Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 - ParosIn.gr

ΠΑΡΟΣ ΝΑΟΥΣΑ - ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΦΕΠ
Αυτό είναι το Κτηνιατρείο των Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου (ΦΕΠ) στο Εμπορικό Κέντρο της Νάουσας Πάρου.
- Mε μία δωρεά στο Κτηνιατρείο ΦΕΠ στη Νάουσα βοηθάτε ταυτόχρονα πολλά ζώα γιατι όλα τα έσοδά του θα προορίζονται εξ ολοκλήρου για τα αδέσποτα. Βοηθήστε μας να ολοκληρώσουμε τον ιατρικό εξοπλισμό
Δωρεές μπορείτε να κάνετε μέσω:
? ALPHA BANK: ΙΒΑΝ GR48 0140 6250 6250 0200 2006 798 / BIC: CRBAGRAA
? Pay pal: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
? http://gogetfunding.com/fepveterinary
_____________________________________________

This is the Fep Vet Center at Naousa Paros
- With a donation to our FEP Veterinary center in Naousa you will help at once many animals because all its revenues would be placed on the strays entirely. Ηelp us to complete the medical equipment
Financial donations can be made through:
? ALPHA BANK: IBAN GR48 0140 6250 6250 0200 2006 798 / BIC: CRBAGRAA
? Pay Pal: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
? Http://gogetfunding.com/fepveterinary

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/3/10#sigProId812a4a4650

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Αγαπητέ/ή φίλε/η

Ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή και σύμπραξή σου στον κοινό μας αγώνα για την αποτροπή της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Η ένωση δυνάμεων αποτελεί πάντα την εγγύηση της επιτυχίας σε κάθε προσπάθεια.

Και η συμπόρευση όλων μας αποσεικνύει τη δύναμη της θέλησής μας να μην επιτρέψουμε να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και η εικόνα του νησιού μας που, πέρα από όλα τα άλλα, θα έχει σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Θέλω να πιστεύω ότι η συμπόρευσή μας και το αγωνιστικό μας φρόνημα θα αποδώσει καρπούς.

Καθένας μας και όλοι μαζί θα μοιραστούμε την επιτυχία της έκβασης και θα έχουμε την ικανοποίηση ότι πράξαμε το χρέος μας απέναντι στον τόπο, τους κατοίκους και τις μελλοντικές γενιές.

Μάρκος Κωβαίος

Δήμαρχος Πάρου

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Έγγραφο Δήμου Πάρου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 10 Μαρτίου 2017
Αριθ. Πρωτ.: 2517

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

ΚΟΙΝ.: Επαρχείο Πάρου

ΘΕΜΑ: «Συστράτευση στον αγώνα του Παριανού Λαού ενάντια στις Ανεμογεννήτριες»

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Είναι τιμή μας, να σας ενημερώσουμε για τον αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πάρου, οι φορείς, οι κάτοικοι και οι φίλοι της Πάρου, ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων τεραστίων διαστάσεων στον νησί μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και στη ζωή των κατοίκων του.

Εν όψει της επικείμενης εκδίκασης της Αίτησης Ακύρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων Δήμων (Άνδρου, Νάξου, Τήνου, Πάρου) κατά της με αρ. πρωτ., οικ. 177360 της 18ης Δεκεμβρίου 2014 (ΑΔΑ: ΒΔΛ20-ΝΦΔ) «Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων» για το ενιαίο επενδυτικό έργο αιολικών πάρκων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 24-5-2017, ο Δήμος Πάρου:

α) προχώρησε στη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων του νησιού και τον συντονισμό των ενεργειών για την αποτροπή της εγκατάστασής τους.

β) συγκρότησε Επιτροπή Αγώνα για την οργάνωση των ομάδων εργασίας, που θα προσφέρουν εθελοντικά την υποστήριξή τους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που θα καθοριστούν από τη Δημοτική Επιτροπή.

γ) ανάρτησε διαδικτυακό ψήφισμα ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και συγκεντρώνει χειρόγραφες υπογραφές στο Δημαρχείο.

δ) κατόπιν πρότασή του συγκροτήθηκε ένα συντονιστικό όργανο με εκπροσώπους της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων νησιών προκειμένου παράλληλα με την εκδίκαση της υπόθεσης να προβούμε σε κοινές ενέργειες διαμαρτυρίας και να γνωστοποιήσουμε την αντίθεσή μας για την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά μας, στο ευρύ κοινό.

ε) το επόμενο βήμα μας είναι να καθοριστεί ημερομηνία συνάντησης με τον Αρμόδιο Υπουργό στον οποίο θα θέσουμε τα αιτήματά μας.

Με το παρόν έγγραφο, ζητάμε την υποστήριξή σας και τη συστράτευση σας στο πλευρό μας προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει ουσιαστικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν το τόπο μας και να γίνει αποδεκτό το αίτημα μας για την ικανοποίηση του δίκαιου και αναφαίρετου δικαιώματος όλων μας να έχουμε άποψη για το μέλλον των παιδιών μας.

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος

πηγή: http://dimosparou.blogspot.gr

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 10 Μαρτίου 2017
Αριθ. Πρωτ.: 2518

ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με το συντονιστικό όργανο για τις Ανεμογεννήτριες»

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Σκοπός της επιστολής μας είναι να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τα νησιά Άνδρος, Νάξος, Πάρος και Τήνος που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους, βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα έργο ολοκληρωτικής αλλοίωσης της κυκλαδίτικης φυσιογνωμίας τους και καταστροφής του περιβάλλοντός τους. Αναφερόμαστε στην απόφαση εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά μας που έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι γνωμοδοτήσεις των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, ενώ το έργο χαρακτηρίζεται επενδυτικό με μηδενικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμοι Άνδρου, Τήνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Πάρου έχουν καταθέσει Αίτηση Ακύρωσης κατά της με αρ. πρωτ., οικ. 177360 της 18ης Δεκεμβρίου 2014 (ΑΔΑ: ΒΔΛ20-ΝΦΔ) «Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων» για το ενιαίο επενδυτικό έργο αιολικών πάρκων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης έχει συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο αποτελούμενο από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης κ. Γεώργιο Μαραγκό, τον Γραμματέα της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Αντιδήμαρχο Ρόδου κ. Γεώργιο Πόκκια και τους Δημάρχους των τεσσάρων νησιών κ.κ. Θεοδόσιο Σουσούδη Δήμαρχο Άνδρου, Ορφανό Σίμο Δήμαρχο Τήνου, Εμμανουήλ Μαργαρίτη Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Μάρκο Κωβαίο Δήμαρχο Πάρου.

Εκ μέρους του ανωτέρω οργάνου του οποίου έχω οριστεί συντονιστής, σας ζητάω την πραγματοποίηση μίας συνάντησης το συντομότερο δυνατό στο Γραφείο σας, με προτεινόμενη ημερομηνία την 07/04/2017, προκειμένου να σας εκθέσουμε τα αιτήματά μας και τις απόψεις μας για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο περιβάλλον, στην οικονομία και τη διαβίωση των κατοίκων των νησιών μας.

Με τιμή,
Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος

πηγή: http://dimosparou.blogspot.gr

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 10 Μαρτίου 2017

Αριθμ. Πρωτ.: 2520

Α Π Ο Φ Α Σ Η Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ - 156 -
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87Α΄), αναφορικά με τις αρμοδιότητες του Δημάρχου, τον ορισμό των Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση Δημάρχου αντίστοιχα.
Τις διατάξεις του άρθρου 282 παρ. 16 του Ν. 3852/2010, αναφορικά με τη θητεία των αιρετών οργάνων.
Τις διατάξεις του άρθρου 75 του νόμου 3463/2006 (ΦΕΚ 114Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε συνδυασμό με τα άρθρα 94 και 95 του Ν. 3852/2010.
Το γεγονός ότι ο Δήμος Πάρου εμπίπτει στις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 και σύμφωνα με τα επίσηµα πληθυσµιακά δεδοµένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 15.278 κατοίκους κατά συνέπεια εντάσσεται στους Δήμους µε πληθυσµό µέχρι 20.000 κατοίκους.
Τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 4051/2012 παρ. 3ε και παρ. 3στ «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας του Ν. 4046/2012» (ΦΕΚ 40Α΄)
Τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάρου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2583/τ.Β΄/24-9-2012.
Της υπ’ αρίθμ. 43/06-08-2014 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ορκωμοσία των αιρετών των Δήμων, εγκατάσταση νέων αρχών και εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των Δήμων (Δημοτική περίοδος: 1η Σεπτεμβρίου 2014-31η Αυγούστου 2019)
Τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου.

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι

Α. Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Πάρου, με θητεία από 10-3-2017 μέχρι 31-8-2019, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες, ως εξής:

1. Την κ. Σαρρή Παπακυρίλλου-Θεοδώρα του Βασιλείου, Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και της μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Υπηρεσιών Δόμησης και Περιβάλλοντος (πλην των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας).
Την τέλεση των πολιτικών γάμων.
Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας
Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας και προάσπισης της δημόσιας υγείας (εκτός των υπηρεσιών παιδείας, δια βίου μάθησης πολιτισμού και αθλητισμού και νέας γενιάς).
Τη λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων
Tις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.
Τον έλεγχο της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αφορούν στη χορήγηση αδειών χρήσης πεζοδρομίων σε επιχειρηματίες, της επιβολής προστίμων για αυθαίρετες καταλήψεις πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων από αυτούς και τη χορήγηση και υπογραφή των σχετικών αδειών στις Δημοτικές Κοινότητες Πάρου και Αγκαιριάς με αναπληρωτή τον Χρήστο Χριστόφορο.
Τον έλεγχο της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αφορούν την παραχώρηση της απλής χρήσης κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας σε επιχειρηματίες, την επιβολή προστίμων για αυθαίρετες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας από αυτούς και την υπογραφή των σχετικών μισθωτηρίων στις Δημοτικές Κοινότητες Πάρου και Αγκαιριάς με αναπληρωτή τον Χρήστο Χριστόφορο
Την υπογραφή των Χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής των δαπανών των υπηρεσιών των οποίων η εποπτεία και ο έλεγχος της λειτουργίας τους περιλαμβάνεται στις καθ’ ύλην αρμοδιότητες που της έχουν μεταβιβαστεί εκτός όσων αφορούν μισθοδοσία και λοιπές αμοιβές προσωπικού.
Τις κατά τόπο αρμοδιότητες για τις Δημοτικές Κοινότητες Πάρου και Αγκαιριάς και ειδικότερα τις εξής:

α. Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στις δημοτικές κοινότητες.
β. Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στις δημοτικές κοινότητες.
γ. Συνεργάζεται με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
δ. Μεριμνά για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα των δημοτικών κοινοτήτων.
ε. Έχει την εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των υλικών και περιουσιακών στοιχείων.
11. Τη σύνταξη και υπογραφή απαντήσεων σε πολίτες και υπηρεσίες για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.
12. Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.

2. Τον κ. Χριστόφορο Χρήστο του Σταύρου, Αντιδήμαρχο με αντιμισθία και του μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.
Τη λειτουργία και εποπτεία των υπηρεσιών του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής ( διαύγεια, διαφάνεια).
Την εποπτεία της διαχείρισης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των εν γένει θεμάτων που συνδέονται με τις χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων χρηματοδότησης
Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Νομικής Υπηρεσίας
Τον έλεγχο της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αφορούν στη χορήγηση αδειών χρήσης πεζοδρομίων σε επιχειρηματίες, την επιβολή προστίμων για αυθαίρετες καταλήψεις πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων από αυτούς και τη χορήγηση και υπογραφή των σχετικών αδειών στις Δημοτικές Κοινότητες Αρχιλόχου, Μάρπησσας και τις Τοπικές Κοινότητες Κώστου και Λευκών με αναπληρώτρια τη Θεοδώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου.
Τον έλεγχο της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αφορούν την παραχώρηση της απλής χρήσης κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας σε επιχειρηματίες, την επιβολή προστίμων για αυθαίρετες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας από αυτούς και την υπογραφή των σχετικών μισθωτηρίων στη Δημοτική Κοινότητα Νάουσας με αναπληρώτρια τη Θεοδώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου.
Την ευθύνη λειτουργίας του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, σε ότι αφορά στο συντονισμό, την καθοδήγηση, την επίβλεψη και την παροχή των απαραίτητων οδηγιών και κατευθύνσεων για τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης.
Την υπογραφή των Χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής των δαπανών των υπηρεσιών των οποίων η εποπτεία και ο έλεγχος της λειτουργίας τους περιλαμβάνεται στις καθ’ ύλην αρμοδιότητες που του έχουν μεταβιβαστεί εκτός όσων αφορούν μισθοδοσία και λοιπές αμοιβές προσωπικού.
Τις κατά τόπο αρμοδιότητες για τη Δημοτική Κοινότητα Αρχιλόχου και τις Τοπικές Κοινότητες Κώστου και Λευκών και ειδικότερα τις εξής:

α. Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στις δημοτικές κοινότητες.
β. Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στις δημοτικές κοινότητες.
γ. Συνεργάζεται με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
δ. Μεριμνά για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα των δημοτικών κοινοτήτων.
ε. Έχει την εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των υλικών και περιουσιακών στοιχείων.
14. Τη σύνταξη και υπογραφή απαντήσεων σε πολίτες και υπηρεσίες για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
15. Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.

3. Τον κ. Μαλαματένιο Εμμανουήλ του Βατίστα, Αντιδήμαρχο του Δήμου Πάρου χωρίς αντιμισθία, και του μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας όλων των τμημάτων της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Δήμου.
Την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των ΚΕΠ.
Την εποπτεία του τακτικού και έκτακτου προσωπικού όλων των Υπηρεσιών του Δήμου. Ειδικότερα όσον αφορά τις παρουσίες του προσωπικού, την ορθή τήρηση του ωραρίου εργασίας, την έγκριση των κανονικών και λοιπών θεσμοθετημένων αδειών, την εκπαίδευση και επιμόρφωση προσωπικού, τον έλεγχο των υπερωριών του τακτικού και έκτακτου προσωπικού όλων των Υπηρεσιών του Δήμου.
Τον έλεγχο της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αφορούν στη χορήγηση αδειών χρήσης πεζοδρομίων σε επιχειρηματίες, την επιβολή προστίμων για αυθαίρετες καταλήψεις πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων από αυτούς και τη χορήγηση και υπογραφή των σχετικών αδειών στη Δημοτική Κοινότητα Νάουσας με αναπληρωτή τον Χρήστο Χριστόφορο.
Τον έλεγχο της τήρησης των κείμενων διατάξεων που αφορούν την παραχώρηση της απλής χρήσης κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας σε επιχειρηματίες, την επιβολή προστίμων για αυθαίρετες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας από αυτούς και την υπογραφή των σχετικών μισθωτηρίων στις Δημοτικές Κοινότητες Μάρπησσας και Αρχιλόχου και στις Τοπικές Κοινότητες Κώστου και Λευκών με αναπληρώτρια τη Θεοδώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου.
Την ευθύνη λειτουργίας του Γραφείου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και τον σχεδιασμό και την εκτέλεση προγραμμάτων δια βίου μάθησης στο πλαίσιο του αντίστοιχου εθνικού και περιφερειακού προγραμματισμού σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Την παρακολούθηση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
Την ευθύνη συντήρησης και επισκευής των μηχανημάτων του Δήμου.
Τις κατά τόπο αρμοδιότητες για τις Δημοτικές Κοινότητες Νάουσας και Μάρπησσας και ειδικότερα τις εξής:

α. Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στις δημοτικές κοινότητες.
β. Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στις δημοτικές κοινότητες.
γ. Συνεργάζεται με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
δ. Μεριμνά για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα των δημοτικών κοινοτήτων.
ε. Έχει την εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των υλικών και περιουσιακών στοιχείων.
10. Την υπογραφή των καταστάσεων μισθοδοσίας, των μετακινήσεων εκτός έδρας και πάσης φύσεως αποδοχών και αποζημιώσεων και των αντίστοιχων χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής που αφορούν όλο το προσωπικό του Δήμου.
11. Τη σύνταξη και υπογραφή απαντήσεων σε πολίτες και υπηρεσίες για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
12. Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.
Β. Οι ανωτέρω ορισθέντες αντιδήμαρχοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
Γ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάσει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί η Αντιδήμαρχος κ. Σαρρή Παπακυρίλλου-Θεοδώρα του Βασιλείου και όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τoν Αντιδήμαρχο κ. Χριστόφορο Χρήστο του Σταύρου.
Δ. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος
Ε. Έγγραφα αρμοδιότητας των Αντιδημάρχων, τα οποία εκφράζουν άποψη ή χαράσσουν πολιτική του Δήμου, συντάσσονται σε σχέδιο από τους Αντιδημάρχους και φέρουν την υπογραφή του Δημάρχου.

ΣΤ. Η παρούσα απόφαση να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, να δημοσιευθεί μία φορά σε ημερήσια ή εβδομαδιαία εφημερίδα του Νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος

Κοινοποίηση:

1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

3. Υπηρεσίες Δήμου

4. Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες

5. Οριζόμενους

Στην κατηγορία: Πολιτική

Μίνι τηλεφωνική συνέντευξη παραχώρησε στην ΕΡΤ ο Αντιδήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Χριστόφορος στην σημερινή, Παρασκευή 10/3/2017, εκπομπή της ΕΡΤ1 «10 στην Ενημέρωση» σχετικά με την διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη στο 1:19:20 πατώντας εδώ.

πηγή: Paros Tourism & Development Committee

 

Στην κατηγορία: I Love Paros

Συγχαρητήρια του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαννετίδη στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου - Κυκλάδων για τη νέα διεθνή διάκριση

Τα συγχαρητήριά του στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου - Κυκλάδων έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, για την νέα σημαντική διεθνή διάκριση που χάρισαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή της στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που έγινε στο πλαίσιο της μεγάλης, διπλής έκθεσης Detrop - Oenos, που διοργανώθηκε από την ΔΕΘ-Helexpo, από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων, που απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στην ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία "Team of the year". Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 18 χώρες από όλο τον κόσμο. Οι σεφ της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου- Κυκλάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είναι οι κ.κ. Άκης Αμιράς, Δανιήλ Παπατριανταφύλλου και Ανδρέας Νικολόπουλος.

Ο κ. Ζαννετίδης δέχθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Νίκο Χριστοφόρου και τον Αντιπρόεδρο κ. Επαμεινώντα Τσίντζο, τους οποίους συνεχάρη για τη νέα μεγάλη επιτυχία τους που προβάλει διεθνώς τη γαστρονομία και τα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή του για την εξαιρετική συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επιστέγασμα της οποίας ήταν η επιτυχής έκβαση της διεκδίκησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, όπου η συμβολή της Λέσχης ήταν καταλυτική.

Από την πλευρά τους οι κκ Χριστοφόρου και Τζίντζος ευχαρίστησαν τον κ. Ζαννετίδη για την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία μέσα από την συμμετοχή της σε μεγάλες εκθέσεις και διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, δίνει τη δυνατότητα οι Αρχιμάγειροι των νησιών του Νοτίου Αιγαίου να προβάλουν διεθνώς το ταλέντο και τις δημιουργίες τους.

Η συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχιστεί το ίδιο στενά και δημιουργικά, με την ενεργό συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων σε κάθε εκδήλωση , στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, με κορύφωση το 2019.

0-02-05-320a73147eba687d1d95da30d2e0f81f32843e0e121ebcc6cc41277e25366bf9 full

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα νέα έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3 των φετινών φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016.

Στο βασικό έντυπο Ε1 που θα υποβάλλουν όλοι οι φορολογούμενοι περιλαμβάνονται αλλαγές ενώ υπάρχουν και νέοι κωδικοί σε σχέση με πέρυσι και αφορούν αλλαγές που έχουν γίνει στη φορολογική νομοθεσία.

Τις αποφάσεις των νέων εντύπων υπογράφει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS για την υποβολή των δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Απριλίου. Έως τις 15 Ιουλίου τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ενώ η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου θα είναι η 31η Ιουνίου όπως έχει ανακοινώσει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι αλλαγές στο φετινό έντυπο Ε1 είναι οι ακόλουθες:

* Στον πίνακα 1 συνενώθηκαν η διεύθυνση κατοικίας με τη διεύθυνση επαγγέλματος και υπάρχει πλέον μια φόρμα.

* Στον πίνακα 2 με τα πληροφοριακά στοιχεία:

* Προστέθηκε νέος κωδικός 320: Συμπληρώνεται στην περίπτωση που η σύζυγος ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης είναι φορολογικός κάτοικος αλλοδαπής.

* Προστέθηκε νέος κωδικός 021-022. Συμπληρώνεται από όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.

* Προστέθηκε νέος κωδικός 037 ? 038: Συμπληρώνεται από τους κατ' επάγγελμα αγρότες. Οι αγρότες, θα φορολογηθούν με την κλίμακα μισθωτών ?συνταξιούχων και συνεπώς δικαιούνται το έμμεσο αφορολόγητο των 8.636 ? 9.545 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

* Προστέθηκε νέος κωδικός 011-012: Αφορά βουλευτές και ευρωβουλευτές που διαθέτουν ποσά της αποζημίωσης ή των συντάξεων στα κόμματα ή σε συνασπισμούς κομμάτων.

* Καταργήθηκε ο κωδικός 007-008: Τον συμπλήρωναν όσοι κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους για φορολογικές εκπτώσεις που είχαν.

* Καταργήθηκε ο κωδικός 011-012: Αφορούσε όσους επιβαρύνονταν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 8% επί του συνολικού εισοδήματος (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βουλευτές, υπουργοί, γενικοί γραμματείς). Η εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται πλέον κλιμακωτά σε όλους τους φορολογούμενους.

Στον πίνακα 4 προστέθηκαν νέοι κωδικοί:

- 395-396: Δηλώνεται το ασφάλισμα ομαδικών ασφαλιστηρίων συνταξιοδοτικών συμβολαίων που καταβάλλονται από αλλοδαπούς φορείς χωρίς μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

- 111-112: Συμπληρώνεται το ακαθάριστο εισόδημα από υπεκμίσθωση ακινήτων.

- 115-116: Θα συμπληρωθεί από τους φορολογούμενους που το 2016 απέκτησαν εισόδημα από υπεκμίσθωση γαιών ? γης.

Στον πίνακα 6 προβλέπονται τα ακόλουθα:

- 661-662: Ο κωδικός αυτός αφορά όσους εισέπραξαν επιδόματα ανεργίας. Εκτός από το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ περιλαμβάνονται και τα επιδόματα ανεργίας που χορηγούν το ΓΕΝΕ (Ταμείο ναυτικών) και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ταμείο δημοσιογράφων). Τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται στους δικαιούχους δεν φορολογούνται, εφόσον το άθροισμα των λοιπών εισοδημάτων του άνεργου δεν υπερβαίνει ετησίως τις 10.000 ευρώ.

- 421-422: Συμπληρώνονται τα ενοίκια που καταβάλλονται σε Ιερές Μονές Αγίου Όρους.

- 055 - 056: Ο κωδικός αυτός αφορά όσους χρηματοδότησαν το 2016 πολιτικό κόμμα ή συνασπισμό. Η ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ εκπίπτει εξ ολοκλήρου από το εισόδημα του φορολογούμενου.

- 057 -058: Συμπληρώνεται από όσους έχουν χρηματοδοτήσει υποψήφιο ή/και αιρετό αντιπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ιδιωτική χρηματοδότηση μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ εκπίπτει εξ ολοκλήρου από το εισόδημα του φορολογούμενου.

Έντυπο Ε2 - εισοδήματα από ακίνητα

Στο έντυπο Ε2 θα δηλωθούν τα εισοδήματα από ακίνητα αλλά και τα ανείσπρακτα ενοίκια. Ειδικότερα:

- Για την συμπλήρωση της στήλης 4 θα γίνεται επιλογή της κατηγορίας του δηλούμενου ακινήτου σύμφωνα με την ακόλουθη κατηγοριοποίηση των ακινήτων, που ισχύει για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9: Κατοικία, Μονοκατοικία, Επαγγελματική Στέγη, Οικόπεδο, Αποθήκη, Θέση Στάθμευσης, Σταθμός Αυτοκινήτων ΔΧ, Βιομηχανικό Κτίριο, Ξενοδοχείο, Νοσηλευτήριο, Εκπαιδευτήριο, Αθλητική Εγκατάσταση, Άλλο Κτίριο (Θέατρο, Κινηματογράφος, Μουσείο κ.λπ.), Αγροτεμάχιο, Άλλη Χρήση.

- Οι στήλες 13, 14 και 15 συμπληρώνονται με το ακαθάριστο εισόδημα των ακινήτων που αναλογεί στον υπόχρεο κατά κατηγορία όπως εμφανίζεται στους τίτλους των στηλών. Στις στήλες αυτές συμπληρώνονται και τα ανείσπρακτα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που δηλώθηκαν στο προηγούμενο φορολογικό έτος στους κωδικούς 125-126 και εισπράχθηκαν κατά το έτος 2016.

Η στήλη 16 συμπληρώνεται με τα ποσά των ανείσπρακτων εισοδημάτων από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

-Στη στήλη 17 συμπληρώνεται το είδος μίσθωσης και η χρήση του ακινήτου, καθώς και τα ανείσπρακτα εισοδήματα όπως αυτά προκύπτουν από την κατηγοριοποίηση των στηλών 13, 14, 15 και 16.

- Στη στήλη 18 «Αριθμός Παροχής Ρεύματος» αναγράφεται υποχρεωτικά ο εννεαψήφιος αριθμός παροχής ρεύματος όλων των ακινήτων, εφόσον υπάρχει παροχή, ανεξάρτητα από τη λειτουργία της ή μη, από την εταιρεία που το παρέχει (ΔΕΗ ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση), από το είδος του παρεχόμενου ρεύματος (συμβατικό, εργοταξιακό κ.λπ.) και ανεξάρτητα αν από την ίδια παροχή ηλεκτροδοτούνται περισσότερα ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες, χώροι στάθμευσης κ.λπ.).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Επιστήμονες ανακάλυψαν στη δυτική Πορτογαλία τα αρχαιότερα αυγά κροκοδείλων, ηλικίας περίπου 152 εκατομμυρίων ετών, κατά 40 εκατ. χρόνια παλαιότερα από όσα είχαν βρεθεί έως τώρα. Τα αυγά είναι πολύ καλά διατηρημένα και, με βάση το μέγεθός τους, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μητέρα τους θα είχε μήκος δύο μέτρων. Μοιάζουν πολύ με των σύγχρονων κροκοδείλων, πράγμα που σημαίνει ότι οι κροκόδειλοι έχουν αλλάξει λίγο στην εξελικτική πορεία 150 εκατ. ετών.

Οι κροκόδειλοι εμφανίσθηκαν πριν από περίπου 200 εκατ. χρόνια, σχεδόν μαζί με τους δεινόσαυρους. Οι τελευταίοι εξαφανίσθηκαν, αλλά οι κροκόδειλοι επιβίωσαν έως σήμερα και έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη Γη. Οι κροκόδειλοι και οι συγγενείς τους σχημάτιζαν την ευρύτερη ομάδα των κροκοδειλόμορφων, που είχε μεγαλύτερη ποικολομορφία στην εμφάνιση και στη διατροφή σε σχέση με τους σημερινούς κροκόδειλους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος

Οι άνθρωποι που ξυπνάνε νωρίς το πρωί και πέφτουν για ύπνο επίσης πιο νωρίς, ενστικτωδώς επιλέγουν μια πιο υγιεινή διατροφή στη διάρκεια της μέρας. Αντίθετα, όσοι τα κάνουν όλο πιο αργά -και το ξύπνημα και τον ύπνο- τρώνε συνήθως πιο ανθυγιεινά, σύμφωνα με νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μίρκα Μαουκόνεν του Φινλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία και την Ευεξία στο Εσλίνκι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας "Obesity", σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ανέλυσαν στοιχεία για 1.854 άτομα ηλικίας 25 έως 74 ετών, συσχετίζοντας τις διατροφικές συνήθειές τους με τις συνήθειές τους για τον ύπνο.

Οι συμμετέχοντες χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες, τους πρωινούς και τους νυχτερινούς τύπους. Διαπιστώθηκε ότι τις καθημερινές οι βραδινοί τύποι έτειναν να τρώνε τροφές με περισσότερη ζάχαρη, λίπη (και κορεσμένα), καθώς και υδατάνθρακες.

Τα σαββατοκύριακα, οι διαφορές ήσαν ακόμη μεγαλύτερες, καθώς οι βραδινοί τύποι έτρωγαν σαφώς περισσότερα λίπη και ζάχαρη σε σχέση με τους πρωινούς τύπους. Επιπλέον οι πρώτοι έτρωγαν σε πιο ακανόνιστες ώρες, καθώς και διπλάσια σνακ σε σχέση με τους δεύτερους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30