Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 - ParosIn.gr

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν στο Κεμπέκ του Καναδά, τα αρχαιότερα απολιθώματα μικροοργανισμών που έχουν βρεθεί στον πλανήτη μας και τα οποία έχουν ηλικία τουλάχιστον 3,77 δισεκατομμυρίων ετών.

Πρόκειται για τα ίχνη που άφησε μία από τις αρχαιότερες μορφές ζωής πάνω στη Γη.

Μικροσκοπικά ίχνη σαν νημάτια και κύλινδροι, τα οποία είχαν σχηματισθεί από τα βακτήρια που ζούσαν σε ορυκτά με σίδηρο, βρέθηκαν εγκλωβισμένα μέσα σε στρώματα χαλαζία.

Τα συγκεκριμένα ιζηματογενή πετρώματα στην περιοχή Νουβιαγκιτούκ του βορειοανατολικού Καναδά, είναι από τα αρχαιότερα στην Γη και πιθανότατα αποτελούσαν τμήμα ενός υποθαλάσσιου υδροθερμικού συστήματος, πλούσιου σε σίδηρο, το οποίο παρείχε το κατάλληλο περιβάλλον για τις πρώτες μορφές ζωής πριν από 3,77 έως 4,3 δισεκατομμύρια χρόνια.

Οι ερευνητές από πολλές χώρες (Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νορβηγία), με επικεφαλής τους δρες Ντομινίκ Παπινό και Μάθιου Ντοντ της Σχολής Γεωεπιστημών του University College του Λονδίνου (UCL), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature".

«Η ανακάλυψη ενισχύει την ιδέα ότι η ζωή ξεπήδησε από καυτές υδροθερμικές πηγές στο βυθό των θαλασσών, λίγο μετά το σχηματισμό της Γης», δήλωσε ο Μάθιου Ντοντ. «Η ζωή στη Γη αναπτύχθηκε σε μια εποχή που τόσο η ίδια όσο και ο Άρης είχαν υγρό νερό στις επιφάνειές τους. Συνεπώς, αναμένουμε ότι θα βρούμε ενδείξεις για ζωή στον Άρη πριν από περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια. Αν όχι, τότε η Γη θα αποτέλεσε μια ειδική περίπτωση».

Μέχρι τώρα, ως αρχαιότερα γνωστά απολιθώματα μικροοργανισμών, ηλικίας 3,46 δισεκατομμυρίων ετών, θεωρούνταν αυτά που είχαν βρεθεί στη Δυτική Αυστραλία.

Τόσο στην Αυστραλία, όσο και στον Καναδά, η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες, είναι να βεβαιωθούν ότι τα ίχνη πάνω στα πετρώματα έχουν όντως βιολογική προέλευση, άρα αποτελούν απολιθώματα μικροοργανισμών, αφού οι τελευταίοι δεν έχουν σκελετό για να απολιθωθεί.
Στην περίπτωση του Κεμπέκ, τα μικροσκοπικά νημάτια και οι κύλινδροι έχουν γίνει από αιματίτη, μία μορφή οξείδωσης (σκουριάς) του σιδήρου. Οι ερευνητές εξέτασαν και απέρριψαν κάθε εναλλακτική μη βιολογική εξήγηση για την προέλευση αυτών των ιχνών, π.χ. να προήλθαν από μεταβολές στην θερμοκρασία και στην πίεση λόγω των γεωλογικών διαδικασιών.

Τα αρχαία αυτά ίχνη έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα βακτήρια, που σήμερα ανακαλύπτονται γύρω από υδροθερμικές «καμινάδες» στον βυθό και τα οποία επίσης προκαλούν οξείδωση του σιδήρου.

Σύνδεσμος για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία: http://nature.com/articles/doi:10.1038/nature21377 

 

Στην κατηγορία: Κόσμος

Πάρος, 01 Μαρτίου 2017

Αρ. πρωτ. 11/2017

Προς: Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου.

Κύριε/α, σας προσκαλούμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 08/03/2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 21.15
Να προσέλθετε στην αίθουσα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, όπου θα γίνει η τακτική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο: Ανακοινώσεις Προέδρου.
ΘΕΜΑ 2ο: Υπογραφή πρακτικών.
ΘΕΜΑ 3ο: Ενημέρωση για Γενική Συνέλευση ομοσπονδίας
ΘΕΜΑ 4ο: Ενημέρωση για Γενική Συνέλευση ΕΣΕΕ
ΘΕΜΑ 5ο: Συζήτηση για ανεμογεννήτριες
ΘΕΜΑ 6ο: Εκδήλωση 25ης Μαρτίου
ΘΕΜΑ 7ο: Κατάθεση στεφάνων 25ης Μαρτίου
ΘΕΜΑ 8ο: Απολογισμός αποκριάτικου χορού
ΘΕΜΑ 9ο: Άλλα έκτακτα θέματα

Ο Πρόεδρος
Απόστολος Αλιπράντης

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Το πρώτο 10ήμερο του φετινού Ιουλίου το Ενετικό Κάστρο της Αντιπάρου βάζει τα... καλά του και φωταγωγείται για να υποδεχθεί, όπως κάθε χρόνο, αυτή τη φορά το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου- Antiparos International Photo Festival.

Από το Σάββατο 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 10 Ιουλίου το Ενετικό Κάστρο στην Αντίπαρο θα κινηθεί στους ρυθμούς του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας. Ενός φεστιβάλ που σαν στόχο έχει, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει σημαντικά την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου ξεκίνησε σε πολύ μικρή κλίμακα το 2013, με εκθεσιακό χώρο τη γκαλερί «Αντί» και ένα άδειο διαμέρισμα και περιλάμβανε έργα τοπικών και άλλων ελλήνων φωτογράφων αλλά και μερικών εξαιρετικών φωτογράφων από άλλες χώρες.

Το 2014 για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν φωτογραφικά έργα σε εξωτερικούς χώρους, πάνω στα αρχαία τείχη του Ενετικού Κάστρου, ενώ η διεθνής συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη με φωτογράφους ως επί το πλείστον επαγγελματίες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου είναι το πνευματικό τέκνο τριών ανθρώπων. Της Μαίρης Χατζάκη, η οποία διευθύνει την τοπική γκαλερί τέχνης «Αντί», του Γιάννη Μπαγούρδα, μηχανικού και ερασιτέχνη φωτογράφου, και του David Frazer Wray, πολυετή επισκέπτη του νησιού.

5o festibal

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε

το site του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου εδώ

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
3-4-5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Στην Αντίπαρο διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος 3-4-5 Ιουνίου 2017

Βασικές πληροφορίες:

- Χώρος διεξαγωγής: Αντίπαρος - Ημέρα διεξαγωγής φεστιβάλ: Κυριακή 4 Ιουνίου

- Ώρα διεξαγωγής φεστιβάλ: 18.00 - 20.00

- Ζωντανή μουσική για όλα τα χορευτικά

- Απονομή αναμνηστικού

- Γλέντι με την ορχήστρα

- Οι παραστάσεις αφορούν ενήλικες και εφηβικά τμήματα

- Διάρκεια χορευτικού προγράμματος 15 λεπτά

- Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 50 (Χορευτές -συνοδοί)

- Αίτηση συμμετοχής μέχρι 21 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 3 Ιουνίου
12:00 Αφίξεις των αποστολών - Ελεύθερο πρόγραμμα

Κυριακή 4 Ιουνίου
Πρωί: Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις στην περιοχή
Πρόβα προαιρετική με ορχήστρα
Βράδυ: 18:00 - 20:00 Εκδήλωση
21:00 Δείπνο - Γλέντι με την ορχήστρα

Δευτέρα 5 Ιουνίου
Ελεύθερος χρόνος - Αναχώρηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ.: 6973246216 Πελεκάνη Ρούλα - 6974842996 Γαλάνης Βασίλης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ο Δήμος Πάρου σε χθεσινό του (Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017) έγγραφο προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, το οποίο κοινοποιεί στη Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας, τον κ. Βύρωνα Γαβαλά, τον κ. Νικόλαο Γαβαλά, τον κ. Νικήτα Ασωνίτη και τον κ. Κωνσταντίνο Μελανίτη, ζητάει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της «Οικίας Γαβαλά» (πρώην Ναυπλιώτη) στη Μάρπησσα Πάρου.
Ακολουθεί το έγγραφο του Δήμου Πάρου.

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η Πάρος είναι το νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας κατά των Αιολικών Πάρκων (EPAW)

Στα πλαίσια του αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στο νησί της Πάρου, προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα κατά των Αιολικών Πάρκων (www.epaw.org).

Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Κατά Των Αιολικών Πάρκων (European Platform Against Windfarms - EPAW) ιδρύθηκε στο Παρίσι στις 4 Οκτωβρίου 2008 και αποτελεί πρωτοβουλία γαλλικών, γερμανικών, ισπανικών και βελγικών οργανώσεων. Σε αυτή ήδη συμμετέχουν 1276 οργανώσεις - μέλη (12 από την Ελλάδα) από 31 ευρωπαϊκές χώρες.

Η φωνή της Πάρου γίνεται έτσι ακόμα πιο δυνατή, και ο αγώνας μπαίνει σε διεθνή πλαίσια. Μας δίνεται η δυνατότητα να ακουστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να συμπράξουμε με οργανώσεις που έχουν ήδη καταφέρει να αποτρέψουν την εγκατάσταση ΒΑΠΕ στο τόπο τους, να μάθουμε από τον αγώνα τους και να γνωρίσουμε ευρωπαϊκές δικαστικές αποφάσεις κατά της ανάπτυξης νέων βιομηχανικών αιολικών πάρκων.

epaw

 

πηγή: http://dimosparou.blogspot.gr/

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 28/2/2017 στο Δημαρχείο Πάρου, ενώπιον του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου, η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου κ. Σωτήρη Καστρουνή της Δημοτικής Παράταξης "Κίνηση Ενεργών Πολιτών-Οικολογία-Συμμαχία-Αλληλεγγύη", ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση του κ. Γκόκα, που υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου.

Ο Δήμαρχος Πάρου, αφού αναφέρθηκε στο νέο Δημοτικό Σύμβουλο ως έναν ακάματο εργάτη του τόπου και ενεργό πολίτη με χρόνια προσφοράς, του ευχήθηκε «Καλή αρχή και Καλή Θητεία» στα νέα του καθήκοντα και τόνισε ότι προσδοκά μία εποικοδομητική συνεργασία που θα συμβάλει τα προσδοκώμενα στη καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κο Γκόκα, για την άριστη συνεργασία και την ουσιαστική συνεισφορά του στο έργο της δημοτικής αρχής για το χρονικό διάστημα που άσκησε τα καθήκοντά του.

kastrounis1

πηγή: http://dimosparou.blogspot.gr/

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΚ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

Μάρπησσα 1 Μαρτίου 2017

Αριθ. Πρωτ: ΥΣ 105/2145

ΠΡΟΣ:

1) Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας
2) Σύλλογο Γυν. Μάρπησσας
3) ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός
4) Σύλλογος Επαγγελματιών Π.Λιβάδι-Λογαρά
5) Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων «Γλαύκος»
6) Σύνδεσμος Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Πάρου
7) Σύλλογος «Φίλοι Δρυού»
8) Εθελοντική Ομάδα Δράσης Μάρπησσας
9) Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Αρχιλόχου Μάρπησσας

Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010, που θα γίνει στις 6 Μαρτίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 μ.μ. στο κατάστημα της Δημ. Κοινότητας, για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1. Κατοχύρωση του εθίμου των αναπαραστάσεων κατά την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή και του «Πάσχα Αγάπης στην Μάρπησσα»

2. Προγραμματισμός εκδηλώσεων της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα Αγάπης στην Μάρπησσα 2017

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας

Άννα Αντωνοπούλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. κ. Δήμαρχο Πάρου
2. κ. Πρόεδρο ΚΔΕΠΑΠ
3. κ. κ. Αντιδημάρχους Πάρου
4. κ. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Πάρου
5. Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Πούλιο Γεώργιο, Άγουρο Άγγελο, Βλαχογιάννη Χρήστο
6. Κατοίκους Δημοτικής Κοινότητας

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 14:47

Γ. Βρούτσης: ΕΦΚΑ όπως Βαβέλ!

* του Ιωάννη Βρούτση

Με την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος μητρώου του ΕΦΚΑ, πλήθος ασφαλισμένων έρχονται αντιμέτωποι με λάθη στα στοιχεία τους, γεγονός που συνεπάγεται μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία. Τα λάθη ποικίλλουν από μια απλή διαφορά στα στοιχεία επικοινωνίας, την «εξαφάνιση» του Αριθμού Μητρώου ή τη συγχώνευσή τους σε άλλο αριθμό μητρώου και κατά συνέπεια των ενσήμων, με συνέπεια την «εξαφάνιση» αριθμών μητρώου ήδη συνταξιούχων, ενσήμων και ασφαλιστικής ικανότητας κλπ.

Αναπόφευκτα συγκρίνει κανείς το σημερινό χάος, με την ομαλή συγχώνευση πριν από δύο χρόνια της ασφαλιστικής ιστορίας και τη δημιουργία του ασφαλιστικού βιογραφικού στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ». Επίσης, την ομαλή ενοποίηση -πριν από 4 χρόνια- των 93 μητρώων συνταξιούχων, με άνω των 4 εκ. εγγραφών στο μητρώο του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», βάση του οποίου πληρώνονται από το 2013 μέχρι σήμερα κάθε μήνα 2,7 εκατ. συνταξιούχοι. Και όλα αυτά με απειροελάχιστα λάθη, χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους και χωρίς την παραμικρή δαπάνη για το δημόσιο.

Το σημερινό αλαλούμ, δεν είναι ούτε τυχαίο γεγονός, ούτε οφείλεται σε συνήθεις τεχνικές δυσκολίες συγχώνευσης μητρώων. Οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ανικανότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και της διοίκησης της ΗΔΙΚΑ οι οποίοι:

α. αποφάσισαν να αγνοήσουν τις ήδη επιτυχημένες συγχωνεύσεις μητρώων στα συστήματα «ΗΛΙΟΣ» και «ΑΤΛΑΣ». Προτίμησαν να ξεκινήσουν εκ του μηδενός νέα ενοποίηση μητρώων και να μην αξιοποιήσουν τα προηγούμενα συστήματα.

β. αποφάσισαν να δημιουργήσουν νέο αριθμό μητρώου στον ΕΦΚΑ, κατόπιν απαίτησης της εταιρίαςπου έχει αναλάβει το πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ, αντί να χρησιμοποιήσουν τον ΑΜΚΑ.

γ. παραγκώνισαν τα έμπειρα στελέχη της ΗΔΙΚΑ που έφεραν σε πέρας τη συγχώνευση του μητρώου συνταξιούχων στο σύστημα «ΗΛΙΟΣ» και του μητρώου ασφαλισμένων στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ» και ανέθεσαν, με μεγάλη καθυστέρηση τη νέα συγχώνευση σε ιδιωτική εταιρία.

δ. παρότι ο νόμος για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016, η ανάθεση για την νέα ενοποίηση των μητρώων, αν και έγινε μέσω πρόχειρου διαγωνισμού, κατακυρώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2017. Δηλαδή, 18 ημέρες μετά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ (ΑΔΑ 6ΣΜΔ4691Β5-ΘΧ3). Είναι προφανές ότι στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει (ένας μήνας)- από την ανάθεση του έργου- είναι αδύνατο να γίνει η σωστή συγκέντρωση των αρχείων από όλους τους φορείς που συγχωνεύθηκαν στον ΕΦΚΑ, καθώς και η σωστή τους επεξεργασία και οι αναγκαίοι εκτεταμένοι έλεγχοι ορθότητας.

Πέρα όμως από την απίστευτη και πολύμηνη ταλαιπωρία που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, εγείρονται και σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την ηγεσία του υπουργείου εργασίας:

α. πως είναι δυνατόν να ανατίθεται στις 18/1/2017 έργο 57.900 € με τίτλο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΕΦΚΑ», τη στιγμή που από το 2013 γίνονται κάθε μήνα οι εκκαθαρίσεις και οι πληρωμές του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας από το εκκαθαρισμένο εθνικό μητρώο συνταξιούχων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» στην ΗΔΙΚΑ;

β. πως είναι δυνατόν να ανατίθεται το έργο αυτό, όταν από το Δεκέμβριο του 2014 έχει γίνει ενοποίηση του μητρώου ασφαλισμένων στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ», σε συνδυασμό και με το έργο «Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης, Συνταξιοδότησης & Παρακολούθησης Πληρωμών Συντάξεων» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 1.021.576 Ευρώ και παραλήφθηκε από την σημερινή διοίκηση της ΗΔΙΚΑ (ΑΔΑ Ω62Ψ4691Β5-0Α6/ 10/12/2015);

Αντίστοιχα ερωτήματα υπάρχουν και για το έργο «Σχεδιασμός και Υλοποίηση διαδικασιών για υπολογισμό ασφαλιστικών εισφορών για μη μισθωτούς ασφαλισμένους για τις ανάγκες του νέου φορέα ΕΦΚΑ», το οποίο ανατέθηκε απευθείας από την ΗΔΙΚΑ (ΑΔΑ 7Τ7Τ4691Β5-Ι2Ο) σε μια άγνωστη Ο.Ε. στις 7/2/17, ενώ ήδη από τις 3/2/2017 είχαν αναρτηθεί τα ειδοποιητήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο δικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ.

Οι επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας θα επιβαρύνουν με διοικητικά κόστη τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους τους επόμενους μήνες, καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις όπου οι ασφαλισμένοι συνειδητοποιούν λάθη και ελλείψεις και προστρέχουν στον ΕΦΚΑ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οδηγίες και διαδικασίες εκ μέρους του ΕΦΚΑ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αυτό ρίχνει το βάρος στους ασφαλισμένους να αναζητήσουν τα στοιχεία τους στο σύστημα προκειμένου να διαπιστώσουν την ορθότητά τους ή μη και στη συνέχεια να αποταθούν στις υπηρεσίες για να γίνουν οι διορθώσεις.

Με τον τρόπο αυτό, μοιραία, θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση προκειμένου να εντοπιστούν και να αποκατασταθούν τα λάθη. Πολίτες που ανακάλυψαν ότι ο Αριθμός Μητρώου τους έχει «εξαφανιστεί» ή εμφανίζει στοιχεία διαφορετικού προσώπου, όσοι είχαν 2 ΑΜΑ και ανακαλύπτουν ότι ό ένας εκ των 2 δεν υπάρχει πλέον, αλλοδαποί που θα πρέπει να ανανεώσουν την κάρτα παραμονής και δε βρίσκουν τα ένσημά τους είναι μερικές μόνο από τις μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων που θα υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία λόγω των λαθών της μετάπτωσης.

Όσο παραμένουν τα προβλήματα στο μητρώο του ΕΦΚΑ καμιά ηλεκτρονική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Απουσία συνεννόησης, εγωισμοί, ιδεολογικά πάθη και ανικανότητα μετέτρεψαν τον ΕΦΚΑ σε πύργο της Βαβέλ! Αυτοί, όμως, που τελικά πληρώνουν το μάρμαρο είναι οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και η ελληνική οικονομία.

* Ο κ. Ιωάννης Βρούτσης είναι Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων

πηγή: http://newpost.gr/oikonomia/592248/broytshs-efka-opws-babel

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

Πάρος, 1 Mαρτίου 2017

Αριθμ. Πρωτ.: 2159

Πρόσκληση σε συνάντηση για τις Ανεμογεννήτριες

Η Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες συνεδρίασε σήμερα 01/03/2017, στο Δημαρχείο Πάρου και με ομόφωνη απόφασή της ενέκρινε τη σύσταση Επιτροπής Αγώνα για τις Ανεμογεννήτριες.

Καλούνται οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων αλλά και οι απλοί πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν και επιθυμούν να βοηθήσουν στον αγώνα όλων των πολιτών και φίλων της Πάρου, σε συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη 08/03/2017 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος".

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30