Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

Συνάντηση, σήμερα Σάββατο 25/2/2017, στο Επαρχείο Πάρου με την Βουλευτή της Ν.Δ. κα Σοφία Βούλτεψη, τους πολιτευτές του νομού Κυκλάδων κ. Γιώργο Χριστόπουλο & κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα καθώς και με την Πρόεδρο της τοπικής επιτροπής της Ν.Δ. κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου. Τα θέματα που τέθηκαν από τον Έπαρχο αφορούσαν:

α) την αρνητική θέση των κατοίκων και φορέων των νησιών Άνδρου, Τήνου, Νάξου και Πάρου στην εγκατάσταση των βιομηχανικών αιολικών πάρκων,

β) τα προβλήματα στην Δημόσια Υγεία και τα κίνητρα που παρέχει η Περιφέρεια για επικουρικούς ιατρούς,

γ) τα αναγκαία έργα για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου,

δ) τα λιμενικά έργα και ε) απόψεις για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και την προστασία των νησιών μας.

Κώστας Μπιζάς
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου

πηγή: Costas Bizas

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Δελτίο τύπου με την τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγου, στην Ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων κατά την συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Μέτρα θεραπείας ατόμων, που απαλλάσσονται από την ποινή, λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής».

24/02/2017

Δελτίο Τύπου

Τοποθέτηση Αντώνη Συρίγου στην Ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων κατά την συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Μέτρα θεραπείας ατόμων, που απαλλάσσονται από την ποινή, λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής»

«Θα κάνω ένα σχόλιο για το άρθρο 19 στο τέλος. Εκείνο το οποίο θα ήθελα να τονίσω στην αρχή είναι οι θετικές κατευθύνσεις και τα θετικά χαρακτηριστικά του σχεδίου, επί του οποίου συζητάμε. Κατά τη γνώμη μου είναι τα εξής τρία: η παρεμβολή της δικαστικής κρίσης σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του ενδιαφερομένου πάντα ενώπιον των συμβουλίων και η πρόβλεψη της ασκήσεως εφέσεως κατά το αρ. 486Α.

Το λέω αυτό γιατί, ίσως, να θυμάστε ότι είχε γίνει μια σχετική συζήτηση ανάμεσα σε αυτό που θα ονομάζαμε «δικαστική κρίση», δηλαδή δίκη απλή και σε κάποιαν άλλη που νομίζω ότι ο Κλεάνθης Γρίβας την είχε αποκαλέσει «ψυχιατρική δίκη». Επειδή πολλές φορές στους τομείς αυτούς γίνονται συγχύσεις, είναι σημαντικό ότι αυτά τα τρία στοιχεία εξασφαλίζουν τη διαδικασία.

Θα ήθελα τώρα να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς και ερωτήσεις, όχι υπό την έννοια της αντιρρητικής, αλλά υπό την έννοια μιας κριτικής, πάνω στα άρθρα τα οποία συζητάμε. Αρχίζω από το αρ. 8, όπου υπάρχει μια προθεσμία από ό,τι βλέπω και λέει: «ο ορισμός δικασίμου από τον αρμόδιο εισαγγελέα γίνεται υποχρεωτικά σε ημέρα που δεν απέχει περισσότερο από τρεις (3) μήνες από τη διαβίβαση των εγγράφων σε αυτόν». Φοβούμαι, επειδή είμαι δικηγόρος και ασχολούμαι, όπως όλοι οι νομικοί, ότι είναι κάπως αβέβαιος ο προσδιορισμός και η αφετηρία από τη διαβίβαση των εγγράφων σε αυτόν, διότι είτε για λόγους γραφειοκρατίας είτε για οποιονδήποτε άλλον λόγο μπορεί να μην φτάσουν έγκαιρα. Με ποια έννοια; Μόλις τα λάβει ο Εισαγγελέας θα το κάνει στο τρίμηνο, αλλά πότε θα τα πάρει τα έγγραφα αυτά; Μήπως έπρεπε να μπει κάτι πιο βέβαιον;

Στο αρ. 8 § 2 είναι σωστή η σκέψη, η ratio, όμως, αναρωτιέμαι μήπως με τη διατύπωση που υπάρχει γίνεται μια σύγχυση σε δυο δογματικά ασύμβατους όρους. Για παράδειγμα με τη φράση «μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ο καταδικασθείς εκτίει την ποινή του, από την οποία αφαιρείται ο χρόνος νοσηλείας του» γίνεται μια σύγχυση για κάποιον που το διαβάζει, γιατί ταυτίζεται στο μυαλό κάποιου που το διαβάζει, η νοσηλεία με την ποινή, άρα μήπως πρέπει να αλλάξει κάτι; Μπορεί να είναι τραβηγμένο αυτό το οποίο λέω, επειδή de omnibus dubitandum, δηλαδή πρέπει να αμφιβάλουμε περί όλων και εμείς οι ίδιοι που λέμε κάποια πράγματα και τα σημειώνουμε.

Επίσης, στο αρ. 16, υπάρχει το εξής στο οποίο έχω σταθεί: «η χορήγηση της άδειας υπογράφεται από αυτόν και τη Διοίκηση της μονάδας και τίθεται υπόψη του αρμόδιου Εισαγγελέα». Μήπως πρέπει να προσδιοριστεί, για να μην έχουμε παρερμηνείες; Τι σημαίνει αυτό το «τίθεται υπόψη»; Ο Εισαγγελέας, δηλαδή, τι κάνει εκεί; Έχει δυνατότητα να παρέμβει; Απλά του το γνωστοποιούν; Του λένε «ξέρεις έγινε αυτό»; Θα έπρεπε αυτό να αποσαφηνιστεί, για να μην υπάρχουν συγχύσεις μετά.

Στο αρ. 19, για το οποίο κάτι ειπώθηκε, θέλω να πω λίγα πράγματα.

...Αυτό είναι, αλλά θέλω να δώσω μια εξήγηση. Καταρχάς και εγώ συμφωνώ ότι «ο έλεγχος της εκτέλεσης του μέτρου ασκείται από τις κατά νόμον αρμόδιες Αρχές», όμως, είναι καλό να τις κατονομάσουμε,για να μην υπάρχουν ζητήματα -δεν πειράζει αν είναι πλεονασμός-.

Τώρα, σχετικά με το «ιδίως» που τέθηκε, να πω ότι είναι εμφαντικό, δηλαδή εξειδικεύει και δίνει κάτι παραπάνω σε εκείνον, ο οποίος «ιδίως» θα εξετάσει μια περίπτωση και γεννάται εύλογα το ερώτημα, σε πρακτικό καθαρά επίπεδο, ότι αν κατά τον έλεγχο των αρμοδίων Αρχών και των υπολοίπων υπάρξει μια διάσταση, μια διαφωνία, αμέσως θα δημιουργηθεί πρόβλημα, όχι μόνον περί της διαφωνίας, αλλά και περί της αρμοδιότητας.

Εδώ μήπως χρειάζεται κάποια επέμβαση, διότι, πράγματι, είναι γνωστό πως και ο Συνήγορος του Πολίτη, αλλά και οι Επιτροπές παραπονούνται πολλές φορές ότι οι αρμόδιες Αρχές δεν τους ακούν ως Ανεξάρτητες Αρχές. Οι αρμόδιες Αρχές, ενδεχομένως, είναι και η Εισαγγελία ή και τα Δικαστήρια της εκτέλεσης του μέτρου. Επομένως, εδώ, μπορεί να προκύψει κάποιο πρόβλημα. Γι’ αυτό το λέω. Δηλαδή σύγχυση αρμοδιοτήτων και αν υπάρξει διαφωνία, πως θα γίνει αυτή η άρση της διαφωνίας; Υπάρχει ένα θέμα που καλό είναι να το δούμε.

Κάτι άλλο που πρέπει να δούμε σε ό,τι αφορά το άρθρο 17, σε συνδυασμό με τις μεταβατικές διατάξεις έχουν την πρόβλεψη της εκδόσεως προεδρικού διατάγματος. Φοβούμαι, όμως, ότι αυτό το προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα ορίσει ότι είναι να ορίσει για τα νοσοκομεία κ.λπ., ίσως να μην είναι όσον αφορά τον χρόνο εκδόσεώς του απρόθεσμο. Αν και δεν συνηθίζεται στους νόμους ότι πρέπει να εκδοθεί κάτι μέχρι τότε. Ίσως θα έπρεπε να υπάρξει κάτι το οποίο να προσδιορίζει ή τουλάχιστον να βάζει ένα προσδιορισμό ή μια ασφαλιστική δικλείδα ότι αυτό θα βγει τελικά. Σας το λέω αυτό, διότι, ήδη, ακούστηκαν τα παράπονα των συναδέλφων. Θα πω και εγώ ότι υπάρχει ζήτημα υποδομής. Υπάρχουν οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι σε επαρχίες και δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν και, μάλιστα, δεν υπάρχουν πλησιέστερα σ’ αυτές φυλακές και ιδίως στα νησιά όπως π.χ. η Χίος. Είναι ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να τα δούμε».

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Μετά από αιτήματα πολλών σωματείων και ιδιαίτερα του Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ, ο οποίος θα συμμετέχει σε τοπική εορταστική εκδήλωση, το τριήμερο της Αποκριάς 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2017, δεν θα πραγματοποιηθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες, παρόλο που δεν προβλέπεται από την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων αναβολή τους.

Ως εκ τούτου, το Σαββατοκύριακο 4, 5 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ο ημιτελικός Κυπέλλου Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΛΑΒΑ και όσοι αγώνες μπορούν να πραγματοποιηθούν από τα Πρωταθλήματα μας Α’, Β’ Κατηγορίας και Υποδομών.

Ο Τελικός Κυπέλλου έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 18, 19 Μαρτίου 2017, λόγω της υποχρέωσης μας προς την Ε.Π.Ο. να δηλώσουμε Κυπελλούχο Ε.Π.Σ.Κ. έως 20 Μαρτίου 2017.

Επίσης λόγω της αλλαγής των δρομολογίων των πλοίων από και προς τις Δυτικές Κυκλάδες, δεν έχουν ακόμη ορισθεί αγώνες από και προς τα συγκεκριμένα νησιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ (22-02-2017) Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας, για την απόφαση, να μη γίνονται δεκτά αιτήματα τροποποίησης δρομολογίων των πλοίων που εξυπηρετούν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες των Πρωταθλημάτων μας και κυρίως αυτών των ομάδων των Δυτικών Κυκλάδων.

Το αίτημα μας είναι η επαναφορά του συστήματος αποδοχής των αιτημάτων μας, άμεσα, από το επόμενο Σαββατοκύριακο και ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι ο όλος σχεδιασμός διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων μας βασίστηκε στα σταθερά ενδοκυκλαδικά δρομολόγια που είχαν ανακοινωθεί από το Σεπτέμβριο του 2016 και στην τακτική αποδοχής των αιτημάτων μας για μικρές τροποποιήσεις των δρομολογίων τα Σαββατοκύριακα. Η όποια αλλαγή υπάρξει στα δεδομένα αυτά μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και επί της ουσίας καθιστά αδύνατη τη συνέχιση και την περαίωση των Πρωταθλημάτων μας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Φρέρης Ειρηναίος

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Παρούσης Γεώργιος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Δ/νση Θαλασσίων Συγκοινωνιών
- Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- Ναυτιλιακή Εταιρεία HELLENIC SEAWAYS
- Σωματεία της δύναμης μας

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ακολουθεί το πρόγραμμα των παιχνιδιών όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ Κυκλάδων:

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (15η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
1. Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΡΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Σάββατο 04/03/17 17:00    
2. Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ Κυριακή 05/03/17 16:00    
3. Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Τετάρτη 08/03/17 17:00    
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1ος ΟΜΙΛΟΣ (7η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
4. Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ Κυριακή 05/03/17 13:00    
5. Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ - Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ ΔΗΜ. ΓΗΠ. ΣΙΦΝΟΥ Κυριακή 05/03/17 15:00    
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ (9η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
6. Α.Ο. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ - Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ ΔΗΜ. ΓΗΠ. ΦΗΡΩΝ Σάββατο 04/03/17 19:30    
7. Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ - Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΔΗΜ. ΓΗΠ. ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ Κυριακή 05/03/17 13:00    
ΚΥΠΕΛΛΟ (4η φάση)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
8. Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΤ. ΝΑΞΟΥ Σάββατο 04/03/17 19:00    
K-16 1ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
9. ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ. - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ ΔΗΜ. ΣΤ. ΑΝΔΡΟΥ Παρασκευή 03/03/17 14:30    
10. Α.Π. ΣΥΡΟΣ 2002 - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Παρασκευή 03/03/17 16:45    
K-16 2ος ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
11. Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΪΚΟΣ ΔΗΜ. ΣΤ. ΠΑΡΟΥ Σάββατο 04/03/17 15:00    
K-16 3ος ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
12. Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙΟΥ - Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ Κυριακή 05/03/17 15:00    
K-14 1ος ΟΜΙΛΟΣ (9η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
13. Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ ΤΗΝΟΥ Σάββατο 11/03/17 15:30    
14. Α.Ο. ΣΥΡΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Κυριακή 12/03/17 15:30    
K-14 3ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
15. Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΤ. ΝΑΞΟΥ Σάββατο 11/03/17 19:00    
K-12 1ος ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
16. Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ - ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ Σάββατο 04/03/17 13:00    
17. Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ ΚΟΡΦΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ Κυριακή 05/03/17 14:00    
K-12 2ος ΟΜΙΛΟΣ (3η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
18. Α.Ο. ΠΑΡΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΔΗΜ. ΣΤ. ΠΑΡΟΥ Σάββατο 04/03/17 17:00    
19. ΛΑΒΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Σάββατο 04/03/17 17:00    
20. Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ - Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ Κυριακή 05/03/17 12:00    
Κ-18 1ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
21. Α.Ο. ΠΑΓΟΥ - Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Παρασκευή 17/03/17 16:45    
Κ-18 2ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγωνιστική)
  Αγώνας Γήπεδο Ημέρα Ημ/νία Ώρα Διαιτ. Αποτ.
22. Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ - Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΤ. ΝΑΞΟΥ Κυριακή 05/03/17 09:30    

 

Σημείωση: Η τεχνική επιτροπή της ΕΠΣ Κυκλάδων διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή που κρίνεται απαραίτητη.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Παρά το ακατάλληλο της ώρας (εργάσιμη μέρα και 12 το μεσημέρι), χθες Παρασκευή 24/2/2017, μεγάλος αριθμός πολιτών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της επιτροπής του Δήμου για τις ανεμογεννήτριες, δημιουργώντας αδιαχώρητο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στον προθάλαμο.

Προφανώς οι κάτοικοι της Πάρου μετά τα όσα πληροφορήθηκαν από τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις της επιτροπής, για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει στο φυσικό περιβάλλον και στην οικονομία του νησιού η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, έχουν θορυβηθεί και αυτό που ζήτησαν από το Δήμαρχο ήταν να ξεκινήσουν αμέσως ενέργειες και κινητοποιήσεις για την αποτροπή της επερχόμενης καταστροφής.

Ο Δήμαρχος στην αρχική τοποθέτηση του μίλησε για συγκρότηση επιτροπής από τους 4 δημάρχους των νησιών που πρόκειται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες, αλλά οι περισσότεροι ομιλητές τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας επιτροπής αγώνα γεγονός που βρήκε σύμφωνους τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες στην συγκέντρωση.

Ο Έπαρχος Κώστας Μπιζάς, που ήταν και ο καλύτερα ενημερωμένος, στην τοποθέτησή του έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τον αριθμό των γεννητριών που πρόκειται σε πρώτη φάση να εγκατασταθούν στις βουνοκορφές της Πάρου, για την άρνηση της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου να γνωματεύσει θετικά για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, για τον περιορισμό του αριθμού των ανεμογεννητριών που ζήτησε το ΓΕΕΘΑ και πρότεινε τη δημιουργία συντονιστικού αγώνα που θα πραγματοποιήσει επαφές με τα υπουργεία και τα κόμματα στη Βουλή με στόχο την εξασφάλιση της στήριξής τους.

Ο πρώην κοινοτάρχης του Κώστου Δημήτρης Μπογιατζής, που επί χρόνια διηύθυνε το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πάρο αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του προβλήματος και ότι η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων αλλάζει τη μορφή της Πάρου και την μετατρέπει από τουριστικό νησί σε βιομηχανικό, με μόνους ωφελημένους τις εταιρείες και τους εργολάβους.

Ο Κώστας Ροκονίδας κατέθεσε γραπτές προτάσεις τις οποίες και ανέπτυξε (ήδη έχουν ανέβει στο διαδίκτυο) υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας επιτροπής αγώνα, και συμφώνησε σε βασικά σημεία των τοποθετήσεων του Επάρχου και του Δημήτρη Μπογιατζή.

Ο Κώστας Χασούρης στην τοποθέτησή του είπε ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα που γίνονται σε ένα μέρος γίνονται στο όνομα της ανάπτυξης και συνέχισε: «Όταν δεν επιτρέπεται να ανοιχτεί ένας δρομίσκος για να πας σε ένα χωράφι, τώρα επιτρέπεται να ισοπεδωθεί η Πάρος. Δεν θέλω να τρομοκρατήσω τον κόσμο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα πάντα εξαρτώνται από το Δήμο και Δήμος δεν είναι ο Δήμαρχος είμαστε όλοι εμείς».

Ο Βασίλης Μεσολογγίτης που πήρε το λόγο μεταξύ άλλων είπε: «Δεν έχουμε καταλάβει με ποιους πάμε να τα βάλουμε. Πρόκειται για πολυεθνικές που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Δεν θα υπάρξει ξανά τουριστική σεζόν στην Πάρο, να το θυμάστε, αν μπουν αυτά τα πράγματα. Αν αγαπάμε το νησί μας, πρέπει να κάνουμε θυσίες. Το δράμα θα παιχθεί στο λιμάνι του νησιού μας. Εκεί θα πρέπει να είναι μπροστά ο κύριος Δήμαρχος και ο κ. Έπαρχος, γιατί ο Δήμαρχος είναι πάνω από όλες τις αρχές του νησιού. Έχω πελάτες λόγω της φύσης της εργασίας μου, από το Πέραμα, από τα Μέγαρα και από την Κερατέα όπου εκεί ο κόσμος αντιστάθηκε, χτυπήθηκε επί ένα μήνα με τα ΜΑΤ και ο λαός νίκησε. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε».

Η πρώην υπουργός Ελισάβετ Παπαζώη ξεκίνησε την τοποθέτησή της με τη δήλωση: «Είναι προφανές ότι το περιβαλλοντικό πάρκο και εγώ προσωπικά είμαστε μαζί σας στο μεγάλο όχι που πρέπει να πει η Πάρος. Η πρώτη φάση είναι να αντιμετωπισθεί νομικά το ζήτημα. Το δεύτερο που θα ήθελα να πω είναι μια που υπάρχει όλη αυτή η κινητοποίηση για το ζήτημα το ενεργειακό της Πάρου, θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία η συνέχιση αυτής της ιστορίας να είναι πως η Πάρος να γίνει ενεργειακά αυτόνομη και να γίνει ένα πρότυπο για τη νησιωτική Ελλάδα».

Ο Θανάσης Μαρινόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σύλλογο των Καμαρών και στο αγώνα που ξεκίνησε, σε μια εποχή που κανένας δεν άκουγε τίποτα. Και συνέχισε: «Μετά τη σκυτάλη πήρε η Λαϊκή Συσπείρωση με μια ημερίδα που οργάνωσε στην Πάρο και τότε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε λίγα. Μετά ήρθε το θέμα εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ψήφισε να κάνει την προσφυγή στο ΣτΕ και να ενημερώσει τον κόσμο, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έκανε τίποτα. Μετά ήρθε η ημερίδα στον Αρχίλοχο και αρχίσαμε να μπαίνουμε στην ουσία του προβλήματος για τη μεγάλη καταστροφή που θα επέλθει στο νησί. Ακολούθησε η επαφή με τον υπουργό, η νέα προσφυγή και τις τελευταίες δύο εβδομάδες με το μπαράζ των ενημερώσεων προέκυψε το σημερινό αποτέλεσμα. Τώρα τελειώνουμε με την ενημέρωση και πρέπει να περάσουμε σε πολλά άλλα στάδια. Αυτά τα στάδια πρέπει να τα σηκώσει στις πλάτες της, όχι πια η επιτροπή, αλλά όλη η κοινωνία της Πάρου, τουλάχιστον όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σ΄αυτόν τον αγώνα. Η πρόταση που κάνω είναι συγκεκριμένη. Αυτός ο αγώνας επειδή μας θέλει όλους πρέπει να μεταφερθεί σε μια τεράστια επιτροπή αγώνα, ένα συντονιστικό που θα μπούνε μέσα όλοι, που θα έχει οργάνωση, που θα έχει γραφείο τύπου, που θα έχει ομάδα κρούσης, που θα έχει ομάδα ειδοποίησης για να είμαστε όλοι έτοιμοι».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καμαρών Δημήτρης Σκαραμαγκάς με την ομιλία του μετέφερε τεκμηριωμένα όλη την εμπειρία του από τους δικαστικούς αγώνες που έκανε ο σύλλογος για να μην εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες στις Καμάρες.

Ο Δημήτρης Σταυράκης στην τοποθέτησή του είπε μεταξύ άλλων: «Η Πάρος βρίσκεται στη χειρότερη καμπή της και νομίζω ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το μεγάλο πρόβλημα της καμπής αυτής. Με τις ανεμογεννήτριες και με αυτό που πάει να συμβεί σας διαβεβαιώνω σαν πολίτης, σαν τεχνικός, σαν οικονομολόγος, ότι δεν θα υπάρξει τουρισμός. Θα ξαναγυρίσουμε στη δεκαετία του 1960».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Λογγοβάρδας Γέροντας Χρυσόστομος ο οποίος ζήτησε να υπάρξει επαφή με τους πολιτικούς, ενημέρωση του λαού, συλλογή υπογραφών, έκδοση εκλαϊκευμένου φυλλαδίου, κινητοποίηση του κόσμου από τα τοπικά διαμερίσματα και δήλωσε ότι στο λιμάνι θα είναι μαζί με το λαό.

Ο Γιώργος Τριπολιτσιώτης (Πολύστροφος) μεταξύ άλλων είπε: «Θα μιλήσω σαν πολίτης και όχι σαν δημοτικός σύμβουλος. Βλέπω ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δεν πιστεύω ούτε στο πολιτικό κομμάτι, ούτε στο νομικό. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά. Έχουν υπογραφεί τα πάντα, όπως είπε ο κ. Έπαρχος και τα μόνα όπλα είμαστε εμείς. Εμείς πρέπει να αντισταθούμε μόνοι μας και η επόμενη συνάντηση που θα κάνουμε σε λαϊκή συνέλευση, εγώ προτείνω να βγει και προς τα έξω και να υπάρξει κάμερα για τα κανάλια. Για να καταλάβουν οι επενδυτές ότι ο κόσμος αρχίζει να ξεσηκώνεται σιγά σιγά. Το μόνο όπλο είναι ο λαός. Με τα υπουργεία και τις υπηρεσίες δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα».

Μίλησαν και άλλοι από τους παρευρισκομένους και όλοι τους με πνεύμα αγωνιστικό.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα μεγάλη συγκέντρωση στην αίθουσα του Αρχίλοχου.

πηγή: http://oreaparos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_25.html?spref=fb

17006203 741829199307917 431690093 n

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

«Έχουμε τους ανεμόμυλους των παππούδων μας»

Με κεντρικά συνθήματα: «Οι ανεμόμυλοι των παππούδων μας» και «Έχουμε τους ανεμόμυλους των παππούδων μας. Δεν έχουμε χώρο για τις ανεμογεννήτριες των πολυεθνικών» τα παιδιά των Λευκών έφτιαξαν όλοι μαζί στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών το πανό της διαμαρτυρίας με τίτλο «Δεν έχουμε χώρο για τις ανεμογεννήτριες των πολυεθνικών».

We have our Grandfathers windmills. We don't have space for the wind turbines from the multinationals.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη δημιουργίες των παιδιών των Λευκών καθώς και βίντεο.

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/2/25#sigProIdf9c0de3d51

 

πηγή: Οι ανεμόμυλοι των παππούδων μας

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 18:02

Νέο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων

Σε δελτίο τύπου η Ομοσπονδία παριανών Συλλόγων ενημερώνει για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε έπειτα από τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2016.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ο.ΠΑ.Σ.

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 16:07

Τι σημαίνει η ανακάλυψη των νέων πλανητών

Αστρονόμοι της NASA ανακάλυψαν επτά νέους πλανήτες που ενδέχεται να έχουν νερό. Η ανακάλυψή αυτή επιβεβαιώνει κάτι που μέχρι τώρα ήταν απλώς υπόθεση: ότι μπορεί να υπάρχουν κι αλλού «αδέλφια» της Γης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστρονόμοι έχουν εντοπίσει πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίοι μοιάζουν με τη Γη. Είναι όμως η πρώτη φορά που ανακαλύπτουν τόσους πολλούς νέους πλανήτες εντός ενός μακρινού ηλιακού συστήματος. Η επιστημονική ομάδα της NASA ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες την ανακάλυψη επτά τέτοιων πλανητών, με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης. «Όλοι αυτοί οι πλανήτες θα μπορούσαν να έχουν νερό σε υγρή μορφή και πιθανώς ζωή στην επιφάνειά τους», ανέφερε ο Μισέλ Γκιγιόν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και ένας εκ των επιστημόνων που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στο περιοδικό «Nature».

Οι νέοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από το αστέρι-νάνο TRAPPIST-1, το οποίο σε μέγεθος είναι μόλις το ένα δέκατο του δικού μας ήλιου. Με άλλα λόγια το μέγεθός του προσεγγιστικά είναι ίσο με αυτό του πλανήτη Δία. Το άστρο TRAPPIST-1 απέχει από τη Γη κατά 39 έτη φωτός. Οι νέοι πλανήτες έχουν τις απλές ονομασίες 1b, 1c, 1d κλπ. Βρίσκονται μάλιστα πολύ κοντά στο κεντρικό άστρο του πλανητικού συστήματός τους, πολύ πιο κοντά από ό,τι η Γη στον ήλιο.

Ωστόσο οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι συγκεκριμένοι πλανήτες θεωρητικά θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή στην επιφάνειά τους, μιας και όπως φαίνεται η απόσταση που τους χωρίζει από το κεντρικό άστρο δεν είναι απαγορευτική για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με τους ερευνητές απέχουν από το TRAPPIST-1 κατά μια τέτοια απόσταση, η οποία τους επιτρέπει να αναπτύξουν θερμοκρασίες ικανές να ευνοούν την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Το νερό είναι άλλωστε βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και ύπαρξη ζωής, όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

«Σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα»

Σύγκριση του δικού μας ηλιακού συστήματος με το TRAPPIST-1

«Πιστεύουμε ότι το φως που φτάνει στην επιφάνεια των πλανητών αυτών είναι λίγο, θα το παρομοίαζα με το φως του ήλιου λίγο πριν δύσει», λέει χαρακτηριστικά ο Έιμορι Τρίοντ από του Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ που μετείχε επίσης στην ρηξικέλευθη έρευνα, συμπληρώνοντας ότι TRAPPIST-1 είναι πάντως πιο φωτεινό από τη Σελήνη και σε κάθε περίπτωση αρκεί για να δημιουργήσει ήπιες κλιματικές συνθήκες στην επιφάνεια των πλανητών που περιστρέφονται γύρω του. Σύμφωνα με τον Τρίοντ το φως αυτό βρίσκεται στο υπέρυθρο φάσμα και δεν είναι ορατό. Επίσης ο ίδιος υποθέτει ότι ουρανός αυτών των πλανητών θα μπορούσε να έχει ροζ χρώμα. Ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σήμερα πώς μπορεί να είναι η επιφάνεια των πλανητών αυτών, αν υπάρχει όντως νερό ή ακόμη ζωή.

«Δεν ξέρω πώς προκύπτει αρχικά η ζωή. Εάν η ζωή προέρχεται από τους ωκεανούς και στους πλανήτες αυτούς υπάρχουν ωκεανοί, τότε υποθετικά θα μπορούσε να υπάρξει και εκεί ζωή. Εάν όμως η ζωή προέρχεται από αλλού, τότε η ύπαρξη ωκεανών σε άλλους πλανήτες δεν μπορεί να εγγυηθεί από μόνη της την ύπαρξη ζωής», εξηγεί ο ίδιος ερευνητής.

Επόμενο βήμα είναι η μελέτη της ατμόσφαιρας αυτών των πλανητών. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για τις ειδικότερες συνθήκες που επικρατούν στους επτά «μυστηριώδεις» πλανήτες. Η ίδια ερευνητική ομάδα αναμένεται να χρησιμοποιήσει για τις μελέτες της το τηλεσκόπιο James Webb Space Telescope, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία του χρόνου.

πηγή: Deutsche Welle

Στην κατηγορία: Κόσμος

Το πλήρωμα του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, της κατηγορίας σκαφών 420, Μαλατέστα Πωλίνα - Μυτιληναίος Ανδρέας, συμμετείχαν στον διεθνή αγώνα «The carnival race 2017» που διεξήχθει στον San Remo της Ιταλίας, τo τριήμερο 17-19/2/2017.

Η ομάδα κατέλαβε την 42η θέση ανάμεσα σε 80 συμμετοχές από 10 χώρες.

Τα παιδιά αποκόμισανν σημαντική επειρία εν όψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος κατηγορίας σκαφών 420 που θα διεξαχθεί στις 18-22/4/2017 στην Πάρο.

πηγή: Ναυτικός 'Ομιλος Πάρου-Paros Nautical Club

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Διακομιδή ασθενούς, από το Κέντρο Υγείας Πάρου στο αεροδρόμιο, για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Σύρου, πραγματοποίησαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κυκλάδων χθες το μεσημέρι, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

πηγή: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Κυκλάδων

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 15:14

Καρναβάλι Νάξου: Λαμπαδηφορίες 2017

Σήμερα, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ώρα: 19:30

Σημεία συνάντησης:

1 Σχολή Ουρσουλινών (Κάστρο)

2. Γενικό Λύκειο Χώρας Νάξου

Οδηγίες προς λαμπαδηφόρους

Η λαμπαδηφορία πλέον αποτελεί κάτι το μοναδικό που θέλουμε να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε κάθε χρόνο, επιδιώκοντας όσο το δυνατόν την καλύτερη οργάνωση της, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας ευχαριστεί όλους.
• Οι πυρσοί διανέμονται από το Δήμο. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν για όλους και χρησιμοποιήσετε δικούς σας, για την ασφάλεια όλων, συστήνεται η χρήση ως καύσιμου μόνο παραφινέλαιου. ΜΗ χρησιμοποιήσετε ως καύσιμο πετρέλαιο ή βενζίνη.
• Η χρήση καπνογόνων και βεγγαλικών επειδή ενέχει κίνδυνο φωτιάς, θα γίνεται αυστηρά από συγκεκριμένη ομάδα λαμπαδηφόρων. Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν δικά τους βεγγαλικά πρέπει να ενταχθούν στην εν λόγω ομάδα.
• Τα ανήλικα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται αυστηρά από κάποιο ενήλικα.
• Οι ήχοι της λαμπαδηφορίας είναι εμπνευσμένοι από παλαιότερα παραδοσιακά ακούσματα. Η χρήση των σφυριχτρών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια αλλοιώνει αυτούς τους ήχους και γι αυτό καλούμε όλους να μην χρησιμοποιήσουν σφυρίχτρες. Αντίθετα ευπρόσδεκτα είναι οποιαδήποτε κρουστά, ξύλινοι ήχοι, κουδούνες κλπ.
Για να χαιρόμαστε πάντα τις λαμπαδηφορίες, ας φροντίσουμε όλοι για την ασφαλή διεξαγωγή τους.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31