Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

Αξiζει να το δούμε..
Τουλάχιστον ας γνωρίζουμε τι αποφασίζουν για εμάς... χωρίς εμάς!

Windbag of Aeolus
«Ασκός του Αιόλου»

 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΒΑΠΕ - ΡΕΘΥΜΝΟ

 

Ο Ασκός του Αιόλου

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Η αυριανή αποκριάτικη παρέλαση και το πάρτυ με τον dj John V. Latsos θα πραγματοποιηθούν λόγω καιρού εντός του παραδοσιακού οικισμού της Παροικιάς. Η αφετηρία και η ώρα παραμένουν ίδιες.

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, πρωινές ώρες σήμερα (11/2/2017), από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σέριφο για Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Νάξο-Πάρο-Σύρο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Φολέγανδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Σίκινου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, ενώ στο λιμένα Φολέγανδρου ανέμεναν προς επιβίβαση τρεις επιβάτες και ένα Ι.Χ. με προορισμό τη Νάξο, καθώς επίσης τρεις επιβάτες και ένα Ι.Χ. με προορισμό τη Σύρο, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

________________________

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα (11/2/2017), από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σίκινο για Ίο-Νάξο-Πάρο-Σύρο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Ίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Νάξου.

Στο εν λόγω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό την Ίο, ενώ στο λιμένα Ίου ανέμεναν προς επιβίβαση τρεις επιβάτες με προορισμό τη Νάξο και ένας επιβάτης με προορισμό τη Σύρο, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

φωτο: αρχείο

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 22:11

Ώρα να φροντίσουμε την Πάρο μας...

Κατοικούμε και εργαζόμαστε σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδος. Μας έθρεψε για αιώνες, με πολυποίκιλους τρόπους. Όλοι τους απαιτούσαν μεγάλους κόπους από τους κατοίκους, και πολλές φορές, δεν αρκούσαν και ξενιτευόμαστε.

Όχι πλέον! Τώρα που οι καιροί άλλαξαν, μας φροντίζει με το απλούστερο τρόπο. Με κάτι που πάντα οι Παριανοί το είχαν δίπλα τους και ζούσαν μέσα του: Την φυσική του κατάσταση, που επισκέπτες έρχονται από όλο τον πλανήτη για να την απολαύσουν. Τα καθαρά νερά, το καλό κλίμα, το καλό φαγητό, την απλή ζωή, τα γραφικά χωριά. Συμφέρον όλων μας είναι με την σειρά μας να φροντίσουμε το Νησί μας, ώστε να προσελκύει όσο το δυνατόν καλύτερους και περισσότερους επισκέπτες για περισσότερο καιρό. Δεν αρκούν όμως μόνο το ένδοξο παρελθόν και τα μεγάλα δημόσια έργα για να προσελκύσουν Τουρίστες που τα έχουν δει όλα, έχουν βιοτικό επίπεδο ανώτερο από το δικό μας και όμως μας ζηλεύουν για τον τρόπο ζωής μας που διαμορφώθηκε από την θάλασσα, τον ήλιο, τους ανέμους και την σκληρή γη.

Όπως ο γεωργός θα φροντίσει το αμπέλι, την ελιά, τα δένδρα του, και ο ψαράς την βάρκα και το καΐκι του, έτσι και οι ασχολούμενοι με τον Τουρισμό, που είμαστε όλοι μας, πρέπει να φροντίσουμε τα εργαλεία βιοπορισμού μας, που σε όλο τον κόσμο είναι αυτονόητο και χωρίς αντιρρήσεις αποδεκτό: Τα σπίτια μας, τα μαγαζιά μας και το περιβάλλον μας.

Ο επισκέπτης μας θέλει να δει κάτι μοναδικό, καλαίσθητο φτιαγμένο αν είναι δυνατόν με ντόπια φυσικά υλικά. Θα τον συγκινήσουν τα σοκάκια με τα μικρά ξύλινα παράθυρα με τα κεντήματα της γιαγιάς, οι γλάστρες με τα γεράνια, τα παραδοσιακά πλακόστρωτα, τα μικρά μπαλκόνια, τα βόλτα στην μέση του δρόμου, αλλά και να μπορεί να μετακινηθεί απρόσκοπτα με τα πόδια ή το μέσον μεταφοράς του και να σταθμεύσει άνετα και εύκολα, να απολαύσει το μοναδικό ηλιοβασίλεμα χωρίς να κινδυνεύει η ακεραιότητα της οικογένειας του. Πράγματα που στην πατρίδα του είναι δεδομένα.

Δεν έρχεται επίσης για να δει κάτι που μπορεί να το δει ευκολότερα και καλύτερο δίπλα του. Στην πατρίδα του π.χ., του έχει γίνει βίωμα ότι η αρχιτεκτονική παράδοση πρέπει να διατηρηθεί, συχνά με αρκετό κόστος, που εκεί συνήθως δεν έχει οικονομική ανταπόδοση, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα. Σε εμάς, είναι αυτό ακριβώς το προϊόν μας! Ας το φροντίσουμε λοιπόν!

Αυτό το προφίλ στο Facebook προσφέρει ένα μέρος ανταλλαγής απόψεων, συζήτησης, προτάσεων, νέων ιδεών και προβληματισμών γύρω από τον Τόπο μας, που όλοι αγαπάμε.

Η Επιτροπή Αισθητικής της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες (10-2-2017), η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «HELLENIC HIGHSPEED» Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Κέα – Κύθνο - Σύρο - Πάρο - Νάξο - Ίο - Σίκινο - Φολέγανδρο - Κίμωλο - Μήλο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Φολέγανδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Κιμώλου.

Στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, ενώ τρεις (03) επιβάτες ανέμεναν προς επιβίβαση με προορισμό την Κίμωλο.

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Επειδή η Επιτροπή του Δήμου στη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης (8/2/16) ζήτησε προτάσεις από φορείς και πολίτες για ενέργειες και δράσεις που θα απαιτηθούν για να αποτραπεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών - τεράτων στο νησί μας, εμείς από τη δική μας πλευρά προτείνουμε τα ακόλουθα:

- Μετατροπή της Επιτροπής του Δήμου σε Επιτροπή Αγώνα. Στην επιτροπή Αγώνα στην οποία επικεφαλής θα είναι ο Δήμαρχος, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και φυσικά πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα και το χρόνο να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

- Γραφείο τύπου που θα αναλάβει την ενημέρωση σε μέσα των Αθηνών, των Κυκλάδων και φυσικά της Πάρου.

- Συγκέντρωση με τη βοήθεια των τοπικών συλλόγων των Αθηνών σε μεγάλη αίθουσα της πρωτεύουσας και κοινή συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο και τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου.

- Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αίτημα την ακύρωση του έργου και σε περίπτωση άρνησής του, σαφή και κατηγορηματική δήλωση , ότι η Πάρος θα αντισταθεί με κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

- Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού προκειμένου να ενημερωθεί για την οικολογική καταστροφή που θα συντελεσθεί στο νησί μας, που είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός.

- Συνάντηση στη Βουλή με εκπροσώπους των κομμάτων με αίτημα την υποβολή ερωτήσεων και επερωτήσεων.

- Αφαίρεση των όποιων τοπικών στηριγμάτων διαθέτει η εταιρεία στο νησί για να αισθανθεί, ότι δραστηριοποιείται σε εχθρικό έδαφος.

- Καλύτερη προετοιμασία της νομικής μας παρέμβασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την διαφαινόμενη αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης.

- Συντονισμός σε επίπεδο δήμων και φορέων των 4 νησιών (Πάρου, Άνδρου, Νάξου και Τήνου ) για οργάνωση κοινών δράσεων.

Η προετοιμασία της Πάρου για την αποτροπή του οικολογικού εγκλήματος που επιχειρείται, προϋποθέτει τη συμμετοχή και αξιοποίηση ότι καλύτερου διαθέτει το νησί σε ανθρώπινο δυναμικό.

πηγή: http://oreaparos.blogspot.gr/2017/02/blog-post_10.html?spref=fb

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Υπό της οδηγίες του περιφερειακού προπονητή της Ε.Σ.Κ.Κ., κ. Ανδρέα Μαύρου ξεκίνησε το προπονητικό Camp της Μικτής Κυκλάδων για τον Νότιο Όμιλο, στο κλειστό γυμναστήριο της Νάξου.

Το παρών έδωσαν 21 μικροί καλαθοσφαιριστές από την Νάξο, τη Σαντορίνη, τη Πάρο και την Αντίπαρο, με σίγουρο όφελος την σημαντική αποκόμιση εμπειριών.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/2/11#sigProId9956c8248d

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« February 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28