Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

Μάρμαρα, 03 Φεβρουαρίου 2017

ΘEMA: Ευχαριστήρια Επιστολή

Με τη παρούσα επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τις υπηρεσίες του Δήμου Πάρου που με τις άμεσες ενέργειές τους συνέβαλαν τα μέγιστα, για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις πληγείσες περιοχές της Δ.Κ. Αρχίλοχου, μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου.

Η Δ.Κ. Αρχίλοχου λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της κλίσης του εδάφους, σχηματίζει μία φυσική λεκάνη απορροής και συγκέντρωσε απίστευτα μεγάλη ποσότητα νερού που έφτασε μέσω καναλιών και ρεμάτων στα χωριά και στις παραλίες Μώλος και Τσουκαλιά.

Η ορμητικότητα των νερών και η ποσότητά τους ήταν τέτοια, που καταστράφηκαν αγροτικοί δρόμοι, έπεσαν πέτρινοι φράκτες, σημειώθηκαν καθιζήσεις και αποκλείστηκαν περιοχές.

Οι υπηρεσίες ενεργοποιήθηκαν από το ίδιο βράδυ της Τρίτης, με τον Δήμαρχο να συντονίζει τις ενέργειες, και εστάλησαν διαθέσιμα μηχανήματα (εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά). Ενώ την επόμενη ημέρα η προσπάθεια ενισχύθηκε με προσωπικό και άρχισε η διαδικασία αποκατάστασης των βλαβών προς ανακούφιση των πληγέντων περιοχών.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχίλοχου
Ευστράτιος Χριστόφορος

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/2/10#sigProIda38eab82c2

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ο Δήμος Αντιπάρου ανήρτησε σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» πίνακες με τους προϋπολογισμούς εσόδων και δαπανών για το οικονομικό έτος 2017.

Ακολουθούν τα σχετικά αρχεία:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Με 41 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τηλεδιάσκεφη στα καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο και στη Ρόδο.

Ακολουθεί η πρόσκληση με τα 41 θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Προβολή στο site του Επιμελητηρίου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr - σημαντικό εργαλείο εξωστρέφειας στο χέρι του Κυκλαδίτη επιχειρηματία

e-kyklades.gr ή αλλιώς η μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη έγκυρης πληροφόρησης για τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων, αλλά και προβολής του συνολικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρέχει ΔΩΡΕΑΝ προβολή σε όλα τα μέλη του μέσα από τη δημιουργία εταιρικής προβολής (mini site).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2016

Το 2016 το e-kyklades.gr παρουσίασε σημαντικότατη άνοδο προσελκύοντας 500.000 επισκέπτες και περισσότερες από 5 εκατομμύρια προβολές (clicks) από 184 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή προβάλλονται 4.100 επιχειρήσεις από τα 24 νησιά των Κυκλάδων.

Το 2016 οι συνολικές προβολές στα mini-sites των επιχειρήσεων εκτοξεύθηκαν παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 92%. Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η αύξηση ανά νησί:

03 clicksminisite2016 2015 F1404857877

Συνολικά, τα mini-sites των προβαλλόμενων επιχειρήσεων στα 24 νησιά είχαν 5.169.000 προβολές. Παρακάτω παρουσιάζεται ο αριθμός των προβολών ανά κλάδο:
Διαμονή - 2.6 εκατομμύρια
Εστίαση - 982.000
Διασκέδαση - 401.000
Τοπικά Προϊόντα - 378.000
Τουριστικά γραφεία/ενοικιάσεις - 410.000
Δραστηριότητες - 250.000
Εμπορικές επιχειρήσεις - 65.000

02 KLADOI F-191199644

Από αυτές τις προβολές στο e-kyklades.gr προέκυψαν συνολικά 200.000 προβολές στις προσωπικές ιστοσελίδες των επιχειρήσεων. Αυτό σημαίνει ότι το e-kyklades.gr δημιουργεί online κινητικότητα και τη διοχετεύει απευθείας στις επιχειρήσεις! Και όπως όλοι γνωρίζουμε, πλέον μια δυναμική διαδικτυακή παρουσία συνδέεται άμεσα με την αύξηση των πωλήσεων.
Χρησιμοποίησε τη ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία διαδικτυακής παρουσίας και προβολής
Αξιοποίησε την επιτυχία του www.e-kyklades.gr

Εξαργύρωσε την υψηλή επισκεψιμότητα σε πωλήσεις

Αν δεν έχεις ήδη mini-site, μη χάνεις καιρό!

Κάλεσε μας στο 22810-82346 ή στείλε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερες πληροφορίες για εγγραφή

ΠΡΟΒΟΛΗ 365 ημέρες το χρόνο στο e-kyklades.gr

Δημιουργούμε για κάθε επιχείρηση το δικό της mini-site, όπου μπορεί προβάλει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της μέσα από πλούσιο περιεχόμενο που περιλαμβάνει κείμενο περιγραφής, φωτογραφίες, αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας, ενσωμάτωση εταιρικού βίντεο, λογότυπο, ψηφιακό χάρτη κ.ά.
Το www.e-kyklades.gr αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό οδηγό για τις Κυκλάδες στην Ελλάδα! Υπάρχουν 10.000 σημείων ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη, καθώς και πληροφορίες για τις 4.100 επιχειρήσεις που προβάλλονται σε 8 διαφορετικές γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, ρωσικά και κινέζικα).
Ο Κυκλαδίτης επιχειρηματίας έχει, λοιπόν, στα χέρια του ένα δυνατό εργαλείο που απευθύνεται στις διεθνείς αγορές και του δίνει αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να προωθήσει την επιχείρησή του σε όλο τον κόσμο!
Για να δείτε την εταιρική προβολή σας πως είναι αυτή τη στιγμή: Επιχειρηματικός Οδηγός

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της Πάρου.

Ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την Δημοτική Επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες, τους φορείς του νησιού και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, καλεί τους Πολίτες της Πάρου να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο καίριο ζήτημα της εγκατάστασης αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Πάρο.

Φίλοι και Φίλοι της Πάρου,

Επειδή, εκτιμάται ότι η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα έχει ανεπανόρθωτο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος χωρίς κανένα όφελος για την τοπική κοινωνία.

Επειδή, η υπάρχουσα νομοθεσία για την εγκατάσταση ΑΠΕ όχι μόνο δεν προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, αλλά αντιθέτως επιτρέπει την εγκατάσταση ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές και στην περίπτωσή της Πάρου, σε καταφύγια άγρια ζωής.

Επειδή, η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει την κοινωνική συνοχή και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου και όχι την καταστροφή τους.

Επειδή, οι ανεμογεννήτριες είναι θορυβώδεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, και καταστροφικές για τη βιοποικιλότητα του τόπου μας.

Γι’ αυτό εμείς,

Λέμε ΟΧΙ στη αλλοίωση του φυσικού και πολιτιστικού μας περιβάλλοντος και την καταστροφή του τουρισμού.

Λέμε ΟΧΙ στην ακύρωση της όποια αναπτυξιακής πορεία του νησιού μας.

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, και επιθυμούμε υψηλή ποιότητα ζωής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Όποιος πολίτης θέλει να συμμετέχει ενεργά με τις γνώσεις του και τις απόψεις του, καλείται να πλαισιώσει την Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες. Επίσης, αναρτούμε στο διαδίκτυο σχετικό ψήφισμα για να συγκεντρωθούν υπογραφές από τους Παριανούς και τις Παριανές, τους κατοίκους και φίλους του νησιού μας και όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας

Πληροφορίες, ενημερωτικό υλικό και αφίσες είναι διαθέσιμα στον ιστοχώρο του Δήμου Πάρου dimosparou.blogspot.gr

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Την 09-02-2017 το πρωί συνελήφθη στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, 38χρονος υπήκοος Αλβανίας γιατί εκτελούσε παράνομες οικοδομικές εργασίες.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 15:40

Τσικνοπέμπτη στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών

Ελάτε να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη (16/2/2017 & ώρα 20:00) στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών.

Κρασί, Μουσική.

Πάρτε το φαγητό σας και σας περιμένουμε να τσικνήσουμε!

Μουσική με τους Μανόλη Δελέντα, Φανούρη Πετρόπουλο & Αντωνία Νίκα.

ΜΕΕΑΣ ΥΡΙΑ ΛΕΥΚΩΝ

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ένα αστρονομικό φαινόμενο, η έκλειψη της Σελήνης από την παρασκιά της Γης, θα λάβει χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Η έκλειψη θα είναι ορατή και από τη χώρα μας, πράγμα που θα καταστήσει το θέαμα πρόσφορο τόσο για παρατήρηση όσο και για φωτογράφιση. Συγκεκριμένα, οι παρατηρητές θα δουν αρχικά ένα σκοτείνιασμα του φεγγαριού, που θα γίνεται πιο έντονο όσο περνάει η ώρα. Η έκλειψη της παρασκιάς, που θα διαρκέσει συνολικά περίπου τέσσερις ώρες και 20 λεπτά, θα αρχίσει στις 00:34 ώρα Ελλάδας, θα κορυφωθεί στις 02:43 και θα λήξει στις 04:53.

Οι εκλείψεις της παρασκιάς είναι λιγότερο θεαματικές από τις κανονικές εκλείψεις της Σελήνης από τη σκιά της Γης και συχνά περνάνε απαρατήρητες από τους ανυποψίαστους παρατηρητές, καθώς το σκοτείνιασμα του φεγγαριού είναι μερικό και όχι ολικό.

Πάντως, η συγκεκριμένη έκλειψη παρασκιάς αναμένεται να είναι αρκετά έντονη, καθώς το φεγγάρι θα εισχωρήσει πολύ μέσα στην παρασκιά και θα περάσει "ξυστά" από τη σκιά της Γης, πράγμα που θα κάνει το φαινόμενο πιο αισθητό από άλλες εκλείψεις παρασκιάς στο παρελθόν. Το σκοτείνιασμα θα συμβεί στο βόρειο (άνω) μέρος της Σελήνης. Εξάλλου, στις 02:33 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου θα υπάρχει πανσέληνος, ενώ το ίδιο βράδυ θα περάσει στην κοντινότερη απόστασή του από τη Γη και ο ασυνήθιστος πράσινου χρώματος κομήτης 45Ρ/Χόντα, ο οποίος θα είναι ορατός με κιάλια ή μικρά τηλεσκόπια.Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο, τρία σε ένα: πανσέληνος, σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς και κομήτης!

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Γκάζι απο την αρχή της τουριστικής περιόδου πάτησαν οι κρατήσεις για την Ελλάδα από τις διεθνείς αγορές, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, όπως έχει τονίσει και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρεάς Ανδρεάδης, αφού αυτές οι κρατήσεις θα έχουν και αντίκτυπο στα έσοδα. Τονίζεται ότι αυτές οι κρατήσεις δεν γίνονται με εκπτώσεις στα τουριστικά πακέτα, όπως συμβαίνει στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Συγκεκριμένα ο μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα είναι αυξημένες κατά 40%, ενώ ισχυρή είναι η ζήτηση και για την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία και την Κροατία.

«Αυτές οι θετικές τάσεις αντισταθμίζουν τη συνεχιζόμενη αδύναμη ζήτηση για την Τουρκία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτερ Φανκχάουζερ, κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της.

«Στην προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο, επεκτείναμε τις προσφορές μας για διακοπές στην Ελλάδα και σε μία σειρά μικρότερων προορισμών στην Ευρώπη και είμαι ευχαριστημένος ότι αυτές οι έγκαιρες δράσεις μας απέδωσαν», σημείωσε.

«Στη δραστηριότητά μας στη Βρετανία, οι συνολικές κρατήσεις είναι αυξημένες 1%, με την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλους μικρότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς να έχουν ιδιαίτερα καλές επιδόσεις. Η μέση τιμή πώλησης είναι αυξημένη 2%», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι και τα νέα από το Ισραήλ, όπου η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έδωσε το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ στο Τελ-Αβίβ.

Η υπουργός πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους κορυφαίους tour operators και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων του Ισραήλ για τα τουριστικά πακέτα του 2017, καθώς και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Τουριστικών Οργανισμών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ΙΤΤΑΑ, οι οποίοι ενημέρωσαν για την ιδιαίτερη αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει η Ελλάδα τη φετινή χρονιά. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ισραηλινής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, προκύπτει διψήφια αύξηση σε σχέση με το 2016.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Τουλάχιστον 400 φάλαινες-πιλότοι εξόκειλαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας και οι περισσότερες, σχεδόν τα τρία τέταρτα, είναι νεκρές, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της χώρας, την ώρα που εθελοντές καταβάλουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να βοηθήσουν αυτές που εξακολουθούν να ζουν να βγουν στα ανοιχτά.

Σύμφωνα με τις αρχές, είναι η τρίτη φορά που εξοκείλουν τόσο πολλές φάλαινες στη Νέα Ζηλανδία, όπου το συμβάν αυτό είναι σχετικά συχνό.

Συνολικά 416 φάλαινες-πιλότοι ξεβράστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή στην ακτή του Φέργουελ Σπιτ στην περιοχή του Γκόλντεν Μπέι, στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας.

Περίπου το 70% από αυτές είναι νεκρές και τα μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να ωθήσουν αυτές που ζουν στα βαθιά. Ωστόσο οι πιθανότητες επιτυχίας που έχουν οι προσπάθειες αυτές δείχνουν να είναι ελάχιστες.

"Δεδομένου του αριθμού των φαλαινών που είναι ήδη νεκρές, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η κατάσταση της υγείας αυτών που εξακολουθούν να ζουν είναι πολύ κακή", δήλωσε στον ραδιοσταθμό Radio New Zealand ο Άντριου Λαμέισον, περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος. "Άρα προετοιμαζόμαστε για πολύ δραματικές στιγμές", πρόσθεσε.

Οι νεκρές φάλαινες μέσα στο νερό είναι τόσο πολλές που οι εθελοντές δυσκολεύονται πάρα πολύ να οδηγήσουν αυτές που εξακολουθούν να ζουν προς τα ανοιχτά, εξήγησε παράλληλα ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής στο AFP. "Οι νεκρές φάλαινες που πλέουν στα ρηχά εμποδίζουν το δρόμο των υπολοίπων προς τα ανοιχτά", πρόσθεσε.

Ωστόσο οι εθελοντές κατάφεραν να ξαναοδηγήσουν προς τα ανοιχτά την πλειονότητα των φαλαινών που εξακολουθούν να ζουν και έχουν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα για να τις εμποδίσουν να ξαναβγούν στην ακτή. "Ελπίζουμε ότι το ρεύμα θα τις πάρει προς τα μέσα και ότι αυτές θα το ακολουθήσουν", κατέληξε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής.

Τα πιο σημαντικά περιστατικά αυτού του είδους που έχουν καταγραφεί ποτέ ήταν το 1918, όταν περίπου χίλιες φάλαινες είχαν ξεβραστεί στα Νησιά Τσάταμ και το 1985, όταν 450 φάλαινες είχαν εξοκείλει στο Ώκλαντ.

Οι φάλαινες πιλότοι, που μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα έξι μέτρα, είναι το πιο διαδεδομένο είδος φαλαινών που ζει στα νερά της Νέας Ζηλανδίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31