Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 - ParosIn.gr

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Πάρου - Αντιπάρου & της Προοδευτικής θα αναμετρηθούν σε φιλικό παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Πάρου το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 17:00.

Τα έσοδα από το φιλικό παιχνίδι θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Πάρου.

Είναι μια ευκαιρία να δούμε από κοντά τα ποδοσφαιρικά αστέρια του παρελθόντος της Πάρου, της Αντιπάρου και της Προοδευτικής και ταυτόχρονα να συμβάλουμε οικονομικά στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας του νησιού μας.

Το συμβολικό εισιτήριο είναι 2 ευρώ. Είναι σίγουρο ότι όσοι και όσες βρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο Πάρου στην είσοδο δεν θα δώσουν μόνο 2 ευρώ.

Διοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες των Δήμων, των φορέων και των νησιωτικών κοινωνιών, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Κώστας Μπιζάς, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν επιτρέπεται σε κανένα να αμφισβητεί τις προθέσεις, τη στάση και πολύ περισσότερο τις αποφάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ζήτημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τα νησιά της Νάξου, της Πάρου, της Τήνου και της Άνδρου, της εγκατάστασης αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μετά και τις εγκρίσεις που έδωσε το αρμόδιο υπουργείο, αγνοώντας τις αποφάσεις των οργάνων της αυτοδιοίκησης και την βούληση των κατοίκων των νησιών.

Σε αυτή τη χρονική για το συμφέρον του τόπου μας είναι επιτακτική η ενότητα των δυνάμεων μας, για να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, που απειλούν τη βιωσιμότητα των νησιών μας . Ας μην ξεχνάμε ότι τα νησιά μας είναι παγκόσμιοι τουριστικοί προορισμοί και ως επακόλουθο η τουριστική οικονομία είναι τροφοδότης για την επιβίωση των κατοίκων τους. Η οποιαδήποτε παρέμβαση στις πλαγιές και τις βουνοκορφές θα αλλοίωνε ανεπανόρθωτα το νησιώτικο τοπίο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , ο δεύτερος βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι συνοδοιπόρος στον αγώνα των τοπικών φορέων (Δήμοι - Σύλλογοι - Πολίτες) που δεν επιθυμούν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα παραπάνω τέσσερα νησιά, καθώς αυτή θα οδηγούσε στη μετατροπή τους από προστατευόμενα τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλους τα οποία παράλληλα αποτελούν και τουριστικό προορισμό, σε βιομηχανικές περιοχές.

Για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφισβήτηση της στάσης και των θέσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παραθέτουμε τα εξής γεγονότα:

α) Στις 9 Νοεμβρίου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο (απόφαση 121/2011) αποφάσισε να γνωμοδοτήσει αρνητικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) των έργων: «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ)...», στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο, συνολικής μέγιστης ισχύος παραγωγής 316,7 MW και εγκατεστημένης ισχύος 322 MW». Αρνητικά είχαν γνωμοδοτήσει επίσης και οι Δήμοι: Πάρου με την υπ’ αριθμ.378/2011, Νάξου με την υπ’ αρ. 303/2011, Τήνου με την υπ’ αριθμ. 246/2011και Άνδρου με την υπ’ αριθμ. 205/2011.

β) Στις 23 Δεκεμβρίου 2013 ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης (ΑΔΑ: ΒΛΓΓ0-Ε3Χ, α.π.172568) αποφάσισε να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς Όρους για την κατασκευή και λειτουργία του έργου : «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 218,5 MW (95 Α/Γ) και των συνοδών σε αυτό έργων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο, Άνδρο του Νομού Κυκλάδων και διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 KV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης, Νομού Αττικής.

γ) Στις 25 Ιανουαρίου 2014, το Περιφερειακό Συμβούλιο (απόφαση 1/2014) αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη να υπογράψει προσφυγή ή όποιο άλλο νομικό έγγραφο απαιτηθεί, προκειμένου να συνδράμει τους Δήμους, οι οποίοι έχοντας έννομο συμφέρον θα προσφύγουν αρμοδίως ώστε να ανακληθεί η θετική απόφαση της 23.12.2013 του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη σχετικά με την εγκατάσταση των Α.Π.Ε. στα παραπάνω νησιά.

δ) Στις 25/10/2014 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ» στην Πάρο, ημερίδα για τις ανεμογεννήτριες.

Τα πορίσματα του συνεδρίου καταλήγουν ως εξής:

«...Είναι φανερό ότι αν συνεξεταστούν όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επιτραπεί η εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε ένα τόσο ευαίσθητο οικοσύστημα όπως είναι τα νησιά των Κυκλάδων και φυσικά δεν νοείται στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος να καταστρέφουμε, τελικά, ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι του, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιά μας».

ε) Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης ( ΑΔΑ: ΒΔΛ200-ΝΦΔ, α.π.177360 ), μετά την διαπίστωση ότι η προσβληθείσα με αίτηση ακύρωσης απόφασή του στερείτο νόμιμης υπόστασης, την ανακάλεσε και εξέδωσε νέα απόφαση , όμοια σε περιεχόμενο και αποφάσισε να εγκρίνει εκ νέου τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία του έργου : «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ( ΑΣΠΗΕ ) συνολικής ισχύος 218,5 MW ( 95 Α/Γ ) και των συνοδών σε αυτό έργων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο, Άνδρο του Νομού Κυκλάδων και διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 KV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης , Νομού Αττικής.

στ) Στις 12 Φεβρουαρίου 2015 ( απόφαση 52/2015 ) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση ένδικων μέσων για την ακύρωση απόφασης του ΥΠΕΚΑ για τα αιολικά πάρκα Νάξου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου. Ειδικότερα, αποφασίστηκε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με τους Δήμους Νάξου, Πάρου, Τήνου και Άνδρου να αναθέσουν σε νομικό γραφείο των Αθηνών την από κοινού κατάθεση στο Σ.Τ.Ε., αίτησης ακύρωσης της απόφασης του ΥΠΕΚΑ, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης αιολικών πάρκων, στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο. Το ένδικο μέσο συνίσταται στην προσφυγή της Περιφέρειας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης έγκρισης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τέως Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη

Με τις παραπάνω αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου καθώς και της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι σαφές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες των Δήμων , των φορέων και των συμπολιτών μας προκειμένου να ακυρωθεί μια απόφαση που έχει να κάνει με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την διατήρηση της φυσικής αρχοντιάς των νησιών αυτών.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Μπιζάς θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τους Αντιπεριφερειάρχες και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους που αναγνωρίζουν την αγωνία των κατοίκων των τεσσάρων νησιών (Πάρο, Νάξο, Άνδρο, Τήνο).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάρος 15/03/2017

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ο Δήμος Πάρου έλαβε δυναμικά μέρος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ 2017 στο Βερολίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Berlin ExpoCenter City κατά το διάστημα 8-12 Μαρτίου 2017.

Η Πάρος συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μαζί με άλλα νησιά όπως η Νάξος, η Αστυπάλαια, η Άνδρος, κ.α. Η δυνατή και πρωτότυπη καμπάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ανακήρυξής της σε Γαστρονομική Περιφέρεια Ευρώπης 2019, συνεχίστηκε και στο Βερολίνο στρέφοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον στα νησιά της περιφέρειας μας. Το stand της Πάρου όπως και ολόκληρη η έκθεση σημείωσε μεγάλη επισκεψιμότητα και τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο του 2017 ήταν ενθαρρυντικά.

Η ITB είναι από τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού καθώς φιλοξενεί επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο και έχει μεγάλη απήχηση και προβολή. Πιο συγκεκριμένα, τα 1.092 περίπτερα της έκθεσης με τους παραπάνω από 10.000 εκθέτες από 184 χώρες και περιοχές, επισκέφτηκαν συνολικά 109.000 εμπορικοί επισκέπτες. Φέτος, ειδικότερα, η γερμανική αγορά δείχνει μια ισχυρή τάση για ταξίδια προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα προς τα ελληνικά νησιά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με επαγγελματίες τουρισμού και δημοσιογράφους για την προβολή και προώθηση της Πάρου ως τουριστικό προορισμό εναλλακτικού, περιπατητικού και θαλάσσιου τουρισμού, κρυφών αποδράσεων, εστιάζοντας στην πολιτιστική κληρονομιά, στην ιστορία και στην απαράμιλλη φυσική ομορφιά καθώς και στην παριανή φιλοξενία.

Στόχος του Δήμου Πάρου είναι η δυναμική παρουσία και συστηματική προβολή του νησιού τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πάρου κ. Χρήστος Χριστόφορος και η σύμβουλος Δημάρχου κ. Ελένη Τριπολιτσιώτη.

Paros Tourism & Development Committee

 

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

Την Κυριακή 2 Απριλίου από τις 09:30 έως τις 13:00

Ραντεβού στο λιμάνι Αντιπάρου (ξύλινο κιόσκι στα ferry boats)

Απαραίτητα να έχετε μαζί σας: Νερό, καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακή κρέμα. Αν υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα είναι ευπρόσδεκτα για τη μεταφορά των εθελοντών στα σημεία καθαρισμού. Καλό θα είναι να έχετε και γάντια μαζί σας.

Σας περιμένουμε!

_____________________________________

We are cleaning the beaches of Antiparos!
Let's do it Greece
Νecessary to bring with you: Water, hat, sunglasses, gloves and sunscreen. Available cars are welcome for transporting volunteers to the cleaning points.
See you there!

Διοργανωτές: Antiparos En Plo

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η Γερμανική κομεντί «Δώρο των Θεών» θα προβληθεί μεθαύριο Παρασκευή 17 Μαρτίου από την κινηματογραφική λέσχη Αρχιλόχου στις 20:45 στην αίθουσα του συλλόγου στην Παροικιά.

«Δώρο των Θεών» - «Ein Geschenk der Gotter»
Κομεντί 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 102'
Γερμανική ταινία, σε σκηνοθεσία Όλιβερ Χάφνερ με τους:
Αδάμ Μπουσδούκος, Καταρίνα Μαρί Σούμπερτ, Πολ Φάσναχτ

Η 36χρονη Άννα δεν μπορεί να το συλλάβει: το θέατρο στο οποίο έπαιζε χρόνια ολόκληρα την πέταξε στο δρόμο. Και από το σανίδι, που ήταν για κείνη ο κόσμος ολόκληρος, βρίσκεται στο τοπικό κέντρο εύρεσης εργασίας και βρίσκει μια καινούργια απασχόληση που δεν την περίμενε καθόλου. Αναλαμβάνει να διευθύνει ένα τμήμα υποκριτικής για οκτώ μακροχρόνιους ανέργους.

Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης, ιδεαλιστής, μάγκας, αλλά και άνθρωπος της δράσης. Όταν η Άννα αποφασίζει να σκηνοθετήσει μαζί τους την Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Δημήτρης είναι ο μόνος που φαίνεται να του αρέσει αυτή η πρωτοβουλία - στο κάτω κάτω αυτός είναι που θα παίξει το ρόλο του βασιλιά Κρέοντα: «Μέσα από μένα μιλάει η ιστορία της χώρας μου!»

Η ταινία, γυρισμένη και στην Ελλάδα, κέρδισε το Βραβείο Κοινού και το Βραβείο Καλύτερης Παραγωγής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2014. Η Katharina Marie Schubert ήταν υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο Κινηματογράφου (LOLA) για την Καλύτερη Ερμηνεία Α’ Γυναικείου Ρόλου 2015.

Ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Έκτακτα δρομολόγια η Blue Star Ferries

τις ημέρες του Πάσχα για το νησί μας

Πλησιάζουμε σιγά σιγά στις εορταστικές ημέρες του Πάσχα και στη συνέχεια έρχεται η φετινή καλοκαιρινή περίοδος. Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες ξεκινούν τα πρώτα τους δρομολόγια από τον Πειραιά για τα νησιά των Κυκλάδων. Στο κείμενο που ακολουθεί τα πρώτα δρομολόγια των πλοίων με αναχώρηση από Πειραιά για Πάρο καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για τα δρομολόγια την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η Hellenic Seaways με το πλοίο «NISSOS SAMOS» κάνει ποδαρικό την φετινή καλοκαιρινή περίοδο ξεκινώντας τα δρομολόγια από Πειραιά για Πάρο την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Έτσι εκτός από τα δυο Blue Star που συνδέουν το νησί μας όλο το χρόνο με τον Πειραιά στη γραμμή προστίθεται και το «NISSOS SAMOS». Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Παρασκευή, Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από Πειραιά στις 16:30 με αρχικό προορισμό την Πάρο και στη συνέχεια θα συνεχίζει για Νάξο και Σαντορίνη.

Την επόμενη μέρα Σάββατο 1 Απριλίου 2017 η Blue Star βάζει και δεύτερο πλοίο με αναχώρηση στις 17:30 από Πειραιά για Πάρο. Ένα δρομολόγια που τους χειμερινούς μήνες είχε κοπεί.

Επίσης τις ημέρες του Πάσχα η Blue Star Ferries ενισχύει τα δρομολόγιά της (έκτακτα)από Πειραιά για Πάρο και με τα τέσσερα πλοία της (Paros, Naxos, Patmos, Delos).

Την Παρασκευή 7 Απριλίου ένα ακόμα πλοίο της Hellenic Seaways το ταχύπλοο «HIGHSPEED 4» ξεκινάει τα δρομολόγια από Πειραιά για Πάρο. Θα αναχωρεί καθημερινά από Πειραιά στις 07:15 με πρώτο προορισμό την Πάρο και στη συνέχεια θα συνεχίζει για Ίο και Σαντορίνη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ειδική κατηγορία στο site μας «ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ» πατώντας εδώ.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ομόφωνη ήταν η απόφαση - γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου σχετικά με την παράταση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο νησί μας την καλοκαιρινή περίοδο από 1 Απριλίου 2017 έως και 31 Οκτωβρίου 2017.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη του το προτεινόμενο ωράριο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου το οποίο είναι ίδιο με το περυσινό.

Οριστική απόφαση θα ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Ακολουθεί το σχετικό αρχείο (απόσπασμα από το πρακτικό 3/2017 της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου).

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες Τρίτη 14/3/2017, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ “MOON STEP” σημαίας Belize, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς, μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά ν. Άνδρου.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από Ρουμανία με προορισμό την Ολλανδία, έμφορτο με 4.134 MT σιτηρά.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή, υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο παρέμεινε πλησίον του Φ/Γ προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, ενώ απέπλευσε επίσης το Ρ/Κ «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18» Ν.Π. 10966. Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του “MOON STEP” με προορισμό το λιμένα Πειραιά.

φωτο: αρχείο

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με το περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ “MOON STEP” σημαίας Belize, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς, μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά ν. Άνδρου, γνωρίζεται ότι το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε απογευματινές ώρες χθες 16/3/2017, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18» Ν.Π. 10966 στο αγκυροβόλιο Πειραιά.

Από την Λιμενική Αρχή Κερατσινίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ “MOON STEP” μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Πάρος, 14/03/2017

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσσωµο το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ΑΜΕΣ Νηρέα δηλώνει τη συµπαράσταση του στον αγώνα του ∆ήµου Πάρου και των συλλογικών φορέων, για την µαταίωση εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων στο νησί µας.

Γνωρίζοντας ότι οι επιπτώσεις θα είναι δραµατικές σε όλα τα επίπεδα για τον τόπο µας, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο καλεί όλα τα µέλη, του αθλητές και τους φίλους του Συλλόγου να παρευρεθούν στην Παν-Παριανή συγκέντρωση που θα πραγµατοποιηθεί ενάντια στην εγκατάσταση των γιγαντιαίων ανεµογεννητριών την Κυριακή 26/03/2017 στις 11:00 πµ, στην Πλατεία Μ. Μαυρογένους στην Παροικιά.

το ∆.Σ. του ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑ

Στην κατηγορία: Κοινωνία

«Χορήγηση στρεμματικής ενίσχυσης για τους καλλιεργητές πατάτας, εσπεριδοειδών και φασολιών περιόδου 2017 - Αίτηση μέσω αίτησης ενιαίας ενίσχυσης»

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους χορηγείται στρεμματική ενίσχυση για τη στήριξη της καλλιέργειας πατάτας, εσπεριδοειδών και φασολιών.

Η ενίσχυση αυτή αφορά τους καλλιεργητές πατάτας, εσπεριδοειδών και φασολιών ανεξαρτήτως ιδιότητας και επαγγέλματος και εισοδημάτων, για την κάλυψη μέρους του κόστους καλλιέργειας του προϊόντος αυτού.

Από το έτος 2017, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) - Αίτησης ενιαίας ενίσχυσης έτους 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου στη Ρόδο τηλ. 2241364915, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων στη Σύρο τηλ.2281098833, στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Νομαρχιακή Μονάδα Δωδεκανήσου στη Ρόδο τηλ. 2241027214, και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου στη Ρόδο τηλ. 2241024413.

Ε.Π.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30