Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

Η ανάγκη θεσμικής κατοχύρωσης της νησιωτικότητας, ετέθη από τον Περιφερειάρχη στον τ. πρόεδρο της ΝΔ κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Τον κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τ. Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος, υποδέχτηκε σήμερα, Παρασκευή, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Τον κ. Πλακιωτάκη που βρίσκεται σήμερα στη Ρόδο στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης, συνόδευαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδ/σου κ. Παύλος Μπακίρης, ο τέως βουλευτής κ Γιάννης Παππάς, και οι πρώην βουλευτές κκ Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Χρύσης.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνάρτηση με τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, σε μια συγκυρία εξαιρετικά περίπλοκη, η οποία διαμορφώσει ένα δύσκολο περιβάλλον, πολύ δε περισσότερο σε μια περιοχή ιδιαίτερα κρίσιμη και ευαίσθητη από εθνικής και γεωπολιτικής απόψεως.

Ειδικότερα, έθεσε το ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που παραμένει η πλέον υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της Ευρώπης, την ίδια ώρα που καταγράφει την μεγαλύτερη, πανευρωπαϊκά, πτώση του ΑΕΠ της, σε ποσοστό άνω του 30% και μάλιστα πριν επιβληθούν τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα της τελευταίας 2ετίας, πτώση που πλήττει όχι μόνο τα νησιά αλλά και την εθνική οικονομία στο σύνολό της.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από την εξαίρεσης της Ρόδου και της Καρπάθου από την αναστολή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ , καθώς και το γεγονός ότι αγνοήθηκαν παντελώς νησιά των Κυκλάδων, απόρροια της πλήρως διαστρεβλωμένης αντίληψης που έχει το κεντρικό κράτος για τις πραγματικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά, για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που σήμερα, λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται, έχουν επιδεινωθεί δραματικά. Σημείωσε ότι το δημοσιονομικό όφελος από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι ασήμαντο για τα ταμεία του κράτους, ενώ καταφέρνει ένα ισχυρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των νησιών που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, των κόστος του οποίου είναι ανυπολόγιστο.

Ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να στηρίξει την μοναδική πηγή από όπου η χώρα μπορεί να περιμένει δημοσιονομικά οφέλη και θέσεις εργασίας, τον τουρισμό, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αναχαιτίζουν την οικονομική και αναπτυξιακή προοπτική, σε συνάρτηση με το αφιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον και την υπερφορολόγηση. Επισημαίνοντας ότι το Νότιο Αιγαίο αντιπροσωπεύει 32% έως 42% του ελληνικού τουρισμού, τόνισε την αδήριτη ανάγκη σχεδιασμού πολιτικών στήριξης του τουρισμού τομέα.

Καταλήγοντας ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα τα προβλήματα των νησιών, είτε δεν θα υπήρχαν είτε θα είχαν επιλυθεί, αν η νησιωτικότητα είχε αναγνωριστεί στην πράξη, με την δημιουργία ίσων ευκαιριών μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, για να τονίσει ότι « η Ελλάδα δεν αγαπάει τα νησιά της και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία».

Αναδεικνύοντας το ζήτημα της νησιωτικότητας, ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη και ως εκ της ιδιότητας του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συνδράμει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να επιτύχει δεσμευτικά την κατοχύρωση νησιωτικών πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης και στον αγώνα που δίνει για να επιτύχει την άρση της στατιστικής στρέβλωσης που κατατάσσει το Νότιο Αιγαίο στις πλέον ανεπτυγμένες Περιφέρειες της Ευρώπης, κατάταξη που δεν ανταποκρίνεται στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα των νησιών, ενώ τους στερεί πόρους και ευκαιρίες.

Ρόδος, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Η σύσταση Επιτροπής για το συντονισμό των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς τα νησιά συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 3/2/2017 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η σύσκεψη για τη βελτίωση της συγκοινωνίας ανάμεσα στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Οι δύο υπουργοί ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τις τρεις αεροπορικές εταιρίες για τη συνδρομή που έχουν προσφέρει στο κράτος, κάθε φορά που αντιμετωπίζεται μία κρίση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστος Λαμπρίδης, ο ΓΓ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης, ο αντιπρόεδρος της AEGEAN - ΟLYMPIC AIR, Ευτύχης Βασιλάκης, η αντιπρόεδρος της Astra Airlines Χαρά Ζλατάνη, ο διοικητής της ΥΠΑ, Κώστας Λιντζεράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σαρωνικού, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Φλεβάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου (και εκπρόσωπος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου), Νίκος Κατρακάζος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Κεφαλονιάς (και εκπρόσωπος ΠΕΔ Ιονίων Νήσων), Διονύσης Λυκούδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων και πρόεδρος Νησιωτικής Επιτροπής, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, Γιώργος Κωτσός, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σκιάθου, Παναγιώτης Διολέττας, ο δήμαρχος Σάμου (και εκπρόσωπος ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου), Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι είναι συνταγματική υποχρέωση η αναβάθμιση των συγκοινωνιών αυτών γι αυτό η προσπάθεια συνεχίζεται σε αυτή την κατεύθυνση, παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια. Όπως είπε όλες οι ενέργειες γίνονται με τη συμμετοχή των ανθρώπων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί αυτοί είναι οι άνθρωποι που ζουν στα νησιά και ξέρουν καλύτερα από όλους τα προβλήματα. Τόνισε ότι από τη συζήτηση προέκυψε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων και στα δρομολόγια, αλλά και στη μείωση των τιμών.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωση την ανάγκη για συντονισμό μεταξύ των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων και πρότεινε τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα σχεδιάσει τον τρόπο για να καλυφτεί η απομόνωση των νησιών. Χρειάζεται συντονισμός μεταξύ των άγονων γραμμών της ακτοπλοΐας και των άγονων γραμμών των αερομεταφορών, δύο δραστηριότητες που ως τώρα είναι ασύνδετες, δήλωσε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε ότι άρχισε η διαδικασία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την αγορά δύο μεγάλων ελικοπτέρων που θα κάνουν μεταφορές και που θα συνδράμουν, κυρίως το χειμώνα, το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ, σε έκτακτες καταστάσεις.

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για να σπάσει η απομόνωση στα νησιά, για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι νησιώτες, κυρίως το χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι η λάμψη του τουρισμού θαμπώνει τη ματιά μας και δε βλέπουμε όλα τα προβλήματα, τα οποία αναδεικνύονται το χειμώνα. «Πολύ σημαντικό είναι οι πρωτοβουλίες αυτές να μεταφερθούν και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που έχει βάλει στο ύψιστο σημείο παρεμβάσεων στην ΕΕ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το θέμα τέθηκε και στην τριμερή με τους υπουργούς της Κύπρου και της Μάλτας, που είχαμε το πρωί, ώστε να μπει το ζήτημα της νησιωτικότητας και της εξυπηρέτησης των νησιών στο κείμενο συμπερασμάτων και των υπουργών μεταφορών και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη σύσταση Επιτροπής υπό τον κ. Σαντορινιό, η οποία θα εξετάσει τις προτάσεις με τις ανάγκες που θα στείλουν οι φορείς των νησιών στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όπως τους έχει ήδη ζητηθεί. Συμφώνησαν ακόμα στην ανάγκη συντονισμού μεταξύ της ναυτιλίας και της αεροπορίας. Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε η Επιτροπή να κατοχυρωθεί με νομοθετική διάταξη που θα ορίζει και τη σύνθεσή της.

πηγή: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

DSC 4567

DSC 4570

DSC 4577

DSC 4580m

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 19:06

Ο ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός κόβει την πίτα του

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
Το Δ.Σ. καλεί αθλητές, γονείς, μέλη και φίλους στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 05/02/2017 και ώρα 19:30 στην αίθουσα της Αγροτολέσχης Μάρπησσας.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημιουργία ενός βιώσιμου και υγιούς πράσινου περιβάλλοντος είναι μέριμνα του Δήμου Πάρου

Η διαχείριση του πρασίνου αποτελεί σημαντικό παράγοντα που καθορίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Πάρου και για αυτό οφείλουμε να συντηρούμε και να βελτιώνουμε τόσο το περιβάλλον, όσο και την αισθητική εικόνα του Δήμου μας.

Συνεπής στην ετήσια δράση της, η υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε και το 2016 στη συντήρηση, διάδοση και καθαριότητα του πρασίνου και την αειφόρο περιβαλλοντική ανάπτυξη του νησιού, αλλάζοντας την όψη και την αισθητική όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων της Πάρου.

Συγκεκριμένα το 2016, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν έργα ανάπλασης και συντήρησης πρασίνου σε κήπους, αλσύλλια, πλατείες και νησίδες πρασίνου, και πραγματοποιήθηκαν καλλιεργητικές φροντίδες όπως λίπανση, κλάδευση και φυτοπροστασία.

Κατασκευάστηκε φυτώριο που συνέβαλε στον έγκαιρο εφοδιασμό του Δήμου με τους απαραίτητους σπόρους, φυτά, θάμνους, δένδρα για τον εμπλουτισμό και τη διάδοση του πρασίνου στον Δήμο.

Έγιναν εργασίες συντήρησης και επέκτασης δεντροστοιχιών, αντικατάσταση κατεστραμμένων δέντρων, κλάδεμα και διαμόρφωση του σχήματος των δέντρων, πότισμα αλλά και καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πρασίνου, μόνιμους και συμβασιούχους γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και δυσκολίες του εγχειρήματός τους. Και να τους συγχαρούμε δημόσια για το ήθος, την εργατικότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους.

Αναλυτική περιγραφή των δράσεων της Υπηρεσίας Πρασίνου (σ.σ. με πλούσιο φωτογραφικό υλικό) έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο του Δήμου:

http://dimosparou.blogspot.gr/p/blog-page_3.html

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Το parosin.gr δημοσιεύει σήμερα το απόσπασμα από το πρακτικό 2/2017 της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, με θέμα: «Αίτημα Δήμου Πάρου προς την ΚΔΕΠΑΠ για χρηματοδότηση της “Κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ζευλάκι Παροικιάς” Δημοτικής Κοινότητας Πάρου».

Στη φωτογραφία η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας.

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

Μάρπησσα 23 Ιανουαρίου 2016
Αριθ. Πρωτ.: ΥΣ 29/1113

ΠΡΟΣ:
1) κ. Δήμαρχο Πάρου
2) Τον κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
3) Την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πάρου
4) Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού

ΘΕΜΑ: Αποστολή απόφασης αριθ. 6 /2017 του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας που αφορά «Πρόταση αξιοποίησης πρώην δεξαμενής ύδρευσης Μάρπησσας»

Σας στέλνουμε συνημμένα απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης αριθ. 2/ 18-1-2017 του συμβουλίου της Δημ. Κοιν. Μάρπησσας που περιέχει την απόφασή του αριθ. 6/2017 που αφορά στο αντικείμενο του θέματος και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας
Άννα Αντωνοπούλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Αντιδήμαρχο κ. Δώρα Σαρρή
- Συμβούλους Δ.Κ. Μάρπησσας
- Δημοτικούς Συμβούλους Άγουρο Άγγελο, Βλαχογιάννη Χρήστο, Πούλιο Γεώργιο

_____________________________________________________________________________

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από τα πρακτικά της με αριθμό 2/ 18-1-2017 συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας
Στη Μάρπησσα Πάρου σήμερα 18 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00’ συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας ύστερα από την με αριθμό ΥΣ. 12/234/10-1-2017 πρόσκληση της Προέδρου του που επιδόθηκε σε καθένα από τους Συμβούλους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010 για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
Περίληψη: «Πρόταση αξιοποίησης πρώην δεξαμενής ύδρευσης Μάρπησσας»
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο 5 συμβούλων ήταν παρόντες 4, και συγκεκριμένα:
Παρόντες Απόντες
1. Αντωνοπούλου Άννα - Πρόεδρος
2. Τριβυζά Εργίνα
3. Τριβυζάς Βασίλειος
4. Ραγκούση Αναστασία
5. Τζανετάκη - Ισηγώνη Όλγα

Στη συνεδρίαση παρών ήταν και ο Αντωνόπουλος Δημήτρης, υπάλληλος του Δήμου Πάρου για την τήρηση των πρακτικών
Η Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας και εισηγήθηκε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως κατωτέρω:

ΘΕΜΑ: 5ο ΗΔ
Αριθ. Απόφασης: 6/2017
Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης η Πρόεδρος είπε τα εξής:
Με τις 15/2015 και 2/2016 αποφάσεις μας είχαμε και πάλι ασχοληθεί με το κτίσμα της παλιάς δεξαμενής στην Μάρπησσα, η οποία δεν χρησιμοποιείται. Στην τελευταία συζήτηση αποφασίσαμε ότι στην παρούσα φάση να μην γίνει η κατεδάφιση της παλιάς δεξαμενής ύδρευσης Μάρπησσας, αλλά να γίνει προσπάθεια σύνταξης μελέτης για κατασκευή άλλου βοηθητικού χώρου και δημοσίων WC στον περιβάλλοντα χώρο του γραφείου της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας και κατόπιν να αποφασιστεί η κατεδάφιση και να συνταχθεί έκθεση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την δυνατότητα και το κόστος αξιοποίησης της παλιάς δεξαμενής ύδρευσης.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για την σύνταξη της μελέτης για βοηθητικό χώρο και WC, γι’ αυτό και φέρνω για συζήτηση και πάλι το θέμα αυτό. Είναι γεγονός ότι όταν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην περιοχή της Κοινότητας μας είναι έντονο το πρόβλημα της έλλειψης τόσο του βοηθητικού χώρου, όσο και των WC.
Είναι απαραίτητο σε μια σύγχρονη κοινωνία, σε ένα τόπο που αναπτύσσεται συνεχώς τόσο τουριστικά όσο και πολιτιστικά, που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εκδηλώσεις με μεγάλη προσέλευση ντόπιων και επισκεπτών να εκκρεμεί επί σειρά ετών ένα τόσο σημαντικό θέμα που έχει σχέση με την υγιεινή.
Τα υπάρχοντα Δημοτικά κτίρια όπως το Κοινοτικό Κατάστημα, το Μουσείο Γλυπτικής, η Πολιτιστική αίθουσα Αγροτολέσχης και το αγροτικό Ιατρείο Μάρπησσας δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετούν τους πολυάριθμους επισκέπτες λόγω του ότι στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες που λειτουργούν συγκεκριμένο ωράριο.

Παρακαλώ να αποφασίσουμε σχετικά.
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση της Προέδρου, και τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010, μετά από μακρά διαλογική συζήτηση,

Αποφασίζει ομόφωνα:
1. Να προχωρήσουν παράλληλα οι μελέτες τόσο της κατασκευής βοηθητικού χώρου και WC στον χώρο πλάι από το κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας, όσο και για τις δυνατότητες αξιοποίησης της παλιάς δεξαμενής ή του γκρεμίσματος αν και εφόσον δεν επισκευάζεται.
2. Εξουσιοδοτεί την Πρόεδρο για τα περαιτέρω.

Αφού συντάχτηκε και αναγνώστηκε αυτό το πρακτικό υπογράφεται όπως κατωτέρω:
Η Πρόεδρος
Τα μέλη
Ο Γραμματέας
Τ.Υ.
Ακριβές Απόσπασμα

Η Πρόεδρος της Δ.Κ. Μάρπησσας Άννα Αντωνοπούλου
Ο Γραμματέας Δημ. Αντωνόπουλος

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Για τους ουκ ολίγους ανθρώπους που έχουν δυσκολίες με τον ύπνο τους, αμερικανοί επιστήμονες προτείνουν μια απλή λύση: κάμπινγκ στην ύπαιθρο έστω για ένα σαββατοκύριακο – κατά προτίμηση μέσα στο χειμώνα.

Η μείωση της αϋπνίας και η παραμονή στη φύση θα βοηθήσουν γενικότερα την υγεία.

Μετά από λίγες βραδιές μακριά από το τεχνητό φως, ο άνθρωπος κοιμάται νωρίτερα από ό,τι στην πόλη, καθώς αναπροσαρμόζεται το βιολογικό (κιρκαδιανό) ρολόι του, το οποίο έχει «ξεκουρδισθεί» στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Η αιτία είναι κυρίως ότι οι άνθρωποι έχουν τελείως αποσυγχρονισθεί σε σχέση με τον φυσικό κύκλο του φωτός (ανατολή-δύση).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή κινησιολογίας και εφαρμοσμένης φυσιολογίας Κένεθ Ράιτ του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας “Current Biology”, πραγματοποίησαν δύο πειράματα, ένα θερινό (κάμπινγκ τον μήνα Ιούλιο) και ένα χειμερινό (τον μήνα Δεκέμβριο), με τη βοήθεια δύο ομάδων εθελοντών.

Οι εθελοντές φορούσαν ειδικά ρολόγια που κατέγραφαν πόσο εκτίθεντο στο φυσικό φως. Διαπιστώθηκε ότι ακόμη και το χειμώνα που οι μέρες είναι οι μικρότερες και ο ουρανός συννεφιασμένος, οι άνθρωποι κατά μέσο όρο δέχονταν 13 φορές περισσότερο φυσικό φως από ό,τι στο σπίτι τους.

Τα πειράματα έδειξαν ότι το βιολογικό ρολόι μπορεί γρήγορα να βρει ξανά τον φυσικό ρυθμό του και να συγχρονισθεί με τον κύκλο ανατολής-δύσης, πράγμα που εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι κανείς κοιμάται πιο νωρίς (μπορεί βέβαια να ξυπνάει και πιο νωρίς!).

Το μυστικό βρίσκεται στην ορμόνη του ύπνου, τη μελατονίνη, τα επίπεδα της οποίας μεταβάλλονται μέσα στο 24ωρο ανάλογα με το φως (φυσικό ή τεχνητό).

Μετά την ολιγοήμερη παραμονή στην ύπαιθρο τον χειμώνα, όπως έδειξαν οι σχετικές αναλύσεις αίματος, τα επίπεδα της μελατονίνης των κατασκηνωτών άρχισαν να αυξάνονται κατά μέσο όρο περίπου δυόμιση ώρες νωρίτερα από ό,τι στην πόλη και οι άνθρωποι έτειναν επίσης να κοιμούνται δυόμιση ώρες νωρίτερα. Επιπλέον, κοιμούνταν 2,3 ώρες περισσότερο.

Η επίδραση του κάμπινγκ στον ύπνο, όπως αποκάλυψαν τα πειράματα, είναι κάπως μικρότερη το καλοκαίρι σε σχέση με το χειμώνα (η μελατονίνη αρχίζει να αυξάνεται δύο ώρες νωρίτερα αντί για 2,6 ώρες στο χειμερινό κάμπινγκ). Πιθανώς αυτό συμβαίνει, επειδή το καλοκαίρι οι άνθρωποι περνάνε περισσότερο χρόνο εκτός κλειστών χώρων και έτσι εκτίθενται περισσότερο στο φυσικό φως από ό,τι το χειμώνα, συνεπώς το βιολογικό ρολόι τους είναι ήδη πιο συγχρονισμένο.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι αν κανείς δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει κάμπινγκ έστω και για ένα σαββατοκύριακο, τότε είναι χρήσιμο να ακολουθεί πιστά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στην πόλη, προσπαθώντας να πέφτει για ύπνο την ίδια περίπου ώρα, αυξάνοντας την έκθεσή του στον ήλιο στη διάρκεια της μέρας και μειώνοντας την έκθεσή του στο τεχνητό φως της νύχτας.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι αυτό αποτελεί και μια πρόκληση για τους αρχιτέκτονες, οι οποίοι πρέπει να σχεδιάζουν σπίτια και γραφεία που να αφήνουν περισσότερο φυσικό φως να μπαίνει στο χώρο.

Σύνδεσμος για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία: http://www.cell.com/current-biology/fulltext/S0960-9822(16)31522-6

 

Στην κατηγορία: Κόσμος

Να μην προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων για 10 μέρες οι ελεγκτές ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και επιχειρηματικότητας προκειμένου να δοθεί το χρονικό περιθώριο στους εμπόρους να εναρμονιστούν με τη νομοθεσία και να αναρτήσουν στο ταμείο το σήμα σχετικά με το αν δέχονται ή όχι τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη προς την γενική γραμματεία Εμπορίου και τους περιφερειάρχες , «η συνομοσπονδία ήδη έχει ξεκινήσει την αποστολή των σχετικών σημάτων υπό την μορφή αυτοκόλλητου προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους σε ικανές ποσότητες που θα καλύψουν το σύνολο των επιχειρήσεων μελών τους.

Ωστόσο, για να ολοκληρωθούν οι σχετικές ενέργειες, τις οποίες με προθυμία δέχονται οι εμπορικές επιχειρήσεις, χρειάζεται και ένα μικρό χρονικό διάστημα προσαρμογής.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες και ακολούθως να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις του νόμου, χωρίς παρενέργειες και αχρείαστα πρόστιμα ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη εποχή, παρακαλούμε για μία σχετική ευελιξία των ελεγκτικών μηχανισμών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και των τμημάτων Εμπορίου που εδρεύουν στις περιφέρειες».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Αρ. πρωτ.: 1164/03-02-2017

Προς:

α) Τακτικά Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

Κοιν.:

α) Αναπληρωματικά μέλη (όπως ο συνημμένος πίνακας αποδεκτών)

β) Ιστοσελίδα του Δήμου

γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δήμου Πάρου

Πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου σε τακτική συνεδρίαση.

Παρ.6 άρθρο 75 Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Καλείσθε την 7η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στην Παροικία σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

Θέμα 1ο Συγκρότηση για το έτος 2017 της επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων προμηθειών και γενικών υπηρεσιών, του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016 ΦΕΚ 147/Α΄/08-08-2016 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)

Θέμα 2ο Τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Πάρου για το Δ΄ τρίμηνο οικονομικού έτους 2016.

Θέμα 3ο Έγκριση πρακτικού ανοικτής δημοπρασίας του έργου «Επισκευές - Συντηρήσεις Σχολικών κτιρίων»

Θέμα 4ο Ψήφιση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 2017 του Κληροδοτήματος Παναγιώτη Κουτρέλη

Θέμα 5ο Ορισμός εκπροσώπου διαχειριστή-ταμία των κατατεθειμένων στην ΕΤΕ χρημάτων του Κληροδοτήματος Παναγιώτη Κουτρέλη

Θέμα 6ο Άσκηση προσφυγής ενώπιον του Εφετείου Αθηνών για την αλλαγή σκοπού του Κληροδοτήματος Παναγιώτη Κουτρέλη

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Μάρκος Ι. Κωβαίος

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Τακτικά Μέλη

1. Μάρκος Κωβαίος

2. Ιωάννης Πετρόπουλος

3. Μικές Λεοντής

4. Χρήστος Χριστόφορος

5. Βατίστας Ρούσσος

6. Αλέξιος Γκόκας

7. Χρήστος Βλαχογιάννης

Αναπληρωματικά μέλη

1. Σαρρή - Παπακυρίλλου Θεοδώρα

2. Τριπολιτσιώτης Γεώργιος

3. Ροκονίδας Κωνσταντίνος

4. Λουκής Γεώργιος

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

(Συλλήψεις-Εξιχνιάσεις-Κατασχέσεις)

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2017, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου (Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α' και Β' Δωδεκανήσου):

α. Συνελήφθησαν συνολικά (601) άτομα και ειδικότερα:

• Για κλοπές-διαρρήξεις: -2-
• Για εκβίαση: -1-
• Για απάτες:-1-
• Για πλαστογραφία: -4-
• Για ναρκωτικά: -17-
• Για παραβάσεις σχετικά με τα όπλα: -5-
• Για καταδιωκτικά έγγραφα – Εντάλματα σύλληψης: -20-
• Για παράνομη είσοδο - διαμονή αλλοδαπών στη χώρα: -398-
• Για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας: -2-
• Για ενδοοικογενειακή βία: -6-
• Για παράνομη διενέργεια τυχερών παιγνίων: -10-
• Για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού: -92-
• Για παραβάσεις σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος: -14-
• Για λοιπές παραβάσεις: -29-

β. Εξιχνιάσθηκαν μεταξύ άλλων (118) υποθέσεις και ειδικότερα:

• Βιασμού: -1-
• Εκβίασης: -1-
• Κλοπής-Διάρρηξης: -10-
• Ναρκωτικών: -18-
• Παράνομης Οπλοκατοχής: -5-
• Πλαστογραφίας: -2-
• Απάτης: -2-
• Λοιπές: -79-

γ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

• Κάνναβη: -200- γραμμάρια
• Δενδρύλλια κάνναβης: -3-
• Ναρκωτικά δισκία:-187-
• Μαχαίρια, ρόπαλα κλπ. : -1-
• Κυνηγετικά όπλα: -5-
• Πιστόλια, replica, περίστροφα, κρότου: -5-
• Οχήματα: -4-
• Χρηματικό ποσό: -2.968- ευρώ
• Πλαστά χαρτονομίσματα: -13-
• Πλαστά έγγραφα: -6-
• Κινητά τηλέφωνα: -7-
• Ηλεκτρονικοί υπολογιστές: -2-
• Λοιπά:-2-

δ. Βρέθηκαν κλεμμένα μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα - δίκυκλα): -2-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
1. Την 14.01.2017 στη Ρόδο, συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια. Κατασχέθηκαν δύο παιγνιομηχανήματα, τράπουλες και χρηματικό ποσό
2. Την 20.01.2017 στη Ρόδο, συνελήφθη 44χρονος Ιρακινός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για έκδοση ακάλυπτης επιταγής
3. Την 23.01.2017 στην Κάλυμνο, συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη, κλοπή και υπεξαίρεση
4. Την 25.01.2017 στην Κάλυμνο, συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης επτά (7) ημεδαποί, διωκόμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εμπορεύονταν και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης, -3- δενδρύλλια κάνναβης κ.α.
5. Την 27.01.2017 στην Κάλυμνο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άλλοι δυο ημεδαποί διωκόμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν αντίστοιχα εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Κω
6. Την 27.01.2017 στη Ρόδο, συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός διωκόμενος για υπόθεση ληστείας
7. Την 28.01.2017 στην Κω, συνελήφθη ακόμη ένας διωκόμενος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Κάλυμνο
8. Την 30.01.2017 στην Κάλυμνο, συνελήφθη άλλος ένας διωκόμενος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31