Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 - ParosIn.gr

Χίλια ευρώ καλείται να καταβάλει ο δήμος Κοζάνης σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου της πόλης, ως αποζημίωση σε μία γυναίκα η οποία είχε δεχθεί επίθεση από αδέσποτα σκυλιά το 2012.

Για το θέμα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

«Νομικά δεν μπορώ να το αξιολογήσω, υπάρχει μία απόφαση δικαστηρίου η οποία είναι σεβαστή και εφόσον κληθούμε, θα την εφαρμόσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας παράλληλα ότι παρά τις προσπάθειες από τους δήμους σε όλη τη χώρα, το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα κάποιες αποφάσεις γιατί λόγω της κρίσης, το φαινόμενο με τα ζώα που τριγυρνούν αδέσποτα έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις» σχολίασε. Όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο δήμος είναι υπεύθυνος, φέρει ευθύνη για οποιοδήποτε περιστατικό συμβεί με κάποιο αδέσποτο ζώο και εξέφρασε την ανάγκη άμεσα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Πολιτεία να συζητήσουν για την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

«Νομίζω ότι το Υπουργείο έχει ξεκινήσει μία διαδικασία διαβούλευσης του νομικού πλαισίου. Πρέπει να δούμε πώς αντιμετωπίζεται αυτό το ζήτημα και σε επίπεδο ευρωπαϊκό και να γίνει μία αλλαγή προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων» και υπογράμμισε ότι «είναι ζήτημα δημόσιας υγείας ενώ όλη αυτή η κατάσταση δεν προωθεί την αγάπη των ανθρώπων στα ζώα».

Ο κ. Ιωαννίδης υποστήριξε ότι ο Δήμος Κοζάνης προσπαθεί να εφαρμόζει με κάθε τρόπο την υφιστάμενη νομοθεσία, διαθέτει καταφύγιο σε πολύ καλή κατάσταση και πρόγραμμα περισυλλογής, στείρωσης αδέσποτων ζώων.

«Αλλά το πρόβλημα παραμένει τεράστιο. Η αγωνία μας είναι όχι η καταβολή χρημάτων για επιθέσεις από αδέσποτα αλλά περισσότερο να μη συμβεί σε κάποιο συμπολίτη μας κάποια επίθεση», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε τη δυσκολία να ελεχθεί το φαινόμενο των αδέσποτων.

«Αυτό το πρόβλημα για να περιοριστεί απαιτεί περισσότερους πόρους, επίσης υπάρχουν μηχανισμοί που δημιουργούν αδέσποτα ζώα, οι οποίοι δεν είναι ελέγξιμοι, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πόσα αδέσποτα έρχονται στην πόλη από τις γειτονικές περιοχές, όπως επίσης αν υπάρχουν ιδιωτικά καταφύγια που πολλαπλασιάζονται ζώα και διοχετεύονται στην πόλη ή πόσοι συμπολίτες μας αφήνουν τα ζώα».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης διευκρίνισε ότι «η νομοθεσία είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη. Πρέπει ο δήμος να περισυλλέξει ένα ζώο αδέσποτο, να το στειρώσει και να το επανεντάξει στο φυσικό περιβάλλον, που σημαίνει πάλι μέσα στην πόλη».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 18:50

Του Αγίου Νικολάου στην Αντίπαρο

Χρόνια πολλά σε όλους.

Βοήθειά μας ο Άγιος Νικόλαος πολιούχος του νησιού μας.

Δήμος Αντιπάρου

6/12/2017

24775162 709831245877404 4976536558715417217 n

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

16,6 εκατ. ευρώ για έργα διασφάλισης της επάρκειας και της ποιότητας του πόσιμου νερού στα νησιά της Περιφέρειας, από το Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020»

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων έργων, για ένταξη και χρηματοδότηση, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των νησιών

Πόροι συνολικού ύψους 16.600.000 ευρώ πρόκειται να διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020» για την κατασκευή έργων ύδρευσης στα μικρά και μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τα έργα, μέσω της ορθολογικής διαχείρισης, της καλύτερης διανομής και του ελέγχου ποιότητας, αποσκοπούν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Περιφέρειας σε πόσιμο νερό, λόγω των μειωμένων υδατικών πόρων, που οφείλεται τόσο στα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της, όσο και στην αύξηση του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα στις περισσότερο τουριστικές περιοχές

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει δύο ανοιχτές προσκλήσεις προς τους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν στον Άξονες Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» και «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν σε έργα συλλογής, διανομής, επεξεργασίας και διαχείρισης πόσιμου νερού, όπως:

- κατασκευή νέων και επέκταση υφισταμένων δικτύων ύδρευσης,

- αντικατάσταση παλαιών δικτύων για την μείωση των απωλειών ύδατος και για την βελτίωση της ποιότητας του νερού,

- κατασκευή αγωγών μεταφοράς και δεξαμενών αποθήκευσης νερού,

- κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης και διύλισης και των συνοδών του έργων, για την μετατροπή του θαλασσινού ή του υφάλμυρου νερού σε πόσιμο.

1. Η πρόσκληση με τίτλο «Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 12.500.000 ευρώ, αφορά τα μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων:

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου)

• Δήμοι Άνδρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Πάρου, Ρόδου, Σύρου - Ερμούπολης και Τήνου

• Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Θήρας, Καλύμνου, Κω, Μυκόνου, Πάρου, Ρόδου και Σύρου.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 12.500.000 ευρώ, εκ των οποίων 10.000.000 ευρώ θα διατεθούν σε έργα για την παροχή νερού για ανθ΄ρωπινη κατανάλωση και 2.500.000 ευρώ, στην διαχείριση αποβλήτων και εξοικονόμηση πόσιμου νερού.

2. Η πρόσκληση με τίτλο «Δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος στα μικρά νησιά της Περιφέρειας», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 4.100.000 ευρώ, αφορά τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας και απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων:

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου)

• Δήμοι Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θήρας (για Θηρασιά), Ίου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (για Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο), Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τήλου, Φολεγάνδρου και Χάλκης

• Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Θήρας (για Θηρασιά) και Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο)

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 4.100.000 ευρώ, εκ των οποίων 2.050.000 ευρώ θα διατεθούν σε έργα για την παροχή νερού για ανθρώπινη κατανάλωση και 2.050.000 ευρώ, στην διαχείριση αποβλήτων και εξοικονόμηση πόσιμου νερού.

Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής προτάσεων και για τις δύο παραπάνω προσκλήσεις είναι η 04/12/2017 και ημερομηνία λήξης η 15/03/2018.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλομένων πράξεων ορίζεται το ποσό των 200.000 ευρώ.

Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκό Ταμείο
Περιφερειακής Ανάπτυξης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

Ερμούπολη, 6 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

Σύλληψη για οικοδομικές εργασίες στην Io

Την 05-12-2017 το πρωί συνελήφθη στην Ίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιητών, 55χρονος ημεδαπός ο οποίος προέβαινε σε παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Σύλληψη (6) ατόμων για οικοδομικές εργασίες στη Θήρα

Την 05-12-2017 το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 62χρονος ημεδαπός και πέντε υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 47, 38, 38, 22 και 21 ετών οι οποίοι προέβαιναν σε παράνομες οικοδομικές εργασίες. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι όλοι οι αλλοδαποί διέμεναν παράνομα στη χώρα.

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 6 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Δημάρχου Πάρου Μ. Κωβαίου στο Κέντρο Υγείας

«Νέα εποχή για την Υγεία στο νησί μας, έχουμε τρεις νέες ειδικότητες περιμένουμε άλλες δύο»

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Πάρου, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, με την Χωρική Αντιδήμαρχο κ. Δώρα Σαρρή και τον Υπεύθυνο για θέματα Υγείας του Δήμου κ. Χαράλαμπο Μαλινδρέτο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Σπύρου Λάβδα.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε με την παρουσία των νέων γιατρών που ανέλαβαν υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα και καλύπτουν τις ειδικότητες του Παθολόγου, του Παιδιάτρου και του Ορθοπεδικού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και αντηλλάγησαν απόψεις που αφορούν την εξυπηρέτηση των ασθενών αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από τη συζήτηση προέκυψε η σημαντική πληροφορία της μεγάλης αύξησης του αριθμού των πολιτών που εξυπηρετούνται, η αναμενόμενη έλευση νέων γιατρών για τις ειδικότητες του Καρδιολόγου, Μικροβιολόγου και του νέου Αγροτικού Γιατρού καθώς και η περαιτέρω στελέχωση με νέες ειδικότητες που προκύπτει μετά από την πρόσφατη αλλαγή στο καταστατικό λειτουργίας του Κέντρου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Δημάρχου Πάρου, αρχικώς στον Πρόεδρο κ. Λάβδα για τις προσπάθειές του και στη συνέχεια στους νέους γιατρούς που επέλεξαν να έρθουν στο νησί μας. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Πάρου και η Δημοτική αρχή θα συνεχίσει να αποτελεί αρωγό και υποστηρικτή στο έργο τους προκειμένου οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αναλογούν.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος τόνισε : Η ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας, των απλών πολιτών, του Συντονιστικού Οργάνου και της Δημοτικής Αρχής απέδωσε καρπούς. Έχουμε σε υπηρεσία τρεις νέες ειδικότητες και αναμένουμε το επόμενο διάστημα άλλες δύο. Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή για την Υγεία στο νησί μας και πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την στήριξη και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα έτσι ώστε το Κέντρο Υγείας Πάρου να καταστεί πλήρες σε κάλυψη ειδικοτήτων και σε παροχή υπηρεσιών».

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=EbGOWIqr9Zs

 

Δηλώσεις από την επίσκεψη του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου στο Κέντρο Υγείας Πάρου

 

ΛΑΒΔΑΣ:

Ένοιωσα την ανάγκη να σας προσκαλέσω, να σας ενημερώσω και να σας ευχαριστήσω, όχι σαν τυπική διαδικασία αλλά σαν ουσιαστική παροχή χρέους για ότι έχετε κάνει μέχρι σήμερα για εμάς.
Θα έκανα μία ειδική αναφορά στη κα Δώρα Σαρρή, η οποία είναι κοντά μας με προθυμία και ουσιαστικό τρόπο. Εκφράζει προφανώς τη δική της φιλοσοφία απέναντι στο Κέντρο Υγείας και προφανέστατα εκφράζει τη δική σας βούληση. Αν κάνω μία αναφορά σε ότι έχετε παρέξει μέχρι σήμερα θεωρώ ότι είναι πάρα πολλά και σημαντικά.
Ο κος Μαλινδρέτος σας εκπροσωπεί κ. Δήμαρχε, επάξια και για μένα είναι ευτυχία που τον έχω συνεργάτη.
Έχουμε τη τύχη να έχουμε γιατρούς οι οποίοι έχουν μία ποιότητα επιστημονική, κυρίως όμως θέλω να εξάρω το γεγονός ότι το μέταλλο της ψυχής τους είναι μοναδικό. Για αυτό είναι πιο χρήσιμοι και κατάλληλοι για το Κέντρο Υγείας και είμαι πολύ ευγνώμων που είχαμε αυτή την ευτυχή συγκυρία.
Ευελπιστώ ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε τον καρδιολόγο και τον μικροβιολόγο και δε σταματάμε εκεί, γιατί έκανα μια αλλαγή οργανισμού για οργανικές θέσεις, οι οποίες θα παρέχουν τη βοήθειά τους στον τόπο μας.
Ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθατε.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:

Εμείς ευχαριστούμε για την πρόσκληση και θεωρούμε και δική μας υποχρέωση να έρθουμε στο Κέντρο Υγείας.
Είναι η μοναδική «νοσηλευτική» μονάδα στο νησί υπό την ομπρέλα του Κράτους. Οφείλουμε και εμείς σαν Δήμος να προσφέρουμε τα μέγιστα και αυτό κάνουμε στο μέτρο του δυνατού. Θα είμαι σαφέστατα δίπλα σας.
Να συγχαρούμε για την επιλογή τους, τους γιατρούς και να ξέρουν ότι και ανθρώπινα αλλά και σαν Δήμος θα είμαστε κοντά τους. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία.
Ο Δήμος Πάρου παρότι δεν έχει αρμοδιότητα για τα θέματα υγείας, προσφέρει τα πάντα, σεβόμενος την ανάγκη της κοινωνίας. Αυτό που θέλουμε είναι, ο πολίτης να είναι υγιής, ασφαλής και ευτυχισμένος.
Ήταν ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Πάρου, να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας και πιστεύω ότι όλο το νησί είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο που είστε εδώ και για αυτό άλλη μία φορά σας ευχαριστούμε.
Έχουμε τη τύχη να έχουμε Πρόεδρο εσάς κ. Λάβδα, έναν άνθρωπο που έχει την εμπειρία, την πολιτική αλλά και την διοικητική εμπειρία καθώς έχετε διατελέσει Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυκλάδων.

ΜΑΛΙΝΔΡΕΤΟΣ:

Κάτι έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό στο Κέντρο Υγείας και βέβαια για αυτή την αλλαγή δεν είναι αμέτοχος ο νυν Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και ο Επιστημονικός Διευθυντής.
Κάποτε το Κέντρο Υγείας περνούσε δύσκολα και όλοι θυμόμαστε τις κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει. Τώρα αρχίζουμε να έχουμε και μόνιμους γιατρούς και γιατρούς ειδικοτήτων ενώ αναμένουμε τον Γενάρη και άλλους.
Βλέπω ότι οι νέοι γιατροί πέρα της ιατρικής επιστημοσύνης τους, την οποία εγώ τώρα δε θα την κρίνω, είναι άνθρωποι με πρόσωπα που σου δίνουν την εντύπωση ότι ήρθαν εδώ για να συνεργαστούμε και να πετύχουμε ότι καλύτερο.
Από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος έχει δώσει το στίγμα και εγώ είμαι στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.

ΓΙΑΤΡΟΙ:

√ Θα προσφέρουμε ότι μπορούμε, το καλύτερο. Για αυτό το λόγο ήρθαμε. Μια ομάδα, μία οικογένεια είμαστε στο Κέντρο Υγείας και όλοι μαζί θα είμαστε κοντά στους ανθρώπους που θα ζητήσουν τη βοήθειά μας και θα έχουν την ανάγκη μας.

√ Η υγεία στις μέρες μας κλονίζεται από πολλά καθώς η ζωή είναι τέτοια που μας φέρνει διάφορα προβλήματα.

√ Μας έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση το πώς όλη η κοινωνία εδώ έχει αγκαλιάσει το Κέντρο Υγείας. Δε ξέρουμε και πολλούς τόπους που ξεσηκώνονται γιατί δεν έχουν γιατρούς. Ούτε εμείς, ούτε ο Δήμος από μόνος τους μπορεί να πετύχει. Όλοι μαζί με τη τοπική κοινότητα, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα ουσιαστικά και να φτιάξουμε το Κέντρο Υγείας γιατί ο κόσμος το χρειάζεται. Και όχι μόνο γιατί μαζεύονται 200.000 τουρίστες το Καλοκαίρι αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους. Θα είμαστε δίπλα τους.

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31