»

 

Στην κατηγορία: Απόψεις
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31