Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 - ParosIn.gr

Ο Δήμος Πάρου συνεχίζοντας την ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία αιολικών πάρκων και την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Πάρο δημοσίευσε στο ιστολόγιο του Δήμου απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις - απορίες. Το παρακάτω κείμενο δίνει και μια σφαιρική ενημέρωση για τις επιπτώσεις που θα έχει το νησί μας από τη δημιουργία οκτώ αιολικών πάρκων και την τοποθέτηση 100 ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Συχνές Ερωτήσεις Για τις Ανεμογεννήτριες

Ποιά είναι τα πραγματικά γεγονότα σχετικά με τις Ανεμογεννήτριες στην Πάρο; Μόλις άκουσα για την υπόθεση αυτή. Είναι κάτι καινούργιο;

Όχι, ξεκίνησε πριν το 2010. Η πρώτη φορά που ενημερώθηκε ο Δήμος για το τι συνέβαινε ήταν το 2010. Αποφάσισαν να αρνηθούν το σχεδιασμό και να σχηματίσουν έναν συνασπισμό με τα νησιά Νάξος, Τήνος και Άνδρος που βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση. Τον Μάρτιο του 2014, αποφασίστηκε να φέρουν την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δυστυχώς, μέχρι τότε η υπόθεση δεν ήταν ευρέως γνωστή. Στις 21/01/2015, ορίστηκε δικηγόρος που θα εκπροσωπεί τον Δήμο στην προσφυγή αυτή και στις 24/02/2015 εκδόθηκε ψήφισμα κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στη Πάρο. Η ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, που ήταν προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο του 2017, αναβλήθηκε για τις 25 Μαΐου 2017.
Στις 21/07/2016, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής για τις Ανεμογεννήτριες που θα συντονίζει τις προσπάθειες όλων και έκτοτε έχουν γίνει ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά της Πάρου. Εν τω μεταξύ, με τις συγκεντρώσεις στον «ΑΡΧΙΛΟΧΟ», τις ομιλίες, τη δημοσιοποίηση του θέματος και την επερώτηση του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στη Βουλή, η ευαισθητοποίηση του κόσμου συνεχώς αυξάνεται.

Γιατί γίνεται μεγάλο θέμα; Μιλάμε για κάποιες μικρές ανεμογεννήτριες, σαν αυτές που βρίσκονται στις Καμάρες;

Όχι, μόνο στην Πάρο, θα γίνουν 8 αιολικά πάρκα που θα περιλαμβάνουν γύρω στις 100 ανεμογεννήτριες, τύπου Enercon-70 και ύψους 115 μέτρων. Τα πρώτα δύο αιολικά πάρκα θα έχουν 30-36 ανεμογεννήτριες και θα παράγουν 36MW έκαστο. Ενώ αυτές στην Καμάρες, είναι 70 μέτρα ύψος και παράγουν 3MW.

Άρα αυτές οι νέες υπέροχες ανεμογεννήτριες είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Όχι, οι Enercon-70 σχεδιάστηκαν το 1998. Εσείς θα αγοράζατε ένα «νέο» αυτοκίνητο τεχνολογίας 20ετίας;

Ποιο είναι το πρόβλημα; Τι ζημιά μπορούν να κάνουν 36 Ανεμογεννήτριες;

Η υποδομή που χρειάζονται για να λειτουργήσουν θα είναι καταστροφική για το περιβάλλον της Πάρου. Θα χρειαστεί να γίνουν νέοι μεγάλοι δρόμοι πλάτους 5-18 μέτρων, μήκους 15 χιλιομέτρων προκειμένου να μεταφέρουν τις τεράστιες αυτές μηχανές που πρόκειται να εγκατασταθούν στο νησί. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν νέοι ενεργειακοί πυλώνες, πύργοι και υποστηρικτικές κατασκευές, σε μία παρθένα γη μέχρι σήμερα. Θυμηθείτε ότι μιλάμε για 36 ανεμογεννήτριες μόνο σε πρώτη φάση.

Σίγουρα όμως οι ιδιοκτήτες γης έχουν αποζημιωθεί επαρκώς;

Όχι, οι ιδιοκτήτες της γης που πρόκειται να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες, κυρίως κτηνοτρόφοι δεν ενημερώθηκαν καταλλήλως. Τα κτήματά τους νοικιάστηκαν σε εξευτελιστικά χαμηλά τιμές, και επιπλέον μετά από 20-25 χρόνια θα εγκαταλειφτούν κατεστραμμένα. Οι σχεδιαζόμενες ανεμογεννήτριες απαιτούν 30.000 τετραγωνικά μέτρα (3 στρέμματα) η καθεμία, μόνο για τη θεμελίωσή τους.

Και τι έγινε; Μετά οι ανεμογεννήτριες θα επιστραφούν και θα ανακυκλωθούν.

Πράγματι, προβλέπεται από τα συμβόλαιά τους. Αλλά από παραδείγματα που έχουμε από τις παλιές ανεμογεννήτριες, βλέπουμε ότι, εγκαταλείφθηκαν όπου ήταν τοποθετημένες να σαπίσουν. Μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις, οι εταιρείες κήρυξαν πτώχευση. Σε αυτή την περίπτωση, το βάρος της ανακύκλωσής τους, μετατοπίστηκε στην κυβέρνηση, η οποία όπως όλοι ξέρουμε, δεν έχει χρήματα για αυτές τις εργασίες.

Όλοι όμως πρέπει να συνεισφέρουμε στη προσπάθεια μεταστροφής από τις κλασσικές προς τις ανανεωμένες πηγές ενέργειες.

Σύμφωνα! Αλλά πρέπει να καταστρέψουμε την Πάρο κατά τη διαδικασία αυτή; Η Πάρος είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, με τεράστια κέρδη στη ασθενή οικονομία της χώρα μας. Χρειάζεται πράγματι να την μετατρέψουμε σε ένα βιομηχανικό πάρκο που κανείς δε θα θέλει να επισκεφτεί;

Δεν υπάρχουν νόμοι στην Ελλάδα που να προστατεύουν το Περιβάλλον;

Φυσικά και υπάρχουν. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πιστεύουμε ότι δε θα προχωρήσει η εγκατάσταση των Ανεμογεννητριών. Σταδιακά όμως, εξαιρέσεις έχουν προβλεφθεί και ουσιώδη μέρη της νομοθεσίας για το περιβάλλον έχουν τροποποιηθεί υπέρ των Ανεμογεννητριών ή απλά αγνοηθεί.

Όμως τα πλεονεκτήματα για την τοπική κοινωνία θα είναι μεγάλα.

Όχι. Η εταιρεία προβλέπεται να αποδίδει μόνο το 1,7% του ακαθαρίστου εισοδήματος στο Δήμο. Αυτό είναι ασήμαντο ποσό, δεδομένου του μεγέθους της Πάρου αλλά και του γεγονότος ότι η το κράτος εισπράττει τεράστια έσοδα από την οικονομική της δραστηριότητα ως Τουριστικός προορισμός. Αν μιλάγαμε για κάποιο άγνωστο νησί ή χωριό, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Τουλάχιστον το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Νάουσα θα κλείσει.

Όχι. Δεδομένου ότι η ενέργεια από τις ανεμογεννήτριες είναι εκ φύσεως ασταθής, το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας θα παραμείνει σε λειτουργική εφεδρεία και θα αναβαθμιστεί κιόλας.

Η Πάρος όμως θα είναι ενεργειακά αυτάρκης.

Και πάλι Όχι. Η παραγόμενη ενέργεια θα πηγαίνει στο κύριο ελλαδικό χώρο και από εκεί θα επιστρέφει στην Πάρο.

Εντάξει, αλλά οι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ θα μειωθούν.

Όχι. Η ενέργεια που θα παράγεται από τις ανεμογεννήτριες, είναι πιο ακριβή από τη καύση ορυκτών καυσίμων. Ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί βιώσιμη είναι οι επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι οποίες όμως σε κάποια στιγμή θα πρέπει να επιστραφούν και όλοι ξέρουμε πως έχει αποβεί αυτό για την Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Τουλάχιστον, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και εισοδήματα στους Έλληνες εργαζόμενους.

Μερικώς αληθές. Οι τέσσερις κύριοι μέτοχοι της εμπλεκόμενης εταιρείας είναι Έλληνες. Τα συνεργεία κατασκευής να στελεχωθούν από Έλληνες. Τα δομικά υλικά για τα θεμέλια θα είναι από την Ελλάδα. Όμως οι ανεμογεννήτριες και τα μηχανήματα που θα τις πλαισιώσουν, κατασκευάζονται στη Γερμανία. Ενώ μετά τη τοποθέτησή τους αρκούν μόνο δύο άτομα για τη συντήρησή τους.

Δε με έχετε πείσει για τις αντιρρήσεις σας. Επιπλέον, μου αρέσει όπως φαίνονται.

Ακόμα και αν είστε από τους λίγους με αυτή την άποψη, η αδιαμφισβήτητη ζημιά που θα προκαλέσουν στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της Πάρου, θα πρέπει να σας απασχολήσει. Για να μην αναφερθούμε για τη ζημιά στο οικοσύστημα και το θάνατο των πουλιών. Θα σας παρακαλέσουμε να επανεξετάσετε το ζήτημα

Θα προσελκύσουν πολλούς τουρίστες. Έχω φίλους στη Γερμανία και την Ολλανδία που τους αρέσει να τις κοιτάνε.

Μήπως με κοροϊδεύετε;

Μην νευριάζετε, δείξτε μου πως θα φαίνονται.

Πατήστε εδώ για να δείτε.

Γιατί δεν τις τοποθετούν σε μικρά μη κατοικήσιμα νησιά; Το αιγαίο πέλαγος είναι γεμάτο από τέτοια.

Γιατί το κόστος θα ήταν 20-30% μεγαλύτερο, για τις επιπλέον υποδομές που θα χρειαζόταν όπως (λιμάνια, δρόμοι κλπ). Όμως μιας και το αναφέρατε αν αναζητήσετε το Google “terna-energy ai giorgis” για να δείτε πως μοιάζει η εικόνα μικρού νησιού του Αγίου Γεωργίου.

Στοιχηματίζω ότι η τοπική κοινότητα είναι χωρισμένη σε αυτό.

Όχι. Όλοι οι πολιτικοί φορείς είναι εναντίον. Ακόμα και οι Οικολόγοι είναι εναντίον στις Ανεμογεννήτριες αυτού του μεγέθους. Εναντιώνονται στην ιδέα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την ενεργειακή αυτονομία του νησιού.

Επαναλαμβάνετε «Η εταιρεία». Ποια είναι αυτή;

Μέχρι τώρα είναι δύο εταιρείες. Το «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΡΛΕΣ Α.Ε.» και «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε.». Σύμφωνα με τις εκδοθείσες άδειες, οι μέτοχοι και στις δύο αυτές εταιρείες, είναι οι: Δημήτριος Κοπελούζος, Κυριακή Κοπελούζου, Ιωάννης Σαμαράς, Αθανάσιος Παστιρματζής & η ENEL GREEN POWER HELLAS A.E.

Υπάρχει δημοσιευμένο υλικό για να ενημερωθώ πως ξέφυγαν εκτός ελέγχου τα πράγματα;

Ναι, υπάρχει άφθονο δημοσιευμένο υλικό στα Ελληνικά. Η ιστοσελίδα είναι η:
http://paratiritirio.paros-island.com/

σύνδεσμοι
Wind Farm Stroumpoulas S.A. &
Wind Farm Gourles S.A.

Υπάρχει κάποιος ιστότοπος για να ενημερώνομαι άμεσα για τα γεγονότα;

Ναι, στη διεύθυνση http://parosagainst.blogspot.gr

Είμαι τεχνικός και πιστεύω ότι υπερβάλετε. Αμφιβάλω αν όσα είπατε για τις ανεμογεννήτριες Enercon-E70 είναι αληθή και θέλω να τα διαβάσω εγώ ο ίδιος!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε

Ας πούμε ότι με πείσατε, υπάρχει κάποιο υπόμνημα ή κάποιο ψήφισμα για αυτό;

Ναι!!!! Μπορείτε να συνταχθείτε και εσείς. Πατήστε εδώ

πηγή: http://dimosparou.blogspot.gr/

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Το μοναστήρι του Άι-Γιάννη του Καπαρού βρίσκεται ανεβαίνοντας από τις Λεύκες προς τους Αγίους Πάντες -το ψηλότερο βουνό της Πάρου- κι είναι χαμένο σε μια όαση από κήπους με φρουτόδεντρα, δυο χιλιόμετρα απόσταση μακριά από τη δημοσιά. Πανέμορφο, μια μινιατούρα κλασικού μοναστηριού, με την οχυρωματική αρχιτεκτονική του, τον λουλακί τρούλο της εκκλησιάς του Αγίου, τα κελιά, τα κελάρια, τους βοηθητικούς χώρους και βέβαια τη μαγευτική του τοποθεσία. Κτήτοράς του, ήταν μέχρι τον θάνατό του ο κυρ-Γιάννης Καπαρός, ένας άγιος άνθρωπος, ποιητής, φιλόσοφος της καθημερινότητας, που ανέβαινε καθημερινά με το γαϊδουράκι του από τις Λεύκες όπου διέμενε, στο ησυχαστήριο του -ένα κελάκι δίπλα στο μοναστήρι- φρόντιζε τους μπαξέδες του και υποδεχόταν τους επισκέπτες. Το 2000 ο Κυρ-Γιάννης έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Αγαπούσα τον κυρ-Γιάννη, μαγευόμουν από τον τόπο και δεν είναι τυχαίο ότι εδώ –παρ’ όλες τις δυσκολίες πρόσβασης- παρουσία λίγων φίλων και συγγενών έκανα τον γάμο μου πριν από 25 χρόνια, όταν τα χρόνια εκείνα δεν ήταν ακόμα της μόδας οι γάμοι στα νησιά. Μάλιστα ήμουν περήφανος, γιατί το τελευταίο μυστήριο στον Άι-Γιάννη είχε τελεστεί πριν μισό αιώνα, δηλαδή λίγο πριν τον πόλεμο, το 1940.

Ανήμερα του Άι Γιάννη του Βαπτιστή, στις 29 Αυγούστου, ο Αντώνης και η Γιακουμίνα Καπαρού κάνουν λειτουργία στην εκκλησιά -και εσπερινό την παραμονή- δίνοντας την ευκαιρία σ’ όλο το χωριό των Λευκών να είναι εκεί, για να τιμήσουν τον άγιο, να θυμηθούν τα παλιά και να γλεντήσουν. Από τους πρωταγωνιστές του γλεντιού ο Λουκάς ο καφετζής -ο «τελετάρχης» του γάμου μου- ανεπανάληπτη φυσιογνωμία των Λευκών, μοιράζει καφέδες αλλά βοηθά και στην προετοιμασία της κουζίνας.

Η γαστρονομική πτυχή του πανηγυριού περιλαμβάνει τις Λευκιανές λιχουδιές. Εκτός των μεζέδων που φέρνει κάθε οικογένεια για να τις μοιραστεί με τους φίλους, οι οικοδεσπότες θα προσφέρουν τη λευκιανή σκορδαλιά -φτιάχνεται μόνο με λάδι, ξίδι και σκόρδο- με τα αμπελοφάσουλα, τη ρεβιθάδα, τη φασολάδα με το παστό και βέβαια τους καραβόλους (μεγάλα σαλιγκάρια).

πηγή: http://www.greekgastronomyguide.gr/item/panigiri-ai-gianni-kaparou/

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/3/9#sigProIdd0f053dde6

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπυη 09/03/2017 επίσκεψη στο Δημαρχείο Αντιπάρου των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου οι οποίοι συνοδεύονταν από την διευθύντρια κ. Μαρία Κονταράτου.

Οι μικροί μαθητές και αυριανοί πολίτες εντυπωσίασαν με τα εύστοχα ερωτήματα τους και τα ρεαλιστικά αιτήματα που έθεσαν.

Με τέτοια παιδιά είμαι σίγουρος για το μέλλον του νησιού μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δ.ΦΑΡΟΥΠΟΣ

17155922 769103553258677 8339540469796887959 n

17190831 769103719925327 3103739494119813081 n

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αντίπαρο (ΚΕΔΑ) θα ήθελε να εκφράσει μέσω του παρόντος Ψηφίσματος την πλήρη αντίθεσή της στην εγκατάσταση του γιγαντιαίου, βιομηχανικών διαστάσεων έργου αιολικών πάρκων στα νησιά Άνδρο - Νάξο - Τήνο - Πάρο, η οποία έχει προγραμματιστεί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 177360/18-12-2014 Απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ, μέσω της έγκρισης των σχετικών περιβαλλοντικών όρων.

Η ΚΕΔΑ θα ήθελε να εκφράσει την πλήρη υποστήριξή της στις τοπικές κοινωνίες, τους συλλόγους, τους φορείς και τους Δήμους των προαναφερθέντων νησιών, και στην διοικητική Περιφέρεια, οι οποίοι σύσσωμοι αγωνίζονται ενάντια στην εκτέλεση του παραπάνω έργου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, προβλέπεται ότι το εν λόγω έργο θα επιφέρει ανεπανόρθωτες, αρνητικές αλλαγές σε όλους τους τομείς -στο περιβάλλον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την οικονομία, την ανάπτυξη, και την κοινωνία- με ελάχιστα οφέλη.

Η ΚΕΔΑ θα ήθελε να ευχηθεί στην Περιφέρεια και στους τέσσερις Δήμους, την θετική έκβαση της Αίτησης Ακύρωσης της προαναφερόμενης Απόφασης, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 24-05-2017.

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αντιπάρου ΚΕΔΑ

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Τ.Κ 84007 ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
Τηλ: 2284061570 Fax: 2284061218
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αντίπαρος, 9 Μαρτίου 2017
Αριθμ. Πρωτ.: 592/09-03-2017

ΠΡΟΣ: Αποδέκτες (όπως ο πίνακας αποδεκτών)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πρακτικογράφο Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αντιιπάρου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα «ΚΑΛΟΥΔΑ» την 13η του μηνός Μαρτίου του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Ψήφισμα του Δήμου Αντιπάρου κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών (αιολικό πάρκο) στα ορεινά σημεία της νήσου Πάρου
2. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων Αντιπάρου και Τρικκαίων
3. Έγκριση μετάβασης επίσημης αντιπροσωπείας του Δήμου Αντιπάρου στο Δήμο Τρικκαίων στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο Δήμων και έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεσης της σχετικής πίστωσης για αγορά αναμνηστικού δώρου.
4. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης προϋπολογισμού Δ’ τριμήνου οικονομικού έτους 2016
5. Ορισμός διατάκτη μετά του αναπληρωτή αυτού για την υπογραφή των Αποφάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης (ΑΑΥ) έτους 2017 σύμφωνα με το Π.Δ 80/2016
6. Σύσταση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση ‘Προφήτης Ηλίας’ Δήμου Αντιπάρου
7. Συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων και Προσφυγών για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και γενικών υπηρεσιών για το έτος 2017 βάσει του άρθρου 221 του Ν4412/16 Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου εκτός έδρας
8. Έγκριση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών
9. Προέγκριση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
10. Αιτήματα κατοίκων (ύδρευσης)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σωτήριος Σκούρτης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΟΥΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
3. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
6. ΠΑΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
7. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ
8. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
9. ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
10. ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ
11. ΒΙΑΖΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
12. ΒΙΑΖΗ ΕΜΜΑΝΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
13. ΚΑΠΟΥΤΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
14. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
15. Μ.Μ.Ε. ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
16. ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Άλλο ένα καθοριστικό βήμα έλαβε χώρα προς την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων για τα νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έδωσε, με έγγραφό του, το πράσινο φως για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε Αστυπάλαια, Μύκονο, Λέρο, Λειψούς, Ρόδο, Κω, Τήλο, Χάλκη, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Νίσυρο, Κάλυμνο, Σύμη, Σύρο, Μήλο, Θήρα, Πάρο, Νάξο, Κύθνο, Κέα, Αμοργό, Άνδρο, Σίκινο, Αγαθονήσι.

Η έναρξη και η λειτουργία της σύνδεσης των νησιών του Αιγαίου, μέσω υδατοδρομίων, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων και των ίδιων των νησιωτών, πρόκειται να φέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης και επικοινωνίας των νησιών μεταξύ τους.

Το ΥΝΑΝΠ, δια μέσου του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, την πορεία προς την ολοκλήρωση του πλαισίου λειτουργίας των υδατοδρομίων, συμμετέχοντας σε κοινές ομάδες εργασίας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ενημερώνοντας, παράλληλα, τους τοπικούς φορείς για κάθε εξέλιξη, καθώς θεωρεί ότι είναι κομβικής σημασίας η αρχή λειτουργίας αυτού του εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης για τους νησιώτες.

Τέλος, παρόλο που η διαδικασία και οι χρόνοι ολοκλήρωσης, είχαν αμφισβητηθεί από μέρος των νησιωτικών κοινωνιών, εντούτοις, η Κυβέρνηση, αποδεικνύει την πρόθεσή της για στήριξη της νησιωτικότητας επισπεύδοντας την διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων τόσο με την εν λόγω ενέργεια, όσο και με την κατάθεση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία τους.

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής» (Άρθρο 75 Ν.3852/10)»

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κατάστημα την 13/03/2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87):

ΘΕΜΑ 1ο: «Έγκριση και ψήφιση διάθεσης πίστωσης υπερωριακής απασχόλησης».

ΘΕΜΑ 2ο: «Έγκριση και διάθεση πίστωσης για τα οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων αιρετών».

ΘΕΜΑ 3ο: «Έγκριση και διάθεση πίστωσης για τα Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση τρίτων για τις τουριστικές εκθέσεις».

ΘΕΜΑ 4ο: «Έγκριση και διάθεση πίστωσης για φορολογικά πρόστιμα».

ΘΕΜΑ 5ο: «Μερική αποδέσμευση ποσού της υπ' αριθμ. Α-63 απόφαση δέσμευσης πίστωσης έτους 2017».

ΘΕΜΑ 6ο: «Έγκριση και διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση της δαπάνης για την παροχή υπηρεσιών Υποστήριξης με αντικείμενο την ωρίμανση, ένταξη, χρηματοδότηση & διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων του Δήμου Αντιπάρου».

ΘΕΜΑ 7ο: «Έγκριση και διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση της δαπάνης για την προμήθεια γάλακτος για τους υπαλλήλους καθαριότητας για το έτος 2017».

ΘΕΜΑ 8ο: «Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων προμηθειών και γενικών υπηρεσιών για το έτος 2017 βάσει του άρθρου 221 του Ν.4412/16.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
Αναστάσιος Δ. Φαρούπος

 

Φωτογραφία: Ο Δήμος Αντιπάρου στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ Βερολίνου - Alex Sifnaios

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Το Ωδείο Μυθωδία, με μεγάλη χαρά εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον Π.Σ. Αρχίλοχος, διοργανώνοντας μια μοναδική μουσική βραδιά με τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Καγιαλίκου.

“Ο Γιώργος Καγιαλίκος δεν ζει από τη μουσική. Ζει για τη μουσική. Το τελευταίο δεν εμπόδισε τον Νίκο Κυπουργό, την Έλλη Πασπαλά και τη Μαρία Φαραντούρη να συνεργαστούν μαζί του, να τον «υποδεχτούν» ως συνέχεια της σχολής ήχου που θεμελίωσε ο Μάνος Χατζιδάκις”.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 20:00, θα ακουστούν τραγούδια από την δισκογραφική δουλειά του συνθέτη!

Μία ποιοτική πρόταση για ένα από τα πρώτα ανοιξιάτικα βράδια στο νησί μας!

Μην το χάσετε!

Στο τραγούδι ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Καγιαλίκος

Στο πιάνο θα συνοδέψει η Μαρουλία Κοντού και στο βιολί ο Αργύρης Πιρτζοβάνης!

Είσοδος 5 ευρώ.

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Από τη Θεατρική Ομάδα Νάουσας Πάρου.

Σάββατο 18 Μαρτίου
Κυριακή 19 Μαρτίου
Σάββατο 25 Μαρτίου
Κυριακή 26 Μαρτίου
Σάββατο 1 Απριλίου
Κυριακή 2 Απριλίου

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.30, στην αίθουσα της θεατρικής ομάδας Νάουσας στον περιφερειακό της Νάουσας Πάρου.

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 18:03

Κυκλάδες: Τοπία - Φύση - Άνθρωποι

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι εκδόσεις Ανάβαση σας προσκαλούν την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην εκδήλωση για την προστασία του Κυκλαδίτικου τοπίου με αφορμή το αεροφωτογραφικό λεύκωμα «Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος».

Οι φωτογραφίες είναι από το αεροφωτογραφικό λεύκωμα «Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος»

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/3/9#sigProIdd3dbc38c3d

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31