Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

Οι φοβίες αφορούν σε επίμονους και παράλογους φόβους για συγκεκριμένα αντικείμενα, χώρους ή καταστάσεις, σε αντίθεση με τους φόβους απέναντι σε πραγματικούς κινδύνους (πχ. φόβος να βάλετε το χέρι σας σε μια καυτή επιφάνεια). Εκείνο το οποίο κυρίως χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του ατόμου που έρχεται σε επαφή με το «φοβικό» αντικείμενο, τη «φοβική» κατάσταση ή τη «φοβική» δραστηριότητα είναι ότι κάνει το οτιδήποτε για να τ’ αποφύγει. Υιοθετεί δηλαδή μια συμπεριφορά αποφυγής απέναντι στο φοβικό αντικείμενο, η οποία συχνά επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργικότητά του. Εάν, όμως, η αποφυγή δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα του ατόμου στις καθημερινές του δραστηριότητες, τότε η φοβική συμπεριφορά δεν αποτελεί διαταραχή.

Το ποσοστό των ατόμων που παρουσιάζουν κάποια φοβία φαίνεται να είναι μεγάλο στο γενικό πληθυσμό (πιο συχνά στις γυναίκες), όμως μιας και δεν υπάρχει μεγάλη έκπτωση της λειτουργικότητάς τους δεν αναζητούν τη βοήθεια ειδικού.

Ποια είναι τα συμπτώματα της φοβίας

Τα συμπτώματα των φοβιών εκδηλώνονται σε τρία επίπεδα, στο σώμα, στη συμπεριφορά και τη σκέψη:

Το άτομο που πάσχει από κάποια φοβία, όταν έρχεται ή πρόκειται να έρθει αντιμέτωπο με το αντικείμενο ή την κατάσταση που φοβάται, εμφανίζει ταχυκαρδία, εφίδρωση, τρέμουλο, γρήγορη αναπνοή, μυϊκές συσπάσεις, αδυναμία, ναυτία, ζάλη, αίσθημα πανικού. Ειδικά στη φοβία του αίματος παρατηρούνται διαφορετικά συμπτώματα: απότομη πτώση της πίεσης, κρύος ιδρώτας και συχνά λιποθυμία. Αυτή η φοβία απαιτεί λόγω των ιδιαίτερων συμπτωμάτων της τη βοήθεια γιατρού.

Όταν έρχεται ή πρόκειται να έρθει αντιμέτωπο με το αντικείμενο ή την κατάσταση που φοβάται (ζώο, ύψος, κλειστός χώρος κλπ.), το άτομο είτε προσπαθεί να απομακρυνθεί αμέσως είτε «παγώνει». Συνήθως αποφεύγει εντελώς τις καταστάσεις στις οποίες υπάρχουν ή είναι πιθανό να συναντήσει τα αντικείμενα για τα οποία αισθάνεται φόβο.

Το άτομο με φοβία, όταν έρχεται ή πρόκειται να έρθει αντιμέτωπο με το αντικείμενο ή την κατάσταση που φοβάται, κάνει μια σειρά από αυτόματες σκέψεις οι οποίες εμπεριέχουν το στοιχείο της απειλής. Οι σκέψεις αυτές είναι τρομακτικές και προκαλούν φόβο (πχ. «ο σκύλος θα με φάει») ή διαστρεβλωμένες (πχ. το άτομο με φοβία για τις κατσαρίδες ίσως έχει την αίσθηση ότι οι διαστάσεις τους είναι μεγαλύτερες απ’ ό, τι στην πραγματικότητα).

Πώς αποκτούνται οι φοβίες

Οι φοβίες «μαθαίνονται» και η μάθησή τους γίνεται με τρεις τρόπους:

Παρατηρώντας τις αντιδράσεις των άλλων μαθαίνει κανείς να φοβάται συγκεκριμένα αντικείμενα ή καταστάσεις.

Ακόμη, το άτομο μαθαίνει να φοβάται καταστάσεις στις οποίες κάποτε βίωσε μια δυσάρεστη εμπειρία που του προκάλεσε φόβο.

Πολλές φορές κανείς φοβάται αντικείμενα ή καταστάσεις που δεν έχει αντιμετωπίσει προσωπικά, αλλά έχει απλώς ακούσει άλλους να τα βλέπουν με φόβο και να τα αποφεύγουν.

Σε όλες τις καταστάσεις καθοριστικό ρόλο παίζει ο τρόπος με τον οποίο το άτομο ερμήνευσε την εμπειρία του.

Τι συντηρεί μια φοβία

Οι φοβίες συντηρούνται και εντείνονται μέσω ενός φαύλου κύκλου. Ανεξάρτητα από το πώς οι φοβίες ξεκίνησαν και αναπτύχθηκαν, ο μηχανισμός που τις συντηρεί είναι η αποφυγή. Με δεδομένο ότι η πιο συχνή αντίδραση είναι η αποφυγή του αντικειμένου ή της κατάστασης που φοβάται, το άτομο δε δίνει στον εαυτό του την ευκαιρία να αντιμετωπίσει το φοβικό αντικείμενο ή τη φοβική κατάσταση και να διαπιστώσει κατά πόσο οι σκέψεις του είναι ρεαλιστικές. Αυτή η συμπεριφορά αυξάνει το άγχος, το φόβο και τις απειλητικές σκέψεις γι’ αυτήν την κατάσταση. Η εμπειρία αυτή τελικά «επιβεβαιώνει» στο άτομο την αντίληψή του ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη φοβία του και ενισχύει τη συμπεριφορά αποφυγής.

Όταν η φοβία για ένα αντικείμενο ή κατάσταση επιμένει στο χρόνο, με αποτέλεσμα να γίνεται αφόρητη και να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις καθημερινές δραστηριότητες τότε το άτομο θα πρέπει να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού. Για παράδειγμα, εκείνος που αποφεύγει οποιαδήποτε κατάσταση στην οποία υπάρχει περίπτωση να δει σκύλο μάλλον ταλαιπωρείται καθημερινά. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που βγαίνει έξω, πρέπει να σκέφτεται εκ των προτέρων τις διαδρομές τις οποίες θα ακολουθήσει ώστε να αποφύγει τελείως μέρη όπου υπάρχουν σκυλιά (σπίτια, πάρκα, καταστήματα με κατοικίδια κλπ.) και πιθανόν να χρειάζεται να έχει και κάποιον άλλο μαζί του σε περίπτωση που συναντήσει έναν αδέσποτο σκύλο.

Η θεραπεία βοηθά το άτομο να αντιμετωπίσει τις σωματικές αντιδράσεις της φοβίας και να τροποποιήσει τις σκέψεις καθώς και τη συμπεριφορά που τη διαιωνίζουν.

Logo Matinas

πηγή: http://www.anagnostopoyloy.gr/fobies-pos-dimiourgountai/

 

 

Στην κατηγορία: Απόψεις

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Η Παριανή κοινωνία βρίσκεται σε αναστάτωση για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας και πολύ δικαιολογημένα.

Τα πολλαπλά προβλήματα, περιβαλλοντικά οικονομικά, κοινωνικά, που θα προκύψουν από την εγκατάσταση των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών έχουν ήδη αναδειχθεί σε ημερίδες , συναντήσεις και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η Πάρος κυρίως λόγω του φυσικού της περιβάλλοντος έχει σημαντική τουριστική ανάπτυξη και συμβάλλει έτσι στην εθνική οικονομία . Αυτό λοιπόν το φυσικό περιβάλλον είναι αδιανόητο να το καταστρέφεις με βιομηχανικές εγκαταστάσεις των οποίων μάλιστα τα οφέλη αμφισβητούνται.

Η Παριανή κοινωνία οφείλει να διατρανώσει την αντίθεσή της και να στείλει ισχυρό μήνυμα προς τους επίδοξους καταστροφείς του φυσικού της περιβάλλοντος και της οικονομίας της..

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Παριανού λαού και τη συγκρότηση Επιτροπής αγώνα κατά των ανεμογεννητριών-τεράτων.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

22/2/2017

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Κόκκινος να δώσει στη δημοσιότητα το Πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών για τα πεπραγμένα του στην «Ενεργειακή ΑΕ»

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Κόκκινου:

Αφού ο κόσμος «ξέρει, βλέπει και κρίνει έργο και συμπεριφορές», όπως ο κ. Κόκκινος αναφέρει, τον καλούμε να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών για τα ευρήματα των ελέγχων που αφορούν σε ατασθαλίες ταξιδιωτικών δαπανών του, κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος στην αναπτυξιακή εταιρεία «Ενεργειακή ΑΕ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το οποίο έχει κατατεθεί αρμοδίως.

Η Έκθεση των Ορκωτών λογιστών είναι αποκαλυπτική όσον αφορά τα πεπραγμένα του κ. Κόκκινου και η δημοσιοποίησή της από τον ίδιο, είναι σίγουρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει τον κόσμο «που ξέρει, βλέπει και κρίνει», να σχηματίσει πληρέστερη άποψη για την συμπεριφορά, το έργο, τον χαρακτήρα και τα αποτελέσματα της δράσης του.

Η Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών αποτελεί αναμφίβολα το ισχυρότερο πειστήριο για την παιδεία του κ. Κόκκινου -που, ευτυχώς, εμείς δεν διαθέτουμε ανάλογη- αλλά και για τα μέσα με τα οποία ο ίδιος «χτίζει» την πολιτική του παρουσία.

Ρόδος, 22 Φεβρουαρίου 2017

________________________________________________

Χαράλαμπος Κόκκινος: «Με τη λάσπη έχω μάθει να χτίζω και όχι να λασπολογώ...»

Σε διαρκή επαγρύπνηση και κινητικότητα για ν' αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Μαζί με αυτοδιοικητικό κλιμάκιο και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου στη γέφυρα της Κρεμαστής, στην κοιλάδα των Πεταλούδων και στις Επτά Πηγές στο νησί της Ρόδου.

Όσο γι' αυτούς που επιχειρούν να καλύψουν την ανυπαρξία τους και την έλλειψη παιδείας τους με ύβρεις και λάσπη εναντίον μου, τους θυμίζω ότι ο κόσμος ξέρει, βλέπει και κρίνει συμπεριφορές, έργο, χαρακτήρες, αποτέλεσμα και κυρίως ανθρώπους... Τώρα τελευταία δυσκολεύονται να πείσουν και αυτούς που τους έχουν έμμισθους στην πολιτική τους αυλή. Όταν τα μάθει ο κόσμος, θα ψάχνουν χώρο να κρυφτούν. Για την ώρα θυμίζω ότι εγώ «με τη λάσπη έχω μάθει να χτίζω και όχι να λασπολογώ».

Χαράλαμπος Κόκκινος

21/2/2017

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Κατά μέσο όρο το 40% του βάρους ενός παιδιού -πόσο παχύ ή λεπτό θα είναι- κληρονομείται από τους γονείς τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Όσο πιο παχύ είναι ένα παιδί, τόσο περισσότερο βαραίνει η «κληρονομιά» των γονιών του. Για τα πιο λεπτά παιδιά το βάρος τους οφείλεται μόνο κατά 10% σε κάθε έναν από τους δύο γονείς (συνολικά 20%). Το ποσοστό ανεβαίνει σχεδόν στο 30% για τα πιο παχιά παιδιά, συνεπώς για τα πιο παχύσαρκα παιδιά ο κληρονομικός παράγων και από τους δύο γονείς μπορεί να φθάσει συνολικά στο 60%.
​Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Ντόλτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Economics and Human Biology”, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 100.000 παιδιά και τους γονείς τους σε έξι χώρες διαφόρων ηπείρων (ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Ινδονησία, Ισπανία, Μεξικό).
​Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι κατά μέσο όρο ο δείκτης μάζας σώματος (η αναλογία βάρους προς ύψος) ενός παιδιού κατά μέσο όρο οφείλεται κατά περίπου 20% στην μητέρα και κατά 20% στον πατέρα του, άρα συνολικά 40% και από τους δύο. Διαπιστώθηκε ότι τα ευρήματα είναι παρεμφερή σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το επίπεδο οικονομικής και βιομηχανικής ανάπτυξης μιας χώρας.
​«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η παχυσαρκία μεταδίδεται από γενιά σε γενιά τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο Ντόλτον. «Θα πρέπει να ξανασκεφθούμε το βαθμό στον οποίο η παχυσαρκία είναι το αποτέλεσμα οικογενειακών παραγόντων και της γενετικής κληρονομιάς μας, παρά των αποφάσεων που παίρνουν τα ίδια τα άτομα στη ζωή τους», πρόσθεσε.

Σύνδεσμος για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1570677X16302064

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος

Όχι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά μικροί εξωπλανήτες, οι οποίοι έχουν μεγάλες ομοιότητες με τη Γη, ανακαλύφθηκαν γύρω από ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στον Αστερισμό του Υδροχόου.

Τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους εξωπλανήτες μπορεί να διαθέτουν ωκεανούς νερού στην επιφάνειά τους, συνεπώς θεωρούνται ιδανικοί «στόχοι» για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής στο μέλλον. Ήδη το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ερευνά τις ατμόσφαιρες γύρω από αυτούς τους πλανήτες.

Το εν λόγω σύστημα διαθέτει τόσο τον μεγαλύτερο αριθμό πλανητών με μέγεθος παρόμοιο της Γης που έχουν ποτέ βρεθεί, όσο και τον μεγαλύτερο αριθμό πλανητών που θα μπορούσαν να φιλοξενούν υγρό νερό και άρα ζωή. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θεώρησε αρκετά σημαντικό το γεγονός για να το προβάλει, διοργανώνοντας σχετική συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή των επιστημόνων που έκαναν την ανακάλυψη.

Το άστρο είναι ένας πολύ ψυχρός ερυθρός νάνος με την ονομασία Trappist-1, με μέγεθος μόλις το 8% του Ήλιου μας και οριακά μεγαλύτερο του πλανήτη Δία, ενώ η φωτεινότητά του είναι μόλις το 0,05% της φωτεινότητας του Ήλιου.

Από τους επτά εξωπλανήτες (Trappist-1b, c, d, e, f, g και h), οι έξι βρίσκονται στη ζώνη που θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από μηδέν έως 100 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ανάλογες των θερμοκρασιών της Γης και της Αφροδίτης.

Στο ερώτημα αν κάποια από τις επτά «αδελφές» της Γης διαθέτει όντως κάποια μορφή ζωής, η απάντηση των επιστημόνων προς το παρόν είναι «δεν γνωρίζουμε». Η NASA πάντως θεωρεί ότι το εν λόγω σύστημα εξωπλανητών θα αποτελέσει τον κατ' εξοχήν στόχο του υπό κατασκευή νέου διαστημικού τηλεσκοπίου της «Τζέημς Γουέμπ».

Οι μάζες, το μέγεθος και η πυκνότητα των επτά εξωπλανητών είναι παρόμοια με της Γης. Πιθανότατα είναι και αυτοί βραχώδεις, ενώ μπορεί να έχουν νερό σε υγρή μορφή (ιδίως οι ενδιάμεσοι Trappist-1e, f και g), κάτι που προς το παρόν πάντως αποτελεί απλή εικασία, καθώς δεν υπάρχει τρόπος για να επιβεβαιωθεί.

Οι πλανήτες διαγράφουν μια πλήρη τροχιά γύρω από το μητρικό άστρο τους σε μιάμιση έως 13 γήινες μέρες (η διάρκεια του έτους τους). Αν και βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο άστρο τους από ό,τι η Γη στον Ήλιο, δεν «ψήνονται» από αυτό, επειδή το Trappist-1 είναι ένα πολύ πιο ψυχρό άστρο, άρα εκπέμπει λιγότερη ακτινοβολία.

Οι ερευνητές από οκτώ χώρες, με επικεφαλής τον Μισέλ Γκιγιόν του Ινστιτούτου Διαστημικών Επιστημών και Αστροφυσικής του βελγικού Πανεπιστημίου της Λιέγης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature". Τον Μάιο του 2016 ο Γκιγιόν και οι συνεργάτες του είχαν ανακαλύψει τρεις εξωπλανήτες γύρω από το συγκεκριμένο άστρο, που ονομάσθηκε έτσι επειδή η ανακάλυψη έγινε με τη «μέθοδο της διάβασης» από το ρομποτικό μικρό βελγικό τηλεσκόπιο Trappist διαμέτρου 0,6 μέτρων του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή.

Τώρα, συνδυάζοντας νέες παρατηρήσεις και από άλλα επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια (μεταξύ των οποίων το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο-VLT του ESO και το τηλεσκόπιο Spitzer της NASA), εντόπισαν άλλους τέσσερις εξωπλανήτες στο ίδιο σύστημα. Οι αστρονόμοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την μελέτη για να μάθουν περισσότερα για το εν λόγω σύστημα, που -όσον αφορά τις τροχιές των πλανητών του- θυμίζει το σύστημα του Δία με τα φεγγάρια του, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα.

«Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πλανητικό σύστημα. Όχι μόνο επειδή βρήκαμε τόσους πολλούς πλανήτες σε αυτό, αλλά επειδή όλοι είναι απρόσμενα όμοιοι σε μέγεθος με τη Γη», δήλωσε ο Γκιγιόν.

Αρχικά οι επιστήμονες νόμιζαν ότι οι περισσότεροι εξωπλανήτες είναι γιγάντιοι, σαν τον Δία ή μεγαλύτεροι. Αλλά όσο αυξάνουν οι παρατηρήσεις εξωπλανητών, τόσο οι αστρονόμοι πείθονται ότι οι πλανήτες με μέγεθος ανάλογο της Γης αφθονούν στο γαλαξία μας. Πιθανότατα το ηλιακό μας σύστημα που, στο εσωτερικό τμήμα του, διαθέτει τη Γη και άλλους τρεις μικρότερους από αυτήν πλανήτες (Άρη, Αφροδίτη, Ερμή), είναι τελικά κάτι συνηθισμένο.

Εκτιμάται ότι περίπου το 15% των άστρων στη γειτονιά μας είναι πολύ ψυχρά άστρα όπως το Trappist-1, πράγμα που τα καθιστά στόχους των αστρονόμων για μελλοντική έρευνα σε αναζήτηση εξωπλανητών γύρω τους.

Σύνδεσμος για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία: http://nature.com/articles/doi:10.1038/nature21360

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου Αντιπάρου διοργανώνει Αποκριάτικο Χορό με ζωντανή μουσική και Λαχειοφόρο Αγορά, το Σάββατο 25 Φεβρουάριου 2017 στις 20:00 στην ταβέρνα ''Μαράθι''.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Βουλευτής B΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη.

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 22:07

Το καρναβάλι στη Μάρπησσα - το πρόγραμμα

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου ότι η εκδήλωση της 5ης Μαρτίου στη Λέσχη μας (Ομιλία) τροποποιείται σε:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ και ΞΕΝΑΓΗΣΗ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

το Σάββατο 11 Μαρτίου, ώρα 13:00. Την ξενάγηση θα κάνει η Επιμελήτρια του μουσείου, κ. Ιουλία Λουρετζάτου, αρχαιολόγος.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ/άτομο (6,5 ευρώ οι άνω των 65).

Δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητο να γίνουν μέχρι και την Κυριακή 5/3 στα τηλέφωνα 6976335845 (Μαργαρίτα Κοντού), 6937748706 (Γιάννης Κυδωνιεύς) ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συγκέντρωση συμμετεχόντων την 12:45 στην είσοδο του μουσείου (απέναντι από τη ΛΑΕΔ).

Η διάρκεια ξενάγησης είναι 1 ώρα περίπου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι να συμπληρωθεί ομάδα 35 ατόμων (σε περίπτωση περισσοτέρων συμμετοχών είναι δυνατή η επανάληψη της διοργάνωσης σε επόμενη ημερομηνία).

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: https://www.cycladic.gr/

Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Πάρου

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ είναι πολύ λίγο για τα όσα μας πρόσφεραν απόψε στην Αίθουσα «Καλουδά» τα μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, στο σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ επίσης όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, δηλώνοντας έτσι έμπρακτα την υποστήριξη και το ενδιαφέρον τους, καθώς και την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΦΕΡΙΜΠΟΤ, η οποία τόσο ευγενικά κάλυψε ολόκληρο το κόστος μεταφοράς των μελών της Ομάδας και του ασθενοφόρου προς και από Αντίπαρο!

Έπεται συνέχεια!

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αντιπάρου ΚΕΔΑ / KEDA Municipality of Antiparos

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάρου Σπύρος; Λάβδας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε με ημερομηνία Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 κάνει μια συνοπτική ενημέρωση και απολογισμό για την τετράμηνη παρουσία του στη θέση αυτή.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του κ. Σπύρου Λάβδα.

labdas ky parou 21-2-2017-2

 

πηγή: http://dimosparou.blogspot.gr/

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« February 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28