Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 19:54

Σεξ: τι ρωτούν τα παιδιά

Logo Matinas

Οι ερωτήσεις που συνήθως γίνονται από τα μικρά παιδιά για το σεξ είναι πολλές και συχνά έχουν διερευνητικό χαρακτήρα. Παρατίθενται εδώ ορισμένα παραδείγματα: «Τι είναι αυτό;» (ενώ δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα), «Γιατί τα κορίτσια δεν έχουν πέος;», «Γιατί το πέος του μπαμπά είναι μεγαλύτερο από το δικό μου;», «Από πού γεννιούνται τα μωρά;», «Από πού έρχονται τα μωρά;», «Γιατί οι άντρες δεν κάνουν μωρά;», «Εγώ θα κάνω μωρό;», «Πώς μπαίνει το μωρό μέσα στην κοιλιά της μητέρας;», «Πότε εσύ κι ο μπαμπάς κάνετε μωρά;» και αναρίθμητες άλλες σεξουαλικής περιέργειας ερωτήσεις.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες γίνονται διαφορετικές ερωτήσεις, κυρίως για θέματα σχέσεων. Σε συναντήσεις εφήβων για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οι συχνότερες ερωτήσεις είναι: «Θα πρέπει οι έφηβοι να έχουν μόνιμο δεσμό;», «Θα πρέπει οι έφηβοι να ανταλλάσσουν μόνο χάδια και φιλιά;», «Πόσο θα πρέπει να προχωρήσει μια ερωτική σχέση;», «Τι γίνεται με τις προγαμιαίες σχέσεις;», «Τι είναι ο έλεγχος των γεννήσεων και η αντισύλληψη;», «Είναι κακό να αυτοϊκανοποιείται κάποιος/α;», «Τι είναι τα αφροδίσια νοσήματα;», «Τι είναι ομοφυλοφιλία/ αμφισεξουαλικότητα;» «Τι σημαίνει ότι ένα άτομο είναι τρανς/ διεμφυλικό και πώς πρέπει να του απευθυνόμαστε;» κλπ.

Αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να φέρουν σε αμήχανη και δύσκολη θέση το γονέα πρέπει όμως να τις περιμένει και να είναι σε θέση να δώσει σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις στο παιδί του. Ο γονιός θα πρέπει να προχωρήσει παραπέρα και να εξηγήσει όχι μόνο τα βιολογικά στοιχεία του σεξ αλλά και όλο το πλέγμα της ερωτικής ζωής. Είναι ευθύνη του να προσαρμόσει τα βιολογικά δεδομένα μέσα στο πλέγμα των αξιών της οικογένειας. (δες σχετικό παλιότερο άρθρο)

Ο γονιός μπορεί να μπερδεύεται και να απορεί για θέματα που αφορούν, για παράδειγμα, τις λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τα σεξουαλικά όργανα και τις σεξουαλικές πρακτικές. Ακόμη, μπορεί να προβληματίζεται για το πόσα πολλά θα πρέπει να πει και μήπως προκαλέσει ζημιά λέγοντας πάρα πολλά. Τα παιδιά, και ιδιαίτερα εκείνα που προέρχονται από οικογένειες ευτυχισμένες και σταθερές, είναι περισσότερο ανθεκτικά από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Θέτοντας τα θέματα γύρω από το σεξ αδέξια, λέγοντας πάρα πολλά, το περισσότερο που μπορεί να υπάρξει είναι μια παροδική αναταραχή. Τίποτε άλλο.

Ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην απαντάμε στις ερωτήσεις των παιδιών με ειλικρίνεια, από την άλλη οι απαντήσεις που δίνονται δε χρειάζεται να είναι ολόκληρη διάλεξη στη σεξολογία, την ανθρωπολογία ή τη μαιευτική. Πρέπει να είναι σύντομες πχ. μία με δύο προτάσεις. Όταν ένα αγόρι δύο ή τριών χρόνων δείχνει τα γεννητικά του όργανα και ρωτάει «Τι είναι αυτό;», είναι η κατάλληλη στιγμή να του πούμε ότι «είναι το πέος του» και όχι «το πουλάκι του». Το παιδί είναι καλό να διδαχθεί τους σωστούς επιστημονικούς όρους από νωρίς, άσχετα ότι σπάνια θα τους χρησιμοποιήσει όταν μιλάει με τους φίλους του. Εκεί συνήθως αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί κάποια αργκό λέξη την οποία χρησιμοποιεί και η παρέα του. Αυτό όμως δεν είναι σημαντικός λόγος να ανησυχεί κανείς. Σημαντική είναι η ανάπτυξη μια υγιούς στάσης απέναντι σε αυτά που σημαίνουν οι λέξεις.

πηγή: http://www.anagnostopoyloy.gr/sex-ti-rwtoun-ta-paidia/

 

Στην κατηγορία: Απόψεις

Τη σχολική χρονιά 2015 - 2016, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του φετινού ΣΤ’ 2, ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε ένα έργο e-Twinning, με θέμα:
«Ένας Ηρακλής ανάμεσά μας»

Πριν λίγες μέρες το έργο μας έλαβε την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας e-Twinning, γεμίζοντάς μας όλους με υπερηφάνεια! Όταν βάζουμε τα δυνατά μας, καθένας στον τομέα του, λειτουργώντας με γνώμονα τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση, τα αποτελέσματα είναι θαυμάσια!!!

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που μας μαθαίνουν καθημερινά ότι καθένας και καθεμία από εμάς μπορεί να πετύχει τους στόχους που θέτει, αρκεί να έχει υπομονή, επιμονή και... καλούς συνεργάτες!!!

Όλα όσα ζήσαμε, όλα όσα κερδίσαμε από αυτή τη συνεργασία, θα μείνουν χαραγμένα στις καρδιές μας και μακάρι να μας εμπνεύσουν για περαιτέρω ενασχολήσεις!

 

am2

 

Αυτό το βραβείο, παιδιά μου, σας το αφιερώνω με όλη μου την αγάπη!!!

κυρία Ναταλία

Η τελετή βράβευσης των μαθητών και των μαθητριών θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες!

 

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

πηγή: http://dimmarpissas.blogspot.gr/2017/02/blog-post_19.html?spref=fb

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι, από αύριο Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, έως και την Πέμπτη, 2 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η προθεσμία αφορά όλους τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τη σχετική αίτηση-δήλωση, είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειό τους. Η διαδικασία υποβολής έχει ως εξής:

Ο κάθε υποψήφιος θα συμπληρώνει την αίτηση-δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr , στον σύνδεσμο «Εξετάσεις», αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, οι σχετικές εγκύκλιοι με τα υποδείγματα των αιτήσεων-δηλώσεων αποστέλλονται ήδη στα λύκεια.

Σημειώνεται επίσης, ότι όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά, κατά περίπτωση, πρέπει έως τις 2 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο λύκειό τους.

Εξάλλου υπενθυμίζεται, ότι από φέτος οι υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις τεσσάρων μαθημάτων (δύο μαθήματα γενικής παιδείας και δύο μαθήματα ειδικότητας) σε κοινή ύλη και κοινά θέματα, θα μπορούν να διεκδικήσουν κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων στα πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Ειδικά, οι υποψήφιοι με τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ διεκδικούν εναλλακτικά: α) Το ανωτέρω κοινό ειδικό ποσοστό σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, είτε β) Ξεχωριστό ποσοστό θέσεων των εσπερινών ΕΠΑΛ μόνο σε ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ.

Επίσης, κατά την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι στο μηχανογραφικό δελτίο του Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, εκτός από τις σχολές και τμήματα που αντιστοιχούν στον τομέα εξέτασής τους, επιπλέον και μία κοινή Ομάδα σχολών.

Ακόμη, όπως είναι ήδη γνωστό, από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2017-18, θα λειτουργήσουν δύο νέα τμήματα Πανεπιστημίων και συγκεκριμένα το τμήμα Τουριστικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Πειραιώς και το τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα δύο νέα τμήματα θα ενταχθούν στο 5ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική) για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, και στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Για την εισαγωγή στα δύο νέα τμήματα, δεν θα απαιτηθεί φέτος εξέταση σε ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας, για να μην προκληθεί αναστάτωση στους υποψηφίους, καθώς η σχετική ρύθμιση νομοθετήθηκε στο μέσο της σχολικής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό, σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τους υποψήφιους για το 10% (χωρίς νέα εξέταση), μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2015 ή το 2016 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ) και δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση-δήλωση τώρα, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Τέλος, όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, από αύριο, Τρίτη, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο «Εξετάσεις».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων

Σάββατο 4 Μαρτίου 10.30 - 12.30

Εισηγήτρια: Ματίνα Αναγνωστοπούλου Ψυχολόγος-Ειδική παιδαγωγός

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς με παιδιά προσχολικής, σχολικής και προεφηβικής ηλικίας.

Ο ρόλος του γονέα είναι από τους πλέον δυσκολότερους και απαιτητικούς. Παρ’ όλα αυτά, καμία και κανένας δε λαμβάνει σχετικό εγχειρίδιο με οδηγίες όταν γίνεται γονιός ούτε υπάρχει πανεπιστήμιο που να εκπαιδεύει γονείς. Πώς θα αντιμετωπίσουν, λοιπόν, οι γονείς τις προκλήσεις της ανατροφής του παιδιού τους; Υπάρχουν αρκετά εργαλεία που η συμβουλευτική μπορεί να τους προσφέρει. Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε τις εξής θεματικές:

- Πώς ενισχύεται η καλή συμπεριφορά του παιδιού;
- Πώς αποτρέπουμε την κακή συμπεριφορά;
- Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση;
- Πώς βάζουμε όρια στο παιδί;
- Πώς γίνεται σωστά η ενθάρρυνση;
- Βρίσκουμε απλούς τρόπους για την οργάνωση της μελέτης και της ζωής στο σπίτι
- Εκπαιδευόμαστε στη συναισθηματική αγωγή του παιδιού μας
- Πώς θα αποχωριστούμε τις δυσλειτουργικές μας πεποιθήσεις σχετικά με την ανατροφή του παιδιού μας;
- Πώς βοηθάμε το παιδί να διαχειριστεί το άγχος του;
- Πώς διαχειριζόμαστε τις συγκρούσεις ανάμεσα στα αδέρφια;
- Κατανοούμε τον παιδικό θυμό και βοηθάμε το παιδί να τον διαχειριστεί
- Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας να διαχειριστεί το πένθος;
- Πώς μιλάμε στο παιδί για το σεξ; Τι λέμε σε κάθε ηλικία;
- Βιωματικές ασκήσεις και παραδείγματα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 69 07 13 85 01

Ημερομηνία και ώρες παρακολούθησης:
ΣΑΒΒΑΤΟ 04/03/2017 ΩΡΑ: 10:30-12:30

Κόστος: 20 ευρώ. Ζευγάρι γονέων 30 ευρώ
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ανακοίνωση

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ 2016 – 2017

Σας γνωρίζουμε ότι δυνάμει του υπ’ αριθμ. Πρωτ. 6463/2017/17-02-2017 εγγράφου της ΚΕΔ/ΕΠΟ, εγκρίθηκαν και ορίζονται εξετάσεις υποψηφίων διαιτητών Εισαγωγικής Σχολής Διαιτησίας ΕΠΣ Κυκλάδων 2016 - 2017, με εξεταστή τον Προϊστάμενο 6ης Περιφέρειας ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Νικολακόπουλο Αθανάσιο οι οποίες θα πραγματοποιηθούν:

Α) Στη ΣΥΡΟ 25-02-2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00 στα Γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων (Γήπεδο Ερμούπολης - ΕΠΣΚ)

B) Στη ΝΑΞΟ 26-02-2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 14:30 σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΧΕΝΙΑ» στην Παραλία της Νάξου.

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι διαιτητές όπως προσέλθουν έγκαιρα στις ανωτέρω αίθουσες εξετάσεων φέροντας μαζί τους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε./Δ./Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Πάρου... χόρεψε και διασκέδασε αποκριάτικα «μέχρι πρωίας»!

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του Συλλόγου Λευκιανών Πάρου στην Αθήνα.

πηγή βίντεο: Μαργαρίτα Κοντού

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

(Συλλήψεις - Εξιχνιάσεις - Εξαρθρώσεις - Κατασχέσεις)

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου 2017, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλη την Επικράτεια, συνελήφθησαν συνολικά 6.261 άτομα έναντι 7.306 το Δεκέμβριο του 2016.

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Στον επίσημο ιστοχώρο του Δήμου Πάρου dimosparou.blogspot.gr / ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ έχει αναρτηθεί πληροφοριακό υλικό και αφίσες για κάθε ενδιαφερόμενο, το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Επίσης, έχει δημοσιευτεί ψήφισμα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο: Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της Πάρου.

Ο Δήμος Πάρου σας προσκαλεί να στηρίξετε τον αγώνα υπογράφοντας το και να το κοινοποιήσετε σε όλους τους γνωστούς και φίλους σας προς ενημέρωσή τους.

Υπάρχει σχετικός σύνδεσμος και στο blog του Δήμου Πάρου.

Πατώντας πάνω στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να ψηφίσετε

https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeio_Perivallontos_Energeias_Ohi_stin_egkatastasi_anemogennitrion_stis_voynokorfes_tis_Paroy/?eOUqJlb

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έλαμψε» και στην 66η «γιορτή» του ΝΒΑ, όπου συμμετείχε με την ομάδα της Ανατολής, προσθέτοντας 30 πόντους στην ήττα από τη Δύση με 182-192, η οποία θριάμβευσε για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ο «βασιλιάς του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, υποκλίθηκε και πάλι στο ταλέντο του Ελληνα σταρ:

«Ήταν εξαιρετικός. Οριό του είναι ο ουρανός! Από την αρχή ως το τέλος του αγώνα ήταν πολύ καλός. Έχει ήδη πλέον μια συμμετοχή σε All Star Game και θα έχει πολλές ακόμη στο μέλλον», τόνισε σχετικά ο άσος των Καβαλίερς.

 

 

Τη δική της ανεξίτηλη πινελιά στη... Βίβλο των All Star Game πρόσθεσε από σήμερα η Ελλάδα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έλαμψε» και στην 66η «γιορτή» του ΝΒΑ, όπου συμμετείχε με την ομάδα της Ανατολής, προσθέτοντας 30 πόντους (14/17 σουτ, 6ρ., 3κλ. σε 23' συμμετοχής) στην ήττα από τη Δύση με 182-192, η οποία θριάμβευσε για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ωστόσο, ο Giannis στην πρώτη ελληνική εκπροσώπηση στην ιστoρία των All Star φρόντισε να αποδείξει με την παρουσία του ότι ήρθε για να... μείνει (πρώτος σκόρερ της Ανατολής), προσφέροντας πλούσιο θέαμα, καθώς όλοι του οι πόντοι ήρθαν με καρφώματα... Στα highlight της βραδιάς; Η στιγμή στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, όταν ο Στεφ Κάρι βλέποντας τον «Greek Freak» να... οργώνει το παρκέ... ξάπλωσε για να προστατευτεί, με τον Αντετοκούνμπο να ίπταται από πάνω του και να καρφώνει με δύναμη στο καλάθι.
Όσο για τον MVP της βραδιάς; Μα φυσικά ο Άντονι Ντέιβις της Δύσης, ο οποίος με 52 πόντους έγραψε το όνομα του στα ρεκόρ των All Star Game.

Οι συνθέσεις:
ΔΥΣΗ (Κερ): Ντουράντ 21 (10ρ., 10ασ.), Λέοναρντ 4, Ντέιβις 52 (26/39σ., 10ρ.), Κάρι 21, Χάρντεν 12 (7ρ.,. 12ασ., 10λ.), Ουέστμπρουκ 41 (5ρ., 7ασ.), Γκριν 2 (7ρ., 6ασ., 3κλ.), Γκασόλ 10 (10ρ., 8ασ.), Χέιγουορντ 8, Τόμπσον 12 (5ασ.), Τζόρνταν 6, Κάζινς 3.
ΑΝΑΤΟΛΗ (Στίβενς): Μπάτλερ 6, Τζέιμς 23, Αντετοκούνμπο 30 (14/17σ.), ΝτεΡόζαν 16, Ερβινγκ 22 (7ρ., 14ασ.), Μίλσαπ 5, Τζορτζ 12, Λάουρι 19, Τόμας 20, Γουόλ 12, Αντονι 10, Γουόκερ 7.

«Πάντα έχω την Ελλάδα πίσω μου»

Μετά από ένα «γεμάτο» διήμερο, με όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, και έχοντας αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Ανατολής με 30 πόντους στο 66o All Star Game, o Γιάννης Αντετοκούνμπο παραμένει ταπεινός... Ο «Greek Freak» αποδεικνύει κάθε λεπτό τον επαγγελματισμό του και το πόσο σοβαρά έχει πάρει το ρόλο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με χαρακτηριστική την απάντηση που έδωσε σε ερωτήσεις μετά το τέλος της «γιορτής» του ΝΒΑ, όπου δήλωσε ανυπόμονος για την επιστροφή του στο Μιλγουόκι, προκειμένου να προπονηθεί...

«Διασκέδασα», είπε αρχικά ο Giannis για να προσθέσει: «Ήθελα να ζήσω τη στιγμή. Ήθελα να είμαι εκεί έξω με τα άλλα παιδιά. Ήταν όντως διασκεδαστικό. Είπα στον προπονητή μου πως ό,τι κι αν γίνει θα παίξω δυνατά. Μου μιλούσαν, μου έλεγαν να βρω ρυθμό. Σίγουρα έκανα περισσότερα από όσα ονειρευόμουν. Ήλπιζα απλά να βάλω ένα καλάθι όμως όλοι μου πάσαραν και τελικά πέτυχα πολλά περισσότερα από όσα ήθελα. Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί ο Κάρι ήταν στο παρκέ. Εγώ απλά κυνηγούσα κάθε μπάλα, κάθε ριμπάουντ. Ακόμη και η ομάδα της Δύσης με ξέρει ως παίκτη, ξέρει τι κάνω κάθε βράδυ, ξέρει ότι πάντα παίζω δυνατά. Οι συμπαίκτες μου ήταν χαρούμενοι οπότε αυτό είναι που μετράει».

Ποιά ήταν όμως η κορυφαία στιγμή του τριημέρου; «Το highlight του τριημέρου ήταν που είδα την οικογένειά μου στο τέλος του αγώνα. Στο παρκέ πάντα θα κάνω αυτό που ξέρω. Το να βλέπω όμως έτσι όλη την οικογένειά μου, είναι ξεχωριστό. Αισθάνομαι περήφανος που τους έκανα να χαμογελάσουν».

Όσο για την επόμενη μέρα; «Έλεγα στους προπονητές μου στους Μπακς ότι ανυπομονώ να γυρίσω για να προπονηθώ. Δεν έχω προπονηθεί για τέσσερις μέρες και αισθάνομαι ότι έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος. Τους είπα ότι θα μπω και θα παίξω δυνατά. Και το έκανα. Είναι φανταστικό αυτό που ζω. Πολλοί άνθρωποι με βοήθησαν για να τα καταφέρω. Κάποιες φορές βλέπω ανθρώπους να λένε διάφορα, όμως δεν μπορώ να νευριάσω. Έχω την οικογένειά μου, τα αδέλφια μου, με ενδιαφέρει μόνο να προοδεύσω. Και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Κοιτούσα τους παίκτες και κατάλαβα πόσα πρέπει να θυσιάσεις για βρεθείς εδώ. Ο Καρμέλο Αντονι έφτασε στο γήπεδο και πήγε κατευθείαν για μασάζ στα πόδια του. Του το είπα, ήρθες πρώτος. Έχεις γεράσει. Και μου είπε όταν φτάσεις στην ηλικία μου θα καταλάβεις. Την αποψινή βραδιά θέλω να την αφιερώσω στην οικογένειά μου. Σας ευχαριστώ όλους. Όπως σας είπα, πάντα έχω την Ελλάδα πίσω μου. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ».

 

 

Στην κατηγορία: Κόσμος

Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα έχει την τιμητική του στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2017, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί ελαιολάδου “London IOOC 2017”. Οι διοργανωτές αναμένουν να συγκεντρώσουν τα καλύτερα παρθένα ελαιόλαδα, ενώ θα δοθούν χωριστά βραβεία για την ποιότητα των ελαιόλαδων olive oil awards, για τον ισχυρισμό υγείας ελαιολάδου, αλλά και για την συσκευασία τους.
London IOOC 2017, London International Olive oil Competitions:
• Quality award of Extra Virgin Olive Oil,
• Health Claim award of Extra Virgin Olive Oil,
• Packaging award of Extra Virgin Olive Oil

Κατάταξη βραβείων:
α) ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2017, ανώτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που θα επιτύχουν βαθμολογία από 95,5 έως 100,0)
β) ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2017, ανώτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που θα επιτύχουν βαθμολογία από 85,5 έως 95)
γ) ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2017, ανώτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που θα επιτύχουν βαθμολογία από 75,5 έως 85)
δ) ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2017, ανώτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που θα επιτύχουν βαθμολογία από 65 έως 75)

Μέσα στους στόχους των διοργανωτών είναι:
Η ευαισθητοποίηση ελαιοπαραγωγών με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους
Η προώθηση της εξαιρετικής ποιότητας αγνού παρθένου ελαιόλαδου
Η βελτίωση των γνώσεων όσων ασχολούνται με το προϊόν αυτό
Η ενημέρωση σε σύγχρονα εργαλεία διδασκαλίας και μάθησης όσων εργάζονται σε μονάδες εστίασης
Η προώθηση της κατανάλωσης ελαιολάδου στις τοπικές αγορές
Η ανάδειξη των υγειοπροστατευτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου μέσω τους διαγωνισμού για τον ισχυρισμό υγείας του ελαιολάδου
Ακολουθήστε μας στο: www.facebook.com/LondonOliveoilCompetitions

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και να προωθήσουν το ελαιόλαδο τους, μπορούν να κατεβάσουν τις αιτήσεις συμμετοχής στα παρακάτω links:
A._ Διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ελαιολάδου 2017.
Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής: http://www.londonoliveoil.com/wp-content/uploads/2015/06/PARTICIPATION-FORM-QUALITY-OLIVE-OIL.pdf

Σκοπός είναι η πρωτοκαθεδρία προϊόντων (brands). Η έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη του προϊόντος και της μάρκας, αλλά και η πρωτοκαθεδρία σε μια κατηγορία, έτσι ώστε η εταιρεία να μπορεί να χρεώνει για τα προϊόντα της, τέτοιο ποσό, που οι καταναλωτές να εξακολουθούν να το πληρώνουν. Η γρήγορη προσέγγιση της ανάπτυξης του προϊόντος και του εμπορικού σήματος είναι το κλειδί (London Quality olive oil award).

B._ Διαγωνισμός ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ελαιολάδου 2017.
Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής: http://www.londonoliveoil.com/wp-content/uploads/2015/06/PARTICIPATION-FORM-HEALTH-CLAIM-OLIVE-OIL.pdf

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που προσδοκεί να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη για την ανάδειξη των ελαιόλαδων με ισχυρισμό υγείας σαν προϊόν υπερτροφής παγκοσμίως στις διεθνείς αγορές. Στόχος αποτελεί να προωθηθεί η ιδέα ότι η ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου συσχετίζεται ευθέως με τα οφέλη στην υγεία. Πραγματοποιείται δε για πρώτη φορά στην Αγγλική αγορά (London Health claim olive oil award).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31