Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

Από τις αρχές του καλοκαιριού, τον Ιούνιο του 2017, θα συνδέεται απευθείας ο Πειραιάς με το αεροδρόμιο, σε μόλις 45 λεπτά, με την ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους κατοίκους του Πειραιά, αλλά και τους τουρίστες που θα καταφθάνουν στο λιμάνι, ενώ το δρομολόγιο Αθήνα- αεροδρόμιο από τον σταθμό Λαρίσης, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στην σημερινή επίσκεψή του στις νέες αποβάθρες του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών, μετά την ολιγόλεπτη διαδρομή που πραγματοποίησε με το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ηλεκτράμαξας, «ο κεντρικός σταθμός σιδηροδρόμου της χώρας ήταν κλειστός, έξι χρόνια το έργο ήταν κολλημένο. Επιτέλους, είναι έτοιμη η ηλεκτροκίνηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τον Απρίλιο ο σταθμός θα είναι σε πλήρη λειτουργία και θα παραδοθεί στους πολίτες, στο κοινό, για να μπορεί να απολαύσει έναν σύγχρονο ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο. Τον Ιούνιο θα φτάσει μέχρι τον Πειραιά και τα έργα συνεχίζονται προκειμένου να γίνει υπογειοποίηση στα Σεπόλια και να μην υπάρχουν τα προβλήματα μέσα στον αστικό ιστό, όπως συνεχίζεται η σύνδεση του σιδηροδρομικού σταθμού με τον σταθμό του Μετρό ως νέο έργο»

Τόνισε ακόμα ότι η προτεραιότητα που έχει δοθεί στην ιεράρχηση των έργων στα μέσα σταθερής τροχιάς και στον σιδηρόδρομο, «παίρνει σάρκα κι οστά» και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να έχουμε μια σύγχρονη χώρα χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει τις σιδηροδρομικές μας υποδομές».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 22:03

Αγαπώ το Καθαρό και Κάτασπρό μου Κάστρο!

Όλοι μαζί αυτή την Κυριακή 12/2
να ενώσουμε τις δυνάμεις μας
και να δείξουμε έμπρακτα
πόσο αγαπάμε το Κάστρο μας!
Ελάτε στις 12:00 - 14:00
φέρτε φίλους, κέφι και όρεξη!

_______________________________________

I Love my Clean and White Kastro!
Come one, come all this Sunday 12/2,
let's all join forces and show in practice
just how much we love our Kastro!
Join us at 12:00 - 14:00 bring along some friends and a bit of good cheer too!

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 21:59

Ο νόμος της σιωπής

Επειδή οι έχοντες την ευθύνη να ενημερώνουν τους πολίτες, καμώνονται -για λόγους που οι ίδιοι καλύτερα γνωρίζουν- τους ανήξερους, επανέρχομαι στο θέμα των Α/Α δημοτικών συμβούλων.

H συστηματική και απολύτως Αδικαιολόγητη Απουσία δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του οργάνου συνιστά απαράδεκτο φαινόμενο, ηθικά και πολιτικά και έπρεπε να έχει απασχολήσει τους πάντες με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Μήπως επικρατεί ο νόμος της σιωπής γιατί πρωταθλητές της κοπάνας -διαχρονικά- είναι «δικά μας παιδιά» κι επιβάλλεται να τους προστατεύουμε;

πηγή: http://aristofanhs.blogspot.gr/2017/02/blog-post_30.html

 

Στην κατηγορία: Απόψεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πάρκου Πάρου αποφάσισε στη συνεδρίασή του της 30ης Ιανουαρίου 2017 να αναλάβει τη χρηματοδότηση των εργασιών αναβάθμισης του εξοπλισμού της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου της Νάουσας και μέχρι του ποσού των 13.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό των σχετικών εργασιών.

Η διάθεση του ποσού αυτού γίνεται στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκδηλώσεων του Θεατρικού Φεστιβάλ Αιγαίου που θα φιλοξενηθεί φέτος στην Πάρο, καθώς ορισμένες από τις παραστάσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν στο χώρο αυτό.

Παράλληλα η αναβάθμιση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα μεγαλύτερης αξιοποίησης της Αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου στο μέλλον για εκδηλώσεις ενός ευρύτερου φάσματος, καθώς είναι γνωστό το έλλειμμα σε ανάλογους ποιοτικούς χώρους τόσο στη Νάουσα όσο και στην Πάρο γενικότερα.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου που πραγματοποιήθηκε στις 08/02/2017 προ ημερησίας συζητήθηκε το πρόβλημα του παραλιακού της παροικίας με τους ανεμοφράκτες.

Η μέχρι τώρα στάση κάθε Δημοτικής Αρχής των τελευταίων δέκα ετών, που δεν πήρε θέση για τον καλλωπισμό της παραλίας, ανάγκασε τον κάθε επαγγελματία να κινηθεί όπως νομίζει, για να βελτιώσει και να ομορφύνει αισθητικά το κατάστημά του με σκοπό να αντέξει την κρίση και τον ανταγωνισμό.

Θεωρούμε ότι αισθητικά οι τζαμαρίες είναι καλύτερες από το πλαστικό και δίνουν αρχοντιά, ο δε Δήμος αντί να κυνηγάει τους επιχειρηματίες που επένδυσαν για κάτι καλύτερο και ομορφότερο καλά είναι να κοιτάξει να πάρει αποφάσεις ώστε ο κάθε επιχειρηματίας να ξέρει πώς να διαμορφώσει το χώρο του καταστήματος του.

Αν το έργο της ανάπλασης του παραλιακού δεν έχει (σ.σ. είχε) χαθεί σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική.

Εδώ πρέπει επισημάνουμε ότι η παροικία δεν θα μπορούσε να δουλέψει χωρίς ανεμοφράκτες, γιατί τα καταστήματα είναι μικρά.

Στο ερώτημα αν ο ανεμοφράκτης είναι γυαλί ή πλαστικό φυσικά προτιμούμε το πρώτο για λόγους αισθητικής.

Περιμένουμε βεβαία να δούμε και την αισθητική του νέου κτηρίου στο λιμάνι και φυσικά να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να δούμε την Πάρο στη σημερινή πραγματικότητα.

Δε μπορούμε να γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω όπως νομίζουν κάποιοι ονειροπόλοι. Με τη λογική αυτή θα πρέπει να καταργήσουμε λιμάνι και αεροδρόμιο και να ξαναφέρουμε γαϊδουράκια.

Επειδή η ανάπτυξη είναι απαραίτητη για το μέλλον των παιδιών μας, η οποία όμως δεν επιτυγχάνεται χωρίς λύσεις, καλούμε το Δήμο υπεύθυνα να πάρει αποφάσεις που να είναι προς όφελος του επαγγελματία αλλά και του επισκέπτη και όχι να παρασυρθεί από μονόπλευρες αποφάσεις.

Με ιδιαίτερη τιμή
το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Απόστολος Αλιπράντης
Ο Γεν. Γραμματέας Ηλίας Κρητικός

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Πάρκου Πάρου εκφράζουμε την ιδιαίτερη χαρά μας για τη μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία που είχε η πρωτοβουλία του Σωματείου Φίλων του Πάρκου για τη φύτευση σπόρων δέντρων και θάμνων στην περιοχή του Πάρκου την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.

Η συμμετοχή πολλών φίλων του Πάρκου στην πρωτοβουλία αυτή συνδυάστηκε με ένα θαυμάσιο ανθρώπινο κλίμα, κάτι ιδιαίτερα αισιόδοξο στους περίεργους αυτούς καιρούς. Κατέδειξε επίσης τη δυναμική που διατηρεί η ιδέα του Πάρκου στην Παριανή κοινωνία.

Θέλουμε να συγχαρούμε τη Διοίκηση του Σωματείου για τη διοργάνωση και την επιτυχή κινητοποίηση του Παριανού κόσμου και να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τους φορείς που υποστήριξαν την πρωτοβουλία (Περπατητές Πάρου, Φωτογραφική Ομάδα Πάρου, Χορευτικός Όμιλος Νάουσας), όσο και όλους όσους με την καλή τους διάθεση συνέβαλαν σε αυτή τη μικρή γιορτή της φύσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην Έλενα Συμεωνίδου για το συντονιστικό της ρόλο σε αυτή την εκδήλωση.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το οικοσύστημα του Πάρκου με φυτικά είδη που το δίχως άλλο θα ήταν παρόντα στην περιοχή αν αυτή δεν είχε υποστεί ποικίλες ανθρώπινες παρεμβάσεις στη μακραίωνη και πολυτάραχη ιστορία της, όπως υλοτόμηση, γεωργία και κτηνοτροφία, πυρκαγιές, δόμηση. Έτσι, φυτέψαμε φυτά και σπόρους αυτοφυών ειδών της Πάρου αλλά και ειδών κατάλληλων για τις ξηροθερμικές κλιματικές συνθήκες του νησιού, μεταξύ άλλων, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, ελίχρυσο, σπάρτο, γαϊδουράγκαθο, άγριο σκόρδο, μολόχα, λυγαριά, μηδική δενδρώδη, νάρθηκα, μελία, φίδα, κυκλαδίτικο κέδρο, χαρουπιά, δάφνη, βελανιδιά. Τα φυτά μας τα πρόσφερε το Δασικό Φυτώριο του Δήμου Πάρου και οι σπόροι προέρχονται από συλλογή καθ’ όλη τη διάρκεια το έτους στο νησί.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/2/9#sigProIda93b98c0ba

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την κατασκευή των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Χώρας – Αγκάλη – Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου

Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Φολεγάνδρου – Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»

Η κατασκευή των εξωτερικών Δικτύων Ύδρευσης Χώρας – Αγκάλη – Άνω Μεριάς, ενός σημαντικού έργου υποδομής που αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του νησιού της Φολεγάνδρου, περνά στο στάδιο της υλοποίησης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία τον Οκτώβριο του 2016, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου με πόρους του ΕΣΠΑ, εντάσσοντας τα “Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Χώρας – Αγκάλη – Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου”, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», αναλαμβάνει την ωρίμανση και κατασκευή του, ως φορέας υλοποίησης, μετά από Προγραμματική Σύμβαση, ύψους 537.000 ευρώ, την οποία συνυπογράφουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Ελευθέριος Βενιός.

Η Προγραμματική Σύμβαση, μέσω της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει να κατασκευάσει το έργο, αντί του Δήμου Φολεγάνδρου, που είναι ο κύριος του έργου, κρίθηκε επιβεβλημένη, δεδομένης της επάρκειας της Περιφέρειας, όσον αφορά τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την υλοποίησή του, όπως τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αναγκαία στελέχωση κλπ.

Συγκεκριμένα, βάσει των προβλεπομένων από την υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ωρίμανση του έργου (σύνταξη μελετών, λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων), την διενέργεια των διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου, την διαχείριση και παρακολούθηση υλοποίησης του έργου, την παραλαβή και παράδοσή του σε πλήρη λειτουργία στον Δήμο Φολεγάνδρου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του έργου μετά την ολοκλήρωσή του. Η διάρκεια της σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και λήγει με την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου.

Το έργο “Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Χώρας – Αγκάλη – Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου”, αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των οικισμών Αγκάλης και Άνω Μεριάς. Η ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης των δύο οικισμών με τους οικισμούς της Χώρας και κατ’ επέκταση και του Καραβοστάση, με κλειστούς αγωγούς συνολικού μήκους 5.317 μέτρων, θα τους δώσει τη δυνατότητα να υδροδοτηθούν από τις δύο υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες βρίσκονται στον Καραβοστάση, αποκτώντας έτσι σταθερή ποσότητα και ποιότητα παρεχόμενου νερού, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει στην ορθολογική διαχείριση και στη μείωση των απωλειών του δικτύου. Το υπόγειο δίκτυο κλειστών αγωγών ύδρευσης, ξεκινά από την υφιστάμενη δεξαμενή της Χώρας (θέση ελικοδρομίου) και ακολουθώντας τη διαδρομή του οδικού δικτύου προς τον οικισμό της Αγκάλης, τροφοδοτεί την υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού και καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού της Άνω Μεριάς.
Προβλέπεται επίσης η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου ύδρευσης. Ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός από τις βελτιωμένες υπηρεσίες ύδρευσης είναι 765 άτομα.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στη Σύρο εισηγήθηκε αναλυτικά τις δράσεις για την τουριστική προβολή των νησιών μας για το 2017.

Η κ. Παπαβασιλείου εισηγήθηκε 21 δράσεις οι οποίες στο αρχείο που ακολουθεί περιγράφονται αναλυτικά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τις Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το 2017 που εισηγήθηκε η κ. Παπαβασιλείου.

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 15:38

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μύκονο

Σύλληψη (8) ατόμων για οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Την 08-02-2017 το πρωί συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, -4- ημεδαποί ηλικίας 33 έως 53 ετών, 32χρονος υπήκοος Γεωργίας, 20χρονος υπήκοος Ρουμανίας και -2- 45χρονοι υπήκοοι Αλβανίας γιατί εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες.


Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Μύκονο

Την 08-02-2017 το βράδυ συνελήφθη στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 49χρονος ημεδαπός γιατί κατείχε ηρωίνη βάρους -35- γραμμαρίων. Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων μικροποσότητα ηρωίνης και ζυγαριά ακριβείας. Ναρκωτικές ουσίες και ζυγαριά κατασχέθηκαν.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Σε μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αμεσότερη επικοινωνία του πολίτη με την κυβέρνηση με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας, προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Προς το σκοπό αυτό ζητά την επικοινωνία των πολιτών μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων και τηλεφωνικών γραμμών και ηλεκτρονικών διευθύνσεων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών του.

"Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και ζητάμε τη συμβολή τους για να βελτιώσουμε όσα μας δυσκολεύουν στην καθημερινή μας ζωή και κυρίως στην επαφή με το σύνολο της κρατικής δομής και λειτουργίας", αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι "η επίλυση των προβλημάτων θα είναι το κύριο μέλημά μας και ταυτόχρονα η αξιολόγηση, η ομαδοποίηση και η επεξεργασία ώστε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής".

Ακολουθούν αναλυτικά οι τρόποι επικοινωνίας που παραθέτει ο υπουργός Επικρατείας:

- στην ηλεκτρονική σελίδα:

kathimerinotita.gov.gr

(μέσω υποβολής φόρμας)

- στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καθώς επίσης και στα παρακάτω:

- Στα τηλ: 2103385314, φαξ: 2103385317, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- Στα τηλ: 2103385305, φαξ: 2103385210, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- Στα τηλ: 2103385100, φαξ: 2103385109, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30