Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

Παρουσία του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου έκοψαν σήμερα στα γραφεία της Επιχείρησης την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/2/7#sigProId2217159c45

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 20:52

Περπατώντας στην κοιλάδα του Μαραθιού

Την Κυριακή 12 Φλεβάρη 2017 ελάτε να περπατήσουμε στην όμορφη κοιλάδα του Μαραθιού.

Θα συναντηθούμε στην πλατεία του Κώστου στις 10:30 το πρωί , με σκοπό να κινηθούμε μέσα από μονοπάτια αλλά και αγροτικούς δρόμους , για να φθάσουμε στη Μονή Λογγοβάρδας και να επιστρέψουμε στο Κώστος.

Μία σχεδόν μέτριας δυσκολίας κυκλική διαδρομή , μήκους 12 χλμ., διάρκειας 4 ωρών περίπου , με ανηφόρες και κατηφόρες υψομετρικής διαφοράς των 200μ περίπου.

Απαραίτητα τα πεζοπορικά μποτάκια μαζί με τον χειμερινό σας εξοπλισμό.

Ανήλικα άτομα θα συμμετάσχουν μόνο με την συνοδεία κηδεμόνα.

Μόνο σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων θα υπάρξει αναβολή της πεζοπορίας και αυτό θα γίνει γνωστό μέσω διαδικτύου "η τηλεφωνικής επαφής.

Περισσότερες πληροφορίες από τον Ανδρέα Ραγκούση 6936142253 και Βαγγέλη Νικολάου 6937426852.

Σας περιμένουμε.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί διακοπή της υδροδότησης από τις 08:00 έως τις 15:00 στην περιοχή του παλαιού οικισμού της Παροικιάς, Δήμου Πάρου (Λιμάνι, Παραλία, Αγορά, Κάστρο, Θολάκια, Ζωοδόχο Πηγή) λόγω εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού των δεξαμενών.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών να λάβουν υπόψη τους τις δυσκολίες και να φροντίσουν για την εξυπηρέτησή τους.

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Μαραθωνίου της Ρόδου που θα γίνει την Κυριακή 9 Απριλίου, συνεχίζει τις προσφορές προς τους δρομείς, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους, να πάρουν μέρος στον ξεχωριστό αυτό αγώνα και να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.

Ετσι όλοι οι σύλλογοι που ανήκουν στην τοπική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ Δωδεκάνησου, αν συμμετάσχουν ομαδικά, θα πάρουν πίσω το μισό του αντιτίμου για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Aegean Airlines που είναι ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών του 4ου Μαραθωνίου Ρόδου προσφέρει ειδικές τιμές σε γκρουπ άνω των 10 ατόμων, ενώ η Blue Star Ferries που είναι επίσημος χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών, παρέχει 50% έκπτωση στους επιβάτες και 30% στα οχήματα που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της για Ρόδο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη διαδικασία κρατήσεων , επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στο τηλέφωνο 2241030145 ή στείλτε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επίσης, θα ανακοινωθούν άμεσα και οι προσφορές για τα ξενοδοχεία, προκειμένου το κόστος μετάβασης και διαμονής στη Ρόδο να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και να έχουν όλοι την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του 4ου Μαραθωνίου.

Οι συμμετοχές για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων και των 1000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.roadstorhodes.com.

Χρυσός χορηγός θα είναι και φέτος το κατάστημα Adidas της Ρόδου που στηρίζει τη διοργάνωση από την πρώτη χρονιά, ενώ Media Partner είναι για πρώτη φορά, η κορυφαία εταιρεία αποδελτίωσης στην Ελλάδα, Innews.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:
http://www.roadstorhodes.com

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Photo credits: Νίκος Καρανικόλας

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής» (Άρθρο 75 Ν.3852/10)»

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κατάστημα την 10/02/2017 , ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87):

ΘΕΜΑ 1ο: Ορισμός Διατάκτη με τον αναπληρωτή του για την υπογραφή ΑΑΥ έτους 2017.

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών πολυετών υποχρεώσεων και την διάθεση των αντίστοιχων πιστώσεων κατά το μέρος που αφορούν στην δαπάνη που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 2/99070/0026 – 23/12/2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΔΑ: 717ΥΗ-61Δ).

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών που αφορούν ανεκτέλεστο μέρος συμβατικών υποχρεώσεων και την διάθεση των αντίστοιχων πιστώσεων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό δαπανών οικονομικού έτους 2017, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 2/99070/0026 – 23/12/2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΔΑ: 717ΥΗ-61Δ).

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών παρελθόντων οικονομικών ετών (Π.Ο.Ε.) και την διάθεση των αντίστοιχων πιστώσεων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό δαπανών οικονομικού έτους 2017, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 2/99070/0026 - 23/12/2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΔΑ: 717ΥΗ-61Δ)

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών πάγιου και σταθερού χαρακτήρα και την διάθεση των αντίστοιχων πιστώσεων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό δαπανών οικονομικού έτους 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8, του άρθρου 66 του Ν. 4270/14 όπως αυτές ισχύουν, του άρθρου 9 του Π.Δ. 80/2016 και της υπ’ αριθμόν πρωτ. 2/99070/0026 – 23/12/2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΔΑ: 717ΥΗ-61Δ).

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Τριμηνιαίας Έκθεσης προϋπολογισμού για το Δ΄ τρίμηνο οικονομικού έτους 2016

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Αναστάσιος Δ. Φαρούπος

Στην κατηγορία: Πολιτική

«Το εγχείρημα για τις συνδυασμένες μεταφορές γίνεται για πρώτη φορά. Θα βρούμε λύσεις με σκοπό την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των νησιωτών»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός στην ΕΡΑ Ρόδου, τη Δευτέρα (06/02/17), αναφερόμενος εκτενώς στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τη συγκρότηση κοινής επιτροπής με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και με τοπικούς φορείς των νησιών, η οποία θα έχει ως κύριο θέμα τον σχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορών. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός απάντησε, όμως, και σε ερωτήσεις σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά για την στάση της Ν.Δ.

Για την σύσκεψη για τις συνδυασμένες μεταφορές

«Η πρωτοβουλία που πήραμε βασίζεται στην προσπάθεια να απαντήσουμε στο το πως τα νησιά εξυπηρετούνται από όλα τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα. Προτεραιότητα δόθηκε στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις, μιας και σε αυτά υπάρχει η επιδότηση των άγονων γραμμών, έτσι ώστε να συνδυαστούν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος που αυτή τη στιγμή βιώνουν οι νησιώτες, είναι η Κάσος, όπου διαθέτει ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια, τα οποία όμως συμπίπτουν. Και έτσι έχει δυο μέσα διαθέσιμα που όμως δίνουν μια επιλογή μετακίνησης την φορά».

«Με βάση, λοιπόν, τα υπαρκτά προβλήματα στις μετακινήσεις των νησιωτών, έλαβε χώρα ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκπροσώπων της Τ.Α, και εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιρειών. Από κοινού αποφασίστηκε η σύσταση πρώτον, μιας επιτροπής για τον επανασχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορών, και δεύτερον, μιας επιπλέον επιτροπής που θα εξετάσει τις απαραίτητες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των μετακινήσεων. Στην επιτροπή που έχει σκοπό τις συνδυασμένες μεταφορές θα συμμετέχουν όλοι οι παραπάνω φορείς και θα είναι υπό την προεδρεία μου. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται ο ορισμός των εκπροσώπων και αμέσως μετά θα αρχίσει, άμεσα, τις εργασίες της».
«Αξίζει, επιπλέον, να πούμε, ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου, έχω ήδη αποστείλει σε όλους τους νησιωτικούς Δήμους της χώρας επιστολή, με την οποία ζητώ να μου αποστείλουν τα προβλήματα και τις προτάσεις τους, ούτως ώστε να υπάρχει ένα πρωτογενές υλικό καταγραφής των απόψεων των ίδιων των νησιωτών».

«Η προσπάθεια αυτή αν και είναι δύσκολη -τα περισσότερα αποτελέσματα θα φανούν στην έναρξη της επόμενης ακτοπλοϊκής περιόδου, δηλ. τον Νοέμβριο- εντούτοις είναι ένα εγχείρημα που δεν έχει ξαναυπάρξει και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις όποιες αλλαγές χρειάζονται και να εμπλέξουμε και άλλα μέσα -όπως τα ΚΤΕΛ- με το σκοπό της καλύτερης κάλυψης των νησιωτικών αναγκών για προσβασιμότητα. Ποτέ το όλο ζήτημα δεν έχει, μέχρι τώρα, αντιμετωπισθεί συνολικά. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε για λύσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τις βρούμε».

Για την αξιολόγηση

«Εγώ θεωρώ ότι η αξιολόγηση θα κλείσει. Και το λέω αυτό γιατί αυτή τη στιγμή δεν συμφέρει κανέναν να υπάρχει μια ακόμη εστία αστάθειας στην Ευρώπη. Νομίζω ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ο παραλογισμός. Δεν μπορεί να συνεχίσουν να ζητούν παράλογα μέτρα».

«Από την δική μας πλευρά, χρειαζόμαστε να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φλεβάρη γιατί χρειαζόμαστε την ποσοτική χαλάρωση που έπεται και η οποία θα δώσει την αναμενόμενη ρευστότητα στις τράπεζες και κατ΄ επέκταση στις επιχειρήσεις. Είναι απαραίτητη η ανάγκη να ολοκληρωθούν όλα τα βήματα προς την ανάπτυξη της χώρας».

«Αν με ρωτάτε για πρόθεση συμβιβασμού από πλευράς της Κυβέρνησης, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ο συμβιβασμός θα δίνει χώρο και αέρα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

«Εμείς είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο να κλείσει η αξιολόγηση και δεν εξετάζουμε εναλλακτικά σενάρια. Κάτι τέτοιο θα έκανε την χάρη στη διαπλοκή και εμείς δεν θα της κάνουμε καμία χάρη. Θα παραμείνουμε Κυβέρνηση μέχρι κάποιοι να μας δώσουν εξηγήσεις για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι».

Για την Ν.Δ.

«Αυτή τη στιγμή η Ν.Δ., από τα πιο επίσημα χείλη, του Αντιπροέδρου της, κ. Άδωνη Γεωργιάδη δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά την νοιάζει μόνο να επανακαταλάβει την εξουσία. Εμείς περιμένουμε, την Ν.Δ. να συμφωνήσει μεταξύ της και μετά να μας πει την άποψή της για τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης».

«Περιμένουμε την θέση της Ν.Δ. απέναντι στις πιέσεις του ΔΝΤ να υπογράψουμε παράλογα μέτρα. Υποψιάζομαι όμως ότι οι θέσεις της ταυτίζονται με αυτές του ΔΝΤ και αν κάποτε γίνει κάποιο ατύχημα και βρεθούν ξανά στην εξουσία, τότε θα είναι αυτοί φανατικότεροι των πιο σκληρών δανειστών και των μέτρων τους. Και αυτό είναι κάτι που δεν το λέω εγώ, αλλά πάλι ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος δηλώνει ότι προτίθεται η Ν.Δ. να πάρει τόσα και άλλα μέτρα».

Ακολουθεί βίντεο με τη ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Σαντορινιού.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο», γιορτάζεται σήμερα, μαζί με 160 χώρες σε όλο τον κόσμο, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Με στόχο την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους, η ημέρα αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα του χρόνου, από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η σωστή χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα από τους νέους, καθίσταται όλο και πιο σημαντική, καθώς παιδιά και έφηβοι είναι οι σημαντικότεροι διαμορφωτές του διαδικτύου σήμερα. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνα, δεν είναι ακόμα σαφές αν τα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα κάνουν τους έφηβους περισσότερο ή λιγότερο κοινωνικούς. Μάλιστα, μέσω των δικτύων αυτών δημιουργείται η δυνατότητα να καθρεφτίζονται και να μεγιστοποιούνται υπάρχουσες τάσεις ή κλίσεις, όπως ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, Πέτρος Ρούσσος.

Εξάλλου, όπως αλλάζει ο κόσμος με την τεχνολογία, αλλάζει και το σχολείο. Έτσι, μπαίνουν οι αναδυόμενες τεχνολογίες στην τάξη: περιβάλλοντα εικονικής μάθησης, εκπαιδευτικές εφαρμογές κινητών, μάθηση βασισμένη στα παιχνίδια, μαζικά ελεύθερα διαδικτυακά μαθήματα (MOOCs).

Επίσης, όλο και περισσότερο, μέσω της χρήσης του διαδικτύου, εξαπλώνεται μια κοινή κουλτούρα, οι νέοι αποκτούν τα ίδια πρότυπα, αλλά αντιμετωπίζουν και τους ίδιους κινδύνους. Έτσι, καθίσταται σημαντικό να υπάρχουν κοινές προσπάθειες από τις χώρες για την αντιμετώπισή τους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Το πλάνο δράσης τουριστικής προβολής των νησιών για το έτος 2017 και οι δράσεις προβολής πρωτογενούς τομέα στο πλαίσιο της “Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019” ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν, στην πρώτη συνεδρίαση του 2017

H πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2017, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017, στην Ερμούπολη της Σύρου.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία, το πλάνο δράσης τουριστικής προβολής των νησιών για το έτος 2017, το οποίο εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Το πλάνο περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:
 Μελέτη σχεδιασμού κι ανάπτυξης στρατηγικής επικοινωνίας & δημιουργικού οδηγού προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
 Υπηρεσίες δημιουργικής εκτέλεσης και προσαρμογές για τις ανάγκες διαφήμισης και προβολής των προορισμών και θεματικών προϊόντων της Περιφέρειας
 Παραγωγή Videos για τις ανάγκες προβολής της τουριστικής περιόδου 2017 από υπάρχουσες τράπεζες και πηγές πλάνων με εικαστική επιμέλεια
 Σχεδιασμό& Ανάπτυξη διαδραστικής web based εφαρμογής
 Εικαστική & Δομική Αναβάθμιση του τουριστικού Portal της Περιφέρειας http://aegeanislands.gr/
 Διαχείριση και επικαιροποίηση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
 Κινηματογράφηση και παραγωγή οπτικο-ακουστικού υλικού (ταινίες) το καλοκαίρι του 2017
 Διαχείριση περιεχομένου και προώθηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
 Πρόγραμμα Διαφημιστικής Προβολής Διαδικτυακών Μέσων Εξωτερικού
 Πρόγραμμα Διαφημιστικής Προβολής σε ψηφιακά Μέσα του εξωτερικού και σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
 Πρόγραμμα Διαφημιστικής Προβολής με αξιοποίηση Native ads και διαφήμισης περιεχομένου σε Διαδικτυακά Μέσα Εξωτερικού
 Ειδικό Πρόγραμμα Προβολής στο Discovergreece.com
 Εκπόνηση Μελετών τουριστικής κίνησης & προφίλ τουριστών
 Ενέργειες Προώθησης B2B
 Εκπόνηση μελέτης ανάλυσης της ψηφιακής φήμης
 Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις , Road Shows και Workshops
 Φιλοξενίες
 Διαφημιστικές καταχωρήσεις
 Συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες και tour operators
 Προωθητικό υλικό / αναμνηστικά δώρα
 Συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πλάνο δράσεων προβολής πρωτογενούς τομέα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Βασικός στόχος του επικοινωνιακού προγράμματος όσον αφορά τον Πρωτογενή Τομέα είναι η προβολή και η προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κυρίως μέσω της συμμετοχής της ΠΝΑΙ σε Εκθέσεις και Φεστιβάλ, δίνοντας της ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα τοπικά και τα πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειας.
Επίσης στόχο έχει την ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών των παραγωγών τροφίμων και ποτών του Νοτίου Αιγαίου με την ελληνική και τη διεθνή αγορά, ώστε να αποδοθούν τα μέγιστα δυνατά εμπορικά οφέλη στους παραγωγούς της.
Τελικός στόχος, στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019» είναι η ανάδειξη της Αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας και η καθιέρωσή της ως δυναμικού παράγοντα υγιεινής διατροφής, η διασύνδεση του τουρισμού με την γαστρονομία, καθώς και η προβολή των νησιών της Περιφέρειας υπό το πρίσμα του γαστρονομικού τουρισμού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις προτάσεις των Επάρχων του Νοτίου Αιγαίου, για την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία των Περιφερειακών ενοτήτων. Οι Έπαρχοι ζητούν παρέμβαση στα αρμόδια όργανα του Κράτους, για ενίσχυση του θεσμού του Επάρχου με τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων θεσμικά αλλά και σε συνεννόηση και συνεργασία με την περιφερειακή αρχή, ενίσχυση κατά προτεραιότητα με προσωπικό των Περιφερειακών Ενοτήτων , ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες τους και να ανταποκρίνονται με επάρκεια στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους και άμβλυνση των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι Έπαρχοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η προκήρυξη 10 θέσεων ίδιας ειδικότητας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , 5 στα Δωδεκάνησα και 5 στις Κυκλάδες, μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος της ‘‘Μαθητείας’’, για την πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος ‘’Μεταλυκειακού έτους –τάξης μαθητείας’’, σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Παιδείας.

Εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Π.Ν.Α και Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, για την έρευνα για τον “Εντοπισμό και τη Συστηματική Καταγραφή των Ιερών Ναών και Μνημείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε νησιά των Κυκλάδων”. Η χρηματοδοτήσει θα πραγματοποιηθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με το ποσό των 25.000 €.

Εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ανάφης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση και Ολοκλήρωση των Χώρων κτηρίου ως Πολυχώρος Πολιτισμού νήσου Ανάφης». Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 80.000€
Εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Ανακατασκευή – Διαμόρφωση χώρων κράτησης Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου» , όπου η ΠΝΑΙ είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου.
Εγκρίθηκε η σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Χλοοτάπητας γηπέδου Αφάντου», με την οποία ο Δήμος Ρόδου παραχωρεί προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την υλοποίηση του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 257.000,00 € και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα ενέκρινε την χρονική παράταση της Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αστυπάλαιας για το έργο «Προσθήκη Ισογείου Κτηρίου κατ’ επέκταση (Γραφεία Διδασκάλων, Κυλικείο) στο Δημοτικό Σχολείο Πέρα Γιαλού Αστυπάλαιας», της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Καλυμνίων και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου για το έργο «Προσαρμογή μελέτης επισκευής υφιστάμενου προσήνεμου μόλου λιμένα Καλύμνου, λόγω τροποποίησης πλοίου σχεδιασμού», της Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Συντήρηση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θεολόγου», της Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Φανών», και της Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Βελτιωτικές παρεμβάσεις οδών και πεζοδρομίων στο Φαληράκι».
Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποίηση του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων Δήμου Ρόδου», σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου για το έργο «Χρηματοδότηση της υλοποίησης των υποδομών του υδατοδρομίου στη ν. Σίφνο», βάσει του εγγράφου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής περί «Παροχής «σύμφωνης γνώμης» επί σχεδίων Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων».

Ρόδος, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

222

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Προς: Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου.

Κύριε/α, σας προσκαλούμε την

ΤΕΤΑΡΤΗ 08/02/2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 21.15

Να προσέλθετε στην αίθουσα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, όπου θα γίνει η τακτική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Ανακοινώσεις Προέδρου.

ΘΕΜΑ 2ο: Υπογραφή πρακτικών.

ΘΕΜΑ 3ο: Ενημέρωση για υπάλληλο του γραφείου

ΘΕΜΑ 4ο: Διάθεση εξοπλισμού σε μέλος

ΘΕΜΑ 5ο: Απόφαση για ημερομηνία διεξαγωγής γενικής συνέλευσης

ΘΕΜΑ 6ο: Διάθεση αυτοκόλλητων για μηχανήματα POS στα μέλη

ΘΕΜΑ 7ο: Ενημέρωση για αποκριάτικο χορό

ΘΕΜΑ 8ο: Απόφαση για ορισμό ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων για το 2017 με απόφαση αντιπεριφερειάρχη

ΘΕΜΑ 9ο: Άλλα έκτακτα θέματα

Ο Πρόεδρος
Απόστολος Αλιπράντης

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ένα πειραματικό μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό, το Vasalgel, που εισάγεται στο ανδρικό γεννητικό όργανο και μπλοκάρει μόνιμα με μια γέλη σαν φυσικό φράγμα τη ροή των σπερματοζωαρίων, δοκιμάσθηκε με επιτυχία 100% σε πειραματόζωα (μαϊμούδες).

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Parsemus Foundation που στήριξε χρηματοδοτικά τη σχετική κλινική δοκιμή, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό κλινικής ανδρολογίας "Basic and Clinical Andrology", σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Γκάρντιαν», δήλωσε ότι το αντισυλληπτικό είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, τουλάχιστον στις αρσενικές μαϊμούδες.

Τα τεστ σε άνδρες αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγα χρόνια, εφόσον εξασφαλισθεί νέα χρηματοδότηση, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν φαίνεται να δείχνουν ενδιαφέρον. Αν όλα πάνε καλά, θα ζητηθεί η άδεια των εποπτικών αρχών για την κυκλοφορία του στην αγορά. Θα πρόκειται για το πρώτο νέο είδος ανδρικού αντισυλληπτικού μετά από δεκαετίες, που θα έλθει να προστεθεί στα προφυλακτικά και στη χειρουργική βαζεκτομή (απολίνωση των σπερματικών πόρων), τις δύο μόνες διαθέσιμες επιλογές για ένα άνδρα σήμερα.

Με το Vasalgel πιστεύεται ότι οι άνδρες θα είναι πιο εύκολο -σε σχέση με τη βαζεκτομή- να αποκτήσουν ξανά τη γονιμότητά τους, όποτε θελήσουν να αποκτήσουν παιδί. Θεωρητικά, μια νέα έγχυση στο γεννητικό όργανο του άνδρα ή η χρήση υπερήχων θα μπορεί να διαλύσει το φράγμα της γέλης και να επιτρέψει ξανά την απρόσκοπτη ροή του σπέρματος. Αυτό έχει αποδειχθεί πειραματικά στα κουνέλια, αλλά όχι ακόμη στις μαϊμούδες, κάτι που θα δοκιμασθεί στο μέλλον.

Ένα παρόμοιο μακράς δράσης ανδρικό αντισυλληπτικό, το RISUG, δοκιμάζεται ήδη σε άνδρες στην Ινδία. Αντίθετα όμως με το RISUG, το Vasalgel δεν καθιστά ανενεργά τα σπερματοζωάρια, απλώς τα μπλοκάρει, αφήνοντας παράλληλα να τρέξει το υπόλοιπο σπερματικό υγρό. Και τα δύο πειραματικά αντισυλληπτικά δίνονται με μορφή ένεσης σε καθεστώς αναισθησίας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής την Κάθριν Βαντεβούρτ, δοκίμασαν το Vasalgel σε 16 ενήλικες αρσενικές μαϊμούδες, από τις οποίες δέκα είχαν ήδη γίνει πατέρες. Μετά την εφαρμογή του αντισυλληπτικού, καμία από τις 16 αυτές μαϊμούδες δεν άφησε έγκυο κάποια θηλυκή μέσα στην επόμενη διετία. Σε λίγες αρσενικές μαϊμούδες υπήρξαν κάποιες όχι σοβαρές παρενέργειες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31