Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 - ParosIn.gr

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, λιμάνι Πάρου. Δύο έργα βρίσκονται σε εξέλιξη που με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του νησιού μας.

Πρόκειται για τις εργασίες επισκευής κεντρικής προβλήτας του λιμανιού και τις εργασίες συντήρησης του Παραδοσιακού Ανεμόμυλου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου στις 13/3 και 15/2 είχε ενημερώσει για τις εργασίες αυτές.

Ακολουθούν τα δυο δελτία τύπου καθώς και φωτογραφίες του λιμανιού το Σάββατο 18/3/2017 με την άφιξη του Blue Star Delos.

Στο λιμάνι λειτουργεί και ο ηλεκτρονικός πίνακας που ενημερώνει κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας για τις αφιξοαναχωρήσεις των πλοίων.

______________________________________________________________

Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής κεντρικής προβλήτας λιμανιού Πάρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Πάρος, 13/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΩΔΟΜΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΥ»

Οι προοπτικές οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της Πάρου συνδέονται άμεσα με τη σωστή λειτουργία του Λιμανιού της Παροικιάς, για τον λόγο αυτό, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου προχωρά στην επισκευή του κεντρικού προβλήτα του.

Το συνολικό κόστος των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 135.000 ευρώ. Στόχος είναι το λιμάνι της Παροικιάς να εξυπηρετεί, όσο το δυνατόν καλύτερα και με ασφάλεια τα σκάφη κατά την άφιξη τους και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν με την παρούσα εργολαβία έχουν ως κατωτέρω:

• Καθαίρεση της ανωδομής και ανακατασκευή σε όλο το μήκος του βόρειου τμήματος του κεντρικού προβλήτα

• Κατασκευή νέας ράμπας από οπλισμένο σκυρόδεμα στην θέση πρόσδεσης 1 η οποία θα είναι ενιαία με την υπάρχουσα στις θέσεις πρόσδεσης 2,3.

• Κατασκευή νέου δαπέδου με ειδική αντιολισθητική επεξεργασία και επίπαση ειδικού σκληρυντικού υλικού κατά την σκυροδέτηση.

• Κατασκευή υποδομής ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης

Όλες οι παραπάνω εργασίες θα εκτελεσθούν σύμφωνα με τη μελέτη και την επίβλεψη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου.

___________________________________________________________

Εργασίες συντήρησης Παραδοσιακού Ανεμόμυλου Λιμένος Παροικίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργασίες συντήρησης Παραδοσιακού Ανεμόμυλου Λιμένος Παροικίας

Στις 29/12/2016 υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου και της Eταιρείας "ERGO-LAND ΕΠΕ" με αρ. πρωτ.1470/29-12-2016, ύψους 24,921,19€ για το έργο "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΥ".

Ο ανεμόμυλος που δεσπόζει στο κεντρικό λιμάνι της Πάρου, αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς του νησιού, μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της, τουριστικό αξιοθέατο που η ομορφιά του κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από χιλιάδες φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ.

Τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί φθορές λόγω παλαιότητας, και οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν θα εξασφαλίσουν τη διατήρησή του, την επιβράδυνση της φθοράς του και την αποκατάσταση της μορφής του.
Αναλυτικά οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι:

• Καθαίρεση των κατεστραμμένων πανιών, των συρματόσχοινων των αντενών, της φυτικής κάλυψης της στέγης καθώς και της μεταλλικής βάσης στήριξης.

• Υγρομόνωση της υπάρχουσας στέγης με ασφαλτόπανο.

• Τοποθέτηση ανοξείδωτης βάσης στήριξης της νέας φυτικής κάλυψης από βούρλα της στέγης που πριν την τοποθέτησή τους θα βαφτούν με σιλικονούχο διαφανές βερνικόχρωμα.

• Τοποθέτηση νέας ανοξείδωτης βάσης στήριξης του κεντρικού άξονα του ανεμόμυλου καθώς και των αντενών.

• Τοποθέτηση ανοξείδωτων καλυμμάτων έξω άκρου αντένας, κουδούνι και επανατοποθέτηση των συρματόσχοινων.

• Συντήρηση των χρωμάτων στον εξωτερικό εξοπλισμό του ανεμόμυλου (αρματωσιά), του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά καθώς και των κουφωμάτων.

• Τοποθέτηση νέων πανιών στον ανεμόμυλο.

Ο Δήμος Πάρου οφείλει να διατηρεί κάθε πολιτιστικό αγαθό του νησιού με ιστορική, καλλιτεχνική, αισθητική ή θρησκευτική αξία και με έναυσμα την αναστήλωση του ανεμόμυλου, θα καταβάλει κάθε απαραίτητη προσπάθεια για την ανάδειξη και άλλων ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων του νησιού της Πάρου.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/3/18#sigProId6f5e21e2fd

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ο κ. Θωμάς Δοξιάδης παρουσίασε τη μελέτη αισθητικής ταυτότητας και λειτουργικής οργάνωσης της χώρας Αντιπάρου.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο της παρουσίασης

https://vimeo.com/208914426#embed

Στη κεντρική φωτογραφία ο Δήμος Αντιπάρου δίνει το παρόν στην τουριστική έκθεση MEDITERRANEAN PANORAMA στη Στοκχόλμη - Σουηδία.

Στην κατηγορία: I Love Antiparos

Σειρά ενημερωτικών επαφών πραγματοποιούν από το πρωί στην Αθήνα, σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, τρία μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στην Πάρο.

Πρόκειται για τον Δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο, τον Έπαρχο Πάρου και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μπιζά και τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου» Κώστα Ροκονίδα.

Τα τρία παριανά μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στο νησί μας ενημερώνουν για τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί στην Πάρο και ζητούν τη στήριξη στην προσπάθεια που κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών.

Το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Συνάντηση ενημέρωση:

Με τον Στρατή Κόρακκα περιφερειακό σύμβουλο Βορείου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ)

Με τον Κώστα Σκρέκα Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέα Δημοκρατίας

Με τον Αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτη Σγουρίδη.

Στις 11:30 η τριμελής παριανή αντιπροσωπεία ενημέρωσε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων μέλη του συλλόγου και παριανούς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και προσήλθαν στη συγκέντρωση - συνάντηση.

Το site μας εύχεται καλή επιτυχία στην τριμελή αποστολή και επιστροφή στο νησί μας με μόνο θετικές ειδήσεις.

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ανάμεσα στις πολλές Εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν το Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου στις 9 Απριλίου 2017 και τους άλλους αγώνες που τον πλαισιώνουν (Ημιμαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ. και 1.000μ. για Δημοτικά Σχολεία), είναι και ομάδα Καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Ρόδου.

Με πρωτοβουλίες της Οργανωτικής Επιτροπής, την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, έγινε συνάντηση μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και Καθηγητών, παρουσία των υπευθύνων του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δωδεκανήσου. Παρούσα και η κα. Μάγδα Φατσέα, Ειδική Σχολική Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού στο νομό μας.

Τα μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής κες. Δέσποινα Χατζηδιάκου και Ευαγγελία Πότσου (καθηγήτριες Φ.Α., επίσης) ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την τεράστια σημασία του Εθελοντισμού και το επίπεδο της διοργάνωσης που βρίσκεται στην τελική ευθεία των προετοιμασιών.

Από την πλευρά τους, οι Καθηγητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για την κορυφαία αθλητική εκδήλωση που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στο Νότιο Αιγαίο και δυναμώνει το δρομικό κίνημα. Με την σειρά τους υποσχέθηκαν ότι θα ενισχύσουν την όλη προσπάθεια, ακόμη και ενημερώνοντας μαθητές τους στα Σχολεία.

Ο Χρυσός χορηγός του Mαραθωνίου Ρόδου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, θα είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes, ενώ ο αγώνας των 5 χλμ θα έχει φέτος την χορηγία και τα χρώματα των H Hotels. Για τις μεταφορές των ενδιαφερομένων στη Ρόδο, επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών θα είναι η Aegean Air και Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών θα είναι η Blue Star Ferries. Οι αγώνες διεξάγονται και φέτος με τα φτερά της Red Bull, χορηγός Φιλοξενίας της διοργάνωσης είναι το ξενοδοχείο GRAND HOTEL MITSIS, χορηγοί του αγώνα είναι οι εταιρείες Garden of Panthenols, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Best Western Plaza Hotel που φιλοξενεί τη Γραμματεία του αγώνα, ΒΑΠ Κουγιός, Ioannidis Hotels, Semiramis Hotel, Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκάνησου, τα ξενοδοχεία Lindos hotels και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mideast για οργανωμένα ταξίδια στην Ρόδο σε πολύ καλές τιμές. Media Partner είναι η κορυφαία εταιρεία αποδελτίωσης στην Ελλάδα, Innews και η διοργάνωση έχει τη υποστήριξη του Αθλητικού Τμήματος του Ιδρύματος Σταματίου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Μαραθώνιο Δρόμο, τον Ημιμαραθώνιο τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 31 Μαρτίου 2017.

Οι συμμετέχοντες θα φέρουν το oνοματεπώνυμο τους στον αριθμό τους (bib number).

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου 1χλμ. Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:
http://www.roadstorhodes.com

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

mr17-3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Roads to Rhodes Marathon 2017 – 9 Aπριλίου

Ρόδος 17-03-2017

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πάρος 17 Μαρτίου 2017
Αριθ. Πρωτ.: 2831

Προς:

1. Δήμαρχο Πάρου

2. Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως πίνακας αποδεκτών)

3. Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Πάρου

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Τρίτη 21/03/2017 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: 1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2017 Δήμου Πάρου.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 2ο: 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2017 Δήμου Πάρου & μεταφορά χρηματικού υπολοίπου από την 31-12-2016.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πάρου οικ. έτους 2016.

Εισηγητής: Αναπληρωτής Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Π/θμιας Εκπ/σης κ. Μαρινόπουλος Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πάρου οικ. έτους 2016.

Εισηγητής: Αναπληρωτής Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση της ετήσιας Έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Πάρου έτους 2016 (παρ.2 άρθρο 73 του Ν. 3852/2010).

Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Κωβαίος Μάρκος.

ΘΕΜΑ 6ο: Ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης για την αγορά ακινήτων στη Δ/Κ Αρχιλόχου του Δήμου Πάρου (άρθρο 186 παρ.5 του Ν.3463/2006).

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 7ο: Ορισμός επιτροπής δημοπρασιών για τη μίσθωση και εκμίσθωση ακινήτων (ΠΔ 270/81).

Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ρούσσος Βατίστας.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου.

Εισηγητής: Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Δ.Λ.Τ. κ. Καραχάλιος Σταύρος.

ΘΕΜΑ 9ο: Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου- Αντιπάρου για το έτος 2017.

Εισηγητής: Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Δ.Λ.Τ. κ. Καραχάλιος Σταύρος.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πάρου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, ευπρεπισμού και μικροσυντήρησης ηλεκτροφωτισμού λιμανιών Δήμου Πάρου για το έτος 2017.

Εισηγητής: Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Δ.Λ.Τ. κ. Καραχάλιος Σταύρος.

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης για την εξουσιοδότηση υπογραφής των αποφάσεων «ανάληψης – υποχρέωσης δαπανών» που διατάκτης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο).

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση πραγματοποίησης και διάθεση πίστωσης πολυετούς δαπάνης έτους 2017.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση πραγματοποίησης και διάθεση πίστωσης δαπάνης έτους 2017.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 14ο: Διαγραφή επιστρεφομένων από την ΔΕΗ δημοτικών τελών λόγω βεβαίωσης σε λάθος οφειλέτες.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 15ο: Αντικατάσταση μελών στα ΔΣ των Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πάρου.

Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ρούσσος Βατίστας.

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Π.Α. Δήμου Πάρου.

Εισηγητής: Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Π.Α. κ. Λεοντής Μικές.

ΘΕΜΑ 17ο: Συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 383/2016 απόφαση του ΔΣ.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 18ο: Λήψη απόφασης για την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για εξεύρεση και μίσθωση ακινήτου για χώρο στάθμευσης στην Δημοτική Κοινότητα Αγκαιριάς και ορισμός επιτροπής καταλληλότητας των προσφερόμενων ακινήτων.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαλαματένιος Εμμανουήλ.

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση αποφάσεων της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 20ο: Λήψη απόφασης περί καθορισμού διαδικασίας κλήρωσης για την χορήγηση των αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στα όρια της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Πάρου.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 21ο: Λήψη απόφασης περί χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 50 cc ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ της ΠΑΡΟΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ του Γεωργίου, στην περιοχή ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ της Δ/Κ ΝΑΟΥΣΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστόφορος Χρήστος.

ΘΕΜΑ 22ο: Αίτημα Χριστόφορου Χρήστου για χορήγηση βεβαίωσης ύπαρξης περιοχών μη υδροδοτούμενων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Π.

Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ρούσσος Βατίστας.

ΘΕΜΑ 23ο: Ορισμός ελεγκτών ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της χρήσης οικ. έτους 2017 της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Εισηγητής: Πρόεδρος ΚΔΕΠΑΠ κ. Μαρινόπουλος Αθανάσιος.

ΘΕΜΑ 24ο: Δημιουργία ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού για την υλοποίηση του Άξονα προτεραιότητας 4 «Αστική βιώσιμη κινητικότητα» του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2016»

Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Κωβαίος Μάρκος.

ΘΕΜΑ 25ο: Χορήγηση δικαιώματος διέλευσης – άδειας εκτέλεσης εργασιών στην εταιρεία «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ»

Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ρούσσος Βατίστας.

ΘΕΜΑ 26ο: Έγκριση μετακίνησης αιρετών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Πάρου για την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Κωβαίος Μάρκος.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου

Ρούσσος Βατίστας

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
(με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)

1. Άγουρος Άγγελος
2. Αντιπαριώτης Δημήτριος
3. Βλαχογιάννης Χρήστος
4. Βολοσυράκης Νικόλαος
5. Γκίκας Νέστωρ
6. Κάγκανη - Κορτιάνου Άννα
7. Καλακώνας Μηνάς
8. Καστρουνής Σωτήριος
9. Καραχάλιος Σταύρος
10. Λεοντής Μικές
11. Λουκής Γεώργιος του Δημ
12. Λουκής Γεώργιος του Κων.
13. Μαλαματένιος Εμμανουήλ
14. Μαλινδρέτος Χαράλαμπος
15. Μαρινόπουλος Αθανάσιος
16. Πατέλης Άγγελος
17. Πετρόπουλος Ιωάννης
18. Πούλιος Γεώργιος
19. Ραγκούσης Γεώργιος
20. Ροκονίδας Κωνσταντίνος
21. Ρούσσος Πέτρος
22. Σαραντινός Χριστόδουλος
23. Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα
24. Τριπολιτσιώτης Γεώργιος
25. Χανιώτη Μαρία
26. Χριστόφορος Χρήστος

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Ζουμής και το Δ.Σ. του Συλλόγου Παρίων - Αντιπαρίων «Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Νίκου Αλιπράντη ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥ το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, ώρα 18.00, στην Αίθουσα του Συνδέσμου Συριανών, οδός 3ης Σεπτεμβρίου 56, 5ος όροφος, Αθήνα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Σύλλογος Παρίων - Αντιπαρίων «Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Δρ Ευγενία Γερούση, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικής Προβολής και Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. και η κ. Μπέτη Μπιζά, Φιλόλογος

Θα συντονίσει η κ. Αθηνά Χριστοφίδου, Αρχιτέκτων, Επίτιμη Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία «Βυζαντινοί Υμνωδοί» με Διευθυντή τον κ. Σπύρο Παυλάκη

Τηλ. Συλλόγου «Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ» 6974395596 – 6974372085

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ -
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σύρος, 18 Μαρτίου 2017

Θετικά μηνύματα από το Μαϊάμι των ΗΠΑ σχετικά με την επενδυτική πρόταση των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood

Να αξιοποιήσει τη δύναμη της κινηματογραφικής εικόνας, του πιο ισχυρού μέσου προώθησης ενός τουριστικού προορισμού διεθνώς, επιδιώκει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεχίζει τις επαφές της στο εξωτερικό, ανταποκρινόμενη στη μεγάλη πρόκληση για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών στούντιο στη Σύρο, που θα βάλουν τη χώρα στο χάρτη του κινηματογραφικού τουρισμού.

O Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης συναντήθηκε την Πέμπτη στο Μαϊάμι, με τον βραβευμένο Αμερικανό παραγωγό και σκηνοθέτη Steven Bernstein, που έχει συνδέσει το όνομά του με μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του Hollywood, με εκπροσώπους των επενδυτών και την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, με αντικείμενο της συνάντηση τη συζήτηση του πρότζεκτ με τίτλο «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο».

Η συνάντηση στο Μαϊάμι έγινε σε συνέχεια των επαφών που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων στις αρχές του μήνα με κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους των Αμερικανών επενδυτών του Hollywood ,στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη επίσπευσης της διαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να υλοποιηθεί η μεγάλη αυτή επένδυση.

Στο Μαϊάμι, ο κ. Bernstein ανέλυσε λεπτομερώς στην κ. Κουντουρά το πρότζεκτ «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο», που περιλαμβάνει δύο στάδια: την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου για φοιτητές και την κατασκευή μόνιμων κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στο νησί. Οι επενδυτές επανέλαβαν για άλλη μια φορά την πρόθεσή τους να επενδύσουν άμεσα στη Σύρο, ενώ από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού, που εξαρχής ήταν ιδιαίτερα θετική με τη χολιγουντιανή επένδυση στην καρδιά των Κυκλάδων, επιβεβαίωσε την αρχική της θέση.

Τα μηνύματα, από τη συνάντηση μόνο αισιόδοξα μπορούν να χαρακτηριστούν. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:
" Κάναμε μια ειλικρινή και εμπεριστατωμένη συζήτηση. Συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι της επένδυσης. Έγινε άλλο ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση και περιμένουμε με αγωνία την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου, του οποίου η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε. Πιστεύω ότι οι διαδικασίες από κυβερνητικής πλευράς θα "τρέξουν" γρήγορα, διότι πλέον όλοι έχουν πειστεί για τη σοβαρότητα της πρότασης και τα θετικά -και μόνο θετικά αποτελέσματα- που θα έχει η υλοποίησή της για την ελληνική οικονομία".

Σύμφωνα με τα όσα αποκόμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων από τις συζητήσεις του με την Υπουργό Τουρισμού, είναι πολύ πιθανό το σχετικό σχέδιο νόμου να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Απριλίου, προκειμένου η χώρα να διαμορφώσει ευνοϊκό περιβάλλον που θα την καταστήσει ανταγωνιστική στο χώρο των ξένων κινηματογραφικών παραγωγών.

Ο Steven Bernstein, κινηματογραφιστής, παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, βραβευμένος με το Βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης Κινηματογραφιστών, έχει συνδέσει το όνομα του με βραβευμένες ταινίες του Χόλιγουντ, όπως το Monster που χάρισε το Όσκαρ στη Σαρλίζ Θερόν, το πρόσφατο Dominion , με τον Τζον Μάλκοβιτς, Scary Movie 2, Like Water for Chocolate, One night with the King, Decoding Annie Parker, White Chicks και πολλές άλλες. Κέρδισε επίσης Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Καννών, για το έργο του στον τομέα της διαφήμισης. Το βιβλίο του Film Production (Focal Press) έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία όσον αφορά το film making.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα οφέλη από την επενδυτική πρόταση του Steven Bernstein και των Αμερικανών επενδυτών, θα είναι τεράστια όχι μόνο για το Νότιο Αιγαίο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, με βάση και τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τον κινηματογραφικό τουρισμό διεθνώς.
Σύμφωνα με το Tourism Competitive Intelligence, το 2012, 40 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν τον προορισμό των διακοπών τους επειδή τον είδαν σε κάποια κινηματογραφική ταινία. Συνεπώς, η προβολή που επιτυγχάνεται για ένα προορισμό μέσω του κινηματογράφου είναι τεράστια και με μεγάλη διάρκεια στον χρόνο. Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ως ιδανικό φυσικό σκηνικό, έχουν όλα τα προσόντα για να βρεθούν πολύ ψηλά στη λίστα των περιζήτητων κινηματογραφικών προορισμών. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση σοβαρά και εντατικά.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Στο James Beard Foundation της Νέας Υόρκης, παρουσιάστηκε η Αιγαιακή Γαστρονομία και Διατροφή

Στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσίασε την Αιγαιακή Γαστρονομία και Διατροφή, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μαργαρίτη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Gifts From Greece".

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εκλεκτές γεύσεις, δημιουργίες των σεφ Χρήστου Αθανασιάδη,
Αντιπροέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων, Παναγιώτη Διαμαντή, Ιωάννη Γαβαλά, Σταμάτη Μισομικέ, που προσφάτως κέρδισε τον τίτλο του European Young Chef 2016, και Γιώργου Στυλιανουδάκη, που ως γνήσιοι πρεσβευτές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, δημιούργησαν πιάτα - έργα τέχνης, που εντυπωσίασαν τους πάντες και εξέπληξαν πεπειραμένους ουρανίσκους του Μεγάλου Μήλου.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μέσω των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, η ελληνική γαστρονομία παρουσιάζεται στο «Beard House» του James Beard Foundation. Η εκδήλωση «Gifts from Greece» που είχε σκοπό την προβολή των γαστρονομικών θησαυρών του Νοτίου Αιγαίου, έγινε παρουσία των ελληνικών προξενικών αρχών, σημαντικών εκπροσώπων των αμερικανικών ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Joural, η VOGUE Αμερικής , η Vogue Βραζιλίας, Αμερικανών δημοσιογράφων γαστρονομίας και ταξιδιού, ειδικών γαστρονομίας και lifestyle, και ηγετικών στελεχών του James Beard Foundation.

To «James Beard Foundation», με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις επιδραστικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα «James Beard Awards», την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.
Με αφορμή την παρουσίαση της γαστρονομίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στη Νέα Υόρκη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μαργαρίτης δήλωσε: “ Η γαστρονομία των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων κατακτά τώρα και την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον των Αμερικανών να επισκεφθούν τη χώρα μας και τα νησιά μας, διαρκώς αυξάνεται. Τα προϊόντα και οι γεύσεις των νησιών μας, εντυπωσιάζουν τους πάντες και αποδεικνύουν σε κάθε αφορμή ότι το Νότιο Αιγαίο επάξια υπηρετεί το θεσμό της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης. Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδος, 17 Μαρτίου 2017

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/3/18#sigProId0bbb4bfd7b

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ρόδος, 17 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβλήματα Προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2017

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώνει η νησιωτικότητα, την εξαίρεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τις προϋποθέσεις που τίθενται για την πιστοποίηση των ψεκαστικών μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την πραγματοποίηση των ψεκασμών δακοκτονίας, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η διαδικασία πιστοποίησης, όπως αυτή περιγράφεται στο αρ. πρωτ. 12749/138464/9-12-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου, είχε σαν προϋπόθεση την Ίδρυση Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων που λειτουργούν μετά από έγκριση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ . Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έδειξε ενδιαφέρον κανένας για την ίδρυση τέτοιου σταθμού με αποτέλεσμα όλα τα ψεκαστικά μηχανήματα να μην έχουν την παραπάνω πιστοποίηση.

Επισημαίνοντας την τεράστια σημασία της έγκαιρης έναρξης του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, ο κ. Ζαννετίδης ζητά από τον Υπουργό να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου λόγω νησιωτικότητας και η δυσκολία που υπάρχει για μετακίνηση κινητής μονάδας πιστοποίησης από την υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να δοθεί παρέκκλιση ως προς την προϋπόθεση αυτή για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακολουθεί η επιστολή

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα Προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2017»

ΣΧΕΤ.: 1. Το με αρ. πρωτ. 12749/138464/9-12-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑ&Τ

2. το αρ. πρωτ. Ε8 1047/29814/15-3-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων Εδαφοϋδατικών Πόρων και Λιπασμάτων του ΥΠΑΑ&Τ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως βεβαίως γνωρίζετε, η σημασία της έγκαιρης έναρξης του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς είναι τεράστια. Πρέπει να σας μεταφέρουμε την ανησυχία μας για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα της δακοκτονίας 2017 .Οι εγκύκλιοι, οι αποφάσεις για την κατανομή των πιστώσεων ούτως ώστε να προβούμε στις διαδικασίες διενέργειας του διαγωνισμού ανάδειξης εργολάβου εφαρμογής ψεκασμών και η απόφαση κατανομής εργατοτεχνικού προσωπικού δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.

Κυρίως θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το πρόβλημα που προκύπτει εφέτος σχετικά με τη πιστοποίηση των ψεκαστικών μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την πραγματοποίηση των ψεκασμών της δακοκτονίας.

Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 12749/138464/9-12-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑ&Τ «ο εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικά μηχανήματα) θα πρέπει να φέρει Πιστοποιητικό Επιθεώρησης και να συνοδεύεται από αυτοκόλλητο σήμα όπως προβλέπεται στην ΥΑ Ε8 1831/39763/2015 (ΦΕΚ Β΄671)» . Η διαδικασία αυτή είχε σαν προϋπόθεση την Ίδρυση Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων που λειτουργούν μετά από έγκριση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ . Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έδειξε ενδιαφέρον κανένας για την ίδρυση τέτοιου σταθμού με αποτέλεσμα όλα τα ψεκαστικά μηχανήματα να μην έχουν την παραπάνω πιστοποίηση.

Με το αρ. πρωτ. Ε8 1047/29814/15-3-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων Εδαφοϋδατικών Πόρων και Λιπασμάτων του ΥΠΑΑ&Τ, μας γνωστοποιείται μόλις στις 15-3-2017 ότι «οι ψεκαστήρες αυλού που δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα ή άλλο αγροτικό μηχάνημα είχαν και έχουν την υποχρέωση επιθεώρησης τους για μια φορά μέχρι τις 26-11-2016». (Σημειωτέον αφορά τους ψεκαστήρες που χρησιμοποιούνται στους ψεκασμούς της δακοκτονίας και οι οποίοι με προηγούμενο έγγραφο της η ιδίας υπηρεσίας εξαιρούντο).

Εάν η προϋπόθεση αυτή είναι όρος της προκήρυξης ανάδειξης εργολάβου επί ποινή απόρριψης όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα που θα προκύψει για την πραγματοποίηση του Προγράμματος της Δακοκτονίας καθότι δεν θα υπάρχουν ψεκαστικά κατάλληλα σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας.

Κύριε υπουργέ

Ύστερα από τα παραπάνω, γνωρίζοντας τη συμβολή της εκτέλεσης δακοκτονίας στην ποσοτική και ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ακύρωση διαγωνισμού λόγω των προϋποθέσεων που τίθενται με την πιστοποίηση των ψεκαστικών μηχανημάτων σας παρακαλούμε:

Να λάβετε υπόψη

• την ιδιαιτερότητα της Περιφέρειας μας λόγω νησιωτικότητας

• και την δυσκολία που υπάρχει για μετακίνηση κινητής μονάδας πιστοποίησης από την υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να δοθεί παρέκκλιση ως προς την προϋπόθεση αυτή για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ Γ. ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής ιδρύθηκε το 1995 και είναι η Πρώτη εν ενεργεία Αναγνωρισμένη Σχολή στην Ελλάδα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά (Αρ. Αδείας Μ3111.4/1/95/575, Νέος Αριθμός Αδείας 2118.6/48/01/20/12/01).

Η Ομάδα Διάσωσης και οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν βραβευτεί από Δήμους και υπεύθυνους Ξενοδοχειακών Συγκροτημάτων – Water park για τις σωτήριες επεμβάσεις τους.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ

Διδακτέα Ύλη:

Ναυαγοσωστικά Στυλ Κολύμβησης, Προσεγγίσεις-Ρυμουλκήσεις Πνιγόμενου, Αποκρούσεις-Λαβές Απεγκλωβισμού, Χρήση Σωσιβίων (Rescue Can, Rescue Tube), Eφόδια Λουτρικών Εγκαταστάσεων και Ναυαγοσωστικής, Χρήση Πλωτού Φορείου και Ακινητοποίηση Τραυματισμένου Λουόμενου, Είσοδος και Έξοδος στην Παραλία, Αυτοδιάσωση και Επιβιωτική Κολύμβηση, Περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος 23/2000, Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας, Έρευνα Βυθού, Εκτίμηση Ρευμάτων και Ανέμων, Επικίνδυνα Ψάρια, Σύνταξη Αναφοράς Συμβάντος, Υποχρεώσεις Ναυαγοσώστη και Οργάνωση Λουτρικών Εγκαταστάσεων, Ορολογία Αντικειμένου στην Αγγλική Γλώσσα, Παροχή Πρώτων Βοηθειών, Αναπνοές Διάσωσης στο Νερό.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΟΠΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Όσοι εκμεταλλεύονται πισίνα και για οικονομικούς λόγους δεν επιθυμούν να προσλάβουν Ναυαγοσώστη υπάρχει λύση! Η εκπαίδευση του ίδιου του ιδιοκτήτη ή ατόμων απ’ το ήδη υπάρχον προσωπικό και η πιστοποίησή τους με το Δίπλωμα Επόπτη Ασφαλείας Κολυμβητικής Δεξαμενής και Παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Γιοργάνωση: Ναυτικός 'Ομιλος Πάρου-Paros Nautical Club

 

17349788 1464282993602794 9177566165048848676 o

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ναυτικού Ομιλου Πάρου-Paros Nautical Club
ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ , ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2104283096 Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2284360145 Δημος Πάρου Manolis Kavallis

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30