Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από τις εργασίες συντήρησης που ξεκίνησαν στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Πάρου.

 

16864527 1305953616161422 8317237166667865953 n

 

πηγή φωτο: Gina Paros

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Οι Βουλευτές Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Μανιός, Αντώνιος Συρίγος και Γιάννης Θεωνάς Β΄ Αθήνας κατέθεσαν αναφορά την επιστολή του Νίκου Λεβογιάννη από τον σύλλογο Απολλωνιατών Νάξου σχετικά με τον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο στον Απόλλωνα Νάξου.

Η επιστολή αναφέρει σχετικά ότι:

«Στο υπ’ αριθμ. 294/14-9-2012 ΦΕΚ δημοσιεύτηκε απόφαση του τότε αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού με την οποία κηρύχθηκε ως ενάλιος αρχαιολογικός χώρος ο όρμος του Απόλλωνα Νάξου... Από την ανασκαφική έρευνα πέρασαν τέσσερα χρόνια. Πότε θα επανεξεταστεί το θέμα; Γιατί η Ε.Ε.Α αδρανεί; Αν υπάρχει αρχαίο λιμάνι να αναδειχθεί. Αν όχι να αρθούν οι συνέπειες της κήρυξης του όρμου του Απόλλωνα ως ενάλιου αρχαιολογικού χώρου...»

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Λεβογιάννη:

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Μεγάλη υπόθεση η Αυτοοργάνωση της κοινωνίας.
Πολύ μεγάλη υπόθεση.
Όλο εισάγουμε ως χώρα και δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα.
Ας ξεκινήσουμε με ένα μεγαλοπρεπή και διαρκές μποϊκοτάζ κάθε ξένου προϊόντος αν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε μ ένα Ελληνικό έστω και ακριβότερο.
Στην πορεία θα βρούμε τι φταίει και είναι πιό ακριβό.
Όχι σε εισαγόμενα τρόφιμα όχι σε εισαγόμενα καπνά.
Όχι σε εισαγόμενα ποτά.
Κομμένα ουίσκια βότκες τεκίλες και λοιπές μακακίες.
Κρασάκι σουμίτσα τσιπουράκι λικεράκι ελληνικό κονιακάκι ελληνικό και τέλος.
Όχι σε Γερμανικά Σουηδικά Ιταλικά και γενικώς αυτοκίνητα.
Υπάρχουν εναλλακτικές μέχρι να παράξουμε τα δικά μας.
Ρε ούτε σπίρτα δεν βγάζουμε πιά το διανοείστε;;;
Ξεφτίλα με τα κωλοκινέζικα και τις μαϊμουδιές της αγοράς.
Ας ξεκινήσει από σήμερα κιόλας ο καθένας μας να λέει μέσα του -και από την ψυχή του- ΟΧΙ σε κάθε τι ξενικό που βλέπει στα ράφια του οποιουδήποτε καταστήματος.
Αν αντικαταστήσουμε κάθε ξένο προϊόν που καταναλώνουμε με ένα αντίστοιχο Ελληνικό σκεφθείτε πόσο θα αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών κάθε Ελληνικής επιχείρησης.
Δεν μιλάω για μεταπράτες που τα εισάγουν και μας τα σερβίρουνε για ελληνικά.
Μιλάω για αυτά που παράγονται και συσκευάζονται από ελληνικά χέρια ΕΔΩ στη χώρα μας.
Τσιγάρα, πατατάκια, τσίχλες, αναψυκτικά, ποτά, καλλυντικά, παπούτσια, παιδικές τροφές, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, έπιπλα, σκουπόξυλα και σκούπες, κουβάδες και σφουγγαρίστρες, λαμπτήρες φωτισμού και φωτιστικά σώματα, μπογιές και πινέλα κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.
Ατέλειωτος ο κατάλογος.
Αν ζητάμε ελληνικά προϊόντα επιτακτικά θα αναγκαστούν τα καταστήματα να μας τα προμηθεύουν.
Οι ελληνικές εταιρείες να τα παράγουν και για να καλύψουν τη ζήτηση, θα χρειάζονται εργατικά χέρια αλλά και επιστήμονες της παραγωγικής διαδικασίας να τα επιβλέπουν.
Διανομείς σε όλη την Ελλάδα για τον εφοδιασμό της αγοράς και ουκ έστι τέλος.
Είναι μιά να κάνουμε την αρχή.
Μετά προσαρμοζόμαστε και νοιώθουμε και πιό καλά μέσα μας.
Εδώ να δω τη μαγκιά του Έλληνα να πει κουφάλες ξένοι σας δίνουμε τα ωραία μας λεφτάκια (όσα μας αφήσατε) και από πάνω μας έχετε ξεσκίσει μαυραγορίτες.
Φράγκο δεν θα ξαναδείτε από μένα.
Παπούτσι απ' τον τόπο μου κι ας είναι ότι να ‘ναι. Κάποια στιγμή θα γίνει και το δικό μας ίδιο και καλύτερο από αυτό που μου πασάρετε εσείς.
Εγώ από την αρχή του χρόνου έτσι ξεκίνησα να κάνω και είμαι περήφανος γι’ αυτό.
Τέρμα το Μάλμπορο που κάπνιζα χρόνια.
Καπνίζω Καρέλια.
Τέρμα τα ουισκάκια (...και καλά).
Πίνω κανά κρασάκι, κανά ουζάκι στο σπίτι ή με καμιά παρεϊτσα, κομμένα τα ΝΙΚΕ και τα Adidas.
Φοράω boxeraki παπούτσι ή κάτι σε δέρμα που βρίσκω «Ελληνικής Κατασκευής» και είμαι μιά χαρά.
Στην αρχή αισθανόμουν κάτι σαν στέρηση αλλά τώρα είμαι άρχοντας.
ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ και ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!!!
ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ!!!
Άντε, καλό απόγευμα να 'χουμε.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ

 

Στην κατηγορία: Απόψεις

Η περιφερειακή αρχή αφήνει στο παρελθόν τις παγιωμένες πρακτικές των εργοταξίων δεκαετιών

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες επί της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου, στο σημείο της κατεδάφισης της γέφυρας Αφάντου, προκειμένου ο δρόμος να δοθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών στην κυκλοφορία, κατά ένα μήνα ενωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Η γέφυρα κατεδαφίστηκε αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης και οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο η Εθνική Οδός να ανοίξει μέχρι το τέλος της εβδομάδος, καταρρίπτοντας στην πράξη και αυτό ακόμα το επίσημο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός για την κατεδάφιση και το κλείσιμο του δρόμου και συγκεκριμένα από τις 21 Φεβρουαρίου, μέχρι και τις 27 Μαρτίου 2017.

Η επίσπευση ανοίγματος της Εθνικής Οδού κατά ένα μήνα από τον επίσημο σχεδιασμό απηχεί την βούληση της περιφερειακής αρχής για την εκτέλεση του έργου κατασκευής της νέας γέφυρας Αφάντου, με τη μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ρόδου, δεδομένου ότι πρόκειται για το κεντρικό οδικό άξονα του νησιού.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, εξάλλου, και η κατασκευή της νέας γέφυρας θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018, διάστημα πολύ μικρό, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι μεσολαβεί η θερινή περίοδος, όπου η κυκλοφορία θα πρέπει να διεξάγεται απρόσκοπτα και ομαλά. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά παραπλεύρως της Εθνικής Οδού, χωρίς να εμποδιστεί ούτε κατ’ ελάχιστον η κυκλοφορία.

Οι ρυθμοί με τους οποίους εκτελείται το έργο της νέας γέφυρας Αφάντου και η μεθοδικότητα με την οποία έχει σχεδιαστεί το πλάνο των εργασιών, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός των «σφιχτών» χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, απηχούν τον τρόπο λειτουργίας της περιφερειακής αρχής, η οποία, σε αντίθεση με παγιωμένες πρακτικές πολλών δεκαετιών που ταλαιπωρούσαν την τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες της Ρόδου με εργοτάξια δεκαετιών, στοχεύει στην υλοποίηση έργων κλίμακας, με σεβασμό στους κατοίκους του νησιού και στην προστασία της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου, προεξάρχοντος του τουρισμού.

Ρόδος, 23 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

r-l-1

r-l-3

r-l-4

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Επιστολή προς τον Πρόεδρο ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Φ. Χατζηδιάκο και τους δημάρχους Άνδρου κ. Θεοδ. Σουσούδη, Τήνου κ. Σ. Ορφανό & Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμ. Μαργαρίτη απέστειλε σήμερα, 23/2/2017, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος με θέμα τις ενέργειες που έχουν γίνει στο νησί μας σχετικά με την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Ο κ. Κωβαίος στην επιστολή προτείνει τη σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου με εκπροσώπους της ΠEΔ Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων νησιών προκειμένου παράλληλα με την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ να προβούν από κοινού σε ενέργειες διαμαρτυρίας για να γνωστοποιηθεί η αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά μας.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Πάρου:

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

 

πηγή: dimosparou.blogspot.gr

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεου Β' πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή ορκωμοσίας σαράντα έξι (46) νέων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων της ΜΗ’ εκπαιδευτικής σειράς, (κατηγορίας Ειδικών Δυνάμεων), προερχομένων από τον πίνακα επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης Δοκίμων Λιμενοφυλάκων έτους 2015.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων, παρευρέθησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Μπαρκάτσας, καθώς και λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε τη σημασία του όρκου που έδωσαν οι Δόκιμοι Λιμενοφύλακες προς το Σύνταγμα, την πατρίδα και τη σημαία, καθώς και τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση για να βρεθούν πόροι, ώστε να εισαχθούν τελικώς στο Λιμενικό Σώμα οι 46 επιλαχόντες του διαγωνισμού του 2015.

Οι 46 Δόκιμοι Λιμενοφύλακες θα υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις του Σώματος. Η εισαγωγή τους στη Σχολή έγινε μετά από ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα και κυρίως το ότι τα στελέχη του Σώματος, καθημερινά αποδεικνύουν με τις πράξεις τους το μεγαλείο της χώρας, η οποία διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση. Τρανή απόδειξη αυτών είναι, είπε ο Υπουργός, η διάσωση περισσοτέρων από 150.000 ανθρώπων, κατά την προσφυγική κρίση, οι οποίοι βρέθηκαν στις ελληνικές θάλασσες.

Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τους νέους Λιμενοφύλακες να αναπτύξουν σχέσεις αυτοσεβασμού και αλληλοσεβασμού, αλληλεγγύης και αγάπης, ώστε να διαφυλάξουν τις ελληνικές παραδόσεις που φτάνουν πίσω στην αρχαιότητα, όπως ο κανόνας ότι διασώζονται πάση θυσία όλοι οι άνθρωποι που πέφτουν θάλασσα.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 01/11/2017 - 31/10/2018 που κατατεθήκαν στη Διεύθυνση θαλασσίων Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σύμφωνα με το άρθρο 4ο του ν. 2932/01

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας, με κίτρινο οι γραμμές που αφορούν τις Κυκλάδες.

 

 

πηγή: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

"Η Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων συμπαρίσταται στον αγώνα του παριανού λαού και της δημοτικής αρχής να αποφευχθεί η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, εντελώς δυσανάλογων με την κλίμακα και τον ορίζοντα του νησιού μας αλλά και της Άνδρου, της Τήνου και της Νάξου", αναφέρει μεταξύ άλλων σημερινό, 23/2/2017, δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων.

 

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 14:03

Η ΕΟΔ Κυκλάδων στην Αντίπαρο

Την Τετάρτη 22-2-2017, στην αίθουσα «Βασίλειος & Πηγή Καλουδά», μετά από πρόσκληση του Δήμου Αντιπάρου και της ΚΕΔΑ, τα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν συνοπτικά τη δράση της ομάδας από την ίδρυσή της ως σήμερα.

Στη συνέχεια τα Πιστοποιημένα μέλη της ΕΟΔ παρουσίασαν την τεχνική Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, τη Θέση Ασφαλείας (Ανάνηψης), τρόπους αντιμετώπισης Πνιγμονής και τέλος τον ασφαλή τρόπο ακινητοποίησης τραυματία.

Η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη και όσοι το ζήτησαν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της ΚΑΡΠΑ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων ευχαριστούν το Δήμαρχο Αντιπάρου, κο Αναστάσιο Φαρούπο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ, κο Παναγιώτη Σφαλαγκάκο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.

Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να εκπαιδεύονται σε απλές τεχνικές που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή και τα μέλη της ΕΟΔ είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν σ’ αυτό.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/2/23#sigProId97fa75d291

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ο Δήμος Αντιπάρου, οι εξωραϊστικοί και εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Σωρού Αντιπάρου και Αγίου Γεωργίου και ο Γιάννος Κουράγιος με την αρχαιολογική ομάδα του Δεσποτικού σας προσκαλούν στην ημερίδα που θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 07:00 το απόγευμα (19:00) στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Θα ήταν χαρά μας να παραστείτε για ενημέρωση και συζήτηση.

Για όσους ενδιαφέρονται μια ώρα νωρίτερα στις 06:00 (18:00) θα γίνει ξενάγηση στην έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία 5.000 χρόνια πριν».

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« February 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28