Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 - ParosIn.gr

«...τα δάνεια που δόθηκαν από τις τράπεζες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Ομιλία Νίκου Συρμαλένιου, βουλευτή Κυκλάδων ΣΥριζα, στην σημερινή (1/2/2017) Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ - βίντεο

Κατάκτηση για τη δημοκρατία, το κοινοβουλευτικό σύστημα, αλλά και το πολιτικό σύστημα χαρακτήρισε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ, διότι το πόρισμα αυτό ξεσκεπάζει όλη τη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος, που επί πολλά χρόνια, σε απόλυτη διαπλοκή με τις τράπεζες και τα ΜΜΕ, επεδίωκε με κάθε τρόπο την αναπαραγωγή του, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούσε στη χώρα και στον ελληνικό λαό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Συρμαλένιος:

«Ένα σύστημα εξουσίας και διαπλοκής που δάνεισε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ και πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία δάνεια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποπληρωθούν ούτε σε 400 χρόνια. Δάνεια δανεικά και αγύριστα που τα δύο κόμματα εξουσία για πολλά χρόνια, τα χρησιμοποίησαν για απίστευτες δαπάνες προβολής, διαφήμισης, λειτουργίας και διακίνησης ψηφοφόρων, ιδιαίτερα τις εκλογικές περιόδους για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους».

Ο κ. Συρμαλένιος έκανε αναφορά σε δύο χαρακτηριστικές διατυπώσεις των δύο τελευταίων προέδρων της Τράπεζας της Ελλάδος, των κκ. Στουρνάρα και Προβόπουλου, που κάθε άλλο παρά υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι, λέγοντας:

«Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι από τα 842 εκατ. ευρώ δάνεια προς τα ΜΜΕ, μόνο τα 256 είχαν εξασφαλίσεις, δηλαδή έδιναν οι τράπεζες δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, για να θυμίσω και τον υιό Ψυχάρη που μας είπε ευθαρσώς ότι έπαιρνε δάνεια με «αέρα». Μέγα λοιπόν αδίκημα, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα ερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη. Η πρακτική αυτή παρήγαγε τα αποτελέσματα που βλέπουμε πλέον όλοι: πτωχευμένες επιχειρήσεις με εργαζόμενους στο δρόμο (ΔΟΛ, ΑΛΤΕΡ, ΜΕΓΚΑ κ.λπ.) και με πλούσιους ιδιοκτήτες οι οποίοι φρόντισαν βεβαίως να βγάλουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό.

Ο κ. Προβόπουλος μας είπε ότι τα δάνεια των κομμάτων από την ΑΤΕ με εξασφάλιση την κρατική χρηματοδότηση είναι μη επαρκής εγγύηση, ενώ ταυτόχρονα το πόρισμα της ΤτΕ ήδη από το 2010, διαπιστώνει ότι τα δάνεια των κομμάτων δεν μπορούν να αποπληρωθούν.

Θέλω εδώ να θυμίσω ότι η πορισματική έκθεση του εισαγγελέα Καλούδη, που αφορά τα δάνεια των κομμάτων, ήταν αποτέλεσμα των καταγγελιών του σημερινού γραμματέα τη ΝΔ κ. Αυγενάκη, ο οποίος τότε ανήκε στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη, όταν είχε φτιάξει το δικό της κόμμα πριν ενσωματωθεί στη ΝΔ. Και είναι φανερό ότι αυτή η πορισματική έκθεση θα ανασυρθεί και πάλι από το αρχείο, με όσα αδικήματα προέκυψαν από τις εργασίες της εξεταστικής».

Αναφερόμενος σε ορισμένα από τα σοβαρά αδικήματα που αποκάλυψαν οι εργασίες της Εξεταστικής, ο βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε: Ιην αναχρηματοδότηση των τόκων παλαιότερων δανείων κατά παράβαση των πιστοδοτικών κανόνων, τη δανειοδότηση χωρίς καθόλου ή με ελάχιστες εξασφαλίσεις, την πολλαπλή δανειοδότηση των ίδιων πιστούχων για διαφορετικές εταιρείες με τους ίδιους ιδιοκτήτες, τη δανειοδότηση εταιρειών ΜΜΕ με αποκλειστικούς μετόχους off shore εταιρείες, την ταυτόχρονη μελλοντική εκχώρηση της κρατικής χρηματοδότησης από πολλές τράπεζες ως εγγύηση για το ίδιο δάνειο των κομμάτων, τις ψευδείς δηλώσεις εκπροσώπου της ΝΔ σε συγκεκριμένη τράπεζα περί μη εκχώρησης της μελλοντικής κρατικής χρηματοδότησης ταυτόχρονα σε άλλες τράπεζες κ.ά.

Το χαρακτηριστικό της διαπλοκής αναδεικνύεται και με συγκεκριμένες τροπολογίες που κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν από τη βουλή, η πρώτη με το ν. 4071/2012, που καθόρισε ως ακατάσχετες τις κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα κόμματα σε βάρος του τραπεζικού συστήματος και η δεύτερη τροπολογία που έφεραν οι γνωστοί τρεις βουλευτές της ΝΔ Σταμενίτης, Τζουμάνης, Χριστογιάννης, με το άρθρο 78 του ν. 4146/2013, με την οποία δεν καταλογίζεται απιστία στον πρόεδρο, τα μέλη των ΔΣ και τα στελέχη των τραπεζών για τη δανειοδότηση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

Ο Ν. Συρμαλένιος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κραυγαλέα περίπτωση αδικημάτων που εμφανίστηκαν στη διαδικασία δανειοδότησης ΜΜΕ, αποτελεί η περίπτωση του Πρώτου Θέματος, όπου μετά την ίδρυση της αρχικής εταιρείας το 2005, με αρχικούς μετόχους τους Θέμο Αναστασιάδη, Αναστάσιο Καραμήτσο και Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ιδρύεται από τους ίδιους μια νέα εταιρεία η Αναπτυξιακή, η οποία παίρνει δάνειο 18 εκατομμυρίων από την Τράπεζα Πειραιώς, με το οποίο οι μέτοχοι αγοράζουν τις μετοχές τις δικές τους, χωρίς η εταιρεία Αναπτυξιακή να παρουσιάζει καμιά δραστηριότητα. Στη συνέχεια το 2010, δόθηκε πάλι από την Τράπεζα Πειραιώς νέο δάνειο 18 εκατομμυρίων σε μια νέα εταιρεία με την επωνυμία «Νέο Θέμα» των ίδιων βασικά μετόχων Αναστασιάδη και Καραμήτσου για να εξαγοράσουν το 70% της εταιρείας Αναπτυξιακή, το οποίο ενδιαμέσως είχε δοθεί στην εταιρεία «Πήγασος». Τα χρήματα τα οποία εισπράχθηκαν, συνολικά 12,5 εκατομμύρια ευρώ, ούτε καν αποδόθηκαν για την πληρωμή του πρώτου δανείου, ενώ είχαν μπει ενέχυρο.

Τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: Γιατί δεν τηρήθηκε από την τράπεζα η πιστοδοτική πολιτική, που επιτάσσει ότι η πιστώτρια τράπεζα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην περίπτωση παροχής πιστοδοτήσεων προς συνδεδεμένους πιστούχους, στη συγκεκριμένη περίπτωση προς τους ίδιους πιστούχους; Γιατί το τίμημα εξαγοράς από τον Πήγασο δεν πιστώθηκε για την απομείωση του δανείου; Με ποιες εγγυήσεις και ποιες δυνατότητες αποπληρωμής αποφασίστηκαν οι εγκρίσεις δανείων όταν η Αναπτυξιακή όταν η εταιρεία είχε μείωση των ιδίων κεφαλαίων ή όταν το Πρώτο Θέμα είχε καθαρή αρνητική θέση το 2009, αλλά και πτώση του κύκλου εργασιών από το 2008 ως το 2014, όταν επίσης η αντικατάσταση εγγύησης της Πήγασος με εξασφαλίσεις νέων μετόχων, ούτε ισοδύναμη ήταν από πλευράς φερεγγυότητας, ούτε ελήφθησαν επαρκή μέτρα για την αντιστάθμιση του πολύ υψηλού κινδύνου;

Και εν πάση περιπτώσει ποια φερεγγυότητα μπορεί να έχει μια εταιρεία ενός ανθρώπου όπως ο Θέμος Αναστασιάδης με το γνωστό παρελθόν σύλληψης και κατάσχεσης επιταγών στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, αλλά και με την πολύμηνη εκκρεμότητα καθαρογραφής μιας απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που του καταλογίζει την υποχρέωση επιστροφής 4 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, λόγω μη δικαιολόγησης της προέλευσης τους;»

Ο βουλευτής Κυκλάδων κατέληξε λέγοντας: «Θεωρώ ότι το έργο της επιτροπής σημαδεύτηκε από την πρώτη στιγμή της σύστασης της. Και μόνο το γεγονός ότι όλες οι εξελίξεις και οι καταγγελίες δανείων έγιναν μετά τη σύσταση της, αποτελεί επιβεβαίωση ότι πετύχαμε τους στόχους. Στόχους για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και για την απόδοση ευθυνών σε όλους αυτούς που επί πολλά χρόνια εξέθρεψαν το πολυδαίδαλο σύστημα της διαπλοκής. Και κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ποτέ, αν δεν υπήρχε αυτή η κυβέρνηση. Άλλωστε γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια; Και είναι τουλάχιστον κωμικό οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να προσπαθούν να συγκρίνουν τον ελέφαντα με το μυρμήγκι, όπως προσπάθησαν να κάνουν προσπαθώντας μάταια να παραπλανήσουν τον κόσμο με το δήθεν σκάνδαλο της Κουμουνδούρου, ή με την ανύπαρκτη off shore της Αυγής με την συμμετοχή σε ποσοστό μόλις 2% μιας κυπριακής εταιρείας που ανταποκρίθηκε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας».

«Σήμερα η επιτροπή ολοκληρώνει το έργο της. Η Ολομέλεια έχει το λόγο και μετά η ελληνική δικαιοσύνη. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και είμαστε σίγουροι ότι θα αποδοθούν οι όποιες ευθύνες είτε σε εκπροσώπους των τραπεζών, είτε σε αυτούς των ΜΜΕ, είτε τέλος στα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος. Να ‘στε σίγουροι ότι μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών, δεν θα είναι εύκολο να αναβιώσει το σάπιο πολιτικό σύστημα που παρήγαγε ή ανέχθηκε τη Siemens, τη Novartis, το KEΕΛΠΝΟ, τα δομημένα ομόλογα, το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, τα δάνεια με αέρα, όλα αυτά τέλος πάντων που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και στα μνημόνια που έβαλαν στην πρέσα τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου

 

 

01/02/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 21:23

Η Πάρος σε διαφημιστικό μήνυμα!

«Πανηγύρι» στήθηκε, πριν λίγη ώρα, στο λιμανάκι της Νάουσας για διαφημιστικό τηλεοπτικό μήνυμα ελληνικής ζυθοποιίας που θα προβληθεί το προσεχές διάστημα.
Όλοι να στηρίζουμε τις προσπάθειες προβολής του τόπου μας όπως πρέπει και όλοι μας να στηρίζουμε και να προτιμάμε τα Παριανά μας προϊόντα!!!

16406792 10211945014718380 81202231422717148 n

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί μας την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 προκάλεσε σημαντικές ζημιές και στο δημοτικό - αγροτικό δίκτυο Λευκών Πάρου.

Από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση των ζημιών με έμφαση κατ’ αρχάς στις ζημιές που υπήρχαν εντός του οικισμού από την κατολίσθηση βράχων, χωμάτων και άλλων υλικών.

Κατόπιν ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση ζημιών στο ευρύτερο δίκτυο των αγροτικών δρόμων περιφερειακά των Λευκών.

Μέχρι σήμερα, Τετάρτη 1/2/2017, έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές περίπου στο 60% του δικτύου και αυτό οφείλεται στα μηχανικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα μηχανήματα αποκατάστασης των δρόμων.
Τα επόμενα 24ωρα θα έχουν αποκατασταθεί η ζημιές σε όλους τους αγροτικούς δρόμους.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας των Λευκών Ιωάννης Κονταράτος, που ήταν παρών σε όλες τις εργασίες, ευχαριστεί τον χειριστή του μηχανήματος Αντώνη Κοντό για την συνεργασία που είχαν και τη σωστή δουλειά που έκανε.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την κατάσταση των δρόμων μετά την έντονη βροχόπτωση και την κατάσταση μετά την αποκατάσταση των ζημιών.

Οι δρόμοι που αποκαταστάθηκαν είναι στις περιοχές:
1. Όλο το μήκος του δρόμου από Λεύκες έως Αγίας Κυριακή και Αφκλάκι
2. Από Προφήτη Ηλία έως στροφή Γιάννη Ηλιόπουλου
3. Από Μύλους - Πλάκα έως τον κεντρικό δρόμο
4. Όλη η περιοχή στο Απάτι (από δημοτικό πηγάδι έως Τάσου Χανιώτη)

Οι περιοχές που απομένουν για αποκατάσταση ζημιών είναι:
1. Δρόμος του ΟΤΕ έως Σταυρό με όλες τις παρακαμπτήριες (Άγιος Στέφανος, Αη Γιάννης Καπαρού, Άγιοι Ακίνδυνοι και το μεγαλύτερο τμήμα της Λαγκάδας)
2. Δρόμος προς παλαιό δίκτυο Φουρνιά και παρακαμπτήριες
3. Προς Άγιο Γεώργιο Δαμάλια

Ακολουθούν φωτογραφίες:

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/2/1#sigProId9c8f9a2fb5

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Το θέματης ημερήσιας διάταξης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με τίτλο«Αίτημα Δήμου Πάρου προς την ΚΔΕΠΑΠ για χρηματοδότηση της ΚατασκευήςΚλειστού Γυμναστηρίου στο ΖευλάκιΠαροικιάς Δημοτικής ΚοινότηταςΠάρου», κατά γενική ομολογία δεν είχε νόημα,αφού δεν απαιτείται τέτοια απόφαση από τις προβλεπόμενες διαδικασίες χρηματοδότησης δημοτικών έργων από δημοτική επιχείρηση.Ο σκοπός ήταν προφανής. Η επικοινωνιακή ανάγκη της δημοτικής αρχής, να δείξει ότι υπάρχει κινητικότητα για το έργο. Τώρα ποιός καρπώνεται κάτι και αν καπελώνονται μεταξύ τους, αυτό δεν αποτελείπρόβλημαμιας νεολαίας που βιώνει την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί μας και έχει την ελπίδα αυτές να υπάρξουν κάποτε.

Η πραγματικότητα είναι τούτη:
Το δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση της 21ηςΙουλίου 2016, ορθά κατά τη γνώμη μας, αποφάσισε την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο «Ζευλάκι». Σε αυτό το δημοτικό κτήμα υπάρχουν εγκεκριμένοι ειδικοί όροι δόμησης, λόγω της προεργασίας που είχε γίνει επί δημαρχίας Κ.Αργουζή. Ταυτόχρονα συμφωνήσαμε στη χρηματοδότηση του έργου από την ΚΔΕΠΑΠ με 400.000 € και εξασφάλιση της επιπλέον χρηματοδότησης από την περιφέρεια μετά από σχετική δέσμευση του Περιφερειάρχη. Για να υλοποιηθεί φυσικά αυτή η δέσμευση,χρειάζεται να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής, να υπάρχειπρομελέτη του έργου και προϋπολογισμός του . Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί.

Επειδή λοιπόν τα λόγια και η εικονική πραγματικότητα δεν κατασκευάζουνέργα αλλά καλλιεργούν αυταπάτες, καλείται ο δήμαρχος να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο άμεσα τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής , την προμελέτη του έργου και τον προϋπολογισμό του, όπως επίσης τον προγραμματισμό για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νάουσας, αφού και εκεί η νεολαία βιώνει την δική της εγκατάλειψη.

Πάρος 01-02-2017

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής των αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, από τα μεσάνυχτα έως και τις 4.30 μ.μ., επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 265.000 πολίτες, εκ των οποίων 23.689 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους και υπέβαλαν αιτήσεις. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι επέλεξαν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, 22.208 πολίτες υπέβαλαν μόνοι τους την αίτηση, 936 μέσω ΚΕΠ και 545 μέσω δήμων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που επέλεξαν να υποβάλουν οι ίδιοι τις αιτήσεις τους δείχνει την ευκολία χρήσης της πλατφόρμας, γεγονός που θα επιτρέψει την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας των αιτήσεων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 19:22

Αποκριές στον Πρόδρομο

Ο «Σκόπας ο Πάριος» σας καλεί να κάνετε Αποκριές στον Πρόδρομο!

Τσικνοπέμπτη 16/2 στις 20:00
Φέρνουμε όλοι το φαγητό μας και τσικνίζουμε παρέα στην αίθουσα της «Δεξαμενής»

Παιδικό μασκέ πάρτυ Σάββατο 18/2 στις 17:30
Παιδικά παιχνίδια, διαγωνισμοί αι μπουφές στην αίθουσα της «Δεξαμενής»

Αποκριάτικος χορός Κυριακή 26/2 με ζωντανή μουσική στην ταβέρνα «Τσιτσάνης» στις 20:00
Με προπώληση εισιτηρίων, λαχειοφόρο αγορά. Κρατήσεις στο τηλ. 2284041375

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Ογδόντα αεροπορικά εισιτήρια πλήρωσε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας στην εταιρία Qatar Airways, προκειμένου τα 80 γεράκια του να ταξιδέψουν άνετα και με ασφάλεια.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου σε χρόνο-ρεκόρ όταν ένας συνεπιβάτης έβγαλε φωτογραφία και την ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Στην κατηγορία: Κόσμος

Η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων ανακοίνωσε το πρόγραμμα των παιχνιδιών μπάσκετ για τα πρωταθλήματα Κυκλάδων που θα διεξαχθούν από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 10 παιχνίδια. Στα πέντε από αυτά θα παίξουν ομάδες από την Πάρο (ΑΟ Πάρου, ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός) και την Αντίπαρο (Πλοηγός Αντιπάρου).

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της ΕΣΚ Κυκλάδων.

 

 4 8  1

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νάξος, 1/2/2017

Θέμα: Γρίπη των Πτηνών

Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κυκλάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο μετανάστευση των υδρόβιων πτηνών, όλα τα εκτρεφόμενα κατοικίδια και οικόσιτα πτηνά (όρνιθες, γαλοπούλες, πάπιες κ.τ.λ.) που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χλμ από υδατοσυλλογές (λίμνες, φράγματα κτλ) καθώς και τα πτηνά των συστηματικών εκτροφών πρέπει να βρίσκονται υποχρεωτικά σε περιφραγμένους χώρους τέτοιους ώστε να αποτρέπεται η επαφή τους με άγρια υδρόβια πτηνά.

Επίσης, συνίσταται το μέτρο αυτό να επεκταθεί και στις υπόλοιπες εκτροφές, οι οποίες βρίσκονται ε απόσταση μεγαλύτερης από 2 χλμ από υδατοσυλλογές.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Τη δεύτερη πεζοπορία για τη διδακτική χρονιά 2016-2017 και την πρώτη για τη νέα χρονιά, θα πραγματοποιήσει το τμήμα πεζοπορίας του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017.

Θα είναι και αυτή υπό το γενικό τίτλο: «Εξερευνούμε Πεζοπορώντας», καθώς θα συνδυάζει την ελαφρά πεζοπορία με την εξερεύνηση του τόπου μας, με σκοπό να γνωρίσουμε μέρη του που δεν μας είναι ιδιαιτέρα οικεία, και θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Προορισμός ο Άγιος Αντώνιος στη Μάρπησσα.

Διάρκεια: 2 ώρες, βαθμός δυσκολίας: μέτριος.

Η πεζοπορία θα περιλαμβάνει και επίσκεψη - ξενάγηση στους χώρους της Μονής και αρχηγός θα είναι η κα Μαρία Φραντζή - Τριβυζά. Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στους Μύλους της Μάρπησσας στις 10:15, με ώρα εκκίνησης τις 10:30.

* Η πεζοπορία απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών, ή σε άτομα μικρότερης ηλικίας υπό τη συνοδεία κηδεμόνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους νερό (μπουκάλι 1,5 λίτρου) και μπισκότα ή μπανάνα σε σακίδιο πλάτης, να φορούν άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια, καπέλο και αντηλιακό και να έχουν καταναλώσει το τελευταίο γεύμα τρεις ώρες πριν. Σε περίπτωση βροχής η πεζοπορία αναβάλλεται. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« February 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28