Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

anaptyxiaki banner

Items filtered by date: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

Αποκριάτικος χορός με πολλές εκπλήξεις και πλούσια λαχειοφόρο αγορά!

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου θα πραγματοποιήσει τον καθιερωμένο Αποκριάτικο χορό του αύριο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 στο κέντρο «Αλυκή» του κ. Σκανδάλη στην Αλυκή!

Ελάτε να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε παρέα με την Ιωάννα Λεγάκη και τον Μανώλη Ραγκούση!

Κατά τη διάρκεια του χορού θα πραγματοποιηθεί πλούσια λαχειοφόρος αγορά με 300 δώρα, αλλά και μία έξτρα κλήρωση με 10 μεγάλα δώρα αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις!

O Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου θα σας κεράσει σούμα, αλλά και κοκορόζουμο όσους παραμείνουν να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Τέλος με την πρόσκληση που θα προμηθευτείτε κατά την είσοδό σας θα κληρωθούν δύο μπουκάλια ουίσκι προσφορά του κέντρου Αλυκή!

Σας περιμένουμε όλους!

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 24ης ΦΛΕΒΑΡΗ

Στη συνάντηση των φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας, καταθέσαμε τις παρακάτω προτάσεις:

«Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα (ΕΑ) με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων από όλο το νησί. Για το λόγο αυτό απαιτείται συγκέντρωση σε ημέρα και ώρα που δίνει την δυνατότητα συμμετοχής τους.

Δηλωμένοι στόχοι της ΕΑ:

 H ακύρωση των πολιτικών αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας

 H δημιουργία ενός κινήματος που θα εμπνέει αγωνιστικά τους κατοίκους της Πάρου και ταυτόχροναη ύπαρξη ενός μηχανισμού αποτροπής κάθε προσπάθειας μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριώνστο νησί, όποτε και ανχρειαστεί.

Στα πλαίσια των ενεργειών της, η ΕΑ να αναλάβει:

 την ενημέρωση των έντυπων και ηλεκτρονικών, τοπικών και κεντρικών μέσων ενημέρωσης.

 την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των παριανών όπου και αν βρίσκονται.

 Συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού, Οικονομίας κ.ά. ώστε να μεταφέρουμε το αίτημα της ακύρωσηςτων πολιτικών αποφάσεων που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί και την προειδοποίηση , ότι οι κάτοικοι της Πάρου θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

 Αξιοποίηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερωτήσεις στη Βουλή. Είναι σκόπιμο να ζητηθεί η θέση των κομμάτων σχετικά με το ζήτημα αυτό, όπως και των βουλευτών των Κυκλάδων που μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει σχετική ευαισθησία.

 Αναζήτηση δυνατοτήτων συντονισμού με ανάλογα κινήματα στην Ανδρο, Τήνο και Νάξο.

Το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις:

Δεν θα υποκύψουμε στη πολιτική που ακυρώνει τη σημασία της ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού, που ξεπουλάει τις ενεργειακές πηγές στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, την εύκολη κερδοφορία τους και προμηνύει τη δική μας καταστροφή.

Θα υπερασπίσουμε τον τόπο μας, το περιβάλλον , τη προίκα των παιδιών μας και την επιβίωση μας, τα δικά μας συμφέροντα με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.»

Πάρος 24-2-17

Στην κατηγορία: Πολιτική

L énergie éolienne à Paros. La position des Amis de Paros (texte en FR)

Οι φίλοι της Πάρου είναι υπέρ της χρήσης της αιολικής ενέργειας, μια πηγή με σεβασμό στο περιβάλλον και που εξασφαλίζει την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. Ως εκ τούτου, εκφράζουν την υποστήριξή τους στην ενεργειακή μετάβαση προς μια οικονομία χωρίς άνθρακα και εξοικονόμησης ενέργειας, που είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του πλανήτη μας και στην οποία οι νησιωτικοί χώροι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι.

Η ενεργειακή μετάβαση είναι και κοινωνικό φαινόμενο αφού η παραγωγή ενέργειας αποκεντρώνεται και συχνά ενσωματώνεται στις κατοικίες, στις γειτονιές και στον ζωτικό χώρο των κοινωνιών. Σε πολλές χώρες αποδείχτηκε να είναι παράγοντας ενδυνάμωσης των κοινωνιών με το να γίνονται παραγωγοί/καταναλωτές ενέργειας, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή ανεξαρτησία του τόπου, της περιοχής και της χώρας τους.

Αλλά αυτά προϋποθέτουν μια στενή σχέση μεταξύ ενέργειας και τοπικής ανάπτυξης, μια καλύτερη γνώση του χωρικού μεταβολισμού και την εμπλοκή των ανθρώπινων κοινοτήτων σε ένα τόσο ζωτικό θέμα.

Στην δικιά μας περίπτωση στην Πάρο που έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός σε μεγάλο βαθμό λόγω της φυσικής της κληρονομιάς, θα ήταν άκρος επικίνδυνο να αφήσουμε αυτή τη κληρονομιά μας να καταστρατηγηθεί από το επιχειρηματικό συμφέρον εξωγενείς θεσμικούς επενδυτές, χωρίς να έχουν γίνει πραγματικά ποιοτικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, και κυρίως να έχουν συζητηθεί με τον πληθυσμό και των θεσμικών εκπροσώπων του. Πράγματι τα Ευρωπαϊκά πρότυπα προβλέπουν δημόσια πληροφόρηση και διαβούλευση για τέτοιο είδος έργου. Τέτοια πληροφόρηση και διαβούλευση δεν έγινε ποτέ από ‘τι ξέρουμε. Για αυτό μας φαίνεται αδιανόητο να εκτελεστεί το σχέδιο εγκατάστασης Α/Γ στην Πάρο χωρίς να λάβουν υπόψη τη θέση της τοπικής κοινωνίας και χωρίς να έχουν ληφθεί αντισταθμιστικά μέτρα ή μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος (χάραξη δρόμων, κτλ.)

Οι ΦτΠ συμπαραστέκονται στις ενέργειες της επιτροπής για τις Α/Γ του Δήμου και της κοινωνίας έναντι του σχεδίου εγκατάστασης Α/Γ χωρίς περαιτέρω πληροφόρηση και δημόσιες διαβουλεύσεις.

Προτείνουμε επίσης ότι ο δήμος, σε συνεργασία με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, να εφοδιαστούν με μέσα ανεξάρτητης εμπειρογνωμοσύνης ώστε να αναπτύξουν το δικό τους όραμα και προτάσεις επί του θέματος, με σωστό καθορισμό των τοποθεσιών εμφύτευσης Α/Γ, απομακρυσμένες από σπίτια, με σεβασμό στους υγροτόπους, στα παραδοσιακά μονοπάτια και στων χώρων που ανήκουν στο δίκτυο NATURA 2000, και που να προσαρμόζονται στην κλίμακα και στις δραστηριότητες του νησιού.

__________________________________________________

Position des Amis de Paros sur l'installation d'un parc d'éolienne à Paros
Les Amis de Paros sont en faveur de l'utilisation d'une énergie éolienne, source respectueuse de l'environnement et favorisant l'indépendance énergétique du pays. Ils expriment donc leur soutien à la transition énergétique vers une économie décarbonisée et d’économie d'énergie, seul moyen de contrer le changement climatique qui met en danger notre planète, et qui rend les territoires insulaires spécialement vulnérables.
La transition énergétique est aussi un phénomène social, la production d'énergie se décentralisant pour s’incorporer souvent dans les habitations, les zones résidentielles et l'espace vital des communautés. Dans de nombreux pays elle s’est avérée être un facteur d’émancipation des citoyens qui deviennent producteurs/consommateurs d'énergie, assurant leur indépendance énergétique, celle de leur région et de leur pays. Cela doit passer par une relation plus étroite entre solutions énergétiques et développement territorial, une meilleure connaissance du métabolisme territorial et l'implication des communautés humaines sur ce sujet vital.
Dans le cas à Paros , devenu une destination touristique populaire, en grande partie en raison de son patrimoine naturel, il serait extrêmement dangereux de laisser cet héritage naturel être maltraité, pour seulement satisfaire intérêt d’investisseurs institutionnels exogènes, sans que des évaluations d'impact environnemental de qualité ait été réalisés et surtout débattus avec la population et ses représentants institutionnels. En effet, les normes européennes prévoient une information et une consultation publique préalables pour ce type de projet. Cette présentation et cette consultation n'a pas à notre connaissance été réalisée. C'est pourquoi, il nous paraît inconcevable de mettre en œuvre un plan d'installation d'éoliennes à Paros sans tenir compte de la position de la population et sans envisager des mesures compensatoires ou protectrices de l'environnement.
Les Amis de Paros soutiennent les actions du comité municipal et de sa population pour s’opposer à l'installations d'éoliennes supplémentaires sans plus ample informations et consultations publiques. Nous proposons également que la municipalité en partenariat avec les organisations de la société civile se dotent des moyens d'expertise indépendants pour développer leur propre vision et des propositions en la matière, en définissant correctement les airs d'implantation, éloignées des habitations, respectant les hydro biotopes et les espaces précisés dans NATURA 2000 et adaptées à l'échelle de l'île et de ses activités.

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ / LES AMIS DE PAROS / THE FRIENDS OF PAROS

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

«Συνεδρίαση (σ.σ. σήμερα 24/2/2017) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου για το θέμα των ανεμογεννητριών που απασχολεί τους συμπατριώτες μας. Πρέπει να κινηθούμε με αποφασιστικότητα & σωστό σχεδιασμό.

Κώστας Μπιζάς
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου»

16729029 10211608518230287 2986824007418363740 n

16864694 10211608518390291 9147362950973519432 n

16939567 10211608518430292 7838564901242346700 n

a1 24-2-17

a2 24-2-17

a3 24-2-17

a4 24-2-17

a5 24-2-17

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 17:01

Σήμερα το... τσίκνισαν στην Αντίπαρο

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Αντιπάρου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Δήμο Αντιπάρου και το υπέροχο προσωπικό του για την πολύτιμη βοήθεια τους στη σημερινή μας εκδήλωση (χωρίς ψήστες δεν τρως!), το διδακτικό προσωπικό των σχολείων, και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!

Άξιοι μνείας είναι οι εθελοντές και οι δωρητές, και ειδικά ένας πολύ γενναιόδωρος δωρητής, ο οποίος πρόσφερε όλα τα σουβλάκια, όλες τις πίτες και πολλά από τα αναψυκτικά, και ο οποίος επιμένει ωστόσο να παραμείνει «ανώνυμος»!

Είμαστε ευγνώμονες!

Ευχόμαστε να πέρασαν όλοι καλά σήμερα.

Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά!

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/2/24#sigProId5b47cac6a9

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

...για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-02-2017 στην Πάρο, ο αγώνας παίδων μεταξύ των ομάδων Πλοηγός Αντιπάρου - ΑΠΑΣ Τα Φανάρια. Ένα δυνατό και γρήγορο παιχνίδι, με τον Πλοηγό να στέκεται πολύ καλά στο γήπεδο για τα τρία πρώτα δεκάλεπτα, κυνηγώντας το σκορ.

Σκορ τριών δεκαλέπτων: 09-14, 12-15, 18-17, με το τέταρτο δεκάλεπτο να ξεκινά στο 39-46.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η κλειστή άμυνα ζώνης η οποία έπαιξαν τα Τα Φανάρια σε όλο το δεκάλεπτο, μπλόκαρε την ομάδα του Πλοηγού κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 06-24 και με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 45-74.

ΠΛΟΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 45
Μαρινάτος Δ., Φαρούπος Α., Πατέλης Δ, Φαρούπος Χ. 20, Παλαιολόγος Θ 8 (1), Αθανασίου Χ., Μαρινατος Π., Καλάργυρος Μ. 9 (1), Σκιαδάς Χ. 2, Παλαιολόγος Α. 6, Κοκάι Α., Καστανιάς Α.

ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ 74
Κορακίτης Σ., Τελόπουλος Δ., Κωστούλας Σ. 25 (3), Τριαντάφυλλος Α.4, Σειντίνι Γ. 4, Βασιλακης Ε. 2, Σοφοκιτης Α., Χιλα Τ., Ναυπλιώτης Ν. 6, Μαργαρίτης Ι., Μαργαρίτης Δ. 16, Μαθιασός Κ.17 (1)

* Ο Πλοηγός Αντιπάρου λόγο έλλειψης γηπέδου που τηρεί τις αγωνιστικές προδιαγραφές στην Αντίπαρο, έχει δηλώσει έδρα και αγωνίζεται στο γήπεδο της Παροικίας στην Πάρο.

Πλοηγός Αντιπάρου

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/2/24#sigProId9dafc68e6e

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 16:13

COSMOTE: Πολύ γρήγορο Internet στο Καστελλόριζο

To ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, το ακριτικό Καστελλόριζο, «τρέχει» με υπερυψηλές ταχύτητες internet σταθερής και κινητής COSMOTE. Με την εφαρμογή της πρωτοποριακής ασύρματης τεχνολογίας IP Trunk για τη διασύνδεση απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών, οι κάτοικοι, οι επιχειρήσεις, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού απολαμβάνουν πλέον ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps στη σταθερή και 4G+ στην κινητή.

Η εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας IP Trunk από την COSMOTE, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη NOKIA, «εκτοξεύει» τις ταχύτητες, με τις οποίες συνδέεται ασύρματα το Καστελλόριζο με τη Ρόδο, σε σχεδόν 1Gbps. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του δικτύου κορμού, ενισχύεται η κάλυψη, η απόδοση και η ταχύτητα των Δικτύων Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής COSMOTE. Πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Καστελλόριζου να απολαμβάνουν υπηρεσίες όπως live video streaming και τηλεοπτικό περιεχόμενο high definition μέσω internet. Πολλά είναι τα οφέλη και για τις επιχειρήσεις που μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις υψηλές ταχύτητες σταθερού και mobile internet για την ανάπτυξή τους.

Η ασύρματη διασύνδεση Καστελλόριζου-Ρόδου, μήκους 150χλμ., είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη και μία από τις πιο απαιτητικές ασύρματες διασυνδέσεις μεγάλης χωρητικότητας στον κόσμο.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία IP Trunk θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή γρήγορου internet COSMOTE και σε άλλες απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο επενδυτή σε υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Έχοντας ήδη επενδύσει πάνω από €2 δισ. την περασμένη εξαετία και υλοποιώντας επενδυτικό πλάνο ύψους €1,5 δισ. έως το 2020 για οπτικές ίνες και δίκτυα 4G και 4G+, ο Όμιλος ΟΤΕ φέρνει το γρήγορο internet και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, για να απολαμβάνουν οι πελάτες τις πιο προηγμένες υπηρεσίες COSMOTE, όπου κι αν βρίσκονται.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Χορτοφαγικό τραπέζι για να σώσουν ένα ανάπηρο κατσικάκι, τη μόλις 2 μηνών Μαλλού, "στρώνουν" σήμερα στον κοινωνικό χώρο Οικόπολις, προκειμένου μέρος των εσόδων από την πώληση των φαγητών, να διατεθούν ώστε το ζώο να μπορέσει να ξαναπερπατήσει.

Η Μαλλού είναι ένα κατσικάκι που βρέθηκε μέσα σε κάδο σκουπιδιών, στο Ναύπλιο, όταν ήταν μόλις 15 ημερών καθώς έχει μια μόνιμη αναπηρία στα δύο πίσω πόδια της. Μόλις ξεπέρασε τον άμεσο κίνδυνο, την υιοθέτησε η ηχοθεραπεύτρια Βασιλική Κωστοπούλου, η οποία διαθέτει μια φάρμα στην Αργολίδα και έκτοτε προσπαθεί να την βοηθήσει να ξαναπερπατήσει.

"Από τον περασμένο Δεκέμβριο, προσπαθώ να βοηθήσω την Μαλλού με φυσικοθεραπείες, υδροθεραπείες, ηχοθεραπείες και μασάζ τα οποία γνωρίζω λόγω σπουδών. Ο Βασίλης Τζίγκουρας μου έκανε δώρο ένα καροτσάκι για να περπατάει, το οποίο αν και ήταν πτυσσόμενο, δεν της κάνει πλέον αφού μεγαλώνει ραγδαία", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κωστοπούλου, η οποία σχεδίασε τώρα νάρθηκες για το κατσικάκι και ευελπιστεί σύντομα να μπορέσει να τους περάσει στο ζώο.

"Εάν το κόστος είναι μεγάλο όμως, απλώς θα καταλήξω να της φτιάξω ένα άλλο καρότσι με πτυσσόμενα μέρη για να μπορεί να κινείται", λέει η κ. Κωστοπούλου, η οποία ονειρεύεται να δημιουργήσει μια "Φάρμα Αγάπης" με ζώα που έχουν διασωθεί από σφαγή.

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο αγώνας για την αποκατάσταση της Μαλλού, οι δομές αλληλεγγύης του κοινωνικού χώρου Οικόπολις, θα διαθέσουν μέρος των εσόδων από την Vegan κουζίνα που διοργανώνουν κάθε Παρασκευή, από τις 18:00 – 20:30.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει λαζάνια με τόφου ρικότα και σπανάκι, caesar salad, coffee cake με κόκκινα φρούτα και cupcakes και ο χώρος βρίσκεται στην οδό Πτολεμαίων 29Α, στον 5ο όροφο.

Νατάσα Καραθάνου

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 16:03

Σχολή εκμάθησης της τέχνης του φλερτ

Στο θεατρικό και κινηματογραφικό έργο «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» ο πρωταγωνιστής, δεινός ξιφομάχος, στρατιώτης και ποιητής του 17ου αιώνα είναι ερωτευμένος με τη Ρωξάνη αλλά δεν τολμά να της το ομολογήσει. Κρύβεται στους θάμνους, κάτω από το μπαλκόνι της κοπέλας και μόνο μιμούμενος τη φωνή του αντίζηλου του, Κριστιάν, την εντυπωσιάζει.

Και στη σημερινή εποχή, πολλοί άνδρες διστάζουν να «σπάσουν τον πάγο» και να πλησιάσουν γυναίκες που τους ελκύουν. Παγώνουν, δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη, κοιτάνε χαμηλά στο πάτωμα, ή μιλάνε ασταμάτητα χωρίς να βγαίνει κάποιο νόημα.

Το φλερτ είναι μία αναπτυγμένη μορφή επικοινωνίας και μαθαίνεται, και στο συγκεκριμένο πεδίο αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν τρεις απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων. Ο Χρήστος, πτυχιούχος ηλεκτρολογίας, ο Σπύρος, πτυχιούχος πληροφορικής με μεταπτυχιακό στο Management και ο Ανέστης, πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός δημιούργησαν τη σχολή εκμάθησης της τέχνης του φλερτ, MenofStyle στην Αθήνα και βοηθούν άνδρες άνω των 18 ετών να αποκτήσουν άνεση στις σχέσεις τους με τις γυναίκες.

«Ξεκινήσαμε το 2014, η ιδέα γεννήθηκε από τη δική μας ανάγκη να είμαστε καλύτεροι επικοινωνιακά και κατ’ επέκταση στο φλερτ» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο FM 104,9” ο Χρήστος, ένας από τους ιδρυτές και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Menofstyle.

«Ο καθένας έχει διαφορετικές σπουδές, αλλά όλοι έχουμε παρακολουθήσει συγκεκριμένα σεμινάρια πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία και συμπεριφορά. Έχουμε μελετήσει πάρα πολύ και έρχονται αυτά και συνδυάζονται και με την προσωπική εμπειρία που έχουμε» εξήγησε. Ο Ανέστης έχει αναλάβει τον τομέα της επικοινωνίας, ο Σπύρος το μάνατζμεντ, αλλά και οι τρεις έχουν και καθήκοντα εκπαιδευτή.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που περνούν τις πύλες της σχολής για να αποκτήσουν γνώσεις και να βελτιώσουν την επικοινωνία με το άλλο φύλλο;

«Στη σχολή έρχονται άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, προϋπόθεση είναι να έχουν κλείσει τα 18 έτη. Συνήθως οι εκπαιδευόμενοι είναι 20 – 35 ετών, αλλά υπάρχουν και μαθητές “διαζευγμένοι”, ηλικίας άνω των 50 ετών. Είναι άνθρωποι που φοβούνται να προσεγγίσουν τις γυναίκες, φοβούνται να κάνουν το πρώτο βήμα ή κάνουν το πρώτο βήμα, αλλά δεν ξέρουν τι να συζητήσουν ή δεν γνωρίζουν πως να εκφράσουν σε μία γυναίκα ότι δεν την βλέπουν μόνο φιλικά» ανέφερε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολής εκμάθησης φλερτ.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες, μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες και περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Στο θεωρητικό κομμάτι οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν ποιες συμπεριφορές είναι πιο ελκυστικές, αλλά και πως να διαχειρίζονται την πίεση της στιγμής και τις σκέψεις τους, τόνισε ο Χρήστος.

Στο πρακτικό κομμάτι «εκπαιδευτές» και «εκπαιδευόμενοι» διοργανώνουν από κοινού εξόδους και οι δεύτεροι βλέπουν στην πράξη πώς να φλερτάρουν γυναίκες.

«Υπάρχει μία μέθοδος και μία κλίμακα, με την οποία οι άνθρωποι αρχίζουν να μαθαίνουν πως να φλερτάρουν. Θα πρέπει αρχικά να αποκτήσουν κοινωνική άνεση, θα χρειαστεί να δουλέψουν και με την εξωτερική τους εμφάνιση, το στυλ, γιατί η εξωτερική εμφάνιση έχει σημασία, είναι η πρώτη εικόνα που δίνουμε, γλώσσα σώματος και στη συνέχεια έρχεται και ένα επικοινωνιακό κομμάτι, τι λέμε, πως το λέμε όταν χρειάζεται».

Η σχολή διοργανώνει και bootcamp, η συμμετοχή στα οποία βοηθά πολύ, όπως σημείωσε ο Χρήστος, επειδή περιλαμβάνουν και θεωρητικό κομμάτι, δηλαδή τη μετάδοση βασικών γνώσεων και το πρακτικό κομμάτι, δηλαδή για δύο βραδιές, οι μαθητές βγαίνουν έξω, φλερτάρουν, κάνουν διορθώσεις και βλέπουν πως αυτές οι διορθώσεις έχουν θετική επίδραση στη σχέση τους με το άλλο φύλο.

Τι αλλάζει στη ζωή των εκπαιδευόμενων;

«Εκείνο που αλλάζει στη ζωή τους είναι η αυτοεκτίμηση διότι, όταν μπαίνουν στη διαδικασία να διεκδικήσουν την καλύτερη επικοινωνία με το άλλο φύλο, με τον τρόπο που θέλουν, δηλαδή με αυτοπεποίθηση, αρχίζουν να βλέπουν διαφορετικά και τον εαυτό τους» επισήμανε.

Η επικοινωνία με τους εκπαιδευόμενους και τους απόφοιτους είναι συνεχής, ανέφερε ο Χρήστος. «Επικοινωνούν μαζί μας ακόμη και έπειτα από 1,5 χρόνο, τους δίνουμε συμβουλές, είμαστε ανά πάσα στιγμή δίπλα τους» υπογράμμισε. Οι ιδρυτές και εκπαιδευτές της σχολής συνεχίζουν και παρακολουθούν σεμινάρια και διαβάζουν ασταμάτητα . «Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν δάσκαλοι στη ζωή, είμαστε όλοι μαθητές, απλά σε διαφορετικές τάξεις, δεν σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε» είπε ο Χρήστος.

Περιορίζεται ο αυθορμητισμός, όταν κάποιος ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα, έναν οδηγό επικοινωνίας; Είναι μία ερώτηση που υποβάλλουν στους εκπαιδευτές, πολύ συχνά, και οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν μαθήματα στη σχολή.

«Το φλερτ είναι μία αναπτυγμένη μορφή επικοινωνίας, όπως είναι μία συνέντευξή ή μία παρουσίαση. Σίγουρα έχει στοιχεία της προσωπικότητάς μας και όσο αποκτάμε άνεση, τόσο περισσότερο προσθέτουμε και από την προσωπικότητά μας. Υπάρχουν όμως, και πολλά σημεία, στα οποία θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε συγκεκριμένους κανόνες για να μπορέσουμε να δώσουμε και να παρουσιάσουμε τον καλύτερο μας εαυτό» είπε.

Η σχολή, ως πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα, είναι στο στάδιο της ανάπτυξης, στα ελληνικά δεδομένα που είναι ιδιαίτερα. Αυτό που διαπιστώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια είναι ότι υπάρχει διαφορετική ανταπόκριση των γυναικών στην προσέγγιση. Βλέπουμε ανθρώπους που αναλαμβάνουμε να εκπαιδεύσουμε να εισπράττουν θετικά σχόλια από τις γυναίκες, όπως «καλά έκανες και ήρθες να μου μιλήσεις» και «είσαι πολύ ευγενικός», ανεξάρτητα από την έκβαση της επικοινωνίας. Για μας, αυτή είναι η πραγματική ανταμοιβή, θέλουμε οι άνδρες να δείχνουν σεβασμό απέναντι στις γυναίκες και να υπάρχει ποιοτική επικοινωνία μεταξύ των δύο φύλων” τόνισε ο Χρήστος.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

Μάρπησσα 24 Φεβρουαρίου 2017

Αριθ. Πρωτ.: Υ.Σ. 102

ΠΙΝΑΚΑΣ

Θεμάτων και λήψης αποφάσεων από την συνεδρίαση 3/23-2-2017 του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας

ΘΕΜΑ 1ο

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ.: 8/2017

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Έγινε από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το διατηρητέο κτίσμα «Γαβαλά» στη Μάρπησσα.

Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας αποφάσισε

α) να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες για την πρόταση δωρεάς του ακινήτου στον Δήμο

β) να ζητήσει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να ενεργήσουν άμεσα ότιδήποτε απαιτείται για το άνοιγμα του κεντρικότερου δρόμου της Μάρπησσας και τον απεγκλωβισμό του Λαογραφικού Μουσείου

γ) να στηρίξει και να συνδράμει τις ενέργειες του Δήμου προς το Υπ. Πολιτισμού

δ) προτείνει την σύσταση Επιτροπής παρακολούθησης των ενεργειών για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτίσματος

ε) ορίζει εκπρόσωπο της Δημοτικής Κοινότητας στην Επιτροπή αυτή την σύμβουλο της Δ.Κ. κ. Όλγα Ισηγώνη

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοιν. Μάρπησσας
Άννα Αντωνοπούλου

φωτο: Perantinou Maria

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« February 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28