Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

Εκλογές ενόψει του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μώλος - Τσουκαλιά - Γλυφάδες «ΠΡΟΟΔΟΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Έτσι για την ιστορία, φαίνεται ότι μερικοί είτε γρήγορα ξεχνούν είτε δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερωθούν ποτέ για την πλούσια δραστηριότητα του συλλόγου κατά τα έτη 2005 - 2014.

Σας λέω λοιπόν ότι αυτός ο μικρός σύλλογος κρατήθηκε όρθιος -παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε από το ξεκίνημα της ιδρύσεώς του (2005)- και οικονομικά υγιής ήταν, με χρήματα τα οποία εξασφάλισε με τις πλούσιες δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποίησε χωρίς καμία χρηματοδότηση από οποιονδήποτε φορέα.

Έγινε γνωστός μέσα κι έξω από το νησί της Πάρου, εικόνα που ευτυχώς διασφάλισε το μέχρι τότε συμβούλιό του.

Πέρα από την πλούσια δράση του στις εκδηλώσεις που καθιέρωσε, στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων του, ανέπτυξε πλούσιο φιλανθρωπικό, κοινωνικό, εκπολιτιστικό έργο που φρόντισε να εκτελεί απλά και αθόρυβα με αγάπη, αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Από τα σημαντικότερα έργα του συλλόγου:

* Ενεργή συμμετοχή του για την αποτροπή εμπορικού λιμανιού σε παραθαλάσσια περιοχή κοντά στα Μάρμαρα

* Ενεργή συμμετοχή του στη διαμαρτυρία του Κέντρου Υγείας Πάρου, πολλές διαμαρτυρίες σε φορείς και υπηρεσίες για τα εκάστοτε προβλήματα που παρουσιάζονταν στην περιοχή -υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στις εφημερίδες- και πολλά άλλα που φυλάσσονται στα αρχεία του συλλόγου.

Δεν έχει λοιπόν κανείς το δικαίωμα να κρίνει ούτε να συγκρίνει κανένα μέλος και σύλλογο, παρά να σέβεται τις θετικές δράσεις αυτού και να τις εμπλουτίζει, εάν βέβαια αυτές αποσκοπούν στην πρόοδο του συλλόγου, του συνόλου, και όχι σε δράσεις που έχουν σκοπό την αυτοπροβολή και το προσωπικό - οικογενειακό όφελος.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο νέο συμβούλιο γιατί η ιστορία αυτού του συλλόγου θέλει πολύ υψηλά στάνταρ και πρότυπα.

Μαρουσώ Τζανακοπούλου

πρώην πρόεδρος (2005 - 2014) του Αναπτυξιακού Συλλόγου
Μώλος - Τσουκαλιά - Γλυφάδες «ΠΡΟΟΔΟΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

 

Στην κατηγορία: Απόψεις

Ο Αποκριἀτικος Χορός της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Πάρου - Αντιπάρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουάριου 2017 στις 20:00 στην ταβέρνα «Μαράθι».

Ζωντανή μουσική με τους:
Κυριάκο Μοστράτο, βιολί - τραγούδι
Κώστα Σομπόνη, λαούτο - τραγούδι
Γιώργο Τάλλουρο, μπουζούκι

Λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα!

Είσοδος: 5 ευρώ
(στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται φαγητό & ποτό)

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Την ανοιξιάτικη εκδρομή του θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου το διάστημα από Σάββατο 11 έως Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017.
Η εκδρομή είναι 6ήμερη, αεροπορική, με προορισμό τη Μάλτα!

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής:
κα Ελευθερία Μπαρμπαρίγου: 22840 51402, 6945533328 &
κα Μαργαρίτα Σπύρου: 22840 52468, 22840 51366, 6978446361

Valletta Malta

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα «ΚΑΛΟΥΔΑ» την 21η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση προϋπολογισμού Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου (ΚΕΔΑ) έτους 2017

2. Αποδοχή ποσού για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων έτους 2017 και κατανομή αυτού (Α΄ κατανομή 2017)

3. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Αντιπάρου και διάθεση πίστωσης για τις τουριστικές εκθέσεις BIT (Μιλάνο), ITΒ (Βερολίνο) και MEDΙΤERRANEAN PANORAMA (Στοκχόλμη)

4. Προέγκριση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

5. Αιτήματα ύδρευσης

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σωτήριος Σκούρτης

Στην κατηγορία: Πολιτική

Φαίνεται πως τα διλήμματα... εξανεμίζονται στο μυαλό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όταν... πέφτει στο τραπέζι η Εθνική Ελλάδας. Αυτό τουλάχιστον απέδειξε με την κατηγορηματική απάντηση του, όταν κατά τη διάρκεια της media day για το 66ο All Star Game του NBA του τέθηκε το ερώτημα σχετικά με το τι θα επέλεγε μεταξύ ενός μεταλλίου με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενός πρωταθλήματος ΝΒΑ ή ενός τίτλου MVP με τους Μιλγουόκι Μπακς.

«Θα επέλεγα μετάλλιο με την Εθνική, γιατί αυτό θα ήταν κάτι που θα έμενε σε όλη την Ελλάδα», ήταν η αποστομοτική απάντηση του «Greek Freak» για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι στην Αμερική βρίσκεται «όχι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά όλη η Ελλάδα. Όσο αντέχω, θα κάνω τα πάντα για την χώρα μου, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού».

Όσο για την καλύτερη συμβουλή που του έδωσε ο Τζέισον Κιντ; «Ξεκουράσου όποτε μπορείς, γιατί επικρατεί πανικός».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Τις πρώτες κότες στην Ευρώπη που έχουν τροποποιηθεί γενετικά, ώστε να μην παράγουν τα δικά τους κοτόπουλα, αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως παρένθετες μητέρες για να γεννήσουν αυγά από άλλες σπάνιες ράτσες πουλερικών, δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ρόσλιν του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου - του ίδιου ερευνητικού κέντρου από όπου είχε προέλθει το διάσημο κλωνοποιημένο πρόβατο «Ντόλι»- με επικεφαλής τον δρα Μάικ ΜακΓκρού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αναπτυξιακής βιολογίας "Development", δήλωσαν ότι το επίτευγμά τους θα βοηθήσει να διατηρηθούν πτηνά που απειλούνται με εξαφάνιση, αλλά και να βελτιωθεί η παραγωγή των εμπορικών πουλερικών.

Οι επιστήμονες αφαίρεσαν ένα συγκεκριμένο γονίδιο (DDX4) που παίζει ρόλο-κλειδί στη γονιμότητα μιας κότας. Οι γενετικά τροποποιημένες κότες ήσαν στείρες και δεν μπορούσαν πλέον να παράγουν δικά τους αυγά, αλλά κατά τα άλλα ήσαν υγιείς.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να εμφυτεύσουν σε αυτές τις μεταλλαγμένες κότες γεννητικά κύτταρα από άλλα πτηνά-δωρητές, έτσι ώστε στη συνέχεια να αναπτυχθούν μέσα στα αυγά. Έτσι, τελικά οι παρένθετες μητέρες θα παράγουν αυγά που θα περιέχουν το γενετικό υλικό του πτηνού-δωρητή.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος

ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΩΛΕΙΟ

«ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΔΡΙΓΑΛΙ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 @ 12:00 & 13:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ – ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΟΙΚΙΑ (κτίριο Δημητρακόπουλου)

Με την ευγενική υποστήριξη της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Στην κατηγορία: Πολιτισμός
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 13:41

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στη Θήρα

Την 17-02-2017 το απόγευμα συνελήφθη στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 34χρονος υπήκοος Πακιστάν γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα μας. Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« February 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28